Banner

Locuri de munca in strainatate, afla cum sa nu iei teapa

Tweet this

Daca vrei sa cauti un loc de munca in strainatate, afla cum sa nu iei teapa de la firma de intermediere a fortei de munca.Daca esti in cautarea unui loc de munca in straintate, iar firmele de intermediere ti se par cea mai buna solutie, ai gasit o multitudine se site-uri cu oferte de munca care mai de care mai tentante? Gandeste-te de doua ori inainte de apela la o astfel de firma de plasare a fortei de munca in strainatate, si mai ales, verifica atat firma care intermediaza plecarea, cat si angajatorul.

Citeste cu atentie contractul pe care te pune sa il semnezi si nu da bani inainte de a ajunge la destinatie si de a te asigura ca sunt indeplinite toate conditiile mentionate in contract.

Acestea sunt doar cateva sfaturi date de autoritati, in conditiile in care fraudele in domeniul intemedierii de forta de munca in straintate s-au cam inmultit in Romania in ultima perioada.

Ce trebuie sa faci in astfel de situatii?

Autoritatile din Romania ii sfatuiesc pe cei intresati in ocuparea unui loc de munca in strainatate prin intermediul firmelor de intermediere a fortei de munca sa verifice, in primul rand, firmele de intermediere la Inspectoratele Teritoriale de Munca (ITM) pe raza carora functioneaza respectivele societati. Acest lucru se poate face pe site-urile ITM-urilor din judetul in care firmele sunt inregistrate sau direct la sediul Inspectiei Muncii.

Nu platiti nimic firmei de intermediere inainte de a fi angajat! Cereti ca in contract sa specifice ca plata sau comisionul catre firma de intermediere sa fie achitat doar dupa angajare, ca procent din salariu!
Reclamati abuzurile la adresa office@asistentapentruconsumatori.ro sau la adresa: iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


Afisari: 3434

6 Comentarii pana acum»

 1. asistentapentruconsumatori.ro said

  am November 30 -0001 @ 12:00 am

  Lupta noastra a celor de la Asociatia http://www.AsistentaPentruConsumatori.ro se duce impotriva abuzurilor la care sunt supusi consumatorii romani.
  Pentru asta avem nevoie ca voi, sa ne scrieti despre fraudele sau abuzurile la care sunteti supusi de catre comercianti sau autoritati.
  Noi preluam sesizarile voastre si ne luptam pentru ca drepturile sa va fie recunoscute.
  TOT CE AI DE FACUT ESTE SA NE SCRII LA ADRESA office@asistentapentruconsumatori.ro

 2. vrajitorul.eu said

  am November 30 -0001 @ 12:00 am

  INTRATI PE http://www.vrajitorul.eu/ Magia afacerii dvs.
  informatii utile >> http://www.vrajitorul.eu/aplicatia/aplicatia.html

 3. panndorra said

  am October 30 2012 @ 4:32 pm

  avti grija cu firmele din romania. sunt firme care recruteaza femei ptr prostitutie sub pretextul ca recruteaza ptr mena/ingrijire batranij cu contract pe un 1 an de zile ca cica asa e legea in germania. sa mori nu alta! , abia din 2014 poti munci legal in germania fara permis, etc, si firma din romania, poate fi in legatura cu o alta firma din germnaia care chipurile este de ingrijire batrani. au chiar si site cu poze, totul in germana si chiar la vedere. si cand te suna si vb, iti dai seama de toata tarasenia, da ce frumos ti se vorbeste, toata lumea vrea sa te ajute! aveti grija deci cu firmele din germania facute de romani chipurile de ingrijit batrani. daca vedeti pflege-agentur facuta de romani, nu apelati! feriti-va de romani!!!! cea mai perversa natie, meschina si fara dumnezeu! cine vrea sa ingrijeasca batrani sa apeleze la firmele din germania direct, sau prin rude de foarte mare incredere!!!!! ca sa stiti ca sigur ajungeti la ingrijit batrani nu trafic de carne vie! aveti gija si ganditi-va de 2 ori cand primiti o oferta de munca!!! legati-va de oorice amanunt din descrierea firmei, date de contact nume, verificati tot!

 4. CERA said

  am January 14 2013 @ 11:50 am

  pandora ,ai reusit sa mergi prin promedica 24,?

 5. elena said

  am May 2 2013 @ 10:05 am

  buna ziua!adevarul este ca se dau multe tepe cu firmele de recrutare a fortei de munca in strainatate ,si eu sunt una din victime ,binenteles daca as fi gasit acum o luna informati despre toate astea probabil nu as fi fost una din victime …..,dar asa e omul risc si ….pierd !!interesan ca vreti sa luptati cu toti escroci ,dar pare o lupta invan. As vrea sa fac o reclamatie la parchet dar dosarul va ramine asa cum il las si in plus se mai depune si praf ….ptr ca asa sunt romani la noi ,natie de oameni carnivori ,hoti ,si inumani ….
  intrebarea mea este: mai pot face ceva ? mai pot recupera cei 600ron?
  va multumesc!!

 6. elena said

  am May 2 2013 @ 11:30 am

  ma numesc ELENA,nu stiu daca se mai poate face ceva oricum vreau sa ma ajutati ,acum o luna ma contactat o firma GOLDBECK din timisoara ,(normal am cv postat pe locurile de munca din strainatate)oferindu-mi un loc de munca in GERMANIA -camerista Naiva si incintata ca in sfirsit pot sa am un loc de munca decent si bine platit am acceptat sa ascult conditiile impuse de firma si de angajatul firmei ,normal au lectia invatata si bine pusa la punct
  Normal ca om nesitutor crezi ca e bine ,mai ales ca “stiti nu luam comision dar daca vreti sa nu pierdeti locul de munca face-ti o plata de 300ron pe care atunci cind ajungeti aici la timisoara vi restituim”,buna oferta nu? naiva am dat bani ,numar cont numele persoanei.
  Eu am sa las datele persoanelor si numerele de telefoane :RAZVAN STROIE :angajat la firma GOLDBECK ,SRL TIMISOARA ,telef:0765448455
  :POPESCU FLORIN:angajat la firma GOLDBECK,SRL TIMISOARA,telef0760046919
  ;0761725422

  :MIHAELA ROXANA GEORGESCU angajat la firma GOLDBECK TIMISOARA.NR DE CONT RAIFFEISEN BANK : RO82RRB RZBR0000060013702786
  Eu am platit si la aproximativ 2 saptamini m-au sunat ca au o mica problema ,problema era ca li sa stricat autocarul si fiecare persoana trebuie sa plateasca drumul pina in germania (am spus:nu mi se pare logic mai e o saptamina pina la plecare si veniti cu asta ,nu e logic ca spuneti una la inceput si alata dupa 2 saptamini ,nu e logic ca o firma mare sa faca asta )
  -doamna noi trebuie sa platim un comision la soferul autocarului inainte de 18 -04_2013,asa ca daca nu platiti va pierdeti cei 300ron si locul de munca
  -ok (am spus)platesc dar numai jumatate ,jumatate platesc cind ajung in timisoara si semnez contractul ,(adica 300ron )
  -nu doamna trebuie sa platiti biletul intreg adica 120euro 520ron
  -nu eu nu vreau sa mi se dea teapa e ilogic sa spuneti asta ,o firma mare tot timpul e pregatita pentru orice problema ,nu sunt dispusa sa pierd bani ….
  bine doamna am vb cu domnul director si se accepta si cei 300ron ,adica jumatate din bilet ,va rog mergeti la banca si platiti cei 300ron si aveti asigurat locul (normal eu am cerut inainte de toate un mail( -ycesoul_21@yahoo.com),s-mi trimeata datele firmei si adresa ,nici pana acum nu am primit nimic)
  Am mers la banca si am mai platit inca 300 ron ,m-au contactat si m-au spus ca pe data de 24 aprilie este plecarea ,timpul a trecut si nici la telefon nu mai raspund ,nici eu nu am mai plecat ,
  Probabil nu sunt unica care a facut prostia sa aiba incredere in asa zisi oameni ,poate puteti face ceva ptr toti romani care vor sa munceasca,poate dati o lege noi cei mai cu putina carte ,inocenti si prostuti ,ca firmele astea de recrutare in strainatate sa fie mai amanuntit purecate
  Nu stiu daca se mai poate face ceva ,dar am convingerea ca oameni astea ,canalile ,carnivori,oameni fara frica de dumnezeu sa plateasca ,ptr insalatoriile pe care le fac .
  Va multumesc si va doresc un PASTE FERICIT !!!!

Comment RSS · TrackBack URI

Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: