Banner

As vrea sa-mi spune-ti ce consecinte poate avea neprezentarea mea la un proces

Tweet this

Doamna Elena Ene s-a adresat Senatorului Urban Iulian si Asociatiei www.asistentapentruconsumatori.ro cu urmatoarea solicitare:

---------- Forwarded message ----------
From: Elena Ene
Date: 2010/11/15
Subject: proces
To: iulian.urban@gmail.comBuna seara,As vrea sa-mi spune-ti ce consecinte poate avea neprezentarea mea la un proces in care am fost chemata in calitate de martor. Problema suna cam asa: mi s-a furat portofelul din camera de camin in care locuiam acum 4 luni, intr-o dimineata pe la orele 5:00, in luna august. Dormeam cu usa deschisa, asa cumk dormeam de cateva zile, si un individ mi-a intrat in camera, evident. M-am trezit si l-am surprins in timp ce cauta prin patul vis-a vis de camera mea, mentionez ca eram singura in camera. El s-a speriat, s-a ridicat cand eu am inceput sa tip, dar a fugit inainte ca sa pot sa-l vad la fata foarte bine, plus ca era destul de intuneric in camera la ora aia. Am iesit dupa el dar am reusit sa vad doar in ce era imbracat si fizionomia lui. In fine, a venit politia, a constat faptul, s-au luat amprente, mi-au luat declaratie etc.

Dupa o saptamana am mers la sectia de politie sa intreb ce s-a intamplat cu cazul si daca mi s-a gasit portofeleul cu toate actele. Atunci era un domn politist cu care am vb si mi-a pus in fata niste portrete robot ca sa vada daca l-as recunoaste. Am indicat un individ care mi s-a parut a fie persoana in cauza. Nu am dat declaratie atunci.

Acum 3 saptamani aproximativ am fost cautat de cineva de la sectia de politie Crangasi ca s-a descoperit persoana si sa merg s-o recunosc. Am mers, am plecat din timpul serviciului pentru ca au insistat sa merg, si mi-au pus din nou niste poze cu 4-5 indivizi. Am specificat, si prima data cand am fost pusa sa recunoasc pers. ca si de data asta, ca nu sunt sigura de nimic pentru ca era intuneric in camera. Ei mi-au spus ca s-au gasit amprentele lui pe usa mea si ca sa stau linistita ca nu din cauza declaratie mele va fi el arestat, ca sunt mai multe acuzatii pe numele lui etc. Au incercat sa ma faca sa-l recunosc face to face dar nu am vrut si am specificat ca nu vreau sa ma implic foarte mult deoareace nu eram sigura care este persoana care mi-a intrat in camera.

Dupa ce am indicat una dintre persoanele din pozele pe care mi le-au pus in fata, am indicat o alta persoana decat cea pe care zic eu ca as fi indicat-o prima data. Mentionez ca atunci nici unul dintre agentii de la sectia din Crangasi nu au fost de fata si nici nu a fost nimic oficial. Printr-o anumita strategie au inceput sa ma faca sa ma intimidez, sa-mi spuna ca imi schimb declaratia si ca la momentul acela am indicat persoana potrivita si acum arat pe altcineva. In cele din urma au adus patru indivizi si au acceptat sa fac recunoastere prin geam, caci ei vroiam sa fac asta face to face. Dintre toti cei patru persoana pe care vroiau ca eu sa o recunoasc avea cele mai multe semnalmente fizice cu persoana care mi-a intrat in camera. L-au pus sa se intoarca si cu spatele si atunci am observat sa avea o chica la spate. Mi-am adus aminte ca, atunci cand am l-am vazut pe cel care fugea din camera mea, avea parul putin ondulat si o chica la spate ca si cel care l-au adus pentru recunoastere. In felul asta a trebuit sa indic ca el este cel care ar fi putut intra in camera mea. Mi s-a luat din nou declaratie in care am specificat ca nu doresc sa ma implic in procesul care urma sa aibe loc.

Acum dupa 3 saptamani am primit o citatie acasa in provincie, mentionez ca acum sunt in Bucuresti, in care sunt obligata sa ma prezint la procesul implicat in cazul persoanei pe care reiese ca eu am acuzat-o de furt. Nu-mi doresc sa merg la acest proces cu atat mai mult cu cat am mentionat asta in declaratia mea. Ce pot sa fac?

Va multumesc pentru timpul acordat si astept cu nerabdare un raspuns!

O seara frumoasa,

EEG

---------- Mesaj redirecţionat ----------
De la: Avocat@APC <avocat@asistentapentruconsumatori.ro>
Data: 17 noiembrie 2010, 12:05
Subiect: Asistenta pentru Consumatori - Elena Ene
Către: elenagabriela.ene@gmail.com
Numar iesire: 16573/ 17.11.2010Catre Elena Ene,

Buna ziua,
Stimate Doamna Elena Ene

Va aducem la cunostinta pe aceasta cale, faptul ca asociatia noastra ofera acest serviciu de asistenta pentru consumatori, in mod gratuit, pentru a veni in sprijinul cetatenilor care se confrunta cu abuzuri din partea a diverse institutii sau societati comerciale.
Asociatia noastra, pentru a sprijini persoanele care se gasesc in astfel de situatii, recurge la toate mijloacele legale pe care Statul Roman le-a pus la dispozitia cetatenilor sai pentru a-si apara drepturile, drepturi conferite prin lege.

Referitor la speta dumneavoastra trebuie sa va prezentati pentru a depune marturie, neprezentarea va poate costa o amenda si/sau aducerea cu mandat de catre politie. Puteti solicita instantei o adeverinta pentru absenta la locul de munca. In cazul in care nu sunteti sigura ca aceea este persoana care va furat portofelul trebuie sa precizati si acest aspect in fata instantei.
Reclamati abuzurile la adresa office@asistentapentruconsumatori.ro sau la adresa: iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


Afisari: 2504

4 Comentarii pana acum»

 1. asistentapentruconsumatori.ro said

  am November 30 -0001 @ 12:00 am

  Lupta noastra a celor de la Asociatia http://www.AsistentaPentruConsumatori.ro se duce impotriva abuzurilor la care sunt supusi consumatorii romani.
  Pentru asta avem nevoie ca voi, sa ne scrieti despre fraudele sau abuzurile la care sunteti supusi de catre comercianti sau autoritati.
  Noi preluam sesizarile voastre si ne luptam pentru ca drepturile sa va fie recunoscute.
  TOT CE AI DE FACUT ESTE SA NE SCRII LA ADRESA office@asistentapentruconsumatori.ro

 2. vrajitorul.eu said

  am November 30 -0001 @ 12:00 am

  INTRATI PE http://www.vrajitorul.eu/ Magia afacerii dvs.
  informatii utile >> http://www.vrajitorul.eu/aplicatia/aplicatia.html

 3. As vrea sa-mi spune-ti ce consecinte poate avea neprezentarea mea la un proces | Ilfovul nostru said

  am November 17 2010 @ 10:14 pm

 4. florea dan catalin said

  am March 23 2013 @ 10:06 pm

  sa o ia naiba de lege ajuti justitia prinzi infractoru dai deglaratie la politie cum sa intimplat nu primesti nici o citatie si de o data te ameninta legea ca te amendeaza ba mai mult mai spune sati lasi munca sati lasi tot si sa vii ca altfell vai de tine concluzii daca vezi un hot un tilhar violator sau asasin sa nu ajuti justitia pt k poti sa fii intrun loc de munca bun si il poti perde pt ca trebue sa te prezintii e doamne doamne nu mai bine spui ca nu stii pt ca daca ajuti devii bun de plata vai lege vai justitie de cicat

Comment RSS · TrackBack URI

Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: