36 de motive pentru care nu se schimba nimic in Romania

Tweet this

http://www.www.www.urbaniulian.ro/?p=40143
Reclamati abuzurile la adresa office@asistentapentruconsumatori.ro sau la adresa: iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


33 Comentarii pana acum»

 1. ivan-1 said

  am March 5 2010 @ 4:36 pm

  Superb ! De pus in tablou si citit de 3 ori pe zi !

 2. vrajitorul.eu said

  am March 5 2010 @ 4:51 pm

  INTRATI PE http://www.vrajitorul.eu/ – Magia afacerii dvs.
  informatii utile >> http://www.vrajitorul.eu/aplicatia/aplicatia.html

 3. asistentapentruconsumatori.ro said

  am March 5 2010 @ 4:52 pm

  Reclamati abuzurile la care sunteti supusi la office@asistentapentruconsumatori.ro

  Lupta noastra a celor de la Asociatia http://www.AsistentaPentruConsumatori.ro se duce impotriva abuzurilor la care sunt supusi consumatorii romani.
  Pentru asta avem nevoie ca voi, sa ne scrieti despre fraudele sau abuzurile la care sunteti supusi de catre comercianti sau autoritati.
  Noi preluam sesizarile voastre si ne luptam pentru ca drepturile sa va fie recunoscute.

  TOT CE AI DE FACUT ESTE SA NE SCRII LA ADRESA office@asistentapentruconsumatori.ro

 4. ralu said

  am March 5 2010 @ 4:55 pm

  adevarat

 5. Confuzius said

  am March 5 2010 @ 5:04 pm

  Foarte frumos conturata aceasta lista. In special #15 si #26, subiecte de curs. Personal, cred ca s-ar putea reduce numarul lor pentru o mica simplificare, daca analizam putin cu un simplu “De ce?” la fiecare dintre ele, am ajunge probabil la ilustrul 10 intr-un mod constructiv. Personal, cred cea mai semnificanta problem si radacina a multora din aceasta lista e ca nu vrem sa schimbam nimic la noi, ci totdeauna vedem greselile celuilalt, le criticam, ne oferind vreo solutie: sa se descurce singur. Da, el, dar nou eu :D. Dupa principiul, daca accepti ca nu esti perfect esti inferior…De unde-o mai fi si asta. Asta pe partea de schimbare proprie, iar pentru schimbarea mediului, daca stim ce e de facut, nu trebuie decat sa criticam mai putin si sa oferim solutii, si sa gandim pozitiv. Oricum, din nou, o foarte buna lista – “De pus in tablou” cum zicea ivan-l.

 6. Tasha said

  am March 5 2010 @ 5:06 pm

  Asa e, din pacate.

 7. Tiltlu de erou nu este de vanzare ! Senatorul Urban despre cererea lui Ion Diaconescu care cere daune de 18 mil. euro statului roman pentru detentia din perioada comunista : trebuie sa plateasca actuala generatie, lasitatea si putreziciunea celei anterioa said

  am March 5 2010 @ 5:35 pm

  […] lasitatea si putreziciunea celei anterioare ?Academia Catavencu si santajul de presa practicat aici36 de motive pentru care nu se schimba nimic in RomaniaDeputatul PNL Ioan Timis demisioneaza din PNL acuzand dur modul in care Crin Antonescu vrea sa isi […]

 8. cineva said

  am March 5 2010 @ 5:45 pm

  “Azi in Bucuresti, maiine-n toata tara!”
  Cam asta e traseul “obiceiurilor si traditiilor” enuntate mai sus:
  Italia,Spania -> Bucuresti -> provincie

 9. cristi said

  am March 5 2010 @ 6:52 pm

  :)) Cred ca un singur motiv este suficient: pentru ca romania este locuita de romani. Istoria noastra, din pacate, ne arata ca toate punctele enuntate mai sus se pot cumula intr-unul singur: tara asta este locuita de romani. Si asta nu se schimba.

 10. ildiko said

  am March 5 2010 @ 9:16 pm

  37. Pentru ca inca mai dorim sa moara si capra vecinului.
  38. Pentru ca vedem paiul in ochii altora dar nu si barna din ochii nostri.

 11. Stencu Cosmin said

  am March 5 2010 @ 10:49 pm

  Exista o Romanie pe care putini o cunosc, una din marile puteri ale Lumii Noi.

  Exista o Romanie care se mandreste cu cetateni cinstit si drepti, cu democratie autentica.

  Exista o Romanie in care antreprenoriatul este legea suprema.

  Exista o Romanie care are nevoie de TINE, pentru ca ne pasa sa avem alaturi de noi pe cei mai buni romani.
  http://sp2.ro/940d15

 12. ALEXANDRU EUGENIA said

  am March 5 2010 @ 11:34 pm

  Eu nu ma regasesc ca si particularitati comportamentale,pe acea lista.Concluzia este ca nu sunt romanca sau ca ar trebui sa-l urmez pe Dinescu,in Bulgaria?

 13. vlad said

  am March 6 2010 @ 2:08 am

  Un adevarat luptator domnul Urban! Pentru noi,romanii. Toti scriu cat rau facem ca ne-am nascut. Ca suntem romani. Voi cei ce scrieti toate astea ,voi nu va regasiti printre aceste 36 de motive,nu? Voi toti sunteti exceptii. Pe care noi,bieti romani grobieni ce suntem, nu va meritam. Va multumim ca existati si ca ne smeriti zi de zi, aratandu-ne cat de neinsemnati si de ticalosi suntem. Ce ne-am face fara acest dar,care sunteti voi, cei ce ati reusit sa ne demascati, sa aratati lumii intregi impostura in care sunteti condamnati sa traiti in aceasta tara in care romanul ar trebui interzis.
  Si din pacate,din cauza voastra,in Romania se schimba ceva. Romania dispare multumita voua. Pentru ca voi nu mai sunteti romani , sunteti doar niste vorbitori de limba romana, care cautati sa va adaptati noilor CONDITII EUROPENE. Si adaptandu-va,dispareti.
  Globalizare usoara!
  PS-Sa stiti domnule senator ca alea 100 de biserici si cele 3-4 babe mioape din ele o sa ne scape de fatalitatea asta. Doamne ajuta!

 14. ALEXANDRU EUGENIA said

  am March 6 2010 @ 12:32 pm

  Vlad,
  Nu am inteles care este vina domnului senator.De ce esti asa de suparat?
  Eu incerc acum sa ma gindesc la 36 de contra argumente pentru cele scrise in articolul de inceput.Poate vrei sa-mi dai o mina de ajutor.In fond,asta este democratia si cine stie,poate ne vin si idei mai bune referitor la cum am putea face sa se schimbe in bine viata noastra din Romania.

 15. vlad said

  am March 6 2010 @ 3:15 pm

  @Alexandru Eugenia
  Nu sunt suparat pe dl.Urban. Banuiesc ca nici macar nu a scris el chestia asta,ci a preluat-o cel ce ii administreaza blogul de cine stie unde. De obicei nu ma supar pe persoane ci pe faptele pe care le fac acestea. Unele in necunostinta de cauza,altele voit. De ceva timp se incearca o desacralizare fatisa a neamului romanesc si o nivelare cu buldozerul a gandirii sale sanatoase, prin tot felul de astfel de lucruri. De exemplu-se exacerbeaza unele trasaturi negative ale unor personaje mai mult sau mai putin cunoscute,care nu sunt deloc reprezentative pt.poporul roman si apoi sunt ambalate si prezentate ca o trasatura a intregului neam. Multi cad in capcana asta si incep sa-si asume din aceste trasaturi,blazandu-se si devenind doar niste zombi usor de manipulat. O solutie de a iesi din starea aceasta este de a refuza mizeria si a privi doar partea frumoasa. Cam greu,cand mass-media e a lor. Cat despre partea cu democratia…

 16. vasi said

  am March 6 2010 @ 4:28 pm

  pentru ca… ASA-I SISTEMU…

 17. ALEXANDRU EUGENIA said

  am March 6 2010 @ 5:49 pm

  Vlad,iti multumesc pentru raspuns.Cred ca este rindul domnului senator sa formuleze un punct de vedere.
  Domnule Urban,astept replica dvs.!
  Pina atunci as vrea sa deschid lista celor 36 de contra argumente plecind de la un fapt real,trait de mine si colegii mei de servici.
  In urma cu citiva ani,de un 1 Mai,am incercat sa profitam de zilele libere plecind intr-o excursie prin tara.Scopul meu a fost sa-mi conduc colegii prin zone pe care le vizitasem si care m-au impresionat placut.Am ajuns in Sibiu unde urma sa vizitam muzeele.
  Supriza a constat in faptul ca salariatii muzeelor aveau si ei zile libere astfel ca peste tot am gasit lacate pe usi.Nu erau deschise decit bisericile.Chiar daca nu ar fi fost 1 Mai tot am fi gasit inchis pentru ca noi ne-am propus sa efectuam vizita intr-o zi de luni,zi in care muzeele sunt inchise.Am vazut turisti straini coborind din autocare care se intorceau la masini la fel de dezamagiti ca si noi.
  Acesta este motivul pentru care,va propun,domnule senator,sa initiati un proiect legislativ prin care,in zilele de weekend prelungit,salariatii muzeelor sa ne permita si noua,celor care le platim salariile,sa vizitam muzeele.As fi de acord cu o taxa de vizitare suplimentara in cursul acestor zile,taxa care ar putea sa se regaseasca in salariile acestora.

 18. ortoroman said

  am March 6 2010 @ 11:50 pm

  NU este chiar totul adevarat. Duminica la slujbe nu se duc doar cateva persoane, si nu iesi asa cum ai intrat din scoala daca dai peste chiar si UN SINGUR profesor care sa-ti schimbe atitudinea.

 19. Ioan said

  am March 7 2010 @ 11:05 pm

  “Pentru ca nu se poate face nimic fara un sobor de preoti, desi duminica la slujba se duc doar trei, patru babe mioape si vreo doi invalizi de razboi.”

  Vadem ca Dl. senator nu este numai impotriva ctitoririi de biserici intr-o tara on care pana nu demult acestea erau daramate, dar nici nu calca vre-odata intr-una, dupa cum se cuvine tot romanului sa faca, macar Duminicile…

  Daca ar face-o, ar sti precis ca bisericile sunt arhipline, cu oameni de toate varstele si foarte imbucurator, cu tineri, nu doar Duminicile , ci si in timpul saptamanii, la Vecernie si mai ales la Sfantul Maslu. Cum altfel sa avem sanatate?

  E curios ca unul care pretinde a fi de partea neamului, sa fie intr-atat de rupt de sufletul lui.

 20. cineva said

  am March 8 2010 @ 9:39 am

  @Ioan
  Absolut e vorba de acei “binecredinciosi ortodocsi” (cu nimic diferiti de fundamentalistii islamici etc.) care se duc si Sambata si Duminica la Biserica dar nu ezita sa te umileasca, sa te injure ,sa te sape si intr-un final sa iti dea cu securea in cap …tot asa in spirit crestinesc! :)
  Macar ateul are ca referinta legea unei tari sa legile internationale dar ” crestinul” face totul “in numele lui Dumnezeu” inclusiv omorul.

 21. julia said

  am March 8 2010 @ 11:13 am

  @Vlad
  “desacralizare fatisa a neamului romanesc si o nivelare cu buldozerul a gandirii sale sanatoase”
  :)))))))
  Sper ca ai glumit.
  Daca nu, cred ca despre tine era vorba in acest articol.
  In rest, de acord cu toate punctele, sisa mai puteau scrie cateva.
  Numai bine.

 22. ALEXANDRU EUGENIA said

  am March 8 2010 @ 2:04 pm

  Un al doilea contra argument.
  In Romania nu vor fi suficiente biserici nici daca se vor construi una linga alta si vor avea parter,etaj si mansarda.
  Numarul lor va fi direct proportional cu vina pe care o resimtim fata de uciderea cuplului Ceausescu,in zi de mare sarbatoare religioasa si invers proportiala cu gradul de bogatie,materiala sau/si spirituala.Am convingerea ca cei care au hotarit destinul dictatorilor erau comunisto-bolsevici,care nu numai ca nu credeau in Dumnezeu,dar au vrut ca prin uciderea Ceausestilor sa omoare si in noi orice bruma de bucurie si speranta pe care ne-o aducea Craciunul.
  Cu cit viata noastra va fi mai grea,mai searbada si lipsita de valori,cu atit va fi mai mare numarul celor care incearca sa evadeze din realitatea mizerabila de zi cu zi,prin credinta.
  Nu cred ca s-a gindit cineva ca bisericile sunt nu numai depozitare ale minunilor Dumnezeiesti,darla propriu,din cele mai vechi timpuri,bisericile au fost folosite de catre crestini in scop de aparare.Vedeti bisericile-cetati din Transilvania!
  Citi dintre noi nu am simtit nevoia,cel putin odata in viata,cu ocazia casatoriei,sa mergem in sfintul lacas,pentru a ne usura sufletul de pacate,chiar daca imediat ce am trecut dincolo de porti,am luat-o de la capat?
  “Fiindca ei nu incetau sa-L intrebe, El S-a ridicat in sus si le-a zis: `Cine dintre voi este fara pacat, sa arunce cel dintai cu piatra in ea`.” (Ioan 8,7)
  In zilele noastre,dusmanii nostri sunt aruncatorii de pietre.Din cauza lor avem nevoie de atit de multe biserici.

 23. vlad said

  am March 8 2010 @ 4:50 pm

  @julia
  Tocmai ce spuneam. Tu esti de acord cu toate punctele,deci te regasesti acolo,nu?Si chiar ai mai adauga niste puncte.Doar esti romanca? Au ba? Sau esti o exceptie?
  Eu zic ca esti o exceptie. Si banuiesc ca mai cunosti multe alte exceptii de la lista,deci treaba nu sta chiar asa rau. Sigur,stii pe unii care sunt asa cum scrie acolo. Dar pe cati ii cunosti personal si pe cati i-ai vazut doar la tv., in emisiuni cu manele?
  Este spalarea pe creier reversibila? Eu zic ca da.
  Va rog a ma ierta!

 24. ALEXANDRU EUGENIA said

  am March 9 2010 @ 2:32 am

  Al treilea contra argument:ARTICOLUL 49 din Constitutie referitor la protectia copiilor si a tinerilor

  (1) Copiii ?i tinerii se bucur? de un regim special de protec?ie ?i de asisten?? în realizarea drepturilor lor.

  (2) Statul acord? aloca?ii pentru copii ?i ajutoare pentru îngrijirea copilului bolnav ori cu handicap. Alte forme de protec?ie social? a copiilor ?i a tinerilor se stabilesc prin lege.
  Iata ce primesc,in realitate,copii bolnavi:
  (6) Copiii cu vârsta cuprins? între 0 ?i 12 luni beneficiaz? de medicamente gratuite, f?r? plafonare
  valoric? ?i cantitativ?. Valoarea medicamentelor prescrise pentru tratamentul afec?iunilor copiilor cu
  vârsta cuprins? între 0 ?i 12 luni se suport? din Fond, conform prevederilor legale în vigoare.
  Ceilalti copii au dreptul la o singura prescriptie lunara, cu maxim 4 medicamente.Daca au insa ghinionul de a fi bolnavi de epilepsie,primesc medicamentele gratuite numai daca au fost prevazatori si s-au inscris pe lista unei farmacii.
  Copilul este obligat sa-si ia medicamentele timp de 6 luni din farmacia respectiva,chiar daca CNAS,prin neplata datoriilor,declanseaza falimentul farmaciei respective.Chiar daca aceste prevederi sunt in faza de proiect ele se vor adopta si aplica asa cum au fost formulate pentru ca nimeni nu ia atitudine,nici macar aparatorii drepturilor consumatorilor care sunt ocupati cu numararea mileurilor si a pestilor de pe televizoare si din cind in cind incearca sa-i traga scaunul de sub fund lui Geona.
  Spalarea creierului este ireversibila,mai ales daca este produsa de o boala ca epilepsia.

 25. Cosmin said

  am March 9 2010 @ 11:17 am

  In mare parte sunt adevarate, dar:
  #4 – spune-i asta unui somer cu 3-4 copii care nu are ce sa le puna pe masa… cred ca le-ar prinde bine o excursie la munte, not funny

  #7 – irelevant

  #8 – crede-ma am vazut oameni destepti si muncitori traind de pe o zi pe alta… cred ca ai vrut sa spui la atribute si ‘smecheri/perversi’ pentru ca datorita sistemului de valori din tara asta, a fi destept si muncitor nu inseamna nimic, trebuie sa fii nesimtit si sa-ti faci loc cu coatele si sa calci pe altii in picioare, sa te bagi in fata. Unii nu sunt construiti in felul asta.

  la #24 in paranteza a se adauga ‘pupat in fund, PCR(pile, cunostine, relatii)’ => incompetenta in functie de conducere.

 26. ALEXANDRU EUGENIA said

  am March 9 2010 @ 2:42 pm

  Al patrulea contra argument.
  Ne bucuram de viata,dar nu stim cum sa ne impartasim bucuria.
  Dovada o constituie urmatorul mesaj incendiar care circula pe net,sub forma de mail:
  http://www.trilulilu.ro/agata/65adbd1136a1de

 27. Ionut Marin said

  am March 10 2010 @ 5:09 pm

  Ce nu merge stim cu totii, auzim pe toate posturile si in toate fitzuicile de ziare…..o simtim pe propriul buzunar sau stomac, o vedem la fiecare colt de strada in muntii de gunoaie aruncate sau in fiecare amarat care iti cere 1 leu. O vedem in fiecare familie care are un tata sau mama ce se culca plangand in baie in fatza oglinzii sa nu-i vada copii, pt ca iar…si iar ….pe masa debia a fost o paine.
  In copii parasiti sau exploatati fara mila, in uciderea unor vagabontzi pt a reprezenta o firma si a pacalii o banca sau statul, in furturi si crime pentru ….5-10 lei.
  In faptul ca un copil fura din magazin si ia 4 ANI, un MINISTRU corupt…..DOARME pe BANI.
  Se mai vede si in arogantza unora IMBECILI care fac misto de ideea ca, castigul unora = 20 % din cauciucele masinilor altor……..in faptul ca nenorocirea unora si dilema lor e ca “luna asta nu au castigat macar echivalentul unui bmw ” – CE ZICI BAI BAIATULE ?!

  As putea sa continui dar deja pana si degetele pe tastatura s-au deprimat …..realitatea deprima si deranjeaza….oricum urmatoarea intrebare nu prea mai conteaza dar….

  CE MERGE ATUNCI IN TARA lui PACALA ?

  http://ionut-marin-imobiliare.blogspot.com/

 28. Dragoi Ana Maria said

  am March 14 2010 @ 2:13 pm

  Goana dupa ciolan…romanu’ ahtiat sa intre in politica, din interese pur speculative … asta nu am vazut-o pe aici ;))
  Si e tare “la moda” in ziua de azi…

 29. Vlad C (nu acela?i Vlad de mai devreme) said

  am March 16 2010 @ 3:43 pm

  @ALEXANDRU EUGENIA

  a?i scris într-unul din mesajele dumneavoastr?:

  “Fiindca ei nu incetau sa-L intrebe, El S-a ridicat in sus si le-a zis: `Cine dintre voi este fara pacat, sa arunce cel dintai cu piatra in ea`.” (Ioan 8,7)

  Ceea ce, pe mine ca un ateu aproape convins (adic? s-ar putea s? existe ceva, dar religiile existente ast?zi n-au nici cea mai vag? idee ce ar putea fi) m-a distrat, ?i de ce? Exist? un film pe youtube despre biblie, se nume?te „R?st?lm?cindu-l pe Iisus” ?i care const? într-un specialist în biblie, în sensul c? a studiat toate vechile manuscrise ?i istoria ?i multe altele, nu m? pun s?-i fac CV-ul aici, dar e foarte calificat ?i e de la o prestigioas? universitate. Una din descoperirile cele mai interesante este c? acest celebru citat din „spusele” lui Iisus apare în biblie abia dup? vreo 2-300 de ani dup? primele scrieri descoperite, adic? mai exact a fost ad?ugat? ulterior povestea ?i nu are nicio leg?tur? cu ceea ce Iisus a f?cut, ceea ce spune multe despre veracitatea bibliei, asta s? nu mai intr?m în alte lucruri care le abordeaz? (nu spune p?reri, doar descrie ultimele descoperiri).
  ?sta ar fi primul punct, doi, religia nu trebuie s? aib? nicio leg?tur? cu modul în care societatea e pus? la punct, trebuie s? fie o chestiune strict personal? care s? nu fie adus? în discu?ie când vorbim de legi sau atitudini ale guvernan?ilor. Majoritatea oricum merg la s?rb?tori s? fie fotografia?i când pup? icoana ca dup? aceea s?-i voteze prostimea, dar n-au nicio leg?tur? cu biserica. Din miile care merg la biseric? ?i se dau cu cenu??-n cap poate 5% au citit mai mult de un verset din biblie. Ca s? ajungi pop? tre s? dai ?pag? la al?i popi ?i colac peste pup?z? statul d? bani pentru construc?ia de biserici în timp ce spitalele sunt varz?, se plimb? gândacii ?i ?obolanii prin ele ?i în ?coli stau copii tremurând de frig! ?i se aduce argumentul c? vai, ce bun? e biserica pt suflet. Haide?i s? v? zic ceva, un ateu când face un lucru bun îl face într-adev?r din suflet, pentru c? vrea s? ajute un alt om, nu pentru c?-l vede Dumnezeu. Popii sunt ca ni?te mafio?i care iau tax? de protec?ie, ?i cu excep?ia ac?iunilor caritabile care le fac unele biserici sunt 100% inutili. Poate dac? am selecta tradi?iile bune, ?i le-am l?sa în evul mediu pe cele rele am progresa pu?in mai repede. ?i asta vine de la un om c?ruia chiar nu îi este ru?ine c? e român, din contr?! sunt mândru, ?i prin tot ce fac încerc s? creez o Românie mai bun? în jurul meu, a?a c? s? nu m? acuza?i de mai ?tiu eu ce dorin?? de a distruge neamul. La fel ca în perioada inchizi?iei când to?i spuneau c? p?mântul e plat, dumneavoastr? v? opune?i progresul. Deschide?i ochii ?i trezi?i-v?

  P.S. prima parte era pentru doamna ALEXANDRU EUGENIA, restul este mai mult pentru Vlad ?i cei care-i împ?rt??esc ideile.

 30. Serialkiller said

  am March 16 2010 @ 9:48 pm

  36… si ar mai fi destule, in functie de doleantele fiecaruia. Unele motive sunt pentru unii exagerate, pentru altii neadevarate, ori se potrivesc “manusa”. Durerea este alta, dupa umila mea parere. Ce facem? Continuam sa vorbim pe forumuri, bloguri, sau incercam sa ne facem dreptate, pe toate caile posibile? Ati fost pusi de multe ori in situatii urate, jenante, nedreptatiti. Ce masuri ati luat? In alta ordine de idei. Consecintele actiunilor voastre au deranjat aproapele vostru, chiar si indirect? Incercati sa va priviti cu ochii celor din jur.
  O viata de om poti discuta despre astfel de motive, dar degeaba, daca atunci cand puteai, nu ai facut nimic, iar acum dai vina pe altii. Fiecare este o mica parte din tot sistemul asta. Si suntem vinovati in aceeasi masura pentru situatia actuala…din cauza actiunilor, ideilor, obiceiurilor noastre…sau din lipsa lor.
  Este greu sa fim uniti ca natie, in momente in care unii ne vor dezbinati pentru a ne putea conduce mai usor. Dar mie imi place sa cred ca ar mai fi ceva sanse, insa nu-mi dau seama cum. Am avea alt cuvant de spus in lume. Un prim pas ar fi iubirea de semeni, sau macar respectul. Altul ar fi informatia: aveti grija ce cititi, ascultati, vedeti. Nu mai inghititi toate otravurile din Media. Incercati sa infiintati asociatii, fundatii, organizatii care sa reprezinte doleantele mai multor indivizi.
  Credinta in Dumnezeu ar fi cel mai mare pas spre vindecarea noastra.

 31. ALEXANDRU EUGENIA said

  am March 20 2010 @ 12:59 am

  Al cincilea contra-argument:decembrie 1989.
  Unii i-au spus Revolutie,altii,miscare populara,iar cei mai sceptici ii spun lovitura de stat.
  Pe mine m-a prins pe drumul pe care ma intorceam de la penitenciarul de maxima siguranta Aiud,acasa.Am uitat multe dintre greutatile pe care le-am intimpinat pe drumul care a durat mai mult de 12 ore,dar nu am putut uita,privirea oamenilor pe care i-am intilnit atunci,un amestec neobisnuit de bucurie amestecata cu frica.Am vazut ardeleni,unguri,moldoveni sau munteni care,mai intii te cercetau patrunzator cu privirea si apoi te lasau sa le vezi bucuria in ochi.Nu mi-a fost frica nici macar o singura clipa desi circulau zvonuri despre oameni inarmati,despre impuscaturi si alte grozavii, pentru ca am stiut ca sunt si eu o particica a subconstientului lor.
  Libertatea din vis ne-a facut sa fim impreuna si ne-a protejat in acel decembrie in care altii au murit pentru ca noi sa traim.

 32. 20 de motive pentru a ramane in Romania « Chocology said

  am March 28 2010 @ 10:30 am

 33. Daniel said

  am December 3 2011 @ 7:07 pm

  “Pentru ca suntem saraci din cauza prostiei si nu ne dam seama.. Nu am vazut in viata mea un om destept si muncitor care sa fie si sarac.”
  Te inseli prietene. Foarte multi sunt saraci din cauza nesansei (din bun simt nu fura, spre exemplu… iar inteligenta este relativa, atunci cand vorbesti la general si nu ma refer doar la Romania. Nu toti sunt genii si vorbesc 10 limbi straine, majoritatea romanilor muncesc pe un salariu mediu de 800 de lei, pentru ca nu au alta oferta in tara), a bolii sau a unui handicap.
  “Pentru ca donatorii de sange sunt muritorii de foame care au nevoie de bonuri de masa.”
  Nu sunt toti asa, o sa-ti vina greu sa crezi, dar eu cunosc 10 persoane cu un serviciu stabil, care au donat din proprie constiinta.
  “Pentru ca atunci cand ni se da (daca ni se da…) restul la casa in monezi mai mici de 10 bani nu ne mai obosim sa-i luam, sau daca ii luam, (“…uite asa isi fac unii vile… 5 bani de la mine, 5 de la altul…”) ii aruncam la primul cos de gunoi impreuna cu bonul fiscal.”
  Asta e gandire de paranoic. Scuze ca o spun asa de deschis. Nu se imbogateste nimeni strangand cate 5 bani de la fiecare client intr-o zi, poate strange cel mult 100 de lei… la 200 de clienti intr-o zi deabia strange 10 lei, i-ar trebuie in jur de 2000 de clienti pe zi care sa lase rest cate 5 bani cel putin ca sa stranga 100 lei, iar la supermarketuri politica e drastica si sunt camere video….. asa ca nu prea au cum sa-si ia vile din banii aia, de fapt nici nu pot sa-i doseasca de 2000 de ori pe zi, pentru ca bate la ochi si conducerea se sesizeaza. Chiar si asa… muncind cate 5 zile pe saptamana, asa cum prevede codul muncii, chiar daca un casier ar strange in mod exceptional, mediu cam 100 de lei pe zi, intr-o luna nu ar reusi sa stranga mai mult de 2200-2300 de lei plus salariu de 1000 lei cu tot cu bonuri de masa, ajunge undeva la 3300 de lei, iar asta in mod exceptional, asta insemnand ca nu se poate in fiecare luna. Intr-un oras nu-ti iei vila cu banii astia, cel mult poti trai decent din ei…. adica sa-ti permiti anumite lucruri, pe care cei cu 1000 de lei nu si le permit.

Comment RSS · TrackBack URI

Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: