Extras din Deciziile CCR pe tema legii de pensii militare

Tweet this

http://www.www.www.urbaniulian.ro/?p=37686
Reclamati abuzurile la adresa office@asistentapentruconsumatori.ro sau la adresa: iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


19 Comentarii pana acum»

 1. vrajitorul.eu said

  am January 25 2010 @ 11:17 am

  INTRATI PE http://www.vrajitorul.eu/ – Magia afacerii dvs.
  informatii utile >> http://www.vrajitorul.eu/aplicatia/aplicatia.html

 2. asistentapentruconsumatori.ro said

  am January 25 2010 @ 11:18 am

  Lupta noastra a celor de la Asociatia http://www.AsistentaPentruConsumatori.ro se duce impotriva abuzurilor la care sunt supusi consumatorii romani.
  Pentru asta avem nevoie ca voi, sa ne scrieti despre fraudele sau abuzurile la care sunteti supusi de catre comercianti sau autoritati.
  Noi preluam sesizarile voastre si ne luptam pentru ca drepturile sa va fie recunoscute.
  TOT CE AI DE FACUT ESTE SA NE SCRII LA ADRESA office@asistentapentruconsumatori.ro

 3. georgian said

  am January 25 2010 @ 2:03 pm

  Pensiile militarilor sunt jignitoare pentru marea majoritate a pensionarilor. Oameni care au dat PLUSVALOARE acestei tari, care au muncit in adevaratul sens al cuvantului, au pensii cu mult mai mici decat acesti pensionari de lux, care nu au adus nimic acestei tari. Militarii s-au bucurat de privilegii si in regimul trecut si se bucura si acum. Oamenii ajung in somaj lipsiti de posibilitatea intretinerii familiei. Militarii sunt trecuti in rezerva cu COMPENSATII echivalente cu 5 ani de munca la salariul minim pe economie.
  Este o mizerie si o discriminare.

 4. gabriel tudor said

  am January 25 2010 @ 2:36 pm

  Georgian,
  cam ai dreptate! insa nu sunt lamurit de ce mama dracului iti omori porcul dupa ce il ingrijesti un an de zile si de ce mai tii un caine pe langa casa, daca tot ai porc! poate te pazeste el!
  Cat de cretinoizi sa fiti si sa puneti botul la toate ordnariile astea?
  Este firesc ca ARMATA sa para favorizata, deoarece in timp de PACE nu isi exercita atributiunile decat asupra tintelor de carton (eventual doar daca nu ai fost secretar de partid, si atunci ai cam supt-o de pe la soldatii care ii puneai la canal sa construiasca socialismul) iar in timp de razboi nu face decat sa moara impreuna cu toti ceilalti pentru o cauza decisa de conjuctura sau de politicieni!
  OK, de acord cu tine ca au mai fost si evenimete ciudate in care unui civili au atras acest organism in jocurile politicianiste meschine!
  Insa de armata ca INSTITUTIE e nevoie doar si pentru a nu tine porcul in loc de caine!
  Oricum, astept sa vad cand urmeaza sa vrei sa ne impusti pe toti!
  Eu stiu sa trag cu arma! Adica, mai stiu, ca acuma sunt mancator din pensia aia nesimtita si din compensatoriile care ma imbuiba ca un nemernic ce sunt!

 5. gabriel tudor said

  am January 25 2010 @ 2:39 pm

  CATRE DOMNUL URBAN IULIAN
  ATI VAZUT DOMNULE SENATOR UNDE SE AJUNGE CU URA INTRE DIFERITELE CATEGORII SOCIALE?
  Cu ce suntem de vina noi, beneficiarii legilor facute de dumneavoastra ca le faceti strambe, ciudate, ambigui, absurde, discriminatorii, fascistoide, alambicate, neclare, mizerabile, privilegiabile?

 6. Urban@Gabriel Tudor said

  am January 25 2010 @ 2:41 pm

  Care “facute de mine ” ? Am facut eu aceasta lege ?

 7. gabriel tudor said

  am January 25 2010 @ 3:48 pm

  Domnule senator, intrebarea era retorica si cuvantul DUMNEAVOASTRA ca pluralul senioral (si nu singular senioral) reprezinta intersectia sau incluziunea tuturor multimilor senatorilor participanti vreodata la intocmirea unor legi de la inceputurile lumii moderne si pana astazi!
  LEGILE in nici un caz nu au fost facute de MINE!
  Adresabilitatea SI CATRE dumneavoastra individual a fost data de faptul ca ati gazduit informatiile si parerea lui georgian pe acest site, ce pare a fi al unei organizatii ce are legatura cu domnul senator URBAN IULIAN.
  Altfel, nu ma intereseaza deloc cum participati dumneavoastra (ca persoana singulara) la procesul de legiferare, pentru ca nu sunteti reprezentantul meu in SENAT.

 8. georgian said

  am January 25 2010 @ 6:23 pm

  stimate domnule Gabriel Tudor
  Chiar va inteleg indignarea. Jocul dumneavostra de o viata de-a hotii si vardistii v-au adus pensii care va ajuta sa traiti bine (din banii nosti), pe cand pensia soacrei mele care a muncit CU-ADEVARAT nu-i permite decat sa subziste.
  Noi nu putem sa o ducem bine pentru ca platim impozite de ne sufocam ca dumneavoastra si altii asisderea sa traiti bine.
  Iar in final, ati avut dreptate. Chiar ca imi vine sa va inpusc…
  Nu pentru pensia dumneavoastra. Ci pentru modul infect in care v-ati permis sa ma jigniti. Asta ati invatat-o in armata, banuiesc.

 9. gabriel tudor said

  am January 26 2010 @ 10:22 am

  Stimate domnule jignit
  atata vreme cat ma iNpusti, in loc sa ma iMpusti, ma simt protejat de faptul ca incapacitatea dumitale intelectuala te va determina sa tii pusca cu teava spre ochii proprii, minunandu-te ca pe acolo ar putea sa iasa luminita de la capatul tunelului.
  Altfel, iti mai spun doar o data, de ce nu tai cainele la craciun si nu tii porcul pentru paza? Poate pentru ca si in acest domeniu ai putea sa faci confuzii din lipsa de cunostinte zoologice?
  Cel mai important aspect care l-am deprins in Armata a fost sa fiu pregatit sa omor oameni, pentru ca asta este rostul ei! Oare de ce ar trebui acuma sa te respect pe matale, pentru care chiar depusesem un juramant ca te voi apara chiar cu pretul vietii mele daca va fi nevoie?
  Vezi tu, individ lipsit de intelect dar si de scrupule, acum dupa ce ma-ta soacra a stat linistita in casa iar cainele si porcul au stat in cotet afara, chiar pe cel mai cumplit ger, ca sa nu fie ea plina de griji, de ce dai cu piciorul tot in caine si in porc? AHA, stiu! pentru ca pari atat abject incat cred ai fi REALMENTE in stare sa mananci cainele sub forma de jumari atunci cand ti-ar fi mai greu!

 10. digital said

  am January 31 2010 @ 2:14 pm

  domnului jignit i-a murit si cainele si porcul,iar in cele din urma si glasul!!!

 11. Ochidesoim said

  am February 8 2010 @ 5:20 pm

  Peste nivelul replicilor anterioare exista niste adevaruri indubitabile:-istoria omenirii are o componenta militara importanta; -Romania Mare sau cat este azi este rezultatul unor mari eforturi militare,imposibile fara un nucleu profesionalizat ; -cine nu-si poate intretine propria armata va intretine trupe de ocupatie;-in afara de militari nimanui nu i se cere sa-si dea viata pentru binele si viitorul tarii,ect Restul comentariilor sunt doar rautacioase.

 12. MILITARUL said

  am April 13 2010 @ 12:56 pm

  Am citit aceste cateva comentarii si m-am ingrozit cand am vazut cat de naivi pot sa fie unii dintre noi , care cad in plasa acelora care cauta prin orice mijloace sa ne uram uni pe altii , sa ne invrajbin noi clasele sociale unele impotriva celorlalte. De oameni buni nu doriti sa observati ca toate aceste manevre sunt facute cu scop politic,pentru ca la alegerile viitoare sa vina si sa spuna ” vedeti ,noi am vrut sa facem bine poporului roman , dar nu am fost lasati de o parte dintre d-voastra? Nu vedeti ,ca toate aceste “informatii”pleaca de la puterea actuala pentru a se creea ideea ca vezi doamne noi suntem cei buni , dorim binele poporului iar ceilalti sunt cei rai care nu doresc acest lucru? SI ma rog de ce pensiile militarilor sunt nesimtite? Si militarii sa stiti au platit contributia ce se cuvenea CAS-ului , dar a venit si statul (angajatorul ) si ne-a platit si el pentru serviciul adus de aparatori ai rganitelor , a cuceririlor revolutionare , a independentei si suveranitatii ROMANIEI. D-voastra spuneti , bine , dar cu cine ati luptat in ultimii 20 de ani? ca nu a fost nici un conflict armat.Iar eu va intreb:daca nu poti lasa o casa, un apartament etc. fara ca cineva sa o pazeasca , are cineva curajul sa lase o tara fara aparare? Daca da , desfiintati armata ,politia. SRI etcpentru ca primesc salarii foarte mari si de aceeia nu ne mai ajung noua civililor . Totusi ,nu inteleg opinia unora care spun ca armata, politia etc nu aduc nic bun tarii , oare chiar asa sa fie? Oare fara armata am mai fi o tara independenta , nu ne-ar cotropi nimeni, fara politie ar mai iesi cineva afara din casa de frica sa nu fie linsat , oare ar mai exista vreun magazin,ori casa nejefuita? Nu cred ca este recomandat sa renuntam la serviciile militarilor ,a politistilor ,etc.din cauza ca acestia au salarii mai bune si vor primi apoi si pensii mai mari di munca civililor. Stati si reflectati mai mult asupra acestei situatii si dupa aceea spuneti ce aveti de spus ,dar inteligent si cu bun simt. Va pup.

 13. MILITARUL said

  am April 13 2010 @ 1:03 pm

  Am citit aceste cateva comentarii si m-am ingrozit cand am vazut cat de naivi pot sa fie unii dintre noi , care cad in plasa acelora care cauta prin orice mijloace sa ne uram uni pe altii , sa ne invrajbin noi clasele sociale unele impotriva celorlalte. De ce oameni buni nu doriti sa observati ca toate aceste manevre sunt facute cu scop politic,pentru ca la alegerile viitoare sa vina si sa spuna ” vedeti ,noi am vrut sa facem bine poporului roman , dar nu am fost lasati de o parte dintre d-voastra? Nu vedeti ,ca toate aceste “informatii”pleaca de la puterea actuala pentru a se creea ideea ca vezi doamne noi suntem cei buni , dorim binele poporului iar ceilalti sunt cei rai care nu doresc acest lucru? Si ma rog ,de ce pensiile militarilor sunt nesimtite? Si militarii sa stiti ca au platit contributia ce se cuvenea CAS-ului , dar a venit si statul (angajatorul ) si ne-a platit si el pentru serviciul adus de aparatori ai granitelor , a cuceririlor revolutionare , a independentei si suveranitatii ROMANIEI. D-voastra spuneti , bine , dar cu cine ati luptat in ultimii 20 de ani? ca nu a fost nici un conflict armat.Iar eu va intreb:daca nu poti lasa o casa, un apartament etc. fara ca cineva sa o pazeasca , are cineva curajul sa lase o tara fara aparare? Daca da , desfiintati armata ,politia. SRI etc pentru ca primesc salarii foarte mari si de aceeia nu ne mai ajung noua civililor . Totusi ,nu inteleg opinia unora care spun ca armata, politia etc nu aduc nimic bun tarii , oare chiar asa sa fie? Oare fara armata am mai fi o tara independenta , nu ne-ar cotropi nimeni, fara politie ar mai iesi cineva afara din casa de frica sa nu fie linsat , oare ar mai exista vreun magazin,ori casa nejefuita? Nu cred ca este recomandat sa renuntam la serviciile militarilor ,a politistilor ,etc.din cauza ca acestia au salarii mai bune si vor primi apoi si pensii mai mari din munca civililor. Stati si reflectati mai mult asupra acestei situatii si dupa aceea spuneti ce aveti de spus ,dar inteligent si cu bun simt. Va pup.

 14. silviu said

  am June 24 2010 @ 7:16 am

  DOMNILOR! TOTI CEI CARE LOVITI IN MILITARI, POLITISTI. ETC…CAND VOI DORMITI ACASA IN PAT, VA PETRECETI SARBATORI SI MINIVACANTE DE PASTI ACESTI ,, NESIMTITI” DE CARE VOI DISCUTATI CA UITANDU-VA IN OGLINDA, STAU SI VA PAZESC, INTERVIN CAND VA INJUNGHIATI DATORITA CHEFURILOR PRLUNGITE,NU AU SARBATORI NU POT FACE UN CONCEDIU ATUNCI CAND DORESC, SUNT CHEMATI LA ORDIN INDIFERENT LA ORICE ORA SI ORIUNDE SUNT.STAU NU IN BIROURI JUCANDU-SE PE CALCULATOR CI IN FRIG,IN CONDITII MIZERE, IN VARF DE MUNTE POATE SI FARA MIJLOACE DE LEGATURA UNEORI , CA VOI INFATUATILOR SA DORMITI SI SA VA DISTRATI LINISTITI.VIN ACASA SI DUPA 48 DE ORE INGHETATI DE FRIG,ALEARGA DUPA TOTI NEMERNICII SI TOTI INFRACTORII PENTRU CA VA FURA VOUA GEANTA! SE IMBOLNAVESC,ISI RISCA VIATA SI NU ISI VAD FAMILIILE POATE SAPTAMANI SAU LUNI.RUSINE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 15. timaru vasile said

  am August 15 2010 @ 11:19 pm

  Se pot gasii solutii pentru a ne extermina,astfel incat tara sa poata iesi cat mai repede din criza! Suntem obijnuiti sa privim permanent moartea in fata ,fara sa cerem indurare!DOAMNE AJUTA!

 16. Marin said

  am September 1 2010 @ 10:10 am

  MARE PACAT DOMNULE IULIAN URBAN CA SUNTETI SCHIMBATOR FUNCTIE DE politica p.d.l. SI NU SUNTETI CONSECVENT PRINCIPIILOR PROPRII.
  Despre cei care sustin ca militarii n-au muncit (E LANGA MISIUNILE DE BAZA),pacat de memoria lor DACA AU UITAT CONTRIBUTIA ARMATEI la CANAL,TRANSFAGARASAN,AGRICULTURA,MINERIT ETC. Daca sunt tineri au sansa sa studieze istoria armatei,daca sunt in varstra au UITAT SI E PACAT …

 17. Alexandru Constantin said

  am December 16 2010 @ 9:21 pm

  Exista un lucru pe care multi nu il inteleg. Militarii au SOLDA, nu SALARIU. Diferenta este enorma. Cel care primeste SOLDA (soldatul) este in serviciul celui care il plateste (tara) intreaga viata, incepand din momentul depunerii juramantului de credinta. El nu poate invoca “timp liber”, “alte preocupari”, “situatii personale” sau “alte intrese”, atunci cand trebuie sa-si indeplineasca atributiile. Nici nu poate solicita sa fie platit in plus, peste SOLDA stabilita de angajator. Inca din timpul romanilor, militarii erau angajati permanent si primeau SOLDI (bani) pentru serviciile lor, inclusiv atunci cand nu participau la lupte, la razboi. In schimb, angajatorul (statul roman) se obliga sa le asigure toate nevoile de hrana, cazare, sanatate,. pregatire, iar cand varsta nu le mai permitea sa participe la lupte, primeau o casa, pamant, animale, pentru a-si putea trai in liniste batranetea. Mai primeau si alte drepturi, dar si stima tuturtor, pentru faptul de a fi VETERANI, adica fosti participanti la razboaie ale Imperiului. Pana acum, aceasta traditie este respectata de apropape toate statele lumii. Mai putin de Romania. Al carei prim ministru, pentru faptul ca a facut armata la fara frecventa (ca si dreptul, de altfel), ii considera pe militari ca fiind niste “paraziti” care primesc “pensii nesimtite”. Pentru ca nu poate intelege ce inseamna cariera de militar, care se afla exclusiv in slujba tarii, nu a vremelnicilor conducatori. Din acest punct de vedere, ei nu pot fi asemanati cu judecatorii, care isi pot schimba oricand profesia (si multi au facut-o), nu sunt obligati sa stea zi si noapte la serviciu, in teatrele de actiuni, pe campurile de aplicatii sau pe campul de instructie. Pentru a fi gata in orice moment sa execute ordinul tarii!
  C.A.

 18. mega2005 said

  am December 17 2010 @ 1:18 pm

  Sunt fost cadru militar si nu inteleg pozitia unora vizavi de locul si rolul institutiei militare intr-o societate.
  Abordarea de genul,cutare a muncit in fabrica sau oriunde iar militarul a fost un trantor care a trait din “mila” celor care au robotit in fabrici si pe ogoare este de neinchipuit!!!!
  Raman de-a dreptul siderat in fata acestei cu adevarat nesimtite opinii. personal, stiu foarte bine cine strangea recoltele toamna, cine lucra in economia nationala (unde acum, nu se mai gasesc arhivele cu unitatile militare care au adus milioane la bugetul de stat,.. pentru celebra recalculare!!!).
  Stiu si cine statea prin unitate zile si nopti in serviciu operativ,cine instruia si pregatea pentru lupta militarii si rezervistii, cine era chemat in miez de noapte la unitate pentru orice problema sau alarme,…stiu bine toate acestea.
  Sunt satul de cei care, daca au facut armata,o privesc cu ura pentru ca au avut experiente care i-au marcat pe viata si au ramas cu niste frustrari, poate intemeiate dar care nu definesc in ansamblu fenomenul institutiei militare…si acestia, va asigur sunt foarte putini!!! majoritatea oamenilor vorbesc cu respect de perioada petrecuta sub arme…vorbesc urat la adresa ei, de regula tot cei care sau fofilat de pe la recrutare si care ulterior au stat in posturi caldute pe la cancelariile comandantilor, furieri, chioscari si alte indeletniciri de genul acesta…
  Ceea ce se petrece in Romania din ultimii 2 ani se numeste JAPCA SI GOLANIE orchestrate de la cel mai inalt nivel!!!
  Am mai reafirmat in nenumarate randuri ca drepturile care se amputeaza fara nicio urma de moralitate si mai ales legalitate pensionarilor militari vor fi redobandite in instanta.
  Basescu si-a permis din nou sa atace, fara discriminare, intregul corp al magistratilor si asta ii va fi fatal!!!
  O sa vedeti domnule avocat Urban ca militarii nu vor ajunge la CEDO….dreptate li se va face in tara!!!Oricum,in ceea ce va priveste nu stiu cum de acceptati, in calitate de practician al dreptului, sa treceti prin parlament aberatiile juridice ale tovarasului prim ministru!!!!
  Va veni o vreme cand ve-ti da seama pentru nelegiurile la care, constient, pune-ti umarul, uitand de asteptarile celor care, in definitiv, v-au propulsat acolo, adica alegatorii.
  M-as bucura daca v-ati deroba de toate mizeriile ce va inconjoara si ati construi ceva in folosul oamenilor care v-au ales.

 19. PANI HACITIN said

  am February 10 2011 @ 7:53 pm

  doresc s? v? spun c? dumneavoastr? sunte?i cel care min?i?i în fa?? poporul român atunci când spune?i c? militarii care au trecut în rezerv? începând cu 1998 pân? în 2009 au trecut în rezerv? pentru c? au vrut ei. Nu, domnule pre?edinte! În majoritatea lor covâr?itoare, au trecut în rezerv? pentru c? au fost da?i afar?, pentru c? ?ara le-a cerut-o ?i, în condi?iile create de ?ara lor, chiar dac? au f?cut rapoarte pentru c? a?a le-au spus cadri?tii s? fac?: dac? nu f?ceau rapoarte, ar fi fost da?i afar? oricum, pierzând, îns? – v? citez – ?i „miliardul“;

Comment RSS · TrackBack URI

Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: