Banner

Ce poti face cand firma la care ai lucrat NU ti-a eliberat cartea de munca

Tweet this

http://www.www.www.urbaniulian.ro/?p=39902
Reclamati abuzurile la adresa office@asistentapentruconsumatori.ro sau la adresa: iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


8 Comentarii pana acum»

 1. ulos said

  am March 4 2010 @ 11:52 am

  Cartea de munca nu este obligatorie. Obligatoriu este contractul inregistrat la ITM. Este posibil nici sa nu aveti carte de munca. Vi s-au oprit bani din salariu pentru carte de munca? Pentru ca este datoria dv sa o platiti ( in jur de 10 ron). Daca nu aveti carte de munca inca poate sa va faca noul angajator in conditiile in care declarati pe propria raspundere ca nu detineti. Adeverintele eliberate de angajator trebuie insa pastrate pentru a dovedi atat vechimea dv cat si venitul realizat.

 2. vrajitorul.eu said

  am March 4 2010 @ 12:38 pm

  INTRATI PE http://www.vrajitorul.eu/ – Magia afacerii dvs.
  informatii utile >> http://www.vrajitorul.eu/aplicatia/aplicatia.html

 3. asistentapentruconsumatori.ro said

  am March 4 2010 @ 12:38 pm

  Reclamati abuzurile la care sunteti supusi la office@asistentapentruconsumatori.ro

  Lupta noastra a celor de la Asociatia http://www.AsistentaPentruConsumatori.ro se duce impotriva abuzurilor la care sunt supusi consumatorii romani.
  Pentru asta avem nevoie ca voi, sa ne scrieti despre fraudele sau abuzurile la care sunteti supusi de catre comercianti sau autoritati.
  Noi preluam sesizarile voastre si ne luptam pentru ca drepturile sa va fie recunoscute.

  TOT CE AI DE FACUT ESTE SA NE SCRII LA ADRESA office@asistentapentruconsumatori.ro

 4. Daniela said

  am March 4 2010 @ 12:55 pm

  Adeverinta poate tine loc de carnet de munca. Contractul de munca e suficient pentru vechimea in munca. Un carnet nou costa 5 lei dar sunt perioade in care nu se editeaza, plus ca vor fi eliminate. Prin corespondenta cu itm nu se poate. Nu sunt in stare. Puteti face o imputernicire cuiva, care sa mearga in Radu Voda, la sediul itm bucuresti si sa cereti o adeverinta intocmita de itm. Nu exista taxa pentru ea.

  O alta varianta ar i sa contactati pe cienva din firma, sa aflati la ce inspector a fost dosarul, sa va faca fostul angajator adeverinta sau sa o faceti dumneavoastra dupa modelul nou, mergeti la inspector si i-o predati, iar el o va certifica. Sau il rugati direct sa o faca in baza actelor originale: contract de munca, acte aditionale, decizii etc. Dar trebuie sa stiti nr de dosar, cui si nume firma si inspector itm.

  Sau ar mai fi o varianta sa mergeti la casa de pensii de care apartineti si sa cereti o adeverinta de stagiu de cotizare. Pentru ca s-au facut pt dumneavoastra declaratii nominale si s-au depus la cnpas si sunteti in baza de date a celor de la pensii.

 5. cineva said

  am March 4 2010 @ 2:49 pm

  ITM sa raspunda la E-mail. :))
  Da unde va credeti mah, in Burkina Faso ?

 6. urluiala florin said

  am May 8 2010 @ 11:31 am

  Acum un an m-am angajat si am semnat un contract de munca la SC PUNTAPLATA INVEST srl, CUI 18173390 J/40/20081/2005 cu sediul in str. jean steriade nr.30-38 sector 3 Eu sunt din Harsova/Constanta si acolo este si punctul de lucru al firmei. Mie nu mi-au eliberat nici o copie dupa contractul de munca , tot amandu-ma ca o sa- mi dea un exemplar.de Firma are ca obiect de activitate cultivarea de orez, produse leguminoase.. De doua ori am solicitat adeverinta pentru medicul de familie si nu mi-au eliberat nimic. Acum am cerut cartea de munca pe care am dat-o cand m-am angajat si mi-au oprit-o , iar acum am cerut sa vad daca mi-au platit impozitul, asigurarile socile. Reprezentantul-administratorul firmei Dragu Elena nu doreste sa-mi elibereze nici CM nici adeverinta pentru medic. Va rog sa-mi comunicati daca se poate, unde ma pot adresa si interesa daca am completata cartea de munca, asigurarile sociale achitate la zi, impozitele Va multumesc anticipat.

 7. ala said

  am May 12 2010 @ 9:21 pm

  as avea o intrebare…..eu am lucrat la o firma si mi sa spus ca am carte de munca….nu am semnat nimic doar am dus niste acte la itm….si din cate am inteles angajatoru ar lua si 4 mil pt k anu acesta am terminat scoala…..daca nu am carte de munca ce ppot face?reclamatie?sau pot fi trecuta altfel in evidenta firmei?

 8. georgiana said

  am August 27 2011 @ 11:15 am

  nu este firma serioasa nu da bani la timp minte lumea din luna iulie ca da bani si nu e-au dat nici in luna august.le place ca sa munceasca lumea degeaba si ii muncesc mult pentu 35lei pe zi si nici macar nu-i dau la timp.

Comment RSS · TrackBack URI

Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: