Conditiile in care se suspenda executarea silita impotriva debitorilor, conform proiectului Codului de Procedura Civila

Tweet this

Art. 694. – (1) Până la soluţionarea contestaţiei la executare sau a altei cereri privind executarea silită, la solicitarea părţii interesate şi numai pentru motive temeinice, instanţa competentă poate suspenda executarea. Suspendarea se poate solicita odată cu contestaţia la executare sau prin cerere separată.

(2) Pentru a se dispune suspendarea, cel care o solicită trebuie să dea în prealabil o cauţiune, calculată la valoarea obiectului contestaţiei, după cum urmează:

a) de 10%, dacă această valoare este de până la 10.000 lei;

b) 1.000 de lei plus 5% pentru ceea ce depăşeşte 10.000 lei;

c) 5.500 de lei plus 1% pentru ceea ce depăşeşte 100.000 lei;

d) 14.500 de lei plus 0,1% pentru ceea ce depăşeşte 1.000.000 lei.

(3) Dacă obiectul contestaţiei nu este evaluabil în bani, cauţiunea va fi de 1.000 lei, în afară de cazul în care legea dispune altfel.

(4) Suspendarea executării este obligatorie şi cauţiunea nu este necesară dacă:

1. hotărârea sau înscrisul ce se execută nu este, potrivit legii, executoriu;

2. înscrisul ce se execută a fost declarat fals printr-o hotărâre judecătorească, dată în prima instanţă;

3. debitorul face dovada cu înscris autentic că a obţinut de la creditor o amânare ori, după caz, beneficiază de un termen de plată.

(5) Dacă bunurile urmărite sunt supuse pieirii, degradării, alterării sau deprecierii, se va suspenda numai distribuirea preţului.

(6) Asupra cererii de suspendare, instanţa, în toate cazurile, se pronunţă prin încheiere, chiar şi înaintea termenului fixat pentru judecarea contestaţiei. Părţile vor fi întotdeauna citate, iar încheierea poate fi atacată numai cu apel, în mod separat, în termen de 5 zile de la pronunţare pentru partea prezentă, respectiv de la comunicare pentru cel lipsă.

(7) În cazuri urgente şi dacă s-a plătit cauţiunea prevăzută  la alin. (2), instanţa poate dispune, prin încheiere şi fără citarea părţilor, suspendarea provizorie a executării până la soluţionarea cererii de suspendare. Încheierea nu este supusă niciunei căi de atac. Cauţiunea depusă potrivit prezentului alineat este deductibilă din cauţiunea finală stabilită de instanţă, dacă este cazul.

(8) Încheierea prin care s-a dispus suspendarea executării silite se comunică  din oficiu şi de îndată executorului judecătoresc.
Reclamati abuzurile la adresa office@asistentapentruconsumatori.ro sau la adresa: iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


Afisari: 10134

9 Comentarii pana acum»

 1. securistu de scarbici said

  am March 14 2010 @ 9:43 am

  CE FACEM CU JUDECATORUL CARE TE PUNE SA PLATESTI IN LOC DE CAUTIUNE TAXA DE TIMBRU,DLE SENATOR?IN CAZ K VA CITESTE CINE ACEST MSG AM EU SPETA SI INK NU AM PUS-O P INTERNET…

 2. vrajitorul.eu said

  am March 15 2010 @ 11:54 am

  INTRATI PE http://www.vrajitorul.eu/ – Magia afacerii dvs.
  informatii utile >> http://www.vrajitorul.eu/aplicatia/aplicatia.html

 3. asistentapentruconsumatori.ro said

  am March 15 2010 @ 11:55 am

  Lupta noastra a celor de la Asociatia http://www.AsistentaPentruConsumatori.ro se duce impotriva abuzurilor la care sunt supusi consumatorii romani.
  Pentru asta avem nevoie ca voi, sa ne scrieti despre fraudele sau abuzurile la care sunteti supusi de catre comercianti sau autoritati.
  Noi preluam sesizarile voastre si ne luptam pentru ca drepturile sa va fie recunoscute.
  TOT CE AI DE FACUT ESTE SA NE SCRII LA ADRESA office@asistentapentruconsumatori.ro

 4. dragnea natalia said

  am September 1 2012 @ 2:00 pm

  am grave probleme cu justitia falsuri in acte nu mai pot sa ma descurc ajutatima va voi explica acum am executare silita sa platesc 14 milioane

 5. dragnea natalia said

  am September 1 2012 @ 2:08 pm

  am nevoie de consultatie juridica gratuita sant persoana cu handicap

 6. Margareta loran said

  am November 9 2012 @ 12:27 pm

  Suspendarea executarii silite este valabila si in cazul in care este vorba de doua parti civile implicate ?
  Multumesc.

 7. Alina Nicolau said

  am November 10 2012 @ 9:11 am

  Suspendarea executarii silite se poate cere doar in cadrul contestatiei la executare sau si in cadrul altei actiuni cu alt obiect! Multumesc

 8. Drig Marioara Luiza said

  am December 13 2012 @ 10:15 pm

  Buna seara!
  Sunt in proces de partaj cu fostul sot,in procesul de paraj la fond asa cum este normalinstanta nu a incuvintat partajarea imobilului pe care l-am dobandit prin certificat de mostenitor,fostul sot a facut apel si o instanta “orbita” a dispus impartirea acestui imobil in parti egale ca si cand ar fi bun dobandit in timpul casatoriei.Nu este asa,a avut un martor care a mintit si atat.Am certificat de mostenitor pentru imobilul respectiv . Ce sanse am in recurs?Cum pot sa intorc aceasta hotarare nedreapta,eu suspectez ca presedinta a fost partinitoare(in termeni frumosi exprimati)As vrea sa fac o sesizare in acest sens.va rog sa ma indrumati ,am plartit un avocat si uitati in ce situatie strigatoare la cer am ajuns,impart o mostenire cu fostul sot!
  Va multumesc !

 9. Lavinia said

  am March 23 2013 @ 7:18 pm

  Buna seara.

  Suntem in situatia de a avea o hotarare de suspendare provizorie a executarii silite, insa instanta nu comunica din oficiu executorului, iar tertul poprit asteapta de la executor informarea referitoare la suspendarea executarii silite.

  Este suficient pentru tertul poprit sa fie informat doar de catre debitor despre hotararea suspendarii provizorii a executarii silite sau executorul trebuie sa faca asta.

  Mentionez ca aceasta cauza s-a judecat la domiciliul executorului, in alta localitate decat cea a debitorului, dupa vechiul cod de procedura civila, nu avem inca incheierea, iar marti ar trebui sa se incaseze salariul si astfel sa aiba loc si poprirea.

  Credeti ca este suficient sa informez doar eu ca debitor tertul poprit sau trebuie sa fie infomat de executor?

  Daca trebuie ca informarea sa vina de la executor este posibil ca acesta sa informeze tertul poprit in aceeasi zi in care il informez eu referitor la incheiere? Prin email, fax si ulterior si prin posta.

  Multumesc.

Comment RSS · TrackBack URI

Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: