Banner

Legea care prevedea liberalizarea profesiei de consilier juridic respinsa de senatorii PSD din Comisia Juridica a Senatului

Tweet this

http://www.www.www.urbaniulian.ro/?p=41484
Reclamati abuzurile la adresa office@asistentapentruconsumatori.ro sau la adresa: iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


12 Comentarii pana acum»

 1. Dan said

  am March 17 2010 @ 6:47 pm

  http://www.petitieonline.ro/petitie/argumente_pentru_unificarea_profesiilor_de_avocat_si_consilier_juridic-p23575051.html
  Domnule Senator,
  Va rog sa mediatizati pe site-ul dvs. aceasta petitie.
  Va multumesc.


  Dan George GOGU
  Consilier juridic

 2. Tutuianu said

  am March 17 2010 @ 6:59 pm

  D-le Senator,
  Va rog sa-mi spuneti , pana la publicarea in M.o. a neconstitutionalitatii O.G.159/2008, nu putem intrerinde nimic , pentru a ne inscrie in avocatura , ca pe baza Hotaririi Judecatoresti sa intram in sistem/?
  Cu respect,
  Ion Tutuianu

 3. asistentapentruconsumatori.ro said

  am March 18 2010 @ 12:23 pm

  Lupta noastra a celor de la Asociatia http://www.AsistentaPentruConsumatori.ro se duce impotriva abuzurilor la care sunt supusi consumatorii romani.
  Pentru asta avem nevoie ca voi, sa ne scrieti despre fraudele sau abuzurile la care sunteti supusi de catre comercianti sau autoritati.
  Noi preluam sesizarile voastre si ne luptam pentru ca drepturile sa va fie recunoscute.
  TOT CE AI DE FACUT ESTE SA NE SCRII LA ADRESA office@asistentapentruconsumatori.ro

 4. vrajitorul.eu said

  am March 18 2010 @ 12:23 pm

  INTRATI PE http://www.vrajitorul.eu/ – Magia afacerii dvs.
  informatii utile >> http://www.vrajitorul.eu/aplicatia/aplicatia.html

 5. ildiko said

  am March 18 2010 @ 11:57 pm

  Dupa parerea mea de laic in domeniu cele doua profesii, de avocat si de jurist, ar trebui unificate, iar accesul la practicarea profesiei rezultate ar trebui sa fie simplificat.

 6. eva said

  am March 19 2010 @ 8:51 am

  Si istoria profesiei legale in Romania si specificul ei sustin unificarea celor doua profesii..numai astfel se stopeaza discriminarea consilierilor juridici, deveniti paria sistemului.

 7. Gavris said

  am May 23 2010 @ 9:58 am

  Ma bucur ca exista cineva care sa-i sustina pe consilierii juridici.Va rog sa insistati asupra unificarii profesiei sau a liberalizarii profesiei de consilier juridic intrucat si tinerii absolventi au nevoie de a profesa si de a fi motivati in meseria lor.In fond pregatirea profesionala va selecta practicienii in drept si nu profesia de avocat sau consilier juridic.Dreptul de a muncii trebuie sa fie egal pentru toti cei care au absolvit o facultate de drept.

 8. juristul said

  am May 27 2010 @ 7:55 am

  Este aiurea si acest proiect. Chiar nu ati sesizat care este procedura intrarii in Ordinul Consilierilor Juridici, in calitate de consilieri juridici definitivi ?
  Toti( avocati, notari, judecatori, procurori etc) in afara de consilierii juridici pot avea calitatea de consilieri juridici definitivi numai pe baza vechimii in profesie, insa consilierii juridici vor fi obligati sa sustina examenul de definivat.

 9. VICTOR PETRINI said

  am August 10 2010 @ 11:48 pm

  Daca,consilierii juridici lupta in sistem gherila, si nu au o reprezentanta solida pe piata muncii juridice,problema nu se va rezolva prea curand.Avocatii nu o sa ne ofere de bunavoie nimic.
  Ar fi ideala liberalizarea profesiei de jurist in ansamblul ei,iar vanzarea inteligentei juridice sa o hotarasca clientii,nu
  baroul sau altcineva de la “putere”prin tot soiul de legi prohibi-
  bitive .Cei care au redactat Legea nr.514/2003 sunt sigur, ca erau tot avocati,avand in vedere interdictiile impuse in sensul restrangerii drastice modalitatilor de exercitare a profesiei in mod liber si obligativitatea incheierii unui contract de munca cu angajatorul,(prevedere marsava si medievala care ne aminteste de legarea de glie).Eu cred in Bunul Dumnezeu si spun ca tot ce-i construit pe marsavie si viciu nu rezista in timp,fiti convinsi !

 10. JURISTUL said

  am October 11 2010 @ 4:25 pm

  Baroul Bucuresti a sarbatorit sambata 179 de ani de existenta, eveniment la care era asteptat si presedintele Traian Basescu, anuntat cu surle si trambite, inclusiv prin comunicate de presa ale baroului. Sperantele au continuat pana pe la ora pranzului, si toata lumea era convinsa ca seful statului isi va face aparitia. Ghinion pentru organizatori, dupa ce televiziunile au dezvaluit ca Basescu este suparat pe protestele de vineri ale politistilor, seful statului a spus „pas” si la invitatia avocatilor, trimitand un consilier, Claudiu Dinu, sa le transmita acestora mesajul Administratiei Prezidentiale. Chiar daca organizatorilor, care sperau sa se pozeze cu presedintele, nu le-a cazut bine vestea, sala nu s-au aratat prea impresionati de lipsa presedintelui. S-a trecut la discursuri. Dupa multe evocari ale trecutului si amintiri din epoca in care avocatura era o profesie exclusivista, s-a ajuns si la discursuri concentrate pe realitatile actuale.

  Decanul Iordachescu s-a razboit cu Barourile lui Bota

  Avocatul Ilie Iordachescu, decan al Baroului Bucuresti, a sustinut ca este neintemeiata afirmatia celor care declara ca „nu am fost infiintati prin hotarari judecatoresti”, precizand ca Baroul Bucuresti a reprezentat un nucleu pentru celelalte barouri. De asemenea, Iordachescu a spus ca a avut o intrevedere cu presedintele Curtii de Apel Bucuresti, pentru a reglementa problema platii onorariilor avocatilor din oficiu. In final, decanul Baroului a expus toate reusitele muncii sale in ceea ce priveste statutul avocatului, in sensul ca cei care practica aceasta profesie nu vor fi inclusi in sistemul unic de pensii. Cu privire la noile Coduri, Iordachescu a precizat ca este multumit ca au fost excluse din noul Cod Penal cinci infractiuni in care subiectul activ al infractiunii era avocatul, dar mai ales de faptul ca: „S-a reusit sa se scoata supravegherea tehnica dintre avocat si client. In noul Cod, supravegherea tehnica dintre avocat si client e interzisa, iar daca accidental e facuta, procurorul trebuie sa o stearga si nici nu poate fi folosita in alt context”.

  Avocatul Zamfirescu sustine includerea consilierilor juridici in profesia de avocat

  La randul sau, avocatul Calin Zamfirescu, presedinte de onoare a Uniunii Nationale a Barourilor din Romania (foto) si socrul ministrului Justitiei, Catalin Predoiu, a sustinut ca veniturile unor avocati din Romania au devenit comparabile cu cele ale avocatilor din alte tari. Totdata, Zamfirescu a spus ca Baroul Bucuresti ar trebui sa tinda spre copierea modelelor europene in ceea ce priveste unificarea profesiilor juridice. „Spre asta vom tinde, includerea consilierilor juridici in profesia de avocat. Franta discuta includerea juristilor de intreprinderi in profesia de avocat.” In plus, presedintele de onoare al UNBR a vorbit despre dotarile pe care le au la dispozitie avocatii romani, subliniind performanta cabinetelor de avocati online din tara, si adaugand ca exista in Singapore un cabinet on-line care ofera asistenta juridica in timp real si in limba romana.

 11. JURISTUL said

  am October 12 2010 @ 1:23 pm

  Zamfirescu a spus ca Baroul Bucuresti ar trebui sa tinda spre copierea modelelor europene in ceea ce priveste unificarea profesiilor juridice. „Spre asta vom tinde, includerea consilierilor juridici in profesia de avocat. Franta discuta includerea juristilor de intreprinderi in profesia de avocat.”

 12. Frimu Sorin said

  am June 2 2011 @ 3:38 pm

  Buna ziua, sunt consilier juridic definitiv in Timisoara,am citit comentarile colegilor nostrii de pe acest site si sunt si eu de aceeasi parare cu majoritatea dintre ei.Pe drept cuvant aceasta profesie este oarecum marginalizata de unii colegi avocati!Problema cea mai grava este aceea ca nu avem o sustinere solida la nivel de uniune si ca luptele duse pana in prezent de catre fosti colegi consilieri care acum sunt avocati nu prea mai au continuitate!In Romania se intampla din pacate multe alte lucruri mult mai grave decat “abuzul” la care facem referire!
  Speram ca pana la urma profesiile juridice sa fie asimilate cu profesia de avocat, desi sa fiu sincer eu personal tot de societati comerciale m-as ocupa.
  Multa bafta dragi colegi!

Comment RSS · TrackBack URI

Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: