Exista sanse mari ca legea privind plata TVA dupa incasarea facturilor sa fie adoptata de Senat

Tweet this

http://www.www.www.urbaniulian.ro/?p=39289
Reclamati abuzurile la adresa office@asistentapentruconsumatori.ro sau la adresa: iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


9 Comentarii pana acum»

 1. Radu said

  am February 24 2010 @ 5:37 pm

  Este si normal sa fie sustinuta.
  Daca aceasta lege va fi adoptata vom primi o gura de aer si ceva mai multa siguranta.

  Am platit TVA pe facturi neincasate de ne-a venit rau.

 2. politika said

  am February 24 2010 @ 6:16 pm

  Intreaga istorie a omenirii arata ca oamenii au creat permanent noi sisteme (sociale sau politice) pentru a sluji anumitor scopuri.ANAF-ul este rezultatul unor asemenea idei si ar trebui sa asigure un echilibru … dar NU ESTE ASA!
  Este usor de observat faptul ca marile excrocherii financiare s-au produs dupa ce au fost analizate (sau diseminate … ) unele modalitati de fraudare. Concluzia este ca sistemele de fraudare au fost dezvoltate de “ginditori” din interiorul ANAF care detineau informatii atit asupra unor fisuri in legislatie concomitent cu modalitatile de fraudare a bugetului de stat si terminind cu rezultatele anchetelor efectuate de procurori si politisti. Deci “pestele de la cap sa imputit” Artizanii marilor excrocherii financiare nu sunt altii decit persoane din conducerea ANAF care a avut toti asii si in mina si in mineca, actionind la umbra legii …
  Acelasi ANAF vine acum sa tina lectii de MORALA , afirmind ca toate firmele private sunt formate din hoti … care fura de la CINE ??? Sau mai bine zis CE SA FURE ??? Este cumva vorba de banii platiti statului roman ?

  Sa incercam inca o data sa raspundem la intrebarea :
  – Cine este mai talhar si mai excroc ? CEI CARE FAC LEGEA sau CEI CARE INCALCA LEGEA ( astept raspunsuri cit mai multe !!!)

  Intr-o tara in care “energiile inglobate” in tot ce misca (inclusiv “esenta miscarii”) – ma refer aici la electricitate, gaze, motorina/benzina sunt mai scumpe decit in intreaga Uniune Europeana (unde salariile sunt cu un ordin de marime mai mari decit in Romania ) iar cei care comisioneaza toate acestea nu sunt altii decit cei care au facut si fac legile … cine SUNT HOTII ???
  ANAF-ul a fost “inventat” pentru a reduce coruptia, pentru a elimina furtisagurile , pentru a reduce pana la eliminare a evaziunii fiscale . Ca rezultat, dupa atitia ani de existenta s-a reusit CRESTEREA tuturor acestora prin diseminarea metodelor de fraudare si acoperirea operatiunilor de extocare de bani si fraudare a bugetului de stat !

  Daca inca nu stiu, trebuiesc informati toti cei care semneaza (inca) statele de plata la ANAF :
  “Orice nebun poate sti. Ideea e sa si inteleaga”

  …. CARE ESTE DE FAPT ESENTA EXISTENTEI TALE INSTITUTIONALE !

 3. Buduru said

  am February 24 2010 @ 8:57 pm

  Apropo de comentariul de mai sus (“politika”), mai zilele trecute, in nu’s’ce ziar, citeam ca sefii ANAF, dintr-un judet din Transilvania, erau capii unei retele de rambursari ilegale de TVA. “Baietii” asigurau rambursarea rapida in urma unor verificari fictive si, bineinteles, luau partea leului.
  C’asa-i in tenis!
  P.S.: Sunt ferm convins ca aceasta modificare nu va trece!

 4. edy p. said

  am February 24 2010 @ 11:06 pm

  absolut bine gandit! demult trebuia sa existe legea asta! acum cu atatea refuzuri la plata s-au mai gandit si cei cu sacu plin ca nu e in regula asa cum a fost!adica politica de camatari: ai incasat sau nu ,mi sa-mi dai banii !! nu? asa zice statul.

 5. Bogdan Stoica said

  am February 25 2010 @ 10:55 am

  Am creat o petitie online. Cine este interesat de sustinerea acestei initiative poate contribui prin semnarea acestei petitii.

  http://www.petitieonline.ro/petitie-p07065049.html

 6. asistentapentruconsumatori.ro said

  am February 25 2010 @ 12:54 pm

  Reclamati abuzurile la care sunteti supusi la office@asistentapentruconsumatori.ro

  Lupta noastra a celor de la Asociatia http://www.AsistentaPentruConsumatori.ro se duce impotriva abuzurilor la care sunt supusi consumatorii romani.
  Pentru asta avem nevoie ca voi, sa ne scrieti despre fraudele sau abuzurile la care sunteti supusi de catre comercianti sau autoritati.
  Noi preluam sesizarile voastre si ne luptam pentru ca drepturile sa va fie recunoscute.

  TOT CE AI DE FACUT ESTE SA NE SCRII LA ADRESA office@asistentapentruconsumatori.ro

 7. vrajitorul.eu said

  am February 25 2010 @ 12:54 pm

  INTRATI PE http://www.vrajitorul.eu/ – Magia afacerii dvs.
  informatii utile >> http://www.vrajitorul.eu/aplicatia/aplicatia.html

 8. Catalin Amariei said

  am March 4 2010 @ 2:35 pm

  Buna ziua domnule Urban,

  Stiu ca va confruntati cu o problema foarte spinoasa in domeniul afacerilor, in legatura cu plata tva-ului la emiterea facturii, as dori sa va expun parerea mea de expert contabil.
  Posibilitatea achitarii tva-ului la vanzare se poate face numai daca pe chitantele emise va aparea o rubrica distincta in care sa se evidentieze tva-ului.
  In acest mod chitanta va castiga foarte mult in importanta, urmand sa se situeze pe picior de egalitate cu factura, practic aceasta solutie rezolva toate probleme de cash-flow pe care le au societatile din romania cand vine vorba de tva.
  Factura ar trebui sa contina o un rand cu tva, insa acest tva sa fie neexigibil, urmand ca acest tva sa se transforme in de plata sau de colectat in momentul aparitiei chitantei.
  Consider aceasta solutie ca fiind singura si foarte buna de aplicat procedural.
  Daca considerati aceasta opinie si doriti sa discutam mai multe aspecte, va rog sa luati legatura cu mine.

  Catalin Amariei

 9. Suciu Dumitru said

  am February 9 2011 @ 1:12 am

  Buna,
  domnule senator
  Lege trebuie sustinuta si promovata de tot mediul de afaceri din Romania, iar dupa castigarea acestei lupte trebuie adusa in discutie si plata impozitului pe profit. ( care ni se impune sa-l platim pentru produsele vandute sau serviciile prestate si neincasate) la fel cum este si la TVA.
  Nu este corect ca dupa o Teapa de :ex(10000 lei marfa / servicii prestate statul sa-ti ia 24% TVA si 16% impozit adica inca 4000 lei )

  Doamne ajuta!

Comment RSS · TrackBack URI

Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: