Banner

Proiect de lege prin care Politia Rutiera va fi descurajata sa mai dea amenzi de dragul planului de contraventii

Tweet this

http://www.www.www.urbaniulian.ro/?p=43352
Reclamati abuzurile la adresa office@asistentapentruconsumatori.ro sau la adresa: iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


54 Comentarii pana acum»

 1. Eugen said

  am April 6 2010 @ 12:29 pm

  Esti tare d-le senator!
  Bravo

 2. asistentapentruconsumatori.ro said

  am April 6 2010 @ 12:56 pm

  Lupta noastra a celor de la Asociatia http://www.AsistentaPentruConsumatori.ro se duce impotriva abuzurilor la care sunt supusi consumatorii romani.
  Pentru asta avem nevoie ca voi, sa ne scrieti despre fraudele sau abuzurile la care sunteti supusi de catre comercianti sau autoritati.
  Noi preluam sesizarile voastre si ne luptam pentru ca drepturile sa va fie recunoscute.
  TOT CE AI DE FACUT ESTE SA NE SCRII LA ADRESA office@asistentapentruconsumatori.ro

 3. vrajitorul.eu said

  am April 6 2010 @ 12:57 pm

  INTRATI PE http://www.vrajitorul.eu/ – Magia afacerii dvs.
  informatii utile >> http://www.vrajitorul.eu/aplicatia/aplicatia.html

 4. http://www.zf.ro/eveniment/amenzi-de-circulatie-in-functie-de-venituri-salariu-de-4-000-de-lei-amenda-de-1-000-de-lei-5817312/ said

  am April 6 2010 @ 12:57 pm

 5. Crick said

  am April 6 2010 @ 1:00 pm

  Inainte de a avea o astfel de initiativa ar trebui ca politia romana sa-i taxeze pe soferii care trec cu nonsalanta pe rosu, merg pe contrasens depasind coloanele de soferi care asteapta civilizati sa treca prin intersectii, sau alte reguli care sunt incalcate zi de zi cam de aceiasi categorie de soferi. Mai degraba ar trebui ca la doua infractiuni in 6 luni de zile sa fie suspendat carnetul. Nervi soferilor din Romania pleaca de multe ori si din cauza unei infrastructuri neadecvate traficului actual.

 6. Bebur said

  am April 6 2010 @ 1:02 pm

  destinatarul potrivit pentru o parte dintre spusele lui plesu.
  apropos, domnu’ politician: chestia cu amenzile personalizate in functie de nivelul venitului este preluata din legislatia suedeza. daca ati uitat, cumva, sa aduaugati acest amanunt, vi l-am reamintit acum. daca nu – inseamna ca ati descoperit si dv. america. cu sau fara ea, ridicolul nu omoara pe nimeni…

 7. criminal lawyer said

  am April 6 2010 @ 1:04 pm

  Da, ce sa spun, mare proiect de lege; Urbane slobozimas in gura ta, acum te iei de politisti ba muistule ? sa te fut in gat jegule

 8. Mihai said

  am April 6 2010 @ 1:08 pm

  Pai si cu statu la panda dupa colt la Mosilor cu Eminescu ca sa prindem soferii ca nu dau prioritate la pietoni ce facem domnule senator? Ca sa nu mai vorbim ca e interzis la stanga de pe Mosilor pe Eminescu da nu exista semn in intersectie?

  Eu nu zic ca nu e un inceput, zic doar ca nu rezolva mare lucru…

 9. Muie Urban said

  am April 6 2010 @ 1:09 pm

  Du-te in gatu matii , si eu din ce traiesc daca nu mai dau amenda ca sa il fac pe fraier sa dea spaga ?

 10. Iulian Urban@Mihai said

  am April 6 2010 @ 1:10 pm

  Pai atunci hai sa nu facem nimic si sa ne vaitam ca babele, nu este mai bine ? Nu pot sa inteleg cat de reticenta este aceasta natiune la a face ceva sa isi schimbe soarta, si alege doar sa carcoteasca, scuipe si injure

 11. Coco-Bango said

  am April 6 2010 @ 1:15 pm

  Las ca te facem noi pe tine; discut cu toti colegii mei de la Rutiera si te dam prin statie sa te amendam pana iti bagi mintile in cap; de noi smecherii de la Rutiera nu se ia nimeni ba cheliosul pulii ce eshti.
  Politia vivat!

 12. cineva said

  am April 6 2010 @ 1:26 pm

  Excelent!!!
  Iuliane, stau cu inima cat un purice sa treaca proiectul asta desi nu-mi fac mari sperante la cata mafie inca mai este pe acolo pe sus …
  Nu stiu insa ce culoare va avea funduletzul agentilor constatatori la ridicarile (abuzive) de masini din Capitala dar si din tara unde sunt in joc amenzi mari si omul nu se lasa batut cu una cu doua in instanta … :)

  Scuipam in san si zicem Doamne-Ajuta!

 13. andrei said

  am April 6 2010 @ 1:54 pm

  Retardatilor din Politie li se pregateste ceva…Evident, agentii scoliti si de buna credinta n-au de ce se sperie, chiar daca sunt minoritari printre colegi…

  A propos, dle senator, ce se mai aude cu proiectul care introduce responsabilitatea materiala a magistratilor?

 14. Amenzi auto: amenzi in functie de veniturile soferului | Urban Iulian said

  am April 6 2010 @ 2:36 pm

  […] Proiect de lege prin care Politia Rutiera va fi descurajata sa mai dea amenzi de dragul planului de … […]

 15. Iulian Stef said

  am April 6 2010 @ 2:38 pm

  Imi pare rau dar nu pot sa te sustin pt ca:

  a) toti suntem egali in fata legii, deci nu vad de ce unii ar plati mai mult si altii mai putin.

  b) avand in vedere ca in ziua de azi fiecare declara la fisc ceea ce vrea(ma refer la venituri) nu se poate stii cu siguranta cat castiga x si cat y

  c) nu exista o baza de date centralizata astfel incat sa permita politistilor aplicarea acestor amenzi in timp real

 16. ileana said

  am April 6 2010 @ 3:24 pm

  “criminal lawyer” si “muie” : rusine pt.limbaj!

  D-le Senator, nu cred ca este o idee buna. Nu ati face decit sa-i
  descurajati pe Agentii care au cit de cit initiative. De teama sa nu greseasca este posibil sa nu mai faca nimic. Si atunci ce ne facem cu indisciplina in trafic? Inainte de 89 militienii aveau asupra lor niste chitante valorice (de 10 sau 25 lei, nu imi mai amintesc) care le permiteau sa incaseze pe loc o amenda, daca se constata vreo incalcare a legii. Nu se pierdea vremea cu intocmirea unui proces verbal iar amendatul nu putea sa mai conteste nimic, odata platita amenda. Politistul roman trebuie sa aiba mai multa autoritate, astfel ca soferii sa fie mai tematori. Totul se reduce la bani. Daca stii ca orice greseala se plateste, esti mai atent.

 17. Rica@Iulian Stef said

  am April 6 2010 @ 3:40 pm

  Amice ce comentezi tu fratiorule aici ? Nu vezi ca este o lege care se refera la politisti ?

 18. Nicolae said

  am April 6 2010 @ 3:45 pm

  Domnule Urban de unde stiti dvs. ca politistii de la Rutiera iau spaga ? Nu va este rusine sa sustineti asa ceva? Niciodata un politist nu a luat spaga

  Si, Stimate domn sper ca legea cu amenzile sa apara mult dupa domnia pdl si cu speranta ca cei ce vor urma vor reusi sa faca cumva ca masurile luate sa aiba efectul promis, nu ca in cazul accizei la tigari cand in loc sa creasca incasarile sa extins contrabanda iar fabrica de la Sf.Gheorge a dat faliment. Acesta este doar un exemplu din multe dar as avea si trei intrebari.
  Dece ii trebue dlui Boc 6 saptamani sa elaboreze strategia impotriva contrabandei cu tigari ?
  C-ea patit huliganul care era sa rastoarne barca olimpicelor?
  C-ea patit ………… cel care lea amenintat pe fete cu arma?

 19. dan said

  am April 6 2010 @ 3:48 pm

  ileana, tu esti comunista pana in maduva oaselor, asta ca sa nu zic si de o prostie crancena in materie juridica. eu zic, ca daca tu vrei, sa mergi si vreo 3 ani la canal pentru nimic (ca deh, te-a oprit militianul pe strada si sa nu fie degeaba).
  e buna si ideea cu raspunderea privind recuperrea prejudiciilor. ce buna era acum 2 ani cand am castigat un proces cu daune… imi luam si eu banii inapoi de la politist nu tot de la mine (ca vorba aia, recuperez banii in instanta cu cheltuieli de judecata dar mi-i platesc singur inapoi de la buget). cat priveste ideea cu marimea amenzilor ar fi o idee dar trebuie vazut cum se pune in aplicare. ca bizonul in x6 s-ar putea sa nu aiba venituri ca-i inca la liceu. ar trebui date amenzile coroborat si cu pretul de lista al masinii conduse. conduci masina de 10.000 de euro – platesti punctul de penalizare la valoarea de acum, conduci masina de 50.000 de euro – platesti x5, conduci masina de peste 100.000 de euro – platesti x20 (exponential – ca ai de unde)

 20. cristina said

  am April 6 2010 @ 3:59 pm

  ce prostie!cite venituri sint nedeclarate.cele mai multe
  sint dezamagita de ce ai nascocit!
  toti sintem egali in fata legii.asta e ca si cu forfetarul.tot prostul si fraierul plateste si ala sarac.ala bogat si-a facut alta firma si nu plateste forfetar.fa niste verificari!

 21. Nicador said

  am April 6 2010 @ 4:10 pm

  Cretinilor care spuneti ca politistii rutieri nu iau spaga va spun doar atat : plecati dracu din tara asta ca sunteti paraleli cu realitatile romanesti.
  Succes d-le Urban

 22. Claudiu@Nicolae said

  am April 6 2010 @ 4:29 pm

 23. RFI said

  am April 6 2010 @ 4:32 pm

 24. Deianu said

  am April 6 2010 @ 4:33 pm

  Propunerea legislativa este excelenta si trebuie completata cu sanctionarea agentilor constatatori cu calificativ insuficient la evaluarea anuala profesionala.

  Pentru stimularea permanenta si prevenirea coruperii politistilor se pot lua masuri de stimulare concrete si efective:

  – 15-30% procent de stimulente brute (impozabile) acordate direct politistilor care au PVC finalizate cu incasarea amenzilor si renuntarea la sistemul fondului general de stimulare, care se imparte pe ochi frumosi in ochii sefului, asa cum este acum, cu stimulente nelimitate lunar (acum max. 3 salarii de incadrare);

  – garantarea unui bonus special de pensionare de 50.000 – 100.000 euro ce se poate acorda acelor politisti care reusesc sa finalizeze munca fara sanctiuni sau anchete interne si cu realizari de genul actiunilor reusite cu risc mediu si mare.

  In locul unei dictaturi politice eu zic ca este preferabil un stat politienesc eficient, macar mentii ordinea generala mai bine si se aduna bani pentru cheltuieli sociale.

 25. Coco-Bango@Deianu said

  am April 6 2010 @ 4:35 pm

  Ma pis pe tine fraiere; zii cu te cheama sa te amendam pana o sa iti iasa pe nas ideea ca noi politistii luam spagi

 26. Negut Daniel said

  am April 6 2010 @ 4:44 pm

  Bun gasit…
  Va felicit pentru acest proiect de lege.
  Poate faceti ceva si in favoarea soferilor care-si rup masinile prin gropile Romaniei…
  O zi buna!
  Daniel Negut

 27. politika said

  am April 6 2010 @ 4:56 pm

  Intr-un stat in care justitia nu-si face treaba, o asemenea lege nu face altceva decit sa permita celor care incalca regulile de circulatie sa poata spagui judecatorii. O noua poarta deschisa celor cu bani si cu relatii.
  Nici eu nu sunt de acord cu “planul la amenzi” pe care trebuie sa-l duca la indeplinire agentii de circulatie “din strada” in timp ce sefii lor trag din plin foloasele activitatii acestora.
  Am nenumarate exemple in care o sesizare la politie nu a facut altceva decit sa conduca la o noua spaga luata de politist pentru NEREZOLVAREA LEGALA a cazului.
  Legea propusa de tine este constructiva, si ar fi foarte buna intr-un sistem SANATOS .
  In cazul nostru, chiar daca legea s-ar aproba, efectele nu vor actiona asupra cauzelor ce au produs acest efect (Planul de Amenzi = sefii de prin birouri ai politiei romane) ci (poate) doar asupra agentilor stradali.

 28. Buduru said

  am April 6 2010 @ 4:57 pm

  Cainele de paza pune urmatoarea intrebare:

  De ce numai pentru vicii de forma?
  Daca n-are dreptate pe fond?

 29. JHB said

  am April 6 2010 @ 4:58 pm

  Vai de voi…inainte invatati sa scrieti si apoi sa injurati politisti de 2 bani…altceva nu stiti…stati prin interesectie si dormiti pe voi cand unul cu Jeep-ul trece pe culoarea rosie…iar cand trece unul cu un Logan va aratati muschii…dar sa nu uitam cei cel mai important lucru…de multe ori traficul in intresectii este blocat tocmai de cativa ca voi…vorbiti frumos si respectati parerea celuilalt…nu jigniti pe oricine…ca nu sunteti mai presus de lege….domnule cascheta.

 30. Multumiri lui Tiberiu Lovin said

  am April 6 2010 @ 5:01 pm

  Multumesc lui Tiberiu Lovin pentru comentariul legat de legea cu amenzile din Codul Rutier

  Uite dom’le si un jurnalist care a ales sa isi spuna aici [ http://www.reportervirtual.ro/2010/04/fiecaruia-dupa-tupeu.html ] un punct de vedere corect si principial pe tema legii vizand amenzi pentru smecherii de pe soselele noastre.
  Multumesc Tiberiu Lovin

  PS – Iata lista completa a tarilor care dau amenzi functie de bogatia contravenientului [ iar sursa este una credibila http://abcnews.go.com/International/wireStory?id=9524428 ]

  – Germania
  – Elvetia
  – Franta
  – Austria
  – Finlanda
  – Suedia
  – Danemarca
  – Norvegia

 31. Iulian Urban@Buduru said

  am April 6 2010 @ 5:02 pm

  Daca nu are dreptate pe fond [ adica din probe rezulta ca nu a existat contraventia ] nu ai ce sa-i imputi si ma refer la cazul in care soferul vine cu martori care arata ca nu a trecut pe rosu; insa cazul in care unul trece pe rosu si scapa de amenda pentru ca politistul nu a indicat temeiul de drept al sanctiunii, atunci trebuie sa raspunda

 32. criminal lawyer said

  am April 6 2010 @ 5:11 pm

  ———- Forwarded message ———-
  From: FIRST_NAME LAST_NAME
  Date: 2010/3/18
  Subject: Bai pula belita!
  To: iulian.urban@gmail.com

  Bagati-ai pula-n ma-ta de avorton, bai lingau devotat a lui Basescu, mai cacat cuc cravata roz nu ti-e rusine sa te dai in spectacol pe la televiziuni?
  Bai rahatule tii minte ca ti-am scris in 2008 ca n-ai sa faci nici un cacat ca parlamentar?
  Te-ai pus in slujba dictachiorului bai idiotule vezi sa nu vomiti dimineata in fata oglinzii cand iti barbieresti capul ala de pula belita
  Criminal Lawyer

 33. Mos cracila said

  am April 6 2010 @ 5:21 pm

  Daca legea asta se aproba si apoi este si corect aplicata in Bucuresti vor mai circula decat tramvaiele probabil. Pentru ca soferii romani ori sunt tupeisti, ori agresivi, ori incalca legea intentionat, ori nu cunosc legea deloc ori sunt prosti facuti gramada. Si asta e valabil pentru toata tara, nu numai pentru Bucuresti
  . Nu exista sofer care sa nu fi incalcat niciodata legea. Toti o incalca si chiar CONSTIENT SI INTENTIONAT. Pentru ca nu stiu de frica. Le-ar trebui un pic de militie sa isi mai aduca aminte de lege si de ce bulane poti sa iti iei pe spinare cand incalci legea. Ca prea s-au obraznicit.

 34. Boule said

  am April 6 2010 @ 5:24 pm

  Baii idiotule, si cei fara venit ce fac? Adica daca eu muncesc mai mult ca un sarantoc cu Dacia si depasesc cu 20km limita de viteza eu platesc 10 mil si el 1 mil? E ACEEASI greseala dobitocule… Faptul ca eu castig 100 milioane pe luna si el 10 milioane e problema lui, nu eu l-am pus sa stea cu 10 mil, eu muncesc pentru alea 100 mil si am alte responsabilitati.
  Panaramelor, tu cu Iliescu cu impozitul vostru progresiv.
  Mai bine puneti amenda 1000 RON pentru toti si astfel coate goale cu Dacia nu mai umbla cu masina si umbla doar cei care chiar au treaba si pot plati amenzile
  IDiotilor

 35. Propunere legislativa prin care amenzile de circulatie vor fi platite functie de veniturile soferilor. UPDATE « Juridice.ro said

  am April 6 2010 @ 5:32 pm

  […] Precizez faptul ca eu am venit cu acest CONCEPT pe fondul faptului ca MAI nu a avut curajul suficient sa propuna masuri dure care sa limiteze jungla de pe strazile si soselele nationale. Urmeaza ca detaliile procentuale sa fie stabilite cu ocazia dezbaterilor din Comisiile Permanente din Parlament, acolo unde vor participa atat specialistii din MAI cat si reprezentantii societatii civile. Intelegem insa cu totii ca trebuie sa avem curajul sa adoptam legile care sa ne aduca si pe noi in secolul civilizatiei rutiere. Astfel am propus la pachet inclusiv limitarea interesului politistilor sa dea amenzi doar de dragul planului de amenzi asa cum am propus prin aceasta initiativa legislativa. […]

 36. B-92-NLS said

  am April 6 2010 @ 5:38 pm

  Eu sunt unul din cei care au bani si se pisa pe lege si pe proiectul lui Urban; sa dea domnu sa nu se adopte ca sa pot sa cumpar politie, amenzi , tot. Multumesc celor care il critica pe Urban ca asa pot eu sa parchez unde vrea pula mea

  http://www.adevarul.ro/locale/timisoara/GALERIE_FOTO_Parcare_de_smecher_cu_BMW_X6_care_blocheaza_trotuarul_0_238776567.html

 37. MO said

  am April 6 2010 @ 5:42 pm

  sunt la curent, ca neprofesionist, ds. acest nou proiect

  azi am avut indrazneala de a intra pe Realitatea FM si am facut cateva ‘pase’ ds. acest subiect;iata-le ca un scuccint sumar
  1/. f.f.general: Romania are nevoie de o noua dictatura, a Legii…
  2. ideia de a obliga pe conducatorii auto sa aibe un extras din rolul de impunere de la adm. fin. este f. bun / asa se pot depista multe….; dar – cel mai operativ ar fi ca dupa o grila standard, masinile sa fie grupate in dif. ctg. de amenzi variabile in functie de: gravitatea abaterii (premeditarea, antecendente etc) si, ca final agravant de locul in grila mai sus amintita (luxul se plateste….)
  3. am atras atentia ca legea pe care doriti s-o promovati trebuie sa aibe clar delimitata 2 categorii mari de circumstante ale abaterii: accidentul banal, fara urmari si care nu ar putea provoca urmari nedorite, nefaste
  si
  abaterile in care se intrevede clar premeditarea, sau proasta conduita, educatie a soferuluui iar ca circumstanta agravanta ‘ incadrarea in grila mai sus aminitta’

  deci un amarat care calca linia continua si nu are nici o consecinta va fi amendat ca si pana acum iar daca aceias fapta este facuta de un bolid luxos etc ea va fi taxata cf. prevederilor legale (a) si ca factor agravant si dupa asezarea masinii in grila/ ca fator agravant al amenzii(b)
  daca reusiti sa faceti aceasta delimitare sper ca veti multumi multa lume

  4. ar mai fi ceva care nu am mai avut timp sa expuns..: amenzi ca amenzi dar trebuie sa existe si reversul ‘ rasplata’ conducerii corecte, preventive etc. Si la ac capitol trebuie sa va ganditi pt a va asigura simpatia celor multi care conduc corect

  sunt alaturi de demersul dv. (a incercat cel de la microfon sa asocieze numele Elena Udrea de o ‘eventuala’ sanctionare a unei asemenea persoane – i-am taiat-o scurt ‘aici nu vb. ds. persoane ci de cazuri’ si n-a mai insistat…. a fost o incercare de provocare care nu i-a mers…, ce fraire=play mai au si astia….

  succes
  m.o.

 38. In memoriam Ana Maria Cozuc said

  am April 6 2010 @ 5:53 pm

  Ancheta in cazul tinerei Ana-Maria Coziuc, accidentata vineri seara pe trecerea de pietoni din fata Postei Pacurari

  Scris de Editor pe 4/06/10 • Categoria Anchete
  Cuvinte cheie: Ana Maria Coziuc
  | Mai mult

  Ana-Maria Coziuc, tânara accidentata vineri seara pe trecerea de pietoni din fata Postei Pacurari, si-a dat azi-noaptea ultima suflare, pe patul de spital.

  Colegii fetei au împânzit astazi orasul cu afise care contin o poza de la petrecerea de majorat a acesteia, de anul trecut, si un mesaj de constientizare pentru pietoni si soferi: “Ce e viata omului, astazi esti si mâine nu-i / Iesi din casa pâna afara si nu stii de te întorci iara / Viata are prioritate, conduceti prudent / Dati prioritate pietonilor / Viteza ucide / Nu te vom uita niciodata, te vom iubi mereu Ana-Maria”.

  Soferul vitezoman a fost arestat

  Ioan Manole (23 de ani), tânarul raspunzator de moartea Ana-Mariei Coziuc (19 ani), a fost arestat sâmbata pentru vatamare corporala din culpa, pentru 29 de zile. Dupa moartea fetei anchetatorii vor opera si schimbarea de încadrare juridica în ucidere din culpa.

  Soferul de 23 de ani este fiul unui preot dintr-o parohie din Galata. Imediat dupa ce a lovit-o pe zebra pe tânara individul a fugit de la locul accidentului. Politistii au reusit sa îl identifice cu ajutorul martorilor

 39. Un politist de la rutiera a strans un milion de euro din spagi said

  am April 6 2010 @ 6:08 pm

  Incredibil : un politist de la Circulatie a strans 1 milion de euro din spagile luate de la soferii prinsi de radar !

  24 Sep, 2008 Cod Rutier

  Dan Carbunaru de la Gandul a scris un material in care povesteste modul in care, de pe urma unui radar , politistii romani pot sa ajunga milionari in euro, din spagile incasate de la soferii prinsi de radar ! Probabil ca , daca nu ar fi fost prins, acest politist ne-ar fi zambit sfidator din Top 300 de Capital cei mai bogati romani. Si cand ne gandim ca noi l-am facut milionar pentru ca, in loc sa dam cu el de pamant si sa contestam amenda, alegem inca, din pacate, sa ne speriem si sa le dam spaga!

  http://www.urbaniulian.ro/2008/09/24/incredibil-un-politist-de-la-circulatie-a-strans-1-milion-de-euro-din-spagile-luate-de-la-soferii-prinsi-de-radar/

 40. http://www.urbanviorel.ro/2008/10/16/un-sofer-a-lovit-mortal-o-tanara-pe-o-trecere-de-pietoni-din-otopeni/ said

  am April 6 2010 @ 6:08 pm

 41. cristi said

  am April 6 2010 @ 6:26 pm

  Nu este prea buna legea. Legea ar trebui sa prevada pedepse progresive in afara de amenda. Suspendarea carnetului este cea mai buna forma de disciplinare a romanilor cu masina. Fara posibilitatea de a da vreun examen pentru a lua carnetul mai repede. Si pedepsele sa se poata intinde pana la ridicarea carnetului definitiv. Evident, asta ar presupune ca si politia si justitia sa isi faca treaba.
  Pe de alta parte, ar trebui ca hartiile acelea de amenzi sa fie simplificate. Prea multe prostii de scris pe acolo, de aici se trag problemele. Datele personale, infractiunea si suma de plata. Simplu, nu foarte complicat, ca nu ajuta decat romanul sa le conteste.
  In alta ordine de idei, sa fim seriosi, d-le Urban. 90% din cei care au comentat mai sus sunt retardati romani. O rusine pentru rasa umana. Civilizatia este un cuvant pe care nu stiu nici macar sa il scrie. Unde vreti sa aplicati legea? Intr-o tara in care absolut nimeni nu are pic de respect pentru ea? Nici macar cei care ar trebui sa o aplice? Romanul ar prefera sa mai iasa odata in strada la un alt simulacru de revolutie decat sa fie obligat sa se civilizeze.

 42. virgil said

  am April 6 2010 @ 6:36 pm

  Domnule senator , vin cu o noua propunere care mi se pare utila -daca ar fi inclusa intr-o lege : obligarea politiei rutiere de a posta pe un site oficial ( sau intr-un document oficial PUBLIC )a numelui politistului examinator care a dat permis de conducere unui sofer care a comis in primul an ( sa spunem ) un accident ( grav ) de circulatie . Nu credeti ca am putea afla lucruri interesante ?

 43. vali_bob@usa.com said

  am April 6 2010 @ 8:34 pm

  Celui care a postat Lista tarilor civilizate unde amenzile sunt diferentiate dupa venitul contravenientului :
  – Daca le si citeai atunci cand le-ai scris , ai fi remarcat, singur, 2 chestii:
  a)- toate sunt tari civilizate;
  b)- NICIUNA NU E TARA LATINA !
  Concluzia ???…

 44. Razvan said

  am April 6 2010 @ 8:37 pm

  Sunt 100% de acord cu expunerea ta, in mai ales ca eu mi-am pierdut permisul dintr-un motiv asemanator. Totusi, cred ca o astfel de lege care ii pune pe ei la plata, desi i-ar obliga sa invete legile mai bine, i-ar face si sa puna mai multa presiune asupra “contravenientului”. Si acum, chiar daca prin faptul ca nu se da dreptul la obiectii sub sanctiunea nulitatii PV-ului, toti politistii vin cu textul “nu are obiectii” gata scris pe orice proces verbal!
  Eu cred ca cel mai bine ar fi ca politistul sa aibe cum sa demonstreze contraventia cu filmare/poza.
  Daca tot s-au dat cate 38k euro pe Loganurile acelea amarate, se putea pune pe toate masinile cate o camera video care sa probeze contraventia. Asa ar fi mai simplu de aratat vinovatia sau nevinovatia… scopul real al justitiei!
  O alta problema a politistilor e aceea ca nimeni nu ii sprijina pe ei. Mi se pare absurd ca un politist ameninta un cetatean sa semneze un PV pt ca altfel nu isi primeste dovada dreptului de conducere dar tremura cand vine vorba de oprit un infractor deoarece nu poate folosi arma din dotare pt ca va trebui sa completeze o tona de maculatura.

 45. dan@ said

  am April 6 2010 @ 9:42 pm

  @b 92 NLs. o cheie pe capota pana la tabla si un bolovan in parbriz.ia parcheaza asa la mine in fata magazinului sa vezi… se poate sau nu sa nu mai zic de un koktail molotov noaptea prin geamul de la sofer..

 46. Ionut said

  am April 6 2010 @ 11:10 pm

  FOARTE BINE ! Pe mine m-au oprit 2 agenti de la rutiera in Pitesti, ca am ocolit o groapa (crater) cum nu aveau de ce sa se lege la masina mi9-au luat permisul …. ca am depasit pe linie continua !!!!!!!!!!!!!!!!! Ce naiba ma …. Inastanta – tergiversari- o sa castig .Dar in final tot EU CONTRIBUABILUL PLATESC ca pe el il DOARE IN CASHCHETA … pastele mamii lui de organ incomptent …
  BRAVO.

 47. Mihai said

  am April 7 2010 @ 8:02 am

  “Excelenta solutia” marelui demintar! Nu m-am gandit niciodata la chestia asta! Genial! Cand ma gandesc cati dintre cetatenii patriei obtin veniturile legal (pe Fisa fiscala, cum vrea Domnul parlamentar), masura este mai mult decat bine venita!
  Am retinut, in schimb, ideea lui “virgil said”. Bravo! Eu as zice un pic altfel: si politistul sa aiba puncte de penalizare, pentru numarul de accidente facute de cei carora le-a inmanat carnetul auto.
  All best!

 48. Adrian said

  am April 7 2010 @ 10:58 am

  vreau sa vad si pe asta,ieri in jurul orei 17 un sofer cu un BMW alb cu nr. SSS a trecut pe rosu pe toate semafoarele,bineinteles cu intentie,a sfidat toate regulile de circulatie …..

 49. http://www.urbaniulian.ro/2010/04/07/politia-dau-amenzi-ca-sa-fie-premiati/ said

  am April 7 2010 @ 11:41 am

 50. Cristi said

  am April 10 2010 @ 12:09 pm

  Eu unul nu contest ca idee este buna.

  Conditiile in care se aplica ea sunt insa diferite de :
  – Germania
  – Elvetia
  – Franta
  – Austria
  – Finlanda
  – Suedia
  – Danemarca
  – Norvegia
  Acestea fiind tarile luate drept exemplu. Dupa cum bine observam toate aceste tari n-au nici o legatura cu stilul de viata latin si balcanic specific Romaniei.
  Asta ar fi inca o dovada a profunzimii cu care se fac legi in Romania.
  Sa fiti sigur ca ca cetatenii romani ar vrea sa fie ca germanii, elvetienii , austriecii … dar se pare ca genetic nu suntem capabili de asa ceva.

  Nici JUSTITIA , nici POLITIA , nici FISCUL , nici soselele nu sunt ca in aceste tari luate drept exemplu.

  Cum veti face ca beizadelele si alti “baieti destepti” sa nu profite de relatiile pe care le au in Justitie si in Politie ?

  Cum veti face ca cei care au bani dar nu au fise fiscale sa plateasca amenzile in functie de venit ?

  Cind o sa gasiti niste rapunsuri pertinente la aceste intrebari va voi sustine neconditionat.

  Daca nu veti gasi solutiile corecte pentru ca smecherilor soselelor sa nu le fie lasata nici o portita de scapare legea aceasta nu va fi altceva decit inca o jecmanire a celor care gresesc intimplator.

  Va sugerez ca legea sa contina si un articol care sa tina seama si de cazierul pozitiv al soferilor cam in genul urmator :
  – Un sofer care nu a avut nici o abatere in ultimul an plateste 50% din valoarea minima a amenzii.
  – Un sofer care nu a avut nici o abatere in ultimii doi ani plateste 40% din valoarea minima a amenzii.
  – Un sofer care nu a avut nici o abatere in ultimii trei ani plateste 30% din valoarea minima a amenzii.
  – Un sofer care nu a avut nici o abatere in ultimii patru ani sau mai mult plateste 20 % din valoarea minima a amenzii.

  La asa ceva de ce nu v-ati gandit ?

  De asemenea ar fi interesant sa raspundeti si la intrebarea referitoare la procentul de 1% din venit pentru amenzile celor care au peste 300 000 lei pe an.
  De ce v-ati gandit ca cei cu venituri peste 300 000 lei pe an trebuie sa plateasca la 1% din venit iar ei cu venit intre 50 000 si 300 000 trebuie sa plateasca de trei ori mai mult procentual si anume 3% ?

  Presupun ca raspunsul la nedumeririle mele le voi afla cind vor ajunge JUSTITIA, POLITIA, FISCUL si soselele ca in tarile enumerate mai sus.

 51. Cristi said

  am April 10 2010 @ 12:13 pm

  Tin sa specific faptul ca in cazul abaterilor de natura penala cum ar fi de exemplu accidentele cu victime, discutia despre cazierul pozitiv al soferilor nu isi are rostul .

 52. bodo said

  am April 11 2010 @ 5:37 pm

  interesanta propunere legislativa, dar am si eu o intrebare:

  de acum incolo vom purta la noi in portofel FLUTURASUL DE SALARIU, FISA FISCALA sau EXTRASUL DE CONT de la banca din BAHAMAS? Cum masa o sa isi dea seama organul de circulatie de ce venit am eu luna asta si ce venit o sa am luna urmatorare. Ca poate acum am dat un tun si am castigat din tranzactii la bursa 1 miliard, iar maine poate dau falimet ca imi fuge asociatu cu valiza, sau te miri ce se mai intampla, o luna mai buna, o luna mai proasta financiar – am vrut za zik. Apoi astia gen adi minune si vijelie cu ce act pot dovedi ca au 10 PALATE pe care eu nu le am, dar in fisa mea fiscala reiese ca am un venit mai mare decat are el LEGAL intr-un an. SI apoi sunt o gramada de mesteri care lucreaza in constructii, sunt angajati pe salarul minim, dar ei castica 30-40 de milioane pe luna nedeclarati – asta e un exemplu.

  Unde e atunci JUSTETEA, DREPTATEA – asta se va transforma intr-o imensa discriminare a celor care muncesc legal si declara veniturile in intregime in defavoarea manelarilor si a contrabandistilor, care cica traiesc din ajutor social, dar conduc Lamborghini, BMW sau Audy etc.

 53. ALEXANDRU EUGENIA said

  am April 13 2010 @ 8:13 pm

  Mie mi se pare o propunere de bun simt,dar de dragul echilibrului,pentru ca nu intimplator Themis,zeita justitiei poarta in mina o balanta,agentii performanti trebuie recompensati.
  Va propun o extindere a legii,in sensul ca toti inspectorii constatatori care vin in control si dau amenzi care ulterior sunt respinse in instanta,sa raspunda in acelasi mod ca si politistii.Acesta propunere ar putea fi o gura de oxigen pentru firmele private care nu ar mai fi amendate doar de dragul colectarii banilor la buget.
  De la inceputul anului,in fiecare luna,uneori chiar si de doua ori pe luna au fost controale efectuate de diferite institutii.Sunt situatii in care acesti controlori verifica aceleasi situatii,exemplu CNAS si MS.Aceste institutii te pot amenda pentru aceleasi abateri.Acest fapt ma face sa ma gindesc ca doi controlori fac aceeasi activitate,iar noi,cei care le platim salariile,ne intrebam daca este normala o astfel de situatie.
  In tari mai bogate decit Romania,numarul ministerelor este mai mic decit la noi.Exemplu:ministerul sanatatii este si minister al muncii si protectiei sociale.Cu siguranta,in aceste tari nu poti fi amendat de doua ori pentru aceeasi contraventie.
  Nu stiu daca am reusit sa exprim corect ceea ce doream sa evidentiez,dar am incredere ca dvs.,ca om al legii,ati inteles perfect mesajul.

 54. cititor said

  am September 30 2010 @ 2:10 pm

  Propun instituirea unei taxe de contestatie. Adica persoana care face o contestatie sa depuna o garantie la Judecatorie si daca contestatia este admisa sa isi primeasca garantia inapoi si despagubirile de rigoare iar daca contestatia va fi respinsa sa i se retina garantia. Astfel se va reduce drastic numarul celor care fac contestatii doar de dragul contestatie sau ca sa se afle in treaba. Cifrele mentionate in articol sunt eronate sau umflate. Aproximativ 5la suta dintre sanctiuni sunt contestate iar din acestea 32 la suta sunt admise. Domnul Urnban este avocat. Cui ati vrea sa tina partea?

Comment RSS · TrackBack URI

Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: