Ilegalitati comise in colectarea debitelor de Top Factoring

Tweet this

---------- Forwarded message ----------
From: Iulian Urban <iulian.urban@gmail.com>
Date: 2012/1/11
Subject: Re: amenintare
To: PM


Aceasta amenintare este una din categoria magarie; In primul rand instanta de judecata nu repartizeaza cauzele catre avocati. Apoi Top Factoring o firma care isi bate joc de ceea ce inseamna activitatea de colectare a debitelor din Romania, folosind metode ilegale, nu este avocat.
Va sfatuiesc sa depuneti plangere penala la Politie si sa faceti o reclamatie la ANPC. Succes

2012/1/11 PM
Am primit un mesaj de amenintare. V-am gasit adresa si mi-am permis sa va deranjez.Mesajul suna asa: “La data de 12.01.2012 dosarul va fi repartizat,pentru solutionare prin intermediul instantelor de judecata,unui avocat. Top factoring, 0213012960”,am sunat si a raspuns o doamna care m-a pus sa astept pe fir apoi a revenit si a spus ca toti cei care ar putea sa ma informeze sunt ocupati. In continuare a spus ca ma va contacta cineva. M-a contactat si m-au amenintat ca nu am 3 ani de cand nu am mai platit abonamentul la telefon( vodafon )si ca ma vor da in judecata. Credeti ca-mi pot face rau?Astept un raspuns de la dumneavoastra. Cu respect
Reclamati abuzurile la adresa office@asistentapentruconsumatori.ro sau la adresa: iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


Afisari: 10743

52 Comentarii pana acum»

 1. asistentapentruconsumatori.ro said

  am November 30 -0001 @ 12:00 am

  Lupta noastra a celor de la Asociatia http://www.AsistentaPentruConsumatori.ro se duce impotriva abuzurilor la care sunt supusi consumatorii romani.
  Pentru asta avem nevoie ca voi, sa ne scrieti despre fraudele sau abuzurile la care sunteti supusi de catre comercianti sau autoritati.
  Noi preluam sesizarile voastre si ne luptam pentru ca drepturile sa va fie recunoscute.
  TOT CE AI DE FACUT ESTE SA NE SCRII LA ADRESA office@asistentapentruconsumatori.ro

 2. vrajitorul.eu said

  am November 30 -0001 @ 12:00 am

  INTRATI PE http://www.vrajitorul.eu/ Magia afacerii dvs.
  informatii utile >> http://www.vrajitorul.eu/aplicatia/aplicatia.html

 3. Georgescu Dan said

  am April 24 2012 @ 3:58 pm

  Buna ziua,
  Va semnalez si eu o problema pe care o am cu Top Factoring. Mama mea a decedat in februarie 2012. A avut un credit luat prin RALFI, o subsidiara a Garanti Bank, credit despre care nu a stiut niciun membrual familiei. Cert e ca in luna februarie am primit prin posta un plic de la Top Factoring care anunta faptul ca Ralfi IFN a mandatat o firma specializata pentru a recupera debitele restante, numita Top Factoring. Trebuiau returnate ultimele 2 rate din credit, in valoare de 780 ron.
  Am contactat imediat Top Factoring si am anuntat decesul mamei, le-am trimis certificatul de deces prin e-mail si am sperat sa fiu lasat in pace. Nu numai ca nu s-au potolit, dar acum, dupa 2 luni, debitul a crescut la 1200 ron si cei de la Top Factoring insista ca EU trebuie sa ii platesc; Le-am spus ca, in cazul in care exista o datorie a mamei trebuie sa produca dovezi, nu somatii. Le-am spus amiabil ca astept un contract, o factura, o dovada ca mama a contractat un credit si ca nu si l-a platit. Se pare ca nu pot dovedi acest lucru, in schimb, luna de luna trimit somatii pe adresa mea cu sume din ce in ce mai mari si sms-uri prin care sunt notificat sa iau legatura cu ei si sa platesc creditul.
  Stimate domnule avocat, spuneti-mi ce am de facut in aceasta situatie? Astept ca suma sa ajunga la zeci de mii de lei din penalizari la penalizari si eventual sa imi pierd casa? Pot sa actionez in vreun fel la napasta asta ce s-a abatut asupra mea?
  Cu multumiri.

 4. luminita said

  am July 11 2012 @ 3:50 pm

  de curind creditul meu (7 salarii in plus pe card, fara garantii mobiliare sau imobiliare)din cauza imposibilitatii platii acestuia a fost cesionat catre TOP Factoring (firma recuperari debite) as dori sa stiu, daca banca avea dreptul de a furniza date personale acestei firme de recuperari fara acceptul meu si nu stiu care este atitudinea pe care s-a adopt fata de firma de recuperari, ce implica acesta cesiune, concecintele acestei cedari

 5. Branzea Camelia said

  am July 12 2012 @ 9:02 am

  niste nenorociti

 6. myky said

  am August 17 2012 @ 1:05 pm

  Cum poţi să eviţi ameninţările celor de la top factoring

 7. lenu calugaru said

  am October 15 2012 @ 5:50 pm

  fiul meu are o factura la orange de 100 de lei neplatita si domnii de la top factoring suna zilnic chiar si de de 2-3 ori pe zi.mentionez ca am facut eu in numele lui o cerere la orange sa ii faca un abonament mai mic ca sa il poata achita [el fiind elev]si nici nu au vrut sa auda de asa ceva .cum as putea sa scap de telefoanele lor de amenintara ca ei ma suna pe mine. nu inteleg cum au ei accest la toate datele despre noi?
  si cine le da lor dreptul sa te ameninte de parca ai fi cea mai josnica persoana ?

 8. coltan gabriela said

  am November 14 2012 @ 7:21 pm

  buna seara!am si eu o problema am avut un credit de nevoi persoanale scos de sotu meu de la raiffeisen si dupa ceva timp am ramas i neposibiitate de plata …..am intrat la firma de recuperatori si le-am spus ca pot pune doa 200 ron iar un anume consultan de la top factory mi-a spus ca nu sunt eu in masura sa imi negociez rata …..drept dovada ca i sa blocat contul de salariu al sotului meu de un executor judecatoresc fara as fi instintata ca i se blocheaza contu si culmea ca eu tot sun de 15 zile si incerc sa le explic ca doresc sa imi platesc rata dar nu pot mai mult de 250 ron si sa mi se de-a un nr de cont sa-i depun in fiecare luna ,iar ei nu v-or sa imi accepte situatia decat daca depun 700 de ron ,cee ce eu nu pot deoarece nu am atatea banii…va rog ajutati-ma ca am ajuns la disperare

 9. Ionut Alex said

  am November 27 2012 @ 1:40 pm

  Buna ziua,
  Am si eu o nedumerire! De vreo 4, 5 ani am o restanta la telefon la firma Cosmote! cazul a fost preluat de o firma de recuperare. Acum vreo 3 luni am primit scrisoare dupa multe altele de amenintare in judecata, asa cum spuneam acum 3 luni am primit scrisoare ca sa repartizat unei avocate si dadea numele aceleia! Apoi alta scrisoare in care spunea ca sa actionat in judecata! Acum primesc scrisoare de la topfactoring sa Achit cu Rudecere! Si sa confirm plata la un nr de tel data acolo! imi pune si un cod de bare pe care sa platesc! Deci avand in vedere ca sunt mai mult de 4 ani decand nu sa platit nimic, ar putea sa mai ma ameninte in vrun fel? sau cumva sa prescris si nu trebuie sa mai platesc nimic?

 10. Ionut Alex said

  am November 27 2012 @ 1:41 pm

  Si multumim ca ne stati la dispozitie , apreciem ceea ce faceti!

 11. carmen said

  am December 3 2012 @ 9:53 am

  Buna ziua! am si eu o mare problema cu aceasta firma,”top factoring”:in anul 2009 am facut 2 abonamente la cosmote,unul pt mine iar celalalt pentru o prietena binevoitoare care nu si-a platit facturile. automat ne-au inchis ambele abonamente,iar la cateva luni au incepup sa curga plicuri cu amenintari de la top factoring. precizez ca factura neachitata la cosmote era de 650 lei. cand am primit un plic in care scria ca am de achitat suma de 4450 lei i-am sunat si am stabilit cu ei sa platesc in luna august anul trecut 350 lei,iar apoi lunar cate 200 lei. plicurile cu amenintarile curg,eu sun si mi se spune ca nu sunt probleme,ca mai am 1400 de vreo 3 luni de achitat(suma asta nu mai scade,desi platesc lunar cei 200 lei). intrebarea mea este:este legal ceea ce fac ei? aveam obligatia sa platesc toata suma aceea? au spus ca vor trimite pe maill-ul meu niste acte din care sa reiasa exact ce am eu de plata si cat,dar nu am primit nimic.nici nu am mai insistat ca era evident ca vorbeam singura. ce ma sfatuiti? va multumesc.

 12. Adina Neagu said

  am January 21 2013 @ 7:26 pm

  Buna ziua,

  In urma cu 2 ani am incheiat un contract cu cei de la Cosmote.Dupa cateva luni din cauza unor probleme financiare nu am mai platit.

  Numarul mi-a fost inchis, iar contractul a fost dat la TOPFACTORING.

  La sfarsitul anului trecut am sunat la cei de la COSMOTE si mi-am platit datoria restanta de 480 de lei.

  Din pacate acum, mi-a venit o alta hartie de la TOPFACTORING sa platesc de urgenta 480si apoi o sa imi calculeze ei esalonat 2000 de RON restantele(penalizarile si cheltuieli analiza dosar).

  Daca am inchis datora cu COsmote(firma cu care am avut contrcat) ei mai auvreun drept sa ma tot sacaie cu hartii de amenintare?

  Va multumesc pentru amabilitate!

 13. Dani said

  am January 28 2013 @ 9:04 am

  sfatul meu nu raspundeti la tel si adresati va unde aveti datorie si platiti.

 14. Drumet said

  am January 28 2013 @ 3:55 pm

  Am citit si pe http://www.laconstructii.com de ilegalitati de soiul acesta.Hai sa reactionam

 15. Hhoratiu Lascu said

  am February 21 2013 @ 5:04 pm

  Buna ziua, Am o mare problema si sper din suflet sa ma lamuriti.
  Am primit o factura de la topfactoring in care eram somat sa achit pana la data de 21 02 2013 suma de 388ron care, spuneau ca este din cauza unor datorii catre vodafone. ei doresc ca eu sa platesc 388ron pana la data de astazi nr. 21 02 2013 si astfel scap de cei 6.335ron care i as datora in mod normal dupa cum scriu ei.V as ruga sa ma lamuriti cu privire la aceasta situatie. Va multumesc

 16. CountPorcula said

  am March 2 2013 @ 7:50 pm

  Eu le-am tras-o super fain celor de la TopFactoring. Prin 2009 am avut un abonament la Cosmote pe care nu l-am mai platit in urma unei nentelegeri cu ei (abonamentul era de 60 ron pe luna, mi-a venit 150 in timp ce cartela statea in sertar de doua luni). Le-am zis foarte clar ca nu o sa platesc si le-am recomandat unde sa se stearga cu factura respectiva. Dupa vre-o doi ani prin 2011 au inceput sa imi vina scrisori de amenintare de la zmeii de la TopFactoring (facturi care ma faceau sa rad desi stiam ca inca trebuie sa ma port frumos). Cred ca am primit vre-o 20,… poate mai multe suma a ajuns in ultimele pana la ~1700 ron (inca mai primesc scrisori si azi). Dupa vre-o 2 ani si opt-noua luni au inceput telefoanele de amenintare de la vampele firmei ,…. M-am comportat frumos mai imi trebuiau vre-o 4-5 luni, am jucat teatru “Vai doamna stiu ca am,… dar ce sa fac nu lucrez nicaieri,… nu am nimic pe numele meu (am zis asta ca sa subliniez ca si daca cumva ma dau in judecata nu au ce sa imi ia), sa ma angajez si platesc,… toata suma odata sau in 2-3-4 rate maxim depinde de salar”. Acum partea importanta: ORICE FACTURA IN ROMANIA INDIFERENT DE SUMA SE PRESCRIE DUPA 3 ANI DE LA DATA SCADENTEI FACTURII RESPECTIVE (daca nu s-a dat in judecata inainte sau nu s-a recunoscut (ca fraierul) de catre proprietarul facturii). Au trecut cei trei ani,… mi-au venit acasa,…. L-am chemat pe angajatul TopFactoring inauntru si i-am zis in felul urmator: “Domnule eu nu ma cert cu mataluta ca nu o iau personal ASTA ESTE PRIMA SI ULTIMA DATA CAND VOI VORBI FRUMOS CU VOI, stiu cum sta treaba, ai auzit de codul 405 de rocedura civila? NU,… sunt sigur ca ai auzit dar hai sa dam un search pe google (i-am adus laptopul) Codul de procedura Civila stabileste, la articolul 405, alin. 1, ca termenul de prescriptie a dreptului de a cere executarea silita in materie civila sau comerciala, atunci cand este vorba de o obligatie baneasca, este de 3 ani.

  A ramas ca la dentist
  El – “Pai nu stiu daca cand a ajuns la noi era prescrisa”.
  Eu- Ma doare in spit de cand a ajuns la voi si si de voi,…. v-am tras-o nu ati actionat la timp, acum tot ce puteti face este sa ma colindati la usa si cu telefoane,… STIU SIGUR CA MA VETI SUNA IN CONTINUARE SI VETI VENI IN CONTINUARE,…. DAR IMI STIU DREPTURILE NU AVETI CE SA MAI IMI FACETI LEGAL,…. si ia-o ca o avertizare e PRIMA SI ULTIMA DATA CAND MA MAI EXPLIC, data viitoare cand veti veni la usa sau veti suna veti vorbi singuri,….. probabil ca luati ceva comision si voi (cei care veniti la usa si sunati) din treaba asta dar de la mine veti lua banana. SINCER SUNT MANDRU SI FERICIT CA AM PUTUT SA V-O TRAG VOUA UNEI FIRMA CARE LASATI OAMENI PE STRADA. SINGURUL REGRET CARE IL AM E CA NU E SUMA MULT MAI MARE (desi atunci cel mai probabil s-ar fi sesizat la timp si ar fi inceput actiunea in instanta in timpul celor 3 ani).
  A plecat prietenul meu de TopFacoring bombanind.

  In urma cu vre-o 3 luni (data de azi 02.03.13) imi vine altul la usa,…
  El (pe un ton amenintator) – Buna ziua de la TopFactoring,… Stiti ca aveti o datorie la noi? Cand aveti de gand sa o platiti?
  Eu- (intotdeauna deschid usa si am lant pe ea)
  “Acum o secunda va rog sa imi aduc portofelul”
  M-am dus in camera am pornit Youtube-ul si am bagat frumoasa melodie de la CassaLocco “Ce bine imi pare ca ai luat teapa”
  Eu – Deschizand larg usa (prietenii din apartament radeau cu lacrimi),… e suficienta plata,… mai haideti ca imi sunteti simpatici,… mergeti si la vecini,….
  El – (rosu ca racu’ scotea aburi) – Va dam in judecata,…. (la care un prieten baga melodia “Nu esti tu umpic cam prost”)
  Omul innebunea,… eu radeam cu lacrimi si i-am invitat sa mai vina cand vreau,… data viitoare daca vine poate semnez cu MickeyMouse (sa se bucure dar mi-e frica nu stiu exact daca se poate lua ca recunoastere in instanta trebuie sa ma interesez exact).

  Acum o luna – Ma suna pe telefon un tip (habar nu am cum il cheama) la fel foarte impertinet (nu cred ca a vorbit cu zmeul din orasu meu). Ma ia cu amenintari etc,…. Domnule stiti ca ati fost inregistrat cand ati vorbit cu noi la telefon
  Eu – Domnule nu am fost instiintat inainte si tu esti inregistrat acum (telefonul meu inregistreaza totul si imi trimite pe mail) dar noi acum nu vorbim,…
  El – Cum adica,….
  Eu – Adica noi acum nu purtam aceasta conversatie,… va puteti sterge cu ea pe fund, in Romania trebuie sa ai aparatura omologata si sa anunti in prealabil (daca nu e sub urmarire) altfel nu are valoare legala,…
  El – Ba are,… in instanta va intreaba si ce ziceti ca am vorbit ce,…
  Eu (razand sunt ateu) – Domnule ma duc la ce judecatorie vrei si jur cu o mana pe biblie si cu o mana la p*la ca am vorbit despre mata,… chiar ce mai face e bine sanatoasa?
  El(innebunea) – Asa ceva nu am mai intalnit esti un,….
  Eu – Hai pa ca m-ai distrat destul si ma plictisesti suna-ma maine, sau cauta-ma sa te angajez pe post de clovn. (si i-am inchis)

  Primesc inca scrisori dragoste (cu notificari de plata) de la ei,… sms-uri diverse,…. dar sper sa ma caute,…. mi-e dor de ei,… nu ma mai suna :(( chiar acum cand incepem sa ne intelegem atat de bine.

  Stiu ca multi dintre voi cei care cititi criticati comportamentul meu,…. dar doar asa scapi de firmele astea,… citeam pe internet cum ca te cauta si dupa foarte multi ani cand factura ajunge la sume exorbitante (si spera sa faci vre-o greseala sa semnezi ceva sau sa platesti oricat) sa te poata da in judecata. Citeam de cazuri de oameni fraieriti de banci si executati silit de astfel de firme,… EI SUNT CEI FARA SCRUPULE profita de legea slaba din Romania care spune ca penalitatile pot depasi cu mult suma datorata (intr-o perioada relativ scurta)

 17. parasca said

  am March 4 2013 @ 1:11 am

  sunt pe a acestor camatari de la Top Factoring,cu o suma de aprox 1000 lei.Daca am apucat sa le mai pun in cont cate ceva,si am facut telefonic si o promisiune de plata pe care nu am putut-o onora(nu am serviciu si abia imi duc zilele),mai pot aplica strategia de validare a debitului?ultima plata a fost prin noiembrie anul trecut si ma pistoneaza pe toate caile de atunci..

 18. CountPorcula said

  am March 10 2013 @ 3:34 pm

  Mare prostie ati facut ca ati platit (indiferent de cat la suta din suma), ati anulat/prelungit termenul de prescriere. Daca nu aveti nimic pe numele dvs. nu au ce sa va ia. Problema e ca multi ani de acum in colo nu veti putea avea nimic daca va vor da in judecata.

 19. marya stoian said

  am May 14 2013 @ 7:33 pm

  buna seara.am constatat.ca problema legata de abuzurile de telefonie mobila. respectiv cu firma SC TOP FACTORING SRL. ESTE COSMARUL NR.1 IN TARA NOASTRA.si eu la rindul meu am avut abonament.la vodafone din anul 2003.am fost un client fideln-am ramas cu datorii.pina cind au inceput acele contracte celebre cu clauze contractuale.abuzive.in 2004 alt contract cu alte optiuni privind maimulte minute. in 2009 am inceput sa primesc facturi mai incarcate cade obicei.o data de doua ori am facut sesizari s-au mai gasit citeva greseli dar pe la sfirsitul anului am primit o factura de 419.00 lei. am ramas paf am sunat la centru sile-am cerut intreruperea abonamentului. deoarece in acea perioada facusem primul preinfarct si nu mai puteam muncii.nu am facut cerere scrisa.ei n-au vrut sa opreasca abonamentul.eu l-am scos si deaici tot circul si hartuirea de care dau dovada acesti angajati ai firmei.in anul 2009 2010 am avut mari probleme de sanatate.am cerut recunosc telefonic.sa-mi verifice factura si sa-mi trimita desfasuratorul convorbirilor. care nici pina-n prezent nu am vazut-o.din 2011n-am mai locuit la adresa actuala un timp.am stat la unul din parinti deoarece nu mai aveam cu ce achita datoriile avind probleme de sanatate silucrind la patron fiind si in virsta am fost data-n somaj neavind virsta pensionarii dupa noua lege.in 2011 prin noembrie.am gasit o gramada de plicuri vodafone si top factory cu amenintari groaznice. m-am speriat eu niciodata n-am avut asemenea probleme.am platit prestarile de telefonie mobila in val.de 486,600 lei.fara desfasuratorul pe care l-am solicitat. pai ce acesta a fost inceputul calvaruluitop factoring. o doamna m-a amenintat c-o sa na faca sa platesc cu virf si indesatca am debit de 30.000 lei.ce credeti m-am speriat am facut o criza de diabet pe stres si-am ajuns la UPU.I-AM CERUT ACELEI DOAMNE SA-MI EXPLICE DE UNDE ATITIA BANI DACA EU N-AM IMPRUMUTAT NICI UN LEU DE LA FIRMA DINSEI DIN CONTRA FIRMA VODAFONE M-A FURAT SI M-A JEFUIT CU O FACTURA DE PESTE 400/ LEI INTR-O SINGURA LUNA?? I-AM SPUS CA ESTE UN ABUZ ASUPRA CLIENTULUI CONFORM PROTECTIEI CONSUMATORULUI.LA CARE DINSA A SPUS CA SUNT PENALIZARI LA BANII PE CARE NU I-AM ACHITAT IN TIMP. ESTE POSIBIL CA PENALITATILE ABUZIVE SA DEPASEASCA PLATA CONVORBIRILOR FACTURATE??
  mai mult de atit i-am expus anumite drepturi ale clientului iar dinsa a concluzionat!!amenintare;deci refuz de plata dna!! o sa va fac sa platiti si-o sa primiti executare silita?!!! m-a intreb cind m-au actionat in judecata?? eu n-am primit nici o instiintare mai mult eu ca cetatean din cauza hartuirii acestei doamne. care culmea!! m-a apelatfiti atenti oameni buni; cind eram in drum spre cimitir.sa-mi inmormintez tatal!.puteam sa fac al doilea preinfarct.aceste lucruri sunt reale.si adevarate.sunt un om matur m-a apropii de virsta de 60 ani.am o situatie financiara precara si acesti oameni isi bat joc de cei care ani de zile au platit corect,ca ei sa-si i-a salariu,am dreptul ca cetatean care a fost calcat in picioare fara sa fie vreun delincvent de rind.asa cim m-au facut cei care m-au jefuit,sa le cer daune morale si sa-i judece si altii pe ei.VA ROG SA MA AJUTATI SI SA-MI SPUNETI CE TREBUIE FACUT.PENTRU ACEASTA NEDREPTATE???

 20. elena said

  am June 11 2013 @ 12:06 pm

  nu stiu ce sa mai zic dar si pe mine m-au terminat cu amenintarile,ieri am primit o scrisoare ca dc nu platesc pana in data de 16iunie voi fi executata silit,mentionez ca am de platit 3800lei,.am fost la cosmote sa ma interesez si mia zis ca n-am platit nimic niciodata,dar in urma cu 2 ani am platit suma de 700 ron.cum e posibil asa ceva?de ce isi bat joc de noi in halul asta?daca sunt oamneni bolnavi,ii omoara cu zilele.spunetimi si mie va rog ce sa fac,sunt disperata.va multumesc

 21. danet liviu said

  am July 1 2013 @ 5:11 pm

  am avut un credit la banca pireus care nu am mai avut posibilitate a sa l achit si dosarul meu a fost tranferat la top factoring am vorbit cu un reprezentant al acestora si am cerut o hartie oficiala cu datele dosarului meu sau sa fac un contract cu ei pt a coninua plata ratelor acesta mi a dat un nr de cont si a spus ca dupa ce platesc prima rata voi putea face un contract totul a fost verbal .ce sa fac sa platesc prima rata si apoi sa fac contractul sau sa ma tin de capul lor pana a mi fac contractul si apoi sa ancep sa platesc astept raspuns multumesc

 22. stefan said

  am July 2 2013 @ 3:10 pm

  Buna ziua,se pare ca suntem foarte multi care avem contact cu acesti hartuitori de la TOP FACTORING,am credit la Ralfi (GARANTI BANK) RECOMAND SA NU FACETI CREDIT LA ACEASTA BANCA !!!Sa revenim,am ramas fara loc de munca de circa 6 luni,fara somaj,fara nimic,mai ma ajuta familia (parintii cu bani sa supravietuiesc),am o datorie in mom de fata catre GARANTI de 400 roni,dupa ceva convorbiri cu reprezentantii bancii,ma trezesc cu sms pe mobil ca ei au mandatat o firma sa se ocupe de recuperari,mai exact TOP FACTORING,le-am explicat,le-am reexplicat ca atunci cand o sa am bani am sa platesc ,nimic,ma suna din 2in2 zile,daca nu pe mine ,suna vecinii,mai nou am primit prima somatie ca daca nu platesc ma executa silit imi reziliaza contractul si ma OBLIGA LA PLATA INTRRGII DATORII,amenintari la telefon cu executare silita,ca numai pot face credite la banci,ETC.Eu nu am nimic pe numele meu,nu e vorba ca NU VREAU SA PLATESC,e vorba ca NU AM DE UNDE IN MOM DE FATA!Principala mea intrebare este au voie sa te ameninte cu executare silita ?Banca GARANTI BANK avea voie sa imi divulge datele mele personale catre top factoring (adresa,data nasterii,CNP) ?Din cate stiu eu LEGEA NR 677/2001 prelucrarea datelor cu caracter personal .Ma gandesc si as vrea sa ne adunam mai multi care avem de aface cu acesti hartuitori si sa-i dam noi in judecata si sa le cerem ceva daune morale ptr amenintari,hartuire,inregistrari fara acordul nostru si fara a ni se atrage atentia !

 23. Mara Serban said

  am September 1 2013 @ 3:48 pm

  @Stefan, inteleg nemultumirea ta referitoare la externalizarea dosarului catre o societate de recuperari. Ar trebui, totusi, sa acorzi atentie discutiilor cu agentii repectivi. Este posibil ca ei sa-ti ceara anumite date personale pt a te identifica. Legea de care vorbesti tu este dreptul societatii respective, pt ca tu ai semnat un contract de confidentialitate cu banca creditoare, in speta RALFI INF, GARANTI CREDITE DE CONSUM. Tocmai, daca tu nu-ti respecti ontractul, creditorul are dreptul de a preda dosarul tau unei societati de recuperari. Si bucurati-va ca sunteti anuntati cu totii inca de acum, pentru ca, din cate observ, altii sunt nemultumiti ca nu au fost sunati/ anunati cand aveau restanta mai mica, sa o poata achita.
  Pe langa asa, vreau sa te informez ca daca tu ai semnat un contract, ti-ai asumat raspunderea sa-l achiti pana la lichidare. Gandeste-te ce s-ar fi intamplat daca luai un credit pt o casa. Insemna sa-l achiti pe o perioada de 30 ani.Cand ai fi ramas fara loc de munca, ai fi cerut amanare de plata pana te reangajai? Nuuu, ai fi platit, pt ca era de datoria ta!
  Niciodata nu sti care va fi situatia in urmatorii ani, si totusi, majoritatea romanilor se imprumuta la banci. Este un risc, repet,pe care vi-l asumati.
  Sfatul meu, Stefan, este sa platesti, cat poti, dar sa platesti! Situatia se va schimba in bine, cu siguranta, iar tu vei fi inteles, atat de firma de recuperari care incearca sa te ajute (fii sigur de asta), car si de creditorul tau!

  O zi buna!

 24. Horea said

  am September 2 2013 @ 4:46 pm

  Buna. Am si eu o problema cu Cosmote. Am avut un abonament la ei in 2009…din motive financiare nu l-am mai platit. Acum ma suna Top Factoring sa imi spuna ca ma dau in judecata. Ei zic ca mi-au trimis instiintari (pe care nu le-am primit desi stau la aceeasi adresa) si ca daca nu platesc suma de 4500 ron!!!! ma dau in judecata. Din cate se poate vedea au cam trecut 3 ani de la ultima plata catre Cosmote. Se poate sa fie prescrisa sau mai pot sa-mi faca ceva? Multumesc

 25. florina said

  am September 3 2013 @ 11:48 am

  Buna ziua,am si eu o problema majora cu cei de la top facturing,insa spre deosebire de ceilalti de aici eu am achitat ratele cu doi ani mai devreme integral,defapt sa explic…in 2008 am facut ca toata lumea credit la DOMO pentru cateva electrocaznice,valoarea lor nefiind asa mare la rata 60-70 ron pe luna timp de 5 ani,dupa un an sa marit la 80 ron ,ca sa scapam mai repede de aceste rate si avand o refinantare la BCR ne-am gandit si vorbit cu ambele banci cei de la RALFI si cei de la BCR facand un acord ca la 15 mai 2011 sa achitam toata valoarea creditului initial care mai ramasese pe inca urmatorii ani plus dobanzile aferente ,ma rog tot ce mai aveam sa datoram ca sa scapam de ei.am facut cererile respective de reziliere a cardului si contractului ,am platit taxele respective si banca BCR ne-a achitat suma si ne-a dat la mana dovezile respective ca ne-am achitat fata de ralfi cu totul.DAR SOC…in octombrie 2012 deci dupa un an si jumatate am inceput sa primim plicuri cu amenintari de executare silita ca datoram bani la ralfi pe rate neplatite de la diferite firme de recuperatori apoi am facut dovada ca noi avem incheiate ratele cu ei si firmele respective au renuntat,INSA au revenit amenintarile de la top facturing care le place sa consume hartie si bani pe plicuri in loc sa verifice mai amanunt pe cei care sunt cu adevarat datori si nu pe cei care si-au achitat ratele cu mult inainte de data limita…….Va intreb si eu acum cum este posibil asa ceva???sa fiu corecta si sa fiu totodata amenintata degeaba ,am facut demersuri si am dat o gramada de bani pe tot felul de cereri si taxe sa rezolvam cazul la sediul DOMO unde am facut si ratele pe langa ca cei de acolo au dat din umeri nestiind ce sa faca in cazul nostru….astept raspuns cu nerabdare desi noi am contactat deja un avocat pentru a da in judecata firma topfacuring si banca ralfi mai nou garanti bank,insa eu ma voi plange la CEDO drepturile omului si voi lua legatura in presa si televiziuni daca legea Romana permite hartuirea de acest gen in cazurile oamnenilor corecti ….chiar nu vad alta masura ….poate o punere in presa straina a legii romane care sta pe tusa nu cred ca va aduce in lumina buna tara asta care si asa e dupa legile de dupa ureche,cred cu tarie ca sunt multi ca mine care mi se vor alatura unor eventuale proteste mai departe…Va multumesc…

 26. Mara Serban said

  am September 5 2013 @ 2:49 am

  Buna seara, Florina. Eu cred ca marea problema in ceea ce te priveste ar fi aceea ca, in data de 15 mai 2011 contractul tau sa nu fi fost lichidat. In momentul in care se aproba o refinantare, acea institutie care-si ia angajamentul sa depuna o suma in contul altei societati(vorbim aici despre Ralfi IFN ) NU are obligatia sa depuna suma in termenul care ti s-a comunicat tie de catre Ralfi. Creditorul iti poate oferi un termen limita (de cateva zile) in care tu sa platesti suma care-ti este calculata fara dobanzi si penalitati.
  *Ceea ce s-a intamplat?
  -suma a fost depusa de catre BCR in contul Ralfi IFN mai tarziu de data mentionata;
  -de fapt, tot ce ai facut tu este ca ai achitat in avans ratele pe un an si jumatate, dar fara sa-ti dai seama;
  -dupa aceasta perioada, in care ai figurat cu ratele la zi si nu ai mai primit nicio notificare sau instiintare prin sms, au inceput sa ti se emita rate pe contract ca si in trecut, astfel ca perioada contractuala nu a fost achitata. MAI AI DE PLATIT PANA LA LICHIDAREA CONTRACTULUI!
  *Ceea ce trebuia tu sa fi facut in mai 2011?
  -sa fi pastrat legatura cu Ralfi IFN dupa ce te-ai interesat de soldul final pt inchiderea contractului;
  -sa fi luat legat de asemenea si cu BCR, sa fii sigura ca suma va fi depusa in termenul comunicat, ca sa nu risti mai apoi sa achiti si dobanzile dupa mai bine de un an;
  -in momentul in care ai fi fost sigura ca suma a fost inregistrata, sunai pt fisa de lichidare a contului.

  Din pacate, acum, cand nu se mai poate face nimic pt rezolvarea situatiei, parerea mea este ca trebuie sa achiti. Nu stiu ce ti s-a comunicat in urma discutiei cu avocatul, dar te-as sfatui sa verifici exact data la care ti s-a comunicat sa depui suma totala si data la care a fost depusa de fapt de catre BCR. ASTA TE-AR AJUTA MULT!
  Multa bafta! Si…mai multa atentie!

 27. sylvya said

  am September 13 2013 @ 12:08 pm

  am si io o problema cu top factori am avut un credit la cosmote de 4 ani si nu lam mai platit pe atunci 700 de roni azi imi zice 8000de roni e posibil asa ceva ma suna ma ameninta nu vor sub nici o forma sa o lase mai moale cer sume imense pe care nu ai de unde sa le dai sint pur si simplu ca si camatari ce e de facut cu oameni astea va multumesc

 28. radu said

  am September 20 2013 @ 10:47 pm

  In tara asta nu se poate aplica de catre firmele de recuperari sau telefonie mobila dobanda la dobanda deci cei care au la top factoring keos si mai stiu eu ce recuperatori dosare se poate aplica doar dublul sumei datorate restul este ilegal! Si eu am un credit la o banca nu l mai pot plati dar am si asigurare in caz de restructurare etc ma someaza de la top factoring si ma intreb de ce am platit asigurare ?! Apropos doamna Serban sunteti angajata la top sau ceva banca vad ac sunteti in cunostinta de cauza cu multe aspecte ! Si eu va incurajez oameni buni sa va platiti creditele cu dobanzile ascunse si uriase si cu amenintari etc !!! Ca de daca nu am nimic ce poate sa mi ia caii de la bicicleta? Hai romaniaaaaaaaaaaaaaaaa

 29. Mara Serban said

  am September 24 2013 @ 5:32 pm

  Radu, cred ca ar fi mult mai bine daca nu s-ar ajunge in situatia in care un contract sa inregistreze o suma mare restanta. Te asigur ca bancile au metodele lor de a nu-si pierde clientii si de a incerca sa ajute, sa ofere o reesalonare sau amanare de plata ca sa nu se intre in restanta. Este si normal sa se aplice dobanzi, insa te asigur ca nu societatile de recuperari sunt acelea care ti le aplica. Stii tu ceva despre asta, dar nu ai informatia f bine sedimentata. Si iti mai dau un sfat: ai grija cu asigurarea pe care o ai, citeste-ti cu atentie contractul si analizeaza detaliile, in caz de ce este valabila asigurarea? ;)

 30. alexandra said

  am September 25 2013 @ 3:57 pm

  Toata lumea spune ca au probleme cu firmele de recuperari.Dar nu am vazut pe nimeni sa ia problema asupra lor.Toti invinovatesc banca,furnizorii de servicii sau pe cei de la TOP FACTORING.Daca demersurile lor nu erau legale atunci cu siguranta nu ar fi facut aceste lucruri(probabil si exagereaza,insa doar in cazurile in care nu sunteti receptivi).Am observat ca foarte multi nu stiti ce inseamna un mandat si o cesiune.In cazul mandatului,banca sau furnizorul de servicii,incredinteaza dosarele voastre unei firme de recuperari,cu scopul de a recupera datoria de la voi,insa banii platiti ulterior de catre voi,nu ajung la firma de recuperari ci la institutia la care aveti datorie.In cazul cesiunii,dosarul vostru este vandut tot catre o firma de recuperari,dar asta abia dupa ce s-au incercat nenumarate modalitati de a recupera datoriile.Vinderea dosarului se face dupa o perioada de 1 an sau mai mult,iar firma de recuperari va deveni noul creditor pentru voi.In acest proces de vanzare-cumparare,datornicii conform contractului semnat cu banca/furnizorul nu au drept de semnatura sau sa isi dea acordul.(este specificat in contractul semnat de voi la inceput cu banca/furnizor).Daca datoriile ar fi platite la timp,nu s-ar mai ajunge in aceasta situatie.Dupa vanzare, firma de recuperari are toate drepturile asupra dosarului cumparat.Suma atat de mare care va este solicitate de catre firma de recuperari,este si ea trecuta in contract ca si dobanda sau penalizari.Daca timp de un an nu se plateste datoria,chiar si una de 100 RON cu o penalizare sau dobanda de 0.4 % pe zi din datorie,faceti voi calcului si vedeti cat va iese.Tot ce am scris legat de datorie,va este specificat clar in orice contract pe care il semnati in momentul in care imprumutati bani sau va face-ti un abonament.Problema la noi romanii e ca nu avem o cultura despre ce presupune un contract si consecintele acestuia.De aceea sunt atat de multe persoane ce ajung pe mana recuperatorilor sau mai rau sa fie executati silit.Mai sus am vazut o doamna ce a fost executata silit si vroia sa plateasca o datorie de 200 RON pe luna,sa scape de sechestrul pus pe salariul sotului.In momentul executarii silite,nu mai poti face nimic.S-a ajuns in acea statiu pt ca a refuzat sa plateasca anterior o parte din suma.Asa ca sfatul meu ESTE:CITITI CU ATENTIE TOT CEEA CE SCRIE INTR-UN CONTRACT CE URMEAZA SA FIE SEMNAT.MAI ALES DACA E UN CONTRACT DE CREDIT,PT CA IN MOMENTUL SEMNARII,CONTRACTUL ARE ATASAT UN TITLU EXECUTORIU PRIN CARE BANCA VA POATE EXECUTA FARA NICI O ACTIUNE IN INSTANTA.SI INDEPLINITI-VA OBLIGATIILE CONTRACTUALE.

 31. alexandra said

  am September 25 2013 @ 4:09 pm

  Si app Radu,ce spui tu cu dobanda mai mare decat suma datorata,ai dreptate dar numai pana in iunie sau iulie 2009(nu mai stiu exact),acea lege a fost eliminata deoarece nu era scrisa corect.era cv de genu: furnizorii de servicii nu au voie sa solicite o penalitate mai mare decat suma datorata.iar acea lege avea un alineat in care contrazicea legea propriu-zisa,prin care zicea ca daca in contract este specificat ca majorarile pot fi mai mari ca si suma datorata,iar tu semnai,legea nu mai e valabila.Nu mai stiu exact care era legea dar o sa ma interesez si am sa iti spun.Stiu toate astea ca si eu am trecut printr-o situatie similiare ca a tuturor,insa cazul meu era la KRUK.Asa ca a trebuit sa ma documentez foarte bine inainte de a plati datoria.Am avut noroc ca nu mi s-a vandut cazul.

 32. monica said

  am September 25 2013 @ 11:00 pm

  Alexandra ,cu siguranta exista legea : “nr 469/2002 privind cuantumul sumei asupra carora se aplica majorari de intarziere” . Cum ai spus si tu, a fost abrogata in iunie 2009,prin urmare nu mai poate fi invocata de debitori,intrucat legea romana este de imediata aplicare si nu poate fi retroactiva. :)

 33. Rodo said

  am October 8 2013 @ 10:19 pm

  Salut! Am si eu o problema cu Orange .Am primit o facura pe care aveam un cost suplimentar de 190 lei provenit dintr-un apel pe numar de fax din Germania, ceea ce este absurd caci nu poti vorbi cu un numar de fax. Bineinteles ca nu am platit, nu a trecut nici o luna iar Orange cica a trimis dosarul meu la recuperatorii lor de la Top factoring care deja au inceput cu amenintarile, tel. scrisori. etc. Ce pot sa fac? este ilegal .. cum poti sa-mi ceri bani pentru ceva ce nu am facut , chiar asa idiot sa vorbesc cu un piut de fax nu sunt. Am trimis toate datele la protectia consumatorului, si sper sa scap, voi ce ziceti de cazul asta? Stima!

 34. Monica said

  am October 9 2013 @ 9:34 pm

  Buna Rodo. Referitor la situatia ta , poti solicita de la Orange un desfasurator al apelurilor pt a verifica exact cand si cu cine s-a vorbit . Top Factoring sau orice alta firma recuperatoare nu are acces la aceste informatii, motiv pt care te someaza sa iti achiti restanta cu care figurezi . Tine cont de penalitatile care se adauga conform contractului semnat cu Orange.

 35. Rodo said

  am October 10 2013 @ 6:29 pm

  Multumesc Monica pentru informatii. Poate nu am scris toate detaliile legate de problema mea si cu aceasta ocazie o sa le scriu.
  Am cerut un desfasurator de la Orange in care intr-adevar apare convorbirea cu un numar de fax, am facut o sesizare si nimic.Nici un semn de bunavoita din partea lor.Problema este ca nu se poate vorbi cu un numar de fax, ceea ce si orange nu neaga ,doar ca lor le apare ca si o convorbire normala si nu au bunavointa sa verifice ca acest numar este un numar de fax, si daca s-a apelat din greseala sau daca mi-a fost umflata factura intentionat nu se poate vorbi cu faxul. Asta este problema, in al doilea rand ce are Top factoringul cu asta . problema este intre mine si orange. desi legea o sa decida .De aceea avem protectia consumatorului ca sa nu fim batjocoriti si furati pe nedrept.

  Ce as putea sa mai fac? ma puteti ajuta ? multumesc!

 36. Monica said

  am October 13 2013 @ 9:59 pm

  Intr-adevar , Rodo , aceasta situatie este intre tine si Orange , insa in baza de date a celor de la Orange , tu figurezi cu aceasta restanta , motiv pentru care Orange a transmis dosarul tau catre o firma de recuperari , Top Factoring , pentru a recupera debitul restant. Tu poti trimite catre acesta societate acele sesizari pe care sustii ca le-ai facut si nu ai primit niciun raspuns.

  In mod normal , firmele de telefonie mobila ar trebui sa ofere , la cererea titularului de contract , aceste convorbiri , care ,practic, sunt singura ta dovada in momentul de fata. Tot ce poti face este sa insisti la cei de la Orange .

 37. Petronela said

  am October 16 2013 @ 12:04 pm

  Buna ziua, si eu am o astfel de problema din care nu stiu cum o sa scap, am avut un abonament la vodafone acum 4 ani si am ramas cu o datorie de 150 lei pe care nu am platit-o din neglijenta, cam de vreo 2 ani incoace am fost transferata la recuperatorul TOP FACTORING care ma streseaza mereu cu plicuri in care zice ca tre sa platesc daca nu o sa ajung la tribunal,Momentan nu am de unde sa platesc deoarece nu mai lucrez, mi se pare destul de mari penalitatile puse de ei,avand datoria de 150 lei acum am ajuns la suma de 2.154lei,nu stiu cat o sa mai pot amana achitarii sumei,acum 1 an am sunat la ei pentru a le face eu o oferta ca sa le platesc suma,cum ca daca imi scad penalitatile macar la jumatate sunt dispusa sa le dau suma,dar ei nu au fost de acord asa ca nu le-am dat nici macar jumate din bani. Ma gandesc mereu cum o sa se termine aceasta problema.

  Daca stiti cum asi putea sa rezolv aceasta situatie va rog sa ma ajutati.Va multumesc!!!

 38. george said

  am November 20 2013 @ 9:25 pm

  DACA MA POATE AJUTA CINEVA CU UN SFAT –VA ROG SA CITITI —
  Am si eu o problema cu o factura COSMOTE neachitata in 2009 in val de 500 RON . Dosarul a ajuns la cei de la TOP Factorting si m-am trezit ca am de platit 500 RON factura + 800 RON taxa de reziliere +500 RON penalizari intarziere => total 1800 RON .
  Am vorbit cu ei la telefon si am fost de acord sa achit plata esalonat , dar dupa un anumit timp nu am mai putut sa respect angajamentul astfel incat au inceput sa-mi calculeze penalizari in continuare .
  Pana in noiembrie 2012 am achitat cum am putut 2200 RON ,iar in aceiasi luna am primit NOTIFICARE prin care eram atentionat ca mai am de platit 2400 RON .
  Am trimis o scrisoare prin care am cerut sa mi se explice modul de calcul al penalitatilor si am primit raspuns : la 500 RON – penalitati intarziere 3400 RON + 800 RON taxa reziliere contract COSMOTE.(total 4700 RON ) , debit restant 2500 RON.
  Dupa primirea scrisorii am sunat la ei si cand am cerut detalii despre suma penalitatilor mi s-a spus ca defapt 3400 RON sunt penalitati pt suma de 1300 RON (adica 500 RON factura + 800 RON taxa de reziliere ) si ca daca achit urgent suma de 800 RON scap de debitul restant in val de 2400 RON .
  MENTIONEZ ca am hartiile trimise de cei de la TOP Factorring precum si inregistrarea convorbiri din care sa reiasa tot ce am scris mai sus .
  Cum trebuie sa procedez in continuare ca sa nu mai am nici o treaba cu aceasta ( daca o pot numi asa ) societate TOP Factoring.
  VA MULTUMESC !!!!!!!!!!!!!

 39. OVIDIU said

  am November 25 2013 @ 8:31 pm

  nu va lasati pacalti de camatarii astia,legal nau ce sa va faca,si fac referire la contractele de telefonie,singurul lor mijloc de constrangere sunt amenintariile si hartogariile,eu zic sa va luati avocat si sai actionati in judecata pentru abuzuri si hartuire…sau daca nu va permiteti un avocat,si banuiesc ca sunt multi in situatia asta,evitatii platile intermediare si convorbirile cu ei…ignoratii pur si simplu.

 40. adrian said

  am November 29 2013 @ 12:25 am

  buna seara:)am petrecut cateva ore caut despre firma top factoring si intrun final am gasit acest site.din tot ce am citit tind sa inteleg ca majoritatea cred ca aceasta firma de recuperare debite este jaf pe fata nenorocesc oameni si se imbogatesc peste noapte, si totusi nimeni nu face nimic in privinta ei.
  las acest mesaj pentru ca la randu meu am si eu o problema cu firma top factoring respectiv vodafone. am primit o instiintare de la firma top factoring cum k le datorez 4500 lei in urma contractului cu furnizoru de servici vodafone.am avut un abonament la vodafone in 2009.dar mai mult ca sigur era mai vechi pentru ca am fost la o sucursala vodafone si am cerut sami zica in ce perioada si pe numar am avut abonamentu respectiv pentru ca nu-mi aduc aminte.mi-a spus k in ianuarie 2009 aveam de plata o factura de 300 lei, poate mai veche dar cu penalitati 300lei la data respectiva.mentionez k nu am platit acea factura de 300 lei din 2009 pana in prezent.mi-a spus k pana la suma de 1100 lei dosarul a fost la vodafone dupa care a fost transferat la top factoring.deci timp de 4 5 ani nu am primit nici o instiintare de la top factoring , poate de la vodafone au mai fost cateva dar nu imi amintesc foarte sigur. in fine ma trezesc chiar azi cu o instiintare prin posta de la top factoring k am de achitat 4500 lei.de ce pana akuma nu au trimis nici o instiintare la adresa pe kre a fost facut contractul vodafone nu alta ca nu-i vad rostul
  am citi toate mesajele de pe site, multi spun k nu pot face nimik firma top factoring deoarece dupa 3 ani in kre firma in cauza nu a actionat in instanta(vodafone) sa-si recupereze bani aceasta factura se prescrie si poate sa se stearga cu ea la poponet.alti spun k trb luati in serios aceasta firma de camatarie legala.
  vreau sa stiu daca e adevarat treaba cu prescrisul facturii, daca chiar intradevar dupa 3 ani de la ultima instiintare ne actionand in instanta pentru recuperarea banilor poate sa mai faca ceva. si daca intradevar firma top factoring poate si are dreptul sa imi faca ceva.
  cu respect

 41. doru said

  am April 4 2014 @ 8:49 pm

  Buna ziua,am o datorie de 3000 ron la banca Raffaisen pe care nu am putut sa o platesc deoarece am ramas fara serviciu.Banca a transferat aceasta datorie Firmei de Recuperatori Top Factoring,am fost la banca si am luat un numar de telefon de la Top factoring si am sunat,am povestit ca nu pot platii din aceasta suma decat cam 60 ron lunar,Sloganul firmei este ”contacteaza-ne sa rezolvam ameabil” Functionarul cu care am vorbit mi-a impus trei variante; 1.sa paltesc intreaga suma cat mai rapid sa nu se mareasca dobanda; 2.sa platesc o jumatate din suma adica 150 ron; sa platesc cate 500 de ron timp de trei luni;deci imi impun,nu negociem ameabil,aceste sume sa le platesc la inceput,apoi,sa-mi faca rate lunare pt plata sumei totale,nu am acesti bani,tot ce pot sa dau sint 60 ron pe luna.O intelegere ameabila trebuie sa fie o intelegere intre parti daca inteleg bine,dar in acest caz nu e vorba de o negociere ameabila deoarece ei nu ma pot intelege si ma silesc sa platesc sume pe care eu nu le pot achita.Va rog frumos,sint distrus,spuneti-mi va rog ce pot sa fac in cazul asta ?? Va multumesc,astept un mesaj din partea d-voastra.

 42. popa said

  am May 27 2014 @ 3:18 pm

  Top Factoring ar trebui desfiintat,se inbogatesc de pe spinarea amaratilor,primesc datele personale fara acordul nostru,ameninta, penalitati nejustificate jos cu ei.

 43. bobita said

  am May 29 2014 @ 12:24 am

  Toata lumea da vina pe pe firmele de recupere, cand de fapt principalii vinovati sunt ei. Sigur nu se ajungea la aceasta situatie daca obligatiile si indatoririle contractuale erau respectate. Pot fi si exceptii, dar in cazul in care cineva se simte nedreptatit de debitul pe care il au de achitat pot fi facute reclamatii scrise in acest sens, iar in cazul in care se indentifica o greseala a companiei respective, cu siguranta se vor lua masuri in ceea ce priveste ajustarea sumei. Daca dvs. trebuia sa recuperati aceasta suma de la cineva, sunt sigur ca nu a-ti fi fost de acord sa ii primiti conform acelei propuneri facute de dvs.

 44. Obladi said

  am June 16 2014 @ 3:59 pm

  Buna ziua,
  Am avut o firma la care am cesionat partile sociale in doua transe, iar inaite de ultima cesiune am semnat un abonament Vodafone pe firma pe numele lui. Firma a fost preluata la scurt timp de el, iar sediul social a ramas ( in documente ) la adresa mea. Abonamentele veneau pe numele lui la aceasta adresa.Cum nu si-a platit abonamentul Vodafone incep sa primesc plicuri de la top factoring, cu numele societatii la care nu mai sunt actionar si nu pe numele administratorului. Eu pe acest administrator nu l-am mai vazut, deci nu stiu ce ar trebui sa fac cu plicurile ( sa le trimi inapoi, sa dau la politie, sa las la posta…). Sa atasez la corespndenta copia contractului meu de cesiune, ca dovada ca nu am nimic cu firma Ce masuri oficiale se pot lua si cand in absenta administratorului? Ar putea veni acesti oameni cu amenintari la adresa mea? In ce masura voi fi afectata?

 45. gyro said

  am June 27 2014 @ 12:09 am

  nu te da in judecata in 3 ani sa fie sanatosi ca datoria se prescrie. ei te hartuieste si dupa 7 ani dar legal nu are ce face

 46. Ioana said

  am August 20 2014 @ 1:16 pm

  Buna.Si eu am avut la vodafone un abonament in 2008-2009,platit la zi luna de luna.In urma cu 4 ani am incheiat contractul cu ei,iar dupa incheierea contractului a mai primit 2 facturi in valoare totala de 225 lei.nu le-am mai platit nimic.De vreo un an de zile primesc de top factorig hartii de avertizare,dar suma deja a ajuns la 1873 lei.Cum ii posibil ca dupa incheierea contractului sa mai primesc 2 facturi si sa imi bage si atatea penelitati sa ajung la o suma din asta?are rost sa ma mai stresez din cauza lor?

 47. VASILE GEORGETA said

  am January 28 2015 @ 1:22 pm

  am transformat in anul 2008 o cartela vodafone in abonament la care am vorbi o luna si mi-a venit 600 ron,am ramas fara serviciu si nu am platit suma, dupa un timp am gasit in curte o scrisoare de la top factoring cu o suma , la data de 21 ianuarie 2015 m-am trezit cu un tovarasi in birou si mi-a dat o scrisoare cu instiintare de plata cu o suma exorbitanta.Ce pot sa fac

 48. beguav said

  am March 17 2015 @ 5:52 pm

  In octombrie 2012 am facut un contract cu vdf si am luat un telefon la abonament (m-au pus sa platesc in avans primele 2-3 luni).
  Un abonament de 18E pe luna.
  Sincer va spun, nu am platit niciodata (aici exclud primele 2-3 luni pentru care am fost obligat la semnarea contractului).
  Pana in momentul de fata, am primit o gramada de amenintati de la firma asta TOP FACTORING, iar astazi o scrisoare cum ca dosarul meu (si mi se da un nr de dosar) va fi dat catre avocatul lor sa ma actioneze in instanta.
  Tin sa precizez ca lucrez, nu am salariul pe card (nu detin cont bancar), nu am absolut nimic pe numele meu. Ei nu au vorbit niciodata cu mine la telefon, nu m-au cautat acasa, nu mi-a venit recomandata, pur si simplu scrisori in cutia postala.
  Intrebarea mea este: suma de 1100 lei (asa scrie in ultima scrisoare, ca atat le datorez conform contractului incheiat cu vdf), daca o platesc, se opresc aici? Sau ma trezesc ca restul cu nu stiu ce penalizari puse de ei, ca le datorez lor alti bani.
  Ce ma sfatuiti? Sa achit acesti 1100 lei sau sa las timpul sa treaca, si cand se implinesc 3 ani sa se prescrie?

 49. Cosmin said

  am March 31 2015 @ 4:43 pm

  Nu le raspundeti la telefon si nu platiti nimic.Atata timp cat nu aveti nimic pe numele vostru nu au ce sa va faca.Si eu sunt in situatia asta.Anul trecut prin august a venit un domn la mine de la top factoring ca am de achitat 1200 lei restanta de la vodafone.M-am intretinut pret de cateva minute cu el si am fost deacord sa le platesc 200 ron pe luna sa scap de balamuc.Am platit prima luna,a 2 a nu am mai avut de unde iar dupa a 3 a luna ma suna domnul asta si imi spune ca el a fost dat afara de la firma top factoring si sa nu platesc nimic sa nu le mai dau niciun ban ca nu au ce sa imi faca,sa astept sa se prescrie datoria.I-am multumit si a ramas sa ne gasim la o bere.Dupa un timp primesc un telefon de la top factoring si raspund si sa aflu ca dupa 3 luni de la acei 1200 ron sa am de platit 2000 ron.I-am zis frumos sa isi ia adio de la banuti.Sunt niste escroci si faptul ca au datele noastre personale e foarte grav.Si in ziua de azi primesc zi de zi telefoane.Deja m-am obisnuit.Sfatul meu nu le platiti nimic si sunteti stresati faceti si o plangere la ANPC.

 50. Valentin said

  am April 1 2015 @ 12:25 pm

  FOARTE IMPORTANT este sa nu achitati suma de inceput cu care sunteti somat, daca ati achitat atunci factura este in vigoare si va pot da in judecata, asta m-a sfatuit un bun prieten avocat. Eu am de plata vreo 4000 lei dupa vreo 10 ani pentru un telefon care mi-a fost furat si mai ramasese o farama din abonament de platit. Nu o sa o platesc numai din ambitie pentru ca TOP FACTORING sunt niste camatari cu acte si nu nu iti dau facturile decat dupa catva ani sa se adune penalitatile si sa te prinda sa achiti o suma mica din factura ca sa nu mai scapi de ei dupa asta. De 6 ani le tot zic ca eu nu o sa le platesc decat daca ma dau in judecata si din moment ce nu s-a intamplat inseamna ca nu au baza legala si factura s-a prescris.

 51. Adrian said

  am April 16 2015 @ 10:22 pm

  Si pe mine ma cauta ptr. o restanta… Cosmote de 6-7ani, au pus penalitati exorbitante si ma bombardeaza cu somatii , si propuneri. O sa le dau banii pe care i viseaza ei in anul 2305 , ai sfatuiesc sa aiba rabdare pina atunci, si sa ma caute cu un camion sa poata sa ai duca la sediul lor ! Daca nu platesc nimic , nu recunosc creanta lor sub nici o forma , le ramane doar sa sara la bataie…. .Daca aveau ei vre-o varianta in cazul meu , o aplicau deja . Nu va panicati, si nu platiti nimic decat daca au hotarare judecatoreasca ! Schimbati-va numarul cu unul cu sprataxa ..898989… si dati-l sa va caute ptr. a cadea la invoiala ! Negociati cat mai mult , sa le iasa pe nas… !!

 52. Mihai said

  am April 18 2015 @ 10:37 pm

  Doamnelor si Domnilor,de vreo 5 ani sunt in legatura aproape zilnica cu top factoring.Stiu de la firme similare din Italia ca recuperatorii respectiv cumpara creantele si debitele noastre la jumatate de pret(valoare) pe care mai tarziu incearca sa le incaseze integral.
  1( eu am semnat cu vodafone un contract,unde in relatia noastra contractuala top factoring nu are nici o treaba.
  2(ca sa ma actioneze in instanta trebuie sa plateasca o taxa de timbru.nu risca nici o firma sa plateasca taxa de timbru neavand garantia ca isi vor incasa banii.
  3)codul 405 de procedura civila? cautati pe google
  Morala;Pot sa-mi sufle 10 kile de iaurt pentru ca nu le dau un banut.Au cheltuit mai multi bani pe telefoane decat debitul meu de 1250 ron.Daca vapot lamuri astept intrebari pe adresa mea <nistor.rentinvest@gmail.com.
  SUCCES

Comment RSS · TrackBack URI

Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: