Speculanţii politici ai zăpezii: afaceri de zeci de milioane de lei

Tweet this

Contractele de deszăpezire derulate de autorităţile locale prin intermediul Consiliilor Judeţene (CJ) şi al primăriilor au ajuns să fie atribuite într-o bună măsura fie firmelor de partid, fie unor SRL-uri de bloc deţinute de consilieri locali.

Zeci de milioane de lei sunt date anual, pe lângă sumele cheltuite de autorităţile centrale, prin proceduri de atribuire rapide şi în cea mai mare parte a cazurilor în urma unor negocieri în spatele uşilor închise.


Competiţia este mimată, iar în final, când nămeţii îngroapă România, preşedinţii mai vocali ai Consiliilor Judeţene uită de contractele încheiate la nivel local şi vorbesc doar de incompetenţa guvernamentală.

Pe lângă contractele încheiate de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR), autorităţile locale fie prin intermediul Consiliilor Judeţene, fie a primăriilor, încheie anual, la rândul lor, contracte de zeci de milioane de lei pentru deszăpezire.

Drumurile judeţene din Brăila, Vrancea şi Buzău – printre cele mai afectate de zăpada căzută în ultimele săptămâni – sunt, de ani buni, apanajul unor firme declarate sponsori PSD sau deţinute de consilieri judeţeni ai principalului partid de opoziţie.

In Ilfov, 28 mld. lei au mers catre

1.TELOXIM CON - S.R.L.
HOTARARE
DIN DATA DE 21.02.2008
A ADUNARII GENERALE A ASOCIATILOR
SC TELOXIM CON SRL
CAPITAL SOCIAL:
50.000 RON
SEDIUL SOCIAL: BUCURESTI SECTORUL 6,
STR DAMBOVITA NR. 59-61, INREGISTRATA
LA REGISTRUL COMERTULUI
SUB NR. J40/6006/2001, CIF RO 13986405
Prin prezenta, asociatii:
BERNA T. Loredana - Georgia, cetatean roman, domiciliat in Bucuresti, sectorul 6, B-dul Uverturii nr. 83, bloc O15, sc. B, et. 1, ap. 33, posesoare a CI seria RD nr. 364280 emisa de SP 21 la data de 22.03.2004, CNP 2791230460025, detinatoare a 5% din capitalul social, si
BERNA Theodor, cetatean roman, domiciliat in Bucuresti, sectorul 6, B-dul Anul 1864 nr. 63, posesor al CI seria RX nr. 370175 emisa de SPCEP S6 la data de 14.11.2005, CNP 1510925400024, detinator a 95% din capitalul social,
Reuniti in Adunarea Generala a Asociatilor in data de 21.02.2008, la ora 14.00 la sediul societatii, in unanimitate de voturi

si

DIMAR SRL detinuta de Dragunoiu Iulian despre firma caruia presa scria ca http://stiri.rol.ro/l-a-ucis-o-groapa%C2%A0din-asfalt-608036.html
VICTOR MOCANU

Deszăpezire de partid la Buzău
Peşedintele CJ Buzău, Victor Mocanu, membru PSD, cere de câteva zile instaurarea stării de urgenţă din cauza ninsorilor căzute. Însă, la sfârşitul anului trecut, CJ a încheiat un contract de deszăpezire pentru drumurile judeţene, prin negociere directă cu Petro Consind SRL, o firmă care contribuie la veniturile unui consilier PSD din CJ Buzău, Dobrică Dumitru, dar şi a soţiei acestuia, Dobrică Veronica (asociat unic până în 2009). Firma a câştigat, în ultimii ani, contracte de milioane de lei de la CJ Buzău.


MARIAN OPRIŞAN

Merge pe mâna unui consilier

Deszăpezirea este o afacere de familie şi la Vrancea, acolo unde preşedintele CJ, Marian Oprişan, membru în conducerea PSD, atribuie, din 2008, toate contractele de deszăpezire a drumurilor judeţene către firma Sotirex SRL, al cărui asociat şi administrator a fost, până în 2005, actualul consilier judeţean Victor Roman, tot membru PSD. Firma este deţinută acum de un asociat al consilierului judeţean, Munteanu Angela. Firma a câştigat şi alte contracte de milioane de lei de la judeţul condus de Oprişan. GHEORGHE BUNEA

Finanţator PSD la Brăila
Nici în Brăila, cel de-al treilea judeţ puternic afectat de ninsori, situaţia nu stă altfel. Aici, Consiliul Judeţean, condus de PSD-istul Gheorghe Bunea Stancu - învinuit de DNA în dosarul sponsorizărilor ilegale pentru fostul preşedinte al PSD, Mircea Geoană - a încheiat recent două contracte de deszăpezire cu Tancrad SRL, o firma declarată sponsor PSD. Conform datelor de pe www.e-licitaţie.ro, această firmă este una dintre abonatele la contractele publice atribuite de CJ Brăila, cu lucrări de zeci de milioane lei.

2011-2012

Principalele contracte de deszăpezire încheiate de administraţiile locale
Reclamati abuzurile la adresa office@asistentapentruconsumatori.ro sau la adresa: iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


Afisari: 2396

2 Comentarii pana acum»

 1. asistentapentruconsumatori.ro said

  am November 30 -0001 @ 12:00 am

  Lupta noastra a celor de la Asociatia http://www.AsistentaPentruConsumatori.ro se duce impotriva abuzurilor la care sunt supusi consumatorii romani.
  Pentru asta avem nevoie ca voi, sa ne scrieti despre fraudele sau abuzurile la care sunteti supusi de catre comercianti sau autoritati.
  Noi preluam sesizarile voastre si ne luptam pentru ca drepturile sa va fie recunoscute.
  TOT CE AI DE FACUT ESTE SA NE SCRII LA ADRESA office@asistentapentruconsumatori.ro

 2. vrajitorul.eu said

  am November 30 -0001 @ 12:00 am

  INTRATI PE http://www.vrajitorul.eu/ Magia afacerii dvs.
  informatii utile >> http://www.vrajitorul.eu/aplicatia/aplicatia.html

Comment RSS · TrackBack URI

Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: