Banner

Senatorul Urban Iulian cere Consiliului General al Mun. Bucuresti sa interzica orice forma de abandonare pe spatiul public a cainilor

Tweet this

http://www.www.www.urbaniulian.ro/?p=44772
Reclamati abuzurile la adresa office@asistentapentruconsumatori.ro sau la adresa: iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


9 Comentarii pana acum»

 1. ALEXANDRU EUGENIA said

  am April 21 2010 @ 7:56 pm

  Credeti ca puteti merge cu aceasta solicitare si mai departe?
  Oare ar fi imposibil ca cei care raspund de drumuri,respectiv sosele sa fie obligati sa adune toti maidanezii care bintuie pe marginea drumurilor?
  Mie mi se pare un adevarat calvar ca pe linga gropi sa fii obligat sa fii atent sa nu-ti distrugi masina lovid ciinii care sunt abandonati pe cimpuri.

 2. asistentapentruconsumatori.ro said

  am April 22 2010 @ 10:23 am

  Lupta noastra a celor de la Asociatia http://www.AsistentaPentruConsumatori.ro se duce impotriva abuzurilor la care sunt supusi consumatorii romani.
  Pentru asta avem nevoie ca voi, sa ne scrieti despre fraudele sau abuzurile la care sunteti supusi de catre comercianti sau autoritati.
  Noi preluam sesizarile voastre si ne luptam pentru ca drepturile sa va fie recunoscute.
  TOT CE AI DE FACUT ESTE SA NE SCRII LA ADRESA office@asistentapentruconsumatori.ro

 3. vrajitorul.eu said

  am April 22 2010 @ 10:24 am

  INTRATI PE http://www.vrajitorul.eu/ – Magia afacerii dvs.
  informatii utile >> http://www.vrajitorul.eu/aplicatia/aplicatia.html

 4. Asoc. Cutu-Cutu said

  am April 22 2010 @ 4:14 pm

  Domnule Urban,

  In Bucuresti sunt aproximativ 30.000 de caini. (Dupa unii sunt chiar mai multi, 100.000 de caini.)

  Avem de ales intre a-i castra pe toti si a-i lasa pe strada castrati (vor muri in 5 ani calcati de masini unii, vor fi adoptati altii si vom avea strazi fara caini) sau nu facem nimic cu ei, nici macar nu ii castram (fiecare femela face 10 pui de 2 ori pe an) si nu vom scapa niciodata de ei.

  Eu zic sa ziceti multumesc celor care “ii adopta”, caci lipsa unei legi clare a sterilizarii, obliga autoritatile sa-i sterilizeze si apoi sa-i dea spre reteritorializare unor iubitori de animale, asa cum spune HG 955/2007, art. 17. Iubitorii acestia de animale si asa sufera prea mult caci tot timpul sunt deranjati ca sa ia caini de la hingheri, sa ii duca la tratament daca au fost calcati, sa le dea de mancare, sa se certe cu vecinii, sa cheltuie toti bani pe caini…. Haideti impreuna sa deblocam situatia:

  sa militam pentru o lege a sterilizarii care sa oblige primariile sa sterilizeze toti cainii din tara (nu doar din Bucuresti, ci si din Buftea, din Lehliu, din Caciulata, Soveja), fara sa mai depinda de nimeni, sa faca adaposturi unde sa fie luati primordial cei care musca, sa ofere cazare si sterilizare si pentru pisici si cai (care nu sunt cuprinsi in nici o legislatie) si sa-i pedepseasca pe cei care arunca puii pe strada (orice taran isi arunca puii pe strada cand ii fata cateaua si de aici este sursa cea mai mare de caini de pe strada). Acest proiect este votat deja de Senat, se afla la Sulfina Barbu si trebuie sa fie votat de Camera Deputatilor. Curat, civilizat.

  In America nu sunt caini pe strada caci in toate partile (California, Los Angeles, Santa Cruz, Calgary, etc) oamenii care au caini sunt obligati de la 6 luni sa si-i castreze sau sa plateasca impozit sporit. Americanii, oameni practici, isi castreaza imediat cainii, pentru a nu plati mai mult.

  _________________________
  Pisla Marcela
  pres. Asoc. “Cutu, cutu”

 5. Romanii ? Niste tarani care arunca puii pe strada cand le fata cateaua – asa gandesc ONG-urile care militeaza pentru cainii strazii despre romani | Urban Iulian said

  am April 22 2010 @ 4:21 pm

  […] Te-ar mai putea interesa: Senatorul Urban Iulian cere Consiliului General al Mun. Bucuresti sa interzica orice forma de abando… […]

 6. Urban_Turban said

  am April 23 2010 @ 2:12 am

  DEGEABA VA BATETI CAPUL CU SENATORUL URBAN, EL NU STIE DECIT UN SINGUR LUCRU: ANIMALELE SUNT DE VINA CA EXISTA!!!! I S-A TOT SPUS CA EXISTA UN PROIECT DE LEGE IMOBILIZAT DE O LUNGA PERIOADA DE TIMP CHIAR SUB NASUL LUI, ADICA ACOLO IN PARLAMENT, DE UNDE DOMNIA SA IA UN SALARIU FRUMUSEL CA PARLAMENTAR. UN PROIECT DE LEGE LA CARE S-A LUCRAT DIN GREU SI PENTRU CARE A FOST O LUPTA GREA SA AJUNGA IN PARLAMENT. DE CE SA SE DUCA EL SA VADA CE E CU PROIECTUL ACELA SI DE CE ESTE BLOCAT? LASA DOMLE, ARE EL UNUL MAI DESTEPT, CA E MAI CU MOTZ! NU VREA SA INTELEAGA CA PINA NU VA FI OBLIGATORIE STERLIZAREA TUTUROR ANIMALELOR CU SI FARA STAPINI, ACEASTA PROBLEMA NU SE VA REZOLVA CU ADEVARAT NICIODATA!

 7. Senatorul Urban Iulian cere Consiliului General al Mun. Bucuresti sa interzica orice forma de abandonare pe spatiul public a cainilor | Ilfovul nostru said

  am April 25 2010 @ 7:44 pm

  […] Cititi mai mult pe : Urban Iulian Blog […]

 8. Cristina L. said

  am April 27 2010 @ 2:46 pm

  Buna ziua,
  am aflat astazi, 27.04.2010, din presa despre proiectul de lege inaintat de dl. prefect Mihai Cristian Atanasoaie, Comisiei pentru Administratie Publica din Camera Deputatilor : Cainii maidanezi din Bucuresti, eutanasiati dupa sapte zile de tinut in adaposturi.
  Ar trebui sa ne unim fortele si sa sustinem impreuna acest proiect. Poate vom reusi.
  Copii nostri, noi toti, avem nevoie de siguranta si de un mediu curat.
  Este un prim pas spre respect pentru oameni si civilizatie.

  Voi urmari cu interes actiunile propuse de Dumneavoastra si va doresc succes, spor si finalitate in tot ceea ce veti intreprinde.

  Cu stima,
  Cristina Lapadatescu

 9. gf said

  am July 13 2010 @ 5:49 pm

  Sustin rezolvarea problemei cainilor fara stapan. Primariile trebuie sa aiba obligatia de a prinde cainii respectivi, iar daca nu sunt adapostiti in termen de maximum 21 zile, sa-i eutanasieze.
  Pe de alta parte, trebuie rezolvata si problema cainilor cu stapan, adica aplicara fara ezitare a legilor in vigoare si penalizarea stapanilor neglijenti. Legea care tocmai a fost declarata ca neconstitutionala de CCR trebuie refacuta, astfel incat niciun proprietar de caine sa nu se mai poata sustrage raspunderii penale, in cazul in care cainele acestuia ataca oameni, fie din neglijenta proprietarului, fie din instigarea acestuia. O alta problema este aceea a zgomotului facut de caini in blocurile de locuinta sau in ansamblurile rezidentiale. In niciun fel nu trebuie sa acceptam restrangerea libertatii noastre ca oameni pentru confortul unor posesori de caini. Odata ce libertatea mea de miscare este afectata de cainii lasati liberi, comunitatea si societatea trebuie sa ia masuri. La fel si cu confortul sonor. Nu ma intereseaza ca un caine latra si nici de ce. Ma intereseaza ca latratul acestuia sa nu ma deranjeze fonic sau sa nu induca stare de spaima unui copil sau unui adult mai sensibil. nu vreau sa ne escamotam lipsa de civilitate in spatele unei presupuse iubiri fata de animale. Odata ce un unui om ii este ingradita libertatea de miscare de catre cainii lasati liberi, nicio poveste de iubire fata de animale nu-si mai gaseste rostul. Societatile civilizate isi protejeaza membrii fara ezitare, exact ceea ce trebuie sa facem si noi. Sa iubim animalele, insa nu impotriva oamenilor.

Comment RSS · TrackBack URI

Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: