USL propune sa le dea bani publici ONG-urilor (banii noștri)

Tweet this

USL propune sa le dea bani publici ONG-urilor (banii noștri), cu condiția sa nu își mai îndeplinească scopurile pentru care au fost create. Vom avea ONG-uri grase care nu vor mai avea nici o rațiune de a exista și nu vor folosi la nimic, ci dimpotriva, o sa stea cu căciula în mana după bani. Mimam democrația și progresul, în timp ce consolidam status-quo-ul.
Pai daca sunt sutinute de un "fond independent si transparent " din bani de la guvern cum poti sa mai pretinzi ca esti un ONG (Organizatie non guvernamentala)? Vor deveni inca o marioneta de propaganda politica a USL ului care le va porunci, stiind ca pot sa le taie robinetul daca nu danseaza cum vor ei
Un ONG care este finantat de Guvern nu mai este organizatie neguvernamentala ci guvernamentala. Iar faptul ca membri ai ONG-urilor vor fi cooptati cu prioritate in structurile Comisiei Economico Sociale, organism care va stabili care ONG-uri sunt bune pentru finantare si care nu, i-ar duce in conflict de interese pe reprezentantii ONG, intrucat In CES acestia ar propune care ONG-uri ar urma sa primeasca BANI PUBLICI, iar in calitate de presedinti, vicepresedinti ori membri ai ONG-urilor ar beneficia de banii guvernamentali. Pentru ca toti acesti ONG-isti sunt platiti de catre ONG-ul pe care il reprezinta. In consecinta, aceasta masura a USL nu este decat o mita ordinara si poate sa ne arate cum inteleg uselistii sa utilizeze resursele bugetare in situatia in care, Doamne fereste, vin la putere.

Romania libera: Cum incearca USL sa cumpere sustinerea societatii civile. Pactul de colaborare cu ONG-urile propus de opozitie contine, printre altele, asigurari de finantare din bani publici


In urma cu cateva zile, prin semnatura copresedintilor Victor Ponta si Crin Antonescu, USL a transmis unor organizatii neguvernamentale un proiect de pact de colaborare cu societatea civila, care cuprindea, printre altele, asigurari de finantare din bani publici, relateaza Romania libera, care prezinta acest document propus ONG-urilor de catre opozitie. Potrivit unor surse, liderii USL ar fi fost incurajati de faptul ca aceste organizatii au sustinut protestele impotriva puterii. Unii dintre reprezentantii acestor ONG-uri s-au simtit ofensati de tentativa de cumparare a bunavointei initiata de USL, altii insa o considera "binevenita".

Aceste ONG-uri sunt coagulate intr-o coalitie care sustine protestele din Piata Universitatii. Din aceasta coalitie fac parte circa 30 de organizatii, printre care Societatea Academica Romana, reprezentata de Alina Mungiu-Pippidi, ProDemocratia (Cristian Pirvulescu), Centrul pentru Jurnalism Independent (Ioana Avadani), Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (Ionut Sibian), Salvati Dunarea si Delta (Liviu Mihaiu), Agentia de Monitorizare a Presei Active Watch (Mircea Toma).

Ce a oferit USL. Pactul propus de USL societatii civile contine 16 articole, dintre care multe se refera la finantarea ONG-urilor:

- "crearea unui fond special pentru sectorul nonprofit  care sa fie gestionat independent";
- "asigurarea conditiilor functionarii unei democratii participative reale prin adoptarea unei legislatii coerente privind asigurarea finantarii publice a sectorului asociativ";
- "asigurarea unui grad ridicat de independenta sectorului asociativ prin finantarea sa publica, prin crearea unor mecanisme solide si transparente  care sa permita alocarea fondurilor de la bugetul de stat sau de la bugetele locale in baza unor criterii de performanta asumate de autoritatea  publica";
- "acces la alocarea cu prioritate a fondurilor publice, dupa consultari in cadrul dialogului social si civic (...)";
- "definirea clara a activitatilor pentru a putea obtine statutul de utilitate publica".

In oferta nu apare nimic despre continuarea luptei anticoruptie sau despre intentia de sprijinire a unor institutii precum ANI sau DNA.

Ce vor ONG-urile. In paralel cu oferta USL, organizatiile neguvernamentale si-au schitat propriul proiect-program pe care au de gand sa-l supuna dezbaterii intregului spectru politic, nu numai USL. Proiectul, structurat pe sase capitole mari, sustine, printre altele, continuarea luptei anticoruptie, asigurarea protectiei magistratilor care au arestat si condamnat politicieni, mentinerea institutiilor anticoruptie precum ANI si DNA, eliminarea traseismului politic, depolitizarea aparatului administrativ si transparentizarea recrutarii functionarilor publici pe criterii de competenta, instituirea, in cooperare cu societatea civila si asociatiile de afaceri, a unei monitorizari permanente a alocarii banului public catre sectorul privat etc.

Citeste in Romania libera cum vad organizatiile oferta USL:

 • Ionut Sibian, presedinte Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile: "USL nu a inteles nimic din mesajul nostru" • Cristina Guseth, presedinte Freedom House: "USL a facut o oferta de fidelizare" • Mircea Toma, presedintele  Agentiei de Monitorizare a presei active Watch: "USL a facut o oferta vulgara" • Cristian Parvulescu, presedintele 'ProDemocratia': "Oferta de finanatare a USL este binevenita"
Reclamati abuzurile la adresa office@asistentapentruconsumatori.ro sau la adresa: iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


Afisari: 2188

2 Comentarii pana acum»

 1. asistentapentruconsumatori.ro said

  am November 30 -0001 @ 12:00 am

  Lupta noastra a celor de la Asociatia http://www.AsistentaPentruConsumatori.ro se duce impotriva abuzurilor la care sunt supusi consumatorii romani.
  Pentru asta avem nevoie ca voi, sa ne scrieti despre fraudele sau abuzurile la care sunteti supusi de catre comercianti sau autoritati.
  Noi preluam sesizarile voastre si ne luptam pentru ca drepturile sa va fie recunoscute.
  TOT CE AI DE FACUT ESTE SA NE SCRII LA ADRESA office@asistentapentruconsumatori.ro

 2. vrajitorul.eu said

  am November 30 -0001 @ 12:00 am

  INTRATI PE http://www.vrajitorul.eu/ Magia afacerii dvs.
  informatii utile >> http://www.vrajitorul.eu/aplicatia/aplicatia.html

Comment RSS · TrackBack URI

Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: