Discriminarea pe fata din Romania

Tweet this

Domnul Vuza s-a adresat Senatorului Urban Iulian si Asociatiei www.

asistentapentruconsumatori,ro cu urmatoarea sesizare, care a fost trimisa spre solutionare catre Ministerul Sanatatii si Familiei, Colegiul Medicilor:


---------- Forwarded message ----------
From: D. Vuza
Date: 2010/2/15

Subject: Discriminarea pe fata din Romania
To: iulian.urban@gmail.com


Stimate Domnule Senator Iulian Urban,

Va rog sa-mi comunicati pozitia domniei voastre cu privire la discriminarea la care sunt supus, confirmata recent prin evolutia cazului Tecuceanu. Conform stirii publicate in ziarul Adevarul din 9 februarie 2010, Paul Tecuceanu a primit dosarul medical al fratelui dupa 31 de zile de la incetarea din viata a acestuia. In timp ce pentru subsemnatul, s-au implinit nu de mult SAPTE ANI de cand îi este refuzat accesul la dosar.
Nu imi este clar nici faptul ca, desi sunteti presedintele Asociatiei de Asistenta pentru Consumatori, nu ati considerat oportun sa-mi oferiti sprijin in cazul meu personal, afara de publicarea scrisorilor pe care vi le-am trimis si pentru care v-am exprimat gratitudinea la momentul potrivit. Nu mai este necesar sa va solicit asistenta juridica deoarce cazul a fost preluat de un avocat, insa existau si alte forme de sprijin, inclusiv cel politic. Personal am considerat ca sunt indreptatit la o forma sau alta de sprijin, avand in vedere doua motive:
- faptul ca sunt, foarte probabil, prima persoana din Romania asupra careia a actionat interdictia abuziva introdusa prin legea 46/2003, tinand seama ca solicitarea accesului la dosarul parintelui am depus-o la Ministerul Sanatatii in data de 10 februarie 2003, deci la mai putin de o luna de la intrarea in vigoare a legii;
- faptul ca acest abuz dureaza de sapte ani, cu toate consecintele negative asupra starii psihice si activitatii pe care o desfasor.

In raspunsul foarte scurt pe care mi l-ati trimis la scrisoarea mea din 28 ianuarie 2010, ati mentionat o singura idee - "Proiectul de lege se afla acum la Camera Deputatilor si acolo trebuie facuta presiune din partea societatii civile pentru ca prin adoptarea lui, sa se inlature acest abuz".
Eu nu sunt "societatea civila" si nu am nici puterea de a o influenta de unul singur, mai mult decat prin scrierile mele care pesemne nu sunt luate in seama, pentru ca in Romania problemele sunt luate in seama doar cand cineva se izbeste cu capul de tavan. Dar in momentul de fata, nici macar nu mai imi este clara natura acestui abuz, avand in vedere ca tocmai s-a dovedit ca legea nu se aplica in mod egal pentru toti.
Faptul ca legea nu se aplica in mod egal pentru toti este atestat si printr-un document oficial emis recent, prin care unitatea medicala care detine dosarul parintelui meu se mentine neclintita pe pozitia de a nu-mi permite accesul la dosar.
Ce se ascunde in spatele acestei discriminari?
Care e motivul pentru care n-a fost zi in care presa sa nu informeze despre demersurile lui Paul Tecuceanu, in timp ce mie presa mi-a inchis in repetate randuri usile si a refuzat sa difuzeze comunicatele trimise cu prilejul unor dezbateri publice in cadrul carora am prezentat abuzul la care sunt supus?
Oare s-a ajuns ca in Romania, a fi actor sa reprezinte o cinste, iar a fi cercetator, o rusine?

Astept raspunsul domniei voastre.
Datorita caracterului civic si politic al problemei din cazul meu, mi-am permis sa atribui caracterul de scrisoare deschisa acestui mesaj, pe care l-am trimis in copie persoanelor care imi cunosc lupta cu dusmanul crancen.
Rog pe cei care (inca mai) sunt alaturi de mine sa-si exprime opinia cu privire la situatia recent creata.

Cu multumiri anticipate,
Prof. Dr. Dan Tudor Vuza
www.imar.ro/~dvuza

--


---------------------------- Original Message ----------------------------
Subject: Interpelare ref. discriminare
From:    "Urban Iulian" <iulian.urban@senat.ro>
Date:    Mon, February 15, 2010 3:10 pm
To:      dirrp@ms.ro
office@cmr.ro
Cc:
--------------------------------------------------------------------------


Buna ziua,

Stimati Domni,


Plecand de la reclamatia de mai jos, va solicit avand in vedere
dispozitiile legale, sa demarati o investigatie vizand aceste abuzuri la
care a fost supus acest cetatean.

Va solicit sa imi comunicati in scris atat demararea investigatiei
cat si rezultatul anchetei desfasurate si sanctiunile aplicate.
Reclamati abuzurile la adresa office@asistentapentruconsumatori.ro sau la adresa: iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


Afisari: 1192

7 Comentarii pana acum»

 1. vrajitorul.eu said

  am February 16 2010 @ 11:46 am

  INTRATI PE http://www.vrajitorul.eu/ – Magia afacerii dvs.
  informatii utile >> http://www.vrajitorul.eu/aplicatia/aplicatia.html

 2. asistentapentruconsumatori.ro said

  am February 16 2010 @ 11:47 am

  Reclamati abuzurile la care sunteti supusi la office@asistentapentruconsumatori.ro

  Lupta noastra a celor de la Asociatia http://www.AsistentaPentruConsumatori.ro se duce impotriva abuzurilor la care sunt supusi consumatorii romani.
  Pentru asta avem nevoie ca voi, sa ne scrieti despre fraudele sau abuzurile la care sunteti supusi de catre comercianti sau autoritati.
  Noi preluam sesizarile voastre si ne luptam pentru ca drepturile sa va fie recunoscute.

  TOT CE AI DE FACUT ESTE SA NE SCRII LA ADRESA office@asistentapentruconsumatori.ro

 3. http://www.urbanviorel.ro/2010/02/05/romani-apelati-la-noi-cu-incredere-vom-face-tot-ce-putem-sa-va-ajutam/ said

  am February 16 2010 @ 12:21 pm

 4. cineva said

  am February 16 2010 @ 12:41 pm

  Petitie publica pentru acces la dosarele medicale ale rudelor!
  Altceva ce naiba putem face daca “baronii medicinei” isi ascund asa crimele si malpraxisul ? Nu sunt ei cai bagati pana in gat in politica ?

 5. obiectiva said

  am February 16 2010 @ 4:54 pm

  DOMNULE PROFESOR, la piovra e prea incalcita…..toti sunt tentacul cu tentacul…

 6. obiectiva said

  am February 16 2010 @ 4:55 pm

  UN SINGUR OM, doar HRISTOS, NU POATE SCHIMNBA LUMEA…..

 7. D. Vuza said

  am February 16 2010 @ 7:40 pm

  Stimate Domnule Senator,

  Va multumesc pentru promptitudinea cu care ati initiat o actiune.
  Va informez ca am trecut si prin faza aducerii abuzului in discutie la cunostinta Ministerului Sanatatii, fara nici un rezultat. In urma cu trei ani am depus la departamentul juridic un memoriu adresat ministrului Eugen Nicolaescu impreuna cu o cerere de primire in audienta, inregistrate sub numarul 36309 din 12 iunie 2007. Cererea a fost respinsa iar in raspunsul la memoriu s-a precizat ca “problemele prezentate nu sunt de competenta Ministerului Sanatatii Publice” si mi s-a facut recomandarea ca “pentru a intra in posesia unei copii a dosarului medical al tatalui dumneavoastra, trebuie sa va adresati unitatii sanitare in cauza, fie pe cale amiabila, fie pe calea justitiei”.
  Calea “amiabila”, dupa cum stiti, a fost sortita de la inceput esecului, iar “calea justitiei” este inca in curs de desfasurare, pana in acest moment unitatea sanitara in cauza fiind neclintita in incrancenarea sa.
  Daca pana si ministerul considera ca o problema generata de legislatia medicala nu e de competenta sa, atunci de competenta cui e?
  Ce fel de “departament juridic” este acela care umbla cu “fie – fie”, in loc sa fie in stare sa dea o recomandare clara intr-o problema juridica, prin urmare chiar de competenta sa?
  Nu ramane decat sa speram ca din 2007 pana acum, Ministerul Sanatatii si-a mai schimbat macar o parte din personal si din conceptii.

  Cu multumiri pentru sprijin,
  Prof. Dr. Dan Tudor Vuza
  http://www.imar.ro/~dvuza

Comment RSS · TrackBack URI

Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: