De ce sunt proaste manualele din ?coal?

Tweet this

http://www.www.www.urbaniulian.ro/?p=44584
Reclamati abuzurile la adresa office@asistentapentruconsumatori.ro sau la adresa: iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


8 Comentarii pana acum»

 1. asistentapentruconsumatori.ro said

  am April 20 2010 @ 12:21 pm

  Reclamati abuzurile la care sunteti supusi la office@asistentapentruconsumatori.ro

  Lupta noastra a celor de la Asociatia http://www.AsistentaPentruConsumatori.ro se duce impotriva abuzurilor la care sunt supusi consumatorii romani.
  Pentru asta avem nevoie ca voi, sa ne scrieti despre fraudele sau abuzurile la care sunteti supusi de catre comercianti sau autoritati.
  Noi preluam sesizarile voastre si ne luptam pentru ca drepturile sa va fie recunoscute.

  TOT CE AI DE FACUT ESTE SA NE SCRII LA ADRESA office@asistentapentruconsumatori.ro

 2. vrajitorul.eu said

  am April 20 2010 @ 12:22 pm

  INTRATI PE http://www.vrajitorul.eu/ – Magia afacerii dvs.
  informatii utile >> http://www.vrajitorul.eu/aplicatia/aplicatia.html

 3. nicoleta said

  am April 20 2010 @ 4:26 pm

  Dar, ce ziceti, domnule Urban, despre grozavia ca, in CLASA a V-a, elevii care invata LIMBA FRANCEZA ca PRIM AN DE STUDIU, invata de pe ACELASI MANUAL ca si elevii de clasa a V-a care INVATA FRANCEZA DIN CLASA a II-a si care sunt in al IV-lea AN DE STUDIU?!

  Asta se tolereaza si se incurajeaza si prin faptul ca pe manuale NU SE MAI SCRIE ANUL DE STUDIU, ci sec, CLASA!!!

  Si numai atat! Mai mult, ROFESORULDE LIMBA FRANCEZA NU PREDA LA CLASA a V-a REGULI DE BAZA, DE PRONUNTIE, care sunt esentiale pentru studierea limbii, pe motivul ca TREBUIE SA RESPECTE …MANUALUL! Si numai regulile de pronuntie sunt o problema majora, ci si faptul ca se predau notiuni dificil de asimilat, de gramatica avansata, care nu este la indemana elevului deoarece NU SUNT STUDIATE INCA NICI LA LIMBA ROMANA!

  Cine face aceste REGULAMENTE STUPIDE?

  Ca, cine le indura, stim deja…

 4. nicoleta said

  am April 20 2010 @ 4:37 pm

  La cate aberatii am trait si am suportat, atat copilul meu, cat si eu alaturi de el, pot sa scriu o carte despre cum ar trebui sa fie prezentat un manual…
  Oare, la Ministerul acela, unde toti se vaita ca nu au salarii mari , dar in schimb INCURAJEAZA MEDITATIILE DE LA CLASA A V-A TOCMAI PRIN INGREUNAREA VOITA A PROGRAMELOR SCOLARE SI PRIN MANUALE FACUTE PROST, NU EXISTA SI RASPUNDERE, domnule Urban? Ei nu au proceduri de realizare a muncii?
  Ca sa nu mai vorbim despre faptul ca ar trebui sa existe PSIHOLOGI care sa analizeze intocmirea unui manual, pentru a analiza obiectiv si profesional impactul pe care un manual il are in fata unui elev, TOCMAI PE CONSIDERENTUL CA FIECARE LECTIE…ELEVUL O VEDE PENTRU PRIMA DATA si trebuie sa i se faciliteze asimilarea informatiilor, NU INDOBITOCIREA si TEMBELIZAREA, asa cum se intampla de la ’89 incoace, IN GOANA TERIBILA SI FARA CREIER, DUPA BANI!
  Cum e posibil ca intr-o lectie sa existe 4-5 greseli, greseli de concepere sau de redactare in exercitiile de matematica din manuale si culegeri, ca sa nu ai zic de stupizenia si haosul in care sunt expuse frazele si ideile, incat nauceste un elev chiar si prin prezentarea unei informatii pe o pagina, iar fotografia care reprezinta acea informatie, este plasata…pe o alta pagina!

  La Ministerul Educatiei EXISTA PROCEDURI?
  Sau s-a …”externalizat” totul, PENTRU CA SA NU MAI EXISTE …RASPUNDERE?

 5. cineva said

  am April 20 2010 @ 8:33 pm

  Stimata doamna,

  Planul diabolic de distrugere a invatamantului romanesc a inceput imediat dupa 1990 avand ca “centru gravitational” pe George Sorosh “binefacatorul” natiunilor est-europene.
  Actionand conform invataturilor “sacre” ale Protocoalelor, educatia romaneasca a fost distrusa BUCATA CU BUCATA la toate nivelele ei, an de an cu suportul si acordul autoritatilor romanesti.
  Invatamantul romanesc (mare producator de “materie cenusie de export in perioada 90-2000 ) materie transportata in cantitati masive in afara intr-o vreme prin diverse “fundatii” si “organizatii nonguvernamentale” a ajuns astfel la limita la care candidatii destinati “traficului cu carne vie” in afara sunt atat de slabi pregatiti incat fie sunt refuzati pe piata de munca externa (ca de aia interna nu mai vorbim ca aici TOTI sunt tratati la fel = sclavi), fie daca totusi strainatatea ii accepta o face pe salarii mult mai mici decat a angajatilor bastinasi indiferent de gradul lor de pregatire.

 6. apocas said

  am April 20 2010 @ 9:16 pm

  mi-a placut “Unii dintre elevii de clasa a XI-a
  spun c? nu folosesc manualul de fizic? pentru c? îi for?eaz? s? gândeasc?
  mecanic.”
  adica 5 elevi sau 2 sau 10mii din cele 4 milioane?
  pai vor fi 80-90% din elevi nemultumiti de ceva,
  dar de elevi prosti nu s-a auzit?
  de elevi lenesi incurajati de parinti si de exemplele becali s.a., nu vine vorba?

  la clasa 12 , fizica, in epoca manualelor alternative, alternativa era 1, pt ca editurile au spus ca nu pot produce manual la pretul limitat de minister, si ca la licitatii, acel 1 s- bucurat de tot sprijinul,
  autoarea , o stimabila profa de la politehnica bucuresti….!
  altfel un manual modest.
  dar cati de aici ar putea comenta un manual de fizica de a 6-a sau a7-a?

 7. ALEXANDRU EUGENIA said

  am April 21 2010 @ 6:51 pm

  Ar fi interesant de aflat cum se face ca inca avem olimpici si copii cu rezultate exceptionale care,fireste,aleg sa plece in lumea larga,dupa absolvire.Ei dupa ce fel de manuale invata?
  Eu nu cred ca cineva din minister sau alte institutii este preocupat de viitorul copiilor nostri.Abia acum,cu ocazia discutarii noii legi a pensiilor,au fost persoane care au realizat ca noua,adica cei care acum suntem parinti,nu va avea cine sa ne plateasca pensiile.Cred ca abia acum au realizat ca avem nevoie de copii si pentru a reusi sa-i facem sa ramina in tara,trebuie sa le oferim ceva palpabil la schimb.

 8. cineva said

  am April 21 2010 @ 9:39 pm

  Olimpicii si supradotatii ne incalzesc cu ceva ? Cu o floare se face primavara in educatie?
  Asa cum un varf de munte de 3000m inaltime nu se ridica din campie ci dintr-un lantz/masiv muntos tot asa o personalitate de tip Einstein sau Eminescu se ridica dintr-o masa de oameni bine educata nu dintr-un morman de gunoaie.

  Scopul LOR a fost atins: au in Romania in momentul de fatza un morman de gunoaie! Nu mai au de ce/cine sa le fie frica ca vor veni si le vor ocupa locurile de munca in afara. Ne vor sclaviza pe propriul nostru pamant fara sa mai plecam.

Comment RSS · TrackBack URI

Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: