Banner

Romtelecom nu vrea sa respecte legea de reziliere gratuita a contractelor inainte de termen

Tweet this

Domnul Cirstea Paul s-a adresat Senatorului Urban Iulian si Asociatiei www.asistentapentruconsumatori.ro cu urmatoarea sesizare:


\"From: Cirstea Paul
Date: 2010/7/29
Subject: buna ziua
To: office@asistentapentruconsumatori.roam si eu un abonament tv la romtelecom ,in momentul in care am semnat contractul nu stiam ca o sa vand apartamentul si am semnat pe 2 ani,acum dupa vanzare am sunat sa inchid nu numai ca m au taxat cu nu stiu cati euro pe minut dar nici nu m au luat in seama apoi m au sunat asa ca si cum ar suna o amenintare si imi baga si taxa de reziliere 80 euro mai este valabila pentru ca am vazut la stiri ca nu mai este valabila taxa de reziliere ca nu ar fi legala ce pot face ca sa ies cat mai bine ms ast raspuns


--

---------- Mesaj redirecţionat ----------
De la: Horea Sangeorzan <avocat@asistentapentruconsumatori.ro>
Data: 30 iulie 2010, 09:55
Subiect: ASISTENTA PENTRU CONSUMATORI - Cirstea Paul
Către: cirstea_paul@yahoo.com
Numar iesire: 11268/30.07.2010Catre Cirstea Paul,

Legea 161/2010 se aplica si in cazul contractelor de servicii de televiziune, cablu sau satelit, nu conteaza. Se aplica si Romtelecom.

Daca doriti rezilierea, faceti o cerere SCRISA, aratati ca doriti rezilierea gratuita, in baza legii 161/2010. Solicitati raspuns scris - nu va pierdeti vremea cu telefoane, nu acceptati nimic la telfon, verbal. Trimiteti cererea prin posta, recomandata cu confirmare de primire.
Sau, daca aveti un centru al lor, mai aproape, puteti merge la ei sa depuneti cerere de reziliere, dar, neaparat, sa luati si dumneavoastra dovada (numar de inegistrare, stampila si semnatura).

Daca aceasta firma va face probleme, trebuie sa ii reclamati, in scris, la OPC.
Reclamati abuzurile la adresa office@asistentapentruconsumatori.ro sau la adresa: iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


Afisari: 11793

29 Comentarii pana acum»

 1. Angela Ivan said

  am July 31 2010 @ 10:45 am

  am semnat un contract la Dolce pt o grila de programe, aceasta modificandu-se tot timpul fara acordul meu, mai bine zis taindu-se tot timpul din nr. de programe din grila. Am vorbit cu ei si raspunsul lor a fost in bataie de joc ” dati-ne in judecata”. serviciile lor sunt execrabile. mai am de la ei recievere: unul achitat integral, unul se achita in rate si unul pe care il avem in custodie, dar pentru care platim o suma cam egala cu cea de abonament in fiecare luna. atunci cand am facut abonamentul era o promotie in care iti puteai lua pana la patru recievere pe acelasi abonament. pot rezilia contractul?

 2. Ticudean Vasile said

  am August 16 2010 @ 2:15 pm

  Multumesc lui Dumnezeu ca sant si oameni de ajutor in tara aceasta. platesc aproape un milion pe luna mai mult degeaba si nu ma ia nimeni in seama. Voi face cerere asa cum ne-ati precizat.Daca o sa am probleme am sa apelez la dumneavoastra.
  Va multumesc.

 3. cirstea ionut said

  am September 17 2010 @ 10:39 am

  Buna!
  Cei de la Romtelecom spun ca nu pot rezilia contractul deoarece am beneficiat de promotie la reducerea pretului abonamentului, dar atentie, pot incheia vechiul contract daca fac altul nou pe 2 ani … identic ca durata cu cel vechi, pentru a putea beneficia de noile promotii … as vrea sa maajutati cu un raspuns

 4. duta gina said

  am October 25 2010 @ 8:45 am

  ma numesc duta gina am semnat un contract cu romteleom acum 2 ani am fost la zi cu plata pana in martie anul acesta avand unele probleme am vrut sa inchid abonamentul deoareece imi veneau facturii foarte mari nu am stiut ca trebuie sa fac o cerere de reziliere la sediul lor iar acum miau venit facturii de 21 de milioane vechieu avand de plate doar 6 mil si 7oo in prezent primesc notificari amenintandu ma ca ma vor da in judecata am inteles ca in baza legii 161 contractul nu este obligatoriu va rog sa ma ajutati ce pot face ?acesta este nr meu de tel 0761740024 va multumesc

 5. magda said

  am January 27 2011 @ 8:59 am

  am semnat un contract de voce pe 2 ani cu romtelecom in ianurie 2009 si unul de date pe 3 ani urmand sa primesc un laptop(oferta ianuarie 2009). in februarie 2009 am ramas fara serviciu astfel nu mi-am mai permis sa cumpar laptop-ul si sa platesc factura.Am facut cerere de reziliere scrisa si am trimis-o prin posta la sediul lor(fara confirmare de primire).Am vorbit la telefon cu o operatoare si mi-a spus ca nu au primit nimic.Acum primesc de la o firma de recuperare sa achit contravaloarea serviciilor lor.(41mil). care servicii?
  abomamentul de voce l-am folosit o luna si cel de date deloc-pt ca nu am luat laptopul.ce ma sfatuiti sa fac? multumesc din suflet!

 6. maria ivascu said

  am February 21 2011 @ 9:02 pm

  am un contract la Dolce , numai la cablu din iunie 2010 pana in iunie 2012 ,cu instalare si echipament gratuit prin promotia de la aceea vreme , dar acum vreau ,din motive obiective ,sunt pensionara de 81 ani,sa reziliez contractul fara sa platesc daune . Am anuntat telefonic ca vreau sa reziliez contractul dar mi s-a spus ca voi plati daune mari(abonamentul pana la sfarsitul contractului plus despagubiri de 100-200 euro} pentru ca am beneficiat de echipament nou si instalare gratuita .Va rog sa-mi transmiteti daca beneficiez de L-161/iulie2010 art 84 pri eMail sau la baiatul meu telefon 0728-603437.va multumesc foarte mult.

 7. ramona said

  am March 4 2011 @ 2:06 pm

  buna ziua,
  si eu sunt inr-o situatie similara.
  As vrea sa reziliez contractul cu romtelecom dar mi-au spus ca o sa platesc daune de 250 euro. Am contract cu internet si telefon.Eu le-am cerut o viteza mai mare pt internet si au spus ca nu imi pot oferi si daca nu sunt multumita nu am decat sa ma mut la alt furnizor. as vrea sa stiu daca pot sa beneficiez de legea 161/2010.

  Va multumesc.
  Astept un raspuns pe mail sa la tel 0744506898

 8. Mitaru Constantin said

  am March 11 2011 @ 2:15 am

  asi vrea sa reziliez contractul cu romtelecom? Sunt un copil singur akasa parinti mei sunt plecati in strainatate…. Si maim bagat net pe numele meu….. acum 2 saptamani si numi mai convine cu netu ca platesc o taxa de 47 de lei prima data……. si asi vrea sal scot ma puteti ajuta si pe mine?

 9. Mitaru Constantin said

  am March 11 2011 @ 2:17 am

  Vreau sami reziliez contractul cu romtelecoom de oare ce platesc foarte mult la net si nu prea imi convine…. sunt singur akasa si nu pot plati netul…….

 10. nicusor said

  am March 31 2011 @ 12:05 pm

  am un abonament la romtelecom la voce si internet imi expira contractul la voce in mai..am sunat la ei si mia zis k internetul far avoce nu merge….am zis sami rezilieze contracul la mandoua k nu vreu sa mai prelungesc contractul la voce ..si mia zis k daca reziliez contractul trebuie sa platesc nu stiu ce taxe de 120 euro….adica mar obliga ori sa platesc ori sa fac alt contract la voce…eu nu mai vreau deloc romtelecomul k sunt neseriosi si foarte abuzivi cu consumatorii…cand suni la ei mereu iti spune cate altceva niciodata nu iti spune acelasi lucru cu toate ca vorbim de aceeasi problema…..va rog sa ma ajutati..vreau sa scap de ei

 11. Meltis Gabriela said

  am April 8 2011 @ 8:56 pm

  Am un abonament la Romtelecom, pachet complet (dolce, voce si internet). A expirat contractul la dolce in luna martie. Am sunat la ei si mi-a zis k imi ofera programe in plus la un tarif pe care l-am negociat. Aceasta modificare de programe urma sa se realizeze imediat. Dupa 48 de ore programele erau aceleasi, fara nicio modificare. Am sunat din nou si m-au pasat la mai multi operatori.In final am solicitat rezilierea tuturor serviciilor. Contractul de internet insa a fost reinoit in 3 august 2010, iar d-na operator mi-a comunicat ca trebuie sa platesc o taxa de reziliere de 95 Euro. Am motivat insa cu legea 161/2010 iar d-na a raspuns ca legea nu se aplica retroactiv.Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac.
  Va multumesc.

 12. geani said

  am May 2 2011 @ 7:49 pm

  dupa care mi s-a oferit o oferta
  dupa putin timp am vrut sa reziliez daca pot sa spun asa acea oferta
  : dar cei de la romtelecom nu vor sa-mi aprobe
  si-mi trimit mereu factura fara sa mai consum nimic pt ca m-am retras
  : ce pot sa fac
  ?
  : va rog frumos daca puteti sa ma ajutati
  : si as vrea sa intreb despre acea lege 161
  va multumesc
  : astept raspuns

 13. geani said

  am May 2 2011 @ 7:52 pm

  buna seara
  as vrea sa va pun si eu o intrebare in legatura cu un contract de reziliere
  am fost
  client
  la
  romtelecom
  am terminat cei 2 ani de contract
  dupa care mi s-a oferit o oferta
  dupa putin timp am vrut sa reziliez daca pot sa spun asa acea oferta
  dar cei de la romtelecom nu vor sa-mi aprobesi-mi trimit mereu factura fara sa mai consum nimic ce pot sa fac
  ?
  va rog frumos daca puteti sa ma ajutati
  si as vrea sa intreb despre acea lege 161
  va multumesc
  astept raspuns

 14. ionut said

  am July 25 2011 @ 7:39 am

  foarte frumos fratilor scapati de ei.nu mai platiti nici o factura si vor suspenda ei foarte frumos toate serviciile si gata,ati scapat.nu va temeti de amenintari pe urma,nu are ce sa va faca.ei mizeaza pe slabiciunea omului.platiti doar facturile pina cind ati folosit serviciile si gata,pe urma poate trimite facturi pina le vine rau.

 15. MERY said

  am January 23 2012 @ 9:55 am

  Comentarii
  raspundeRE: cerere desfintare contract televiziune
  23/01, 08:40, postat de soare mariana
  SOARE MARIANA STR. C-TIN BRINCUSI NR 5. NR. TELEFON 0213244167. COD ABONAT/CLIENT 44170001764585 DORESC DESFINTARE CONTRACT TV SI INTERNET, DEOARECE NU STA NIMENI SINTEM PLECATI SI NU MAI AVEM POSIBILITATEA DE PLATA .INCEPIND CU DATA DE 1.02.2012.V-AM MAI RUGAT PRI TEL LA 1930 DAR UN ATI OPRIT FACTURA CU PLATA ACESTOR PROG. VA MULTUMESC …SI INCERCATI SA INTELEGETI SITUATIA SI SA DESFINTATI PROG. DACA NU SE POATE O SA RENUNT LA ABONAMENTUL TELEFONIC

 16. MERY said

  am January 23 2012 @ 9:18 pm

  Comentarii
  raspundeRE: cerere desfintare contract televiziune
  23/01, 08:40, postat de soare mariana
  SOARE MARIANA STR. C-TIN BRINCUSI NR 5. NR. TELEFON 0213244167. COD ABONAT/CLIENT 44170001764585 DORESC DESFINTARE CONTRACT TV SI INTERNET, DEOARECE NU STA NIMENI SINTEM PLECATI SI NU MAI AVEM POSIBILITATEA DE PLATA .INCEPIND CU DATA DE 1.02.2012.V-AM MAI RUGAT PRI TEL LA 1930 DAR UN ATI OPRIT FACTURA CU PLATA ACESTOR PROG. VA MULTUMESC …SI INCERCATI SA INTELEGETI SITUATIA SI SA DESFINTATI PROG. DACA NU SE POATE O SA RENUNT LA ABONAMENTUL TELEFONIC

 17. moraru alex said

  am March 23 2012 @ 11:40 am

  ma nu inteleg de ce sa platesc eu ceva ce nu am astia sunt nebuni ei stiu cum se ia banii sa vina ei la mine ca de dracu dau sunt niste escroci de asta eu am taiat tot de la ei

 18. moraru alex said

  am March 23 2012 @ 11:42 am

  acum iar pacalesc lumea cum ma pacalit pe mine mia spus ca am internet pana la 100mbs si scria in contract 22mbs si in fine nu am decit 12 mbs si platesc 23 euro asa ca ca l-am taiat toate daca sunt porci

 19. gabriel said

  am June 6 2012 @ 4:33 pm

 20. ortenziacrisan said

  am July 17 2012 @ 7:21 pm

  Nu va mai vaitati fratilor,nu va ia nimeni in seama,nici cei de la opc,toti sunt o apa si un pamant.Am depus o reclamatie la opc,deoarece fregvent se intrerupe cablu si netu de la romtelecom si cei de la opc miau bagat pumnul in gura.Noi consumstorii nu avem drepturi,doar obligatii.Toti sunt manjiti,doar de unde lucra trebue sa si traiasca.

 21. Deea said

  am November 27 2012 @ 12:51 pm

  Si tatal meu are probleme cu cei de la Romtelecom pt ca nu vor sa respecte legea 161/2010.Avem contract cu ei de vreo 4 ani urmind sa ne expire prin iulie sau iulie.In iunie au sunat s-a ne prezinte o oferta la dolce mai multe canale vazind ca am refuzat mi-au mai zis ca mai au o oferta la internet viteza in plus nu mai stiu cit si v-a trebui sa platim doar cu 2 lei in plus la factura inainte aveam 67 si mi se parea ok sa mai dau 2 lei in plus.Nu am fost de acord cu activarea serviciului pina nu imi vor trimite contractul ca sa fiu sigura ca isi respecta promisiunea.Mi s-a spus ca imi vor trimite contractul ca sa il semneze taicameu si sa urmam instructiunile si pe urma se va activa acea oferta.Am asteptat 6 luni si nu mi-a venit nici un contract factura a crescut cu 10 lei internetul merge mai prost ca si inainte.Acum vrem ca sa reziliem si nu ni se acorda acest drept zicind ca tata si-a dat acordul si ca daca vrem sa reziliem sa platim pina in 2014 .Nu am semnat nimic nu am dat nici cnp cum au putut face contract?M-am documentat si din cite am inteles dinsi nu vor sa respecte legea161 de ce vor sa ne tina cu forta nu v-a lasatii si nu acceptati nimic la telefon cereti in scris .De sapt. trecuta de cind am depus cererea de reziliere ne suna in fiecare zi si de cite doua ori pe zi si ne ameninta ca o sa ne vina sa platim foooooarte mult daca nu renuntam la cererea de reziliere si tot felul de prosti.NU V-A LASATI II DREPTUL NOSTRU DACA NU SUNTEM MULTUMITI S-A REZILIEM CONTRACTUL.DACA NU IMI VOR RESPECTA DORINTA DE REZILIERE O SA II CHEM IN INSTANTA SI II DREPTUL MEU CA SA CER DAUNE.SUCCES TUTUROR CARE VRETI SA REZILIATI CONTRACTUL CU ROMTELECOMUL.

 22. Deea said

  am November 27 2012 @ 12:54 pm

  lEGEA SE APLICA SI RETROACTIV AMLEGEA SI AM STUDIATO DE O MIE DE ORI.

 23. Deea said

  am November 27 2012 @ 12:57 pm

  BINE CA ZICI DE OPC SI EU AM DEPUS O PLINGERE SI A INCEPUT SA MA IA LA MISTO SI SA IMI ZICA CA EA NU ARE CE FACE SI CA NU POATE FACE NIMIC.TOTI SUNT PE O MINA.DA SINCER EU NU MA LAS PINA NU SCAP DE EI.MA DUC SI PINA IN PINZELE ALBE PT CA IMI CUNOSC DREPTURILE.

 24. jo said

  am December 12 2012 @ 11:11 pm

  Si noi avem probleme cu cei de le romtelecom, nu vor sa rezilieze contractul (internet+voce)decat in schimbul a 106 euro. Pe motiv ca abia in 2014 va expira contractul care l-am incheiat in ianuarie 2008 (de internet)si in aprilie 2001 (telefon) si cica s-a prelungit tot pe cate 2 ani (tacit). Am facut cerere pt ianuarie 2013 ca nu mai am nevoie de serviciile lor si i-au sunat pe ai mei propunandu-le tot felul de oferte pe care le-au refuzat bineinteles.
  Daca exista cineva care a reusit sa scape de acesti nesimtiti fara sa plateasca taxa de reziliere, va rog sa imi spuneti si mie la ce metode ati apelat :)

 25. Deea said

  am December 13 2012 @ 9:04 pm

  Eu am depus cerere de reziliere,si acuma astept.Tot asa mi-au zis si mie ca nu se poate si vrajeli se alor.Eu zic sa citesti legea 161 sa vada ca sti si iti cunosti drepturile .Am consultat un avocat si cei de la romtelecom ar trebui sa o respecte dar nu vor.Cind reusesc sa scap de ei am sa sa iti zic cum.

 26. Deea said

  am January 4 2013 @ 12:21 pm

  Am promis ca o sa revin dupa ce o sa o sa reziliez contractul cu cei de la romtelecom.Am reusit ieri prin portarea numarului de telefon la rds.si prin motivul ca au scos 11 canale.

 27. george said

  am January 19 2013 @ 9:22 pm

  ce sa mai zic cand vad ca nimeni nu i convine romtelecom.de 4 ani durere de cap cu ei. probleme tot timpul cade si deabia isi revine downloadul nici nu mai vb macar pe sfert sa fie fata de contract da nici asa.sun la ei si degeaba daca nu o scot la capat inchid telefonul. sau spun ca trimit o echipa la domiciliu care acea echipa nici nu o astept pt ca m-am invatat ca sunt doar vorbe nu vin. plata abonamentului m-am saturat. 120 lei ron pt nimic aproape. pe jud calarasi or budesti nu exista alta retea internet nu avem ce face. si nu pot sa imi dau seama cum pot sa faca asa ceva care m-i s-a mai intamplat de ex pe luna noiembrie 2012 m-ia venit 118 lei de plata am platit 110 lei apoi mi-am dat seama de cei 8 lei.pe luna decembrie mi-au spus ca ma de plata 105 lei plus cei 8 lei termen de plata 29 ianuarie 2013 nu trece 2 zile si imi vine factura de 229 lei si sun la dansii care imi spun ca e si pe luna ianuarie. pai cum poate sa imi spuna ca e pe luna ianuarie cand pe factura scrie data facturare 05 dec 2012- 06 ian 2013. data de facturare e 6 a fiecarei luni. cum paote sa imi spuna ca e pe luna ian de plata cand luna e in curs. de unde stiu ei cat am de plata pe luna ianuarie cand luna e in curs, cand se termina pe data de 5 februarie perioada de facturare ianuarie, de unde stiu ei pt ca am si tel fix . stiu ei ca nu o sa vb la tel. ???? vor bani dar serv1iciile lor nu au nici o garantie sunt varza, terminati

 28. claudiu said

  am June 26 2014 @ 5:58 pm

  Buna ziua
  Am contract cu rtc pe 2 ani (a trecut 1 an)si vreau sa reziliez si mi se cere taxa de reziliere ce trebuie sa fac sa scap de ei?

 29. mihai said

  am September 3 2014 @ 2:01 pm

  Salut…anul asta fac 2 ani la romtelecom si am trimis cerere de reliziere contract la 2.9.2014 exact cand se termina contractul….stie cineva daca ma va pune sa platesc taxe ,eu mi am respectat contractul….

Comment RSS · TrackBack URI

Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: