Cum fura firmele de intermediere daca vrei sa pleci la munca in afara tarii

Tweet this

Domnul Hadareanu Nicolae s-a adresat Senatorului Urban Iulian si Asociatiei www.asistentapentruconsumatori.ro cu urmatoarea sesizare:


\"Hadareanu Nicolae


Buna ziua d-le senator
Am si eu o intrebare.Au aparut acum firme de intermediere care nu cer foarte multi bani(150-200ron).Ei spun ca acesti bani sunt pt. verificarea datelor la consulat deci ei nu iau comision(????).Oare consulatul are aceste atributii sau acest lucru se dovedeste prin cazier?Ne spun sa ne ducem la banca si ne da numele persoanei care zic ei lucreaza la consulat si un cont in care sa depunem banii.Ce sa mai credem?

Deci se lucreaza cam asa:
-ei dau anunt in ziar ca au locuri de munca in strainatate
-dai telefon si spui ca vrei sa lucrezi in strainatate,iti cer o copie dupa buletin si te trimit la o banca.
-ajuns la banca dai iarasi tel. si ei iti dau un nr.de cont si un nume(spun ca persoana respectiva lucreaza la consulat)
-depui o anumita suma de bani (deobicei nu mare max 200ron)
Aceasta suma de bani spun ca este necesara pt a verifica daca nu ai interdictie de a pleca in strainatate.
Banuiesc ca se gindesc ca pt. 200ron nu te mai complici sa ii dai in judecata pt. ati recupera banii(alti bani si timp pierdut)
In ideea ca depui acesti bani nu ai decit un nr. de tel., un nume si o chitanta ca ai depus banii.

Cu respect Hadareanu Nicolae

---------- Mesaj redirecţionat ----------
De la: Horea Sangeorzan <avocat@asistentapentruconsumatori.ro>
Data: 3 mai 2010, 10:22
Subiect: ASISTENTA PENTRU CONSUMATORI - Hadareanu Nicolae
Către: nicolrac@yahoo.com
Numar iesire: 7138/03.05.2010

Stimate domnule Hadareanu,Cu referire la mesajul dumneavoastra, va informam ca avem nevoie de mai multe detalii, eventual de copii scanate dupa acte.
Ceea ce ne spuneti este clar in neregula, daca sunteti indrumat sa puneti bani in conturile unor functionari ai unor reprezentante diplomatice, conturi personale, atunci, cel mai probabil, este vorba de infractiuni - de coruptie.

Ambasadele si consulatele au, ce-i drept, si ele conturi. Si cei care lucreaza in cadrul lor au conturi. Dar, sa pui asa bani la unul in cont, ca te rezolva el, ceva este nelegal. Aveti contract, exista vreo urma a banilor?

Normal (si legal) treaba se face in scris, in respectivul oficiu diplomatic. Adica, te duci cu actele, te inscrii in audiente, platesti taxe si ai chitante, primesti ceva in schimb, o viza, o stampila, o hartie. Totul se face dupa o procedura, cu acte, dupa niste reguli.

Deci, avem nevoie de mai multe informatii, detalii.
Reclamati abuzurile la adresa office@asistentapentruconsumatori.ro sau la adresa: iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


Afisari: 4810

20 Comentarii pana acum»

 1. asistentapentruconsumatori.ro said

  am May 3 2010 @ 2:44 pm

  Lupta noastra a celor de la Asociatia http://www.AsistentaPentruConsumatori.ro se duce impotriva abuzurilor la care sunt supusi consumatorii romani.
  Pentru asta avem nevoie ca voi, sa ne scrieti despre fraudele sau abuzurile la care sunteti supusi de catre comercianti sau autoritati.
  Noi preluam sesizarile voastre si ne luptam pentru ca drepturile sa va fie recunoscute.
  TOT CE AI DE FACUT ESTE SA NE SCRII LA ADRESA office@asistentapentruconsumatori.ro

 2. vrajitorul.eu said

  am May 3 2010 @ 2:44 pm

  INTRATI PE http://www.vrajitorul.eu/ – Magia afacerii dvs.
  informatii utile >> http://www.vrajitorul.eu/aplicatia/aplicatia.html

 3. ady said

  am May 3 2010 @ 8:07 pm

  Fratilor,legea e clara: firmele de intermediere nu au voie sa pretinda bani de la candidati,ele sunt platite de angajatori!!!
  deci daca cere bani nu e serios ,deci teapa!!!

 4. cineva said

  am May 3 2010 @ 9:40 pm

  Crezi ca-s mai cinstite fatza de firmele de recruiting legale ? :)
  Da nah, au dreptate si ei daca omul nu stie sa caute pe Google si sa dea un mail de 3 randuri.

 5. Mihai said

  am September 21 2010 @ 12:46 pm

  buna ziua si eu vreau sa merg la munca in straINATATE PRIN FIRMA BORG CORP din turda.Stie cineva daca sunt seriosi.Va multumesc.

 6. ionut said

  am November 20 2010 @ 11:51 am

  buna ziua!! stie careva o firma de plasate forta de munca in strainatate? serioasa, carae sa nu traga teapa? va rog foarte mult!!

 7. Mache Olga said

  am January 30 2011 @ 8:43 am

  Buna ziua.In leg cu discutia dsp agentiile de recrutare care pretind bani.Eu am reusit sa plec prin intermediul agentie borg corp in cipru in vara 2010,si a fost totul ok.
  Iata procedura:timiti cv pe email,dc te accepta angajatorul de acolo trimiti agentiei actele solicitate(tot pe email),platesti o suma de bani(cam250 euro)la banca in contul agentiei,iti cump bilet de avion si gata.Ai plecat.Am vaz multi rom veniti prin borg corp pe-acolo,asa k nu vad probl.
  Important de mentionat k acolo poti intampina conditii de cazare nu tocmai grozave,dar civilizate.Nu va fii lux,retineti.Eu am locuit cu inca 4 fete in camera,dar aici nu este neaparat vina agentiei de aici.Pt mine a contat k am un job real si k erau corecti la drepturile noastre.Asa k va recomand borg corp.
  Bafta

 8. Mache Olga said

  am January 30 2011 @ 8:45 am

  mi-am amintit:o alta agentie serioasa aste Business Activ Consult,o prietena a plecat cu ei in Dubai.

 9. ion tatu said

  am March 21 2011 @ 10:24 am

  am fost contactat de firma Business Activ Consult in vederea unei plecari in suedia. as vrea sa stiu daca este serioasa.

 10. ionut maris said

  am November 24 2011 @ 1:11 pm

  nea tatu lasa reclama frate ca e penala,serioasa pe dracu Business Activ Consult e o mare TEAPA! am fost contactat ca sofer in Danemarca si mi am luat o teapa maxima,cica fara comision…sa o crezi tu,cat te platesc astia sa le faci reclama pozitiva????si sa stai prin parcari ca nu ti vine masina,bani de transport cica erau returnabili,eu nu am vazut nici un leu ca trebuia sa stau 1 an de zile minim,alta vrajeala,si salariul de la 1400 abia luam 1000 ca nu aveai masina tot timpul stateai pe camera mai mult,si alta faza dura pune si tu costul cazarii,mancarea care in DK e f scumpa,tigari,nu reuseam sa strang nici 500 euro /lunasi mancam covrigi mai mult,lasa promisiunile si zi le tampitilor de la Business Activ Consult sa se duca dracu ca ajung eu si la ei la sediu si sa vezi tu atunci,pt toate pb pe care mi le ati facut

 11. pakucs barna said

  am August 24 2012 @ 8:09 pm

  Saltare as vrea sa caut si eu o agentie serioasa pentru plasarea fortei de munca, pentru germania, austria, anglia sau tarile scandinave, daca poate sa ma ajute cineva rog mail la pakucs82@yahoo.com

 12. Carmen V said

  am September 22 2012 @ 12:18 am

  Buna ziua,
  Referitor la Business Activ Consult din Cluj. Eu am dat al 2-lea interviu deja cu cei din Anglia ptr carer. Mi s-a spus ca la semnarea contractului cu angajatorul trebuie sa platesc 175 lire catre firma din Anglia. E ok? Aplecat cineva cu ei? Imi puteti scrie pe anita_vt2@yahoo.de
  Multumesc!

 13. alex said

  am September 25 2012 @ 5:21 pm

  aceeasi intrebare ca si carmen…a plecat cineva prin aceasta firma?e serioasa?
  P.S.:daca afli ceva carmen te rog posteaza aici

 14. virgilius said

  am February 28 2013 @ 11:24 pm

  Domnule Ionut Marius daca mai esti pe aici as vrea sa te intreb pana la urma ce nu a fost in regula pt ca din cate am inteles ai ajuns in danemarca, nu? Intreb pt ca si eu sunt in tratative cu ei tot pentru postul de ofer in danemarca si mi-au spus doar ca trebuie sa-mi platesc drumul dus-intors pt atunci cand voi da testul acolo in rest cazarea este asigurata de firma de acolo iar dupa test (daca il iau) imi vor plati transportul dus-intor de fiecare data cand revin in tara, cazarea va fi asigurata si sunt masini. As vrea sa stiu daca mai sunt persoane care au plecat cu ei de carand in danemarca pt postul de sofer?

 15. maryus-forrd said

  am March 5 2013 @ 1:52 pm

  in legatura cu BUSINESS ACTIV CONSULT. eu sunt in tratative cu ei pentru un post in danemarca. mi.au trimis un contract pe e.mail si alte formulare, dar clauzele din contract nu mi se par ok. nu imi inspira incredere, si stau pe ganduri ce sa fac? a mai plecat cineva cu ei?

 16. ionela said

  am March 28 2013 @ 3:47 pm

  A plecat cineva ca asistenta medicala in Anglia cu Busines Active Consult?

 17. Anastacia said

  am April 17 2013 @ 9:23 am

  Buna ziua!
  Sunt si eu in tratative cu Business Active Consult in vederea plecarii in Grecia. Stie cineva ceva, sunt seriosi? A mai plecat cineva cu ei in Grecia?
  Multumesc!

 18. alegria4ever said

  am May 20 2013 @ 1:17 pm

  In legatura cu Busines Activ Consult pentru cei care sunt asistenti medicali faza cu angajatul acolo pe post de asistent medical e teapa daca nu au PIN-ul si chiar si asa o lunga perioada vor lucra ca si careri

 19. victor dan said

  am June 11 2013 @ 2:24 pm

  Salut. Firma Business Activ Consult este o firma serioasa, eu stiu un sofer care a plecat prin ei si care e inca acolo de cativa ani buni.Nu cred ca ar lucra atata timp pentru o firma care nu ar fi serioasa. Dar sa fim seriosi incredere si seriozitate se asteapta de ambele parti ca lucrurile sa fie in regula pentru toata lumea. Sora lui e asitenta medicala si a participat recent la un interviu direct cu angajatorul in Romania , tocmai primind si contractul. Din cate am inteles de la ea firma Business Activ consult a fost onesta ia specificat de la inceput ca trebuie sa aiba PIN-UL ca sa lucreze ca asistenta medicala. De altfel la obtinut si dupa intreviul cu angajatorul sa dovedit ca firma Business Activ Consult a avut dreptate.
  Plus ca ei nu i-au nici un ban pentru locul de munca

 20. Miky said

  am May 26 2014 @ 10:15 am

  Vreau sa stiu si eu daca a plecat cineva prin Business Activ Consult in Cehia?

Comment RSS · TrackBack URI

Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: