Banner

Mai lasati acuzatiile legate disparitia impozitului pe venit de 3 % !

Tweet this

http://www.www.www.urbaniulian.ro/?p=38703
Reclamati abuzurile la adresa office@asistentapentruconsumatori.ro sau la adresa: iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


10 Comentarii pana acum»

 1. Daniela said

  am February 11 2010 @ 7:09 pm

  1. Nu trebuia sa fie pe toate domeniile. Exista domenii in care firmele nu au cine stie ce cheltuieli: gen cantabilitate, it, in general cele de prestari servicii. Aici cheltuielile sunt: personal, ceva consumabile, eventual o chirie, tva sigur, impozit la venit, anumite cotizatii gen CECCAR, licente etc.

  Nu e corect sa iei 16% din profit si apoi inca 16% impozit pe dividende. E un salt mult prea mare in ceea ce priveste cota.

  2. In calculul impozitului pe profit se poate eluda mai usor statul. ganditi-va la urmatoarea ipoteza: o firma cumpara utilaje, construieste o hala, angajeaza personal, cumpara licente, consumabile etc. Firma aceea nu are cum sa iasa pe profit din primul an de viata. Si in loc sa se plateasca 3% din venit catre stat, se va plati doar impozitul minim daca va mai fi mentinut. De altfel exista tot felul de artificii prin care sa mentii firmele pe pierdere: nu facturezi, deduci cheltuieli cu tonele etc.

  Statul nu a fost prea destept, din punctul meu de vedere…

 2. Daniela said

  am February 11 2010 @ 7:21 pm

  Si inca ceva. Multi dintre cei din it care aveau micro, le inchid si devin pfa. fac contract de asigurare cu cnpas si casmb si se incadreaza la norma de venit la administratie si termina cu balamucul. Am o cunostinta care face tot felul de grafica, site-uri etc. Va lucra bine mersi de acasa – deci nu tu chirie, nu tu salariati; plateste la norma de venit pe it impozit – vreo 2000 lei pe an, nu plateste tva ca nu depaseste 35000 euro pe an la facturare; a scapat de corvoada depunerii 100, 102, 300, 394, 094, bilant – deci nu tu contabil; nu il mai doare capul deloc. Si statul vede mai putini bani de la el, si furnizorii lui la fel (nu mai exista inchiriere, contabilitate etc).

  Si contabilii la fel, si avocatii pot fi pfa, doar ca nu la norma de venit, dar tot poti deduce 25% din cheltuieli si iti poti face singur actele.

  Deci statul e in paguba.

  Oricum afirmatia doamnei e exagerata. Se vede ca nu stie despre ce vorbeste.

 3. Metalshrine said

  am February 11 2010 @ 7:49 pm

  Alta parere: aceasta masura era bine-venita in primul rand pentru cei cu firme foarte mici. Eventual patron care este si angajat unic. Si care locuieste intr-un apartament pentru ca nu isi permite sediu sau nu are nevoie de sediu. Nu poate deconta intretinerea si nici cheltuieli de genul benzina masinii cu care isi cauta clientii, mancarea pe care altii o baga la protocol si multe alte cheltuieli. Cunosc un astfel de caz in care e mare scandal cu contabila pentru ca aceasta nu vrea sa bage la cheltuieli multe lucruri iar faptul ca va plati 16% din aproape tot ce face s-ar putea sa-l duca la faliment rapid.
  Dupa parerea mea evaziune se poate face in ambele cazuri iar smecherii vor face oricum. Insa masura aceasta, menita sa-i ajute pe cei foarte mici, odata disparuta ii va ineca pe cei mici in datorii si cam atat. Nu va scoate la suprafata foarte multi bani. Masurile punitive in general nu rezolva mare lucru. Iar acest lucru s-a vazut foarte clar in comunism unde amenintarea era litera de lege iar omenia cazuse in desuet. Guvernele post-decembriste au fost in totalitate punitive si anti-omenoase. Iar rezultatele se vad tot mai clar. Exista statul care este o entitate de smecheri si noi ceilalti care ii suportam. Cam atat ca deja am iesit din subiect arecum…

 4. Buduru said

  am February 11 2010 @ 8:05 pm

  Hop si Gica Contra:

  Impozitul de 3% favoriza foarte mult microintreprinderile, sau PFA-urile, lucru firesc in opinia mea. Acestea au, in general, cheltuieli foarte mici, nu pentru ca nu iau bon fiscal. Exemplul dat, cu rata profitului de 10%, este foarte departe de realitate. Rata profitului, in aceste cazuri, e de peste 70%. Asa ca, 16% din 70 de lei, inseamna 11.2 lei impozit, fata de 3 lei. Adicatalea, impozitul se majoreaza de circa 4 ori.
  Ca sa exemplific, exceptand meseriile presupus banoase (avocat, expert contabil, etc.), iau un mecanic auto, care-si face PFA si executa lucrari simple, de 40-50 de lei, in curtea proprie si, fiind cinstit, nu lucreaza “la negru” (ce cheltuieli sa aiba omu’ asta, care sta acasa si presteaza servicii?!). Asta n-o sa scoata niciodata mai mult de 2000-3000 de lei/luna (intr-un caz fericit), ca nu-i permite timpul. Pana acum, platea 60-90 de lei/luna. De-acum, plateste 320-480 lei/luna.
  Partea proasta nu-i ca-i iau astuia 320 de lei din 2000, ci ca, din banii astia, il platesc pe Ionut Popescu cu 20000 de euro/luna. Si nici asta n-ar fi cea mai proasta parte, daca I.P. si-ar face treaba bine! Da’ nu face nimic de banii astia (ca multi altii)!
  Si uite-asa, mecanicu’ nostru va da cinstea la o parte si va incepe sa lucreze 100% “la negru”. C’asa-i in tenis!

 5. timisorean1 said

  am February 12 2010 @ 11:12 am

  AICI NU AVETI DREPTATE! NU INTRU IN DETALII FIINDCA STITI CUM STA TREABA. PROBABIL O SA INTRE ALTII IN DETALII.

 6. vrajitorul.eu said

  am February 12 2010 @ 1:07 pm

  INTRATI PE http://www.vrajitorul.eu/ – Magia afacerii dvs.
  informatii utile >> http://www.vrajitorul.eu/aplicatia/aplicatia.html

 7. asistentapentruconsumatori.ro said

  am February 12 2010 @ 1:07 pm

  Reclamati abuzurile la care sunteti supusi la office@asistentapentruconsumatori.ro

  Lupta noastra a celor de la Asociatia http://www.AsistentaPentruConsumatori.ro se duce impotriva abuzurilor la care sunt supusi consumatorii romani.
  Pentru asta avem nevoie ca voi, sa ne scrieti despre fraudele sau abuzurile la care sunteti supusi de catre comercianti sau autoritati.
  Noi preluam sesizarile voastre si ne luptam pentru ca drepturile sa va fie recunoscute.

  TOT CE AI DE FACUT ESTE SA NE SCRII LA ADRESA office@asistentapentruconsumatori.ro

 8. apocas said

  am February 12 2010 @ 1:43 pm

  3% (mai de mult era 1,5%) echivala cu un impozit pe circulatia marfurilor si, mai ales la micii prodcatori care se incadreaza intr-un lant de procese facute de diverse firme, (esenta existentei micilor si micro intreprinderilor), la un produs taxa aceaste putea conduce la o impozitare de 50-70% sau mai mult, functie de cate firme sunt implicate succesiv.
  in economia de piate asta s-a incercat a se evita prin taxa – doar – pe valoarea adaugata.
  la noi sau cumulat asfel ca produsul ajungea la un pret aproape dublu, ce a ce il poate face nevandabil in fata unei concurente dintr-o tara mai putin hrapareata!
  ca sa nu vorbim de tentatia indreptatita a economiei negre sau gris.
  dar economistii nostri cu studii la comunisti sau succesorii lor convertiti in capitalisti nu au fost in stare sa remarce aceste carente ale legii.

 9. adisor said

  am February 12 2010 @ 9:34 pm

  Mai lasati acuzatiile legate disparitia impozitului pe venit de 3 % ! – cine a scris acest kkt, vreau sa stie de la mine personal ca e un mare imbecil (sunt sigur ca-i place si forfetaru’, sunt sigur ca-i place si nedeductibilitatea bonurilor de benzina, etc). am o firma mica de publicitate (adicatalea un imm cum era el odata). am platit mereu impozitele la timp. acum nu am mai putut pentru ca nici cheltuieli nu am cum sa fac (ca masina cica e a unui cadru de conducere). dar nu-i nimic ca se rezolva… o sa angajez agenti de vanzari cu jumatate de ora pe zi (ca sa platesc fix minim impozit pe salarii), o sa fac 2,3, cate o fi nevoie contracte de comodat pe niste masini (gasesc eu niste prieteni), le dau marilor agenti de vanzari (in acte evident), o sa cumpar bonuri de benzina cat toata cifra de afaceri – ca cica la agentii de vanzari se deduc integral, o sa deduc tva integral, o sa fac cheltuieli cat venituri (0 zero impozit pe profit) si cand vor veni astia de la garda o sa le dau spaga daca-mi convine, daca nu ii dau pe usa afara si le zic sa-mi dea maxim din ce amenda vor ca eu falimentez firma si deschid alta (e ieftin sa deschizi o firma), mut contractele pe aia (ca doar sunt cientii mei) si uite asa, daca statul roman vrea sa mi-o traga dorsal, o sa gaseasca acolo doar o bucata de smirghel in care sa-si juleasca pretiosul organ. ah, si sa nu mai zic – daca pana acum facturam totul, de acum le fac discount pe langa TVA clientilor care vor sa lucram la negru (doar ma scutesc si ei de niste bataie de cap). ca asa-i in tenis.

 10. Victor said

  am February 14 2010 @ 9:07 pm

  Impozitul pe profit e logic! Nu 3 % din venit.
  Ce facem cu mizeria aia de impozit forfetar??? L-ati votat cu 2 maini, apoi Boc o lalaia ca il elimina. GOGOSI ORDINARE.
  Firmele mici platesc impozit mai mare decat veniturile, platesc o dobitocie de impozit! CE FACE PDL_UL CU FORFETARUL ALA TEMBEL?

Comment RSS · TrackBack URI

Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: