Banner

Propunere pentru a lupta eficient cu fraudele puse la cale de operatorii de telefonie mobila

Tweet this

http://www.www.www.urbaniulian.ro/?p=38287
Reclamati abuzurile la adresa office@asistentapentruconsumatori.ro sau la adresa: iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


10 Comentarii pana acum»

 1. cineva said

  am February 4 2010 @ 12:24 pm

  Pai cand am intrebat la Vodafone de ce nu blocheaza telefoanele CUMPARETE DE LA EI la abonament si care sunt declarate FURATE pe baza identificatorului IMSI = cod unic fiecarui telefon mobil!(ca in Anglia si alte tari UE), AU DAT DIN UMERI si s-au facut ca ploua si ca nu stiu!
  Putem sa zicem deci ca Vodafone Romania si altii , INCURAJEAZA FURTUL DE TELEFOANE MOBILE ? Nimeni nu-i poate trage la raspundere ca REFUZA sa faca asta clientilor care o cer ?

 2. vrajitorul.eu said

  am February 4 2010 @ 12:28 pm

  INTRATI PE http://www.vrajitorul.eu/ – Magia afacerii dvs.
  informatii utile >> http://www.vrajitorul.eu/aplicatia/aplicatia.html

 3. asistentapentruconsumatori.ro said

  am February 4 2010 @ 12:29 pm

  Reclamati abuzurile la care sunteti supusi la office@asistentapentruconsumatori.ro

  Lupta noastra a celor de la Asociatia http://www.AsistentaPentruConsumatori.ro se duce impotriva abuzurilor la care sunt supusi consumatorii romani.
  Pentru asta avem nevoie ca voi, sa ne scrieti despre fraudele sau abuzurile la care sunteti supusi de catre comercianti sau autoritati.
  Noi preluam sesizarile voastre si ne luptam pentru ca drepturile sa va fie recunoscute.

  TOT CE AI DE FACUT ESTE SA NE SCRII LA ADRESA office@asistentapentruconsumatori.ro

 4. Theorry said

  am February 4 2010 @ 12:59 pm

  IMEI i se spune si este amprenta oricarui terminal

 5. Paul said

  am February 4 2010 @ 1:09 pm

  “Exista o modalitate/instrument de plata numit payless/microplati, care se foloseste la anumite instrumente bancare gen card, breloc sau telefon mobil, dar cum spune si numele, MICRO PLATI, adica valori de maxim 30-50 Euro. De ce la Orange Romania se pot face achizitii de cartele prepay in valoare de 100 EURO (mai mult decat jumatate din salariul minim stabilit in romania); ce mai urmeaza, sa ne vindem casele prin SMS?”

  Foarte coerent… Ce nu inteleg este de ce ti mortis sa-ti iei cartela de 100 de euro la Orange ? Din cate stiu, pretul unei cartele cu numar si credit de 4 euro e vreo 150 de mii lei vechi, iar planul tarifar ti-l alegi singur. Nu ma incanta sa-mi dau datele la o cartela pre-pay, este dorinta fireasca de a-mi fi respectata intimitatea convorbirilor, mai ales dupa mizeria celor 6 luni de convorbiri inregistrate. Faptul ca maica-ta a fost prostita la telefon nu este o justificare suficienta, poti fi prostit si pe strada la fel de bine. Un om de 40 de ani nu este batran (eu am 41) poate foarte bine sa judece corect un aspect sau altul. In schimb tu, presupun ca ai 15-16 ani, nu cred ca esti la varsta la care sa dai cu pumnul in masa cu aberatii de genul asta. Cand o sa faci 18 ani si o sa fi independent, mai vorbim.

  Nu mai postati toate tampeniile d-le senator, altfel riscati ca subiectele cu adevarat importante sa nu mai fie luate in serios !

 6. XENNYA said

  am February 4 2010 @ 1:13 pm

  Si eu ma numar printre persoanele inselate de Orange … Degeaba m-am plans la Oficiul ptr protectia cumparatorilor … nu iti dau dreptate , pe motiv ca cei de la Orange sint bine acoperiti de hartii , iar inspectorii OPC , bine platiti din bugetul de stat, dorm in papuci si nu fac nimic ca bietul roman sa nu mai fie la dispozitia unor excroci cu manecute albe … mie, pur si simplu, Gigantul Orange mi-au confiscat cca 60 eur, banii pe care ii adunasem in aproape 5 ani pe cartela … a fost suficient o clipa de neatentie la expirarea perioadei de gratie
  si banii mi i-au confiscat fara drept de apel … cand am incercat sa-mi incarc cartela , nu s-a mai putut face nimic … sistemul lor , cica NU PERMITE … ADICA SINT ASA DE DIABOLICI , incat si-au facut un program de furt legalizat … atata vreme cat eu sint in posesia cartelei SIM , in sistemul lor exista dovada clara ca pe aceea cartela aveam disponibil cca 60 eur , cum sa nu se mai poata face nimic ???… o sa ma intrebati de ce nu mi-am folosit creditul ?? … ei bine, de proasta , pentru ca in paralel aveam si abonament tot la ei si ii creditam sistematic ca sa isi bata joc in cele din urma de buna mea credinta …repet : in cinci ani , am avut grija sa imi incarc cartela, dar a venit o zi in care am intarziat cateva zile … si Orange , gigant dar si cu o lacomie peste masura , mi-a confiscat cca 60 euro… ba mi-au si ras in nas, puteau sa-mi confiste si mai mult daca ar fi avut de unde … inspectorilor OPC li s-a parut normal , vezi doamne , nu mi-am respectat perioada de gratie … dar si eu cat va exista internet , voi face publicitate pentru Orange , voi spune cui are urechi de auzit ce hotie mascata se practica in universul portocaliu orange … oricum am auzit ca o duc destul de rau , de au ajuns sa -ti pretinda bani si pentru serviciile de relatii cu clientii ce erau odinioara gratis … am avut cartela pe nr.0746 323680, acum in posesia altui utilizator desigur , caruia i s-a repartizat acest numar … doar e criza mare si fraieri multi … stau si ma gandesc cam cat inghite Orange de la cei multi, desigur, care gresesc ca si mine ,doar perioada de gratie nu e litera de evanghelie, ca sa i te inchini ca la sfintele moaste daca vrei sa nu fii excrocat … din curiozitate , m-am interesat si in alte retele nu se procedeaza la fel …

 7. laur said

  am February 4 2010 @ 7:31 pm

  PENTRU PAUL , care la 41 de ani nu e in stare sa inteleaga ce a vrut sa spuna omul si pe deasupra se mai da si intelept.
  Explicatie : Ar fi oportun ca companiile de telefonie sa NU permita plati gen ,incarcare ,reincarcare,transferuri ,plati prin sms ,cartele,etc, mai mari de 40E pt. a putea diminua paguba produsa pritr-o eventuala tapa.
  Din punctul meu de vedere ii consider pe operatori parte integranta in incurajarea acestor tepe care sunt in beneficiul lor
  Deasemeni identificarea cumparatorului ar fi imperios necesara ,intrucat aceasta tehnologie poate fi folosita si in scopuri distructive.

 8. cineva said

  am February 4 2010 @ 11:38 pm

  @ Theorry
  Imi cer scuze de confuzie. Intr-adevar e vorba de IMEI. IMSI e de pe cartela SIM.
  IMEI-ul, companiile telefonice si-l noteaza cu grija undeva cand cumperi telefonul de la ei. Poate pentru SRI,localizare etc. si nu pentru a bloca accesul terminalului in retea in caz de furt.

 9. cineva said

  am February 4 2010 @ 11:46 pm

  @XENNYA
  Nici nu ai idee cum is trateaza si angajatii firmele asta de “jecmanire mobila”. Intra pe http://www.desprefirme.com si ai sa vezi acolo ce “de dulce” ii vorbesc fostii angajati.
  Sefia (din Bucuresti) a avut (si are inca pe timp de criza!) salarii de MII si ZECI DE MII de euro! Pe spatele boilor abonati/angajati din restul tarii!
  Cotizati baieti cu spor la ei si la companiile farmaceutice!

 10. Cristina said

  am February 16 2010 @ 7:21 am

  Tovarasul Ciuca, ce ar fi sa nu mai umblati cu “inregistrarea pre-pay. Cine le foloseste nu poate fi taxat de mai mult decat are in card, si nici nu estiobligat sa iti cumperi prea multe minute. Decuplarea telefoanelor mobile trebuie facuta doar pentru cei ce platesc abonamente si care au fost astfel de acord sa garanteze ca isi vor plati facturile. Cat priveste “plati suplimentare” la pre-paid NU TREBUIE SA EXISTE.

Comment RSS · TrackBack URI

Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: