Dupa ce perioada de timp se prescriu datoriile catre banci si operatorii de telefonie

Tweet this

Domnul Bogdan Vasilescu s-a adresat Senatorului Urban Iulian si Asociatiei www.asistentapentruconsumatori.ro cu urmatoarea sesizare:


From: bogdan vasilescu
Date: 2010/10/28
Subject: Prescrierea datoriilor
To: iulian.urban@gmail.comStimate domn Urban,


Doresc sa aflu si eu dupa cat timp se prescriu datoriile catre anumite institutii (banci,operatori de telefonie fixa/mobila, operatori servicii internet, amenzi contraventionale).
In principiu cam acestea sunt cele mai frecvente, iar daca debitorii apeleaza la firme de recuperare, acestea pot face apel in instanta pentru recuperarea datoriilor mele fata de furnizor????
Va multumesc anticipat.---------- Mesaj redirecţionat ----------
De la: Mariana Botogan - Avocat@APC <avocat@asistentapentruconsumatori.ro>
Data: 1 noiembrie 2010, 18:17
Subiect: Asistenta pentru Consumatori - Bogdan Vasilescu
Către
Numar iesire: 16118/01.11.2010Catre bogdan vasilescu ,

Stimate Domn!


Referitor la intrebarea dumneavoastra, raspunsul este ca in conformitate cu prevederile Codului de Procedura Fiscala, creantele fiscale (inclusiv cele enumerate de dumneavoastra) se prescriu in termen de 5 ani. Impotriva executarii silite pornite pentru recuperarea acestor creante se poate face contestatie la executare.
Reclamati abuzurile la adresa office@asistentapentruconsumatori.ro sau la adresa: iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


Afisari: 10129

16 Comentarii pana acum»

 1. asistentapentruconsumatori.ro said

  am November 30 -0001 @ 12:00 am

  Lupta noastra a celor de la Asociatia http://www.AsistentaPentruConsumatori.ro se duce impotriva abuzurilor la care sunt supusi consumatorii romani.
  Pentru asta avem nevoie ca voi, sa ne scrieti despre fraudele sau abuzurile la care sunteti supusi de catre comercianti sau autoritati.
  Noi preluam sesizarile voastre si ne luptam pentru ca drepturile sa va fie recunoscute.
  TOT CE AI DE FACUT ESTE SA NE SCRII LA ADRESA office@asistentapentruconsumatori.ro

 2. vrajitorul.eu said

  am November 30 -0001 @ 12:00 am

  INTRATI PE http://www.vrajitorul.eu/ Magia afacerii dvs.
  informatii utile >> http://www.vrajitorul.eu/aplicatia/aplicatia.html

 3. nom de plume said

  am November 2 2010 @ 11:15 am

  Si 3 ani, calculati conform Decretului 167/1958 privitor la prescripţia extinctivă, pentru datoriile fata de privati, banci, operatori de telefonie.

 4. Emanuela said

  am November 10 2010 @ 7:31 pm

  Buna ziua,

  Domnule Iulian Urban daca am o datorie bancara,un credit de nevoi personale neachitat de peste 3 ani, care a fost predata catre EOS pentru a fi recuperata,acesta mai poate fi recuperata pe cale juridica de catre EOS? Daca au trecut peste 3 ani si 2 luni de la ultima rata achitata nu se prescrie ? Astazi am gasit lipit de usa mai multe foi A4 xerox prin care imi spun ca am de achitat o suma de 3 ori mai mare decat creditul luat la vremea respectiva in 2007 (penalitati cred),una din foi are o stampila in origial pe care srie (EXECUTORIU JUDECATORESC si numele executorului) . Mentionez ca am luat creditul de la o banca comerciala in 2007 si la nici 8 luni am ramas fara loc de munca si dat fiind faptul ca pentru cateva luni bune am ramas in imposibilitatea de a achita ratele, banca comerciala respectiva predat si primit banii de la asiguratori , adica de la EOS , iar angajatii de la Eos m-au contact telefonic sa le dau toti banii odata, ceea ce era desigur imposibil.Le-am spus ca nu pot pentru ca nu am am de unde sa achit suma integrala si ca pot sa le dau in rate exact suma ratei lunare convenite cu banca si pe perioada stabilita indata ce voi obtine un loc de munca si mi-au zis ca nu se mai poate asa ca ei nu sunt banca.Daca nu ne-am inteles nu am avut cum sa achit altfel caci daca aveam bani nu mai luam credit, normal. Asadar au trecut 3 ani si 2 luni de la ultima rata achitata si am inteles ca se poate prescrie.

  Daca acceptau varianta ratelor lunare , pentru ca altfel nu aveam cum eu acum aveam o parte din credit sau chiar integral achitat.Dar acum cu dobanzi exorbitante chiar ca nu mai pot sub nici o forma achita , mai ales in aceste conditii………. Mentoinez faptul ca nu am nici un bun pe numele meu , nu apartament , nu terenuri , nimic care sa-mi poata lua prin ordin judecatoresc.

  Va rog mult sa-mi spuneti ce trebuie sa fac? S-a prescris sau nu datoria dupa acesti 3 ani? Trebuie sa plecam din tara sa muncim in alte tari ca sa putem achita creditele luate fara cap in Romania.

  Multumesc.

 5. gigi said

  am March 26 2011 @ 5:25 am

  dupa 5 ani se prescriu toate datoriile,totusi trebuie consultat cu un avocat in domeniu pt ca existatertipuri la care apeleaza recuperatorii…important este sa nu aveti nimic pe nume,proprietati mobile sau imobile,salariu….oricum bancile nu sunt in pirdere niciodata,jefuiesc sufiecient cat sa-si acopere acest tip de pierderi…

 6. busa florin said

  am November 20 2011 @ 9:21 pm

  buna ziua ma puteti ajuta cu un raspuns ,am detinut o locuinta nationalizata in anul 1999 locuinta cu pricina sa retrocedat propietarului de drept iar in anul 2010 am primit o locuinta sociala ,intrebarea este dupa cat timp pot sa cumpar acest apartament social cu legea 85\ pe1992? multumesc

 7. Deea said

  am January 3 2012 @ 6:19 pm

  Buna ziua,
  Astazi am primit prin posta un plic, fara confirmare de primire, de la o societate de recuperare, care imi solicita ca in decurs de cateva zile s achit o suma de aprox 150 lei, care potrivit lor reprezinta o datorie a mea, din anul 2001 la cosmote. Mentionez ca eu nu am avut niciodata abonament la cosmote, in trecut am detinut un abonament la cosmoron, dar dupa 11 ani nu am nici o chitanta cu care sa demonstrez plata facturilor. Ce pot face in aest caz? Multumesc

 8. petrica said

  am February 28 2012 @ 7:50 pm

  Buna ziua,am si eu o datorie la banca de 3 ani de zile,nu am nimic pe numele meu,vreau sa stiu daca aceasta DATORIE S-A PRESCRIS

 9. Mirela said

  am May 29 2012 @ 10:10 am

  Buna ziua,
  Si eu am un card de credit din ianuarie 2008, si am primit de 2 zile un ordin judecatoresc prin care am fost informatata ca voi fii executata silit pentru acea datorie si ca trebuie sa platesc onorariul executorului care se ocupa de caz. Unde ma pot adresa pentru prescrierea datoriei?

 10. sandu said

  am October 11 2012 @ 12:16 pm

  Toti cei care doriti sa stiti la cat timp se prescriu datoriile trebuie doar sa cititi prevederile art. 405 cod procedura civila.
  altfel riscati sa fiti dusi in eroare de catre unii care posteaza si nu se pricep.

 11. neacsu gabriel said

  am January 19 2013 @ 8:04 pm

  buna seara.am si eu o datorie din anul 2007 la o banca unde am platit cateva luni dupa accea nu am reusit sa mai platesc deoarece am ramas fara loc de munca.de atunci pana in prezent sunt tot timpul bombardat cu tot felul de scrisori de la firma EOS KSI ROMANIA in care imi cere sa le platesc suma de 24000 mii lei cu penalitati de 100% acuma am primit scrisoare de executare silita in termen de 5 zile ca vin acasa la usa parintilor,eu nu am nici un bun pe numele meu absolut nimica,pot sa patesc ceva cu aceasta datorie,eu credeam ca sa prescris in 3 ani.va multumesc mult si astept un raspuns.

 12. pinko mariana said

  am January 25 2013 @ 3:33 pm

  Stimate domnule URBAN , va rog mult doar un sfat macar in legatura cu o datorie mai veche de 5 ani ( s-au implinit 4 ani si cateva luni de la ultima rata achitata)la un card mastercard,cu siguranta a intervenit prescrierea,firma de recuperare ma mai poate obliga sa le restitui datoria ? Dar in cazul unui credit bancar preluat tot de firma de recuperare,m-au dat in judecata in 2011,au primit incuviintare de executare dar fiind in postnatal,apoi in concediu ingrijire copil cu handicap pana cand acesta implineste trei ani,timp in care nu am avut de unde sa platesc nici macar 1 leu ,nu pt ca nu am vrut ci pt ca nu am de unde,mai ales ca unul din veniturle ce au stat la baza obtinerii acelui credit nu-l mai am , pt ca a venit perioada de criza si am ramas fara unul din locurile de munca,la ce perioada intervine prescrierea datoriei ? Din nou va intreb daca datoria se prescrie firma de recuperare mai are dreptul legal de a ma hartui cu mesaje telefonice,hartii pe usa,amenintari pt a le da banii? va multumesc cu anticipatie pt raspunsul pe care il voi primi .

 13. ditescu said

  am February 26 2014 @ 11:38 am

  buna ziua, in 2007 am facut un credit de nevoi personale cu buletinul din 2010 am ajuns in imposibilitatea de plata in 2013 am primit in cutia postala un plic cu executare silita iar azi 2014 un mandat postal cu executare silita nu detin nimic pe numele meu casa in care stau e lasata la o alta banca de sora mea pot executa bunurile familiei adica pot pleca cu televizorul cumparat de mama sau mobila .Va multumesc

 14. Simona Nukuliadis said

  am June 29 2014 @ 4:44 pm

  daca am datorii la banci din 2oo6-2007 ultima! si inca sunt cautata de recuperatorii bancilor,ce mai pot face dupa atatia ani? avand in vedere ca nu mai am nimic pe numele meu,nu mai locuiesc in tara,dar continua sa vina cate unul la vechea adresa sa deranjeze oamenii care stau acolo de peste 8 ani!???

 15. faget said

  am November 25 2014 @ 6:25 pm

  sotia mea a luat un frigider si un aragaz an anul 2004 pintrun credit cu buletinul de la raifaisen banc firma a intrat an faliment si dupa o anumita perioada nu a mai putut plati creditu banca la rndul ei a dat creanta la un srl anume eos ksi romania dupa attia ani ieri 24 11 2014 ne trezim cu o scrisoare de executare silita de la un domn executor si cu o sentina atasata cum ca ancepe executarea silita ne fiind citata sau chemata nici o data an fata instantei mai exact am antrebat un domn avocat si mia spus flegmatic ca mi se scoate casa la vanzare va rog datimi un sfat ce sa fac sa nu ajung cu copii an strada

 16. george said

  am January 6 2015 @ 9:25 pm

  Buna ziua, fratele meu a avut 2 carduri de credit de nevoi personale luate in anul 2008 in total de 2000 euro /1000 euro per card, in noiembri 2014 a decedat in accident de masina, singurul bun detinut a fost masina care are dauna total 99% ( sa predat la casat / sa radiat) cine preia acele datorii? ne poate da banca in judecata frati sau parinti in numele lui? multumesc

Comment RSS · TrackBack URI

Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: