Banner

Am stat fara perfuzii la nastere pina s-a intors doamna doctor de la coafor,iar acum copilul sufera de retard mental

Tweet this

Doamna Cristina mi-a trimis urmatorul mesaj privind maternitatea din Oradea:

---------- Forwarded message ----------
From: cristina
Date: 2011/5/13
Subject: Oaradea_Maternitatea groazei
To: iulian.urban@gmail.com


Buna seara,
Ma numesc  Cristina si va scriu fiindca am vazut descris pe blogul dumneavoastra un caz similar de malpraxis petrecut la maternitatea Oradea in data de 11 martie 2011.

Reiau comentariul postat pe blog descriind succint evenimentele.

Pe 11 martie 2011 am nascut un baietel. Copilasul a suferit o hipoxie severa la nastere. De atunci suntem mai mereu prin spitale pentru analize (i.e. - Oradea, Timisoara, Cluj) si tratament (la Baile Felix zi de zi).

Precizez ca starea mea si a fatului in timpul sarcinii a fost excelenta, nu am avut nici macar banalele varsaturi iar pe tot parcursul sarcinii nu s-au constatat urme de suferinta fetala. Durata socului hipoxic nu poate fi precizata. D-na doctor prezenta acolo a precizat la un moment dat ca ar fost in jur de 5 minute, insa avem mari indoieli asupra acestei estimari (cel putin dublu judecand dupa leziunile necrotice aparute la RMN). Apoi insasi a marturisit ca nu a stat ea sa numere minutele. Sarcina a fost  la termen (40 saptamani si 2 zile), varsta mamei 30 ani. Copilul cantarea la nastere 3.400 kg. Scorul Apgar: 1/2. Au fost notate convulsii in urmatoarele 72 de ore de la nastere.

Rezonanta magnetica (RMN) a indicat leziuni necrotice in nucleii bazali si talamus bilateral si de mai mica amploare cortical frontal bilateral convexitar (encefalopatie hipoxica ischemica severa) iar ultimul consult neurologic efectuat la Cluj, luni 09.05 indica deficiente ale caii piramidale si extrapiramidale (priveste controlul miscarilor voluntare, motricitate, inclusiv retard ). Prognostic pe termen mediu si lung nu se poate da deocamdata, avand in vedere varsta lui Petre insa deja s-a constatat un retard.

Aspecte incriminate: travaliul lung, operatia de cezariana facuta prea tarziu, perfuzia administrata doar dupa ce s-a intors de la coafor d-na doctor Lacziko Szidonia si modul in care s-a facut operatia in sine, incetineala incredibila cu s-au derulat lucrurile dupa ce s-a constatat ca inimioara fatului nu mai batea cum trebuie si deciziile medicale luate in acel moment; nu s-a apreciat corespunzator gradul de suferinta fetala in timpul travaliului, lipsa oricarei etici profesionale a unui doctor care socoteste necesara prezenta la coafor in vreme ce doua vieti depindeau de ea. Suntem frustrati si consternati ca nimeni nu a stiut sa intervina in timpul nasterii cu un sfat, o parere care sa indrepte si sa previna sau macar sa reduca durata socului hipoxic si aici ma gandesc la personalul medical de fata anume medicul de garda, moasele, etc. De ce nimeni, medicul ginecolog (i.e.Lacziko Szidonia) , medicul de garda, neonatologul (dr. Galis Radu), moasele nu au cerut efectuarea operatiei de cezariana la timp stiind ca semnele vitale ale copilului nu mai sesizate de multa vreme!!!  Mi se pare aberant ca de pe masa de travaliu cand copilul era deja angajat sa ma deplasez IN PICIOARE si nu cu targa!!! Copilul s-ar fi putut bloca atunci, dupa cum au opinat anumiti doctori!!!

Inca nu stim ce se poate face pentru ca astfel de persoane sa fie impiedicate sa mai distruga familii. Un prim pas poate fi acesta de a incerca sa facem cunoscuta nefericita mea experienta.

Va multumim,
Reclamati abuzurile la adresa office@asistentapentruconsumatori.ro sau la adresa: iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


Afisari: 2736

8 Comentarii pana acum»

 1. asistentapentruconsumatori.ro said

  am November 30 -0001 @ 12:00 am

  Lupta noastra a celor de la Asociatia http://www.AsistentaPentruConsumatori.ro se duce impotriva abuzurilor la care sunt supusi consumatorii romani.
  Pentru asta avem nevoie ca voi, sa ne scrieti despre fraudele sau abuzurile la care sunteti supusi de catre comercianti sau autoritati.
  Noi preluam sesizarile voastre si ne luptam pentru ca drepturile sa va fie recunoscute.
  TOT CE AI DE FACUT ESTE SA NE SCRII LA ADRESA office@asistentapentruconsumatori.ro

 2. vrajitorul.eu said

  am November 30 -0001 @ 12:00 am

  INTRATI PE http://www.vrajitorul.eu/ Magia afacerii dvs.
  informatii utile >> http://www.vrajitorul.eu/aplicatia/aplicatia.html

 3. Valentin Valeanu said

  am May 13 2011 @ 10:15 pm

  astia sunt oamenii care tipau ca le-a taiatr guvernul din salarii. aici nu e vorba de dotari si de spitale, e vorba de nesimtire, neprofesionalism si iresponsabilitate.

 4. George said

  am May 14 2011 @ 8:11 am

  Ar merita pedeapsa capitala astfel de oameni….

 5. SATUL DR NASIMTIRE said

  am May 15 2011 @ 1:24 am

  N-TI DAT SPAGA CUI TREBUIAPOATE PREZENTA CAMERELOR VIDEO IN TOATE SECTIILE SPITALELORCARE SA INREGISTREZE TOATE ACTIVITATILE AR REDUCE NR. CAZURILOR DE GENUL ACESTA

 6. anonim said

  am May 15 2011 @ 12:52 pm

  Ăsta e nivelul (media) de inteligenta din tara asta; la fel este peste tot, de la sanatate, la invatamant, … . Si lucrurile nu se vor schimba peste noapte niciodata, doar in zeci de ani … nu merita sa sperati ca o sa mai apucati vremurile alea.

  Daca ai ceva banuti, data viitoare sa mergi in Ungaria sau altundeva pentru servicii medicale normale pentru vremurile pe care le traim. Mizeria romaneasca nu merita nimic.

 7. Am stat fara perfuzii la nastere pina s-a intors doamna doctor de la coafor,iar acum copilul sufera de retard mental | Ilfovul nostru said

  am May 15 2011 @ 8:57 pm

 8. Tasha said

  am May 16 2011 @ 11:37 am

  Am patit-o si eu acum 28 de ani la spitalul Filantropia.Doctorul care trebuia sa ma asiste a plecat la o petrcere. Am avut noroc cu o doctorita tanara care a avut curajul sa-l inlocuiasca. Bineanteles ca si-a primit doctorita perdaful de rigoare, a fost sanctionata, iar pe mine ” marele doctor” nu a vrut sa ma mai vada niciodata.

Comment RSS · TrackBack URI

Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: