Ma poate ajuta legea falimentului personal sa tepuiesc banca?

Tweet this

http://www.www.www.urbaniulian.ro/?p=42352
Reclamati abuzurile la adresa office@asistentapentruconsumatori.ro sau la adresa: iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


8 Comentarii pana acum»

 1. cineva said

  am March 25 2010 @ 1:57 pm

  Asa Iuliane explica-le oamenilor pe sleau sa nu creada unii mai “naivi” ca bancile ies vreodata in pierdere …:)

 2. Seful de la Coface Romania, ia partea bancilor in problema legii falimentului personal; eu unul refuz sa imi tradez constiinta si sa ma prostituez ! | Urban Iulian said

  am March 25 2010 @ 2:49 pm

  […] Personal? Cum se „falimenteaza” in celelalte tari si cum a influentat asta, creditarea?Ma poate ajuta legea falimentului personal sa tepuiesc banca ?Cum se aplic? legea falimentului personal în alte ??riORDA a blocat conturile Realitatea TV. […]

 3. Csaba said

  am March 25 2010 @ 8:00 pm

  Le e teama hotilor ca nu ne mai pot fura chiar asa de simplu si cu nesimtirea de pana acum. Ei oricum controleaza judecatorii (marea lor majoritate) cu pliculete pline de bani, asa ca, la nivelul de manelizare si nesimtire in Romania, eu cred ca nici nu se vor ascunde sa inmaneze aceste plicuri judecatorilor ce-i vor favoriza.

 4. mihai II said

  am March 26 2010 @ 11:48 am

  Ce papagal poate fi unul care pune problema in acest fel. Dobanda 0 (zero) ma face sa ma tavalesc de ras. Du-te la Realitatea sau mai bine la Antena 3 si discuta acest subiect. Forte bun raspunsul DL. Iulian.

 5. alina said

  am March 27 2010 @ 11:38 pm

  Si eu vroiam sa pun exact aceleasi intrebari individului care a scris ca o banca da un imprumut cu DOBANDA ZERO!!!!!!!!!!

 6. Paul said

  am March 29 2010 @ 10:21 am

  Domnule Urban,

  Dvs. mentionati suma de 30000 E de rambursat la un credit de 10000 E – deci probabil un credit de 30 ani.

  Ce ne facem cu un credit pe 3 ani? Cu dobanda la sold in EUR, de 10%. Garantie imobiliara – ipoteca.
  Sa facem un calcul aproximativ. Se plateste in cei 3 ani o dobanda totala de aproximativ 2300 EUR.
  (pentru cei care se intreaba cum e simplu de calculat: se imparte 10000 la 36 se afla rata de capital lunara. Apoi se adauga dobanda care in prima luna este de 10000 * 10% /12. In luna a doua este mai mica deoarece suma imprumutata ramane doar 10000 – prima rata de capital, si tot asa pana la sfarsit)
  La sfarsitul primului an respectivul isi declara falimentul personal (asta dupa ce vinde toate bunurile personale – cele negirate, neipotecate – altei persoane fizice cu care nu este inrudit).

  Ramane doar bunul ipotecat care nu poate fi vandut nici de el dar nici de banca (conform proiectului de lege se ingheata toate executarile).

  Procedura de faliment personal este acceptata si persoana plateste inapoi doar 75% din datorie (care datorie? credit? sau credit + dobanda? daca se accepta si dobanda, pe ce perioada se calculeaza? – banuiesc ca dobanda se ingheata la momentul declansarii procedurii de faliment)

  In fine in cel mai bun caz banca va primi inapoi 75% din 11000 E (credit + dobanda aproximativa de 10% pe un an de zile). Adica maxim 8250 E, In 2,3 5 ani cat va dura procedura de faliment.

  Deci, cum castiga banca??

  Ar fi bine ca toti cei care dau o lege mai intai sa inteleaga principiile economice si abia apoi sa isi dea cu parerea. O lege nu se face pe genunchi si pe pareri. Se face cu calcule si studii de impact.

  PS. Totusi sunt de parere ca o astfel de lege este binevenita, dar intr-o forma gandita si ADAPTATA conditiilor din Romania. Si cand spun conditiilor ma refer la modul in care functioneaza justitia, la mentalitatea romanilor.

  PS2. Se pare ca majoritatea romanilor nu inteleg rolul unei banci. O banca este o societate comerciala ca oricare alta. Rolul ei conform oricaror principii economice este sa faca PROFIT. Singura ratiune de a exista.
  O banca sau orice alta societate comerciala nu exista ca sa ne ajute. Ne ofera un serviciu pentru care platim. (Ca orice alta firma care vande produse, banca VINDE BANI pentru care pune un adaos) Mai mult sau mai putin. Daca nu ne convine pretul nu suntem obligati sa achizitionam acel serviciu. (oamenii pot trai si fara plasma de 120cm si fara BMW si fara mobil de 4000lei, etc…)

  Sunt curios daca majoritatea au habar ce adaos au celellate firme de la care achizitionam zilnic?
  Ex:
  Banca: 10% dob la EUR – 20% la lei. / AN
  Paine: Adaos 70% / vanzare
  Apa plata, minerala: adaos 150% minim.
  Benzina? Tigari? Mancare?

  Deci cum are banca dobanzi (adaos – profit) nesimtite?

 7. asistentapentruconsumatori.ro said

  am March 29 2010 @ 1:34 pm

  Lupta noastra a celor de la Asociatia http://www.AsistentaPentruConsumatori.ro se duce impotriva abuzurilor la care sunt supusi consumatorii romani.
  Pentru asta avem nevoie ca voi, sa ne scrieti despre fraudele sau abuzurile la care sunteti supusi de catre comercianti sau autoritati.
  Noi preluam sesizarile voastre si ne luptam pentru ca drepturile sa va fie recunoscute.
  TOT CE AI DE FACUT ESTE SA NE SCRII LA ADRESA office@asistentapentruconsumatori.ro

 8. vrajitorul.eu said

  am March 29 2010 @ 1:34 pm

  INTRATI PE http://www.vrajitorul.eu/ – Magia afacerii dvs.
  informatii utile >> http://www.vrajitorul.eu/aplicatia/aplicatia.html

Comment RSS · TrackBack URI

Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: