Revocarea din functie a lui Mircea Geoana pentru abuz in functie: iata cererea completa si lista senatorilor care au semnat pentru sustinerea ei

Tweet this

http://www.www.www.urbaniulian.ro/?p=39912
Reclamati abuzurile la adresa office@asistentapentruconsumatori.ro sau la adresa: iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


35 Comentarii pana acum»

 1. Adevarul said

  am March 4 2010 @ 1:57 pm

 2. explicatia lui Geoana said

  am March 4 2010 @ 2:18 pm

 3. Sebastian said

  am March 4 2010 @ 2:32 pm

 4. Inpolitics said

  am March 4 2010 @ 2:43 pm

  Situa?ia lui Mircea Geoan? se complic? vertiginos: azi a fost depus? oficial cererea de revocare a sa de la ?efia Senatului, semnat? de 57 de senatori, dintre care 48 ai PDL, doi ai UDMR ?i ?apte de la independen?i.
  http://www.inpolitics.ro/blocarea-cabinetului-negoita-arma-anti-geoana-a-pdl-art54527.aspx#

 5. Naiv said

  am March 4 2010 @ 2:48 pm

  Seful Senatului a devenit inamovibil. Poate face orice (frauda, pedofilie, omucidere etc) nu poate schimbat daca partidul sau (INDIFERENT DE NUME) nu-l revoca. Iar ca sa constati infractiunea/crima e nevoie de o aprobare a aceluiasi partid trecuta prin acelasi senat. Iar daca presedintele (suspectul de..) nu vrea sa o puna pe ordinea de zi sau nu vrea sa puna la vot nici infractiunea nu poate fi constatata. DECI, incaodata, fara nume si fara partide, avem pe cineva care deasupra legii?

 6. Golaneala CCR said

  am March 4 2010 @ 2:48 pm

  Nu este prima oara cand CCR o da rau de tot cu opistea-n-gard.Ceea ce afirma :”UN oarecare”este perfect adevarat.Asa suna decizia CCR care in acest fel a stabilit,in 2005, UN PARADOX MONSTRUOS si mare cat Himalaia.
  Astfel s-a ajuns in situatia ca Presedintele ,ales DIRECT ,prin votul electoratului ,sa poata fi suspendat din functie prin votul unei majoritati Parlamentare formata din persoane votate pe LISTE DE PARTID cum a fost cazul coalitiei 322,pe cand presedintii Camerei si Senatului sunt INAMOVIBILI pe intreaga durata a madatului.Adica Romania este intro deplina scena din Kafka.ATENTIE,nu vorbesc de T.B.ci de oricine ar fi el presedintele Romaniei ALES.Ce mai tura vura asta este GOLANEALA SI SFIDAREA BUNULUI SIMT.

 7. aRGUS said

  am March 4 2010 @ 2:48 pm

  Demersul este corect si legal.In principiu, se aplica principiul simetriei intre procedura de alegere si procedura demiterii. De pilda,daca presedintele este ales prin vot universal,direct si secret al cetatenilor, el poate fi demis tot prin votul direct al cetatenilor,exprimat prin referendum. Presedintele senatului,ales cu votul majoritar al senatorilor, poate fi demis prin aceeiasi procedura.

 8. Papapius said

  am March 4 2010 @ 2:49 pm

  Situarea la putere sau in opozitie din parlament doar intr-un singur caz depinde de electorat si anume,daca vre-un partid obtine mai mult de jumatate din mandate. In toate celelalte situatii, coalitiile de guvernare se negociaza intre partide parlamentare,fara consultarea electoratului. Asa am avut coalitii de tot felul, partidele sau parlamentarii pot schimba,cand vor, configuratia parlamentului, (azi in opozitie,maine la putere) constitutia este permisiva,iar electoratul devine simplu spectator la jocurile alesilor. Constitutia nu reglementeaza nici modalitatea demiterii presedintilor de camere,alesi pe durata legislaturii, de aici o serie de interpretari contradictorii.Este adevarat ca actuala configuratie a senatului nu mai este identica celei care a ales presedintele,puterea sa depinzand insa de vointa majoritara, pare a fi democratic,ca majoritatea,modificata pe parcurs,sa-l poata si demite,prin simetria procedurilor.

 9. Laura said

  am March 4 2010 @ 2:50 pm

  Deosebit de aspectele de constitutionalitate, problema are si o latura politica. Dupa ultimele alegeri parlamentare, cand s-a format coalitia PDL-PSD, partile s-au inteles ca PDL va avea sefia guvernului iar PSD-ului ii revine,in compensare, sefia Senatului. In toamna 2009 acest protocol a fost denuntat de PSD care a iesit de la guvernare,avand insa pretentia la mentinerea postului de sef al senatului,castigat prin protocolul denuntat unilateral. Iesirea de la guvernare si intrarea in opozitie a PSD-ului a provocat modificari substantiale in configuratia parlamentara, printre altele formarea noii coalitii PDL UDMR Nationalitati, la care se adauga grupul din ce in ce mai numeros a migratorilor spre putere din partidele ramase in opozitie. De fapt,migratia masiva este tot o consecinta a iesirii nechibzuite a PSD de la guvernare,precum si posibila pierdere a postului de la Senat,chiar cu ajutorul migrantilor.

 10. Buduru said

  am March 4 2010 @ 2:50 pm

  Pai, ati dat peste ce spuneam eu ieri (30 alin. 1 si 2)!

  Iata cum suna cererea dvs.:
  “Noi, Senatorii….
  in conformitate cu 85 (1) si (3)
  coroborat cu 30 (4)
  precum si in temeiul 35 ….”

  Acum, 30 (4), dupa cum se vede chiar in cerere, spune ca propunerea de revocare se depune la Biroul permanent, care analizeaza, in prima sa sedinta, INDEPLINIREA CONDITIILOR de la alin. (1) si (2), dupa care ….
  Carevasazica, 30 (4) v-a trimis la 30 (1) si (2), care au fost declarate neconstitutionale. Sunt curios cum va reusi Biroul permanent sa respecte 30 (4), temei legal, inclus in cerere, atata vreme cat 30 (1) si (2) nu au fost modificate in sensul impus de CCR, deci nu pot fi indeplinite.
  In limbajul dvs. juridic, asta nu se numeste cumva “conditie dirimanta”?

  Eu inteleg, Adi Minune poate fi liber sa cante dupa ureche, dar un senator n-are voie sa faca asa ceva! Un senator canta dupa partitura, sau, daca nu-i convine, poate schimba partitura.

 11. anca said

  am March 4 2010 @ 2:51 pm

  Cititi ce am scris eu aici, pentru ca ieu iubesc pesedeul si pe gionel http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/888417/PDL-se-ineaca-cu-Geoana-la-mal/

 12. Iulian Urban@buduru said

  am March 4 2010 @ 2:51 pm

  Cererea noastra este intemeiata in PRIMUL RAND pe dispozitiile art. 85 din Reg. Senatului !!!!

 13. Muie Urban said

  am March 4 2010 @ 2:55 pm

  Urban-e, ai fost de toata jena astazi in jurul orei 14 la Realitatea si Antena 3. Nu ai spus nimic concret, legat de regulament, lege, ce vrei tu, doar ca :
  ” Nu vi se pare normal, daca presedintele poate fi … ”
  Mie mi se pare normal sa va duceti dracului, voi, pdl-istii, dar nu apar la televizor sa ma vada …

 14. mama_leone said

  am March 4 2010 @ 3:19 pm

  Penibil…Se actioneaza la comanda; Roberta ar trebui revocata , nu are ce cauta acolo
  Esti tanar , nu ti-e rusine de ce faci ?

 15. asistentapentruconsumatori.ro said

  am March 4 2010 @ 3:43 pm

  Reclamati abuzurile la care sunteti supusi la office@asistentapentruconsumatori.ro

  Lupta noastra a celor de la Asociatia http://www.AsistentaPentruConsumatori.ro se duce impotriva abuzurilor la care sunt supusi consumatorii romani.
  Pentru asta avem nevoie ca voi, sa ne scrieti despre fraudele sau abuzurile la care sunteti supusi de catre comercianti sau autoritati.
  Noi preluam sesizarile voastre si ne luptam pentru ca drepturile sa va fie recunoscute.

  TOT CE AI DE FACUT ESTE SA NE SCRII LA ADRESA office@asistentapentruconsumatori.ro

 16. vrajitorul.eu said

  am March 4 2010 @ 3:44 pm

  INTRATI PE http://www.vrajitorul.eu/ – Magia afacerii dvs.
  informatii utile >> http://www.vrajitorul.eu/aplicatia/aplicatia.html

 17. Mirela Predan said

  am March 4 2010 @ 3:57 pm

 18. Buduru said

  am March 4 2010 @ 4:35 pm

  @Iulian Urban

  Art. 85 se refera la motivatie. N-am absolut nimic impotriva si consider ca motivatia este temeinica. Problema este ca nu puteti ajunge la 85, fara sa treceti prin 30 (1) si (2). Asta-i cuiul lui Pepelea, despre care vorbesc de ieri!
  Ati depus cererea la Biroul permanent. Conform Regulamentului, Biroul permanent nu poate trece la vot, pana cand nu verifica indeplinirea conditiilor prevazute de 30 (1) si (2). Si-aici, daca se respecta legea, demersul se blocheaza, cererea e respinsa. Nici nu se mai ajunge la discutarea pe fond a cererii (adica la 85)!
  Am spus-o si ieri, o repet si astazi: consider ca decizia CCR este sub orice critica, adauga la constitutie, ba chiar ii schimba sensul! Dar, buna/proasta este obligatorie si trebuie respectata! Asta daca vrem sa ne mai numim stat de drept!

 19. A.P. said

  am March 4 2010 @ 4:41 pm

  Independentii nu au ce cauta in Parlament pentru ca au fost alesi de popor ca facand parte dintr-un partid si nu ca independenti. Cand s-au dezis de doctrina politica pentru care au fost alesi, deja nu mai au pe cine reprezenta in Parlament iar noi “prostimea” ne-am saturat sa tot privim la goana dupa afacerile personale in timp ce tara se duce de rapa.
  Cand au de gand alesii neamului sa puna capat acestor migratii si sa faca ceva concret pentru DEZVOLTAREA ECONOMICA a tarii?

 20. mama said

  am March 4 2010 @ 5:01 pm

  sunt dezamagita. d-le urban, ai devenit o hiena, ca toti ceilalti…

 21. ildiko said

  am March 4 2010 @ 5:24 pm

  Ai devenit instrumentul unei comenzi politice murdare.
  Pdl vrea sa inghita tot: puterile statului, institutii, functii, “independenti” tradatori, calca pe legi, regulamente, constitutie…. De ce? nu stie ca fiecare pasare pe limba lui piere?
  Nu-l apar pe gioana ci ramasitele democratiei.

 22. Dodo said

  am March 4 2010 @ 6:02 pm

  salut Iulian,
  nu stiu daca ma mai tii minte, dar ne-am cunoscut pe vremea cand amandoi eram in facultate, eu fiind prieten cu colegul tau Teo din Braila
  am vazut pe net initiativa ta legata de oprirea folosirii de initium in Romania, toata stima pentru asta!
  asa ceva e mai mult decat revoltator, primul lucru care mi-a venit in minte e ca ne otravim copii cu mancarea pe care le-o dam zilnic si ca nu prea vom avea alternative
  e o chestie crunta, pentru care cuvintele sunt prea putine, iar eu sunt dispus sa ma implic personal daca te pot ajuta cu ceva (redactari de petitii, corespondenta catre autoritati etc.)
  toate bune,
  Dodo

 23. Eugen@mama said

  am March 4 2010 @ 6:47 pm

  Mama denaturata si imbecila, de ce nu te duci sa il pupi direct in kur pe prostanac ?

 24. Toanta de Raluca Turcan se baga in seama said

  am March 4 2010 @ 6:59 pm

 25. Cezar Preda said

  am March 4 2010 @ 7:30 pm

  Cezar Preda la RFI: Geoana este de-o chiulangeala cronica, va pierde sefia Senatului
  de RFI RFI Romania
  Joi, 4 martie 2010, 19:13 Actualitate | Politic

  Mircea Geoana isi va pierde functia de presedinte al Senatului, a afirmat vice-presedintele Partidului Democrat Liberal, Cezar Preda. Intr-o declaratie facuta la RFI, democrat-liberalul a afirmat ca senatorul PSD va fi inlocuit pana la urma, chiar daca nu neaparat datorita demersurilor PD-L.

  * “Mircea Geoana a pierdut o batalie. Pentru a nu pierde si aceasta pozitie politica pe care o are, pentru el este obligatoriu sa nu faca greseli. Sef al Senatului Romaniei inseamna al doilea om in stat si un om echilibrat, un om de constructie, nu de demolare”.
  * “Domnia sa, neavand o functie in partidul sau la ora actuala face greseli, pentru ca ce a facut ieri sau alaltaieri in Biroul Permanent a facut-o sub presiunea partidului, aceea de a nu lasa senatori alesi ai Romaniei sa faca parte din comisii, ca sunt independenti. Ascultand de ratiunile pe care ti le invoca o garda veche, acesti parlamentari de 20 de ani spunand ca daca nu apartii unui partid, nu mai ai voie sa te duci intr-o comisie, Mircea Geoana s-a expus. Bineinteles ca senatorii PDL au incercat sa-l aduca pe calea cea buna”.
  * “Eu am afirmat ca Mircea Geoana isi va pierde aceasta calitate si nu din cauza unor demersuri poate mult mai rapide ale noastre, ci si-o va pierde din cauza comportamentului domniei sale. A fi sef al Senatului implica a avea o responsabilitate imensa. Mircea Geoana a fost, este si va ramane un superficial consacrat al unei activitati si cred ca asta il va costa functia. Pana la urma, nu stiu daca acest demers al nostru va fi incununat de succes pentru ca aici ai bariere, de Curtea Constitutionala, de Regulament al Camerei Superioare, dar eu cred in continuare ca domnia sa va pierde aceasta functie, numai din cauza modului in care conduce”.
  * “Dansul nu stie sa conduca Senatul, pentru ca daca va uitati pe ceea ce inseamna activitatea domniei sale din ultimul an si ceva, a fost de-o chiulangeala cronica, iar aceste scuze ca a avut de condus un partid nu sunt suficiente”.

 26. Victor said

  am March 4 2010 @ 7:35 pm

  Noua situatie politica generata de revocarea din functie a actualului presedinte al Senatului, Mircea Geoana, ar trebui sa readuca in atentia opiniei publice si a clasei diriguitoare clasica dilema existentiala a UDMR: pe cine mai santajam astazi? Iata ca, la Senat, reprezentantii UDMR se sfiesc sa semneze alaturi de PD-L si independenti pentru revocarea ex-sefului PSD. Dupa ce vicepresedintele executiv al UDMR si ministru al Mediului Laszlo Borbely a sustinut azi ca revocarea lui Mircea Geoana de la sefia Senatului nu reprezinta o prioritate pentru Uniune, liderul UDMR din Senat, Fekete Andrs, a refuzat sa semneze cererea de sanctionare a lui Geoana. Practic, din cei 9 senatori maghiari doar doi s-au raliat actiunii PD-L si a celor 10 parlamentari independenti (interesant ca-i depasesc deja ca numar pe unguri), contestata vehement de PSD, ca neconstitutionala. Dar dupa cum a declarat senatorul PD-L Iulian Urban, daca prin prevederile Constitu?iei ?eful statului poate fi revocat din func?ie de Parlament, a spune c? pre?edintele Senatului nu poate fi revocat înseamn? a crea primul om din ?ar? mai presus de lege. Se pare ca este si cazul UDMR, care incalca de 20 de ani legile tarii, fara a fi insa sanctionata pe masura, dupa cum o merita cu prisosinta. Poate a venit acest moment, acum.

 27. Dani said

  am March 4 2010 @ 11:02 pm

  Vadim incepe sa devina credibil!

  BASESCU E PROBABIL PE MOARTE!!!! SAU FOARTE BOLNAV!!!!

  De aia se agita toti sa schimbe ACUM presedintele senatului, ca el preia functia de presedinte daca presedintele ales pateste ceva…

 28. MADCAT said

  am March 5 2010 @ 8:42 am

  Prostanacu’ o fost invins de flacara violeta! 😀 😀 😀

 29. Dani said

  am March 5 2010 @ 2:01 pm

  Vadim incepe sa devina credibil!

  BASESCU E PROBABIL PE MOARTE!!!! SAU FOARTE BOLNAV!!!!

  De aia se agita toti sa schimbe ACUM presedintele senatului, ca el preia functia de presedinte AL TARII daca presedintele ales ales pateste ceva…

  Pana acum nimeni nu a avut bnimic cu prostanacul, dar daca basescu e bolnav, cum sustine Vadim, atunci trebuie brusc facut ceva, altfel prostanacul devine presedinte….

  Dar Base sustine ca e sanatos tun, asa ca nu vad rostul acestei agitatii…. prostanacul are functia asta doar asa, onorific, pana Base e sanatos nu ii foloseste la nimic….

  SAU BASE NU E SANATOS????

 30. Mircea said

  am March 5 2010 @ 2:59 pm

  Stimate D-le Senator,

  Salut initiativa de a il debarca pe geoana de la Senat.

  Eu cred ca trebuie sa nu se uite si faptul ca din initiativa privata, fara acordul Senatului si al CSAT a efectuat in numele tarii 3 vizite la Moscova pentru “a incerca normalizarea relatiilor bilaterale”. Aceasta se poate incadra usor la tradare de tara in interese proprii. Eu cred ca aici e foarte vulnerabil deoarece indiferent ce motive va invoca, a luat legatura cu oficialitati de la Kremlin, angajand sub o forma sau alta tara, asta in conditiile in care era al 2-lea om in stat, fara a avea mandat. Asa ceva, dupa parerea mea e foarte grav si nu ar trebui trecuta cu vederea. Acest om este foarte periculos si trebuie indepartat cat mai repede cu putinta.

  Oricum succes in demers si va tin pumnii.

  Best regards / Med venlig hilsen / Cu deosebita stima

 31. http://www.curentul.ro/2010/index.php/2010030540717/Politic/Urban-Acest-Senat-este-un-fel-de-Mircea-Geoana-SRL.html said

  am March 5 2010 @ 3:03 pm

 32. Coman said

  am March 5 2010 @ 3:05 pm

  Buna ziua dl senator.
  Apreciez demersurile ce le incercati,mi se par corecte,necesare si oportune
  Indraznesc sa va mai sugerez o varianta: geoana (presedinte senat si vice CSAT) s-a deplasat, in secret,la rusi; cred ca aceasta pista ar putea fi exploatata fffffffffffff bine,dupa niste cercetari temeinice.
  sint curios ce spuneti; cu respect

 33. http://libertatea.ro/stire/pd-l-a-depus-cererea-de-revocare-a-lui-geoana-278788.html said

  am March 5 2010 @ 3:07 pm

 34. Dovada faptului ca Geoana tine cu dintii de privilegiile de sef al Senatului, fara legatura cu problema senatorilor independenti | Urban Iulian said

  am March 9 2010 @ 4:58 pm

  […] de presedinte a Senatului a lui Mircea Geoana si documentele depuse in sustinerea cererii (36)Revocarea din functie a lui Mircea Geoana pentru abuz in functie: iata cererea completa si lista sen… (33)Scrisoare deschisa “iubitorilor” de animale din partea unui prost care traieste in […]

 35. ova said

  am March 14 2010 @ 3:00 pm

  Prostii, asta e o incercare de preluare a puterii si a ultimului bastion care mai poate fi contra actualei guvernarii PDL, unde e democratia domnilor senatori, probabil ca stati pe ea !
  Macar daca aceasta mobilizare de forte s-ar face si pentru gasirea unor solutii economice si sociale pt rezolvarea acestei crize, o solutie ar fi varianta Cojocaru dar asta ar fi o solutie anti-interese personale a unor senatorii si deputati si nu numai, ca de aia sta de 5-6 ani in asteptare la parlament.
  Senatul nu are altceva mai bun de facut decat sa se lupte pt scaunul lui Geoana, Senatul este angajatul romanilor sau romanii sunt angajatii senatului, cred ca dupa 20 de ani a cam venit timpul sa va aratati grija fata de Romania !

Comment RSS · TrackBack URI

Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: