Banner

Polemica intre senatorul Urban si un medic pe tema testarii medicamentelor si vaccinului CantGrip pe copiii romani

Tweet this

http://www.www.www.urbaniulian.ro/?p=37688
Reclamati abuzurile la adresa office@asistentapentruconsumatori.ro sau la adresa: iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


11 Comentarii pana acum»

 1. asistentapentruconsumatori.ro said

  am January 25 2010 @ 11:17 am

  Lupta noastra a celor de la Asociatia http://www.AsistentaPentruConsumatori.ro se duce impotriva abuzurilor la care sunt supusi consumatorii romani.
  Pentru asta avem nevoie ca voi, sa ne scrieti despre fraudele sau abuzurile la care sunteti supusi de catre comercianti sau autoritati.
  Noi preluam sesizarile voastre si ne luptam pentru ca drepturile sa va fie recunoscute.
  TOT CE AI DE FACUT ESTE SA NE SCRII LA ADRESA office@asistentapentruconsumatori.ro

 2. vrajitorul.eu said

  am January 25 2010 @ 11:17 am

  INTRATI PE http://www.vrajitorul.eu/ – Magia afacerii dvs.
  informatii utile >> http://www.vrajitorul.eu/aplicatia/aplicatia.html

 3. Catalin HN said

  am January 25 2010 @ 3:19 pm

  Excelent punctul de vedere al d-lui sen. Urban. Se pare ca daca dr. Mengele ar mai trai si ar angaja medici in echipa proprie, d-nul dr. Horatiu Cristian BELU ar avea sanse (daca ar candida) sa fie angajat :(
  E trist ca un medic, indiferent de specialitate / experienta / tara din care provine mai poate fi de acord in 2010 cu experimentele medicale pe copii. Daca un adult consimte in mod LIBER si in deplina CUNOSTINTA DE CAUZA sa devina cobai pt. testarea unor medicamente (vaccinuri) este treaba lui. A face insa astfel de teste pe copii este o fapta care se poate incadra (din punct de vedere moral) la tentativa de crima si nu se poate justifica prin nici un argument (medical, legal etc. fiindca din punct de vedere moral-etic nici nu are sens sa mai vorbim).

 4. dzp said

  am January 25 2010 @ 3:52 pm

 5. Horatiu Bellu said

  am January 25 2010 @ 3:54 pm

  Buna Dimineata,
  Domnule Senator
  Ceea ce-mi spuneti dumneavoastra este cunoscut de comisiile de etica din domeniul sanatatii din toate tarile. O parte chiar au interzis aceste practici ceea ce a determinat companiile farmaceutice sa se orienteze spre tari sub/slab dezvoltate, unde oamenii se ofera sau isi ofera copiii pentru un “un pumn de arginti” pentru testarea noilor produse medicamentoase sau a vaccinurilor.. Cand si aceste tari s-au sesizat, aceste experimente s-au facut sau se fac in secret (in prima faza) fara a li se spune pacientilor sau tutorilor nimic si abia apoi, cand se vede comportarea produsului fata de organismul copiilor/adultilor se trece la experimentul direct cu incunostintarea subiectilor.
  Situatia expusa de dumneavoastra este extrema deoarece trebuie sa ne gandim la incorectitudinea sistemului chiar in cazul in care parintii cumpara mancare pentru copii.
  Exista insa o mica diferenta intre vaccinuri si medicamente. Vaccinurile se produc toate (pana acum) dupa o tehnologie cunoscuta, cu “ingrediente” care au fost folosite anterior si in alte vaccinuri si atunci singurele reactii adverse care se pot intalni sunt date de catre agentul etiologic (bacterie/virus) dar numai daca acesta este viu si atenuat/modificat. In cazul in care agentul etiologic este inactivat (mort ca in cazul virusului gripal) sau din el s-au extras unele parti (in general proteine) care au capacitate imunologica si imunogena chiar si efectele adverse datorate agentului etiologic dispar sau sunt foarte mici, cunoscute si se pot cuantifica sub raport beneficii/reactii adverse.
  Problema ETICA este la testarea medicamentelor. In goana lor dupa pozitie de piata, profituri si imagine firmele producatoare de medicamente trec in viteza peste testarile pe subiecti umani sau nu estimeaza corect efectele pe timp mediu si lung si de aceea asistam la retrageri de medicamente de pe piata sau la schimbarea modului de eliberare al acestora (la liber, cu reteta, cu reteta speciala, cu aprobari etc) la restrangerea modului de utilizare (in boli mai putine, mai grave sau in care chiar nu exista un alt tratament) sau chiar la interzicerea medicamentelor.
  Dumneavoastra, politicienilor, va revine datoria/placerea/sarcina de a implementa (la propunerea specialistilor) legi care sa faca lumea noastra mai buna, mai dreapta si mai corecta.
  De aceea am fost putin suparat cand ati atacat direct imunizarea contra gripei, fara sa puneti nimic in loc, vaccinarea contra unui agent etiologic (bacterian/viral) fiind singura metoda/cale de a va proteja direct impotriva acelui agent. De aceea sunt suparat pe colegii mei, medici umani, care au invatat medicina la fara frecventa si ajung sa spuna prostii, ca acel doctor de la Iasi, si care formeaza opinii nevalidate stiintific.
  Daca doriti, putem continua aceasta discutie/polemica, va stau la dispozitie chiar si pentru o intalnire, dar va rog sa nu folositi fragmente din aceasta corespondenta in informarile dumneavoastra zilnice. Daca doriti puteti folosi intreaga corespondenta dar nu fragmente scoase din context.
  Va multumesc pentru provocare, pentru intrebare si cu speranta unei continuari a discutiei,
  Cu stima,
  Horatiu Cristian BELU

 6. Ricu said

  am January 25 2010 @ 4:21 pm

  Ma alatur doctorului Bellu. Nu se poate purta o discutie la obiect si, mai ales, cu impact serios asupra opiniei publice cu persoane lipsite de cunostintele necesare. Nu se poate oferi omului un produs medicamentos fara testare serioasa pe om. Exista reglementari serioase si severe referitoare la aceste modalitati si testele pot dura unul sau mai multi ani. Lucru valabil si pentru copii. Nu intotdeauna un medicament valabil pentru adulti este bun pentru copiii. Un copil nu este un sfert sau o zecime dintr-un adult ci este un organism aparte, chiar asa cum este numit : copil ! Nu putem trata avocateste o problema medicala, dupa cum nici una juridica nu poate fi tratata corect de un medic sau un inginer mecanic.
  Imi pare rau, dar Dl. senator Urban prea a intrat in haina lui Gica Contra si reactioneaza la orice. Nu contest capacitatea D-sale dar cand te pricepi absolut la orice domeniu, nu mai devii credibil.
  Din pacate, “isteria” vaccinarii impotriva gripei sau a cancerului de col la fetite, nu a fost declansata de medici ci de cei care s-au exprimat fara sa fie in cunostinta de cauza.
  Concluzia este una singura : sa lasam oamenii de specialitate sa face ce trebuie. Daca ne punem in situatia ca toti care vor sa faca ceva sunt numai criminali si impotriva semenilor lor, unde Dumnezeu mai ajungem ?!

 7. VIOREL URBAN said

  am January 25 2010 @ 4:28 pm

  @ Ricu

  Nimeni nu are voie sa decida pentru mine si altii. Specialistii sunt acolo NU SA FACA VANZARE , NU SA SE VANDA URIASELOR CONCERNE FARMACEUTICE CI SA MUNCEASCA PENTRU ADEVAR SI DEZVOLTAREA SOCIETATII, ADICA O VIATA MAI BUNA !

  Cine isi uita scopul si misiunea este un om care nu are cu ce sa mai ajute prezenta lume. Si inca un lucru : Nu uitati de existenta drepturilor si libertatilor fundamentale consfintite de CONSTITUTIA ROMANIEI. Indiferent ce ai spune tu sau alti experti, au si multi altii avem puterea si dreptul sa ne documentam si sa refuzam un produs sau altul. Asta e diferenta intre o lume democratic si libera si o dictatura stiintifica in care specialistii spun maselor cine, ce , cum, unde sa faca.
  Daca vrei sa traiesti asa, fi sanatos. Am inca dreptul sa spun NU.
  Si nu incepe cu Gica contra , sa le fie rusine medicilor si doctorilor care stiu adevarul si nu spun nimic din frica [de a=si pierde banii, locul de munca, influenta, statutul, etc.] pentru ca nu asta inseamna sa muncim pentru o lume mai buna, asa cum se sustine.

 8. Irina said

  am January 25 2010 @ 4:38 pm

  @ Ricu: Iti doresc din suflet mult succes… Succes la testari. Te rog eu, vaccineaza-te tu, fii tu cobai pentru toate medicamentele care vor aparea de azi inainte. Injecteaza-te tu cu toate substantele posibile, baga-ti tu in vene tot ce coace creiereul mai marilor companiilor farmaceutice. Si-apoi revino pe site si impartaseste-ne experientele tale. Eu nu vreau asta. Si am dreptul sa spun NU ! Hai, bafta

 9. obiectiva said

  am January 25 2010 @ 4:54 pm

  cata vreme are semnatura unui reprezentant legal, NU AVETI CE FACE. trist, dar adevarat! totusi, vaccinurile s/au testat pe cobai. daca va musca un caine, riscati si nu faceti antirabicul??? in 48 de ore puteti muri, daca aveti RABIE!!!! problema se pune pe plan moral, in legatura cu un vaccin antigripal, fara niciun fel de scop NOBIL.

 10. http://www.urbaniulian.ro/2010/01/25/exterminarea-romanilor-cazul-nastasoiu-ninel-decedat-dupa-vaccinarea-cu-cantgrip/ said

  am January 25 2010 @ 5:30 pm

 11. Eugen@Obiectiva said

  am January 25 2010 @ 5:31 pm

  anti-rabicul este testat de vreo 50 de ani asa ca nu sunt probleme; Un medicament se testeaza in minim 20 de ani…asa ca este o mare diferenta intre antirabic si CantGrip-ul care a fost produs abia in nov. 2009

Comment RSS · TrackBack URI

Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: