Perimarea executarii silite. Participarea creditorului la procedura de executare silita si principiul disponibilitatii

Tweet this

http://www.www.www.urbaniulian.ro/?p=39309
Reclamati abuzurile la adresa office@asistentapentruconsumatori.ro sau la adresa: iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


11 Comentarii pana acum»

 1. maria said

  am February 25 2010 @ 6:22 am

  Buna dimineata.Am o nelamurire,Daca s-a intentat actiune de executare silita imobiliara,dar creditorul a renuntat la executare (prin intelegere) in cele 15 zile de contestare a somatiei are dreptul executorul la intreg onorariul?Cat de corect este ca executorul sa isi ceara onorariul la 9 luni de la emiterea primei si singurei somatii de plata avand in vedere ca partile in cauza au renuntat la executare.multumesc

 2. maria said

  am February 25 2010 @ 6:23 am

  Si avand in vedere ca executarea este perimata,nu-i asa?

 3. vrajitorul.eu said

  am February 25 2010 @ 12:17 pm

  INTRATI PE http://www.vrajitorul.eu/ – Magia afacerii dvs.
  informatii utile >> http://www.vrajitorul.eu/aplicatia/aplicatia.html

 4. asistentapentruconsumatori.ro said

  am February 25 2010 @ 12:17 pm

  Reclamati abuzurile la care sunteti supusi la office@asistentapentruconsumatori.ro

  Lupta noastra a celor de la Asociatia http://www.AsistentaPentruConsumatori.ro se duce impotriva abuzurilor la care sunt supusi consumatorii romani.
  Pentru asta avem nevoie ca voi, sa ne scrieti despre fraudele sau abuzurile la care sunteti supusi de catre comercianti sau autoritati.
  Noi preluam sesizarile voastre si ne luptam pentru ca drepturile sa va fie recunoscute.

  TOT CE AI DE FACUT ESTE SA NE SCRII LA ADRESA office@asistentapentruconsumatori.ro

 5. Natalia said

  am February 25 2010 @ 12:33 pm

  Am si eu o intrebare si va rog mult sa-mi raspundeti:
  Am o datorie restanta la BRD deoarece anul trecut ramanand fara servicu nu mi-am mai putut plati ratele din iunie pana in octombrie. Din noiembrie platesc luna de luna catre ei (100 ron/luna), rata fiind de 270 ron, deci restanta practic creste. Nu imi pot permite sa platesc mai mult deoarece salariul meu este de doar 600 ron net + tichete de masa si mai am de achitat si alte credite.
  Sunt amenintata cu executarea silita desi le-am explicat situatia si i-am rugat sa-mi reesaloneze creditul in functie de veniturile actuale. Dar nu au facut-o!
  De ce sunt amenintata ca mi se i-a casa sau alte bunuri din casa cand Legea spune clar ca imi pot pune poprire pe salariu, in functie de venit, binenteles.
  Ce pot sa fac in situatia in care eu doresc sa-mi platesc creditul dar cu o rata mai mica fara a ajunge sa ma poata executa silit? Mentionez ca in afara contractului de credit nu am mai incheiat cu ei niciun alt contract de garantie care sa le dea dreptul sa-mi i-a bunuri sau casa avand totusi un venit lunar garantat.
  Va rog mult sa-mi raspundeti cat mai curand!
  Multumesc,
  Natalia

 6. Robert Candoi said

  am June 6 2010 @ 11:10 am

  Buna ziua,

  Va rog sa imi spuneti daca este ok ca un executor judecatoresc “sa se faca” ca realizeaza o executare silita conform unui contract de imprumut intre persoane fizice, tinand cont de faptul ca in acel contract de imprumut se prevede clar intr-un articol ca acel contract constituie titlu de executare silita fara nici o alta formalitate in cazul in care debitorul nu isi achita daotira la termenul scadent prevazut in acel contract.

  Concret, am depus in 01.02.2010 acel contract de imprumut la un executor judecatoresc impreuna cu cerere pentru realizarea executarii silite si saptamanal am fost la birou la el pentru a alfa stadiul solutionarii dosarului meu de executare silita.
  Insa tinand cont de faptul ca in termen de 6 luni se poate prescrie executarea silita, cemai pot face eu acum?

  Din articol am inteles ca trebuie periodic sa depun cerere scrisa la executor pentru continuarea executarii silite. In afara de aceasta cerere ce pot face ca aceasta procedura sa se realizeze efectiv deoarece in termen de 4 luni au fost trimise doar 2 somatii de plata cu termen de 15 zile si nu s-a realizat nimic altceva.

  Nu ar fi trebuit sa realizeze efectiv executarea bunurilor debitorului tinand cont de faptul ca debitorul nu si-a achitat datoria?

  Multumesc anticipat pentru raspuns si sprijin.

  Cu stima,
  Robert Candoi.

 7. IOAN TOPIRCEAN said

  am November 8 2011 @ 5:56 pm

  CUM POT AFLA CIND UN CREDITOR A FACUT ULTIMA OARA UN ACT DE EXECUTARE SILITA ?

 8. dutescu bvasile said

  am March 25 2013 @ 6:38 pm

  daca inaintea solutiei jud de executare silita piritul depune la executor suma dispusa deinstanta anticipat ce urmeaza. instanta a anulat execuiarea silita ests corect .va multumesc anticipat pentru raspuns

 9. anana said

  am June 16 2013 @ 2:03 pm

  buna ziua !
  1)-as dori sa stiu daca eu am avut un imprumut la CAR SARMIS,mi s-a facut poprire pe pensie si timp de 1 an mi s-a oprit 300 ron ,dar ceranduli-se niste acte doveditoare de catre directia muncii,ptr. a le trimite acea poprire ,dansii nu au trimis nimic si m-am trezit cu executare silita ,prin care mi se opreste acum din pensie 360 ron si m-a obligat executorul prin tortura verbala sa mai platesc inca 140 ron din mana intr-un cont al executorului ,este corect ?sa ma oblige sa platesc ptr. 7000 ron 2,500ron,nush daca am scris corect dar inseamna suma de 250 mil. in aceste conditii ? ce pot face ?
  2)- am mai avut un imprumut in 2007 la COFIDIS care acum se numeste TEZAUR IMOBILIARE ,ptr. suma de 2000 ron si am platit cu intreruper nu mai mari de 2 luni ,pana in prezent 54 mil. si tot m,a suna si-mi spune ca tot mai am de akitat 13 mil. ce pot face ?
  multumesc anticipat de raspuns ,va rog sa ma ajutati cu un raspuns

 10. plesa d said

  am May 1 2014 @ 3:54 pm

  ca debitor am anuntat scris instanta de inplinirea termenului de perimare, instanta a interpretat cererea mea ca pe contestatie la executare cerind sa platesc 200 lei care este procedeu corect in acest caz al instantei

 11. chelaru constantina said

  am July 3 2014 @ 3:31 pm

  Am de restituit 270000lei unei persoane fizice am fost instintata de executarea silita si am inceput sa fac plati,am anuntat executorul si de locul de munca la care lucrez pentru a-mi facepoprire sunt deacord sa restitui toti banii dar in rate deoarece nu pot totiodata .Intrebarea este mai mi se face executare si pe imobil daca platesc lunar? MULTUMESC!

Comment RSS · TrackBack URI

Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: