Nu imi mai pot plati ratele … ce pot face?

Tweet this

Domnul Marius s-a adresat Senatorului Urban Iulian si Asociatiei www.asistentapentruconsumatori.ro cu urmatoarea sesizare:

Marius

89.120.200.249 Submitted on 2011/03/16 at 3:20pm
Buna ziua,
Intr-o situatie asemamantoare ma aflu si eu
In 2007 am obtinut un credit ipotecar de la aceiasi BANCA PENTRU LOCUINTE…BCR pentru achizitia unei garsoniere.
Garsoniera a fost evaluata de un evaluator agreeat de BCR la 68.000 E. 20.000 E a fost contrubutia mea restul i-am luat de la banca.
De circa 20 de luni nu am mai achitat nimik deoarece rata lunara de plata ajunsese sa depaseasca salariul meu net, salariu care nu s-a modificat de la data contractarii creditului…asa ca am ajunt in imposibilitatea de a mai plati ratele.
OK acum BCR a cedat creanta catre SUPORT COLECT. Din ce citesc in presa o firma de recuperari cumpara creanta de la Banca cu 10, 15, 20 % din valoarea creantei. Daca Suport Colect ar recupera de la mine intreaga suma datorata care acum a ajunj cu tot cu penalizari la 53.805,24 diferenta dintre aceasta suma si cea cu care RECUPERATORUL a cumparat creanta de la banca este efectiv profitul RECUPERATORULUI.
Credeti ca procedez bine daca intentionez sa stabilesc o intalnire cu reprezentatntii SUPORT COLECT pt a le propune sa ma lase sa-mi vand singur garsoniera sa zicem la 30.000 E, banii obtinuti sa-i dau lor, gandindu-ma ca 20% din creanta inseamna undeva in jurul sumei de 10.000E ei totusi ar avea un profit consistent.
Va multumesc
---------- Mesaj redirecţionat ----------
De la: Avocat@APC <avocat@asistentapentruconsumatori.ro>
Data: 17 martie 2011, 09:49
Subiect: RE : Marius
Către:
Numar iesire: 20513/  17.03.2011

Catre Marius ,


Buna ziua,
Stimate domn Marius,


Referitor la solicitarea dumneavoastra va comunicam faptul ca puteti vinde dar doar daca promitentul-cumparator (printr-o promisiune de vanzare-cumparare) va achita contravaloarea creditului (plus rate, dobanzi etc.), astfel incat sa radiati ipoteca si apoi sa incheiati actul de vanzare-cumparare in forma finala (primind cu titlu de pret evident si diferenta). Indicat ar fi sa solicitati societati respective sa platiti esalonat .
Reclamati abuzurile la adresa office@asistentapentruconsumatori.ro sau la adresa: iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


Afisari: 8096

23 Comentarii pana acum»

 1. asistentapentruconsumatori.ro said

  am November 30 -0001 @ 12:00 am

  Lupta noastra a celor de la Asociatia http://www.AsistentaPentruConsumatori.ro se duce impotriva abuzurilor la care sunt supusi consumatorii romani.
  Pentru asta avem nevoie ca voi, sa ne scrieti despre fraudele sau abuzurile la care sunteti supusi de catre comercianti sau autoritati.
  Noi preluam sesizarile voastre si ne luptam pentru ca drepturile sa va fie recunoscute.
  TOT CE AI DE FACUT ESTE SA NE SCRII LA ADRESA office@asistentapentruconsumatori.ro

 2. vrajitorul.eu said

  am November 30 -0001 @ 12:00 am

  INTRATI PE http://www.vrajitorul.eu/ Magia afacerii dvs.
  informatii utile >> http://www.vrajitorul.eu/aplicatia/aplicatia.html

 3. laurentiu said

  am March 18 2011 @ 1:16 pm

  am luat un credit in lei de la BCR in august 2006 in valoare de 10000 euro, adica 35205.30 lei,pe 10 ani pana in august 2016 , am achitat pana in august 2010 ,ramanand de achitat 26970 lei , in octombrie 2010 BCR a cesionat contractul catre KRUK INTERNATIONAL SRL fara a ma instiinta pana in prezent, la insistentele mele mi-au spus ca contractul meu a fost un credit neperformant iar KRUK a luat in cesiune restul creditului ,am solicitat sa vad contractul de cesiune dintre BCR si KRUK (SE CAPITAL)sa mi se dea o copie a contractului de cesiune ,au zis sa vada ce pot face iar pana in prezent nu am primit nimic .Am primit incepand cu lunile noiembrie pana in prezent scrisori si telefoane de la KRUK ,am raspuns telefonic la prima scrisoare ,mi-au impus ca trebuie sa platesc tot creditul care in prima faza a ajuns la 38000 de lei sa fac rost de bani sa-l achit integral ,am spus ca nu pot datorita situatiei financiare ,am zis ca in prima faza pot sa achit in rate maxim suma de 500lei mi-au impus din start ca la o anumita data (10-15 zile de la apelul telefonic )sa achit 1000 lei ,negasind intelegere la ei nu am achitat nimic .am mai primit telefoane si sms-uri, am raspuns ca fiind o persoana patzita contul in care mi se impune sa platesc suma nu e este un cont al BCR ci un cont al KRUK iar eu nu am nici o asigurare ca bani se duc catre BCR (KRUK),si am solicitat ceva juritic ,mi-au spus ca-mi trimit un angajament de plata prin posta pe care eu sa-l completez dar totusi nu se deplaseaza nimeni din partea firmei la fata locului pentru a semna impreuna angajamentul de plata .Le-am zis ca eu nu-mi dau semnatura mea si nu fac un angajament de plata catre KRUK fara nici un temei juritic iar daca nu le comvine sa ma dea in judecata sa se stabileasca de o instanta de judecata suma pe care trebuie sa o platesc lunar sau sa mi se vireze de catre intrepindere in contul lor ,dar iar ei zic sa ne intelegem pe cale amiabila , si nu vor calea judecatii .De la 27000 lei suma a ajuns acuma la 39700 lei adica 12700 lei penalitati pe 5 luni de zile adica 2540 lei penalitate pe luna un procent de 9,40% din credit .
  Inluna februarie 2010 am solicitat o restructurare(refinantare)a credituui la BCR si a sumelor restante avant probleme financiare lucrnd la societati de stat ambii soti, diminuare salariului,decese in 2009,probleme medicale ,ne mai putand plati rata ,prezentand toate actele doveditoare, BCR dupa analizarea dosarului ,mi-au spus ca nu pot sa-mi restructureze creditul pe motiv ca mai am si alte credite la alte banci ,credite cunoscute de BCR la data contractarii creditului dar neluate in calcul fiind un bun platnic fapt dovedit de C.R.B. ,nu au fost luate in considerare si netrecute ,avand posibilitatea platirii tuturor creditelor ,mi-a fost acordat creditul , dar in prezent prin raportarea de la 01.01.2007 a tuturor crediteor la Biroul de Credit si a restantelor, figurand ca restantier ,mi-au zis sa fac tot posibilul pentru a achita restantele si a putea continua creditul in continuare si nu mi-au dat nimic la mana ,raspuns la cererea de restructurare (motivul respingeri cereri).iar dupa o anumita perioada au dat creditul restant anticipat si l-au cesinat catre KRUK .
  Ce ma sfatuiti sa fac in continuare si ce sa fac cu creditul restant ,eu nu mai figurez cu nici un credit la BCR ,creditul fiind cesionat catre KRUK

 4. Matei said

  am March 19 2011 @ 10:01 am

  In principiu puteti sa ii abordati pe cei de la Suport Collect pentru o intelegere de genul celei descrise de dvs. (vanzarea voluntara a imobilului cu care dvs ati garantat si o eventuala “iertare” a diferentei). Varianta pe care dvs. ati luat-o in calcul este potrivita doar daca in urma analizei situatiei financiare ati identificat ca nu exista sanse de imbunatatire a situatiei financiare intr-un timp scurt.

  Sansele de reusita a unei asemenea intelegeri sunt reduse, deoarece ei ar trebui sa renunte la ~ 43% (~23.000 eur)din suma datorata de dvs (daca luam in calcul ca din vanzarea bunului obtineti 30.000 Eur).

  Nu stiu de unde aveti informatia referitoare la pretul de vanzare al creditului catre Suport Collect (10 – 20% din suma restanta), insa mai mult ca sigur aceasta nu este corecta. Poate aceste procente sunt pentru creditele in care nu exista garantie.
  De ce ar vinde banca un credit cu 10-20% din suma datorata, in conditiile in care poate porni actiunea de executare si ar recuperara ~ 75% din valoarea de evaluare a imobilului?

  Inainte de a aborda Suport Collect ar trebui sa verificati care este pretul la care estimati ca puteti vinde imobilul, astfel incat propunerea dvs sa fie una concreata.

  Daca cei de la Suport Colect vor de accord cu intelegerea, va vor elibera o adeverinta prin care vor confirma ca sunt de acord cu vanzarea cu acordul partilor. Ipoteca care este inregistrata in favoarea lor va fi stearsa doar dupa ce vor primi banii. Stergerea ipotecii dureaza maxim 5 zile. Tinand cont ca cel care cumpara trebuie sa fie de acord cu achizitionarea imobilului deja ipoteca, exista riscul ca acesta sa negocieze mai mult la pret.

  In privinta solutiei de reesalonare propusa de Asistenta pentru consumatori, va recomand sa aveti in vedere aceasta varianta doar daca va bazati ca in scurt timp va veti reveni dpdv financiar. In caz contrar, nu veti face decat sa platiti dobanzi, deoarece de regula ordinea de stingere a debitelor este dobanzi + comisioane si apoi principal. In plus exista riscul sa scada valoarea garantiei.

  Mult succes!
  Matei

 5. sava maria said

  am March 23 2011 @ 12:21 pm

  Ma numesc RUJAN GHEORGHE ,am luat in 2007 un credit de nevoi personale,fara girant,fara ipoteca.Am platit ratele confirm cu chitantele care le am in dosar.In 22 martie 2011,am primit de la un executor somatie de plata unei sume de 1.853.54 lei ,chelt de execuatre.Mentionez ca nu am primit nici o notificare de la banca romineasca de restante ,leam platit esalonat in ian,feb,martie raminind 3mil de lai ,urmind ca in 10 aprilie sa achit tot integral.Surpriza afost ca am fost dat la executare silita .R og sa-mi spuneti ce am de facut.Mii de multumiri.

 6. botez maia said

  am May 23 2011 @ 4:19 pm

  am luat un credit de nevoi personale de la bcr .imprumutantul a murit eu in calitate de girant sotia lui,nu am primit despagubire de la bcr asigurari de viata.asigurarea sa facut pe cel mai tanar nu este stipulat in contract.am trimis reclamatie la opc ,la comisia de supraveghere a asigurarilor si nu am primit raspuns.telefonic mi se spune sa am rabdare,dar au trecut 3,respectiv 1 luna CE SA FAC?daca ii dau in judecata?

 7. MIHAI said

  am June 8 2011 @ 4:31 pm

  am si eu o problema .eu am avut un card la transivania si nu am platit rata si acum mia venit executare silita si imi opresc bani direct la servici dar eu mai am o rata si in total imi opresc tot salariul si nu stiu ce sa fac e normal ?
  imi opresc 400 de ron pe luna la card si mai am o rata de 500 ron si am fost la banca si mia zis ca asta este dar eu nu vad ceva normal sa-i ia la om toti bani si sa nu mai ai cu ce trai .datimi va rog un sfat ce as putea face cu executarea daca as putea macar sa pot sa fie mai mica oprirea ca mi se pare exagerat de mult sa iti ia toti bani.va multumesc

 8. Coco said

  am July 7 2011 @ 3:47 pm

  Idioato, nu te-ai prins ca garsoniera pt care ai avut “norocul” sa primesti un credit de 48.000 si pt care ai pierdut avansul de 20.000, adica banii munciti de ai tai,nu valora mai mult de 15.000?
  Povesteste despre jaful asta cu bani garantati de stat si despre drama ta de cretina cati mai multor creditaci imbecili.
  Totul e manipulare pt transformarea in sclavi a tuturor claselor sociale, stiut faptul ca romanii n-au excelat niciodata la nimic bun, bineinteles nici la inteligenta.

 9. Coco said

  am July 7 2011 @ 3:48 pm

  V-au distrus vietile aceste credite, in specialmaretul Prima Casa, si tot va inghesuiti ca vitele.

 10. Ileana said

  am September 20 2011 @ 1:01 pm

  Buna ziua,
  Detinem o line de credit pe societate in valoare de 487000 Ron,care trebuia prelungita pe 16.09.2011,dar practic nu mai avem posibitate de a o sustine si imobilul pe care il avem ipotecat nu reusim sub nici o forma sa-l vindem.De la banca (BRD) ni s-a spus ca suntem inregistrati ca si credit neperformat.Ce sfat ne dati?

 11. luminita said

  am October 9 2011 @ 12:13 pm

  ce pot face daca am primit o notificare de la suport col si executare silita de la biroul jude.maghiar b.? multumesc

 12. girtu dumitru said

  am November 2 2011 @ 8:37 pm

  buna seara am si eu cateva nelamuriri:am luat un credit cu buletinul si nu am mai platit mai bine de 2 ani ratele acest credit fiind facut fara ipoteca sau cu girantii ce imi poate face banca?multumesc anticipat

 13. VLAD said

  am February 8 2012 @ 11:25 am

  HOTII DE LA SUPORT COLET BLESTEMATI SA FITI RAMANEM FARA CASE NIMENI VREA SA NE AJUTE

 14. pop nicolae said

  am February 15 2012 @ 7:27 pm

  in 2007 am facut imprumt bancar la banca X in baza buletinului fara giranti ,ipoteci etc .In 2008 am facut refinantare la imprumut si tot in 2008 am facut un imprumut bancar la banca Z pt achizitionarea unui logan cand veam salarii bune si servici, Am platit ratele pana in 2011 luna august , rata la banca Z o plateste fica mea iar eu la banca X.In 2011 iunie am ramas fara servici fiind implicat intr-un accident rutier [ penal ].in iulie 2011 am vandut apt pesrsonal avand nevoie de bani pt proces pt av , expertize si nevoi personale nemai avand servici atat eu cat si sotia care nu are nici un venit fiind bolnava .Am luat legatura cu bancain septembri 2011 explicand ca am ramas fara servici si nu pot sa mai acopar toata rata , banca mi-a propus ca timp de 1 an sa platesc numai dobanda prelungind contractul bancar cu 2 ani . Fac tot posibilul sa platesc in continuare dobanda la banca X .[ pe apt am luat decat 60000 ron ] auto este gaj la banca Z pana la ultima rata contractuala adica pana in 2017 . In afara de masina nu mai am nimic personal pe numele meu sau al sotiei . Intreb daca pe parcurs nu mai pot platii banca X ce pot patii ?tinand cont ca am platit ratele si dupa ce am vandut apt deci nu am fost rau platnic [ eu fac tot posibilul sa nu creez probleme dar cred ca va venii timpul sa nu mai pot plati d-ne fereste ]Acum stau la fratele meu impreuna cu sotia si traim din somajul meu .Va rog ajutati-ma cu un raspuns

 15. bogdan v said

  am March 29 2012 @ 11:15 am

  va rog,
  cine ma poate ajuta :( poate cineva cu cunostinte juridice.
  am la reiffeisen un credit ipotecar. De un an jum stau acasa cu copilul ( in concediu maternal), diminuandu-se venitul nu-mi mai pot achita rata in totalitate, dar tot ceea ce castig adica 600 lei eu si cei 200 ai copilului merg la banca, si tot raman cu vreo 300 lei restanta. Acum banca ma someaza telefonic ca-mi vor vinde casa, dar fara sa vrea sa ma ajute sa-mi mai prelungeasca restructurarea pana in noiembrie, cand ma intorc la serv. Am facut fff multe cereri la ei , le-am spus ca este o situatie temporara, dar nu vor sa discute. Nu am primit nimic de la ei in scris, nici o instiintare nimic eu ma rog de ei dar nu vor sa discute cu mine. Ce pot sa-mi faca daca eu imi dau tot venitul lor luna de luna? nu am alti bani. tot ce am il dau la banca. VA ROG DACA MA POATE AJUTA CINEVA CU UN SFAT JURIDIC !!!!! CE SA FAC SA MA DUC IN STRADA????????

 16. suta m said

  am May 3 2012 @ 8:52 am

  va rog sami spuneti unde ma pot adresa pentru dobinzi abuzive calculatela credit. impotriva mamei mele decedate sa obtinut o hot jud pt suma de 3700. fiind girant desi am solicitat si am depus cereri de refinantare mi s-au facut retineri pe salariu si am achitat deja 2500ron sint anuntata ca mai am de plata 3200ron spunind ca cei 2500ron achitati pina caum reprezinta in mare parte dobinzi
  . mentionez ca exista si un fond social depus . si deasemenea mam adresat protectiei consumatorului care nu ma ajutat cu nimic multumesc m. suta

 17. BASTIC MARIA said

  am August 13 2012 @ 1:26 pm

  Am un credit cu ipoteca care a ajuns de la 6ooo euro la 12000 euro dupa 5 luni de neplata la o societate nebancara,ei au depus actele la executor am primit 2 luni de gratie dupa care spun ei va veni executarea imobilului la un pret foarte mic sa-si recupereze imprumutul.Am apelat la un avocat si o sa contest orice imi vine de la executor.Nu pot sa-mi vand casa la un pret sa-mi acopar si creditele pe care le mai am .Sunt singura sotul a decedat in februarie si trebuie sa ma descurc singura cu fiul meu.Ce solutie este in cazul meu ? ce alt credit as putea sa iau sa raman cu casa?
  Va multumesc ! MARIA

 18. gheorghiu rebecca said

  am January 31 2013 @ 7:45 pm

  fica mea a luat un credit in 2009 de 3000 lei in 2009 a murit eu am fost girant creditul a fost asigurat . banca nu m-a contactat niciodata am crezut ca s-a rezolvat cu asigurarea. astazi 31 ian. 2013 mi-a venit istiintare de la firma kruk ca am de platit 52 mil. rog sa-mi dati un sfat multumesc.

 19. Gabriela said

  am February 22 2013 @ 10:39 pm

  http://www.facebook.com/lupta.banci.9 veniti pe facebook

  http://legeaz.net/spete-civil/clauza-abuziva-si-nulitate-absoluta-1659-2011

  poate ca e buna pt cei care se lupta cu SUPORT COLECT si firmele de recuperare

 20. carla said

  am March 22 2013 @ 12:38 pm

  Buna ziua,
  Ma aflu in imposibilitatea de a mai achita un credit bancar in valoaare de 54000euro, am gasit ca solutie incheierea unui contract de novatie sau cesiune creanta caatre o terta persoana cu preluare de drept de proprietate.banca accepta aceasta cesiune in conditiile in care se face un contract de novatie pe suma de 54000si un contract de vanzare cumparare(pentru transfer drept de prop) cu conditia ca in contractul de vanzare sa fie trecuta suma de 54000 euro .intrebarile mele sunt:
  1.avand in vedere ca terta persoana preia creditul prin contractul de novatie de ce trebuie ca si in contractul de vanzare cumparare sa fie trecutaa aceasta suma avnd in vedere ca imobilul valoreaza mult mai putin
  2.trebuie sa platesc impozit avand in vedere ca nu este o tranzactie cu bani reale?daca da in baza caarui articol din codul fiscal este stipulat acest aspect?
  3.exista vreo alta varianta de aceda acest credit cu transfer de drept de proprietate fara sa platesc impozit pe suma datorata la banca?
  multumesc,
  carla

 21. evelina said

  am May 28 2013 @ 10:37 am

  daca se poate sa imi raspundeti pe email, am un apartament de vanzare, sa il vad prin agentie sau nu? daca voi cumpara alt partament cum aflu daca acel apartament are ipoteca datorii la stat sau nu, va multumesc din suflet

 22. Bartha Adela said

  am September 17 2013 @ 1:44 pm

  Am luat în 2007 un credit ipotecar în valoare de 65.000 E.Acum rata mea este de aprox.550 E.Am o restanță de 4.650 E.În fiecare lună plătesc 300 E,iar în lunile iulie și decembrie 2000E,respectiv 1500E. Acum banca îmi cere să semnez un angajament de plată pe lunile septembrie,octombrie,noiembrie,decembrie,ianuarie,februarie(adică pe 6 luni și noi suntem deja în septembrie)prin eșalonare de plată ,iar în luna februarie să nu mai amrestanță.În perioada menținată mai sus procedurile de executare/colectarenu vor fi demarate,urmînd a se demara în cazul nerespectării,chiar ți pentru o lună,a planuluide rambursarede mai sus,fără o notificare prealabilă.
  Nu știu ce să fac ,să semnez acest act sau nu.
  Oare pot să cer așa ceva dar cu data de 01 octombrie 2013?
  Eu deja am plătit rata pe luna septembrie de 400 E
  Aș dori un răspuns cît de repede deoarece din data de16 septembrie banca mă insistă să semnez acest angajament de plată altfel,spun ei,vor demara procedurile de dare în judecată și mai departe de executare silită.
  Am apelat la dumneavoastră fiindcă nu am pe cine să întreb.
  VĂ MULȚUMESC

 23. camelia anghel said

  am May 29 2014 @ 10:18 am

  buna ziua am fc un credit in franci elvetieni in iunie 2008 in 2009 am ramas fara loc de munca nemaiputand platii .acum a venit somatie de la executor sa declar bunurile mobile si imobile chiar daca sunt detinute impreuna cu altcineva .mentionez ca creditul era luat doar cu buletinul fara a gira ceva.va rog din suflet sa imi raspundeti daca poate executa casa parintilor mei la care sunt proprietar doar dupa moartea lor? multumesc

Comment RSS · TrackBack URI

Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: