In sfarsit voi face dreptate pentru romanii sufocati de creditele bancare

Tweet this

http://www.www.www.urbaniulian.ro/?p=39042
Reclamati abuzurile la adresa office@asistentapentruconsumatori.ro sau la adresa: iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


19 Comentarii pana acum»

 1. asistentapentruconsumatori.ro said

  am February 18 2010 @ 3:11 pm

  Lupta noastra a celor de la Asociatia http://www.AsistentaPentruConsumatori.ro se duce impotriva abuzurilor la care sunt supusi consumatorii romani.
  Pentru asta avem nevoie ca voi, sa ne scrieti despre fraudele sau abuzurile la care sunteti supusi de catre comercianti sau autoritati.
  Noi preluam sesizarile voastre si ne luptam pentru ca drepturile sa va fie recunoscute.
  TOT CE AI DE FACUT ESTE SA NE SCRII LA ADRESA office@asistentapentruconsumatori.ro

 2. vrajitorul.eu said

  am February 18 2010 @ 3:11 pm

  INTRATI PE http://www.vrajitorul.eu/ – Magia afacerii dvs.
  informatii utile >> http://www.vrajitorul.eu/aplicatia/aplicatia.html

 3. Stefan said

  am February 18 2010 @ 3:18 pm

  foarte tare!!!

 4. In sfarsit voi face dreptate pentru romanii sufocati de creditele bancare | Ilfovul nostru said

  am February 18 2010 @ 5:22 pm

  […] Cititi mai mult pe Urban Iulian Blog […]

 5. Seba said

  am February 18 2010 @ 7:58 pm

  Buna ziua!
  As dori, daca se poate, ca noua lege sa prevada in mod expres cat este rata (Euribor+ x% marja), comisioanele si alte cheltuieli. Eu am un pachet (contract de credit cu Unicredit Tiriac Bank S.A. si card simplu la ei – nu de salariu), am avut unele diferende cu ei cauzate de majorarea nejustificata a dobanzii si am citit tot contractul acela de 40 de pagini si NU SCRIE NICAIERI IN CONTRACT ca dobanda este Euribor +7,5 %, cum m-am inteles, ca comisioanele procentuale lunare si fixe lunare sunt 0, ca acel comision fix anual este de 50 de ron/pachet, NU SCRIE ABSOLUT NICI O CIFRA DE ACEST GEN IN CONTRACT). Am avut noroc ca am gasit o copie dupa cererea de credit aprobata in care erau trecute toate aceste cifre si am facut solicitare pe baza ei. Dar alti oameni? Majoritatea celor pe care-i cunosc nu au pastrat sau nu au primit cererea de credit in care sunt cifrele. ASA NU MAI AI NICI O PROBA IN INSTANTA CU PRIVIRE LA CUM TE-AI INTELES CU BANCA (cu exceptia graficului, in care nu sunt mentionate decat cifre brute, nu procente).
  Va multumesc foarte mult pentru munca deosebita pe care o prestati!

 6. Dani said

  am February 18 2010 @ 11:14 pm

  Pai atunci introdu examenul psihologic obligatoriu pentru cei care solicita creditul! Persoanele cu discernamant diminuat sa nu aiba acces la credite prea mari, deoarece in final vor avea de superit bancile si restul populatiei.

  Nu poti cere ca aceasta decizie sa fie luata de un functionar care are in acelasi timp un TARGET DE VANZARI DE ATINS.

 7. kkk said

  am February 19 2010 @ 6:40 am

  Deci cum am mai zis la urmatoarele alegeri va vreau presedinte sau macar prim ministru Dle Urban

  Respect!

 8. Marian Rosca said

  am February 19 2010 @ 10:02 am

  Tot respectul domnule Urban. Numai cu oameni ca dumneavoastra putem sa fim cu adevarat o natie europeana. Recomandare: faceti multe materiale video,sau cel putin audio. Multi oameni care sunt interesati de activitatea dumneavoastra nu au timp sa stea sa citeasca articole scrise. ar fi mai eficient daca ati face articole video, oamenii v-ar putea vedea si ar intelege mai usor ce vreti sa spuneti si sa faceti. Puneti-le pe youtube. E timpul ca cei tineri si capabili sa ia fraiele acestei tari !

 9. cadastruintabulare said

  am February 19 2010 @ 10:50 am

  Credeti ca o sa va lase mafiotii?

 10. dudu said

  am February 19 2010 @ 11:00 am

  Este foarte clar : cel putin sa candidati la presedintie !
  Cu hotiile astora, ma cam indoiesc ca veti reusi, dar ma ofer – de pe acum – sa activez voluntar in echipa Dvs.
  Si chiar asa : de ce nu va faceti un partid ?

 11. Maria said

  am February 19 2010 @ 11:04 am

  Tot respectul, domnule Iulian Urban, pentru aceasta initiativa…Sa speram ca va trece de cele doua Camere si va deveni LEGE … cum ramane insa cu cei care au deja credite in derulare? Ar trebui sa se aplice TUTUROR CREDITELOR aflate in derulare la data aparitiei actului normativ …

 12. Radu said

  am February 19 2010 @ 11:14 am

  Ar trebui eliminat comisionul de risk valutar in cazut creditelor imobiliare (in valuta).
  In cazul acestor gredite se garanteaza cu bunul cumparat, se garanteaza cu salariul care in caz de neplata este retinut de creditor, si in plus cu o asigurare de locuinta sau de viata.

  Cred ca acest comision este injust, deoarece noi, cumparatorii suntem supusi riscurilor valutare, deoarece noi suportam rata luna de luna.

  Multumesc.

 13. sfatuitorul de profesie said

  am February 19 2010 @ 12:36 pm

  felicitari dl. Urban, cuiva iata ca ii mai pasa d enoi !

 14. Carmen Ion said

  am February 19 2010 @ 2:19 pm

  Draga Iulian,

  referitor la reglementarile activitatii de creditare a bancilor, am cateva sugestii, am incerc sa fiu cat se poate de concisa (sper ca o sa fie de bun augur mesajul meu, desi cu siguranta nu e nici o noutate in ceea ce spun):

  1. in cazul creditarii cu sau fara garantii / giranti, daca s-a incheiat o polita de asigurare de viata in favoarea bancii, atunci acest lucru sa se respecte nu numai in situatia platii acesteia, dar si al beneficiilor persoanei ce este obligata sa incheie si sa achite o asemenea asigurare (cazul tatalui meu, care a decedat, dar banca nu recunoaste asigurarea, ba e, ba nu e… tatalui meu nu i s-a inmanat nici macar o copie)
  2. sa fie verificate si aprobate anumite comisioane pe care le inventeaza si le percep bancile – cazul BCR, care, in cazul in care rata lunara este achitata de catre o alta persoana decat beneficiarul creditului, se percepe comision!!! A fost inutila intrebarea mea, logica si de bun simt- ii intereseaza mai mult sa ma vada personal decat sa achit rata la timp???
  3. sa fie transparenti… Libor, Euribor, nimeni nu stie cum calculeaza bancile, ma intreb cine ii verifica si de ce platitorului nu i se explica toate acestea.
  4. sa schimbe comisioane, dobanzi, in anumite limite reglementate si controlate, nu dupa cum bate vantul, fara sa instiinteze clientii, fara un termen decent intre momentul instiintarii si momentul aplicarii modificarii, pentru ca, orice client al bancii sa poata sa ia ce masuri crede de cuviinta: reclamatie, solicitari de informatii etc

  Cele mai calde urari si multa tarie in ceea ce faci!

  Carmen ION

 15. nicoleta said

  am February 19 2010 @ 8:11 pm

  pt dani…mai bine nu-ti exprimai opinia!esti,desigur unul de_al bancilor,care trageti tare pe noi.sa va fie rusine!

 16. R G said

  am February 19 2010 @ 8:42 pm

  poezia este luata de pe site- ul http://www.bankingnews.ro

  De cate ori, tu – banco, de noi mi-aduc aminte,
  Contractul de la credit mi-apare inainte.
  Pe foile lui albe, dobanda nu se-arata,
  Ci doar mai jos, cu litere de-o schioapa,
  Sta scris cat am – cu-adevarat – de plata.

  Comisioane, taxe si alte mici tarife,
  Cu toate-ngramadite in fraze incalcite,
  Sa nu-nteleaga prostu’ ca or sa il sugrume
  Atunci cand o sa-i fie viata mai draga-n lume.

  Si peste ani de zile, triste si ponosite,
  Clientul tot achita la rate otravite.
  Ii pare rau acuma, dar ce mai poate face?!
  Cand banca-l tot streseaza si nu vrea sa-i dea pace,
  Chiar de-a platit pe credit atata cat nu face.

  Uitandu-se o clipa cu anii inapoi,
  Cand a semnat contractul de credit de nevoi,
  Clientul isi da seama c-a fost o mare teapa
  C-a dat luna de luna o tot mai mare rata
  Si si-a lasat – la banca – casa ipotecata..

 17. eugenia said

  am February 20 2010 @ 11:32 am

  Va urez succes ,in nobila intentie de a reglementa transparent creditarea in Romania.Am 3 copii ,care au fost crescuti si invatati cu imprumuturi contractate inainte de 1989 si dupa.Conditiile de creditare prin comparare acum sint injositoare si sufocante . Astfel, pentru un credit orce banca te obliga sa deschizi doua conturi un cont curent ,doi cont pentru credit .In cazul in care ,incerci sa rambursezi mai mule rate ,te trezesti ca aceasta nu este posibil suma depusa sta in contul curent si lunar la data scadenta se diminueaza suma din contul curent Este cea mai mare aberatie si cel mai facil lucru pentru a incsa un comision cont curect fara sa ai nici un cost. Cind ceri extras cont lunar pentru rambursare credit(OUG 113/12.10.2009) iti raspunde cu impertinenta ca extrasul de cont se da numai la contul curent.(Banca Romaneasca)Urmare ,rog prindeti in proiect si clauza contractuala deschiderea numai unui singur cont prin care sa se deruleze transparent sumele rambursate si obligatoriu emitere extras cont.
  Cu respect si urari de succes in demersurile dvs!Iar pentru domnul SIRBU incercati sa va impuneti cu argumente ,si cu sprijinul nostru .SUCCES !Polemica parlamentara este un mod democratic pentru ca si noi sa stim si sa intervenim in ajutorul dvs. Huma E.

 18. DANA said

  am February 25 2010 @ 11:01 am

  BCR-ul a tras cea mai mare teapa oamenilor(in primul rand cu creditele in euro cu dobanda fixa un an si apoi VARIABILA,DOAR CRESCATOR).Parerea mea e ca e sustinuta la un nivel inalt in ilegalitati,doar e cea mai mare banca.Cum e posibil sa aiba o dobanda variabila care ,cica,se afiseaza la sediile BCR,dar sa fie lasata sa puna orice dobanda vor,cand exista lege ca pe contracte trebuie sa existe un indice de referinta.Acum am mai cautat si eu informatii,dar e prea tarziu.Nu credeam ca se pot face marsavii in stilul asta,aveam incredere in lucratorii bancilor ca te informeaza corect.

 19. sorinel75 said

  am February 25 2010 @ 11:48 pm

  creditele joaca la pitici pe langa leasinguri !
  va dau exemplul meu :
  in contract :
  comision administrare lunar 50 ron / acum este 120 ron !!!
  curs valutar bnr + 1,5 % / acum bnr + 2,5 % !!!
  de ce ?
  pentru ca asa vrea firma de leasing ( del fin leasing )
  ATENTIE MARE LA ACEASTA ASA ZISA SOCIETATE DE LEASING !!!
  DEL FIN LEASING !!!

Comment RSS · TrackBack URI

Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: