Banner

Care sunt conditiile divortului prin acordul sotilor in fata instantei de judecata

Tweet this

Art. 374 NCC reglementeaza divortul prin acordul sotilor in fata instantei de judecata. De vreme ce art. 375 alin. (2) prevede ca divortul prin acordul sotilor poate fi constatat si de notarul public, chiar daca exista copii minori nascuti din casatorie, din afara casatoriei ori adoptati (a se vedea infra, art. 375), se pune intrebarea care mai este utilitatea practica a art. 374. Ipoteza in care sotii ar recurge la instanta pentru ca aceasta sa pronunte divortul prin acordul lor nu este totusi de neimaginat: o astfel de situatie ar putea interveni atunci cand sotii se inteleg asupra divortului, dar nu se inteleg asupra unor efecte ale acestuia, cum sunt numele sotilor dupa casatorie, partajul bunurilor (fie ele dobandite in devalmasie, in cadrul comunitatii legale sau conventionale, fie dobandite pe cote-parti, in cadrul regimului separatiei de bunuri), exercitarea autoritatii parintesti dupa divort fata de copiii nascuti din casatorie sau adoptati etc. [a se vedea art. 6131 alin. (5) C.proc.civ., care dispune ca „in cazul in care sotii nu se invoiesc asupra cererilor accesorii, instanta va continua judecata administrand probele prevazute de lege pentru solutionarea acestor cereri”; in acelasi sens este art. 919 alin. (2) si (3) NCPC].
Reclamati abuzurile la adresa office@asistentapentruconsumatori.ro sau la adresa: iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


Afisari: 1763

4 Comentarii pana acum»

 1. asistentapentruconsumatori.ro said

  am November 30 -0001 @ 12:00 am

  Lupta noastra a celor de la Asociatia http://www.AsistentaPentruConsumatori.ro se duce impotriva abuzurilor la care sunt supusi consumatorii romani.
  Pentru asta avem nevoie ca voi, sa ne scrieti despre fraudele sau abuzurile la care sunteti supusi de catre comercianti sau autoritati.
  Noi preluam sesizarile voastre si ne luptam pentru ca drepturile sa va fie recunoscute.
  TOT CE AI DE FACUT ESTE SA NE SCRII LA ADRESA office@asistentapentruconsumatori.ro

 2. vrajitorul.eu said

  am November 30 -0001 @ 12:00 am

  INTRATI PE http://www.vrajitorul.eu/ Magia afacerii dvs.
  informatii utile >> http://www.vrajitorul.eu/aplicatia/aplicatia.html

 3. Dumitru Vasile said

  am February 7 2012 @ 9:17 pm

  Sotul a intentat proces de divort.Ce mi se poate intampla daca nu ma voi prezenta la prima infatisare?

 4. Wily said

  am February 18 2012 @ 11:59 am

  @ Dumitru Vasile….Pai mai Vasile…daca sotul tau a intentat proces de divort…eu zic ca tu ai alte probleme ..mult mai mari …la care sa te gandesti…pana sa ajungi sa te gandesti la divort

Comment RSS · TrackBack URI

Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: