Gura pacatosului adevar graieste

Tweet this

http://www.www.www.urbaniulian.ro/?p=38630
Reclamati abuzurile la adresa office@asistentapentruconsumatori.ro sau la adresa: iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


3 Comentarii pana acum»

 1. MADCAT said

  am February 11 2010 @ 9:58 am

  Era ptr pesede, hai?! Deci, pseudo-jurnalistu’ asta sufera de handicapat intelectual acut!

 2. www.vrajitorul.eu/ said

  am February 11 2010 @ 11:49 am

  INTRATI PE http://www.vrajitorul.eu/ – Magia afacerii dvs.
  informatii utile >> http://www.vrajitorul.eu/aplicatia/aplicatia.html

 3. emilia said

  am February 11 2010 @ 12:55 pm

  Poetul Mircea Dinescu savant de renume mondial sau impostor?

  Va rog sa sustineti incercarile de aflare a adevarului in cazul afacerilor derulate de Mircea Dinescu prin firma sa M.D.-Agricola.

  Va rog sa confirmati sau sa infirmati dpdv legal starea de incompatibilitate a lui Mircea Dinescu prin ocuparea functiei de director general al firmei M.D.-Agricola (sursa: http://www.mdagricola.ro/. Informatii extrase din: http://www.mdagricola.ro/autoevaluare2005-2007.pdf. Toate informatiile citate in articol au fost verificate prin surse oficiale, pe site-ul Ministerului de Finante, in baze de date publice referitoare la firme, actionari, pe site-urile firmelor organizatoare ale simpozioanelor, pe site-ul Ministerul cercetarii, pe site-tul CNSAS, pe site-ul OSIM etc.)

  Va multumesc,
  Emilia Irimia

  Mircea Dinescu, poetul, activistul UTC, „savantul“ de renume mondial, pcr-istul-disident se ocupa de o vreme cu „de toate“.

  De la agricultura la poezie, de la inventii si inovatii în domeniul bauturilor alcoolice, medicinii, membranelor etc. pana la rafinamente culinare si cercetari stiintifice pentru obtinerea, reproduc din textul de prezentare a proiectului ROMDIA: „dializorului romanesc pornind de la valorificarea tehnologiei de obtinere a membranelor hollow – fiber de hemodializa“.

  Dand dovada de „abilitati“ practic iesite din comun, poetul Mircea Dinescu devine astfel pe langa analist politic, fermier, actionar, vanator, pescar, director general, „cercetator si coautor“ al unor studii stiintifice si înalt functionar al statului roman (membru al Colegiului CNSAS).

  Firmele sale, oamenii sai si chiar el însusi, în calitate de actionar si de director general, vegheaza la bunul mers al lucrurilor în zona Potelu, Olt.

  Spre exemplu, în calitate de director general al firmei S.C. M.D.-Agricola S.R.L. Potelu, Olt, Mircea Dinescu participa alaturi de un grup de cercetatori ai S.C. C.C.M.M.M. S.A. la proiectul ROMDIA, al carui director este dr. ing. Constantin Dan Badea, doctor în medicina, cercetator grad II, conferentiar la Universitatea din Bucuresti.

  Citim din prezentare ca „în abordarea proiectului s-a pornit de la cercetarile privind obtinerea fibrelor de dializa care s-au finalizat în anul 2005 de catre partenerul S.C. C.C.M.M.M. S.A. si rezultatele cercetarii (Tehnologia de preparare a membranelor de hemodializa tip hollow-fiber – capilare- si instalatia de obtinere a fibrelor pentru echiparea dializorului – la pret de trei ori mai mic decat cele importate) care au fost transferate la S.C. M.D.-AGRICOLA S.R.L., societate care în prezent doreste extinderea cercetarilor în scopul fabricarii dializoarelor echipate cu fibrele obtinute (la un pret de cost de cca. 3 ori mai mic fata de cele ale producatorilor consacrati) si la un nivel de calitate similar cu cel al furnizorilor externi (Germania, Japonia, USA)“.

  Teoretic. Practic cercetarea se va desfasura avandu-l ca parte integrata în proiect si pe „savantul“ de renume mondial Mircea Dinescu!

  Va mira?
  Aflati ca Mircea Dinescu este un renumit cercetator, „a scris“, „a studiat“, a participat alaturi de adevarati oameni de stiinta, cu diferite lucrari la expozitii, simpozioane, manifestari s.a. în Rusia (Moscova), în Ucraina (Sevastopol), în Romania si prin alte locuri din lume.

  Astfel, departe de ochii presei, cu pasi repezi si mai ales silentiosi poetul Dinescu a trecut de la cultivarea vitei-de-vie si plivirea buruienilor din împrejurimile conacului sau cresterea gugustiucilor la cercetare, adica mai exact la o noua etapa profesionala si spirituala a vietii sale, aceea a cercetarii stiintifice bazate, probabil, pe temeinicile cunostinte însusite la Academia de Partid „Stefan Gheorghiu“.

  Imediat, de fapt aproape simultan cu implicarea celor doua firme în proiectul ROMDIA, încep sa curga si premiile. În anul 2005, la prima editie a Salonului International „Inventica 2005“, Universitatea „POLITEHNICA“, desfasurat la Bucuresti în perioada 18-21 octombrie 2005, colectivul format din: Marin Radu, Florica Radu, Mircea Dinescu s.a., a primit Diploma Marele Premiu (10.000 EURO) si locul I, pentru lucrarea cu numarul 608, „Monitorizarea globala a proceselor biologice ce au loc în cadrul operatiilor de dializa renala, utilizand sisteme informatice de inteligenta artificiala si interfetespecializate pentru achizitia datelor semnificative în timp real“.

  În mod deloc surprinzator firma M.D.-AGRICOLA s-a numarat printre sponsorii evenimentului, iar dr. ing. Marin RADU, directorul C.C.M.M.M., a fost si directorul Salonului. Alt amanunt interesant este acela ca printre membrii comitetului de organizare se numara si o anume doamna Prof. Elena LOGHINOVSCHI – Consilier C.C.M.M.M.

  Conform raportului de autoevaluare a unitatii de cercetare-dezvoltare S.C. MD AGRICOLA S.R.L., societate cu raspundere limitata, condusa de Mircea Dinescu, în calitate de director (si actionar majoritar, 99% din actiuni), acelasi colectiv de autori format din Marin Radu, Constantin Cristoi, Radu Iordachel, Mircea Dinescu, Liliana Pasare si Florica Radu a primit si Premiul Special al Juriului International al Salonului si Oficiului de Proprietate Intelectuala, Inventii si Marci al Federatiei Ruse pentru „Monitorizarea globala a proceselor biologice ce au loc în cadrul operatiilor de dializa renala, utilizand sisteme informatice de inteligenta artificiala si interfetespecializate pentru achizitia datelor semnificative în timp real“ la al VIII-lea Salon International de Proprietate Industriala “ARHIMEDE”, Moscova (http://www.archimedes.ru/).

  Ceea ce initial putea parea o reusita în domeniul inovatiei devine rapid, chiar si la o lectura superficiala, un amanunt frapant. Acest raport (semnat de Mircea Dinescu) abunda în citarea a numeroase perfomante, premii internationale, diplome, medalii obtinute de diverse colective de autori printre care se numara, constant, si Mircea Dinescu. De exemplu, autorii: Marin Radu, Gheorghe Batînescu, Arghirescu Marius, Mircea Dinescu, Florin Cioroianu, primesc Diploma de apreciere pentru lucrarea: “Baterie de filtrare a apei cu functie multipla, filtru de impuritati si filtru producator de apa activa continut de aceasta”, din partea Serviciului Federal de Proprietate Intelectuala Brevete si Marci, Salonul International de Proprietate Industriala “ARCHIMEDES”, Moscova-Federatia Rusa, 2006.

  Între anii 2005 si 2007 (cf. raportul semnat chiar de M. Dinescu, în calitate de director general al societatii M.D.-Agricola) poetul Mircea Dinescu primeste, alaturi de alti cercetatori, diferite distinctii pentru “Procedeu si instalatie de producere a berii, bere produsa si amestec cu hamei pentru producerea acesteia”, “Complecsi bioactivi din colagen si extract de Citrullus vulgaris, pentru uz cosmetic” si „Zguri siderurgice reciclate, procedeu si instalatie de preparare si utilizarea acestora în infrastructura terestra”, “Systeme de monitoring et regulation automatique du procesus de dialyse renale”, “Monitorizarea globala a proceselor biologice ce au loc în cadrul operatiilor de dializa renala, utilizand sisteme informatice de inteligenta artificiala si interfete specializate pentru achizitia datelor semnificative în timp real” etc., etc.

  Din continutul „RAPORTULUI DE AUTOEVALUARE
  perioada ianuarie 2005 – decembrie 2007“ (v. foto alaturat) rezulta ca firma contractanta M.D.-Agricola, Potelu, Olt a achizitionat în ultimii ani, din surse proprii, doar o linie de vinificatie si una de îmbuteliere (sa fie oare acea achizitie din fonduri europene despre care relata chiar investitorul Mircea Dinescu în cel mai recent interviu al sau, v. Cotidianul?). Asa-zisele investitii în domeniul cercetarii au fost facute majoritar din bani pulici, din fonduri de la buget, prin finantare integrala sau prin cofinantare.
  În materie de birotica, IT etc. firma M.D.-Agricola are dotari minime, echivalente cu cele ale unui elev pasionat de informatica (Pentium IV, notebook, imprimante jet si laser jet si scanner)! Asadar cercetare din bani publici, fara nicio dotare prealabila, fara investitii serioase si fara un aport substantial de capital.
  (I)
  (va urma)

  În atentia ANI: MIRCEA DINESCU în incompabilitate si prin ocuparea functiei de director general la firma M.D.-AGRICOLA, POTELU, OLT

  Conform Legii 161/2003, art. 84. – (1), c), h), (2) MIRCEA DINESCU a fost în incompatibilitate si prin functia detinuta la firma M.D.-AGRICOLA POTELU, IANCA, OLT (CUI 12499762, J28/203/2000).

  În perioada cat Mircea Dinescu a ocupat functia de membru în Colegiul CNSAS, functie asimilata celei de secretar de stat, firma la care era director general, S.C. M.D.-Agricola S.R.L. Potelu, Ianca a obtinut cofinantare din bani publici pentru proiectul ROMDIA, si pentru alte proiecte.

  Proiectul este derulat în colaborare cu S.C. CCMMM S.A. Bucuresti, S.C. M.D.-Agricola S.R.L. Potelu fiind firma contractanta.

  Consultand site-ul Ministerului de Finante si bazele de date publice aflam ca Mircea Dinescu este actionar al multor firme, cu domenii de activitate diverse (Dilema Veche, Plai cu Boi, Data Invest din Iasi s.a.m.d.).

  Stiind toate acestea si întelegand, probabil, gravitatea unei declaratii mincinoase totusi Mircea Dinescu a declarat sub semnatura proprie ca este actionar la doar doua firme (declarate si acelea inexact: M.D.-Agricola, firma înregistrata în judetul OLT, nu DOLJ cum în mod eronat a notat poetul în declaratia de interese, si Giubega).

  În aceste conditii ce garantii de normalitate si integritate poate oferi Mircea Dinescu?

  Cum poate Mircea Dinescu judeca logic, coerent dosarele, viata si martirajul unor oameni, de vreme ce el însusi pare incapabil a întelege gravitatea propriilor sale fapte si mai ales se arata a fi incapabil sa înteleaga ca un stat de drept se ghideaza dupa lege si nu dupa umorile, pasiunile, afacerile, mafiile si interesele grupurilor pe care pare a le reprezenta numitul Dinescu Mircea.

  Cum poate o persoana publica care, conform propriilor declaratii din presa, are datorii de sute de mii de euro la prieteni (Patriciu, Tanase s.a.), pentru care nu plateste nicio dobanda, sa ocupe o functie într-o institutie care ar trebui sa fie un exemplu de moralitate? Si la urma urmei de ce l-ar credita toti acesti oameni, cu sume fabuloase? Aceasta forma de împrumut nu este tocmai o metoda aproape perfecta de mituire si de solicitare a unor contraservicii?
  _________________________________

  Extras din Legea 161/2003, completata cu toate modificarile ulterioare

  SECTIUNEA a 3-a

  Incompatibilitati privind functia de membru al Guvernului si alte functii publice de autoritate din administratia publica centrala si locala

  Art. 84. – (1) Functia de membru al Guvernului este incompatibila cu:
  a) orice alta functie publica de autoritate, cu exceptia celei de deputat sau de senator ori a altor situatii prevazute de Constitutie;
  b) o functie de reprezentare profesionala salarizata în cadrul organizatiilor cu scop comercial;
  c) functia de presedinte, vicepresedinte, director general, director, administrator, membru al consiliului de administratie sau cenzor la societatile comerciale, inclusiv bancile sau alte institutii de credit, societatile de asigurare si cele financiare, precum si la institutiile publice;
  d) functia de presedinte sau de secretar al adunarilor generale ale actionarilor sau asociatilor la societatile comerciale prevazute la lit. c);
  e) functia de reprezentant al statului în adunarile generale ale societatilor comerciale prevazute la lit. c);
  f) functia de manager sau membru al consiliilor de administratie ale regiilor autonome, companiilor si societatilor nationale;
  g) calitatea de comerciant persoana fizica;
  h) calitatea de membru al unui grup de interes economic;
  i) o functie publica încredintata de un stat strain, cu exceptia acelor functii prevazute în acordurile si conventiile la care Romania este parte.
  (2) Functia de secretar de stat, functia de subsecretar de stat si functiile asimilate acestora sunt incompatibile cu exercitarea altei functii publice de autoritate, precum si cu exercitarea functiilor prevazute la alin. (1) lit. b)-i).
  (3) În mod exceptional, Guvernul poate aproba participarea persoanelor prevazute la alin. (1) si (2) ca reprezentanti ai statului în adunarea generala a actionarilor ori ca membri în consiliul de administratie al regiilor autonome, companiilor sau societatilor nationale, institutiilor publice ori al societatilor comerciale, inclusiv bancile sau alte institutii de credit, societatile de asigurare si cele financiare, de interes strategic sau în cazul în care un interes public impune aceasta.
  (4) Membrii Guvernului, secretarii de stat, subsecretarii de stat si persoanele care îndeplinesc functii asimilate acestora pot exercita functii sau activitati în domeniul didactic, al cercetarii stiintifice si al creatiei literar-artistice

  SURSA: http://romania-mare-trecut-si-viitor.blogspot.com/

Comment RSS · TrackBack URI

Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: