Iulian Urban despre falimentul persoanelor fizice – partea 2

Tweet this
tp://www.www.www.urbaniulian.ro/?p=42464

9 Comentarii pana acum»

 1. eu said

  am March 26 2010 @ 3:05 pm

  am urmarit cele 2 filmulete si am 2 concluzii:
  1. faci o eroare prin ceea ce sustii, cum ca romanii nu erau pregatiti, instruiti, si ca bancile au fost de vina. de acord ca educatia era precara, dar absolut orice persoana trebuie sa-si asume raspunderea si consecintele propriilor acte si fapte juridice. e o nuanta care iti diminueaza credibilitatea si iti impinge discursul spre socialism.
  2. sunt perfect de acord cu legea falimentului personal. atata timp cat frauda numita rezerva fractionara a fost prin lege atribuita bancilor,drepturile clientilor bancilor au fost abandonate in romania. legea nu face decat sa aduca un avantaj moral celor care au fost practic jefuiti prin schimbarile contractuale unilaterale efectuate de banci. lobby ul puternic bancar nu face decat sa intareasca aceasta concluzie.

  PS: cred ca ar trebui sa faci aceeasi treaba buna si pentru o lege armonizata cu ce e in vest,pe reglementarile de protectie a consumatorului, in special partile care privesc disciplina contractuala. spor!!!

 2. hammerady1 said

  am March 27 2010 @ 6:47 am

  Totusi ii dau dreptate domnului senator in legatura cu instruirea romanilor in legatura cu creditele. Romanul a fost dopat cu reclame, ademenit prin campanii profesional create de catre gigantii financiari, insa nu li s-a explicat la aceasi intensitate si cu aceasi ardoare pericolele la care se expun. “Consumul excesiv de credite dauneaza grav sanatatii”.

 3. kkk said

  am March 29 2010 @ 2:02 am

  nota 10

 4. truth seeker said

  am March 29 2010 @ 5:34 am

  Dle Urban Iulian : felicitari! Bine pregatit, raspuns detailat la obiect…cum se spunea pe vremea mea..:”jos palaria”!
  Am o intrebare !…daca jumatate din cei 700,000 de rau platnici ai momentului ar da in judecata bancile pentru malpraxis si pentru promotarea imprumuturilor de nevoi personale (care nu au fost aprobate de simplul functionar care a incheiat contractele) ce ar spune dl Baltazar?
  Ma refer la faptul ca au fost date cu foarte mare usurinta imprumuturi pe baza unui buletin fara sa se verifice locul de munca,datorii la alte banci,obligatii leasing,dobinda agresiva,comisioanele exagerate si asa mai departe.
  PS. Sincer, a-ti salvat vieti omenesti.Sper ca multi consumatori se vor gindii de 2 ori inainte de a semna un contrat de acum.Multumim!

 5. Paul said

  am March 29 2010 @ 10:32 am

  “daca jumatate din cei 700,000 de rau platnici ai momentului ar da in judecata bancile pentru malpraxis si pentru promotarea imprumuturilor de nevoi personale ”
  doamne in ce tara traim. Pai da in judecata si firmele care vand masini ca isi fac reclama, si firmele de telefonie si de electrocasnice. Ca doar e vina lor ca tu esti prost fudul si ti-ai luat in rate masina scumpa, telefon de 1000 EUr, plasma-lcd de 2metri,etc…

  Romanii mai au mult pana sa invete princiupiul conform caruia TU ESTI SINGURUL RESPONSABIL DE ACTIUNILE TALE. Si trebuie sa iti asumi consecintele faptelor tale. E primul principiu al democratiei. Nu mai traim intr-un sistem in care cineva are grija de noi si ne da moaca.

 6. asistentapentruconsumatori.ro said

  am March 29 2010 @ 12:41 pm

  Lupta noastra a celor de la Asociatia http://www.AsistentaPentruConsumatori.ro se duce impotriva abuzurilor la care sunt supusi consumatorii romani.
  Pentru asta avem nevoie ca voi, sa ne scrieti despre fraudele sau abuzurile la care sunteti supusi de catre comercianti sau autoritati.
  Noi preluam sesizarile voastre si ne luptam pentru ca drepturile sa va fie recunoscute.
  TOT CE AI DE FACUT ESTE SA NE SCRII LA ADRESA office@asistentapentruconsumatori.ro

 7. vrajitorul.eu said

  am March 29 2010 @ 12:42 pm

  INTRATI PE http://www.vrajitorul.eu/ – Magia afacerii dvs.
  informatii utile >> http://www.vrajitorul.eu/aplicatia/aplicatia.html

 8. cineva said

  am March 29 2010 @ 9:36 pm

  Sunt socat cu cata ferocitate isi apara sacalii domeniile si interesele! Ma uit si nu-mi vine sa cred Iuliane cata dusmanie dezlantuita din partea lor! Dusmanie orientata la o adica impotriva poporului roman greu incercat de criza …

  “Instruire bancara” nu au avut decat parintii mei care in 1990 cu banii de Dacie (63mii lei) si-au luat un televizor color …ca sa nu-i piarda de tot.
  Da, astfel de oameni nu au mai calcat pana in ziua de azi in banci. Si bine au facut!
  Cine a fost tanar si naiv si nu si-a ascultat “batranii” a cazut in capcana jecmanitorilor internationali.
  Toata stima si jos palaria in fata ADEVARATULUI SENATOR AL ROMANIEI!

 9. MRS said

  am April 3 2010 @ 1:09 pm

  @Paul -reclamele sunt in mare parte mincinoase.Orice se obtine prin minciuna,dpv legal este …ilegal.Reclamele bancare mint enorm(cel mai mult prin omisiune,dar si minciuni directe: “platesti cat vrei”,”cand nu ai platesti dor dobanda”,”dobanda zero”,etc)asa ca nu mai abera ca:”TU ESTI SINGURUL RESPONSABIL DE ACTIUNILE TALE”.Statul are obligatia sa-si protejeze cetatenii iar Urban Iulian face o treaba foarte buna care trebuia facuta de multa vreme.PS.Daca eu spun ca sunt da la Garda Financiara si “amendez” firme,sa inteleg ca de vina sunt cei care-mi dau bani si nu eu care mint.Ca doar:”TU ESTI SINGURUL RESPONSABIL DE ACTIUNILE TALE”.

Comment RSS · TrackBack URI

Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu:


Video din categoria IULIAN URBAN LA TELEVIZIUNI
Vezi toate filmele