Concurenta chineza

Tweet this

http://www.www.www.urbaniulian.ro/?p=38505
Reclamati abuzurile la adresa office@asistentapentruconsumatori.ro sau la adresa: iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


7 Comentarii pana acum»

 1. Dani said

  am February 9 2010 @ 8:11 am

  Stimate tovarase,

  De circa 20 de ani suntem o economie de piata, in care concurenta e lasata libera, si nu o economie centralizata, de tip comunist, in care sa poti fi obligat, ca si cumparatpr, sa cumperi ce ti se serveste.

  Deci clientul va alege pretul sau raportul pret/calitate preferat, fara sa il intereseze tara de fabricatie sau eventuale bariere artificiale sau politice.

  Cat despre comertul protectionist, el inca mai exista doar in UE, dar e aberant. Si mai era si in Romania inainte de 1989….

 2. georgian said

  am February 9 2010 @ 9:20 am

  @Dani
  D-l Scaunasu vorbea despre o neinformare corecta a clientilor.
  Diferentele de pret pleaca si de la costurile cu energia, care la noi sunt mai mari. Plus costurile cu forta de munca, cu produsele chimice, bronzul, etc. Costurile la noi sunt la nivelul UE, iar la ei …
  UE trebuie sa coreleze taxele cu aceste diferente. Altfel, mii de lucratori in acesta bransa vor trece in carca statului.
  Plus ca datorita poiticii UE fata de China si Turcia, piata a fost invadata de produse de slaba calitate in detrimentul statelor care si-au creat multe neajunsuri datorate respectarii normelor impuse de uniune.

 3. Metalshrine said

  am February 9 2010 @ 10:13 am

  Atata vreme cat se colecteaza taxe si impozite nu cred ca UE este interesata de protectionism in interesul producatorilor interni. Sa nu uitam ca UE este o uniune de tip socialist in care omul este o rotita in sistem si atat. Nu mai poate produce competitiv, sa se apuce de altceva.
  Pe de alta parte concurenta neloiala a Chinei este o problema mondiala inca din anii 80. Pe care nimeni nu a dorit sa o trateze tot din motive de bani incasati ca si taxe. Si, uite asa, au ajuns chinezii sa exporte mai mult decat oricine. Si sa cumpere materie prima in cantitati de neimaginat la un pret de nimic. Ideea este ca in China toate produsele au abtibild de conformitate pentru toate standardele posibile desi nu corespund nici unuia. Insa, iar, nimeni nu se sesizeaza in acest subiect. La noi, daca vrei sa omologhezi un produs, iti vine sa te duci dracului in siberia decat sa treci prin toate furcile caudine ale birocratiei, pe cand la ei este de ajuns sa il produci si sa ai piata de desfacere. Ti se dau toate aprobarile imediat. Iata de ce este posibil asa ceva!

 4. vrajitorul.eu said

  am February 9 2010 @ 11:07 am

  INTRATI PE http://www.vrajitorul.eu/ – Magia afacerii dvs.
  informatii utile >> http://www.vrajitorul.eu/aplicatia/aplicatia.html

 5. asistentapentruconsumatori.ro said

  am February 9 2010 @ 11:07 am

  Lupta noastra a celor de la Asociatia http://www.AsistentaPentruConsumatori.ro se duce impotriva abuzurilor la care sunt supusi consumatorii romani.
  Pentru asta avem nevoie ca voi, sa ne scrieti despre fraudele sau abuzurile la care sunteti supusi de catre comercianti sau autoritati.
  Noi preluam sesizarile voastre si ne luptam pentru ca drepturile sa va fie recunoscute.
  TOT CE AI DE FACUT ESTE SA NE SCRII LA ADRESA office@asistentapentruconsumatori.ro

 6. fuck them all said

  am February 9 2010 @ 7:05 pm

  @dani…
  Kamarade…
  Protectionismu’ nu l-au inventat europenii. De marele zid… si de interdictia milenara a comertului maritim cu barbarii… (din viitoarea …ue) la tine-n celula… nu s-o fi auzit.
  Nici de inducerea in eroare a clientelei. In piata libera…din Ferentari, se practica, doar.
  Ca atare, “ca cumparatpr”, buy china… ca-i ieftin la “ieuropa” si lasa sfaturile legate de ce nu cunosti (sau esti prost… informat) Anticomunisti cur-a-josi… isi mai dau aere , nu numai pe niet; lasa pe cei ce n-au ochii oblici sa-(si) dea “GAZE”.

 7. Victor said

  am February 10 2010 @ 6:59 pm

  Dani, la o expozitie se vindeau parfumuri Diesel contrafacute. Nici cutia, nici sticla, nici mirosul nu semanau cu cel original. Oare e normal ca produsele contrafacute sa faca concurenta llibera produselor originale? Nu vorbim de concurenta intre brenduri atestate, ci intre tiganii si produse “de firma”. Cineva trebuie sa faca ceva si sa dea amenzi mari. Dar nu face.

Comment RSS · TrackBack URI

Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: