Romtelecom transfera datele personale ale clientilor unor terte companii; ANSPDCP chemata sa ancheteze situatia

Tweet this

http://www.www.www.urbaniulian.ro/?p=45014
Reclamati abuzurile la adresa office@asistentapentruconsumatori.ro sau la adresa: iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


11 Comentarii pana acum»

 1. vrajitorul.eu said

  am April 23 2010 @ 2:21 pm

  INTRATI PE http://www.vrajitorul.eu/ – Magia afacerii dvs.
  informatii utile >> http://www.vrajitorul.eu/aplicatia/aplicatia.html

 2. asistentapentruconsumatori.ro said

  am April 23 2010 @ 2:21 pm

  Lupta noastra a celor de la Asociatia http://www.AsistentaPentruConsumatori.ro se duce impotriva abuzurilor la care sunt supusi consumatorii romani.
  Pentru asta avem nevoie ca voi, sa ne scrieti despre fraudele sau abuzurile la care sunteti supusi de catre comercianti sau autoritati.
  Noi preluam sesizarile voastre si ne luptam pentru ca drepturile sa va fie recunoscute.
  TOT CE AI DE FACUT ESTE SA NE SCRII LA ADRESA office@asistentapentruconsumatori.ro

 3. Ionel said

  am April 24 2010 @ 3:31 pm

  Ar fi interesat sa verificati cum s-au trezit clientii de la retelele de cartier cu facturi de la Rds, fara sa semneze nimic

 4. Stefan said

  am April 24 2010 @ 6:09 pm

  Abuzurile in acest caz, al Contractelor incheiate de Romtelecom cu Astra , fara a fi mandatati de client si prin folosirea datelor personale ( dobandite la data incheierii contractului de telefonie ) sunt mai multe decat cele enumerate in materialul de mai sus:

  Clientul este amenintat ca daca in 10 zile de la primirea plicului cu factura si polita de asigurare , nu-si anunta opozitia fata de acesta, SE PREZUMA CA RESPECTIVL CLIENT SI-A DAT ACORDUL CU PRIVIRE LA PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL DE CATRE ASTRA S.A !!!! IN SCOPUL ADMINISTRARII POLITEI DE ASIGURARE A LOCUINTEI ??!!!!, in conditiile in care clientul nici macar nu va sti daca s-a depasit sau nu acel termen, pur si simplu pentru ca plicul care vine de la Romtelecom NU ARE NICI O STAMPILA DE POSTA, CU DATA EXPEDIERII si A REMITERII !!! .

  La inceputul documentului trimis de Romtelecom , este fraza : ” De aceea v-am pregatit , impreuna cu Astra, o asigurare gratuita de locuinta”.
  Portiunea de fraza “o asigurare gratuita de locuinta” este boldata, avand evident rolul de ati atrage atentia si de a induce in eroare , prin sugerarea ca vei primi ceva gratuit.Daca nu ai fost “fermecat” de fraza boldata si citesti mai departe , vei afla ca de fapt esti bun de plata , nici vorba de gratuit.

  Dupa cate am aflat eu , la incheierea unei polite de asigurare a locuintei , agentul asiguratorului este obligat sa-l intrebe pe potentialul client , daca a mai incheiat o astfel de asigurare si cu alt asigurator. Daca da, agentul nu va putea sa incheie la randul lui o asemenea asigurare .Nimeni nu poate avea mai multe asigurari pentru aceeasi locuinta si pentru aceleasi riscuri ( altfel se poate ajunge la frauda) iar daca cumva ajunge sa detina doua asemenea asigurari, oricum,NU VA FI DESPAGUBIT DECAT IN BAZA UNEI SINGURE POLITE .Pentru celelalte va plati degeaba !!!.

 5. gabi said

  am April 24 2010 @ 9:04 pm

  Un alt aspect neplacut al actiunii amintite: daca faceti imprudenta sa sunat la nr. de telefon, indicat ce-i drept pentru prelungirea asigurarii, va va raspunde und robot, multumindu-va direct pentru ca ati optat pentru prelungire si anuntandu-va ca cei 10 Euro se vor regasi pe urmatoarea factura telefonica … Pe langa faptul ca ar fi trebuit specificat explicit faptul ca apelul este echivalent cu acceptul, ar fi trebuit sa se specifice si faptul ca apelul trebuie efectuat de la postul telefonic propriu … sau robotul ar fi trebuit sa aibe un mesaj de intampinare- de genul “daca doriti prelungirea asigurarii, apasati 1“, ca sa mai poti inchide – dar evident scopul nu a fost informarea corecta ci “pacalirea” consumatorului .

 6. lt. col. Thobescu Theodor said

  am April 25 2010 @ 9:55 am

  Tîlh?rie curat? made in greece.

 7. alin B said

  am April 25 2010 @ 1:04 pm

  Deci nu sunt singurul care a primit astfel de polita gratuita.
  Eu insa cred ca am gasit solutia sa imi scot banii.
  Am facu un abonament de 140 de euro domnului Joerg Zeddies – DEC – al Romtelecom pentru serviciu de fluierat a paguba si daca nu imi raspunde la mail in 5 minute… o sa ii trimit factura.
  Cu aceasta ocazie tin sa ii multumesc domnului mai sus mentionat pentru ca il **te grija de casa mea.
  Mai adaug ca am sa ma gandesc serios la prelungirea contractelor cu romtelecom, doar pentru simplu fapt ca mi-a inselat increderea.
  PS.
  polita in cauza este pentru a te proteja de pagubele aduse de calamitati naturale unde grindina nu este considerata calamitate. Subtil domnilor, subtil. umblati cu fineturi…
  huuuooooo!

 8. Marius said

  am April 26 2010 @ 10:04 am

  Ha! Ha! Ha! Tare

 9. muhai said

  am April 26 2010 @ 6:56 pm

  Daca tot ceea ce se arata aici e real (si nu ma indoiesc ca nu e asa!) as vrea sa vad si eu CONSILIUL CONCURENTEI sau GARDA sau FISCUL sau ANCOM sau POLITIA sau POLITIA DE PROXIMITATE arestand de urgenta unu-doi directori din Romtelecom care au aprobat o asemenea hotie. Eu nu mai am relatii cu Romtelecom, slava Domnului, dar sunt extraordinar de indignat ca cineva, in Romania, la un asemenea nivel, se mai poate gandi la ASA CEVA.

  Ma simt prejudiciat, in calitate de roman, ca unor concetateni de-ai mei li se propune o asemenea HOTIE!

  LA INCHISOARE, NEMERNICILOR!

 10. Raspuns ANPDCP said

  am April 30 2010 @ 2:01 pm

  Print
  YM
  E-mail
  Mai mare|Mai mic
  Comentarii
  Protectia Datelor va investiga legalitatea datelor furnizate de Romtelecom in emiterea politei “cadou” Astra pentru asigurarea locuintelor abonatilor
  de Adrian Vasilache HotNews.ro
  Vineri, 30 aprilie 2010, 12:05 Economie | Telecom

  Polita Romtelecom-Astra
  Polita Romtelecom-Astra
  Foto: HotNews.ro
  Autoritatea pentru Protectia Datelor (ANSPDCP) va demara o investigatie pentru verificarea legalitatii prelucrarilor de date implicate in cazul politei de asigurare a locuintelor emisa de Astra pentru abonatii persoane fizice ai Romtelecom, in urma parteneriatului intre cele doua companii, si care promitea trei luni de gratuitate si incetarea acesteia in cazul in care clientii nu si-ar fi dat acordul, a precizat vineri pentru HotNews.ro Alina Savoiu, seful biroului juridic al autoritatii. Masura vine dupa ce joi, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a decis ca emiterea acestei polite este ilegala.

  “Regula instituita de Legea nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, este aceea ca prelucrarea datelor personale ale unei persoane fizice, inclusiv dezvaluirea datelor, se efectueaza “numai cu consimtamantul persoanei in cauza, dat in mod expres si neechivoc”, a precizat pentru HotNews.ro Alina Savoiu.

  Cazurile de exceptie de la obligativitatea obtinerii consimtamantului sunt reglementate expres de art. 5 alin. (2) din Legea nr. 677/2001, astfel:

  * a) cand prelucrarea este necesara in vederea executarii unui contract sau antecontract la care persoana vizata este parte ori in vederea luarii unor masuri, la cererea acesteia, inaintea incheierii unui contract sau antecontract;
  * b) cand prelucrarea este necesara in vederea protejarii vietii, integritatii fizice sau sanatatii persoanei vizate ori a unei alte persoane amenintate;
  * c) cand prelucrarea este necesara in vederea indeplinirii unei obligatii legale a operatorului;
  * d) cand prelucrarea este necesara in vederea aducerii la indeplinire a unor masuri de interes public sau care vizeaza exercitarea prerogativelor de autoritate publica cu care este investit operatorul sau tertul caruia ii sunt dezvaluite datele;
  * e) cand prelucrarea este necesara in vederea realizarii unui interes legitim al operatorului sau al tertului caruia ii sunt dezvaluite datele, cu conditia ca acest interes sa nu prejudicieze interesul sau drepturile si libertatile fundamentale ale persoanei vizate;
  * f) cand prelucrarea priveste date obtinute din documente accesibile publicului, conform legii;
  * g) cand prelucrarea este facuta exclusiv in scopuri statistice, de cercetare istorica sau stiintifica, iar datele raman anonime pe toata durata prelucrarii.

  “Cu privire la situatia expusa, intrucat nu exista indicii referitoare aplicabilitatea acestor exceptii de la consimtamant si din comunicatul Romtelecom rezulta ca nu se cere consimtamantul expres al abonatilor pentru dezvaluirea datelor catre asigurator, s-a propus efectuarea unei investigatii din oficiu de catre compartimentul control al autoritatii, pentru verificarea legalitatii prelucrarilor de date implicate”, a mai precizat Alina Savoiu.

  Potrivit acesteia, “fapta ar putea constitui contraventia de prelucrare nelegala de date personale, ce se sanctioneaza cu amenda cuprinsa intre 1.000 si 25.000 lei, potrivit Legii nr. 677/2001″.

 11. alexandra said

  am May 17 2010 @ 9:00 pm

  DORITI INFORMATII UTILE DESPRE CE SE INTAMPLA IN ROMTELECOM?
  VA POT FURNIZA ”LA CALD” MULTE PROBE,DAR CE FACETI CU ELE?
  UITATI CA PARTEA ROMANA ESTE REPREZENTATA SI DE IOAN BOTIS CARE ESTE UN REMARCANT MEMBRU AL PARTIDULUI LIBERAL ?
  CE STITI DESPRE LICITATIILE CU FIRMELE TERTE DE LA ROMTELECOM?
  CREDETI IN CONSILIUL CONCURENTEI?
  EU NU MAI CRED NICI IN MINE !

Comment RSS · TrackBack URI

Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: