Statul falimenteaza micile farmacii si instituie indirect dictatura marilor importatori de medicamente; cum vor fi afectati consumatorii finali

Tweet this

http://www.www.www.urbaniulian.ro/?p=37962
Reclamati abuzurile la adresa office@asistentapentruconsumatori.ro sau la adresa: iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


11 Comentarii pana acum»

 1. asistentapentruconsumatori.ro said

  am January 28 2010 @ 4:53 pm

  Reclamati abuzurile la care sunteti supusi la office@asistentapentruconsumatori.ro

  Lupta noastra a celor de la Asociatia http://www.AsistentaPentruConsumatori.ro se duce impotriva abuzurilor la care sunt supusi consumatorii romani.
  Pentru asta avem nevoie ca voi, sa ne scrieti despre fraudele sau abuzurile la care sunteti supusi de catre comercianti sau autoritati.
  Noi preluam sesizarile voastre si ne luptam pentru ca drepturile sa va fie recunoscute.

  TOT CE AI DE FACUT ESTE SA NE SCRII LA ADRESA office@asistentapentruconsumatori.ro

 2. georgian said

  am January 29 2010 @ 10:23 am

  Siti cumva care este adaosul comercial la medicamente? De la 25% in sus !!!
  Despre preturi maximale la tigari am auzit. Dar despre preturi maximale la medicamente cand vom auzi?
  Ministerul Sanatatii TREBUIE sa se implice in negocieri directe cu furnizorii, cel putin pentru spitale. S-ar obtine economii importante si s-ar limita drastic coruptia la nivelul spitalelor. Va trebui insa limitata coruptia la nivelul ministerului.
  In ceea ce priveste concurenta, ea exista si intre supermarketuri si buticuri. Au castigat supermaketurile. La fel se intampla si cu farmaciile. Singura solutie viabila in folosul populatiei este impunerea unui pret maximal si adaosuri maximale pe lantul de distributie. Iar ca aceastea sa fie posibile, medicamentele trebuie sa devina produse accizabile.
  Dar nici un guvern nu s-a implicat pana acum. Banuiesc ca mana lunga a importatorilor de medicamente ajunge peste tot…

 3. o famarcista said

  am January 29 2010 @ 3:58 pm

  Stimate domnule Iulian Urban,

  referitor la articolul Dv. va dau perfecta dreptate!
  Din pacate, dupa ce am votat cu incredere PD-L am constatat zilele
  trecute ca partidul din care faceti parte se pregateste sa puna cireasa
  pe tort si sa ne distruga punand supraimpozit pe dividende.
  Cu aceasta masura veti termina complet farmaciile mici, marile lanturi
  functionand in majoritate pe sistem off-shore.
  Domnule Urban, la aflarea acestei vesti am fost distrusa. Am cazut
  intr-o depresie adanca, si din pacate am pierdut si laptele. Sunt silita
  sa-mi intarc acum copilul…
  Stimate domnule Urban, incercati sa stopati acest genocid fiscal ! Daca
  nu veti reusi, nu-mi va ramane decat falimentul si emigrarea.

  Cu respect,
  O farmacista clujeana

 4. ALEXANDRU EUGENIA said

  am January 30 2010 @ 4:31 pm

  Eu nu inteleg cum este posibil sa ne plinga de mila un parlamentar,pe blogul sau,prefacindu-se ca nu stie ca avem un Consiliu al Concurentei si o Lege a Concurentei care pot interveni si regla disfunctionalitatile din piata farma.
  Consiliul Concurentei a fost creat si functioneaza in interesul consumatorilor si atunci,este firesc sa ma intreb,in conditiile in care CC se face ca ploua in Romania si nu se autosesizeaza in vederea investigarii cauzelor care au condus la falimentul farmaciilor independente,oare nu le este mai bine cetatenilor?
  De ce sa se mai impiedice cineva de niste cersetori care nu stiu altceva decit sa ceara bani si sa plateasca taxe statului roman,cind ar putea sa foloseasca banii firmelor off-shore?
  Acestea nu cer bani pentru retete,nu platesc impozite statului roman,pacientii inghit bulinele gratuite si toata lumea este multumita.

 5. oaspetele said

  am January 31 2010 @ 10:30 am

  Adaosul maximal la medicamente (adica produsele pentru care e nevoie de reteta) e de MAXIM 24%. Asa ca va rog sa comentati in cunostinta de caua.

 6. Victorita@Alexandra Eugenia said

  am January 31 2010 @ 11:18 am

  Eu nu inteleg de ce trebuie sa va planga de mila sau sa aduca in discutie acest subiect un parlamentar, in loc ca voi cei afectati de aceste lucruri sa sesizati Consiliul Concurentei

 7. ALEXANDRU EUGENIA said

  am February 1 2010 @ 2:50 pm

  Cine a spus ca farmacistii n-au sesizat Consiliul Concurentei?
  Desi nu s-a primit un raspuns oficial la petitia adresata,CC a semnat un protocol cu Agentia Nationala a Medicamentului,cu CNAS,MS si reprezentanti ai distribuitorilor de medicamente,adica cei care se fac vinovati(in teorie,pentru ca practic beneficiaza de prezumtia de nevinovatie)de falimentarea farmaciilor.
  Continutul protocolului, noua nu este accesibil, poate si pentru ca nu ne este favorabil.
  Daca privim situatia prin perspectiva legitimitatii mi se pare cel putin ciudat ca n-au fost chemati si farmacistii la discutiile ce au avut loc.
  Una dintre prioritatile CC,asa cum reiese din Raportul de activitate, o constituie desfiintarea asociatiilor profesionale care ingradesc accesul liber la exercitarea profesiei, astfel ca este foarte probabil ca la sfirsitul lui 2010 sa vedem farmacisti in tribunal si avocati vinzind buline.
  In tara in care CC este stat in stat orice este posibil si normal,bineinteles in si pentru folosul consumatorilor.
  Ce ziceti,domnule avocat,ne predam stafeta?
  Eu propun sa nu mai asteptam sfirsitul anului pentru ca s-ar putea sa nu mai avem consumatori.
  ?

 8. dz5 said

  am February 1 2010 @ 3:52 pm

  @ ALEXANDRU EUGENIA

  Poti sa ne arati unde si cum ati sesizat [voi farmacistii] Consiliul Concurentei?
  Ati revenit apoi cu inca alte sesizari si reclamatii la ei? Daca da, arata-ne ca ati intreprins aceste actiuni

 9. ALEXANDRU EUGENIA said

  am February 1 2010 @ 6:28 pm

  Nu sunt sigura ca am inteles corect sensul intrebarii dvs.Plec de la premisa ca sunteti de buna credinta si doriti sa ne/va ajutati astfel incit pe primul plan sa se regaseasca profesionalismul care,din punctul meu de vedere este primordial in relatia cu consumatorii finali ai serviciului farmaceutic:
  http://www.colegfarm.ro/noutati/142-petiie-ctre-consiliul-concurenei.html

 10. ALEXANDRU EUGENIA said

  am February 1 2010 @ 6:52 pm

  Legea concurentei a fost gindita de parlamentarii romani astfel incit sa se armonizeze cu legislatia europeana.Problema cea mai mare a acestei legi este aceea ca se centreza pe pretul produselor.In industria farmaceutica un pret mic nu inseamna intotdeauna calitate si siguranta.In conditiile in care pretul medicamentelor a scazut fortat(preturile sunt impuse de catre ministerul de resort,adica MS)este posibil ca in cazul anumitor produse,respectiv medicamente,pretul de vinzare sa fie sub pretul de productie ajungind astfel, in situatia de dumping.Dumpingul este considerat infractiune in majoritatea statelor,doar ca la noi,institutia care ar trebui sa remedieze aceasta situatie nefireasca,respectiv CC,nu ia nici o masura.Consecinta o constituie reexportarea medicamentelor,uneori chiar in tarile din care acestea provin.Am fost in situatia in care,pentru a asigura continuitatea tratamentului unui bolnav de cancer,sa rugam toti distribuitorii de medicamente sa ne ajute.Rezultate s-au obtinut.dar dupa ce am trecut la amenintari.

 11. Oana said

  am February 5 2010 @ 4:59 pm

  @georgian, inainte sa vorbesti despre lucruri pe care nu le cunosti, intra pe site-ul ministerului sanatatii si cauta acolo adaosul la medicamente. Pentru stiinta ta, medicamentele au pret impus.Si un adaos mediu de 6-8%.Minim 1,2%,maxim 25%. Ma refer la medicamentele de prescriptie, adica ampicilina, furosemid, cefalexin, trimetazidin si altele.Iar medicamentele alea cu adaosul fenomenal de 25% costa cu tot cu adaos 1.65 ron. OTC-urile, medicamente eliberabile fara prescriptie, pot ajunge si la 20-25% adaos. Adica aspirina, algocalminul, antinevralgicul. Pe global o farmacie poate practica in cel mai fericit caz un adaos mediu de 8-12%, pentru ca peste trei sferturi dintre medicamentele eliberate intr-o farmacie sunt cu pret impus. Si daca tu crezi ca se face avere din 0.6 ron cat castiga un farmacist pe o cutie de captopril de 25mg, arata-mi cum, poate devin si eu miliardara maine. Pana una-alta ma tarasc depozitele in judecata pentru restanta la plata medicamentelor eliberate pe fretete compensate si gratuite asta vara, in iulir si pe care nici in ziua de azi nu am primit banii.
  Numiti, va rog, un singur miliardar din top 300 care este farmacist! Unul singur, nu mai multi!
  E usor sa pui etichete, e usor si racoritor sa arunci cu noroi, e cel mai placut sa ii pui stampila de vanzator unui om care a invatat pe rupte in cei cinci ani de facultate, e usor sa manjesti! Ati invatat sa puneti egal intre proprietarii de farmacii si farmacisti fara sa aveti macar decenta sa vedeti daca intr-adevar este cum credeti voi. Azi, cand orice carnatar cu bani isi deschide farmacie, e usor sa ii spui “domnu’ farmacist”, nu? Sau pur si simplu unii nu pot gandi mai mult de atat…

Comment RSS · TrackBack URI

Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: