„Iepura?ul“ PD-L Iulian Urban î?i face curaj: „Dac? ne mai e mult fric? de maneli?ti când facem legi, o s? r?mânem în Evul Mediu“

Tweet this

http://www.www.www.urbaniulian.ro/?p=43537
Reclamati abuzurile la adresa office@asistentapentruconsumatori.ro sau la adresa: iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


9 Comentarii pana acum»

 1. http://www.adevarul.ro/locale/iasi/Parintii_elevei_ucise_pe_zebra-in_stare_de_soc_0_239376333.html said

  am April 7 2010 @ 1:13 pm

 2. george said

  am April 7 2010 @ 1:48 pm

  retinerea permisului pentru soferii violenti in trafic???
  eu zic ca ar trebui ANULAT permisul in cazul agresiunilor fizice
  atunci sa vedeti respect in trafic.succes!

 3. Harry said

  am April 7 2010 @ 3:58 pm

  In principiu initiativa d-voastra. pare sa aiba intentii benefice, totusi jinduim dupa cum se circula in alte state, dar totusi am putea macar sa facem ceva si pentru ca infrastructura noastra sa semene macar putin cu cea de acolo.
  Aveam o groaza de radare, s-au mai achizitionat inca 450 cu niste costuri pe care nu le discut. In acest moment cred ca ponderea de radare pe judet depaseste cifra cincisprezece. La drumurile pe care le avem in curand probabil vor fi mai multe radare pe drum decat masini. Radare sunt, legislatie este, in curand prevad ca se vor repune in functie camerele fixe, asta dupa ce se va lamuri cine ia comisionul, dar ca sa ajungi de la Suceava la Bucuresti, adica aproximativ 450 km, daca respecti toate regulile probabil ca iti trebuie vreo 10 ore. Unde sunt conditiile europene la care visati?
  Ungurii fac autostrada in doi ani, noi tot in doi ani bagam banii in radare si acum vrem amenzi in funtie de venituri. Tot noi o sa umblam cu hartii pe la politie, ca si acum sa le dam chitanta ca sa dovedim ca am platit amenda. Dar ei de ce nu verifica? Cum se poate daca platesti amenda primesti somatie cu penalizari ca nu ai platit.
  Spuneti ca in tarile civilizte se circula corect, dar si la noi daca s-ar aplica legea fara sa se tina cont de persoana cred ca s-ar circula altfel.
  De pilda stiti ca in SUA soferii sunt amendati doar daca sunt opriti, iar daca sunt opriti li se da amenda si ramane daca au nelamuriri sa mearga la judecator. Oare nu la justitie ar trebui sa mai lucram si noi? Sau la educatie, poate uneori educatia se mai face si cu biciul dar ideea e sa aplicati aceeasi pedeapsa pentru aceeasi infractiune sau contraventie, altfel cum ramane cu egalitatea care si asa exista doar in Constitutie.

 4. Cristian said

  am April 7 2010 @ 4:18 pm

  Din tot ce doriti sa propuneti nu sunt de acord cu amenda raportata la venit… Mi se pare o chestie comunista dar daca legea trece in totalitate si reusiti sa definiti conceptul de violenta sau agresivitate in trafic eu sunt incantat de idee…

  Apropos, pentru a justifica inasprirea pedepsei pentru aceiasi greseala in Statele Unite am inteles ca prima data iti da amenda de contraventie pentru ceea ce ai facut si se considera ca poate nu stiai exact dar daca faci aceiasi greseala de 2 ori amenda e dubla pentru ca se considera ca sfidezi ordinea publica si organele de stat 😉

 5. Savavi said

  am April 7 2010 @ 5:08 pm

  O micuta curiozitate. Daca vor trece propunerile dumneavostra, inclusiv cea in care agentul constatator va plati daca a gresit, as avea o intrebare (curiozitate): pe cand o propunere legislativa in care, judecatorii care (scuzati repetitia) au dat solutii defavorabile iar cei pagubiti au apelat la CEDO si, bineinteles au castigat repet, judecatorii, vor plati ei despagubirile pe care, momentam, le plateste Statul Roman adica noi ?

 6. Andreas said

  am April 7 2010 @ 7:38 pm

  Mai bine – permis suspendat cel putin 3 ani si obligarea absolvirii din nou a unui curs de conducere in cazul nerespectarii repetate a legislatiei intr-o perioada de 4-5 luni pentru diferite abateri medii spre grave…
  – pentru abateri repetate intr-o perioada de 2-3 luni la acelasi articol de lege si acelasi punct – ex: incalcarea liniei continue, un an de zile si obligativitatea urmarii unui curs de legislatie rutiera.
  – in caz de violenta in trafic, violenta cu uz de arme de foc, obiecte contondente etc…scurt confiscarea masinii, suspendarea permisului pe=o perioada cuprinsa intre 4-5 ani.

  O masina nu e greu de dat in consemn mai ales ca acum exista si radarele performante, cu camere de filmat cu rezolutie mare.

  Si prevederea ca agentul constatator sa plateasca din buzunarul propriu e foarte buna. Elimina superficialitatea. Au fost mediatizate cazuri in care un politist a amendat un conducator de moped ca nu purta centura de siguranta sau amenda pentru stationatul in parcare fara centura de siguranta pusa.

 7. asistentapentruconsumatori.ro said

  am April 8 2010 @ 10:49 am

  Lupta noastra a celor de la Asociatia http://www.AsistentaPentruConsumatori.ro se duce impotriva abuzurilor la care sunt supusi consumatorii romani.
  Pentru asta avem nevoie ca voi, sa ne scrieti despre fraudele sau abuzurile la care sunteti supusi de catre comercianti sau autoritati.
  Noi preluam sesizarile voastre si ne luptam pentru ca drepturile sa va fie recunoscute.

  TOT CE AI DE FACUT ESTE SA NE SCRII LA ADRESA office@asistentapentruconsumatori.ro

 8. vrajitorul.eu said

  am April 8 2010 @ 10:49 am

  INTRATI PE http://www.vrajitorul.eu/ – Magia afacerii dvs.
  informatii utile >> http://www.vrajitorul.eu/aplicatia/aplicatia.html

 9. cineva said

  am April 11 2010 @ 7:04 pm

  Da, proiectul asta e sustinut cu siguranta de PDL mai ales ca e menit SA ADUCA BANI LA BUGET, si nu sa faca dreptate si ordine pe drumurile publice!
  Cat timp acei “manelisti” si “copii de bani gata” nu reprezinta la noi o minoritate ci UN PROCENT GROS trebuie sa reganditi “sanctiunile in functie de venituri” ca sa intre si ei (MAI ALES) la socoteala.
  Treaba asta poate fi realizata (parere personala) numai prin infiintarea unei Agentii Nationale pentru Amenzi Rutiere separata de Politie si Justitie dar lucrand cu acestea care sa se ocupe de:
  – stabilirea valorii amenzilor/sanctiunilor in functie de gravitatea situatiei.
  – gestiunea cazierului auto.

  De ce sa plateasca politaiul grabit si stresat CORUPTIA DIN JUSTITIE si “viciile de procedura” care e un simplu amarat (faptul ca recurge la shpaga dovedeste din plin ca salariul ii este insuficient)?
  In cazul in care pierde procesul Agentia asta sa fie buna de plata! Deoarece:
  – Nu s-a asigurat ca are dovezi solide cand a formulat acuzarea si a stabilit amenda.
  – Traieste din banii amenzilor si din cand in cand mai tre sa dea si inapoi (sic!)

  Vedeti, ca solutii ar fi domnule senator daca gandim un pic obiectiv. Nu sa ne grabim sa jecmanim repede contribuabilul roman cu amenzi proportionale cu venitul in timp ce altii “jmekeri” zboara in continuare liberi pe langa lege. Mai ales ca acel contibuabil DEJA pompeaza bani grei la buget.

Comment RSS · TrackBack URI

Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: