Banner

Cum poti obtine pensia alimentara daca tatal refuza sa plateasca

Tweet this

http://www.www.www.urbaniulian.ro/?p=39751
Reclamati abuzurile la adresa office@asistentapentruconsumatori.ro sau la adresa: iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


22 Comentarii pana acum»

 1. asistentapentruconsumatori.ro said

  am March 3 2010 @ 2:24 pm

  Lupta noastra a celor de la Asociatia http://www.AsistentaPentruConsumatori.ro se duce impotriva abuzurilor la care sunt supusi consumatorii romani.
  Pentru asta avem nevoie ca voi, sa ne scrieti despre fraudele sau abuzurile la care sunteti supusi de catre comercianti sau autoritati.
  Noi preluam sesizarile voastre si ne luptam pentru ca drepturile sa va fie recunoscute.
  TOT CE AI DE FACUT ESTE SA NE SCRII LA ADRESA office@asistentapentruconsumatori.ro

 2. vrajitorul.eu said

  am March 3 2010 @ 2:24 pm

  INTRATI PE http://www.vrajitorul.eu/ – Magia afacerii dvs.
  informatii utile >> http://www.vrajitorul.eu/aplicatia/aplicatia.html

 3. grigore said

  am March 3 2010 @ 3:28 pm

  aberant,domnu “avocat”
  ce “abandon de familie”daca e divortat:))?va mai faceti si de ras.

  ziceti mai bine ca il da in judecata pentru actualizarea pensiei de intretinere, obtine sentinta si apoi o pune in executare(de obicei,daca e angajat,prin poprire pe salariu la societatea unde lucreaza).

  Domnu Urban,angajati avocati seriosi nu semi-avocati.

 4. Asistenta pentru Consumatori @Grigore said

  am March 3 2010 @ 4:06 pm

  Referitor la problema dumneavoastra, va informam ca in Codul Penal in vigoare, infractiunea de abandon de familie sanctioneaza fapta celui care nu plateste pensia de intretinere datorata. Cititi cu atentie art. 305, Codul Penal in vigoare sau art. 378 din Noul Cod Penal.

  Asta este legea in Romania, azi, poate alte tari au alte reglementari.
  Chiar au fost persoane condamnate pentru savarsirea acestei infractiuni.

 5. Domnu' avocat said

  am March 3 2010 @ 4:14 pm

  @grigore

  Stimate domnule Grigore, va rog sa cititi cu mai multa atentie Codul Penal in vigoare, art. 305 si art. 378 din Noul Cod Penal. Dar, cu atentie, pana la capat. Dupa ce cititi poate va lamuriti. Pentru alte nelamuriri, lasati un mesaj, o sa va raspund.

 6. eugen said

  am March 3 2010 @ 6:13 pm

  Buna,spuneti-mi si mie va rog cum poate acel om sa platesca o pensie alimentara atata timp cat nu are nici un venit va multumesc

 7. eugen said

  am March 3 2010 @ 6:13 pm

  Buna,spuneti-mi si mie va rog cum poate acel om sa platesca o pensie alimentara atata timp cat nu are nici un venit va multumesc

 8. andreada said

  am March 4 2010 @ 12:19 pm

  Nu ” abandon de familie” era greseala majora, desi pt cineva care nu este avocat suna, intr-adevar, ciudat.
  Restul textului insa consider si eu ca este aberant. Ati dat un raspuns care este departe de a lamuri situatia omului,,,dar cam asta este “stilul” Dvs: raspuns in 2 peri, informatii “arhicunoscute”, insufuciente si neconcludente, expuse intr-un mod adesea greu de inteles.
  Cititi domnilor cuvant cu cuvand adresa solicitantei, si daca nu puteti sa prindeti ideea solicitarii, raspundeti punctual. Ar ajuta-o mai mult decat raspunsul pe care l-ati dat.

 9. VIOREL URBAN said

  am March 4 2010 @ 12:24 pm

  @ andreada

  Daca tot vorbesti in halul asta de ce nu -i dai tu raspuns complet si gratis ? Haide ca vad ca sunteti multi experti care va aratati dupa razboi, ca toti vitejii.

  Faceti un site si dati raspunsuri cum vreti voi oamenilor, insa lasati comentariile astea ca unii dintre voi doar asta fac cat e ziua de mare : comenteaza si atat, eventual mai aruncati cu noroi sau rahat , ca sa fiti mai breji.

  Ca tot ne plangem ca nu face nimeni nimic in tara asta, insa cand facem ceva si incercam sa ajutam un om, repede sariti si comentati toti ca experti ce sunteti.

 10. berbentea liliana said

  am March 17 2010 @ 9:59 pm

  Buna, ma numesc Lilianasi sunt 10 ani de cind tatal fiicei mele me abandono insarcinata fiind in luna a3 de sarcina.nu a vrut sa recunoasca copilul asa ca am recurs la stabilirea paternitatii, unde i s-a adus adevarul in fata,in urma paternitatii a fost deacord sa fie trecut in certificatul fetitei de nastere pe cind fetita avea 6 anisori, in urma multor procese , niciodata nu s-a interesat de fiica lui, niciodata nu s-a preocupat de statutul material, dar a fost capabil sa intervina sa puna cit mai multe piedici ,in momentul cind am dorit sa iau pe fiica-me in vacanta in Spania si trebuia sa am acordul lui, asa ca nu l-am primit niciodata, si pentru asta am dorit ca fetita s-mi fie incredintata in totalitate …ce chestie, ca doar eu am crescut-o si am educat-o si niciodata nu i-a lipsit nimica,si trebuia sa cer ca el sa fie dat afara din drepturi, sau mai bine zis din drepturile de a mai pune piedici ca niciodata nu a contribuit cu nimic la cresterea si educare fiicei lui,intrucit fetita mi-a fost incredintata in total si el obligat la pensia alimentara stabilita de lege fiind de 200 de euro, pentru ca el traieste si este stabilit in germania unde este casatorit si mai are inca doi copii,trebuie sa specific ca noi nu am fost casatoriti, urma sa dam acest pas , dar s-a produs ruptura si abandonul din partea lui.Nu stiu ce sa mai fac unde sa apelez si ce demersuri sa mai fac ca doar ma lupt de cind fiica-mea avea 8 luni de zile si inca nu am vazut nici un ajutor din partea tata-lui, nicio de buna voie, nici legea nu s-a aplicat.Aveam adresa si numarul de telefon la care putea fi contactat, pentru ca am intrat in contact de citeva ori cu el si mi-a zis sa nu-mi fac probleme ca o sa-si asume responsabilitatea fata de fiica lui, dar au trecut doi ani de cind si-a schimbat si nr. de telefon si adresa si totul, asa ca situatia nu s-a schimbat si el este de negasit, si chiar lasat sa se joace si sa schimbe destinul unor persoane nevinovate. Va rog din suflet sa ma ajutati ce demersuri mai trebuie sa fac ca in situatia mea sa se faca dreptate si cei vinovati sa plateasca, sau mai bine zis ca fiica-mea sa-si primeasca drepturile, daca propriul tata a determinat ca fiica lui sa nu cunoasca ce inseamna dragostea de tata. Va multumesc si va rog sa ma ajutati.Cu mult respect Liliana

 11. Ildiko said

  am April 8 2010 @ 8:44 am

  Buna, fostul sot nu plateste din Decembrie , este caz penal sau nu, si ce am de facut ptr recuperare.

 12. balasa said

  am July 1 2010 @ 11:10 pm

  sunt despartita de 4 ani, lam dat in judecata penrtu pensie alimentara el trebie sa imi plateasca 25% din venitul minim pe economie din tara dar el este plecat in spania si nu vrea sa imi plateasca pensie alimentara de 2 ani de zile . nu contribuie cu nimic nu vrea sa vorbeasca cu copii pentru ca el sia refacut viata . intrebarea este daca el lucreaza in spania nu ar trebie sa imi plateasca la venitul minim pe economie din spania ?
  va multumesc pentru timpul acordat
  daca vreti sa imi raspundeti la intrebare m,a gasiti pe id-ul
  cristina.iozefina.

 13. DUDAU ALEXANDRA DANIELA said

  am September 24 2010 @ 8:40 pm

  Sunt divortata de aproape patru
  ani si fostul me sot meu refuza de 4 luni sa mai plateasca pensia alimentara,invocind diferite motive.beneficiarul pensiei este boruz giorgiana bianca,iarjudecatoria cimpina mi-a incredintato mie spre crestere hotarire definitiva si inrevocabila.VA ROG respectos sa imi spuneti ce pot sa fac.va multumesc anticipat

 14. vintila said

  am October 5 2010 @ 10:43 am

  Buna ziua!
  Va rog respectuos sa ma ajutati in urmatoarea problema:
  Am stat in concubinaj cu un barbat timp de 14 ani si am un baietel de 5 ani cu acesta. De 3 ani nu mai locuim impreuna si acesta refuza sa ajute material copilul.Baietelul ii poarta numele.Cum pot cere, in acest caz, pensie alimentara?

  Va multumesc anticipat!

 15. ana maria chiriac said

  am January 24 2011 @ 7:37 pm

  bun aziua am si io o intrbare.Am fost casatorita si din urma casatoriei avem un coplil in comum ma-m divortat am custodia definitava si irevocabila tatal copilului a fost obligat sa plateasca o pensie de 25 la suta din minimul de economie ca el nu lucra.Acum 4 ani si ceva care nu plateste pensia nu am depus nici o denuntie nimik k eu resid in spania cu copilul meu.Cred ca el acum lycreaza cu pot face sa plateasca ceace ii corespunde copilului meu.Va rog vreau si io u raspuns urgent

 16. linnx1 said

  am September 21 2011 @ 3:27 pm

  PENTRU TOATE MAMELE care au de primit pensia alimentara destinata copilului si nu o primesc–aflati ca la 60 de zile de neplata puteti depune plangere penala NU la politie ci la tribunal…..va garantez ca o s-o primiti! succes

 17. Berbecaru Mihaela said

  am February 20 2012 @ 2:05 pm

  BUNA, am un baiat de 12 ani pe care tatal nu la recunoscut niciodata si nici nu a contribuit cu nimic la cresterea copilului,lam dat an judecata pentru pensia alimentara,am castigat procesul dupa 2 ani de judecata la care tatal a fost obligat de instanta la plata unei pensi de 25% din salar, iar acum este in urma cu pensia pe ultimile 3 luni, am facut plangere penala la parchetul din SANICOLAUL-MARE si pana in prezent nu am primit nimic.Va rog din suflet sa.mi spuneti ce este de facut an continuare pentru a primi pensia alimentara. VA MULTUMESC

 18. CIOCHINA LILIANA said

  am May 7 2012 @ 7:09 pm

  Am divortat de 3 ani si am un copil in varsta de 17 ani iar tatal copilului nu plateste pensia alimentara cu toate ca instanta de judecata la divort la oblidat sa plateasca pensia alimentara.el nu lucreaza nu are nici un venit.cum il pot face sa plateasca pensia ?

 19. Denisa said

  am May 21 2013 @ 6:38 pm

  Buna Ziua! Vreau sa stiu un lucru!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Exista o persoana competenta si capabila care sa explice in mod CLAR,PAS CU PAS care sunt posssibilitatile unei mame de a-l face pe tatal minorului sa plateasca pensia alimentara in cazul in care acesta nu a achitat o perioada de timp???????????????Eu sunt in proces cu tatal fetitei mele care acum are 3 ani!La putin timp dupa nastere fetitei ne-am separat(nu eram casatoriti dar a recunoscut fetita)iar de atunci nu contribuie cu nimic la cresterea si educatia copilului!!!!Vreau sa stiu ce pot sa fac daca acesta nu va plati pensia alimentara!!!Eu nu sunt avocata,sunt o persoana simpla,de accea,va rog sa explicati in mod clar ce ar trebui sa fac!Multumesc anticipat!

 20. Mihaela said

  am November 6 2013 @ 12:15 pm

  Buna ziua! Ma numesc Mihaela am divortat in 2003 si prin hotarare judecatoreasca mi s-a incredintat fetita (minora),fostul sot este obligat sa plateasca pensia alimentara, dar din 2010 nu am mai primit nici un ban.Am depus mai multe plangeri la circa de politie 15,dar cei de acolo au tinut dosarul timp de 3 ani, in clipa cand m-am dus si am insistat mi s-a spus ca dosarul este la parchetul de pe langa judecatoria 4,de aproape 1an.Mentionez ca eu am dat detalii de adresa si locul de munca.Nu stiu ce sa fac, unde sa ma duc sa mi se rezolve si mie, din cate vad eu in Romania te plimbi cu o hotarare judecatoreasca pana creste copilu si cel care de drept trebuie sa plateasca scapa.Astept cu nerabdare un raspuns.Multumesc anticipat!

 21. varga corina said

  am June 29 2014 @ 7:49 am

  buna am si eu o intrebare am un copil de 3 ani jumate am tttttrait cu un baiat de 5 ani si nu am fost casatoriti am avut intenti serioase cu el pina nu a fost copilu cind am avut 3 luni de sacina ne-am despartit ma pus sa ascund sarcina sa nu stie parinti am avut 27 ani pe atunci si de la 3 luni de sarcina sunt tot cu parinti si iam zis ca vreau sal dau in judecatao zis ca nu pot sai fac nimic ca nu pot dovedi cai alui o zis cind ajung la judecata nu recunosc copilu si te pune la plata pt adn si tu esti saraca de unde sa platesti asa mia zis as dori sa stiu ce as putea face in cazu asta locuiesc cu parinti si nu am nici un ajutor o alocatie 42 lei tatal meu are o pensie de 800 lei si din aia ne intretine cu cit poate mie foarte greu nimic nu mia dat la copil de cind lam nascut nici nu la cautat intradevar nu lam pus pe numele lui deoarece sa nu ma afecteze de ex.sa nu imi ia copilu cind e mai mare astept un raspuns e posibil sa imi dea ceva il obliga legea in cazul asta sau nu va multumesc mult astept un raspuns pe id corinavarga67

 22. Teodora said

  am June 30 2014 @ 12:22 pm

  Buna ziua!Ma numesc Teodora sunt divortata de aproape 2 ani si tribunalul mia incredintat fetita mie pana la varsta de 18 ani pot spune ca fostul sot refuza sa trimita pensia alimentara care de 3 luni nu am nici un ban.Ma puteti ajuta ?????????

Comment RSS · TrackBack URI

Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: