Banner

Proiect de lege prin care testarea medicamentelor pe minori se pedepseste cu inchisoare depus de senatorul Urban

Tweet this

http://www.www.www.urbaniulian.ro/?p=37659
Reclamati abuzurile la adresa office@asistentapentruconsumatori.ro sau la adresa: iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


10 Comentarii pana acum»

 1. Eugen said

  am January 22 2010 @ 6:37 pm

  Felicitari !

 2. Valentin Valeanu said

  am January 22 2010 @ 6:53 pm

  sustin initiativa

 3. cineva said

  am January 22 2010 @ 7:27 pm

  “Art. 8351- Testarea medicamentelor pe subiecti umani in varsta de pana la 14 ani pe teritoriul Romaniei constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 2 ani la 5 ani sau cu amenda de la 10000 Ron la 100000 Ron. ”

  Si daca testul se efectueaza totusi, mor 20 de “cobai”, face 2-5 ani un tzap ispasitor impins in fatza de mogulii farmaceuticii …ce-am facut cu asta ?
  Legea trebuie sa detalieze in functie de efectele testelor, gravitatea leziunilor in timp etc. etc. pe undeva sa apara si inchiderea societatii care se face vinovata de asa ceva etc.
  Domnule Urban initiativa dvs. e laudabila dar nu COMPLETA!
  Asa ne-am invatat sa avem/dam franturi de legi lasate la interpretarea “binevoitoare” a semizeilor magistraturii oligarhice!

 4. Provita said

  am January 22 2010 @ 7:54 pm

  @cineva

  Datul cu parerea, mai ales pe domenii care ne sunt complet straine, e boala secolului la romani. Ii dai lectii unui jurist?

  Prevederile legii se completeaza cu cele ale legii penale, sub care se intra in cazul decesului ‘cobaiului’.

 5. avatar said

  am January 23 2010 @ 12:44 pm

 6. dr. Horatiu Belu said

  am January 23 2010 @ 5:46 pm

  Buna seara,
  Domnule Senator
  Nu cred ca va dezamgesc daca va spun ca personal nu sunt de acord cu testarea oricarui medicament (si vaccin) pe copii. Totusi trebuie sa va informez ca orice medicament/vaccin, inainte de a se produce pe scara industriala si a se folosi la oameni este testat (ca o ultima etapa inainte de a fi pus la dispozitia medicilor) pe voluntari. Indiferent cum vrem sa-i spunem aceastei etape sau acestor voluntari totul prezinta un risc (mai mult sau mai putin calculat si deci asumat). Dar nu ma pot abtine sa va spun ca toate vaccinurile umane au fost testate pe voluntari si chiar si dumneavoastra ati fost vaccinat antipoliomielitic (boala grava care lasa sechele mari si care preactic a fost eradicata cu ajutorul vaccinului, chiar daca acesta da unele reactii adverse grave -0,1% sau la fel ati fost vaccinat si aveti semn pentru toata viata pe bratul stang cu un alt vaccin care insa nu da reactii adverse). Poate nu stiti, probabil nu aveti copii inca, de schemele obligatorii de vaccinare a nou nascutilor cu vaccinuri care, inainte de a fi administrate, in masa, copiilor, au fost si acestea testate si culmea chiar pe copii.
  Probabil ar fi fost mai bine si mai interesant pentru discutia/polemica noastra daca m-ati fi intrebat despre denumirea populara de gripa aviara / porcina / ecvina si despre modul in care animalele (in special porcul) sunt rezervoare naturale pentru multe virusuri, inclusiv gripal iar pasarile, salbatice in special, sunt vectori care transporta virusurile la distante mari.
  Revenind la testarea pe adulti si/sau copii trebuie sa va spun ca orice medicament (chiar banalul Panadol sau cunoscuta asiprina au fost testate pe copii de diferite varste. Unul dintre efectele secundare ale Viagrei este in prezent folosit pentru tratarea bolnavilor de astm (caz fericit iar producatorul a schimbat dozajul si denumirea medicamentului pentru a nu-i pune in situatii jenante pe cumparatori/utilizatori). Sper ca v-am raspuns satisfacator si va rog, daca veti folosi aceste randuri in mesajele dumneavoastra (pe care le primesc si citesc zilnic cu interes) sa nu le scoateti din context si sa aveti bunavointa de a le prezenta integral.
  Va multumesc,
  In asteptarea raspunsului dumneavoastra, pentru continuarea polemicii,
  Cu stima,
  Dr. Horatiu Cristian BELU

 7. asistentapentruconsumatori.ro said

  am January 25 2010 @ 11:46 am

  Lupta noastra a celor de la Asociatia http://www.AsistentaPentruConsumatori.ro se duce impotriva abuzurilor la care sunt supusi consumatorii romani.
  Pentru asta avem nevoie ca voi, sa ne scrieti despre fraudele sau abuzurile la care sunteti supusi de catre comercianti sau autoritati.
  Noi preluam sesizarile voastre si ne luptam pentru ca drepturile sa va fie recunoscute.
  TOT CE AI DE FACUT ESTE SA NE SCRII LA ADRESA office@asistentapentruconsumatori.ro

 8. vrajitorul.eu said

  am January 25 2010 @ 11:46 am

  INTRATI PE http://www.vrajitorul.eu/ – Magia afacerii dvs.
  informatii utile >> http://www.vrajitorul.eu/aplicatia/aplicatia.html

 9. ionut said

  am March 8 2010 @ 3:19 pm

  din pacate, exista reglementare.

 10. ionut said

  am March 8 2010 @ 3:20 pm

Comment RSS · TrackBack URI

Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: