NEMERNICIE ! Romania va experimenta pe populatie produsul cancerigen initium – DACA NICI ACUM NU REACTIONAM ATUNCI CAND ?

Tweet this

http://www.www.www.urbaniulian.ro/?p=37579
Reclamati abuzurile la adresa office@asistentapentruconsumatori.ro sau la adresa: iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


303 Comentarii pana acum»

 1. obiectiva said

  am January 21 2010 @ 7:54 pm

  APRECIEZ LUPTA DVS. sunt alaturi de dvs. JOS CODEX ALIMENTARIURS.

 2. obiectiva said

  am January 21 2010 @ 7:54 pm

  APRECIEZ LUPTA DVS. sunt alaturi de dvs. JOS CODEX ALIMENTARIUS.

 3. codin said

  am January 21 2010 @ 7:55 pm

  Propun deschiderea unui proces impotriva guvernului si a celor care l-au “obligat” sa implementeze aceste masuri radicale de exterminare in masa. Cine intocmeste hartiile?

 4. ady said

  am January 21 2010 @ 7:56 pm

  Spaga oare cine a incasat-o?

 5. obiectiva said

  am January 21 2010 @ 7:57 pm

  JOS GODL CORPORATION. ca de asta NU pomeniti si de ROSIA MONTANA. stiati, in calitate de senator, ca RO, in conf. cu TRATATUL UE trebuie sa FACA, obligatia de a face, in 2 zile UN PORTAL PENTRU MEDIU?????

 6. creator said

  am January 21 2010 @ 8:35 pm

  E nevoie sa iesim in strada ca sa ni se spuna si noua ce se intampla cu noi?????
  EU IES!!! Mai vine cineva??? cred ca doar o greva televizata poate face ca lumea sa stie ce se intampla ca la televizor in afara de emisiuni tembele…nu aflii nimic!!! Domnule Urban, ar fii posibil sa “incropim” o televiziune pe formatul acestui site? Eu as fii primul care ar lucra din greu acolo!!

 7. codin said

  am January 21 2010 @ 9:23 pm

  Iugoslavia….apoi de curand Grecia…apoi Spania…Romania…hmmm e un tipar aici. Tarile astea au ceva in comun, si se pedaleaza tare pe ele. Se colapseaza voit anumite tari, in spate se ascunde razboiul impotriva credintei.Noua Ordine Mondiala nu se poate instaura pana ce exista enclave crestine active. Asta e spinul din coasta criminalilor illuminati

 8. Victor said

  am January 21 2010 @ 9:34 pm

  Boc e obligat sa decimeze poporul?
  In text apar doua fraze: “De ce România s-a oferit s? fac? aceste teste care au fost programate s? fie f?cute în alte ??ri din Asia ?i Africa deocamdat? doar actualii guvernan?i pot s? ne spun?” SI “Guvernul Boc a fost obligat sa inceapa implementarea “Codexului”,

  Deci s-a oferit sau a fost obligat? Cine si cu ce l-a obligat pe Boc sa decimeze populatia?

 9. Csaba said

  am January 22 2010 @ 12:21 am

  Protestam. Bun! Cum? Lamentandu-ne si permitand unor smecheri din Parlamentul Romaniei sa incaseze sume de bani pentru ca noi sa fim cobai?
  Catre cine vom directiona protestul?
  Vor avea agricultorii alternativa la seminte sanatoase sau mai puin daunatoare?
  Cum planuim sa stopam acest macel? Poate cu alt macel. Pe cine trebuie sa macelarim ca aceste masuri sa mu fie puse in practica in Romania?
  De acord, trebuie sa facem ceva. Insa nu suntem SUA sa ne luptam cu terorismul, trebuie sa avem un dusman bine definit, si in acest moment unicul meu dusman in acest caz e Guvernul Romaniei. Pe cine de acolo trebuie sa scot din circulatie, ca exemplu, pentru toti ceilalti care vor sa-mi faca rau umplandu-si buzunarul.
  Nume, nume, nume, solutii…………… sunt.

 10. maria said

  am January 22 2010 @ 12:40 am

  Lumea este suparata pe buna dreptate, dar sa ne amintim ca si pana acum (pana la implementarea Codex Alimentarus) am fost intoxicati in continuu cu tot felul de alimente pline de E-uri potential cancerigene si vom fi si mai abitir pe viitor, astfel incat daca lumea va fi silita sa cumpare in continuare, din cauza veniturilor reduse, “junk-food”, fara sa se revolte in masa, nu cred ca se va face nimic in tara asta…si pe viitor va fi si mai rau (vor disparea si magazinele bio si organice, care chiar daca au produse scumpe, ar mai exista totusi o posibilitate de a manca sanatos)

  va ramane doar o alta tara-experiment…

 11. kt said

  am January 22 2010 @ 1:00 am

  Mda, se pare ca unii, mai multi, in principal oameni cu putere de decizie in aceasta tara, doresc sa-si asigure locul pe arca, iar pretul este sacrificarea populatiei. Eu sunt chiar curios de ce nu se anunta cu surle si trambite aceasta intrare in vigoare a Codex-ului in Romania. Daca e asa de bun, atunci ar trebui facute campanii masive de (dez)informare in privinta “beneficiilor” pe care le aduce, nu? De ce aflam despre astea din foarte putine surse, cum este acest site? Oare, in afara Urban, nu mai sunt oameni cu coaie in tara asta? Doar eunuci mai avem in politica romaneasca?
  Mie mi se pare foarte grava aceasta decizie de a transforma o tara in laborator de testare, fara a-i consulta tocmai pe cei care i-au urcat in scaune pe toti handicapatii care iau astfel de hotarari.

  Pare interesanta ideea de a infiinta o televiziune “de rezistenta” si as fi printre primii care vor pune osul la treaba acolo, insa, in necunostinta de cauza fiind, mi se pare destul de complicat. Investitia nu e mica in licente, aparatura, de asemenea trebuie ca operatorii de cablu (care cumuleaza cel mai mare numar de abonati in acest moment, deci si impactul ar fi mare) sa vrea sa retransmita, etc. Piedicile vor fi nenumarate, deci oamenii implicati trebuie sa aiba si forta financiara si disponibilitatea de a face sacrificii mari, pe toate planurile. Gasim asa ceva?

 12. banii de la FMI... said

  am January 22 2010 @ 1:04 am

  …continua sa vina catre guvern, desi nu au fost indeplinite toate cerintele….Va mai intrebati care a fost schimbul pt acest experiment in tara noastra? Asta e pretul: FMI plateste pentru a manca romanii “cancer” pe paine si sa se monitorizeze timpul in care vor exploda aceste imbolnaviri preconizate:( Stiti, Domnule Senator, cati specialisti de mare valoare pleaca din caricaturile formate dupa restructurarea agentiilor guvernamentale, din cauza salariilor micsorate la 1/3? Cine ramane in actualele structuri guvernamentale sunt oameni care nu au nicio competenta reala, doar hartii bine aranajate; acesti oameni ne hotaresc noua soarta, acesti oameni care nu isi pot permite sa isi dea demisia si sa plece sa muneasca in alta parte…pt ca nu ii angajeaza nimeni, semneaza experimente legate de viata noastra. Pentru ca ei semneaza… altii, specialistii autentici care au plecat, nu ar fi facut asta, va asigur. Dar cine o sa raspunda din ministere la sesizarile dvs??? Va rog mult sa ne publicati si numele celor care va vor raspunde, pe unii ii mai stim si noi…Domnule Senator, daca tot sunteti in PDL, trageti un semnal de alarma la nivel de partid cu privire la aceste aspecte grave, caci, in ignoranta lor, nu realizeaza ca este in joc si propria sanatate, care nu se va mai indrepta nici cu “tunuri” de Flacari Violet…In acelasi timp, este nevoie si de o implicare atenta si in randul fermelor care doar se pretind ecologice. Cu deosebit respect, M

 13. ungreiere said

  am January 22 2010 @ 1:30 am

  Propun , pentru aceasta TAMPENIE a guvernantilor cat si pentru restul , sa renuntam pur si simplu la guvernarea autohtona , si sa fim noi (ca tot untem primii la toate tampeniile din lume)
  deci , sa fim noi prima tara din lume GUVERNATA DE AUTORITATI INTERNATIONELE.(de ex. sa ne subordonam direct guvernarii U.E.)
  Fac abstractie de faptul ca sunteti senator.

 14. Bondocel said

  am January 22 2010 @ 3:05 am

  Domnilor, stati linistiti SPAGA a fost luata si nimic nu mai poate opri acest proces al noului sistem international de alimentatie. Acest proces este ireversibil din pacate. Tot aici domnule senator ne-ati prezentat o particica din protestul fermierilor americani care din pacate au pierdut. Cu ce avem noi mai multe sanse de reusita decat ei ? In cel mai bun caz noi puteam amana aceasta “aderare” dar din pacate am ales gresit la alegeri si “MICUTUL BOC” sau marele om al PDL are acum mana libera si va face ce crede el ca este cel mai bine pentru buzunarele sefilor din acest partid.
  Ce mai putem face este sa ne uram “POFTA BUNA”

 15. stefania said

  am January 22 2010 @ 5:25 am

  Din lipsa de timp, am citit doar printre randuri, si inteleg ca initium este o substanta chimica care va fi folosita ca ¿fertilizant? pt anumite alimente. Intrebarea mea este: Ar trebui sa evitam si sa nu ne leasam folositi ca drept cobai, dar CE POATE FACE ROMANUL DE RAND ? ce masura efectiva as putea lua eu, de exemplu, o persoana normala, un muncitor de rand? Sper sa primesc un raspuns concret. Multumesc

 16. Jean said

  am January 22 2010 @ 6:26 am

  Domnule Senator,
  Sincer apreciez eforturile dumneavoastra in directia aceasta.
  La un moment dat, in text, exista urmatoarea afirmatie
  “Din 31 decembrie 2009 România este membra Comisiei Codex Alimentarius.”

  Daca este asa, atunci lucrurile ar trebui sa devina simple. E vorba doar de hotararile unor oameni, nicidecum ale unor extraterestrii sau ca “asa sunt legile fizicii”.

  Prin urmare, banuiesc ca nu ne-a bagat nimeni cu forta ca membrii in comisia lu’ peste, si atunci au fost niste “creiere luminate” care au facut acest lucru intentionat. Acestia banuiesc ca se stiu, ca doar nu or fi fantome. Prin urmare, acestia trebuiesc gasiti si trasi la raspundere.
  Este simplu, nu?! Iar daca e complicat, cine anume face ca sa fie complicat?! Oamenii astia trebuie sa aibe un nume, un buletin ceva. Deci trebuie sa-i stim cine sunt. E firesc nu?!, daca tot iau hotarari pentru noi.

  Trebuie luati nenii aia, si hraniti zilnic cu cate o lingurita de initium – de care spuneti ca e cangerigen. Daca le place, ii hranim in continuare, daca nu, ii punem sa ne scoata tara din rahatul in care au bagat-o.

  Din pacate, eu, sau cei ca mine, mai marunti asa, nu prea putem face mare lucru decat sa scriem aici sau in alta parte, caci baietii astia, s-au blindat bine prin parlamente si guverne, si nu poti ajunge nicicum la ei. Si-au pus bodyguarzi la poarta inarmati pana-n dinti. Evident platiti tot din banii nostrii.
  Ca sa iesim in strada pentru proteste este iarasi ilegal.
  Prin urmare, eu alta solutie de protest nu vad.
  Dar sunt deschis la idei.
  Astept sa propuna si sa dea exemplu personal de cum trebuie actionat concret pe cei care ma acuza, sau ma vor acuza, ca nu fac cat fac ei pentru Romania.

  Cu alte cuvinte, domnule Senator, putem afla intai cine sunt baietii astia care ne-au bagat tara in comisia asta si sa vedem apoi ce masuri se pot lua impotriva lor pentru aceasta hotarare si sa ne retragem imediat de acolo? Eu zic ca e un inceput…

 17. George said

  am January 22 2010 @ 7:36 am

  Domnule Urban va sustin in lupta dvs.
  Dumnezeu sa ne aibe in paza Lui ! Amin !

 18. Othelo said

  am January 22 2010 @ 7:51 am

  In primul rand eu va multumesc pentru articol si pentru atitudine. Oricum, nu mai este nimic de pierdut, asa ca o atitudine ambigua sau lasa nu mai foloseste in acest moment nimanui.
  Este inceputul sfarsitului, si nu doar pentru Romania, e parte a unui proces global care in acceptiunea unora, putini si foarte bogati, trebuie sa se desfasoare. Ce nu inteleg unii dintre politicienii nostri este ca si daca li s-a promis, nu vor avea loc pe arca. Oamenii astia (asa zisa elita mondiala) nu impart nimic cu nimeni.
  Romania este folosita experimental, dar vizate sunt tarile cu populatie numeroasa si/sau cu spor demografic mare: India, China, Brazilia, Nigeria, etc.

 19. McGigi said

  am January 22 2010 @ 9:33 am

  Eu sunt siderat. In calitate de agent secret al chimiei alimentare, ma siderez zilnic – face parte din regimul de viata – aflind cate cunoaste plebea despre codex alimentarius ala, secretu’ nostru bine pastrat cu ajutor evreiesc, american, mason si antiortodox.
  Spunea o doamna ca incercam sa reducem populatia la 2 miliarde – fals. O reducem cu doar 22 de milioane – nici o aluzie.

 20. Dinucu said

  am January 22 2010 @ 9:48 am

  O doza de “teoria conspiratiei” exista, insa ma tem ca e si foarte mult adevar. Ceea cea ce e foarte grav, pentru noi si pentru copiii (urmasii) nostrii.
  Imi place comentariul tau cu arca, Othelo, intr-adevar, nu exista locuri suplimentare pe arca!!!

 21. alex said

  am January 22 2010 @ 9:48 am

  acum probabail intelegem mai bine de ce FMI este atat de ingaduitor cu noi……ne-au falimentat si acum, ca sa ne mai tina in viata trebuie sa acceptam totul….

 22. Silvia Badea said

  am January 22 2010 @ 9:50 am

  Noi suntem prea mici pentru a in treprinde ceva.Putem doar sa va sustinem in demersul dvs. pentru stoparea acestui experiment.Cate generatii de sacrificiu mai trebuie sa existe?Ne pleaca copii din tara,pentru ca simpt ca aici nimic bun nu se va intampla.Ne plang inimile dupa ei,dar guvernatilor nu le pasa.Daca ar fi mai multi oameni responsabili ca dvs. poate ne-ar merge mai bine.

 23. Zen said

  am January 22 2010 @ 9:56 am

  Stimate domnule senator

  Haideti sa lasam putin circul politic la o parte.

  Ati stiut ca urmeaza implementarea Codexului cu mult inainte si nu ati facut nimic. Au fost nenumarate semnale chiar si pe blogul dvs (Othelo aici mai sus, e doar unul din ei). Nimeni nu a spus nimic. Ba chiar unii au fost catalogati ca paranoici sau neseriosi cand au inaintat astfel de teorii si scenarii sumbre.

  Acum ce putem face ?!? Nimic, evident. Pe cine intereseaza o petitie online, cand in joc sunt finante la nivel mondial si interese venite din varful piramidei, pe care noi nici nu le banuim.

  Les jeux sont fait, dragi romani. Puteti sa semnati mii de petitii.

  Reuniti-va cu neamurile de la tara, care le mai aveti, si intoarceti-va la cartofii cei mici si urati si la cepele urat mirositoare, caci doar ele au ramas sanatoase.

  In rest, politica este o femeie usoara…

  …iar dumneavoastra va place foarte mult politica domnule Urban.

  Tocmai ati efectuat (cu succes se pare) inca un exercitiu de manipulare in masa. De propunerea cu televiziunea ce spuneti ? HAHA, sunt convins ca va infierbanta mintea, din pacate nu aveti resursele necesare. Blogul acesta e deocamdata apogeul puterii si influentei dvs.

  Multa sanatate dragi romani.

 24. SimiCostel said

  am January 22 2010 @ 10:21 am

  Imi place ca majoritatea celor care acceseaza acest site sunt hotarati sa faca ceva. Oricum nu avem de pierdut decat sansa unei vieti adevarate in detrimentul celei de cobai.
  Domnul Senator s-a documentat si a actionat rapid.
  Cati dintre noi fac la fel?
  Adica sa scriem si sa potopim “autoritatile” cu interpelari, cereri, proteste, chemari in instante?
  Cati sunt capabili sa faca o treaba consecvent? Pana la victoria finala!
  Pe asta se bazeaza si ei.
  Pe INERTIA, LIPSA NOASTRA DE UNITATE, INCONSECVENTA SI LEHAMITEA NOASTRA. Pe ideea ca “oricum nu putem face nimic.”
  FALS
  Noi suntem multi si UNIREA noi o facem
  Sa la aratam ca stim despre toate afacerile lor si ca le stam impotriva. Ca noi putem sa-i dam jos. Ca nu sunt ZEI.
  Ca nu ne pot manipula la nesfarsit!
  Nu-i totuna leu sa TRAIESTI si sa mori, ori caine inlantuit!
  Deci, daca nu aveti calculator si imprimanta, atunci apelati la pixuri si hartie.
  Timbrele sunt inca ieftine.
  Va cunoasteti toti reprezentantii in Parlament?
  Stiti pe unde au birourile teritoriale?
  Puteti sa-i apucati de barbi si de coaie?
  Boc si ai lui sunt tot pamanteni. Nu zboara inca. Dar noi putem sa-i facem sa zboare.
  Haideti pe ei, pe mama lor!

 25. asistentapentruconsumatori.ro said

  am January 22 2010 @ 10:22 am

  Reclamati abuzurile la care sunteti supusi la office@asistentapentruconsumatori.ro

  Lupta noastra a celor de la Asociatia http://www.AsistentaPentruConsumatori.ro se duce impotriva abuzurilor la care sunt supusi consumatorii romani.
  Pentru asta avem nevoie ca voi, sa ne scrieti despre fraudele sau abuzurile la care sunteti supusi de catre comercianti sau autoritati.
  Noi preluam sesizarile voastre si ne luptam pentru ca drepturile sa va fie recunoscute.

  TOT CE AI DE FACUT ESTE SA NE SCRII LA ADRESA office@asistentapentruconsumatori.ro

 26. www.vrajitorul.eu/ said

  am January 22 2010 @ 10:22 am

  INTRATI PE http://www.vrajitorul.eu/ – Magia afacerii dvs.
  informatii utile >> http://www.vrajitorul.eu/aplicatia/aplicatia.html

 27. SimiCostel said

  am January 22 2010 @ 10:25 am

  Zen-ule mergi la femeile usoare si apoi du-te si te culca la loc in cusca ta!
  Atata poti tu sa faci. Si sa platesti curentul electric pe care il consumi degeaba.
  Succesuri.

 28. lt. col. Thobescu Theodor said

  am January 22 2010 @ 11:01 am

  Sîntem al?turi de dv. domnule senator.

  Dar s? facem ceva concret.

 29. obsy@SimiCostel said

  am January 22 2010 @ 11:11 am

  De acord cu tine!. Ca sa facem ceva concret trebuie sa ne existe nucleul.. Sunt dispus sa contribui la asta . my_obsy@yahoo.co.uk

 30. Eimotto said

  am January 22 2010 @ 11:15 am

  Dar cum le vor primi pentru testare? Agriculorii vor trebui sa plateasca pentru ele sau nu?

  Daca se vor organiza asa cum s-au organizat sa le dea subventii agricultorilor… nu imi fac griji prea mari…o sa le primeasca la pastele cailor…nu or sa le foloseasca (mai ales daca sunt gratis – “inseamna ca nu sunt bune de le dau aia gratis” :D)

  Sau cand sunt interese (nici nu stiu de care… financiare… malefice…) o sa vedem ce organizare putem sa avem a.i sa se primeasca la timp aceste substante?

 31. INTRUS_117 said

  am January 22 2010 @ 11:37 am

  Experimentul “Codex Alimentarius” incepe cu Romania. De la 31 decembrie 2009, Guvernul Boc a fost obligat ?! HA HA,E TARE ASTA .SI DE CE TOCMAI ROMANIA PRIMA TARA.??

  SA TI-O ZIC PE AIA BUNA : GUVERNUL BOC MERGE PE BURTA TARAS IN FATA ELITELOR DESPRE CARE NE AMINTESTI…ASTA E GUVERNUL BOC ,CEL PE CARE IL CREDEAM MULT SUPERIOR FATA DE ORICE GUVERN AM FI AVUT, CARE STIM DEJA CA SUNT MARIONETELE ELITELOR INSA MA GANDEAM CA BASE SI BOC VOR FI CEVA MAI FERMI…DA DE UNDE..

 32. Victor said

  am January 22 2010 @ 11:43 am

  Am intrebat…cine in afara de guvernarea PDL se face vinovat de acceptarea acestei porcarii? Raspunde cineva?

 33. DZP8 said

  am January 22 2010 @ 12:09 pm

 34. Emi said

  am January 22 2010 @ 12:17 pm

  Si daca agricultorii nostrii nu le primesc, efectul acestor substante nocive oricum se va resimti deoarece ganditiva cat din produsele cultivate in tarisoara noastra de catre amaratii de fermieri ajung pe mesele romanilor… prea putine din pacate, tot din import ne hranim, de la hipermarketuri.

 35. adela ina said

  am January 22 2010 @ 12:19 pm

  mai exista ceva ce mai putem consuma din supermarketuri? daca vor sa reduca populatia de ce nu spun mai simplu ‘ba fraierilor nu mai faceti copii’, de ce nu incep un al treilea razboi mondial, sint si alte metode prin care poti reduce numarul populatiei, mi se pare cea mai mare stupizenie sa o faci otravind pe cineva incet, nu cred ca asta e intentia lor, ci mai degraba PROFITUL vor bani multi indiferent de mijloace, li se rupe lor daca ‘sclavii’ traiesc sau mor

 36. ariadna said

  am January 22 2010 @ 12:29 pm

  intrebare,….

  Oamenii aceia care conduc,… CU CE PRODUSE se alimenteaza?

 37. Alida Coman said

  am January 22 2010 @ 12:41 pm

  Buna ziua, auzisem de anul trecut de crima asta…
  Ce solutii avem? ce cai legale de a actiona?

 38. Gabriel said

  am January 22 2010 @ 1:45 pm

  Domnule senator,
  Cu tot respectul pentru cauza protectiei consumatorilor pe care o sustineti dar unde este toxicitatea produsului ?
  In textul dumneavoastra citati
  AMETOCTRADIN-ul este pur si simplu o chestie CRIMINALA. De exemplu de pe
  acest site http://www.pesticideinfo.org/Detail_Chemical.jsp?Rec_Id=PC43415
  aflam ca produsul prezinta [ traduceti voi ! ] ”

  Toxicity to humans, including carcinogenicity, reproductive and
  developmental toxicity, neurotoxicity, and acute toxicity.

  Ultima fraza este insa doar o insiruire de termeni care detaliaza studiile de toxicitate ale unui produs si apare doar in preambulul documentului asa cum apara probabil in absolut orice document din acel site.Sint de acord ca produsul este ff nou si sint putine studii dar asta nu inseamna ca e o bomba toxicologica cum sustineti. Faptul ca 1 gram pe zi se elimina ff greu nu imi spune nimic dar poate Dl.Prof. Mencinicopschi a facut deja la ICA studii aprofundate si ne poate spune mai multe despre dozajul produsului si despre biodegradabilitatea lui samd. O documentare mai solida ar aduce mari beneficii atat dumneavoastra cat si celor pe care ii reprezentati.

 39. Urban@banii de la FMI... said

  am January 22 2010 @ 1:52 pm

  Asta si fac acum aducand problema in discutie in cadrul PDL si al Guvernului

 40. Urban@Stefania said

  am January 22 2010 @ 1:54 pm

  Omul de rand cum spui tu este cel care are de fapt puterea aici; revoltandu-ne si antrenand alte zeci si sute de mii de romani in aceasta revolta, vom forta Guvernul sa tina cont de noi si sa opreasca folosirea acestui pesticid in Romania

 41. Incendiar - Testarea vaccinului Cantgrip pe copii-cobai din Arad este ILEGALA ; Procurorii si Politia trebuie sa se autosesizeze si sa opreasca urgent aceste porcarii ! | Urban Iulian said

  am January 22 2010 @ 2:47 pm

  […] NEMERNICIE ! Romania va experimenta pe populatie produsul cancerigen initium – DACA NICI ACUM NU REA… (2733) […]

 42. creator said

  am January 22 2010 @ 2:55 pm

  Pentru GABRIEL!!!!
  Omule! daca tu esti dispus sa fii primul care sa convinga restul lumii ca un produs e sau nu nociv, PE PROPRIA TA PIELE, Go Ahead!!!
  Nu-i baga si pe altii in aceeasi oala cu tine! Chiar presupunand ca cel produs nu are nimic nociv in el…nu voi accepta NICIODATA ca acest lucru sa se stabilieasca pe pielea mea!
  Cred ca esti ICONSTIENT!!!!!
  Bunicul meu se ocupa cu agricultura de cand il stiu. A tesatat si el diferite combinatii de pesticide pe culturi izolate..dar numai pentru el.
  Te-ar deranja sa le testeze pe tine, candva? Nu exista pana acum nici o dovada ca ar fii nocive (ceea ce, desteptule, e logic, ca doar e un produs nou!!!!)
  Dar n-ai vrea sa fii tu primul care afla????

 43. Dolores said

  am January 22 2010 @ 2:56 pm

  eu as propune un referendum pe aceasta tema…cred ca poporul va trebui sa decida daca va vrea sa se intoxice cu chimicalele BASF. Insa si asa cred ca ar avea suficienti fraieri pe care sa-i convinga ca e absolut necesar…la cum se sperie populatia de absolut orice si intra in panica cu masele (vezi cazul Tecuceanu) s-ar putea sa decida pentru toata lumea ca ar fi bine sa traiasca si cu initium in colon! Eu chiar sunt absolut dezamagita cand e vorba de ajutorul maselor! Oricum, ceva trebuie facut! Altfel nu numai ca vom fi cobaii Europei, insa copii nostrii ne vor intreba mai tarziu ce am facut pentru ca ei sa aibe dreptul la o viata sanatoasa?

 44. creator said

  am January 22 2010 @ 2:57 pm

  *inconstient…(scuze de eroare!)

 45. Dolores said

  am January 22 2010 @ 3:20 pm

  pentru nenea Gabriel:

  bio in genere inseamna asa cum le-a lasat natura. Cred ca naturii nu-i lipsea initium ca sa creasca sanatoasa…si cred ca nici oamenilor, ca vezi dumneata, am ajuns atetea miliarde pe planeta asta fara substanta asta. Si apoi am invatat ca chimia doar imita natura insa din nefericire aduce efecte secundare oricat de gustoase ar fi produsele ei (vezi ce inseamna margarina de ex.). Cancerul a inceput sa ia amploare odata cu condimentarea alimentatiei cu diferiti aditivi si conservanti alimentari…sunt suficiente articole de acest gen pe internet si nu numai.
  Problema cea mai durereasa in cazul expus de Domnul Urban este ca acest compus va trebui testat pe NOI!!! Daca e atat de bun pe cat crezi sau pe cat spune BASF, de ce nu-l testeaza pe populatia locala, acolo in Germania? Doar e super sanatos si deloc nociv? Sau crezi ca acum s-au gandit tocmai la binele Romanilor c-or fi ei cei mai de “treaba” cetateni ai Europei?!! Eu as propune sa faci o cerere catre Guvernul Boc sa fii primul testat si vorba aia…de ce nu incerci cu lingurita? Ca tot ai toate informatiile asupra testelor acestor ingrasaminte si stii ca nu poate fi deloc nociv.
  PS. imi aduc aminte ca la un workshop din anul 5 de facultate o colega a facut un experiment pe germeni de grau cu un nou produs chimic in domeniul ingrasamintelor minerale si a venit cu niste rezultate foarte bune dealtfel (o crestere rapida a graului, arata chiar frumos grausorul cu care venise ea la prezentare) comisia era chiar incantata, insa a fost o singura intrebare care a rasturnat tot experimentul: Ok, acum sa vedem testele in care au fost implicati subiectii care au consumat acest grau, insa pe o perioada de cinci ani ca sa ne asigure o buna intelegere asupra experimentului! apoi vei putea spune ce ingrasamant bun ai putut obtine!
  Ca tot am dedicat acest raspuns lui nenea Gabriel si tuturor celor ca el, o substanta chimica (sau un complex) care ajunge in organism poate declansa o serie de reactii chimice…insa sunt altele care joaca si rol de catalizator pentru alte substante chimice conducand catre diverse rezultate.
  Va doresc multa sanatate, insa nu cu ajutorul chimiei!

 46. sharky10 said

  am January 22 2010 @ 3:20 pm

  mda ce sa mai zic din ce in ce mai rau ,,, d.p.d.v. cea mai buna solutie DEZINTEGRAREA TOTALA A GUVERNULUI SI TOT CE TINE DE POLITICA ,,,,,,toti au ajuns niste p—-i grasi care se gandesc doar la ei si la cat sasi mai adanceasca buzunarele ,…..banuiesc ca cel care a aprobat prostia asta a luat si cv bani ca de doar nu le dai cobaii pe moca ,,, oricum foarte dezamacit ca m-am nascut in Romania si ca ne lasam condusi de astfel de oameni,,, si mai sunt dezamacit ca fac si yo 20 de ani si tot nu stiu ce loc de munca sami aleg ,,,,ca de azi e maine nu mai e ,,, ca in Romania ,,,

 47. peta said

  am January 22 2010 @ 5:11 pm

  ma alatur la aceste proteste dar mi-e teama ca AICI vor ramine !!!

 48. Sorin Gheorghe said

  am January 22 2010 @ 6:07 pm

  De comentarii sunt satul, toata lumea posteaza ce are pe suflet dar CINE ia atitudine ? Ce putem noi, cei 22 de milioane de cobai, sa facem in privinta asta? Razboi civil ? sau “pandemie” de rasculati ?(vezi textul de mai jos)
  Sa incepem sa taiem crengile uscate de sus ? Sau sa incepem sa ne “crestem gradina”, sa o educam corespunzator, sa ii deschidem ochii ?

  Sunt satul sa nu pot face nimic !!!

  O seara buna stimabili compatrioti si “ceilalti” !

 49. Sorin Gheorghe said

  am January 22 2010 @ 6:11 pm

  Si inca o precizare: am citit cateva comentarii si nu exista nicio diferenta intre ele. Toti spun lucruri care sunt deja stiute de toata lumea (coruptie, politica, bani, banci, samd). Poate vine cineva si cu idei/opinii/solutii folositoare !

  Si daca cineva se ataca in urma acestui mesaj , rog persoana respectiva sa citeasca si textul de mai sus.

  Cu stima,
  Sorin.

 50. Othelo said

  am January 22 2010 @ 6:12 pm

  In primul rand as vrea sa subliniez ca nu sunt un fan PDL, si in general al nici unui partid. Astfel incerc, si sper sa reusesc sa imi pastrez cat de cat obiectivitatea. Cu tot respectul pentru parerea altora, dar imi este greu sa inteleg de ce sar unii la beregata d-lui Urban, si din pacate exact la temele cele mai sensibile, cum este si cel de fata. Omul a explicat ca a pus in discutie problema in fata Guvernului si a PDL. S-ar putea sa aiba sorti de izbanda, si mai probabil sa nu aiba. Dar macar spre deosebire de alti politicieni a incercat, si nu numai in problema cu Codex Alimentarius. Din cate stiu este singurul care isi publica raportul saptamanal de activitate. La inceput si eu, recunosc, l-am banuit ca poate joaca la doua capete, dar pe parcurs, mi s-au spulberat aceste temeri, si ma bucur ca este asa, chiar daca nu am fost de acord cu multe dintre cele sustinute, mai ales pe timpul campaniei electorale.
  Ce vreau sa spun este ca nu mai gasim un blog ca acesta la nici un politician roman, asa imperfect cum este el, blogul, (partial si datorita noua). Sigur ca multi dintre noi cautam la cei ce ne reprezinta perfectiunea, de parca noi am fi perfecti, ceea ce nu este cazul. Numai Dumnezeu este perfect. Noi toti suntem perfectibili.
  Dar vor veni niste vremuri, si sunt foarte apropiate cand poate strigatul dacic care s-a mai auzit odata la Revolutie printre tineri, se va auzi din nou: “Vom muri si vom fi liberi”, asta daca nu se va mai putea gasi libertatea in lumea asta. Si pentru asta ar trebui sa ne respectam mai mult unii pe altii. Uniti ar fi ideal, dar cred ca nu se va intampla. Avem multe calitati ca si natie, dar si destule defecte, si unul dintre ele este usurinta cu care tradam si ne tradam si pe noi insine: avem tradarea in sange, in ADN-ul nostru. O au si altii, dar la ei s-a manifestat de regula in cazul “marilor evenimente”. Noi ne tradam si in situatii minore. E foarte greu sa ai incredere totala in cineva. Sigur, nu imposibil, dar greu.
  Haideti sa incercam sa fim mai solidari, nu neaparat sa cautam consensul, Iliescu a reusit sa compromita si acest termen, dar macar solidari, altfel NU VOM REUSI SA TRECEM PESTE INCERCARILE CARE VOR VENI.
  Cu consideratie

 51. VIOREL URBAN said

  am January 22 2010 @ 6:16 pm

  @ Sorin Gheorghe

  Noi am oferit de multe ori solutii . NU trebuie sa fi geniu sa le deduci : sa ne cultivam gradini proprii in care sa nu bagam chimicale sau alte otravuri, sa consumam cat mai putine otravuri , sa intelegem sa nu mai fim ignoranti si sa spunem ” asta e, oricum mor ”
  IN alta ordine de idei trebuie sa luam atitudine, nu cred ca stiai atatea lucruri , nici eu nu stiam foarte multe date DACA NU AR FI EXISTAT SITE-URI DE INFORMATII, DATE AFLATE PE BLOG-URI ! DECI TREBUIE SA NE FACEM CAT MAI MULTE SITE-URI DE UNDE SA NE INFORMAM FARA CENZURA SAU SUBSTRATURI .
  Si peste toate astea trebuie sa cerem de la autoritatile responsabile sa ne spuna cum, ce, unde, cand si de ce! Ei sunt servitori publici si trebuie sa ne ajute, insa va spun un secret : NIMENI NU O SA VA AJUTE DACA NU LUATI ATITUDINE SI NU VA LUPTATI.

  Mai sunt si alte solutii insa trebuie inceput de undeva.

 52. VIOREL URBAN said

  am January 22 2010 @ 6:17 pm

  @ Othelo

  Bravo, un comentariu de suflet!
  Fiecare sa faca cat poate insa sa ne miscam !
  Numai bine

 53. fidel castro said

  am January 22 2010 @ 7:17 pm

  Domnule Senator inainte sa faceti “anafoare ” pe aceasta tema ar trebui sa stiti ca pana si zaharul este cancerigen si poate a facut mult mai multe victime dacat fac toate pesticidele utilizate intr-un an in aceasta tara , si cu siguranta mult mai putine decat face indiferenta dvs. a celor alesi fata de problemele reale ale prostimii . Inainte de a discuta despre pesticide , ar trebui sa va informati asupra procedurilor de omologare in vederea utilizarii , de miile de studii care se fac , de milioanele de euro care sunt cheltuite pentru testari , a perioadelor de ani de zile de teste. ANDY intreaba cine a luat spaga ! Priviti-va putin in oglinda, poate va amintiti ca ati inceput acest demers la solicitarea vreunei firme concurente speriata de3 succesul pe care l-ar putea avea acest produs . Du Pont , Syngenta, va spune ceva ? hai recunoasteti …. :-)))

 54. Ra said

  am January 22 2010 @ 7:52 pm

  Buna seara

  Ideal ar fi impreuna, lupta in mase e mult mai constructiva si efectele sunt mai rapide.

 55. creator said

  am January 22 2010 @ 8:39 pm

  Domnule FIDEL CASTRO!
  Cred ca esti total pe langa subiect! problema nu e daca produsul asta e mai bun decat altele…sau nu! problema e ca se fac teste pe cobaii care ..nu stiu ca sunt cobai!!! (Indiferent care e firma sau compania care le produce) Iar exemplul cu zaharul e cum nu se poate de aberant si nu face decat sa intareasca reactia noastra si mai mult!
  ADICA DACA TESTELE PE N.V. DEJA AU LOC INSEAMNA CA TREBUIE SA NE RESEMNAM…SAU CA IN SFARSIT TREBUIE SA NE IMPUNEM????? sau ce sa inteleg din comentariul pe care l-ai expus???
  Iar daca companiile cheltuie foarte multi bani ca sa faca teste…probabil ca te referi la banii pentru spagile necesare..ca nu e nimeni suficient de tampit sa testeze o otrava cu buna stiinta!!
  Mai gandeste-te cand postezi ca nu legi ideile coerent si nu prea au logica…si daca ma gandesc mai bine…tind sa cred ca ai o mica parte din spaga aia …pentru care incerci sa linistesti spiritele in maniera asta!

 56. Victor said

  am January 22 2010 @ 9:11 pm

  Poate imi spune cineva cum sa ne miscam? Sa ne informam prietenii ca Boc s-a oferit sa decimeze populatia. Apoi sa facem provizii cu tot ce se poate pastra pe termen lung. Si sa semnam petitii care nu se stie unde si daca ajung.
  Sa felicitam pe cei ce voteaza impozite pe pierdere si schimba si sucesc legi avand argumente pentru absolut toate neroziile.
  Ce sa facem noi cei mici, cand un senator aflat la putere n-are nici o putere decat sa fie uimit de CRIMELE legiferate de seful lui (Codex A, vaccinurile anti pandemice, etc).

 57. Emilia Bura-Gata said

  am January 22 2010 @ 9:29 pm

  Un lucru e sigur, este vital sa se ajute agricultura ecologica, guvernantii din orice tara vor incerca mereu masuri sa nu moara nimeni azi de foame,maine vor vedea ei ce vor face…. parerea mea, dar noi consumatorii trebuie sa alegem pentru consum produsele ecologice din orice domeniu incepand de la carburanti, detergenti, ambalaje pana la alimente, imbracaminte etc.
  Haideti sa mancam putin si bun adica sanatos, sa cumparam de la taranii nostrii !

 58. creator said

  am January 22 2010 @ 9:30 pm

  Si ca sa sugerez si cateva solutii..ca cineva se plangea ca toata lumea se revoltata numa’ nimeni nu ofera solutii…as zice asa:
  – sa cautam realizatori de televiziune sau radio, dispusi sa dezbata in emisiunile lor subiecte de genul asta
  – sa creem cat mai multe puncte de raspandire a acestor informatii ( ..asa cum zicea domnul Urban..site-uri, bloguri personale, mesaje pe yahoo messenger)
  ……..
  – poate, intr-un final reusim sa punem pe picioare o televiziune sau un post de radio cu dezbateri de genu’ asta, iar daca apar probleme cu licenta…si retransmiterea lor prin cablu..am putea sa emitem mai intai pe internet. (fenomenul deja ia amploare)
  …..macar in felul asta e mai usor sa afle si restul oamenilor ce se intampla si sa gasim responsabilii. cu ocazia asta putem strange semnaturi si afilieri si propune diferite petitii ….ca de’…suntem prosti…da’ multi!
  Eu personal as contribui lunar la intretinerea unui post de radio, macar, (cu cat ma tine pe mine buzunarul)… ba chiar as lucra pentru el.
  crearea de puncte de discutie e atuul internetului …lucru pe care “smecherii momentului” poate ca nu l-au anticipat.
  – sa evitam mancarea din hypermarket-uri…in special, unde criteriul de baza e (cumpara ieftin si prost si vinde cat mai mult!!) acolo sunt cele mai infecte alimente (mi-a picat fata cand am aflat ca Realul, de exemplu, cumpara cu 3.000 (lei vechi) un Kg de rosii din afara si-l vinde aici cu 50.000 lei. Imaginati-va ce rosii sunt alea la 3.000 de lei!!!!! pe langa faptul ca au gust de carton presat…dumnezeu stie ce mai contin!!!!)
  – sa ne concentram cel mai mult pe remedii naturiste si sa evitam medicamentele..(care sunt create sa stimuleze consumul si sa provoace dependenta). Plantele au foarte rar efecte adverse.
  – nu cumparati plante medicinale de la hypermarket. am gasit ceai de tei cu 5% tei!!!! ma intreb de restul 95%…ce continea?.. ( a trebuit sa pun 4 pliculete la o ceasca sa aiba o mica adiere de tei!!! ..evident..l-am aruncat. cred ca erau de fapt pliculete cu rumegus)
  – incercati sa evitati mezelurile “preparate” unde sansele de adaugare de …”chestii”(pana la urma) ..sunt foarte mari (pate, cremvusti, parizer, salam,conserve, etc). e de preferat carnea macra pe care o iau si o prepar cum vreau eu (in cunostinta de cauza) In plus, e de preferat consumul de alimente de la taran, care chiar daca adauga si el pesticide…nu o face la scara celor care produc mii de tone pentru export, deci..e mai sigur!
  …….si in definitiv..oricate sugestii as face…(care nu sunt noutati…si sunt de altfel foarte evidente) ideea de baza ramane ca demascare si cunoasterea lucrurilor care ni se intampla, incetineste si opreste procesul. Deci INFORMATI-VA, RASPANDITI IDEILE si mai ramane doar sa stabilim un punct de plecare unde sa depunem semnaturile si sa “devenim incomozi”. (de aceea avansam ideea unei televiziuni sau post de radio).

 59. Gabriel said

  am January 22 2010 @ 9:53 pm

  http://www.efsa.europa.eu/EFSA/Reasoned_Opinion/1367,0.pdf?ssbinary=true
  Poate ar fi bine sa cititi si documentul de mai sus.Prosusul nici macar nu are ARfD-acute reference dose, deci discutiile despre toxicitate si carcinogeneticitate sint puerile in etapa asta.
  Iar documentul explica ff clar cum si unde a fost testat. La noi va fi utilizat nu testat.
  Povestea cu agricultura traditionala/eco/bio ramane o poveste. Si inca una din care unii (nu BASF-ul) scot bani .

 60. Anca said

  am January 22 2010 @ 11:12 pm

  Ca putem face concret? Cum putem sa ne opunem introducerii acestor substante in alimentatia noastra? Semnam petitii, iesim in strada? Sau dam Guvernul in judecata pentru ca ne expune?
  Serios, ce facem?
  Vreau sa va spun ca am semnat petitii impotriva actelor electronice, am participat la mitinguri si, in afara faptului ca am fost ridiculizati la tv, nu
  s-a intamplat nimic de natura sa opreasca mersul legiferarii acestor acte.
  Asa ca trebuie sa gandim bine ce facem.

 61. Danton said

  am January 22 2010 @ 11:15 pm

  Domnule senator, daca nu ati fi un politician care incearca cu disperare sa devina vizibil poate v-asi fi crezut. Dar in acest fel nu faceti decit sa va aliniati celorlalti colegi ai dvs. care nu au nici-o treaba cu stiinta adevarata…este prea evident efortul dv. de a lua in brate produsele medicinei naturiste…Aveti cumva interese financiare aici?…Si cine, naiba, mai crede in virtutile ceaiului de musetel? Haideti sa fim seriosi…Cind e la o adica tot la cutit si la antibiotice ajungem…Or fi bagat si in astea “initium” ??…Un sfat: cind il mai ascultati pe dl. Mencinicovschi sau pe Dl. Cercel…luati-va si carnetelul de notite !! Sau lasati-va de politica….oricum nu va prinde postura asta…Sa maI AUZIM SI DE BINE!!!

 62. VIOREL URBAN said

  am January 23 2010 @ 12:45 am

  @ creator
  Bravo ! Felicitari pentru un comentariu consistent, realist si care ne ofera multe solutii legate de cum, ce si unde sa facem.
  Acum trebuie sa decida fiecare daca vrea sau nu.

  Multumim tuturor celor care comenteaza in mod constructiv si au o minte deschisa , neignoranta.
  Trebuie macar sa incercam !

 63. T3r0 said

  am January 23 2010 @ 1:53 am

  Uaaa jos cu astia care vor sa fac din romania un rahay.Jossss ce trb au iei . Iau banii pe carca noastra . Contra !!!!

 64. monica moldovan said

  am January 23 2010 @ 8:35 am

  unde este mas media in toata treaba asta ? de ce nu se face un scandal notoriu pe aceasta tema? gen : Spiru haret ,la vremea respectiva alceva nu auzeai, vedea si citea decat scandalul respectiv . Interesul cui este sa semnam petitii online si sa se ingroape totul. Daca este asa cum spuneti, este vorba de viitorul nostru ,de ce nu se da in vileag totul. Poporul roman a fost si este de cand ii lumea delasator si de aici i se trage pieirea!!!!. Sa fi incercat treaba asta cu sarbi sau unguri, acolo este COLOANA VERTEBRALA!

 65. creator said

  am January 23 2010 @ 8:48 am

  @Danton
  As vrea sa pun problema simplu!
  Bunica mea a trait 92 de ani si toata viata ei a luat maxim algocalmin si paracetamol(si cred ca nici pe alea prea des…)
  Ea isi facea infuzii, bai cu sare si ceai fierbinte, si n-a suferit de vreo boala care s-o puna la pat.
  Iar bunicul meu a mancat numai de la el din gradina si a avut acelasi stil de viata si inca mai traieste. Are 95 de ani!!
  Tu mai apuci 95 de ani, Danton?????? (nu trebuie sa-mi raspunzi mie! raspunde-ti tie sincer).
  tu folosesti telefonul mobil, dispozitive wireless, mancare gatita la microunde, etc, etc…si pe langa toate astea consideri ca mai ai nevoie si de chimicale in viata ta, nu??
  CAT MAI MULTE!n-am auzit de rezistenta dezvoltata la sunatoare, dar am auzit de rezistenta dezvoltata la antibiotice. NU PATESTI NIMIC AIUREA DACA CONSUMI MUSETEL! DAR!
  Folosind paracetamol risti sa faci urticareie, agranulocitoza, anemie, dermatita, si trombocitopenie. Si retine! PARACETAMOLUL E UN MEDICAMENT BANAL!
  In plus nimeni nu promoveaza vreo companie “producatoare de musetel”! poate n-ai realizat ….dar daca, de ex., Ozone produce paracetamolul, musetelul e produs de NATURA. Adica sigur si MOCA!
  DACA TE UITAI MAI INAINTE PE RESTUL DE COMENTARII ai fii vazut ca nu incurajez consumul de plante medicinale din hypermarketuri produse exclusiv din interes comercial, unde ceaiul de musetel are numai 10% musetel!… Recomand plafarul, sau gradina lu’ bunica de la tara!
  Nu se promoveaza o industrie naturista si vreo firma anume.
  Se promoveaza consumul de produse nemodificate de oameni!!!!
  (cred ca atunci cand Dumnezeu le-a creat…a stiut El mai bine decat oamenii ce face acolo!!!!)
  Si daca vorbesti asa, probabil ca ai locuit doar la oras si nu stii diferenta dintre o rosie din gradina si una de la Carefour. (nu pot sa-ti descriu in cuvinte diferenta. E coplesitoare!)
  MEDICAMENTELE ITI DA CU O MANA, SI ITI IA CU ALTA!
  Daca vrei un sandwich cu initium, iti pregatesc eu! Fii cetateanul de treaba al Romaniei, ca noi, restul , suntem paranoici si avem interese financiare.
  Sa traiesti mult, Danton! Macar cat bunica mea..

 66. M4 said

  am January 23 2010 @ 9:54 am

  Nu pot decat sa va urez mult succes in a convinge PDL-ul ca ar fi bine sa ne lase, totusi, in viata. Eu am timis mesajul contactelor mele. Am semnat si petitia asta. Am semnat multe alte petitii dar nu am auzit de vreuna care sa fi schimbat mersul lucrurilor. Concret, ce putem face mai mult?

 67. creator said

  am January 23 2010 @ 11:52 am

  Cred ca trebuie sa atingem un punct critic. adica sa fim sufiecient de multi cat sa devenim incomozi. Iar ca o greva sa devina leagala…nu cred ca e complicat. Deocamdata lumea nu prea stie, si pe asta mizeaza ei!
  Eu personal o sa alertez in continuare in stanga si in dreapta. Nici nu ma astept sa se intample ceva fix maine!. dar faptul ca incepem sa ne mobilizam e un punct de plecare. ne organizam din mers;)
  Eu chiar vreau sa traiesc si nu renunt la asta din comoditate. Ba chiar vreau sa devin INCOMOD la maxim.

 68. Gabriel said

  am January 23 2010 @ 2:44 pm

  Doamnelor si Domnilor, inainte de a porni in cruciade poate va trebuie si un motiv. Pana acum nu am vazut nici-un document care sa sustina toxicitatea acelei substante. Afirmatii de genul
  “Neoficial, conform cercetatorilor care combat “Codex
  Alimentarius”, folosirea produselor cu initium sporeste cu pana la 65%
  rata riscului de cancer de colon, substanta, care intra rapid in
  combinatii chimice, devenind reziduala in organism. De pilda 1 mg de
  initium intrat in organism o singura data se elimina in aproape un an.”
  Asa pot sa sustin si eu neoficial ca ceaiul de musetel provoaca leziunii iremediabile ale creierului fiindca bunicul meu care bea in fiecare dimineata si seara ceai de musetel a murit din cauza unei atfel de leziuni(provocata de caderea unei tevi de sonda petroliera dar asta e un detaliu nu?).
  Pe la 1096 e.n. aproximativ 25000 de pelerini s-au ingramdit la Sfanta Cruciada chemati de Papa Urban al II lea si condusi de un anume Petru Eremitul pentru a fi macelariti in Asia mica de catre turci.De ce ? Credeau cu tarie in crezul crestin dar asta nu tinea loc de cunostinte militare.Mult mai tarziu, cam in secolul 20 vreo 20 milioane de rusi au platit cu viata pentru faptul ca un rus numit Lenin, care credea in ideile unui neamt numit Marx,care la randul lui nu vazuse in viata lui o fabrica dar era un mare teoretician al capitalului,le-a spus rusilor ca proletariatul e clasa conducatoare si comunismul e panaceul tuturor problemelor.
  Se pare ca astazi pentru multi ecologia sub diverse forme tine loc si de religie si de ideologie. Argumentele nu conteaza cat vreme avem un produs chimic in vizor si toata lumea stie ca “chimic” egal “rau, cancerigen, daunator,cah”
  Sfanta incalzire globala sa va aiba in paza!

 69. paraipan said

  am January 23 2010 @ 4:02 pm

  Hai sa separam adevarul de fictiune.
  Adevarul este ca de-a lungul timpului au fost folosite pesticide cu arsen sau organofosforice de o toxicitate MULT mai mare. Si ca sa amintim de nebunia legata de mercur – consumam de zeci de ani in Romania fenosept, ce contine borat de fenil mercur. Si ne isterizam de tiomersalul prezent in vaccinuri…
  Asa cum spunea si Gabriel, produsul a fost testat si e OK. De ce a fost aprobat in Romania – sa nu fim ipocriti, a fost aprobat a fel ca multe alte lucruri din 90 incoace (cand la putere a fost si PSD-ul). Pe interese, ca sa fie clar.
  Cat despre produsele pe care le mancam – va atrag atentia ca mancam legume si fructe din Turcia/tarile arabe care sunt tratate cu pesticide cu adevarat TOXICE, interzise in Romania sau EU.
  Singura solutie pentru o alimentaie sanatoasa – o proprietate la tara, unde sa le cultivam singuri. Nu asteptati ca precupetii din piete (aia bronzati) sa va aduca rosii bio cu 2 lei kilu’…sau sa le luati din supermarket-uri.

 70. creator said

  am January 23 2010 @ 4:40 pm

  @gabriel
  Cred ca n-ai inteles ca se militeaza impotriva impunerii unor substante cu titlul de experiment, si pe cobai care nu-si stiu statutul!
  vreau sa am libertatea sa testez pe mine doar ce vreau si consider eu ca merita riscul si libertatea de a alege cu ce vreau sa-mi tratez plantele din gradina.
  e atat de greu conceptul??
  Chiar daca n-ar fii deloc nocive, chiar daca sunt perfect sanatoase, nu ti se pare ca am dreptul sa refuz (deci implicit sa aleg)?
  daca e impus ca pesticid universal..ce drept am eu sa optez pentru altceva? care mai e atunci diferenta intre situatia asta si comunismul de care vorbeai mai devreme?
  cand fortezi masele catre o situatie fara optiuni, nu e tot comunism???

 71. Urban@fidel castro said

  am January 23 2010 @ 4:56 pm

  Amice, esti liber sa traiesti cum vrei tu; daca altii aleg sa NU traiasca consumand tot felul de porcarii tratate cu cobalt, este optiunea lor nu crezi , mare revolutionar ?

 72. Iulian said

  am January 23 2010 @ 6:24 pm

  Pacat de mortii acestei planete si mai ales de aceia care s-au jertfit,in ideea unei lumi mai bune,jalnica este dualitatea constiintei omului care nu poate accepta adevarul,jalnice si de plans sunt produsele naturii,aceste reziduri morale egocentrice care se numesc “oameni” si mai ales “conducatori” in unele cazuri.Viata e un dat care ar trebui respectat in toate masurile ei si care prin nivelul de intelgienta pe care l a atins ar “trebui” sa evolueze intr-o forma mai eficienta naturala si constructiva,o forma care sa ne aduca mai aproape uni de altii nu sa ne distruga din invidia si lacomia adunate sub semnul propietati,dar realitatea reflecta contrariul si timpul isi va lasa amprenta in istoria deja manjita a acestei planete.Cand oameni vor intelege ca diferenata intre noi nu exista prin inteligenta si postura ce ne-a fost data din nascare atunci planeta aceasta va avea o sansa in desavarsire, pana atunci fie ca totata invidia,gelozia,mizeria si “inteligenta” oamenilor sa se rasfranga asupra mortilor, copiilor nostri si neamurilor viitoare.AMIN.

 73. Catalin HN said

  am January 23 2010 @ 9:28 pm

  Citez din articol: “De la 31 decembrie 2009, Guvernul Boc a fost OBLIGAT sa inceapa implementarea “Codexului”…”

  Spuneti-ne si noua, d-le Urban, cine putea sa OBLIGE guvernul boc ? Nu cred ca guvernul boc a fost OBLIGAT ci pur si simplu boc (+ basescu) sunt niste iresponsabili care din diferite considerente (doar de ei stiute, de noi doar banuite) continua politica lor indreptata IMPOTRIVA POPORULUI ROMAN, inceputa cu introducerea actelor biometrice si refuzul presedintelui de a organiza un referendum pe aceasta tema in ciuda a 1 milion de semnaturi depuse la Presedentie si continuata cu pactul dintre pdl si UDMR imediat dupa alegeri prin care se va trece in viitorul apropiat la impartirea Romaniei in Regiuni (pe motive de “descentralizare”) un penultim pas catre declararea autonomiei judetelor Harghita-Covasna-Mures (care va deveni in viitorul foarte apropiat regiune autonoma maghiara).
  Din acesta “gasca” faceti si dvs. parte d-le Urban si probabil vreti sa “cosmetizati” un pic situatia neplacuta creata cu deplina APROPBARE SI SUSTINERE a partidului din care si dvs. faceti parte. I-ati facut campanie electorala lui basescu in ciuda faptului ca a legiferat actele biometrice in Romania si a ignorat vointa poporului neorganizand referendumul (desi va pronuntati cu IPOCRIZIE impotriva acestora) iar acum continuati cu aceeasi ipocrizie sa ne spuneti ca “guvernul boc a fost OBLIGAT”. Dar pe dvs. cine va obliga sa ramaneti in pdl ? Daca sunteti intr-adevar impotriva Codex-ului , dati-va demisia din pdl si actionati impotriva lui in calitate de senator independent; alta solutie nu aveti. Spuneti ca sa “luam atitudine” impotriva acestui codex. Cum anume sa facem asta? Deja basescu a ignorat cele 1 milion de semnaturi care il OBLIGAU sa organizeze referendumul in privinta actelor biometrice si in mod cert ar ignora din nou oricate alte semnaturi care i-ar cere sa organizeze un alt referendum in privinta Codex-ului. Ne mai spuneti sa “cultivam legume in gradinile proprii”; si cei care nu au gradini ce sa faca ? Eu nu am o astfel de gradina si cel putin 90% din bucuresteni nu au. La fel si multi alti romani din alte orase. Astea, cu cultivatul legumelor in gradini, sunt povesti de adormit copiii. Mai mult de atat, primarii bucuresteni au distrus toate pietele in care taranii mai puteau sa-si vanda produsele, “modernizandu-le” (taraba costand foarte mult si fiind ocupata de cei care vand aceleasi produse toxice, de import si scumpe ca la supermarket) sau desfiintandu-le (Piata Crangasi – de catre colegul dvs. de partid, C. Poteras sau Piata Obor de catre sustinatorul lui basescu, primarul sect. 2 Ontanu). Asadar lasati manipularea si daca vreti sa faceti ceva actionati ! Noi nu avem ce face fiindca legile din Romania nu ne ofera nici o parghie de a actiona (iar aceste legi sunt facute tot de catre boc si colegii dvs. de partid). Lasati instigarile “la lupta” si actionati impotriva Codex-ului in calitate de senator, din Parlamentul Romaniei, dar demisionand din pdl (fiindca altfel nu veti avea credibilitate).

 74. Anca said

  am January 23 2010 @ 10:08 pm

  Cred ca singura arma reala impotriva celor care ne ameninta pe toate caile (codex alim., substante toxice, posibile implantari de cipuri, etc.) este cea pe care o folosesc si ei: cea legislativa. Observati cum ne trezim bombardati de legi, cat se poate de nocive, la care nu ne asteptam de loc. Oare legile care privesc interesul tuturor nu trebuie sa fie discutate public inainte de a fi supuse la vot?
  Noi traim linistiti si aflam ca ni se planifica hrana pentru viitor, si anume intr-un mod asasin, ca suntem transformati in cobai, fara sa fim intrebati, etc.
  Problema este: avem legi care sa ne apere de asa ceva? Nu ma pricep. Avem legi care sa impiedice acest mod talharesc de a ni se impune hotarari impotriva sanatatii noastre fizice sau spirituale (de fapt chiar impotriva vietii)?
  Daca avem, folositi-le, domnule senator Urban!
  Daca nu, ne ramane sa le gandim si sa le impunem. Deci INITIATIVA LEGISLATIVA pentru legi care sa apere poporul roman de asemenea abuzuri. Ganditi aceste legi, incercati sa le faceti eficiente, strangeti semnaturi autografe pe tabele (nu stiu daca petitiile electronice au vreo valoare).
  Lege contra lege. Numai asa puteti face ceva.

 75. Anca said

  am January 23 2010 @ 10:14 pm

  Completare la precedenta postare. Dupa ce am scris comentariul am vazut pe cel pus de Catalin HN si vad ca gandeste aproximativ la fel. Numai in cadru legislativ se poate face ceva. Un cadru la care aveti acces, domnule senator.
  Altfel, aveti sprijinul nostru, dar nu noi putem rezolva problema (sau problemele).

 76. VIOREL URBAN said

  am January 23 2010 @ 11:07 pm

  @ Anca

  Ba exact voi puteti rezolva problema impreuna cu noi, cei interesati de viitorul nostru. Daca nu vom intelege ca doar uniti si hotarati putem schimba ceva, iti pot spune de acum ca ne asteapta un viitor atat de negru incat vom regreta amarnic ca nu am inteles si actionat mai din timp.
  Fiecare secunda e pretioasa.

  Insa alegerea este a voastra .

 77. Anca said

  am January 23 2010 @ 11:36 pm

  Pai eu sunt de acord. Am semnat petitiile online si o sa le fac cunoscute intre prieteni.
  Nu uitati insa ca ei au legi de partea lor, noi nimic. By the way, nu pot fi trasi la raspundere cei care adopta “la mititica” hotarari in defavoarea poporului roman?
  Nu i-am ales ca sa ne omoare, pentru numele lui
  Dumnezeu!

 78. Anca said

  am January 23 2010 @ 11:39 pm

  PS. Nu e nici o contradictie intre codex al. si constitutia noastra? Nu putem sa reclamam la Curtea Constitutionala? Drepturile Omului, ceva?
  Avocatul Poporului? Va intreb pt ca nu ma pricep.

 79. Iulian said

  am January 24 2010 @ 4:35 am

  O gasca de oameni care sa protesteze impotriva codexului, chemate 2-3 televiziunii pentru a se face ceva mai publica treaba, in adevaratul sens al cuvantului, cu toate partile negative si supusa votului populatiei ,daca s-ar implica un pic media in treaba asta s-ar rezolva imediat; un pic de informare reala pe televiziunile principale cum ar fi tvr1 si altele, care sa aduca la cunostinta populatiei problema asta care este una de natura REALA :) vai…
  In timpul reclamelor in loc de consumul de sare sau alcool sau bla bla sa o bage pasta cu codexul “poate dauna grav sanatatii tale si a celor din jurul tau ” :)daca mai pui si doua trei poasturi de radio ai facut o treaba .Oare de ce oamenii care detin asemenea instituti nu incearca sa le foloseasca si in folosul populatiei? ca doar sunt particulare si ar putea avea culmea si initiative bune.Nu cred ca bunicii nostri de la tara sau chiar si cei ce se ocupa mai serios de agricultura ar dori cu adevarat o denaturare de felul acesta,asta numai daca poate ma insel eu si suntem cu adevarat prosti, dar consider ca orcare persoana informata real in aceasta problema ar respinge ideea din start.Sunt oameni influenti si care prezinta o anumita putere inclusiv in media si care ar putea sa incerce macar unele masuri de un bun simt decent….asa lucrurile sunt cam in felul urmator niste oameni vorbesc pe net si posteaza pe un blog =)),am facut treaba .

 80. Gabriel said

  am January 24 2010 @ 10:43 am

  1. As dori sa vad macar un studiu care sa acuze cel putin tangential initium-ul ca fiind cancerigen, toxic ce vreti voi.
  2.As dori sa vad documentul Codex Alimentarius care OBLIGA Romania sa foloseasca acel produs.
  3. As dori sa vad actul legislativ al guvernului care face produsul pesticid obligatoriu si universal.
  Cine are aceste documente e rugat sa posteze linkurile .
  Multumesc

 81. Costel Simioniuc said

  am January 24 2010 @ 2:28 pm

  Gabriele, tu vrei sa-ti aduca cineva link-urile la nas.
  Pai, porneste de la cele publicate in comentariile de mai sus.
  Munceste si tu, mai baiatule!
  Acum, despre televiziuni si radio-uri, voi nu stiti ca in afara de TVR si Radio-ul national, celelalte sunt posturi private si trebuie sa scoata PROFIT?
  Iar TVR-ul si Radio-ul natioanal cu toate antenele puse una peste alta slujesc politica actuala.
  Exista legea 544/octombrie 2001 (http://www.sie.ro/Legi/544.html).
  Cititi-o si aplicati-o.
  In max. 30 de zile “autoritatile” sau alti furnizori de produse si servicii publice trebuie sa va raspunda la petitii si solicitari inregistrate. Daca nu o fac, atunci aveti dreptul sa-i dati in judecata. Si chiar daca o fac in 2 peri sau cum nu va place, puteti sa publicati raspunsul lor cu comentariile si dovezile voastre.
  Cati dintre voi au citit site-ul ANSVSA (www.ansvsa.ro)?
  Cati le-au scris si cate au fost multumiti de raspunsul lor?
  Sunt niste veterinari prapaditi care au sarcina de a implementa prevederile Codex-ului.
  Cititi baieti si fete si actionati!

 82. Auras said

  am January 24 2010 @ 2:31 pm

  Poi daq ati ales Basescu & PD-L,este limpede ca asta ne asteapta ! Vreti contestatii On line sau la coltul strazii?
  Daq legislativul (care e si el uns) nu ia pozitie,totul e o”barfa mica”…
  Fiti fratilor realisti ! Care buget s-a suplimentat? Exact al celor care ne urmaresc ce scoatem pe gura sau ce bagam in gura…De ce? Poi simplu ! Sa poata sa proteje guvernantii,sa apara “accidente” nefericite in care “un dizident” a fost calcat cu…avionul,altul a disparut…etc.
  Non-cultura si fraerii au stat disciplinati la vot si i-au ridicat mingea la fileu gastii Base & Co.!!
  Astilalti,intelectualii si desteptii,au votat “ideologic” sau au refuzat sa voteze…acu se lamenteaza ca-s “cobai”!!!
  Pacat ca ne prapadim in urma “gandirii” ideologice si a proliferarii lipsei de educatie si cultura !

 83. H.M. said

  am January 24 2010 @ 3:02 pm

  Domnule Urban, sunt in deplin acord cu Zen(care sper ca nu e yogin!).
  Faceti galagie ca sa pareti de partea prostimii INTODEAUNA DUPA si niciodata INAINTE DE PERICOL.
  Asa ati facut si in cazul biometriei.
  Nu intelegeti ca nu puteti ocoli otrava universala numita cancer la infinit? Faceti parte din masa de cobai chiar daca vi se pare ca sunteti deasupra.Vreti sa fiti senator peste o tara nelocuita?
  Vrem numele asasinilor, pentru ca acesta e GENOCID. Daca nu, le vom afla singuri. Succesuri !

 84. Gabriel said

  am January 24 2010 @ 3:31 pm

  @Costel
  Inca n-am gasit setarea Eco la Google ca sa imi returneze rezultatele cerute .In afara de zeci de preluari si repreluari ale acelorasi vorbe fara acoperire ,nada,nula,zero,nimic. Deci dac nu puteti arata unui biet postac neguvernamental o dovada minima a NEMERNICIEI cum vreti sa convingeti un judecator ? Aa prin presa ..deci faceti galagie ca iese ceva pana la urma.Poate ar fi bine sa cautati un pic povestea DDT-ului .Cum a fost interzis prin anii 70 de catre niste baietii verzi si responsabili ca voi ca apoi in 1996 sa fie readmis de FAO . Intre timp milioane de oameni au murit de malarie .Dar cucoana care apornit isteria in 1968 in US are statuie ca mare luptator al revolutiei verzi. Cei ce au murit cred ca ii aduc floricele in raiul vesnic verde.

 85. Irina Iordachescu said

  am January 24 2010 @ 4:32 pm

  Sunt alaturi de Dvs, d-le senator Iulian Urban si va multumesc pentru toata munca si determinarea de care faceti dovada !
  Daca va voi putea fi alaturi in ceva concret,daca se vor organiza evenimente pe acest subiect, ma rog, in orice fel as putea fi de folos,va rog sa ma contactati !
  Romania pare o tara abandonata,unde o mina de criminali fac tot ce vor si ce le convine, de la obedienta totala in fata puterilor de afara, pina la afacerile locale in care sunt implicati, unde nu exista decit un singur beneficiar : EI !

 86. Iulian said

  am January 24 2010 @ 5:06 pm

  Da, clar ar trebui postat si materialul care sa dovedeasca treaba, ca un fel de baza reala a ceea ce se initiaza, e absolut necesar si treaba asta este responsabilitatea intiatorului.Omu vrea detalii clare,scrise, eventual si ceva poze, sa i se aratam, sa i se prezinte, sa vada ceva conturat o forma in care sa gaseasca un potential pericol, pentru a riposta trebuie sa fie amenintat sau sa simta asta intr-un mod mai sever mai concret.

 87. fidel castro said

  am January 24 2010 @ 5:14 pm

  Dragi tovarasi, fara pesticide erati(eram) cu totii morti- de foame ! Un hectar de grau sau orice altceva poata sa nu produca nimic daca nu sunt folosite pesticide . Agricultura ecologica – ha ! visati !nu exista asa ceva si nici nu va exista . Credeti ca veti proteja tomatele impotriva manei cu evantaiul , cartofii de gandacul din Colorado cu caini , graul de diversele boli cu fum de par de camila ? Sa fim seriosi !
  Voi vitejilor ce va dati cu parerea ati coborat vreodata din masina sa vedeti ce inseamna o cultura agricola ? Cum credeti ca poate fi hranita populatia acestei planete ?

 88. Gelu said

  am January 24 2010 @ 8:32 pm

  @fidel castro:
  Mananci ca-cat-mai bine du-te si te culca!

 89. Dicu-Sava Cristian said

  am January 24 2010 @ 9:32 pm

  Cum sa hranim populatia ?
  Simplu, ingropam sub brazda toti Fifel Castro din lume si cu asa ingrasamant comunist obtinem 10.000 de kg la hectar !
  Vedeati-as copii plini de initium la Fundeni !

 90. Despre s?n?tate ?i taxe « Antoanela Naaji said

  am January 24 2010 @ 10:10 pm

  […] de produse alimentare, am primit azi un mail legat de acest subiect. Dac? ceea ce apare la acest link este adev?rat, este grav […]

 91. ovidiu said

  am January 25 2010 @ 12:14 am

  Sa vedeti ce foamete va fi in curand!
  La cata abundenta e acum pe piata, in scurt timp va fi o mare lipsa de alimente!
  Nimeni nu va accepta acest Codex!

 92. Sebastian said

  am January 25 2010 @ 12:32 am

  ########## Cum rezolvam problema ? ###########

  ######### SOLUTIA #######

  1. considerati-va oameni cu putere !! nu victime (astia micii)

  2. incetati sa dati energie acestei manifestari de distrugere!!

  ## ACCEPTATI ODATA SI INTELEGETI CA

  >>> NOI CREEM REALITATEA CU FIECARE GAND SI EMOTIE ! <<<

  REGULA PT ORICINE DE PE PLANETA E
  — PE CE-TI PUI ATENTIA PE AIA DEVII CONSTIENT —
  —- CAND DEVII CONSTIENT ACEL CEVA SE AMPLIFICA —-

  INTREBATI-VA CE DORITI ??!!

  PACE SI ABUNDENTA GLOBALA PENTRU TOATA LUMEA… BUN…

  TRAIM TOTI O STARE DE IERTARE PENTRU CEI CARE VOR SA PUNA IN APLICARE ACEL CODEX ALIMENTARIUS PT CA NOI I-AM FORTAT SA FACA ASA CEVA (pt ca tot ii alimentam cu energie prin aceste manifestari pe forum, in discutii cu prietenii etc.)
  SI DORIM SIMTIM TRAIM CE VIITOR VREM.

  reconsiderati atitudinea
  neah nu se poate … noi suntem prosti si n-avem nici o putere….gandul si emotia sunt lucruri imaginare cu toate ca nu poti avea nici un viitor fara sa gandesti sa proiectezi ceva din minte general numit “a planifica”.

 93. Iulian said

  am January 25 2010 @ 1:38 am

  “## ACCEPTATI ODATA SI INTELEGETI CA

  >>> NOI CREEM REALITATEA CU FIECARE GAND SI EMOTIE ! <<<

  REGULA PT ORICINE DE PE PLANETA E
  — PE CE-TI PUI ATENTIA PE AIA DEVII CONSTIENT —
  —- CAND DEVII CONSTIENT ACEL CEVA SE AMPLIFICA —-

  INTREBATI-VA CE DORITI ??!!

  PACE SI ABUNDENTA GLOBALA PENTRU TOATA LUMEA… BUN…

  TRAIM TOTI O STARE DE IERTARE PENTRU CEI CARE VOR SA PUNA IN APLICARE ACEL CODEX ALIMENTARIUS PT CA NOI I-AM FORTAT SA FACA ASA CEVA (pt ca tot ii alimentam cu energie prin aceste manifestari pe forum, in discutii cu prietenii etc.)
  SI DORIM SIMTIM TRAIM CE VIITOR VREM”

  citat din sebastian.Bravo ba baiete esti inteligent traiesti cu 200 de ani in viitor ,ce ar fi dak ti ai concentra un pic atentia aia a ta de care dispui pe lumea in care traiesti, asa cam cum e ea ,fa asta zilnic si vezi unde ajungi …Lumea asta e atat de imutita incat nici macar nu mai merita oameni care sa faca ceva, si tu imi spui mie sa ma gandesc la ponei roz si norisori …

 94. mihai said

  am January 25 2010 @ 9:04 am

  propun ca avocatul poporului sa sa sesizeze si sa dea statul in judecata pentru aceasta aberatie. iar cel care a semnat acordul respectiv sa nu fie intemnitat, ci, ceea ce propun sa se faca tuturor celor corupti, sa i se ia TOATA AVEREA LUI, A COPIILOR LUI SI A PARINTILOR LUI . va garantez ca asa se vor gandi toti de 10 ori daca merita sa faca prostii. ca acum ,cel care fura trebuie sa fure serios, ca sa aiba de unde da si celorlalti din gasca. pentru ca daca ai bani, scapi de puscarie. dar daca ii lasam fara bani, sunt terminati .
  apropos, de ce nu auzim mai des de avocatul poporului care sa aprere interesele oamenilor ?

 95. Rosu Renata said

  am January 25 2010 @ 9:07 am

  Tinand cont ca este vorba despre viata tuturor persoanelor din Romania, cred ca ar fi nevoie de un vot popular, de o chemare la urne pentru acest lucru, de o informare si o dezbatere publica.

 96. mihai said

  am January 25 2010 @ 9:08 am

 97. Analfabet said

  am January 25 2010 @ 10:10 am

  CINE SI-A PERMIS SA TRANSFORME CETATENII ROMANI IN COBAI FARA SA LE CEARA ACORDUL? Raspuns-GUVERNUL BOC
  CINE A SEMNAT PENTRU APROBAREA ACESTUI EXPERIMENT? Raspuns-GUVERNUL BOC

  Va urma…

 98. Eugen Bogariu said

  am January 25 2010 @ 1:26 pm

  Buna ziua.

  Ma numesc Eugen Bogariu, locuiesc in Brasov.
  Am primit un e-mail de la o cunostinta, referitor la implementarea substantelor
  Enervin™ si Zampro™ in industria alimentara, in speta in cresterea unor produse alimentare.
  Ceea ce se poate intampla este foarte grav, si subscriu ideii d-vs de lupta contra folosirii acestor produse, DAR
  in e-mailul primit precum si in ce am citit aici:

  http://www.urbaniulian.ro/2010/01/21/nemernicie-romania-va-experimenta-pe-populatie-produsul-cancerigen-initium-daca-nici-acum-nu-reactionam-atunci-cand/

  nu gasesc nici o metoda prin care putem stopa acest lucru.
  Un referendum national, sau altceva prin care sa ne putem exprima dezaprobarea fata de aceste practici.
  Va rog, cat se poate de repede, transmiteti o modalitate prin care putem combate acest lucru, si va garantez ca eu cel putin, absolut
  tuturor persoanelor cu care vin in contact, le voi prezenta aceasta modalitate.
  Va multumesc pentru timpul acordat.

  Cu stima,
  Eugen Bogariu

 99. Dan Malureanu said

  am January 25 2010 @ 1:26 pm

  Ma declar impotriva!
  Prefer sa fim ultimii …dar in lista tarilor care accepta Codex Alimentarius.
  Daca se organizeaza un protest impotriva deciziei eu voi participa!
  In curand vom manca legume si vom deveni legume!
  O zi buna.

  Dan Malureanu

 100. Felix Farcas said

  am January 25 2010 @ 1:43 pm

  Buna ziua

  sunt un simplu cetateam al Romania care a primat acest link:
  http://www.urbaniulian.ro/2010/01/21/nemernicie-romania-va-experimenta-pe-populatie-produsul-cancerigen-initium-daca-nici-acum-nu-reactionam-atunci-cand/
  rferitor la substnata interzita initium.

  Va rog sa ne spuneti ce se poate face si cum va putem ajuta.

  Comunitatea Internet nu are acces in lumea politica si nu avem cum sa ne spunem cuvantul in ceea ce se intampla.

  Deci ce este de facut?

  Va multumesc
  Felix

 101. Urban@Felix Farcas said

  am January 25 2010 @ 1:43 pm

  semnati si petitia online
  http://www.petitieonline.ro/petitie/petitie_impotriva_codex_alimentarius_care_urmeaza_a_fi_adoptat_in_decembrie_2009-p61682048.html
  Cu cat vom avea mai multe semnaturi cu atat ne va fi mai usor sa interzicem prin lege trecuta prin Parlament, asemenea experimente.
  Trebuie sa avem semnaturi de la romani din toate colturile tarii ca sa putem pune presiune pe toti parlamentarii sa inteleaga ca cei care i-au votat vor ca aceste experimente pe romani sa inceteze
  Cu stima

 102. codin said

  am January 25 2010 @ 1:49 pm

  Nu e vorba de Boc au de un anume guvern, putea sa fie si Kennedy caci tot acolo se indreptau lucrurile, tavalugul este impins de aceleasi orgaizatii si personaje care orchestreaza guvernele si corporatiile mondiale, pe deasupra guvernelor si institutiilor si pe dedesubtul lor, aceleasi personaje care au inventat nazismul si comnismul deopotriva, “democratia” si dictatura, in virtutea principiului hegelian.Politica e filmul privit de natiune, cu adevarat interesant e sa mergem in camera din spatele nostru, de la etaj, si sa vedem sine e stapan pe aparatul care proiecteaza “realitatea consensuala”.

 103. Luci Craciun said

  am January 25 2010 @ 2:18 pm

  In afara faptului ca suntem extraordinar de revoltati pt toate tratamentele la care suntem supusi, nu vad ce am putea face, pt ca la noi toata justitia este legata la ochi si la propriu si la figurat!?!?!
  Bine ca au pensii nerusinate – un fost procuror criminalist, are pensie o suta douazeci si cinci de milioane de lei/luna….in conditiile in care a constatat si a raportat despre cazul cutare sau cutare, neavand toata viata decat responsabilitatea raportarii constatarilor facute. Nu au avut viata oamenilor in maini, nu au raspuns de viata lor, si nu le-a facut traiul mai bun. Doar au constatat disparitia lor si atat, iar pt asta primesc 125 de milioane lunar.
  Eu una nu vad niciun justitiabil sa lupte pt o cauza, de orice natura ar fi ea, decat daca afla ca este stipendiat gras…iar dumneavoastra..sunteti o picatura, care chiar daca nu doreste acest lucru, dar se va disipa intr-un ocean populat de secaturi, nemernici,borfasi, criminali, ordinari si alte asemenea animale, care ne sufoca in presa sau pe sticla, cu explicatii despre grija pe care o au fata de poporul acesta.

  NU SUNTEM DE ACORD CU EXPERIMENTUL LA CARE ESTE SUPUS POPORUL ROMAN DE A I SE INTRODUCE IN ALIMENTATIE SUBSTANTELE OTRAVITOARE INITIUM SI ENERVIN!

 104. Gabriela Tudor said

  am January 25 2010 @ 3:25 pm

  Stimate Domn Urban,

  Admir curajul dv. de a aduce la cunostinta romanilor marea nenorocire care se pregateste cu stiinta si acceptul guvernului.
  Va rog,daca aveti posobilitatea,sa luptati pentru vietile noastre,sa duceti mai departe doleantele noastre,si anume,de a ne scuti de aceasta experienta asupra noastra. Si asa suntem un popor bolnav si sarac. Daca vor face acest experiment pe noi,chiar ne vor extermina. Ganditi-va la copilasii nostri. Ce vina au ei? Cat timp credeti ca vor trai cu astfel de alimente?. Deja sunt spitalele pline de copii cu boli grave si romanii strang bani pentru a-i trimite in strainatate ca sa-i salveze.
  De ce oare trebuie sa ne dicteze altii ce sa mancam si ce medicamente sa folosim? Avem oameni inteligenti,pregatiti sa gaseasca o portita de iesire din acesta criza. Bani sunt,dar nu sunt alocati acolo unde este mare nevoie de ei. La ce bun sa-ti faci case,sa cumperi masini daca nu esti sanatos? Consider ca o tara este bogata atunci cand poporul ei este sanatos,apt sa lucreze ,sa studieze si sa progreseze. Numai la noi,totul este altfel. De ce?
  Avem o tara bogata si frumoasa. De ce s-o oferim pe tava cu oameni cu tot,sau poate nu….daca vom pierii cu totii.

  Suntem alaturi de Dvs. si va sustinem in actiunea pe care ati inceput-o!
  Dumnezeu sa va binecuvanteze in aceasta lupta!
  Cu stima,Tudor

 105. Gaby said

  am January 25 2010 @ 3:26 pm

  Oameni buni,nu lasati ca aceasta tara sa ajunga laboratul de experiente a celor care vor sa-si testeze produsele otravitoare. Suntem un popor in majoritate sarac,de ce sa profite altii de aceasta stare a noastra. Chiar acest guvern este atat de iresponsabil? Ce va fi Romania fara romani?
  Chiar trebuie sa iesim pe strazi sa luptam pentru viata noastra? Nu va ganditi la copilasii acestei tari? Cu ce drept le luati dreptul la o viata sanatoasa? Am ajuns sa traim cu frica mortii in oase? Cu ce-a gresit acest popor sa nu aiba parte de un conducator si un guvern demn sa carmuiasca aceasta tara,sa fim tratati cu respect. Cum sa-ti trimiti propriul popor la moarte sigura si chinuitoare. In spitale mori cu zile pentru ca nu au mai nimic,doctorii buni iau calea strainatatii…Chiar nu va ganditi la uriasele consecinte a hotararilor pe care le luati?
  Sper ca acest mesaj si multe altele trimise de romani sa-si gaseasca un raspuns favorabil .

 106. radulescu anca said

  am January 25 2010 @ 3:56 pm

  Stimate domn Urban,

  sunteti senator al actualei puteri, sa intelegem ca sunteti doar un lup in blana de oaie sau ca iubiti atat de mult poporul roman incat doriti sa fiti un martir politic?

  Mizeria aceasta merge pe mana guvernului PDL, impreuna cu multe altele, sa inteleg ca veti avea cumva o interpelare si in parlament, ca tot aveti aceasta posibilitate?

  Pot sa formulez multe intrebari, dar cea la care chiar doresc un raspuns, desi nu ma astept, este urmatoarea:
  Domnule Urban, de ce doriti sa ne aratati ce este bine (cetatenilor), fara a lua masuri de acolo de unde se poate, macar si numai discutand in cadrul parlamentului (ar fi o stire si sunt sigur ca o sa apara in media, iar votantii ar fi satisfacuti).

  Stimate domn, pana nu o sa faceti ceva concret, pentru mine, sunteti un mare DEMAGOG sau pentru ca sunteti si crestin , FARISEU.

  Este usor sa ne lamentam si sa alarmam , dar se pare ca este mai greu sa si facem ceva. Va rog sa fiti vocal in aceasta cauza , sa se afle peste tot nu doar pe site-ul dvs.

 107. Cristi said

  am January 25 2010 @ 4:09 pm

  HAI SA IESIM IN STRADA!!!
  DECAT SA VORBIM HAIDETI SA INCERCAM MACAR.

  VA ROG IESITI IN STRADA. MACAR SA INCERCAM.

  GANDITI-VA LA COPIII NOSTRI

 108. nostrabrucanus said

  am January 25 2010 @ 6:08 pm

  @Gabriel said
  am January 24 2010 @ 10:43 am
  1. As dori sa vad macar un studiu care sa acuze cel putin tangential initium-ul ca fiind cancerigen, toxic ce vreti voi.
  2.As dori sa vad documentul Codex Alimentarius care OBLIGA Romania sa foloseasca acel produs.
  3. As dori sa vad actul legislativ al guvernului care face produsul pesticid obligatoriu si universal.
  Cine are aceste documente e rugat sa posteze linkurile .
  Multumesc

  —-
  Incep cu punctul 3: Nu-i nevoie de lege care sa oblige folosirea substantei respective .. inca. Daca un ministru aproba o substanta, apoi intra in lucru echipele de sales si este treaba lor sa-l faca sa se intinda pe piata. Datele din leaflet-uri si brosuri nu vor contine nici o informatie nefavorabila. Prima miscare va fi … subventionarea. “Ia taica si incearca sa vezi cum este ..” . Apoi vine taranul singur, ca NU stie efectele adverse si i se pare ca merge mai bine.

  2. Codex-ul este obligatoriu pentru toate tarile semnatare GATT si membre ale Organizatiei Mondiale a Comertului. Cine nu se supune plateste. De exemplu, UE avea nevoie de un cadru international sa implementeze Codex-ul, asa ca era nevoie de Lisabona. Pana la adopatarea Codez, Europa a platit amenzi pentru ca refuza sa importe carne de vita din tarile care cresc vaci “hormonizate” cu rbGH (legile nationale si comunitare u permiteau). Acum va deveni legal CHIAR daca exista studii care arata ca o astfel de carne este extrem de periculoasa.

  Citeste regulile la WTO si GATT pentru non compliant countries. O sa fie fun :)

  Codexul nu specifica in mod expres initiumul ci este cadrul legal ce asigura introducerea in consum uman a unor substante cu minimum de cercetare, driven de interese economice si o documentatie minima legat de impactul asupra mediului si asupra sanatatii umane.

  Nici UE cu legile ei nu este mai “cuminte”. Taman ce facura niste dude mari legate de vitamine, minerale si OMG-uri. Evident, vom “importa” dudele sub forma de legi, ca doar suntem in UE 😀

  1. Initium – in speta substanta este ametoctradin, clasa este triazolopirimidine. Daca te uiti la “colegii de clasa” http://www.pesticideinfo.org/List_Chemicals.jsp?ChemClassList=Triazolopyrimidine&dUseList=y&dDPR_Chem_Code=y&dEPA_PCCode=y&dCAS_No=y&dClassList=y&ChemRegList=&ChemUseList=&dS_BA=y&dEPA_Reg=y …. surprizele sunt imense. :( Majoritatea incep cu “scaderea greutatii corpului” – adica o forma “eleganta” de a spune “determina modificari de metabolism” – si ajung pana la probleme legate de aparatul reproducator.

  Legat de studiile pentru ametoctradin, ma indoiesc ca s-au facut studii pe bune. Aveau studiile design-ul european cerut? da, in mod sigur. Este acest design adecvat ? Hmm.. nu prea! Dar este bun din punct de vedere economic.

  Chiar la substantele din aceeasi clasa problemele au aparut dupa “exploatare” Nici nu prea au cum sa se faca studii pe bune (si aici este marea pacaleala cu asa zisa documentatie) pentru simplul motiv ca ar trebui sa gaseasca acei soareci de lab care sa fie hraniti asa cum se hranesc oamenii, adica sa se studieze posibilele interactiuni cu celelalte (in cantitatile ce se regasesc in consumul uman din toate sursele, de la plante la apa) pesticide, fungicide + aditivi alimentari + ceea ce mai inhaleaza omul pe strada + ce mai contine apa + etc etc. Ori asta nu face nimeni. Dar declara fericiti .. eliminarea substantei s-a facut prin .. in proportie de 99.9%. ok .. dar restul de 0.1% unde este? La niste soricei curatei de laborator efectele celor 0.1% nu se vad asa repede. Si nu sta nimeni sa-i “purice” 5-7 ani. Stiu ei cand sa se opreasca cu studiile asa incat sa nu fie prea urate rezultatele.

 109. George Anca said

  am January 25 2010 @ 6:59 pm

  Stupid sau nu, cea mai mare parte din terenul agricol din tara noastra mioritica (adica apartinand mioarelor si miorilor) este nefolosit sau folosit necorespunzator! Traim vremuri tulburi, potopul poate sa mai spele din praful stelar numit humanoizi, boala planetara grea, nu?

 110. Gabriel said

  am January 25 2010 @ 7:29 pm

  Pt Anca Radulescu
  Nu poate face interpelari in parlament findca nu are dovezi.Voi n-ati inteles ca totul e un balon de sapun care face fleosk la prima analiza mai serioasa.

 111. donache said

  am January 25 2010 @ 7:33 pm

  Bai, nu ii mai tot dati inainte cu linkul ala http://www.pesticideinfo.org/Detail_Chemical.jsp?Rec_Id=PC43415
  Acolo nu scrie ca “Toxicity to humans, including carcinogenicity, reproductive and developmental toxicity, neurotoxicity, and acute toxicity. “. Daca va uitati atenti pe pagina, acest text este descrierea linkului din stanga lui!!!!! NU scrie ca acea substanta are acele proprietati ci ca la linkul Toxicity poti gasi informatii DESPRE “Toxicity to humans, including carcinogenicity, reproductive and developmental toxicity, neurotoxicity, and acute toxicity. ”
  Si daca dai click pe linkul toxicity poti vedea ca:
  nu este un “Cholinesterase Inhibitor”, ca nu este in lista (Not listed) de Pesticide Action Network (PAN) Bad Actor Pesticides – adica NU ESTE un Known or probable carcinogens, Reproductive or developmental toxicants, Known groundwater contaminants, Pesticides with high acute toxicity. S-ar putea sa nu fie in acea lista pentru ca nu a fost testat de Pesticide Action Network North America. Dar interpretarea pe care ati dat-o informatiilor di acel link sunt absolut aberante. Si ne miram de presa din Romania… pai la asa public agitator, asa presa. Urban Iulia, iar ai comis-o…

 112. Vlad said

  am January 26 2010 @ 10:20 am

  Din cate mi-am dat seama guvernul a aprobat comercializarea acestor produse pe baza de Initium pe teritoriul tarii noastre!!
  Comercializarea produselor BASF in minunata noastra tara nu implica si obligativitatea fermierilor de a le cumpara ei putand alege dintr-o gama foarte variata de fungicide.
  Nu otraveste guvernul Romania!! Daca aceste produse sunt daunatoare vietii si daca vor fi folosite in Romania atunci vina va fi stric a fermierilor deoarece ei iau decizia sa foloseasca sau sa nu foloseasca aceste produse.
  Daca eram o tara comunista unde statul era proprietarul pamantului (Roamania pana in 1989) atunci daca se aproba acest produs era foarte clar ca ar fi fost si folosit dar cum nu mai suntem o tara comunista cred ca putem avea incredere in faptul ca nu vor folosi aceste substante tinand cont ca la noi inca se stropeste via cu piatra vanata si cam atat iar la cartofi, rosi si alte legume decis-ul se foloseste de cand lumea si e mult mai ieftin decat orice alta substanta.
  In plus nu am vazut nici un raport in care sa se scrie clar negru pe alb ca substantele pe baza de Initium sunt daunatoare vietii.
  Din cate vad se pare ca problema nu e ca aceste produse sunt cancerigene ci ca Romania a aprobat in premiera mondiala comercializarea lor pe teritoriul tarii si ca guvernul BOC a aprobat nebunia asta.
  Parerea mea este ca s-a luat o stire, s-a extras numai partea negativa, s-a amplificat, dupa care s-a postat intr-o maniera foarte negativa pentru a face un impact asupra publicului cat mai mare si a starni indignare si razvratire in randurile populatiei.

  PS. Din moment ce fructele si legumele sunt majoritatea din import nu avem de ce sa ne facem griji. NU?

 113. H.B said

  am January 26 2010 @ 11:43 am

  Nostrabrucanus:
  Conferinta asta circula pe net de acum cel putin 3 ani . Mai elocvent de atat…
  http://video.google.com/videoplay?docid=-5266884912495233634#

 114. Adrians said

  am January 26 2010 @ 11:46 am

  Dl Urban,vorba lunga saracie aduce.La concret eu va propun pt.inceput sa luati legatura cu Radu Moraru si sa-i solicitati sa faca impreuna cu dvs.si alti adversari ai Codexului o emisiune pe aceasta tema.Dupa mediatizarea acestui caz,pas cu pas vom lua atitudine pt.oprirea acestor teste si pina la urma ministerele implicate vor trebui sa se opreasca.
  O mare rugaminte – am aflat de acest subiect dintr-un mail care circula pe net.Cineva a avut initiativa sa preia subiectul si sa-l dea mai departe.Pina la sf.anului trecut primeam de la dvs.mesaje zilnice cu subiectele de aici,dar in ultima perioada vad ca m-ati uitat.Va rog sa aveti amabilitatea de a relua trimiterea lor zilnica.va multumesc anticipat si mult succes.

 115. Mariana said

  am January 26 2010 @ 12:13 pm

  Din an in an constatam ca legumele si fructele aduse la piata de producatorii romani sunt mai putin gustoase decat cele din urma cu 10-20 de ani. Sunt modificate prin importul de seminte, ingrasaminte, stimulatori de crestere si diferite alte produse aduse la noi de comercianti (desigur, multi autohtoni) carora o politica iresponsabila le permite aceasta. Cine, cum, cat castiga noi nu putem aprecia.Dar putem sa cerem sa nu se mai permita astfel de experimente! Sa pastram si sa imbunatatim produsele naturale atat de sanatoase si de multe ori mai bune decat fructele pufoase si fara gust, decat legumele maari si fibroase, decat … alte soiuri modificate genetic care numai bine nu fac populatiei.
  Cat priveste “experimentul” discutat mai sus, sunt cu totul impotriva! Nu avem dreptul sa lasam sa fie periclitata SANATATEA propriei noastre natiuni!

 116. Mariana said

  am January 26 2010 @ 12:13 pm

  Din an in an constatam ca legumele si fructele aduse la piata de producatorii romani sunt mai putin gustoase decat cele din urma cu 10-20 de ani. Sunt modificate prin importul de seminte, ingrasaminte, stimulatori de crestere si diferite alte produse aduse la noi de comercianti (desigur, multi autohtoni) carora o politica iresponsabila le permite aceasta. Cine, cum, cat castiga noi nu putem aprecia.Dar putem sa cerem sa nu se mai permita astfel de experimente! Sa pastram si sa imbunatatim produsele naturale atat de sanatoase si de multe ori mai bune decat fructele pufoase si fara gust, decat legumele maari si fibroase, decat … alte soiuri modificate genetic care numai bine nu fac populatiei.
  Cat priveste “experimentul” discutat mai sus, sunt cu totul impotriva! Nu avem dreptul sa lasam sa fie periclitata SANATATEA propriei noastre natiuni!

 117. Gabriel said

  am January 26 2010 @ 12:14 pm

  in sfarsit un raspuns semidocumentat de la Nostrabrucanus.Multumesc fiindca macar avem o baza de discutie .
  pct.3 Obligativitate subventionare etc.
  In general produsele de ultima generatie sint sensibil mai scumpe decat cele mai vechi si nu prea vad eu taranii ingamadindu-se la ele.plus ca nu taranii sint in targetul lor .Un produs aprobat in Romania e mai mult o chestie de imagine pt BASF decat o mare afacere .
  pct 2 Codex
  Deci Codexul nu ne obliga cel mult ne da niste linii directoare si nu direct ci prin intermediul UE. Cadrul legal e frumos spus dar nu stim ce inseamna . UE in general e tentata sa suprareglementeze sectoarele si asta la modul drastic. Ati auzit de REACH ? e un sistem ce deja se implementeaza si la noi si care in esenta va urmari absolut orice chimicala pe treaseul ei de la producator pana la consumatorul final. E o hartzogarie imensa si se suprapune altor sisteme de urmarire si control ar susbstanelor periculoase dar scopul este exact de a proteja consumatorul final nu de aq favoriza industria chimica in vreun fel. Nu ii iubesc prea mult pe cei de la UE dar lipsa de reguli e la fel de rea ca si supra doza de reguli.
  pct 3 carcinogeneticitate si altele
  Deci avem studiu pro (dar care apriori il banuiti de neconsistenta stiintifica) si nu avem studii contra. Dar avem argumentul ca chimicalele din clasa ametoctradinului sint cam toxice. Daca ii spuneti asta unui farmacist sau unui chimist va va rade in nas. In chimie nu merge ca in biologie(toate felinele au mustati , gheare retractile si sint carnivore), modificari foarte subtile ale moleculei determina schimbari de comportament substantiale.Stiti care e deosebirea intre acidul ascorbic L si cel ascorbic D.
  Va spun eu :sint izomeri optici ai aceleleiasi substanta numai ca cel levo este vitamina C cu toate beneficiile si rolul sau in metabolism iar celalalt nu.Deci incadrarea in categorie si implicit acuzele privind toxicitatea ar mai trebui aprofundate.

 118. Gabriel said

  am January 26 2010 @ 1:13 pm

  Ii multumesc lui HB pentru linkul de mai sus. In sfarsit am gasit sursa originala a tuturor tampeniilor care se spun si sustin despre Codex. E uimitor cum un discurs al unei cucoane care isi vede amenintat bussinesul cu suplimente alimentare ( care e o piata ff mare in US) a ajuns sa fie citat si ras-citat ca adevarul universal despre Codex . Am avut rabdare sa urmaresc toate cele 40 minute si am rams uimit. De la legatura cu nazistii si lagarele de concentrare (EVIL nuu?) pana la acuzele privind impunerea hormonului de crestere al bovinelor (TOTAL FALS – codexul a declinat orice competenta in acest domeniu)precum si cele privind OBLIGATIVITATATEA iradierii produselor alimentare http://www.codexalimentarius.net/search/advancedsearch.do
  totul imi miroase a paranoia americana .Daca vreti va demontez si afirmatiile privind suplimentii alimentari si cei privind pesticidele dar sint grabit acum .
  PS Astept revolutionarii

 119. Nicoleta Serban said

  am January 26 2010 @ 1:50 pm

  BRAVO domnule URBAN, nu va lasati mergeti pana in panzele albe. va sustin din tot sufletul!
  Va doresc mult succes!

 120. Bucharest Herald said

  am January 26 2010 @ 2:35 pm

  Carcinogenic experiments… in Romanians’ plates!
  E-mail Print PDF

  In an open letter, the president of the Consumers Assistance Association, Senator Iulian Urban urges the Health Ministry, the National Sanitary and Veterinary Authority, and the Agriculture Ministry to immediately cease the testing in Romania of Enervin, a product derived from Initium – a substance used in agriculture that is considered extremely harmful, as it eventually leads to cancer. In the same letter, Iulian Urban seeks support from the civil society and all those who believe Romania should not become a huge testing ground for new chemicals.

  The petition made by Senator Iulian Urban, under the title “Will Romania experiment on population the carcinogenic product called initium? If we do not react now, then when?” and posted on his personal blog http://www.urbaniulian.ro, follows a series of studies and news that surfaced of late on the internet, which show that Romania is the first country in the world that will use in agriculture a product based on initium – an active ingredient belonging to the new class of chemicals imposed by ‘Codex Alimentarius.’

  The chemicals will be supplied by German company BASF (http://www.basf.com/group/pressrelease/P-10-110), to be used for the cultures of grapes, potatoes, tomatoes, cucumbers and onion. Their public is explained that “the benefits of these substances are a better pest control and a reduction of plant growing time.” After it is experimented in Romania, the product will be also homologated in Holland, Germany, France, USA, Canada and the United Kingdom. Unofficially, according to the scientists who oppose ‘Codex Alimentarius,’ the use of initium-based products increases by up to 65 pc the risk of colon cancer, because the substance enters rapid chemical combinations and becomes residual in the organism.

  According to the source, Gheorghe Mincinicopski, the manager of Romania’s Food Research Institute said one gram of Initium that enters the human body needs a year to be eliminated. If taken on daily basis, then the organism will never be able to eliminate it. Once it gets inside the body, the substance will help the growth of cancer cells the same it helps the growth of vegetal cells, the food expert explained.

  What is known about Enervin ?

  Romania is the first country in the world to allow the use of initium-based fungicides, which – according to BASF – will help grape vine planters to faster obtain a high-quality harvest, writes the Business Review, quoted by Agerpres.

  The German company indicated that, besides the initium-based product for grapes, which will become available in Romania under the name of Enervin, there was also authorized the use of Zampro, an initium fungicide for special cultures of potatoes, tomatoes, cucumbers and onion.

  As of 31 December 2009, Romania is a member of the ‘Codex Alimentarius’ Commission, which sparked much controversy, precisely over this experiment. Codex Alimentarius is a collection of food standards adopted at international level, with the declared purpose of protecting human health and securing the use of correct practices in the commerce with food.

  Opponents say however that the real purpose of Codex Alimentarius is to outlaw any alternate health method, like naturist therapies, the use of food additives and vitamins, and everything that might represent a rival for the pharmaceutical and chemical industries. Food Research Institute manager Gheorghe Mencinicopski, goes as far as saying that, in the future, we will need a doctor’s receipt if we want to drink a lime tea in the evening, because only very few of the naturist products existing now in the market will remain available. The forerunner of the pharma industry is Bill Rockefeller, who started by selling petrol vials, pretending they are a miracle remedy.

  If you are against the use of this substance, sign this online petition:
  http://www.petitieonline.ro/petitie-p66425048.html

  Experimente cancerigene pe farfuriile romanilor !

  Ministerul Sanatatii, Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si Ministerului Agriculturii au fost somate printr-o scrisoare deschisa de catre Presedintele Asociatiei de Asistenta pentru Consumatori, senatorul Urban Iulian sa stopeze imediat in Romania testarea produsului Enervin, un derivat provenit din Initium, utilizat in agricultura si considerat a fi extrem de nociv, producand in final cancerul. Totodata Iulian Urban in demersul sau solicita sustinerea puternica a societatii civile si a tuturor celor care cred ca Romania nu trebuie sa devina un imens lagar unde se fac teste chimice pe populatie.

  Petitia senatorului Iulian, denumita “ Romania va experimenta pe populatie produsul cancerigen initium, daca nici acum nu reactionam atunci cand ? si postata pe blogul sau http://www.urbaniulian.ro vine dupa ce mai multe studii si informatii, care circula in ultima perioada pe internet arata ca Romania este prima tara din lume care va folosi in agricultura un compus chimic pe baza de initium, un ingredient activ din noua clasa a substantelor chimice impuse de”Codex Alimentarius”.

  Produsele vor fi furnizate de compania germana BASF (http://www.basf.com/group/pressrelease/P-10-110) si vor fi folosite pentru culturile de struguri, cartofi, rosii, castraveti si ceapa. Pentru publicul larg se spune ca “beneficiile pe care le-ar aduce aceasta substanta sunt legate in primul rand de combaterea daunatorilor, dar, totodata ea micsoreaza si durata in care se obtine recolta.” Dupa ce acest produs va fi experimentat in Romania, urmeaza sa fie omologata utilizarea lui si in Olanda, Germania, Franta, SUA, Canada si Marea Britanie. Neoficial, conform cercetatorilor care combat “Codex Alimentarius”, folosirea produselor cu initium sporeste cu pana la 65% rata riscului de cancer de colon, substanta, care intra rapid in combinatii chimice, devenind reziduala in organism.

  Conform sursei citate, Gheorghe Mincinicopski, directorul Institutului de cercet?ri alimentare, a declarat c? un gram de Initium care este îngurgitat odat? în organism are nevoie de un an pentru a fi eliminat. Dac? îngurgitarea se face zilnic atunci el nu va mai putea fi eliminat niciodat? din organism. Apoi, asa cum initium ajuta la cresterea rapida a celulelor leguminoase, la fel de repede va conduce la marirea tumorilor maligne.

  Ce stim despre Enervin ?

  Romania este prima tara din lume ce autorizeaza utilizarea fungicidelor pe baza de initium, care, potrivit companiei germane BASF, vor ajuta cultivatorii de vita de vie sa obtina mai rapid o productie de calitate inalta, relateaza publicatia Business Review consultata de Agerpres.

  Compania germana a indicat ca in afara de produsul continand initium pentru struguri, care va fi disponibil in Romania din 2010 sub numele de Enervin, a fost autorizata si folosirea produsului Zampro, un fungicid pe baza de initium pentru culturi speciale de cartofi, rosii, castraveti si ceapa.
  Din 31 decembrie 2009 România este membra Comisiei Codex Alimentarius, lucru care a stârnit multe discu?ii contradictorii tocmai cu privire la acest experiment.Codex Alimentarius este o colec?ie de standarde alimentare adoptate la nivel interna?ional, care au ca scop declarat protec?ia s?n?t??ii consumatorilor ?i asigurarea practicilor corecte în comer?ul alimentar.

  Cârcota?ii spun c? acest Codex Alimentarius inten?ioneaz? s? pun? în afara legii orice metod? alternativ? în domeniul s?n?t??ii cum ar fi terapiile naturiste, folosirea suplimentelor alimentare ?i a vitaminelor ?i tot ceea ce ar putea constitui mai mult sau mai pu?in un poten?ial concurent pentru industria chimiei farmaceutice. Directorul Institutului de cercet?ri alimentare, Gheorghe Mencinicopski, merge pân? acolo încât spune c? pentru a putea s?-?i faci seara un ceai de tei va trebui s? iei re?et? de la medicul de familie deoarece din toate produsele naturiste existente acum pe pia?? nu vor mai r?mâne decât foarte pu?ine. Str?bunicul industriei farmaceutice este Bill Rokefeller care a început prin a vinde fiole de petrol pretinzând c? este un fel de panaceu.

  Daca esti impotriva folosirii acestei substante, semneaza petitia online: http://www.petitieonline.ro/petitie-p66425048.html

 121. http://www.urbaniulian.ro/2010/01/26/oms-pusa-la-zid-dupa-ce-12-milioane-de-romani-s-au-vaccinat-aiurea-nu-vi-se-pare-ciudat-ca-in-ro-nu-a-murit-nimeni-pana-in-momentul-in-care-a-fost-gata-vaccinul-cantgrip/ said

  am January 26 2010 @ 3:47 pm

 122. aNONIM said

  am January 26 2010 @ 4:05 pm

  Din ce am citit eu mai sus am inteles ca 165 de populatii semnatare si anume 95% din populatia Globului va fi afectata de aceste substante,dar ma intreb restul de 5% din populatie din ce zona or fi facand parte?In orice caz ne distrugem incetul cu incetul….

 123. aNONIM said

  am January 26 2010 @ 4:07 pm

  165 de state semnatare pardon

 124. HB said

  am January 26 2010 @ 4:34 pm

 125. Cecilia Istocaci said

  am January 26 2010 @ 5:24 pm

  Buna ziua! indraznesc sa Va transmit profundele mele ingrijorari cauzate de superficialitatea -( sau nu???) celor care ne obliga sa murim- incetul cu incetul. ” Initium” se experimenteaza pe ROMANI. ( in contextul acesta ce mai conteaza lacul de cianura care va fi la Rosia Montana???)
  Chiar, nu mai putem face nimic spre a impiedica genocidul??? doar s-au semnat liste lungi spre a ne declara lucid si sanatos punctul de vedere cu privire la introducerea Codex .A. la noi. Avem atitea cimpii, necultivate, … de ce, de ce ….
  Mai putem face CEVA? sau e totul inutil?! nu mai exista nici o speranta? sa actionam , sa facem ceva, pina mai putem! imi raspundeti?
  Cu stima, Cecilia Istocaci

 126. bms said

  am January 26 2010 @ 6:17 pm

  In primul rind va felicit, pentru ceea ce faceti pentru noi “cobaii”.
  Pe mine nu ma mai mira nimic.Daca suntem cunoscuti ca si mincatori de lebede , de ce sa nu fim si cobai?
  ROMANIA TREZESTETE !!! COBAI DIN TOATE COLTURILE UNITIVA ! PENTRU A PUTEA DEVENII LEBEDE

 127. Gabriel said

  am January 26 2010 @ 6:38 pm

  Multumesc din nou HB
  M-am lamurit. Cucoana traieste in plina teorie a conspiratiei. Parca ii mai zice paranoia nuu?

  Si sa revin la oile noastre .Daca tot va razboiti cu faimosul Codex care este acuzat ca “reintroduce” 7 pesticide interzise in prealabil(legatura cu initiumul inca nu o vad)
  Dragii mosului Codex Alimentarius NU are nici-o putere de reglementare in domeniul pesticidelor, el doar stabileste MRL adica maximum residue limit in produsele alimentare.Mi se pare logic ca acele substante sa fie listate ca MRL-uri si metode de analiza al reziduurilor de vreme ce au fost folosite candva si este foarte probabbil ca anumite soluri sa aiba inca concentratii de produs care pot trece in plante. Deci mi se pare mie sau Codex-ul cel hulit va cam duce grija si nu va baga pe gat pesticide.Dar daca vreti sa semnati petitii si sa porniti la lupta n-aveti decat. Mari succese !

 128. http://www.urbaniulian.ro/2010/01/26/misiunea-noastra-a-alesilor-nu-este-aceea-de-a-fi-realesi-ci-de-a-ajuta-alegatorii/ said

  am January 26 2010 @ 6:40 pm

 129. Pentru o mai buna informare « Mofetabanu’s Weblog said

  am January 26 2010 @ 10:46 pm

  […] NEMERNICIE ! Romania va experimenta pe populatie produsul cancerigen initium – DACA NICI ACUM … […]

 130. H.B said

  am January 27 2010 @ 2:24 am

  Gabriele, m-ai lamurit…
  Toata Europa se framanta pentru aceasta nelegiuire si tu vii cu prostii de genul asta.
  Ori esti de pe alta lume, ori iti plac citostaticile.Las-o balta ca n-ai priceput nimic.

 131. Gabriel said

  am January 27 2010 @ 9:05 am

  De unde rezulta ca toata Europa se lupta ? Sint de acord ca OMS-ul a exagerat din greu cu privire la Gripa Porcului nebun dar de aici pana a acuza de Conspiratie Mondiala si ca se doreste prin vaccinuri sa se reduca populatia lumii e drum lung.Ma intrab ce s-ar fi intamplat daca OMS ar fi zis : nu-i nimic baieti ,stati linistiti ca e o gripa normala . Sint 100 % sigur ca razboinicii care ii sar acum la beregata i-ar fi linsat efectiv pe motiv ca nu au avertizat populatia.

 132. florina said

  am January 27 2010 @ 11:03 am

  pai e simplu…nu cumparam produse romanesti…poate asta e si ideea….sau trecem granita pt SHOPING!!! (cei care au noroc si se afla in vest)

 133. blaga sorin said

  am January 27 2010 @ 11:31 am

  Avand in vedere ca 2012 bate la usa,faptul ca voi manca produse alimentare otravite pare o mica joaca!!!Facem asta de multi ani si cel mai nasol lucru este ca il fac copii nostri!!!Nu putem face nimic fiindca nu avem principii.NOI NU SUNTEM O NATIE!!!NOI SUNTEM O SPECIE!!!fOARTE RARA SI FOARTE PERICULOASA!!!fARA PRINCIPII FARA DEMNITATE!!Suntem umili de aceea acceptam orice rahat..Cine a trecut pe aici ne-a umilit!!Au venit romanii si ne-au luat tot!!Au venit nemtii si ne-au umilit!!Am castigat cu rusii si ne-au traso cat au vrut!!Nu am reusit sa ne ridicam si sa spunem NU!!!A venit revolutia si ne-am omorat ca prostii fata de celelalte tari care si-au schimbat sistemul in timp ce ieseau la o bere!!Asa ca de ce ne-am astepta ca acum sa fie altfel???CU CINE???Cu un Boc mic si umil cu un Base disperat dupa cucu Elenei care il domina 250 la suta???Cu senatori si deputati ca Boureanu care pana acum prezenta chiloti ptr Botezatu???Cu Prigoana care l-a vrut si pe frustratul de Honorius la ciolan???Pe mica curva de Dorobanti ,Eba, care nr reprezinta pe noi in Europa???Pai dupa faimosul discurs pe care l-a avut in Parlamentul European si pe care l-a citiT cap coada fara sa respire ,noi ne miram acum ca Europa ne considera niste cobai???Credeti ca daca cineva a auzit discursul lui Becali se simte European??Au toete motivele sa faca din noi ce vreau!!!Si bine ne fac!!Asa macar raman cei buni!!Am stat in America 10 ani si m-am intors inapoi!!Ce bou o sa spuneti!!Dar asa e!!Sunt un bou!!!Condus de un betiv ca Basescu,guvernat de un om invizibil ca Boc!!Si atunci de ce dracu ne mai mira ce se intampla???Cand toate scursurile si toate curvele au ajuns ba ministri ,ba deputati ba presedinti???Pana la urma o sa murim incet si lent!!Otraviti de altii!!Ca ai nostri oricum o fac!!!Nu vreau sa tai elanul nimanui dar nu se poate face nimic fiindca nu se vrea!!Sincer mi-e tare rusine ca sunt Roman si ca toate valorile create pana acum de romanii de 24 de carate sunt vandute sau calcate in picioare de gasca de gunoaie!!Gunoaie care sunt si in Caras-severin si care sunt si in toata tara!!!Asa ca pe langa ce se intampla la noi otravurile pe care le vom primi de la fratii nostri europeni eu personsl o sa le consider doar deserturi!!Fiindca problema mare nu e ca le trimit!!!Problema mare e ca au ajuns sa ne desconsidere atat de mult incat sa hotarasca sa le trimita aici!!!Fiindca nimieni nu e acasa in tara asta sa se ridice in picioare si sa spuna Nu.Pana aici!!!Ultimi au facut-o pe front ca acum sa-i reprezinte Udrea sau gunoaie ca Berceanu,Videanu,sau chiorul su frustratul de Ungureanu!!!Asa ca dragi romani, o sa le mancam si rahatul asta fiindca nu avem sange in noi sa spunem nu.Si mereu vom fi umilii Europei!!Pentru ca asta suntem!!!

 134. klark said

  am January 27 2010 @ 12:20 pm

  Cand guvernul a adoptat acest “codex alimentarius” unde ati fost domnule Urban???????????? Sau habar n-aveati ca daca este adoptat va fi si implementat? Cum ati putut sa fiti partasi la aceasta crima a umanitatii, “codex alimentarius”? Iar acum va opuneti inceperii procesului? Cel putin ciudat!

 135. VIOREL URBAN said

  am January 27 2010 @ 12:23 pm

  @ klark

  Ia explica-ne cum am fost noi “partasi” la crima impotriva umanitatii ? Ce e aberatia asta mai fratele meu ? Noi militam impotriva codexului, va prezentam tone de informatii, linkuri, site-uri, video, audio si tu zici ca noi suntem partasi ??
  Dar ia sa te intreb : tu ce faci ca sa lupti impotriva tuturor acestor mizerii care ne fac viata grea ? Sau doar dai in noi , ne acuzi orbeste si arunci cuvinte de genul asta ?!
  Mai documenteaza-te si pune mana sa faci ceva pentru noi toti in loc sa dai in aia care vor sa schimbe ceva in bine !

 136. Concernele evreiesti au subjugat Romania said

  am January 27 2010 @ 1:37 pm

  Agentia.org – Cronologia cumpararii Romaniei de catre Israel

  O tara subjugata economic si politic de concernele evreiesti

  * In 10.10.2007, proaspatul presedinte Shimon Peres declara: “Israel cumpara Romania…” * Si s-a tinut de cuvant * Romanii au o datorie de aproape 70 de miliarde €

  Pe 10 octombrie 2007, la trei luni dupa ce a devenit presedinte al statului Israel, Shimon Peres producea o afirmatie naucitoare, la Hotelul Hilton din Tel-Aviv, in fata a sute de reprezentanti ai cercurilor diplomatice evreiesti: “Israel cumpara Manhattan, cumpara Ungaria, cumpara Romania, cumpara Polonia…” (vezi video).

  La mai bine de doi ani putem constata ca Ungaria, Romania si Polonia sunt subjugate concernelor financiare israeliene, cele care au si produs criza financiara internationala.

  In ceea ce priveste Romania, bancile sunt toate privatizate, cedate catre structuri conduse de oligarhia evreiasca, iar tara noastra are cea mai mare datorie catre FMI si Uniunea Europeana, ce se ridica la aproape 70 de miliarde de euro, dintre care numai 19,95 de miliarde se vor totaliza in urma ultimului acord stand-by. In sondajele de opinie, romanii se considera o natiune ce se afla in fata unei crize economice si politice fara iesire, cu o datorie ce ii va atinge pe durata a zeci de ani, majoritatea crezand ca ne-am intors in urma cu 20 de ani. O parte dintre intervievati declara ca pe vremea lui Ceausescu era mai bine decat in urmatorii ani ce vor veni, incepand cu 2010.
  Sa mai mentionam ca Romania, Ungaria si Polonia au fost tari in care populatia de origine evreiasca era intr-un numar mare, iar in perioada comunista acestia au migrat masiv catre nou infiintatul stat Israel. Numai in perioada lui Ceausescu aproximativ 300.000 de evrei au parasit Romania, aproape 30.000 de familii fiind vandute contra a 30-40.000 de dolari fiecare, de catre regimul comunist..

  Practic, prin Banca Mondiala si prin FMI se poate spune ca ceea ce afirma Peres la Hilton in urma cu doi ani s-a adeverit.

  La Bucuresti se pregateste Guvernul marioneta Boc “IV”, cel care va continua politica de subjugare fata de puterile financiare mondiale. AIM a mai semnalat cum tot in guvernul Boc, la inceputul lui 2009 au fost contractate imprumuturile cu FMI, desi la acea vreme specialistii economici considerau ca Romaniei nu ii trebuie acest imprumut inrobitor. PNL a fost atunci singurul partid care a atras atentia ca imprumutul nu va fi altceva decat o forma mascata de vanzare a Romaniei.

  Cu toate acestea, vanzarea Romaniei bucata cu bucata catre firmele conduse de afaceristii mondiali de origine evreiasca a inceput cu mult inainte, in 2007, Peres avand doar certitudinea ca declaratiile sale vor deveni realitate. Publicam in cele ce urmeaza o nota informativa intocmita in 2008 de cativa ofiteri din SRI care au fost dati afara pentru ca semnalasera amploarea pe care o luasera afacerile evreiesti in Romania. Acestia au transmis ulterior nota, sub forma unui “Armaghedon” , catre principalele publicatii romanesti. La acea vreme niciuna nu a redat textul, cu toate ca jurnalistii stiau ca afacerile sunt adevarate, unele semnaland, in limita posibilitatilor, ingineriile evreiesti in Romania. Conducerile trusturilor de presa, insa, cu radacini in zona evreiasca, au interzis materialul pe care-l redam in continuare. Multe dintre acele manevre si algoritme de implementare mai sunt valabile si azi. Lor li s-au adaugat altele, intre care – cea mai importanta – provocarea crizei economice mondiale si, implicit, cea romanesti, secondata de o criza politica:

  Analiza datelor si informatiilor obtinute evidentiaza faptul ca, dupa 1990, pe teritoriul Romaniei au inceput sa actioneze, in mod evident, foarte multi afaceristi, in marea lor majoritate de etnie evreiasca, favorizati de sprijinul consistent primit din partea unor factori de decizie interni.

  Personaje politice autohtone aflate in linia intai a deciziei economice si politice, incepand cu Ion Iliescu, Petre Roman, Emil Constantinescu, Zoe Petre, Adrian Nastase, Mircea Geoana, Mugur Isarescu, Adrian Severin, Viorel Hrebenciuc, s.a., au mizat pe lobby-ul evreiesc pentru a accede si a se mentine la Putere.

  Pentru acest fapt au facut orice compromis posibil, mergand de la culpabilizarea si desfiintarea Serviciilor Secrete romanesti, pana la vanzarea economiei nationale. Pe acest fond, cadre specializate ale Serviciilor Secrete israeliene au penetrat puternic decizia romaneasca, reusind sa promoveze interesele evreiesti in detrimentul celor romanesti. “Dati-mi controlul asupra unei monede nationale si mi-e indiferent cine face legile!”, spunea pe la 1800 intemeietorul clanului Rothschild, Amschel Mayer Rothschild. Este cat se poate de adevarat, iar ce se petrece astazi cu moneda nationala a Romaniei demonstreaza acest fapt.

  Dorinta evreilor de a pune mana pe finantele lumii se regaseste in ambitia de a conduce finantele fiecarei tari in parte, astfel incat sa se constituie intr-o oligarhie dominanta, intr-o aristocratie a banului.. Este un fapt cunoscut ca Banca Federala a Statelor Unite ale Americii, care are rolul de banca de emisie a monedei nationale – dolarul american – este formata din banci evreiesti, precum Bancile Rothschild, din Londra si Paris. Respectiva banca, numita Federal Reserve System din S.U.A. (banca centrala privata a S.U.A.), este legata la aparitia ei de omnipotentul bancher evreu J. P. Morgan, care si-a pus la dispozitie in acest scop, in 1913, proprietatea particulara din statul Georgia. Clanul bancherilor Morgan este implicat in tutelarea organismelor mondialiste, precum Comisia Trilaterala si Council on Foreign Relations (S.U.A.), ca si The Round Table. Acesta completeaza sau suplineste, dupa caz, activitatea mondiala a clanurilor evreiesti Rothschild si Rockefeller.

  In acest context trebuie privita si aducerea lui Mugur Isarescu in fruntea Bancii Nationale a Romaniei, care nu a fost deloc intamplatoare si, mai ales, nu s-a datorat vreunei pregatiri sau experiente profesionale de exceptie, caci pana la momentul respectiv acesta nu avusese nimic in comun cu sistemul bancar. Din 1990, el a fost aproape fara intrerupere guvernator al Bancii Nationale a Romaniei. Despre el s-a afirmat in mai multe randuri ca are legatura cu comenzile ocultei financiare internationale. Mugur Isarescu ar fi fost recrutat de catre Council on Foreign Relations (C.F.R.) in 1990, la New York. Recrutarea s-ar fi produs la Institutul pentru Studiul Economiei Mondiale din New York, pe cand Isarescu se afla la post. Conducerea C.F.R. (organizatie controlata de familiile bancherilor evrei Rockefeller si Rothschild, sustinuti de J.P. Morgan) a recrutat un numar semnificativ de specialisti, potentiali inlocuitori ai celor care guvernau la vremea respectiva in tarile est-europene. Controlul din start al pietelor est-europene era un scop bine determinat, in functie de indicatiile specialistilor C.F.R. Pentru indeplinirea obiectivelor propuse, pe tot parcursul anilor 1990-1992 s-a purtat un intens razboi mediatic de dezinformare, in toate misiunile economice subliniindu- se greseala facuta de Romania prin plata datoriei externe si exemplificandu- se prin tari care aveau mari imprumuturi, dar un nivel de trai mai crescut si sugerandu-se ca o tara se poate dezvolta doar prin imprumuturi inrobitoare. De altfel, principala forma de control al unei tari este cea financiara – specialitatea C.F.R. Potrivit surselor, Mugur Isarescu ar fi fost pregatit in vederea accederii la fotoliul de premier. De aceea, “solutia Mugur Isarescu” a fost inaintata ori de cate ori a fost situatia unei crize majore. Pasul cel mai important facut de Mugur Isarescu, in conformitate cu dispozitiile C.F.R., a fost devalorizarea masiva a monedei nationale, ca politica monetara, si o rata derizorie a tuturor creantelor Romaniei (ex.: Egipt, Irak), pas sustinut si de prim-ministrul impus de mass-media, de fapt de oculta financiara, Theodor Stolojan, rasplatit ulterior cu un post la Banca Mondiala. Pentru indepartarea eventualilor investitori necontrolati de C.F.R., in 1991 Th. Stolojan a nationalizat valuta aflata in banci, ceea ce a dus la un adevarat recul pentru investitiile straine scapate de sub controlul si manipularea ocultei de la New York. Un alt aspect demn de mentionat il constituie jocurile interbancare, “permise si incurajate” de Mugur Isarescu, derulate prin bancile aflate sub tutela C.F.R. (Chase Manhattan Ro, ING Barings, ABN AMRO), prin intermediul carora importante fonduri valutare au parasit Romania. Desi B.N.R. are o Directie de Supraveghere si Control Valutar, nu a luat masuri pentru repatrierea valutei, care, obtinuta in urma tranzactiilor externe, nu a mai intrat in tara (cazul firmelor Pepsi, Qudrant, Coca-Cola, NAPPA, afacerile cu tutun, bumbac si din industria usoara). Faptul ca Isarescu ar fi fost recrutat de C.F.R. poate fi sustinut de argumentul ca niciodata, indiferent de forta politica ajunsa la Putere, el nu a putut fi schimbat, cu toate incidentele penale ale afacerilor familiei sale cu cetateanul Heinrich Schorsch, banuit a fi agent dublu, inclusiv F.M.I. si Banca Mondiala jucand cu “asul” Isarescu in maneca si amenintand cu sistarea oricarei creditari in cazul schimbarii acestuia.

  Unul dintre cei doi evrei americani care monitorizeaza si dirijeaza Romania de la cel mai inalt nivel este Mark Meyer. Evreu american de origine romana, acesta este presedinte al firmei de avocatura (evreiasca) de pe Wall Street (New York), Herzfeld & Rubin. Aceasta a fost implicata in derularea a numeroase privatizari din Romania. Personajul a fost consilierul lui Ion Iliescu, dar si al lui Emil Constantinescu. Pe vremea acestuia din urma, usa palatului prezidential era permanent deschisa evreilor Tom Lantos si Alfred Moses. A fost sesizat, de asemenea, in compania lui Adrian Nastase, Mircea Geoana, Ilie Sarbu, Dan Nica, Serban Mihailescu si Viorel Hrebenciuc, fiind lobby-ist pentru mai toate regimurile de la Bucuresti si, totodata, consilier al presedintelui moldovean, Vladimir Voronin. Este un personaj care a intrat in cercurile Puterii, indiferent de culoarea acestora. Pana de curand, pe site-ul firmei era trecuta la loc de cinste Dana Barb, sora lui Adrian Nastase, considerata “o persoana deosebit de capabila la nivel de lobby intern”.

  In 2005, cand presedintele Traian Basescu a efectuat prima sa vizita la Washington, Mark A. Meyer a fost invitatul special al sefului statului la o intalnire particulara. Aceasta a avut loc intr-o incapere a Ambasadei Romaniei, in timp ce romano-americanii erau invitati la o receptie. Rubin Meyer Doru & Trandafir – firma de avocatura constituita de Meyer in Romania – este cea care a obtinut pentru Dominic de Habsburg si familia acestuia retrocedarea Castelului Bran. Mark Meyer este si presedintele Camerei de Comert Romano-Americane din New York, in fapt o agentie sub acoperire a C.I.A. pentru promovarea intereselor evreilor americani si interfata a afacerilor S.U.A. in Romania. Organizatia a fost creata la Bucuresti in 1993, chiar cu sprijinul lui Ion Iliescu, alaturi de Meyer avandu-l la conducere pe evreul Elias Wexler, originar tot din Romania, acelasi care detine postul de televiziune din New York, Romanian Voice, si care, platit tot de romani, retransmite programe ale Televiziunii Romane, beneficiind de un contract extrem de benefic semnat cu TVR-ul inca din al doilea mandat de presedinte al lui Ion Iliescu. Postul de televiziune a fost subiectul unui mare scandal de presa, dupa ce a reusit sa obtina finantarea de la Bucuresti pentru retransmiterea programelor TVR International pe continentul nord-american. Mark Meyer este si vicepresedinte al Congresului Romanilor Americani (CORA). Meyer este, alaturi de alti evrei, si in spatele afacerii cunoscute ca “Invest Romania Forum”. Desi principal initiator al actiunii, prin firma Hertzfeld & Rubin, este Meyer, pentru publicul romanesc initiativa apartine unui grup mai larg, chipurile chiar autoritatilor romane, in cautare de investitori americani. Forumul, organizat in 1997 in S.U.A., sub genericul “Economia romaneasca: Afaceri de ocazie pentru Oamenii de Afaceri Americani” (Romanian Economy: Emerging Deals for American Business People), trimisese invitatii companiilor americane evreiesti, si nu numai, sa profite din plin de ocazia de a cumpara ieftin intreprinderile romanesti. Organizatorii secreti (Herzfield & Rubin, adica Mark Meyer, si USAID Midinvest Bussines Center, adica C.I.A.), al caror plan de preluare a economiei romanesti necesita fonduri, pentru a fi convingatori, s-au gandit sa expuna, ca garanti, responsabilii economici din Romania, asa ca au fost plimbati de la Bucuresti la Chicago reprezentanti ai Guvernului roman, presedinti si directori executivi ai celor mai influente banci si fonduri mutuale din Romania, directori din toata economia romaneasca.

  Mesajul transmis a fost urmatorul: economia Romaniei este de vanzare, puteti sa va exercitati dreptul in consecinta, putem aranja privatizarile.. Cel mai convingator s-a straduit sa fie Mircea Geoana, ambasador al Romaniei in S.U.A. la acea data. Geoana a facut parte dintre studentii privilegiati de inaltii ofiteri ai fostei Securitati. Astfel, generalul Pacepa, pe vremea cand era sef adjunct al spionajului romanesc (D.I.E.), a avizat favorabil numele lui Mircea Geoana, fiu al generalului Geoana, pentru a pleca la studii in S.U.A. in randurile “ambasadorilor prieteniei” romano-americane. Dupa ce a dezertat, Pacepa a trecut in solda C.I.A.., iar dupa 1990 a reluat legaturile cu mai tanarul Mircea Geoana. Desfasurat la Hotelul Hilton &Towers din Chicago, in perioada 29.09 – 3.10.1997, “Forumul” scotea, practic, economia Romaniei la mezat in fata unor mari banci americane evreiesti: Chase Manhattan Bank, Smith Barney Europe, First Chicago Bank, Mercantile Stock Exchange, Global Securities USA Inc, Executives Club of Chicago, banci care se afla in spatele firmelor “investitoare” . In perioada 30.03 – 3.04.1998, in S.U.A., actiunea (“Forumul”) s-a repetat spre a fi oferite afaceri in Romania la “peste 200 de mari companii americane” in domeniul bancar si in cel al pietei de capital, industrie usoara, agricultura si industrie alimentara, industrie constructoare de masini, metalurgica, chimica si petrochimica, materiale de constructii, electronica, telecomunicatii, infrastructura etc.. De aceasta data, organizatorul anuntat era chiar de la varful finantelor americane evreiesti, Amroinvest Inc (baronii finantelor mondiale, familia evreilor Rothschild), dar in “comitetul de initiativa” mai gasim, la calibru apropiat, si Citibank, reprezentata de presedinte si vicepresedinte, evreii David Garner si Janet Heckman, dar si pe Dana Barb, sora lui Adrian Nastase, ca manager general pentru Romania al firmei Herzfeld & Rubin, deci Mark Meyer.

  Un alt evreu celebru pentru afacerile pe care le deruleaza in Romania, cu largul concurs al autoritatilor, este Alexandru Bittner. “Omul de afaceri”, agent israelian cu penetrare la toate nivelurile institutiilor esentiale ale Statului Roman, a fost semnalat inca de la inceputul anilor ’90 cu o stransa legatura in familia Adrian Nastase. Aceasta prietenie s-a materializat intr-o serie de afaceri derulate de catre acesta din urma si intermediate de Dana Nastase si de Sorin Tesu, omul de incredere al familiei Nastase. Ocupatia, la vedere, in Romania a lui Bittner este aceea de director al Hotelului Minerva din Bucuresti, detinut de firma israeliana E.W.T.R. (agentie de turism international) . La parterul hotelului se afla un renumit restaurant chinezesc, aceasta fiind specialitatea sotiei afaceristului evreu, chinezoiaca de cetatenie americana, Sherr Bittner.

  Pe aceeasi lista se afla Ronald Lauder, magnat evreu american, mostenitorul unei averi cladite pe “parfumuri” (celebrele parfumuri Estée Lauder), fost ambasador al SUA in Austria, presedinte al Consiliului Organizatiilor Evreiesti Americane, al “Comitetului Public International” al Organizatiei Mondiale a Restitutiei Evreiesti si trezorier al Congresului Mondial Evreiesc. Sustinut in “investitiile” din Romania de senatorul evreu american Tom Lantos, care i-a facut lobby pe langa cele mai inalte autoritati romane, Lauder detine, indirect, trustul Media Pro, respectiv posturile de televiziune ProTV si Acasa din Romania, postul de radio ProFM si cateva ziare. Ambitia sa este ca prin postul ProTV, transformat intr-o rafinata “masina de propaganda”, sa controleze si sa directioneze opinia publica romaneasca potrivit liniei sionisto-americane. Trustul de presa Media Pro a acumulat de-a lungul anilor datorii imense fata de bugetul Statului Roman (peste 45 milioane de dolari), toti guvernantii romani tratand cu maxima obedienta actionariatul evreu al firmei. Numirea si mentinerea lui Adrian Sarbu in fruntea afacerii din Romania nu au fost intamplatoare: casatoria sa cu ex-modelul Janine a fost nasita de Mircea Geoana, iar cumnatul acestuia din urma, Ionut Costea, a functionat ca secretar de Stat la Ministerului de Finante in intervalul 1997-2000. Inclinatia evreilor pentru posturi de televiziune romanesti este dovedita si de cazurile posturilor (fost) Tele 7 ABC (al evreului Fredy Robinson), PrimaTV (al evreilor Alex Bittner si Dan Fischer) sau B1 (unde co-actionar este evreul Elan Schwartzenberg) . Despre televiziunea B1, publicul crede ca ea apartine integral fratilor magnati Paunescu. Exista insa sustineri despre apartenenta lui George Paunescu la B’nai Brith.. Concret, el a fost cooptat drept informator oficial al Anti Defamation League din Romania, dar Anti Defamation League este un Serviciu secret sionist, in slujba B’nai Brith. Si alte televiziuni romanesti sunt penetrate de agenti mondialisti sau sionisti, in general evrei, inclusiv postul national oficial de televiziune.

  Mark Rich este un nume care aproape nu mai are nevoie de prezentare. Magnat evreu cu cetatenie americana si israeliana, escroc si evazionist de talie mondiala, face parte din cartelul ocult Rothschild-Soros si este colaborator apropiat al servicului israelian de spionaj, Mossad. El s-a aflat in spatele firmei “canadiene” Gold Corporation, companie cu 80% actionariat pestrit, pe care il controleaza insa Rich si care a preluat unul dintre cele mai mari zacaminte de aur si argint din lume, cel de la Rosia Montana, in Transilvania (cel mai mare din Europa: peste 800 de tone de aur pur si peste 2.000 de tone de argint pur). Ca urmare, zacamantul de la Rosia Montana urmeaza a fi epuizat de catre Gold Corporation Ltd in numai 15 ani, Statului Roman revenindu-i din aceasta exploatare doar 2%. Creierul afacerilor lui Mark Rich in Romania este considerat a fi Stephan Lowy, evreu polonez nascut la Lemberg, in Galitia, membru al mafiei evreiesti canadiano-americane , Koscher, avand vechi legaturi cu Romania. Stabilit din 1970 in Elvetia, dupa scandalul fraudarii bursei canadiene, s-a unit in anii ’90 cu Mark Rich. Din anii ’70 demareaza afaceri petroliere prin firma sa Atlas Oil Comp. Ltd., cu sediul la Londra, incalcand embargoul international asupra Israelului si alimentandu- l cu petrol. Dinspre partea romana, Lowy a reusit sa-si asigure si complicitatea naiva a fratelui lui Nicolae Ceausescu, Marin Ceausescu, care locuia in Austria si era seful misiunii comerciale romanesti la Viena, dar adevaratul manuitor de la Bucuresti era tot un evreu, Hugo Weinstein, alias Rebstein, poreclit Bebe, fost colonel de Securitate, care conducea intreprinderea de comert exterior Chimica, si care, la randul ei, avea o sucursala in cunoscuta intreprindere romaneasca a Securitatii, I.C.E. Dunarea. Acest Hugo Weinstein aparea in multe pozitii-cheie, ca reprezentant al Romaniei: reprezentant al Camerei de Comert din Romania socialista (mai precis, al Oficiului de reprezentare si comisioane al Camerei, celebrul Oficiu Argus), sau reprezentant al Uzinexportimport, ce detinea monopolul exportului si importului Romaniei in domeniul constructiilor de masini. Este celebru raspunsul fostului avocat al Ambasadei Austriei la Bucuresti, C. Visinescu, audiat ca martor, la Viena, in mai 1990, in procesul penal privind afacerea “Lucona”. Intrebat de presedintele instantei daca, dupa parerea lui, Weinstein este roman, Visinescu a dat un raspuns care a uimit instanta: “Este greu de spus. El este evreu.”

  Yoav Stern, israelian, face parte si el din grupul oamenilor din Romania ai magnatului evreu Mark Rich, preocupat de petrolul romanesc. A fost arestat in anul 2002 pentru acte grave de coruptie, evaziune fiscala si eliberat la presiuni uriase din partea Ambasadei SUA la Bucuresti, dar si a lui Viorel Hrebenciuc. Un alt personaj este Motti Zisser, care controleaza, alaturi de firma Control Centers, consortiul Europa – Israel Group, companie israeliana importanta la proprietatea careia participa din anul 2002 si banca Leumi Le – Tel Aviv (cu 10%), implicata in privatizarile din Romania. Europa-Israel Group controleaza firma Elbit Medical Imaging. Odata cu preluarea firmei Elbit Medical Imaging acum cativa ani, Motti Zisser a preluat si subsidiara acesteia, firma israeliana Elscint, careia i-a oprit activitatea, vanzandu-i toate bunurile si mijloacele de productie (mai putin sectia ce avea comenzi ferme contractual cu General Electric) si a orientat fondurile acesteia catre preluarea ieftina de hoteluri in Europa rasariteana (si frauduloasa, precum Hotelul Bucuresti), pe care sa le renoveze, pentru a le spori valoarea. Totodata, ridica mall-uri, cum este cel de la Timisoara, unde a preluat ieftin terenul necesar de la o firma de stat romaneasca, dupa care a revandut foarte scump o parte din suprafata chiar Primariei orasului. Eli Papouchado, cetatean israelian, este partener de afaceri traditional, in Israel, al lui Motti Zisser si detine proprietati hoteliere operate de lantul hotelier Park Platza. In 1998, a dorit sa preia privatizarea Hotelului Bucuresti (din Bucuresti). In Capitala, la un moment dat, Papouchado construia doua “mari centre comerciale”, finantat de Banca Internationala a Religiilor, fiind si director al unei sucursale a Leumi Le Bank. Tonya Halpern, nascuta la 29.06.1948, in Bucuresti, in prezent cetateana israeliana, cu domiciliul in Tel Aviv, este unic distribuitor in Romania al produselor Kodak, prin firma sa M..TIL.ROM, cu sediul la SITRACO CENTER, Piata Unirii, administrata de partenerul ei in afaceri, israelianul Eliahu Rasin, cu care mai detine Hotelurile Opera si Central din Bucuresti. O leaga o foarte mare prietenie de Alex Bittner, pe care al considera ca pe un adevarat “frate”.

  Tonya Halpern rezideaza in Romania cu multi ani inainte de 1989, locuind la apartamentele Hotelului Bucuresti (pentru privatizarea caruia s-a si implicat direct, alaturi de Alex Bittner), iar sotul sau, Moshe, specialist in tehnica aviatica, este apropiat de firma israeliana Elbit System Ltd.. Numele complet al firmei evreo-americane pe care o reprezinta in Romania este Eastman Kodak, firma care, alaturi de Standard Oil, Xerox, U.S. Steel, IBM si mai multe banci evreiesti americane, sustine si activeaza pentru organizatia mondialista Council on Foreing Relations (C.F.R.). Eliahu Rasin, nascut la 24.10.1947 la Tel Aviv, in Israel (potrivit datelor din pasaportul sau, fiind inregistrat la Registrul Comertului din Romania ca om de afaceri), domiciliat in prezent in localitatea Rishon Le-Zion din Israel, a dezvoltat in Romania o afacere piramidala, a carei baza o reprezinta o cutie postala cipriota, respectiv off-shore-ul Monilen Enterprises Ltd, infiintat in august 1997, cu care controleaza mai multe firme din Romania: Hotelurile Opera si Central din Bucuresti, firma Sitraco, firma Nil Conimpex SRL, EuroConstruct & Development SRL si Rom Integrated Computers Technologies SRL. Detine totodata Hotelul Sinaia din Sinaia, pe care l-a incredintat spre administrare lui Marian Schwartz, ofiter in rezerva din Serviciile Speciale israeliene, nascut la 3 iulie 1954 in Bucuresti. Tatal acestui Rasin a fondat impreuna cu Bernard Shraer (asociati initiali) renumita banca Leumi Le din Tel Aviv. La banca Leumi Le, sucursala din Londra, in contul firmei lui Rasin, MONILEN ENTREPRISES LTD, a fost varsata suma de 2,92 milioane de dolari americani, comision pentru privatizarea Hotelului Bucuresti. Ca presedinte la Sitraco Center si la Sitraco Gemenii (este vorba de mai multe blocuri moderne, pe care a pus mana in centrul Capitalei, mai ales in zona Unirea, si pe care le-a transformat in “Business Center”), Eliahu Rasin a avut drept clienti firme si institutii precum Ardaf, Iberna, Pepsi Cola International, Gelsor, Elite Romania, Sharrom-Sharp, El Al, Delta, Ambasada Israelului, Ambasada Norvegiei, Metropol S.A., Kodak, U.S.A.I.D. (agentie a S.U.A. subordonata C.I.A.).

  Bernard Shraer, evreu de origine maghiara, fondator al bancii israeliene Leumi Le – Tel Aviv, dupa 1989 a inceput sa isi dezvolte afacerile preponderent in Ungaria, indeosebi prin compania Danubius Hotels ind Spa Co., cu sediul in Budapesta, lant hotelier intrat repede in topul revistei de specialitate “Hotels”. In 1995 detinea 9 hoteluri, in 1996 – 23 (din care 3 pe Insula Margareta), iar in prezent poseda peste 50 de hoteluri. Pentru a-si extinde afacerile in Romania, interesat indeosebi de statiunile din Transilvania, a apelat si la consultanta lui Rudos Ernö (fost ambasador ungar la Bucuresti, cadru de informatii dovedit). In cazul privatizarii ilegale a Statiunii Sovata, a reiesit ca in spatele SRL-ului din Ramnicu Valcea, cu care a licitat, se afla firma sa din Ungaria. In aceeasi situatie se afla si alte statiuni din Transilvania. Cand in 1999-2000 a dorit sa preia Hotelul Bucuresti, a invitat la Budapesta si a cazat o delegatie sindicala din turismul romanesc, ca si pe unii directori. Din documentele existente la F.P.S. rezulta ca Radu Sarbu in persoana i-a cerut castigatorului legal al licitatiei sa cedeze contractul catre Danubius Hotels, unde era implicat si Dan Fischer.. Acest Shraer, ca si Rudos Ernö, nu este strain de incercarea de preluare a Bancii Comerciale Romane de catre Banca Ungariei. Privatizarea B.C.R. fusese insa impusa Romaniei de catre Banca Mondiala pentru anul 2003. Rudos Ernö, cetatean cu dubla cetatenie, maghiara si britanica, fost ambasador al Ungariei, face afaceri preponderent in Romania. Surse din sistemele de informatii apreciaza ca originea sa reala este evreiasca. Inainte de a fi acreditat ambasador la Bucuresti, se apreciaza ca a lucrat pentru spionajul maghiar cat timp a fost student in Romania. Detine o resedinta la Londra, iar numele a iesit la suprafata in public de abia in anul 2002, cand fiul sau a fost arestat la Constanta pentru detinere si consum de droguri, impreuna cu cativa tineri romani. Una dintre aceste mari afaceri a fost cea cu Bell Helicopters – S.U.A., in tandem cu Elbit System -Israel, care, daca s-ar fi materializat, ar fi adus evreilor miliarde de dolari de la bugetul Romaniei. Afacerea nu s-a putut realiza din cauza opozitiei ministrului de Finante liberal de la acea data, Daniel Daianu. Mandler intervine si PNL ii retrage sprijinul politic ministrului Daianu, fortand inlocuirea sa cu alt candidat liberal, in data de 23.09.1998. In aceeasi zi, la stirile de la postul Antena 1, senatorul PNTCD Serban Sandulescu a declarat ca stia “de marti despre aceasta destituire, deoarece contractul cu Bell trebuie semnat si Decebal Traian Remes, noul ministru de finante, va semna acest contract”.

  Fredy Robinson este evreu originar din Bacau, unde s-a nascut, in 1946. A emigrat in Israel, transformandu- se in om de afaceri si beneficiind de comenzi din partea statului (prin bunavointa lui Ariel Sharon), fapt ce l-a ajutat sa se imbogateasca. Datorita inclusiv succesului sau in afacerile din Romania, in Israel a fost declarat Omul anului 2001″. Ofiter israelian in retragere,din cadrul fortelor speciale, este proprietar al trustului financiar Milomor Rezida, care sta in spatele afacerilor sale. A fost desemnat reprezentant al Statului Roman (al F.P.S.) in Israel pentru privatizarea intreprinderilor romanesti in favoarea capitalistilor evrei. Proprietar al Eurom Bank (fosta Banca Dacia Felix) si al mai multor cazinouri, printre care Cazinoul Vernescu si Cazinoul din Constanta (are deschis un cazinou si la Chisinau), a detinut si postul de televiziune Tele 7 ABC. In lucrarea “Francmasoneria si clasa politica” se afirma ca cedarea sediului Uniunii Scriitorilor din Romania, Casa Vernescu, catre afaceristi straini a intervenit dupa vizita in S.U.A. a lui Laurentiu Ulici (presedinte al Uniunii la vremea respectiva), la 19 octombrie 1993, cu prilejul sesiunii Supremului Consiliu, grad 33, de la Templul de Rit Scotian al Districtului Columbia, “cand avea sa se reconsacre Supremul Consiliu Masonic din Romania. Oricum, dupa aceasta data, in Bucuresti cazinourile au aparut ca ciupercile dupa ploaie…”. Cele 8 cazionuri importante din Bucuresti au proprietari israelieni si sunt suspectate de spalare de bani. Asa cum se cunoaste, politia israeliana a fost sesizata si a demarat ancheta penala privind obtinerea de fonduri electorale frauduloase de catre Ariel Sharon, in cuantum de 1,5 milioane de dolari, concomitent cu operatiuni de spalare de bani. Principalii anchetati au fost cei doi fii ai acestuia, Omri si Ghilad Sharon. Mama acestora (Lili) era evreica originara din Romania, de la Brasov. Ghilad Sharon este, totodata, un cunoscut om de afaceri.

  Exista mai multe informatii, unele publicate si in presa, din care rezulta ca activitatile desfasurate in Romania ii aduc venituri considerabile, existand indicii serioase ca unele dintre fondurile ilicite folosite la scrutinul din 1999, precum si in campania de la inceputul anului 2002 a partidului Likud, provin din Romania. Afacerile din tara noastra ale fiului premierului Sharon s-au invartit in anturajul lui Fredy Robinson, fiind asociat cu unii dintre coactionarii fostei Banci Dacia Felix (EuromBank), precum Avital Benesch (presedinte al bancii), Fredy Robinson (proprietar principal al bancii) si Liviu Mandler (fost presedinte al bancii, asociat). Sorin Beraru, pe numele sau adevarat Shmuel Bergovici, s-a consacrat public in Romania prin mega-ecscrocheria CICO S.A.. Israelianul Sorin Beraru este unul dintre cei mai mari infractori evrei care au “operat” in tara noastra. Inculpat in mai multe dosare penale, in anul 2002 Beraru a incercat mituirea procurorilor romani cu suma de 600.000 de dolari. Acestia au organizat un flagrant, in urma caruia a fost arestat emisarul sau israelian. La interogatoriu, acesta a declarat ca o parte din bani trebuiau sa ajunga la Adrian Nastase, primul-ministru de la acea data. Dat in urmarire generala internationala, Beraru rezideaza in Israel, stat care nu face nici un efort pentru a-i identifica “ascunzatoarea” si a-l extrada in Romania. Mai mult, la vizita oficiala din 2001 in Israel a primului-ministru Adrian Nastase, la intalnirea oficiala cu oamenii de afaceri israelieni organizata de gazde, a fost prezent si inculpatul Beraru, pentru a-l certa pe premierul roman ca procurorii din Romania ii tulbura “ghesefturile” . Moshe Pesach, de asemenea cetatean israelian, este partenerul de afaceri in Romania al lui Sorin Beraru.

  Shimon Nahor este evreu originar din Galati, in momentul emigrarii in Israel purtand numele de Herscovici. Este cunoscut de catre Serviciile Speciale romane ca traficant israelian de arme, ce a actionat pe teritoriul Romaniei cu incepere din 1992 pana in 2001. La un moment dat, a fost viceamiral al armatei israeliene. Afacerile sale ilegale l-au adus in atentia Procuraturii romanesti, fiind arestat si inculpat in cadrul unui proces penal. Mituind judecatorii, avocata evreica a lui Nahor, Lidia Peter, a obtinut eliberarea acestuia (“judecarea in stare de libertate”). Shimon Nahor, odata eliberat, a incalcat interdictia de a parasi Romania, fugind peste granita, ascuns intr-un covor facut sul. Avocata Lidia Peter a fost arestata in Bulgaria si extradata in Romania.

  Sammy Ofer, cetatean israelian si britanic, evreu de origine romana, este reprezentant al familiei magnatilor israelieni Ofer, cunoscuti drept fratii Ofer (David, Sami si Iuli). Tatal fratilor Ofer a fost evreu originar din Romania, emigrand din orasul Constanta, unde avea numele de Josef Herscovici (acelasi nume de familie cu Shimon Nahor, Herscovici din Galati). Averea fratilor Ofer se ridica la 1,5 miliarde de dolari, plasata in afaceri. Dintre cei trei frati, David a fost seful unui Serviciu Secret israelian, Iuli a avut inclinatie spre functiile publice, detinand mult timp, desi israelian, si functia de consul al Romaniei la Tel Aviv, iar Sammy, un personaj retras, de culise, s-a concentrat asupra afacerilor. El locuieste cu precadere la Londra, fie la resedinta sa, fie pe un yaht de lux. Fratii Ofer detin impreuna o banca israeliana de rangul doi, Bank Mizrahi. Afacerile din Romania au fost demarate in ultimii ani de catre octogenarul Sammy Ofer, iar in prezent sunt conduse de fiul sau, Eyal Ofer. Familia Ofer este co-proprietara, alaturi de familiile (evreiesti) Pritzker din S.U.A.. si Wilhelmsen din Norvegia, a uneia dintre cele mai bine cotate agentii de turism din lume, Royal Caribbean Cruises Ltd. (active de 2,2 miliarde de dolari, venituri inuale de 1,2 miliarde de dolari), ce ofera croaziere in toata lumea cu peste 50 de itinerarii si peste 140 de destinatii in Caraibe, Bermude, Bahamas, Mexic, Panama, Alaska, Hawai etc., etc.. Flota are 14 nave moderne de agrement, cu o capacitate de peste 24.000 de calatori. Cea mai importanta afacere: familia Ofer detine compania Zodiac Maritime Agendes, companie de transport naval comercial, cu vase de pana la 164.800 tdw. Aceasta companie administreaza si vasele altor firme evreiesti, precum flota Rosemont, Trans Union Corp. sau cele 10 vase ale O&P Holding Ltd.. Navele sunt operate prin contracte de la cateva zile pana la cativa ani. In prezent, familia Ofer detine numeroase proprietati in Romania, care nu pot fi insa identificate cu usurinta, deoarece foloseste in preluarea intreprinderilor romanesti firme off-shore cu actionariat secret, create in paradisuri financiare, precum Cipru. Se banuieste prezenta sa masiva, desi invizibila, in proprietatile din orasul Constanta (mai ales in Port), unde presa nu poate scrie decat ceea ce vrea el. La conducerea Magazinului Tomis din Constanta (proprietatea sa) a numit-o pe Daiana Voicu, fiica unui magistrat Marin Voicu. Eyal Ofer, impreuna cu Jay Pritzker, l-a mandatat in 1997 pe evreul Phillip Bloom sa le procure Hotelul Bucuresti. Afacerea a esuat intr-un scandal privind manipularea privatizarii. De multe ori, datorita pozitiei sale, Eyal Ofer este mandatat de oficialitati sa reprezinte Romania in fata forurilor internationale, astfel incat el cunoaste politica de culise a guvernului roman mai bine decat Serviciile Secrete romanesti.

  Dan Fischer, de cetatenie romana si israeliana, s-a numit si Francu, nume sub care a fost cunoscut ca sportiv al clubului Ministerului de Interne, Dinamo (echipa de polo). S-a facut remarcat prin implicarea sa in recuperarea creantelor Romaniei de la diverse state. Rolul lui Fischer se rezuma la a intermedia vanzarea acestor creante, pentru numai 40% din valoarea reala, catre una din Bancile Rotschild si la a-si incasa comisionul. Totodata, Fischer a intermediat obtinerea de credite, pentru Romania, de la alta banca evreiasca americana, Credit Swiss First Boston, fiind apropiat in afaceri de fostul secretar de Stat de la Ministerul Finantelor, Ionut Costea, cumnatul lui Mircea Geoana. Legat de relatiile sale cu serviciul de spionaj romanesc, sunt semnificative acuzele aduse, in octombrie 2000, de fostul sef al Serviciului Roman de Informatii, Radu Timofte. Concret, fostul sef al Serviciului de Informatii Externe, Catalin Harnagea, ar fi cerut de la ofiterii din subordine dosarele a 19 personalitati politice, pentru a le discredita sau santaja. In acest context, atunci cand “un om de afaceri nu cotizeaza la Fischer sau la AVAB, i se face imediat dosar penal”, sustinea Radu Timofte, aratand si ca Harnagea se folosea de ofiterii acestui Serviciu in interes personal, pentru a raspunde anumitor comenzi politice, lucru valabil si astazi la Traian Basescu. Conform relatarilor lui Timofte, folosindu-se acest procedeu, Romania a recuperat 40 de milioane de dolari din Kuweit, insa banii nu au ajuns nici la bugetul de stat, nici la S.I.E., ci au luat cai numai de Harnagea stiute.

  Nota redactiei – Raportul fostilor ofiteri ai SRI este mult mai amplu, cuprizand ample analize asupra privatizarilor la varf, toate conducand catre firme evreiesti, ca si lucrari date de statul roman altor firme din acelasi circuit, cum ar fi Bechtel. Am redat doar o parte a acestei analize, ne-am oprit mai mult asupra societatilor care au fost penetrate de cetateni israelieni, multi dintre acestia avand si dosare penale la Parchetul general, dar care au fost musamalizate de Puterile care s-au succedat in Romania…

 137. Tiberiu said

  am January 27 2010 @ 2:19 pm

  Cei care ne conduc sunt prea lasi si/sau dezinteresati de soarta lumii si a romanilor. Prosti nu sunt, caci ei au o viclenie genetica specifica sobolanilor de pilda. Ei se descurca, dau din coate, supravietuiesc. Se strecoara. Pana la politicienii adevarati (in sensul grecesc, peocupati de bunul mers al cetatii) avem cale lunga. Poate ca intr-o buna zi – peste 500 de ani – vom avea politicieni dotati cu constiinta nu doar cu instinct de pradator. Chestiunea asta tine si de plamada acestui popor, dar si de conditiile cultural-istorice. Sa ganim noi in locul celor pusi sa faca acest lucru e d-a`ndoaselea. Sa gasim noi solutii, sa reactionam noi? Eu unul nu ies din casa. Am facut-o la asasinatul din `89 (aveam 14 ani) ca sa vad cum mama pupa sticla televizorului cand aparea stimatul domn Iliescu sau cum manelistii au preluat conducerea tarii in 2009 “in aplauzele grele a canaliei de pe uliti”. Cand o sa-i vad judecati si inchisi pe Nastase, Roman, Basescu, Constantinescu, Boc, Tariceanu, Isarescu, Stolojan, Patriciu, etc., atunci voi sti ca mai am de ce sa fiu interesat. Pana atunci insa sunt doar o oaie din turma, din ceea ce inseamna “carne de tun” sau “masa de manevra”. Nu fac parte dintr-un popor ci dintr-o populatie dezbinata si manelizata (da, in sensul peiorativ) si nu are nici un sens sa lupt pentru ceva. Concluzia? Cine se adapteaza traieste, cine nu … NU.

 138. adela petreanu said

  am January 27 2010 @ 2:38 pm

  De cea a trebuit sa ajungem noi, romanii cobaii lumii asa zise “civilizate”?

  Care este modalitatea de a impiedica acest fapt?

  Sunt adepta unei diete sanatoase, bazata pe hrana naturala, fara sucuri, mezeluri si alimente conservate din comert,fara medicamente si vaccinuri, si incerc sa conving si lumea din jurul meu sa renunte la alimentele nesanatoase; eu chiar m-am mutat dintr-un oras mare intr-un sat de munte unde modul de viata sanatos – implicit hrana sanatoasa- este mult mai accesibil!

  Haideti oameni buni sa facem ceva pentru noi si pentru generatiile viitoare, suntem singurii in masura sa decidem viitorul nostru!

  Credeti ca nu putem, ca nu avem suficienta putere?
  Avem mai mult decat ne putem imagina, singura problema a noastra, a romanilor, este ca NU SUNTEM UNITI!
  Poate a venit momentul cand ar trebui sa fim unul pentru toti si toti pentru unul si sa nu ne lasam macelariti de interese obsure!

 139. Neagu Vasile said

  am January 27 2010 @ 2:45 pm

  Stimate Domnule Senator Iulian Urban,

  apreciez pozitia pe care ati luat-o legata de implementarea in Romania (ca experiment) a produselor chimice netestate si neacreditate in alte tari ale lumii.

  N-am nici o indoiala ca vom reusi sa clarificam aceasta nebuloasa daca fiecare dintre cei care au aflat va protesta, cerand in mod deschis Guvernului sa-si expuna punctul de vedere asupra acestui proiect.

  Dupa cum vedeti, la nivel european, tarile din vest au creat organizatii abilitate sa vegheze si sa traga civilizat un semnal de alarma in cazurile in care o astfel de pozitie s-ar impune.

  Daca in demersul dvs va este utila informatia de mai jos, as fi bucuros sa stiu ca am putut contribui cu ceva la salvarea populatiei Romaniei de la o catastrofa biologica.

  Imi puteti trimite in copie demersuriule dvs oficiale, in speranta ca, la randul meu, le pot face cunoscute cat mai multor oameni constineti de pericolul care ne paste.

  Cu deosebita consideratie,

  V. Neagu

  —– Original Message —–
  From: GAFTA
  To: neaguv@bbn.ro
  Sent: Tuesday, January 26, 2010 5:40 PM
  Subject: [?? Probable Spam] GAFTA – OFFC: High Risk list of non animal origin entered into force

  If you cannot read this email, view web version

  26th January 2010

  To: EU Members No. EU/2010/03

  To: General Products Group GPG260110
  GAFTA

  Dear Members,

  OFFC: High Risk list of non animal origin entered into force

  Regulation 669/2009 on high risk products of non animal origin entered into force on 25th January. The Regulation requires Member States to step up controls on certain imports of feed and food of non-animal origin, which are listed in Annex I to the Regulation. The UK Statutory Instrument is SI 2009/3255 in England.

  GAFTA raised concerns relating to the issue of lack of transparency on criteria for including high risk products on the list and also the criteria to delist such products. The Commission has not taken into account the issue of delisting products in its implementing guidelines. However, the FSA intends to raise the issue within discussions on technical guidelines document prepared by the Dutch and Irish representatives (attached).Should you have any views on how the criteria to amend the list of products in Annex I could be more transparent, please inform us.

  The list of Designated Points of Entry into the EU can be accessed at:

  http://ec.europa.eu/food/food/controls/increased_checks/national_links_en.htm

  The next meeting in Brussels will take place shortly to discuss the technical guidelines but no date has yet been set.

 140. Anonim said

  am January 27 2010 @ 5:15 pm

  Acesta e legea:
  http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_…oiect?idp=8802
  Acestia sunt calaii care ne-au condamnat:
  http://www.cdep.ro/pls/steno/eVot.Nominal?idv=5330

 141. Florin Jurcovici said

  am January 27 2010 @ 6:55 pm

  Aveti toata sustinerea mea in ceea ce priveste interzicerea a cat mai multe substante chimice de sinteza in agricultura si industria alimentara, cu atat mai mult a celor care nu au auvt parte de o testare indelungata.

  A da insa vina pentru experimentele cu substante chimice noi pe intreaga populatie pe subscrierea la corpul de standarde care constituie Codex Alimentarius mi se pare putin exagerat. Codex Alimentarius nu poate obliga vreun stat sa introduca in uz vreun pesticid sau ingrasamant chimic nou. Codex Alimentarius impune doar cerinte specifice de etichetare si inscriptionare, reglementari de igiena etc. Codex Alimentarius contine de asemenea concentratii maxime admise de diverse chimicale in alimente. In nici un caz Codex Alimentarius nu impune folosirea anumitor substante, ci mai degraba interzice utilizarea anumitor substante.

  Eventual propuneti un proiect de lege care sa interzica utilizarea substantelor chimice de sinteza in agricultura si industria alimentara romaneasca vreme de 25 sau 50 de ani de la introducerea lor in uz in vreo alta tara. Si pe urma cautati sustinere parlamentara si populara pt. acest proiect de lege. Daca va miscati repede, eu cred ca legea asta poate intra in vigoare inainte ca guvernul actual sa inceapa utilizarea substantei pe care ati enumerat-o – guvernul Boc anterior si-a demonstrat ineficacitatea si lentoarea, nu m-ar mira ca actualul guvern sa se miste la fel de “repede”.

  Ca justificare a legii puteti folosi exemple de substante omologate si aprobate spre utilizare in alte state si retrase ulterior din cauza efectelor adverse asupra sanatatii (cred ca exemplele din SUA sunt abundente), coroborat cu slaba capacitate a retelei de cercetare agro-alimentara din Romania in determinarea unor eventuale efecte nedorite ale unor asemenea substante. Datorita acestei situatii, singurul mod eficace de a contracara asemenea riscuri in Romania il poate constitui un interval de asteptare suficient de lung, astfel incat alte state sa faca studiile pentru noi.

  O lista lunga cu numarul de persoane decedate, imbolnavite cronic sau care au devenit invalide ca urmare a utilizarii diverselor substante retrase ulterior din uz, completata cu numele unor personalitati afectate de asemenea substante, cred ca ar fi un argument convingator si pt. parlamentari si pt. populatie. Nu Ca majoritatea parlamentarilor vor vota fara retinere si indiferent de ce le dicteaza sefii de partide o lege care sa-i protejeze si pe ei, in conditiile in care cineva le demonstreaza ca statutul de parlamentar si accesul la servicii si produse de calitate nu ii protejeaza de efectul unor asemenea substante.

  In plus, o agricultura in mod documentat mai putin chimica poate valorifica in plan comercial acest aspect, dat fiind ca peste tot in lume interesul pt. o alimentatie mai sanatoasa si mai putin chimizata e in crestere. Acest fapt, coroborat cu faptul ca inca o mare parte din productia agricola a Romaniei (as zice ca cea mai mare parte de legume) se produce in gospodariile taranesti, care sau n-au bani sau n-au nevoie sa foloseasca chimicale, sunt de asemenea un argument pt. un impact scazut in plan comercial, a unei asemenea legi asupra agriculturii romanesti in ansamblul ei.

  Mai exista un argument in favoarea nealinierii la politica propusa/promovata de Codex Alimentarius – argument pe undeva indirect si pentru o lege de genul celei propuse mai sus. Romania are potential agricol suficient pt. a alimenta o populatie de cateva ori mai mare decat cea actuala. In consecinta, Romania nu prea are motive sa-si asume riscurile implicate de diverse substante chimice noi, din punct de vedere al sigurantei alimentare, si are toate posibilitatile de a se proteja de asemenea riscuri, mai ales in conditiile unei politici prudente de adoptare a substantelor chimice in agricultura si alimentatie, corelata cu capacitatea Romaniei de analiza si verificare a riscurilor asociate substantelor chimice noi.

  Pe de alta parte insa, dat fiind ca OMC recunoaste Codex Alimentarius ca fiind standardul de referinta in rezolvarea disputelor legate de siguranta alimentara, e drept ca neadoptarea acestui standard ar fi o piatra de moara grea legata de gatul agriculturii si industriei alimentare romanesti. Dar adoptarea acestui codex nu e obligatorie in ansamblul sau, si in nici un caz utilizarea unor pesticide sau stimulenti de crestere nu stirbeste gradul de respectare a standardului in alte domenii. Disputele in care OMC foloseste Codex Alimentarius sunt de obicei legate de igiena, riscuri de sanatate si alti asemenea factori, nu de modul in care se stimuleaza cresterea plantelor. Acest aspect ar trebui publicizat si comunicat cat mai bine membrilor guvernului sau altor persoane responsabile de iresponsabilitate, ca sa zic asa.

 142. ion barbu said

  am January 27 2010 @ 7:40 pm

  cica nu se mai poate hrani populatia globului!… daca s-ar trece pe Agricultura BioDinamica, nu ar mai fi foametea o problema.
  Mentionez faptul ca agric. ecologica este cea in care in nu poluez nimic in zona, iar cea BioDinamica este cand am un intreg ecosistem. Cu alte cuvinte, cea BioDinamica este cea adevarata, cea naturala, cea lasata de Creator cu care am trait mii de ani.

  Lor nu le convine Agic. BioDinamica, ca nu-si mai vand otravurile de chimice.

 143. Gabriel said

  am January 27 2010 @ 7:58 pm

  @anonim
  ai citit cumva legea sau numai titlul ? ai citit si ce inlocuieste ?
  nu de alta dar mie mi se pare ca este o lege care controleaza/restrictioneaza/regelmenteaza OMG -urile si nu favorizeaza.Cand spun asta ma bazez ca pana la 01.01.2007 in Romania se puteau CULTIVA culturi modificate genetic dar dupa aceea data, odata cu intrarea in UE, acestea au fost interzise. Pur si simplu noi am adoptat legislatia restrictiva comunitara privind GMO.DEci nu s-a dat, s-a luat ,nu s-a permis ,s-a interzis. Si Codexu ? unde-i Codexu ?

  @ Florin J.
  Sustii undeva in post ca Romania are potential agricol care poate hrani o populatie de cateva ori mai numeroasa decat cea actuala . Stii cumva si in ce conditii ? Sau propui sa ne intoarcem la metodele dinainte de ’89 cu toti elevii ,studentii , armata si nenorocitii ai de intelectuali toamna pe camp la cules recolta.Dar tu propui in plus sa nu folosim nici ingrasaminte sintetice .Eu zic sa interzicem si tractoarele ca au amprenta eco cam mare.
  In timp ce scriam postul asta am avut o revelatie : Cred ca multora din cei de aici le-ar prii un stadiu la depanusat porumb vreo doua luni pe an .Cred ca le-ar largi muult orizontul eco .

 144. DZP said

  am January 27 2010 @ 8:00 pm

 145. Anonim said

  am January 27 2010 @ 8:16 pm

  @ Gabriel sau( gica contra)
  Frate, faci cam multa hodorogeala prin zona asta, cu aerul tau de atoate stiutor si, lasi in urma ta un miros de varza murata. Daca ti-ai facut jobul, treci pe la caserie, iar pe noi lasa-ne cu ale noastre.

 146. Petitie said

  am January 28 2010 @ 12:08 pm

  ATENTIE!!!!! Exista o petitie on-line, mai jos …….

  Romania va experimenta pe populatie produsul cancerigen initium
  13 January, 2010 15:05 PM

  Experimentul “Codex Alimentarius” incepe cu Romania . De la 31 decembrie 2009, Guvernul Boc a fost obligat sa inceapa implementarea “Codexului”, alaturi de alte 165 de state semnatare (95% din populatia planetei). “Codex Alimentarius” este un pachet de norme dupa care se vor alimenta populatiile tarilor semnatare. Acesta porneste de la principiul ca Terra nu mai poate hrani pe toata lumea natural, ca atare se va trece la hrana artificiala, din produse chimice, cea modificata genetic etc. Adeptii Teoriei Conspiratiei sustin ca masura nu este altceva decat una de exterminare, care va reduce populatia globului la cca doua miliarde, o masa mult mai usor de hranit si de controlat de fortele oculte.

  Nu a trecut o luna si iata ca apare stirea ca Romania este prima tara din lume care va folosi in agricultura un compus chimic pe baza de initium, un ingredient activ din noua clasa a substantelor chimice impuse de”Codex Alimentarius”. Produsele vor fi furnizate de compania germana BASF si vor fi folosite pentru culturile de struguri, cartofi, rosii, castraveti si ceapa. Pentru publicul larg se spune ca “beneficiile pe care le-ar aduce aceasta substanta sunt legate in primul rand de combaterea daunatorilor, dar, totodata ea micsoreaza si durata in care se obtine recolta.” Dupa ce acest produs va fi experimentat in Romania , urmeaza sa fie omologata utilizarea lui si in Olanda, Germania, Franta, SUA, Canada si Marea Britanie. Neoficial, conform cercetatorilor care combat “Codex Alimentarius”, folosirea produselor cu initium sporeste cu pana la 65% rata riscului de cancer de colon, substanta, care intra rapid in combinatii chimice, devenind reziduala in organism. De pilda 1 mg de initium intrat in organism o singura data se elimina in aproape un an. Or, daca acest produs este folosit zilnic, practic el nu mai este eliminat din organism. Apoi, asa cum initium ajuta la cresterea rapida a celulelor leguminoase, la fel de repede va conduce la marirea tumorilor maligne. (S.L.)
  D-zeu sa-i ajute pe romani.

  Daca esti impotriva folosirii acestei substante, semneaza petitia online:

  http://www.petitieonline.ro/petitie-p66425048.html

  Dumitru Dan,
  http://www.energielibera.net

 147. Gabriel said

  am January 28 2010 @ 1:35 pm

  sint delicioase linkurile de mai sus .
  Mai ales cuvintele : Socant, adevarul , mutanti ,secret.
  Eu unul cred puternic in potentialul agriculturii romanesti dar de aici pana a acuza UE, OMG urile , bubulii , conspiratia industriei chimice , codexul sau reptilienii fiindca noi sintem corupti lenesi si idioti si nu sitnem in stare sa o reformam e cam mult. O colectie de citate din Ziua sau Gardianul (care sint doar cu o juma de treapta mai sus decat Click sau Cancan) nu ma conving deloc.
  @ anonim
  nu am aer atoatestiutor ,pur si simplu nu inghit pe nemestecate orice gogoritza si teorie a conspiratiei si imi place sa ma documentez mai bine despre orice afirmatie pe care o faceti sau o fac. Nu vad cine va impiedica sa va documentati si sa veniti cu argumente.Astept inca raspuns la cele tre intrebari de mai sus.

 148. mel said

  am January 28 2010 @ 2:19 pm

  Deci? Ce facem???

  Cînd facem MITINGUL DE PROTEST?

  Anuntati, va rog, pe sait!

 149. elena23 said

  am January 28 2010 @ 2:47 pm

  Stefan cel Mare spunea ca “Moldova nu-i a noastra, ci a urmasilor, urmasilor nostrii”, iar eu va amintesc ca Romania nu-i a voastra dragilor guvernatori, ci a urmasilor nostri.
  In loc sa pastrati un popor sanatos si curat, voi ne manjiti cu stricaciunea voastra…………
  Rusine sa va fie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  De ce Romania trebuie sa fie prima la tot ce este rau?

 150. Un utilizator Okazii said

  am January 28 2010 @ 5:45 pm

  Va salut solidari ai unei cauze nobile.
  Eu zic sa incepem sa ne gandim sa consumam produse bio, insa atentie cele mai bio produse sunt produsele pe care le cultivi cu mana ta in curtea casei si pe care le uzi fara a le pune cine stie ce ingrasaminte. Propunerea mea ar fi sa ne intoarcem privirile spre agricultura tarii noastre si sa ne trezim la realitate, suntem o tara cu potential agricol foarte mare. Haideti ca se poate!! Sa facem migrarea de la orase la sate, sa ne trezim din indobitocirea spre care ne-au dus ai nostri parlamentari spre interesele lor proprii. Va urez multa sanatate, asta daca inca se mai poate!

 151. Maria said

  am January 28 2010 @ 8:44 pm

  Eu cred ca Romania este supusa la ce e mai rau si din cauza ca oamenii nus tiu sa riposteze. sau poate sunt satui de atata prostie cata e in tara asta.Ce sa mai creada bietul roman de rand care nu stie de fapt ce insemana toate aceste lucruri? Cel mai sanatos e ce faci tu cu mana ta…dar nu e posibil mereu

 152. NU iNITIUM said

  am January 28 2010 @ 8:59 pm

  Fie ca alimentele voastre sa fie medicamentele voastre, iar medicamentele voastre sa fie hrana voastra !!!

  Pe cat posibil procurati-va case la tara !!!

  Parasiti orasele !!!

  Gasiti-va odihna spiritului in frumusetea, linistea si pacea naturii !!!

  Lasati ca ochii sa poata poposii aupra campurilor verzi, a crangurilor si a dealurilor !!!

  Priviti cerul albastru, neinegurat de praful si poluarea oraselor si respirati aerul inviorator al cerului !!!

  Fiecare sa detina o bucata de pamant pe care sa o cultive asigurandu-si astfel binecuvantarile aducatoare de sanatate ale unei vieti naturale, nepervertite !!!

  Invatati sa luptati cu greutatile, invingeti obstacolele, dobandind astfel curaj si perseverenta care va vor duce la victorie !!!

  Propuneti-va sa depindeti doar de propriile resurse

 153. Costel said

  am January 29 2010 @ 11:03 am

  Gabriele,
  Foloseste tu DDT-ul cel regretat.
  Pofta buna.
  Sa ne comunici si rezultatele personale.
  Succesuri!

 154. JackJameson said

  am January 29 2010 @ 1:17 pm

  @ Gabriel
  Recunosc ca ai dreptate dar numai pe jumatate. Partea cu conspiratia mondiala s.a.m.d. este putin exagerata si discutabila.
  Insa, sa vedem si partea cealalta a problemei. Pt tine care se pare ca nu stii, BASF este una din companiile in care s-a spart IG Farben (cine sunt si ce au produs te las sa cercetezi singur). Aceasta referinta spune multe despre ei si despre locul pe care il au in economia mondiala.
  Faptul ca suntem cobai pentru pesticidele lor dovedeste inca o data cat de ignorant este guvenul nostru care nu stie istorie (deci risca sa o repete).
  Despre Codex vreau sa spun atat: vreau sa hotarasc EU ce este igienic si ce nu, ce este safe si ce nu… daca vreau sa cumpar dude din piata vreau sa le cumpar pe cele cu jeg pe ele, cu microbi si toate insectele ca asa m-am facut mare si nu am avut nici o boala.
  Cum se face ca daca suprapui curba incidentei bolilor grave/fatale gen cancer cu curba industrializarii agriculturii si a alimentatiei si descoperi o suprapunere aproape perfecta?
  Pe vremea bunicilor mei nimeni aproape nu stia ce e cancerul, nu a murit nimeni din gripa sau de sanatate curata (motive necunoscute) la 40 de ani…
  Psihoza sau realitate, vreau sa am dreptul de A ALEGE SI A STI ce consum! Altfel, incalcam unul dintre drepturile fundamentale garantate de constitutie.

  JJ

 155. Gabriel said

  am January 29 2010 @ 2:33 pm

  @Costel studiaza daca ai timp povestea DDT-ului si mai discutam.
  @ JackJameson Multumesc pt semi-sustinere
  Partea a doua. Stiu foarte bine cine sint BASF-ul ce produc ,unde si cum.Si ce pot spune este ca sint una dintrea cele mai responsabile societati chimice din lumea asta. Fabrica lor de la Ludwigshafen este cam cat Mediasul dar poluarea in zona este cam ca cea de la Cabana Oasa in Romania. Sint de acord ca nu sintem cobai dar produsul A FOST TESTAT in Olanda. Deci nu testam nimic .Problema mea este ca miscarea asta BIO /ECO inghite totul pe nemestecate fara sa incerce sa sape mai adanc la sursa informatiei.
  Daca titlul postului original era : Un nou pesticid este aprobat in Romania in premiera mondiala! O fi bine ? O fi rau ? aveam despre ce discuta .Dar titlul contine cuvantul “Nemernicie” Si incepe :
  Experimentul “Codex Alimentarius” incepe cu Romania. De la 31 decembrie 2009, Guvernul Boc a fost obligat sa inceapa implementarea “Codexului”, alaturi de alte 165 de state semnatare (95% din populatia planetei). “Codex Alimentarius” este un pachet de norme dupa care se vor alimenta populatiile tarilor semnatare. Acesta porneste de la principiul ca Terra nu mai poate hrani pe toata lumea natural, ca atare se va trece la hrana artificiala, din produse chimice, cea modificata genetic etc. Adeptii Teoriei Conspiratiei sustin ca masura nu este altceva decat una de exterminare, care va reduce populatia globului la cca doua miliarde, o masa mult mai usor de hranit si de controlat de fortele oculte.

  Vrei sa demontez acum enormitatea de mai sus si sa iti arat sursele pe care se bazeaza ? De altfel ultima fraza spune deja “adeptii teoriei conspiratiei”
  La fel de usor poate fi demontata fiecare afirmatie dar pentru asta trebuie sa vrei.
  Inca astept textul /citatul din Codex care sa IMPUNA/OBLIGE nu ametoctradinul/initium ci ORICE pesticid.
  Astept . O fi asa greu sa-l gasiti. eu sint unul singur si nu l-am gasit dar poate voi aveti ochii mai multi si mai ageri.

 156. JackJameson said

  am January 29 2010 @ 2:52 pm

  @ Gabriel

  Sunt convins de cea mai sigura tehnologie si de cel mai sigur pesticid si ca a fost testat… cel mai sigur si testat este ce se face in gradina la bunica FARA pesticide. Pana acum nu am gasit un pesticid sigur. Daca tu l-ai gasit te rog sa mi-l arati si sa il mananci cu lingurita in fatza noastra! Atunci poate o sa te cred!
  Din moment ce exista un codex care reglementeaza ce elemente sunt acceptate si ce elemente nu, unde e libertatea de alegere? Pacaleala e insa in faptul ca pamantul nu poate produce suficienta mancare… adevarul e insa ca nu se produc suficienti bani din mancare. O agriculura eficienta inseamna un produs mai ieftin si mai prost si mai multi bani in buzunar…

 157. Gabriel said

  am January 29 2010 @ 3:03 pm

  Te invit la mine la tara unde merii mei nu au vazut chimicale de cel putin 6-7 ani . Din ce reusesc sa culeg jumatate sint stricate si restul se strica in max doua saptamani.Ok nu stau acolo sa am grija de ei dar agricultura “traditionala” cere al dracu de multa munca , munca grea nu gluma si rezultatele sint foarte dubioase. Si revin codexul doar da niste limite de reziduuri maxime in produsul finit pentru o lista lunga de chimicale ,nu obliga si nici nu interzice ceva.Cel putin in domeniul pesticidelor .

 158. JIGLEA BOGDAN said

  am January 29 2010 @ 8:51 pm

  MUIE BASF, STOP PRODUSE CANCERIGENE, DACA VA FI APROBAT EU NU VOI MAI CUMPARA NIMICA DIN SUPERMARKETURI CA LEGUME.BA “””””””ROMANIA A AJUNS TARA UNDE NIMICA NU MAIESTE NATURAL””””””””. DEJA TOATE LEGUMELE CARE LE CUMPAR DE ANUL TRECUT EU NU MAI MANANC COAJA LA ELE. LA FEL FAC SI CU PASTRAMA SALAM SI ALTE PRODUSE DE LUX CARE INDIFERENT CAT DE FOAME IMI ESTE ARUNC TOT CE NU-MI PLACE. SI APROPO CRED CA AR TREBUI SESIZAT ANPC.RO IN ACEST CAZ SI DATI IN JUDECATA LA CURTEA DE LA STRASBOURG. DACA NU AVEM OAMENI COMPETENTIIIIIIIIIIII IN PARLAMENTUL EUROPEAN DOMNULE DEPUTAT..

 159. JIGLEA BOGDAN said

  am January 29 2010 @ 8:59 pm

  si cred ca subictul acesta ar trebui sa ajunga pe siteuri de petitie unde unde sa se dea cu parerea daca uni au nedumeriri. gen http://www.petitieonline.ro/ sau http://www.europarl.europa.eu/parliament/public/staticDisplay.do?id=49&pageRank=3&language=RO

 160. JackJameson said

  am January 29 2010 @ 9:53 pm

  @ Gabriel
  btw unde ai contract? BASF, Monsanto, Bayer sau Aventis?

  te invit la mine sa vezi niste copaci ingrijiti si dati cu var cum arata si ce produc…

  daca agricultorii sunt putori sa le dam seminte tratate si pesticide sa munceasca mai putin sa faca bani mai multi… genial!

  ma intreb de ce marii agricultori ai europei au hotarat ca nu au suficiente informatii pentru a considera sigure semintele modificate genetic.

  revenind la codex nu vreau sa ajung in situatii ca in statele unite cand de exemplu singura samanta de soia autorizata pentru a fi cultivata este cea modificata genetic, patentata de Monsanto. de altfel consider ca vaca trebuie sa stea pe islaz si gaina in batatura… fiecare sa manance mancarea pe care le-a facut natura sa o manance!!! crescatoriile in care animalele sunt total izolate de mediul exterior, vezi doamne pentru a nu fi contaminate, si sunt hranite cu concentrate “aprobate” si antibiotice sa se faca mari repede sa ingrase prosti pe care nu ii intereseaza decat ca sunt produse in mod “responsabil” si igienic…

  deci unde e libertatea? de ea de ce nu vorbesti, vii si vorbesti de lucruri tehnice si iti dai cu parerea la orice. directivele codexului NU AU TILU INFORMATIV SAU DE RECOMANDARE! nu produci conform codexului esti inchis…

 161. Gabriel said

  am January 30 2010 @ 10:59 am

  @Jese
  esti amabil sa imi dai extrasul sau documentul care OBLIGA pe cineva 1.Sa cultive OMG
  2.Sa foloseasca hormonul ala al cresterii bovine
  3.Sa folosesca vreun pesticid insecticid ierbicid ?
  Toate acuzatiile de mai sus sint preluate integral de la cucoana asta http://video.google.com/videoplay?docid=-5266884912495233634# .
  Cucoana este asa de sarita de pe fix incat alti indivizi anticodex au simtit nevoia sa ii combata afirmatiile http://www4.dr-rath-foundation.org/THE_FOUNDATION/Events/codex-beware.htm
  @ Jameson
  de unde ai tras tu concluzia ca in US toata lumea e obligata sa foloseasca seminte OMG de la Monsanto ? esti sigur ,sigur ?

  Da fac analize tehnice fiindca voi aveti numai argumente emotionale iar de alea se ocupa popa sau psihologu si eu nu ma incadrez in categorii.

  Da sint platit de Monsanto, Basf, Bayer, Dow , Aventis ,Rhone Poulenc.Fiecare imi da cate un euro pe cuvant scris aici.Mai sint referent pentru guvernul mondial si dupa ce vom vaccina totat populatia Romaniei si va vom omori toti barbatii intre 20 si 50 de ani cu pesticide puse in bere vom da cate un mar injectat cu hormoni tuturor Frumoaselor Adormite ! Diabolic nUU ?
  Heil ECO !

 162. Anca said

  am January 30 2010 @ 7:22 pm

  Oare nu am putea sa fim mai uniti decat suntem acum (de fapt nu suntem ) si sa nu cumparam acele produse. Cred ca ar fi un mod de a atrage atentia ca EXISTAM si avem si noi un cuvant de spus. Oare nu se numeste GENOCID ceea ce vor guvernantii sa faca? Fatza de de perioada dinainte de 89 este aceasi Marie cu alta palarie.

 163. Costel said

  am January 31 2010 @ 3:46 pm

  http://www.basf.ro/ecp2/Romania/en/
  Au perspective frumoase in Romanica, tara tuturor posibilitatilor.

  Grupul BASF

  Principalele noastre domenii de activitate sunt Chimicalele, Produsele pentru protectia plantelor, Produsele chimice pentru constructii, Materialele plastice, Poliuretanii, Dispersiile si Pigmentii, Produsele pentru industria hartiei, detergentilor si produselor pentru curatenie, Produsele pentru industria petrochimica si rafinarii, Produsele pentru nutritia umana si si cea animala.

 164. Cecilia said

  am January 31 2010 @ 3:47 pm

  Cit de mult doresc sa Va fiu de folos!!
  ….. ma ingrozesc cind ma gindesc ca alaturi de D-stra, stimate domnule senator, nu mai exista nimeni, in aceasta batalie oficiala!
  Lasind la o parte animozitatile dintre partide, Va marturisesc in dorinta de a va fi de folos: In 1993, un domn care se semneaza cu initialele C.V.T. scrie un articol de ziar lung si f. documentat, ” Noua Ordine Mondiala”( ziarul se numea “Romania mare”) in care isi exprima aceeasi ingrijorare pe care o avem si noi, acum.
  Multa lume de la Cluj se gindeste la D-stra, si Va tinem pumnii! C. Istocaci

 165. NoLimits said

  am February 1 2010 @ 11:44 am

  si noi in continuare “ham-ham…”
  si ursu trece…
  si isi vede de ale lui…
  Eventually… we’re all gonna die… once, twice… de cate ori e nevoie ca sa ne… trezim

  un 666 fericit!

 166. MADCAT said

  am February 1 2010 @ 11:45 am

  Nu sunt de acord cu exterminarea populatiei. Trebuie sa gasim un alt mod de a ne controla virulenta cu care distrugem planeta… si trebe sa gasim rapid solutia. Poate ca tehnologia nu ne permite sa invadam (sa populam si mai apoi sa distrugem 😀 ) alte planete, si atunci trebuie sa trecem la metode mai restrictive: controlul natalitatii… dar asta va da nastere altor reguli ce vor fi incalcate, alta mafie… Trebuie lucrat la constiinta generala. Dar, pana la o lume perfecta… SCAPA CINE POATE DIN SELECTIA ARTIFICIALA PE CARE NE-O AUTOMPUNEM.

 167. MADCAT said

  am February 1 2010 @ 11:52 am

  Inca o kestie de care am uitat: nu trebuie sa ne distruga mai-“marii” conducatori obscuri ai planetei… odata ce am stricat echilibrul natural, o vom lua pe coaja. Planeta isi autoregleaza acest echilibru, la fel cum organismul lupta impotriva virusilor. Iar in ultima instanta, un meteorit, eruptia unui super-vulcan, glaciatiunea sau alte elemente imuno-regulatoare naturale vor aduce lucrurile pe fagasul lor normal 😀

 168. NoLimits said

  am February 1 2010 @ 12:04 pm

  tot in aceeasi lumina:

  O planeta trece pe linga planeta Pamint si o intreaba:
  – Ce mai faci, soro? Nu te-am vazut de milioane de ani!
  – Nu prea bine… Stii… mi-au iesit Homo Sapiens…
  – Nu te ingrijora, o sa treaca! Am avut si eu!

  No comments!

 169. eu said

  am February 1 2010 @ 12:04 pm

  E simplu sa luati atitudine.
  Trebuie sa nu mai sustineti acest sistem. Sustineti taranii, cumparati produse alimentare numai de la ei. Vor fi incurajati sa produca. Astfel ne vom ajuta unii pe altii. Nu fiti comozi. Cine are posibilitatea isi poate produce singur intr-o gospodarie autosustenabila, acum cat se mai poate, pana nu e prea tarziu. Sau stati in continuare in stresul unui oras mare, cu poluare mare si mancati chimicale. Apoi nu stiti de ce mergeti la doctori si dati banii pe “medicamente”. In loc sa stati la aer curat si sa auziti pasarelele ciripind in timp ce munciti, pentru voi. E greu sa te desprinzi, dar asta inseamna vointa, ceea ce ne deosebeste de animale.

 170. Se confirma dezvaluirile senatorului Urban privind folosirea fungicidului INITIUM in agricultura romaneasca; Ministerul Agriculturii “recunoaste” ca si-a dat acceptul | Urban Iulian said

  am February 1 2010 @ 12:14 pm

  […] NEMERNICIE ! Romania va experimenta pe populatie produsul cancerigen initium – DACA NICI ACUM NU REA… (1075) […]

 171. s-a trezit si presa ! said

  am February 1 2010 @ 12:14 pm

 172. Florin said

  am February 1 2010 @ 12:37 pm

  Buna ziua!

  Am citit si eu articolul postat pe site-ul.

  http://www.urbaniulian.ro/2010/01/21/nemernicie-romania-va-experimenta-pe-populatie-produsul-cancerigen-initium-daca-nici-acum-nu-reactionam-atunci-cand/

  Fiind un adept al folosirii alimentatiei sanatoase traditionale am decis sa-ti scriu cu intentia foarte clara.
  STOP acestui experiment. Urasc produsele modificate genetic de orice tip.

  1. Unde trebuie sa semnez ca sunt contra.
  2. Fiind de factura criminala vreau ca sa fie judecati penal cei care au semnat acest act.

  Trimite-mi, te rog, detalii cum poate fi distrusa aceasta cooperare diabolica internationala. Dat fiind ca nu am nici cea mai mica stima fata de actualele structuri de organizare ale statului roman (care personal imi provoaca o imensa greata) vreau ca actiunea de combatere sa fie prin referendum national. Asa cum s-au stricat o gramada de bani prin campanii oribile sa fie stricati si bani pe referendum alimentar. De asemenea vreau sa fie pedepsiti cei implicati in aceasta tranzactie conform codului penal actual disponibil in Romania.

  Pentru o alimentatie naturala traditionala! Avem si copii si nu putem sta indiferenti la aceasta agresiune alimentara.

  O zi buna.
  Florin Neamtu

 173. Scandalul otravirii cu fungicidul INITIUM : senatorul Urban cere constituirea unei comisii parlamentare de ancheta invocand faptul ca Ministerul Agriculturii refuza sa dea detalii si explicatii oficiale | Urban Iulian said

  am February 1 2010 @ 12:46 pm

  […] NEMERNICIE ! Romania va experimenta pe populatie produsul cancerigen initium – DACA NICI ACUM NU REA… (1151) […]

 174. ometa ioan said

  am February 1 2010 @ 3:14 pm

  In afar? de comisie parlamentar? ,vor trebui s? se fac? ample
  manifesta?ii în fiecare ora? ,s? se cear? ale?ilor locali s? interzic? comercilizarea acestor substan?e otr?vitoare pe teritoriul lor.Numai ridicarea popula?iei ne va salva de la
  acest genocid organizat de ni?te indivizi care vor s?-?i vând? otr?vurile,indiferent de consecin?e.

 175. wilbert vaessen said

  am February 1 2010 @ 3:50 pm

  Codex Alimentarius NU!
  Referendum DA!

 176. Romania, prima tara care a aderat la Codex Alimentarius, « Adevaruri din culise said

  am February 1 2010 @ 7:28 pm

  […] nemernicie-romania-va-experimenta-pe-populatie-produsul-cancerigen-initium-daca-nici-acum-nu-reactio… […]

 177. sandu nadia-constantina said

  am February 1 2010 @ 7:30 pm

  mi se pare o mare crima ceeace ni se pregateste.
  nu sunt de acord!!!!
  consider ca cineva trebuie sa ia o atitudine ferma in a stopa aceste crime tip genocid.
  sper ca sa se ia in consideratie ceeace spunem noi aici si sa se observe interventiile noastre.

 178. Mihai said

  am February 1 2010 @ 10:06 pm

  Materialul este lung. Este CUTREMUR?TOR !!!
  COZILE DE TOPOR defri?eaz? falnicul popor român.

  S?-i admir?m prin total NONCOMBAT ??
  Sîntem EPIGONI.

  Bravo Iulian. Ai promis în campanie ?i FACI !!!

  Mihai

 179. Luura Nistor said

  am February 1 2010 @ 10:21 pm

  Buna ziua,

  am primit si eu ca multi alti romani un mail legat de produse care urmeaza a fi testate pe poporul roman si m-am ingrozit.

  Va rog sa faceti tot ce va sta in putinta pentru a opri acest crud experiment.
  E incredibil cum o mana de oameni si banii decid soarta a milioane si milioane de oameni.

  Ce vom ajunge sa mancam? Cum mai putem fi sanatosi daca mancam chimicale?
  Cu ce sa ne mai hranim copiii in secolul 21? Intrebarea este: mai are rost sa facem copii ca apoi sa-i omoram cu toxine?

  Promovati acest genocid in toata media, pe toate canalele, pentru ca tot mai multi romani sa vi se alature, sa putem opri aceasta crima pana nu e prea tarziu.

  Laura Nistor
  Cluj-Napoca

 180. Radu said

  am February 2 2010 @ 8:59 am

  Domnule Senator,
  Amintiti-va ca faceti parte din partidul care formeaza guvernul acestei tari! Nu ar fi cazul:
  sa puneti problema in plenul PD-L?
  sa va interogati ministrii si conducatorii organizatiilor care au putere de decizie in aceasta problema si sa cereti demiterea lor, mai ales dupa aparitia total neconcludenta la TV a ministrului agriculturii?
  sa va intrebati de ce PD-L accepta Codex Alimentarius si incurajeaza proiectul Rosia Montana?
  Dumnezeu sa va lumineze pe voi, mai-marii acestei tari, ca si pe noi – ceilalti si sa ne ocroteasca pe toti de tot raul!

 181. Declaratiile de interese ale jurnalistilor - am primit deja 73 de e-mailuri cu injuraturi !!!!! | Urban Iulian said

  am February 2 2010 @ 3:41 pm

  […] NEMERNICIE ! Romania va experimenta pe populatie produsul cancerigen initium – DACA NICI ACUM NU REA… (2946) […]

 182. http://www.recolta.eu/tvr-pesticid-netestat-suficient-folosit-in-agricultura-romaneasca/ said

  am February 2 2010 @ 6:35 pm

 183. Scandalul testarii fungicidului cancerigen Initium in Romania se amplifica : surse din Ministerul Agriculturii acuza mafia “bine organizata” care trece de culoarea politica vremelnica a ministrului | Urban Iulian said

  am February 2 2010 @ 7:20 pm

  […] NEMERNICIE ! Romania va experimenta pe populatie produsul cancerigen initium – DACA NICI ACUM NU REA… (3165) […]

 184. un roman said

  am February 2 2010 @ 10:15 pm

  am citit multe dintr comment urile de mai sus…..sincer mi-e groaza….
  Dunmezeu sa ne ajute!!!!

 185. cerceteaza inainte de a crede said

  am February 3 2010 @ 2:06 am

  Informatia prezentata in paragraful de mai jos nu este verificata, nu este adevarata.
  Din acel website nu reiese in nici un caz ca “produsul prezinta” toxicity.
  Fraza care incepe cu “Toxicity…” este un text generic care apare acolo indiferent ce produs chimic cauti pe acel site.

  De exemplu, cautati cuvantul rozmarin, in engleza “rosemary”.
  Iata pagina de cautare:
  http://www.pesticideinfo.org/Detail_Chemical.jsp?Rec_Id=PC34304

  Vedeti acolo acelasi text cu “Toxicity…”? Nu se refera la rozmarin desigur, precum nu se referea mai inainte nici la ametoctradin…

  Eu nu zic ca ierbicidele sunt bune, insa e bine sa ne documentam inainte de a posta scrisori din aceseta, mai ales din partea celor alesi, de la care ne asteptam la mai mult discernamant…

  <>

 186. nostrabrucanus said

  am February 3 2010 @ 9:21 am

  taman ce m-am prins ca ati luat textul din postarea de pe blogul meu http://nostrabrucanus.wordpress.com/2010/01/17/cobaii-romani-sunt-asteptati-sa-se-mute-de-la-ministerul-sanatatii-la-ministerul-chimiei-pardon-al-agriculturii/ si l-ati deformat. tz tz tz … pai asa se face, domnilor ? Ca nu ma lamuream ce-i cu “chestia criminala” din citatele puse de Gabriel.

  Am crezut ca v-ati lasat de obiceiuri din astea. Sa luati ceva si sa nu spuneti de unde, mai si deformati textele si basca o faceti si prost (avea dreptate Gabriel cu observatia ref “chestia criminala”).

 187. Manole said

  am February 3 2010 @ 2:42 pm

  Buna ziua, ma numesc Manole Silviu si sunt secretarul sindicatului Cultivatorii Directi din Romania si al Institutul National de Asistenta pt. Cetateni. Am auzit despre actiunea d-stra privind testarea chimicalelor periculoase in Romania si as dori, daca este posibil, sa aflu mai multe informatii despre codex alimentarius. In speranta unei colaborari de succes, primiti va rog distinsele mele consideratii. Manole Silviu

 188. Mihai said

  am February 4 2010 @ 9:11 am

  Despre Codex A. am auzit de mult. Exista numeroase informatii despre acest Codex pe internet, si cele mai multe cu o conotatie extrem de negativa mergand pana la teorii ale conspiratiei in scopul reducerii populatiei planetei incepand cu tarile “neimportante” si excluzand marile puteri.
  Totusi, ca senator, este asa greu de a deschide aceasta problema in mod oficial? Aceasta petitie semnata de niste speriati pe internet nu reprezinta nimic. Unde sunt informatiile privitoare la semnarea acestui tratat numit Codex A.? Cum se pot semna tratate fara ca presa si implicit populatia sa afle?
  Si la intrebarea de ce Romania si nu tarile din America de Sud raspunsul este f simplu. Romania se afla pe aceiasi treapta a coruptiei ca aceste tari. Ultimul loc din Europa alaturi de bulgari si in mod sigur printre ultimele din lume. Dar ne putem consola in schimb, pentru ca suntem un popor “moral”,cu frica lui dumnezeu, Romania fiind printre cele mai religioase tari din lume, la fel ca orice tara corupta si inapoiata.

 189. Budy aka Dragos B. said

  am February 4 2010 @ 4:24 pm

  Sa le dau multa mu…ltumire…

 190. iuliana s said

  am February 4 2010 @ 5:14 pm

  De cativa ani se lupta cativa care au vazut unde se ajunge. Se pare ca nimeni nu face nimic iar noi mai rau decat sclavii de pe vremuri stam in rand la otrava….Vai de copiii nostri…vai de viata lor, daca va fi una care sa se poata numi viata. Ne vor blestema si o vom merita! Lumea a orbit si s-a indobitocit. In romania e cel mai simplu sa se bage orice pentru ca suntem o tara de idioti la urma urmei. Ne-am dat in cap unul altuia sub mana unui cretin de comunist care nici nu stia sa vorbeasca bine, si asta timp de 40 de ani. La ce va aasteptati acum? Codex si WHo vor introduce si iradierea mancarii obligatorie si ne vor omora obligatoriu….si nu e nici o persoana responsabila deoarece va fi aproape imposibil sa gasesti ceva intr-o corporatie de nivelul asta. Nimeni nu va fi responsabil pentru genocidul omenirii. NOI SUNTEM RESPONSABILI caci orice facem acum nu are rost. Pentru ce omenirea se opreste caci nu exista viitor daca nu TE OPRESTI ACUM…si nu faci tot ce iti sta in putinta sa opresti ceea ce se intampla. Nu se intampla doar in Romania ci mondial.

 191. andra said

  am February 4 2010 @ 6:56 pm

  Si eu sunt impotriva!

 192. Bondalici Razvan said

  am February 4 2010 @ 9:42 pm

  Sa iesim in strada !!!

 193. Jane Doe said

  am February 4 2010 @ 10:13 pm

  Suntem al?turi de dv.! Dac? ve?i crede de cuviin??, vom ie?i la “lupt?” chiar ?i în spa?iul real! De fapt, cred c? asta ar trebui…

 194. heavy_keys said

  am February 4 2010 @ 11:44 pm

  Exista un documentar de genu’ ZEITGEIST dar facut mai “pe genunchi” in care se vorbeste si despre CODEX ALIMENTARIUM printre altele si merita vazut. Filmul se numeste ESOTERIC AGENDA.

 195. heavy_keys said

  am February 4 2010 @ 11:56 pm

  http://freedocumentaries.org/

  Aici sunt multe documentare din care puteti culege foarte multe informatii “interesante”. Daca nu le puteti viziona pe site cautati-le prin retele…

 196. Florin Neamtu said

  am February 5 2010 @ 2:45 pm

  @ Manole Silviu,

  Feriti-va (si avertizati) de a lasa membri dumneavoastra de a cumpara produsele contaminate cu initium daca am inteles corect (nefiind specializat in ramura) de Enervin si Zopram daca am inteles corect. Macar un sector mic agricol sa scape de dezastru.

  Am avertizat personal pe cei ce ocupa cu sectorul agricol sa evite cumpararea acestor deseuri cancerigene.

  Si mai mult ca sigur sa stiti ca voi evita sa cumpar orice produs care nu are emblema de modificat genetic. Parca era vorba ca este obligatorie etichetarea tuturor produselor alimentare in UE daca sunt sau nu modificate genetic. De ce nu se respecta aceste norme? Cat o sa mai toleram amatorismul celor din agricultura care sunt raspunzatori? Sa-i dea naiba afara pe prostanaci ca sunt destui care vor sa impuna produse naturale autohtone nu doar intern ci si international.

  Parca in 39 eram granarul Europei, nu? Acum suntem deseul Europei, bag seama.

  Va multumesc.

 197. Florin Neamtu said

  am February 5 2010 @ 3:00 pm

  @ iuliana s

  Aproape 100% de acord cu ce ai remarcat. O sa imi cer scuze ca folosesc in acest mesaj cuvinte de jargon. Ma enerveaza si pe mine mondalizarea asta idioata. Desi sunt patriot de generatii intregi in sens real, anii ce au urmat exterminarii membrilor miscarii legionare (care intamplator isi iubeau si ei extrem de tare tara – fiind patrioti si ei din tata in fiu dar manipulati de niste idioti de la centru, pardon Bucuresti) am meditat ani in sir daca sa-i dau dreptate lui Cioran ca suntem un popor de “mamaliga”. Oricat de mult as vrea sa neg tind tot mai mult sa cred ca suntem “prosti ca noaptea” in expresie populara. O mana de banditi au ajuns sa contamineze hrana noastra elementara. Ce popor e ala care ar permite asa ceva. Un popor de …

  Inca o data scuze pentru jargon dat fiind ca il folosesc foarte rar si doar la manie. Ca devin pe zi ce trece de la debutul acestei stiri tot mai manios.

  Toata stima.

 198.   Initium si Codex Alimentarius — Nasii said

  am February 5 2010 @ 3:36 pm

 199. dan said

  am February 5 2010 @ 10:11 pm

  O stire care nu face altceva decat sa amarasca si mai mult sufletul romanului de rand care pe zi ce trece devine din ce in ce mai neputincios in fata comunismului ce inca este la putere. Este dezastruos ceea ce se intampla in tara, romanii au fost adusi la sapa de lemn, traim de azi pe maine gandinune cu groaza daca avem ce pune pe masa copiilor sa manance…Romanii au fost uniti o singura data cu adevarat in ’89 si atunci cei care au stiut sa profite de neputinta lor sunt si azi la putere…am trait in comunism pana in ’89 iar dupa s-a vazut ce s-a intamplat…au trecut 20 de ani in care am reusit un singur lucru, sa le marim averile celor ce sunt la putere, am reusit sa adunam la datoria externa zeci de miliarde de euro…dar cu ce folos? Avem o putere atat de lacoma si de avara incat mi se face scarba sa ma uit la stiri, numai lupta dupa putere si bani……asa ca sincer nu ma mira ca am fi prima tara mondiala unde se va experimenta tot felul de porcarii chimicale…..nu vom reusi sa facem nimic sai impiedicam din pacate pt ca……ROMANII NU MAI SUNT UNITI…..au obosit sa mai lupte…..pt ca nu mai spera la nimic bun…..guvernare dupa guvernare fara nicio realizare concreta reala…..ar fi multe de spus si nu sunt eu cel care sa spuna ce dar…..daca totusi va veni candva ….din nou un VLAD TEPES la carma tarii, doar asa sa mai speram la o viata mai buna….daca pt noi nu, atunci pt copii nostri….DAR CU O CONDITIE! sa credem in noi, in puterile noastre pt ca ,,NOII” suntem cei multi, nu ei….
  …..vorba multa nu? atunci hai sa trecem la fapte, gasiti solutia legala sa putem preintampina dezastrul ce ar urma sa se inradacineze intre noi si sa spunem un nu hotarat experimentului!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 200. Experimentul “Codex Alimentarius” incepe cu Romania « Ionu? Moc?ni?? said

  am February 7 2010 @ 3:28 pm

 201. Bandrabur said

  am February 7 2010 @ 4:36 pm

  Intrebare: Guvernantii si politicienii, ce vor manca?

 202. Luiza Manciu said

  am February 8 2010 @ 12:45 pm

  Buna ziua,
  Domnule senator,
  sustin si admir si va multumesc pentru atitudinea Dvs. si in aceasta problema ca si in multe altele de interes public, chiar national in cest caz !
  Va rog, daca e cazul, includeti si adeziunea mea la protestul Dvs. ! Va multumesc !
  Doamne ajuta ! Succes !

 203. Carmen said

  am February 8 2010 @ 2:30 pm

  Ma alatur protestului, mai mult nu stiu ce pot face. Nu cred ca vom avea vreun alt beneficiu decat pe acela al unei informari credibile. Nu am incredere in nici un jurnalist, in nici un politician. Doar Dumnezeu ii poate judeca si ii poate ajuta …sa ne ajute, daca intr-adevar mai este cineva bine intentionat.
  Am de transmis o atentionare: ati urmarit, in ultimul timp, cum incepe a se crea o atmosfera de neincredere in plantele medicinale, in alimentatia naturista, in magazinele ce comercializeaza produse pe baza de plante? Sunt convinsa ca se va intensifica, si va urma curand si nivelul doi: “cercetatorii (americani, englezi, de la universitatea cutare) au descoperit ca… …”. Se vor inchide magazine, se va interzice cultivarea/colectarea unor plante medicinale. TREBUIE sa facem fata si la asemenea presiuni!!!

 204. Mihai said

  am February 9 2010 @ 1:04 pm

 205. Mihai said

  am February 9 2010 @ 1:09 pm

  Potrivit declaratiei ministrului agriculturi, se testeaza inca din 2007 in Romania http://fabricadebani.ro/news.aspx?iid=23265

 206. adelina-maria said

  am February 9 2010 @ 2:40 pm

  si daca nu suntem de-acord, ce putem face? nu credeti ca tot noi, populatia Terrei suntem de vina? ar renunta cineva la masina in favoarea transportului in comun? ar face cineva dus in mai putin de 10 minute pt a economisi apa? cu totii suntem comozi si nu cred ca exista multe persoane care ar face ceva impotriva poluarii pt ca de acolo pleaca totul: si efectul de sera si topirea ghetarilor etc. de ce ne plangem atat cand nu suntem in stare sa facem ceva pentru noi?

 207. buican said

  am February 10 2010 @ 12:12 pm

  ne meritam soarta ,pentru ca ne lasam viata in mainile unor ageamii

 208. Puiu said

  am February 10 2010 @ 2:54 pm

  Din programul de zgomote lansat de guvernul Boc, cel mai galagios este anti-pedelistu Urban, un individ (sub)urban, penibil, mincinos si fascist…

  Dl Urban are probleme serioase: eutanasierea cainilor, otravirea tomatelor, gaurirea prezervativelor si inghetarea apei.

  Despre apa, ce sa mai spunem; in toate judetele tarii, apa este buna de baut!

  Guvernul Dlor Boc si Urban isi vede de pansii, salarii, disponibilizari, taxa de fast-food, taxa pe sex, taxa pe mersul pe jos,taxa pe fumarit si alte taxe si impozite menite sa lupte cu oligarhia financiara, cu masoneria, cu grupul Bildenberg, cu grupul de la Roma, cu grupul de la Paltinis, etc…

  Nu ma mira ca un (sub)Urban lupta cu guvernul Boc; ci ca foarte multi oameni de buna credinta au pus botu’ la aceste manipulari ordinare…

  Jos ipocrizia!
  Jos prostia!
  Jos guvenul Boc!

 209. anca maria said

  am February 11 2010 @ 2:19 pm

  eu le inteleg pe toate, dar toata lumea comenteaza si oricum o face degeaba, pentru ca oricum am ajuns sa traim intr-o tara in care nimeni nu mai are curajul sa faca nimic sau nu mai are puterea sa faca nimic, caci astia ne-au adus in asa hal incit nu mai putem sa gindim la astfel de probleme.oricum lucrurile nu ar trebui sa ramina asa.

 210. maya said

  am February 11 2010 @ 5:03 pm

  Stimate Domnule Senator,

  Sunt foarte bucuroasa ca oameni ca Dvs (politici) sunt preocupati de astfel de probleme! Eu personal m-am ingrozit din primul moment in care am citit in revista AS despre un astfel de cod (Codex) si realmente cred ca asta e scopul final :sa se extermine prin orice mijloace populatia Terrei. Din pacate aceasta idee se contureaza din ce in ce mai clar pe toate planurile -vaccin dubios, pesticide ciudate etc
  Din pacate educatia pe care am primito majoritatea dintre noi in ultimi 45 de ani cam lasa de dorit si cum ne cam lipseste respectul si dragostea pentru aproape cred ca intai vor trebui sa moara cu adevarat unii ca sa priceapa lumea la ce e supusa.
  SUNT CONTRA ACESTUI CODEX SI MAI ALES IMPOTRIVA EFECTUARII PRIMELOR TESTE IN ROMANIA!!
  Unde o fi etica despre care tot vorbesc toti conducatorii? de la Ceausescu si pana la cei de azi?

 211. Bebelusa Oana » Blog Archive » Codex Alimentarius said

  am February 11 2010 @ 6:11 pm

 212. ionut stanoae said

  am February 11 2010 @ 10:45 pm

  Suntem destul de multi care vrem sa luam atitudine dar cred ca avem nevoie de un fel de lider;de asemenea mai cred ca o campanie de presa ar fi foarte bine venita.Din atatea televiziuni publice,trebuie sa sustina macar una aceasta cauza.Trebuie sa facem ceva,URGENT,pt noi si pt urmasii nostrii.Nu stiu cat rezolvam doar scriind aici;SA IESIM IN STRDA ROMANI!

 213. Ion said

  am February 12 2010 @ 10:05 am

  Stimate domnule Senator,

  Va propun ca in discutiile pe care le veti mai purta sa propuneti exportatorilor romani sa exporte cu toate aprobarile din partea Ministerului Agriculturii si altor comisii sa le exporte tocmai nemtilor, elvetienilor, belgienilor, englezilor si altora produsele noastre tratate cu Initium si cu inscriptia pe ambalaj. Daca ne refuza. . .

 214. Silvia Serban said

  am February 12 2010 @ 11:12 am

  Buna ziua
  Sunt impotriva acestor practici sfidatoare la adresa Vietii si voi participa la actiunile indreptate impotriva celor care nu au scrupule in a ataca integritatea noastra fizica, dar aici e vorba si de cea energetica si spirituala.
  Nu am gasit unde pot semna petitia impotriva acestui pesticid, impotriva Codexului Alimentarium si altor nemernicii puse la cale pe “sest” de unii si altii dintre cei care au ajuns in fruntea “bucatelor” fara ca ei insisi sa stie cum.
  Considerati dle Senator si adeziunea mea la acest protest si astept sa primesc si alte informatii in acest sens.

  Silvia

 215. Initium substanta cancerigena testata in romania-premiera mondiala. « Stiri alternative said

  am February 12 2010 @ 11:36 am

  […] Click aici pentru sursa text si mai multe info despre grozavia asta. […]

 216. raluca said

  am February 12 2010 @ 12:16 pm

  Pana la urma se face ceva pentru a impiedica stripirea culturilor cu initium?
  Cred ca cel mai bine este sa informam cultivatorii ca pana la urma si ei se hranesc din propriile culturi.Ma rog, poate sunt eu mai “nevinovata” asa…

 217. CSERVENY MELINDA said

  am February 12 2010 @ 1:13 pm

  Unde se poate semna petitia?
  Si adeziunea mea sper sa va ajute sa faceti ceva bun pentru tara asta.
  Macar copii nostri sa nu fie otraviti cum am fost noi.Din pacate in Romania scapa cine poate sau cine este informat-vezi gripa porcina care din fericire nu le-a reusit-STRANGETI semnaturi si dezbateti acest lucru in mass-media sau chiar in parlamentul Romaniei.
  Aceste sunt lucruri serioasa pentru care merita sa te zbati.
  Mult succes!

 218. Andreea said

  am February 12 2010 @ 3:22 pm

  Cred ca manipularea maselor are vechime considerabila, alimentele sunt modificate genetic de ani de zile nu de acum iar dovada o reprezinta toate formele de cancer aparute, malformatiile la copii, etc. Sustin ideile celor care cu realism isi dau seama ca niste comentarii pe un blog nu vor opri niciodata ‘elitele’ din a-si face treaba; nu avem nici vocea necesara si nici solidaritatea care sa ne faca auziti. Jocurile de culise se fac la nivel inalt..
  Se tot promoveaza in scris utilizarea produselor BIO insa sunt foarte curioasa cati dintre voi folosesc aceste produce, cati au intrat intr-un astfel de magazin..:)
  Ma indigna ca imi voi creste copilul intr-o lume mizerabila, fara coloana vertebrala, dominata de interese materiale, insa asa cum incalzirea globala, defrisarile, s.a.m.d continua nestingherite, sunt ferm convinsa ca daca trebuie sa inghitim initium o vom face..din pacate..

 219. anca said

  am February 12 2010 @ 3:57 pm

  Am onoarea sa va salut dl. Urban,

  Imi face o deosebita placere sa va felicit pentru atitudinea pozitiva pe care o inspirati cu ocazia acestor “mici instrumente” prezentate in presa.
  Desi suntem tineri putem schimba multe – nici eu nu sunt mai departe ca si varsta.
  Am primit articolul despre “INITIUM” si sunt total oripilata de ceea ce se doreste sa se realizeze.
  Este un genocid latent la nivel global…daca am inteles sunt implicate 106 tari in acest proiect din cele 192??
  De ce noi??
  Ce am facut sau nu am facut??
  Exista o solutie practica pentru a contracara aceasta situatie ce este pe cale de a se infaptui?
  Societatea civila a luat la cunostinta aceasta situatie?

  Cu stima si consideratie

 220. mirela said

  am February 13 2010 @ 9:14 am

  cred ca ne meritam soarta suntem poporul cel mai interesat de curtea vecinului si nu suntem uniti nu odata m am zbatut pentru multime si la o adica m au lasat cu ochii in soare.SUNT LASI IAR CAND E VORBA DE FACEM SI FACEM NU MAI FAC NIMIC
  TE LASA CA UN PROST SA TE DESCURCI
  ASA CA IMI PARE RAU DAR PENTRU UNII SUFERIM SI ALTII
  SI PACAT
  CA STIM SA FACEM DIN CACAT BICI SI SA SI POCNEASCA

 221. Othelo said

  am February 13 2010 @ 12:58 pm

  Iulian are dreptate. Toate astea se intampl,a fiindca n oiu, populatia planetei am permis sa se intample.
  Cineva afirma ca nu se poate fara insecticide si pesticide. Dar agricultura se face de mii de ani, pana atunci cum s-a putut? Iar agricultura ecologica exista peste tot (e drept in proportie mai mica)din Suedia pana in Africa de Sud, trebuie numai sa te interesezi.
  Gabriel, incearca sa te informezi singur, vei gasi informatiile respective daca le cauti. Si dupa aceea gandeste-te si la solutii.

 222. Emanuel said

  am February 13 2010 @ 5:22 pm

  Salutare tuturor !

  Cred ca ar trebuii sa ne organizam fiecare , intre cunoscutzi si sa ne cream propriile ferme organice , investind fiecare timpul si banii necesari , fiind direct implicatzi si in acelas timp observatori ai productziei noastre ! Personal impreuna cu catziva parteneri am inceput acest proiect si incepand de la anul vom folosii produsele noastre ! Nu e necesara o investitzie mare ; la 10 familii , o investitzie de 2000 €uro/familie ar fi suficienta . Noi am ales sa ajutam o familie din Basarabia le oferim acte pentru sedere in Romania un salar minim pe economie , cazare la ferma noastra si mancare , din ceea ce consumam si noi! Daca vretzi mai multe informatzii , va stau la dispozitzie la adresa daremato@gmail.com .
  Am infiintzat recent o Asociatzie , avem o specialista din Austria printre noi (care are propria ei ferma organica acolo, este vegana , traieste doar din ce produce) si vrem sa ne extindem cu acest proiect in toata tzara ! Sustzinem orice persoana interesata cu sfaturi si experientza noastra de pana acum ! Costurile pot fi mult mai mici daca printre voi are cineva casa (mostenire de la bunici) la tzara , cu gradina (nu ogor) care nu a ajuns pe mana CAP-ului si nu a ajuns Azot pe el , deoarece dureaza aprox.50 de ani sa scapatzi de el … E vitala iesirea gradinii la un rau/parau/canal colector sau existentza unei fantani adanci cu o panza freatica sanatoasa , pentru irigatzii . Se pot achizitziona gradinile dimprejur (inca) la pretzuri bune daca casa e situata intr-o localitate mai indepartata (cel putzin 25-30KM) de orice localitate mare .
  Merita sa fim atentzi !
  Informatzi-va mai mult pe(vv vv vv)nutrilite-com , sa vedetzi cum ar trebuii sa arate o ferma organica atestata , observand cum se pot controla produsele in cea mai mare securitate impotriva tuturor factorilor de mediu ! Astept sa fiu contactat , oferim ajutor de nadejde celor interesatzi !
  Shalom (toate cele bune) !

 223. Emanuel said

  am February 13 2010 @ 5:35 pm

  Tuturor celor interesatzi de produse ecologice , le recomand sa viziteze site-ul http://www.nutrilite .com si de asemenea apa este vitala organismului , astfel recomand si http://www.e-spring.com . Mentzionez ca in spatele acestor produse exista o afacere considerabila , se pot obtzine diferite modalitatzi de bonificatzie si chiar venituri mari . Personal folosesc aceste produse de ani de zile , sotzia mea a nascut acum 2 ani si 3 luni pe fiul nostru David cu o greutate de 4,4 kg si 57cm inaltzime , iar greutatea ei dupa nastere a fost cu 2 kg in plus fatza de greutatea ei initziala . Fiul nostru e perfect sanatos , foarte frumos si inteligent , dovada ca aceste nutrimente si apa pe care o folosim sant de cea mai buna calitate . Deci , prin exemplul personal , recomand oricui aceste produse si garantez ca nu gasitzi suplimentzi alimentari mai buni si mai rentabili pe piatza , nicaieri in lume . Reamintesc , exista o afacere in spate iar cei interesatzi de mai multe informatzii ma pot contacta pe adresa urmatoare . daremato@gmail.com
  Sanatate tuturor !

 224. Emanuel said

  am February 13 2010 @ 5:54 pm

  tot eu ,pardon ; e http://www.nutrilite.com (altfel, cu pauza , nu se acceseaza)

 225. Othelo said

  am February 14 2010 @ 12:42 pm

  Gabriel si Puiu, mai studiati fratilor. Sau daca sunteti pe vreun alt stat de plata ramaneti acolo. Si va spune unul care nu este PDL-ist, nici nu i-a votat pe ei sau Basescu, dar care nici nu crede ca Iulian Urban vrea sa manipuleze. Sigur ca este subiectiv in ceea ce priveste PDL, dar cu limita. Si oricum, timpul poate oferi surprize placute.

 226. Florin Neamtu said

  am February 16 2010 @ 1:42 pm

  @emanuel
  M-am uitat putin peste site-urile enumerate mai sus. Dat fiind ca am avut tangenta putin cu ‘produsele americane’ trebuie sa iti spun urmatoarele ca si simplu consumator:

  Multumesc pentru intentie dat fiind ca nu esti localnic dupa cum am dedus, insa noi avem aici o traditie culinara si alimentara de mai bine de cateva mii de ani si batranii nostri stiu cum sa faca agricultura fara ‘smecherii’, stiinta si nu mai stiu ce. Involuntar America si EU vor sa distruga aceasta agricultura si sa-si promoveze propriile produse (ca asa e in economia de piata, nu!?). Si iata dat fiind ca avem niste conducatori de nimic (care nu merita nici macar ‘greata’ noastra a cetatenilor drepti din aceasta tara in ce-i priveste) vor reusi. Nu ma indoiesc catusi de putin ca ai relatii cu grupuri care promoveaza (laudabil) agricultura bio fie ca sunt din Austria, Italia sau Franta unde mai sunt zone care n-au fost exterminate de ‘agriculura modierna’.

  Noi dupa ce am iesit in strada in ’89 am sperat ca scapam de comunisti. Ne-am inselat. Acestia au devenit burgezi si cum spunea un inaintas de al tau “sa ne fereasca dumnezeu de burghezia comunista’.

  Asteptariile noastre erau atunci si altele:
  – ca vor fi promovate valorile romanesti. (a fost total contrariu)
  – ca se va face un plan agricol bine definit care cu potentialul de cunostiinte autohton si cu finantare de genul din Germania (ca parca suntem in EU probabil doar ca si figura de stil umoristica pentru cei din vest) sa dea de mancare la intreaga Europa produse naturale care sa le bucure viata si existenta (sunt convins ca nu prea roza). S-a intamplat total contrariu. Batranii ne mor si noi prinsi in era ‘fucking new age’ (de ‘artisti’ cu retard mental) vom consuma cauciuc si mai rau, deseuri chimice, si de ce nu radioactive in curand, ca sa demonstram ca suntem mai buni decat extraterestri in ce priveste ‘miscarile sinucigase si de auto-mutilare’.

  @gabriel

  poate ar trebui sa fi mai modest, exceptand faptul ca avem batrani tot mai putini si tractoare tot mai putine, sa recunosti ca nu ai un mediu agricol destul de bun si poate nici cunostinte asa cum aveau cei pe care i-ai mostenit. Parerea mea de consumator avizat este urmatoarea.
  -Imi pare rau de tine ca nu esti ajutat de acest stat de nimic financiar si dupa potentialul tau agricol pe care am simtit ca ti l-ai dori. Daca speri ca vei face ‘recolta babana’ folosind aceste deseuri agricole gen ‘Codex Criminalus Alimentarium’ iti pot spune asa: GRESESTI!!! Nu voi cumpara de la tine sau orice alt taran, organizatie, super-putere, Dumnezeu sau extrarestru vreun produs care nu a crescut asa cum a putut el din pamant ca acum 2000 de ani.
  Asta e parerea mea de consumator. Desi nu am nimic impotriva experimentelor de orice gen, totusi trebuie manevrate de oameni de stiinta care stiu ce fac si care sunt si ‘oameni’, nu roboti si manelisti retardati care au ajuns sa conduca aceasta biata tarisoara a noastra la toate nivelele.

  Asta asa, daca mai conteaza, in aceasta lume corupta mondial, “pe parerea mea de CONSUMATOR, sa am pardon!”

 227. Elena said

  am February 19 2010 @ 3:05 pm

  Cat de idioti sunt romanii? De ce trebuie sa sara ei primii la tot ce spune UE si SUA si sa nu mai poata de bucurie cand li se mai da cate o lingurita de otrava pentru fiecare dintre noi? Banuiesc ca din aceata cauza pleaca romanii in masa din tara. Decat sa astepte aici sa moara mai bine ma moara muncind. Si daca mai incepe o revoltie, eu ies in strada. Oricum, nu stiu care mai poate fi solutia in afara de acest lucru? Poate sa se intample ceva sa mai ajungem iar in epoca de piatra cand omul (romanul) nu isi facea in ciuda singur.

  Dumnezeu sa-i ajute pe romani ca altcineva nu cred ca mai poate!

 228. Gabriel said

  am February 20 2010 @ 2:09 pm

  Bine v-am regasit . Poate cat am lipsit din dezbatere cineva a gasit
  1. Studiul ala care demonstreaza ca initium-ul este cancerigen
  2. Documentul din Codex Alimentarius care impune unei tari sau alteia folosirea Initiumului
  Dupa ce vad aceste doua documente (atentie nu citate din alte siteuri de paranoici ci documente in regula) voi fi total de acord cu voi. Pana atunci imi permit sa va consider o adunatura de sectanti manipulati si dezinformati

  PS povestea cu granarul Europei tine mai mult de visul omenirii la Epoca de Aur oricare ar fi fost ea . In Europa sec 18 traiau doar vreo 150 milioane oameni iar media de varsta era 35-40 ani . Daca vreti sa ne intoarcem atunci va rog faceti din asta o optiune personala si va asigur ca va fi respectata.

 229. Parmalat said

  am February 20 2010 @ 2:21 pm

  Gabriele esti liber sa bagi in tine tone de initium si sa mananci toate porcariile din lume prostule aflat in boala cronica , ratatule si expiratule
  Ce dovezi vrei ma mucea ? Sa moara oameni [sau sa ramana paralizati] precum au fost cazuri OFICIALE [iti place mai psihop[atule dupa dovezi ???] ca sa se concretizeze ca este cancerigen ??
  Nu ma intereseaza parerea ta , esti un cocalar care merita tot ce are mai rau civilizatia umana ;
  legat de media de varsta esti depasit total, bai boule vrei sa traiesti 100 de ani insa sa fi macinat de boli, sa iei pumni de medicamente [sa imbogatesti concernele farmaceutice] si sa fi o leguma frustrata care nici scula nu si-o mai vede?
  prefer sa traiesc cum vreau eu si sa mor la 35-40 de ani, decat un ratat precum esti, indoctrinat

 230. Gabriel said

  am February 20 2010 @ 4:58 pm

  nenea Parmalat ,pana si sarea de bucatarie e toxica ,orice pe lumea asta este toxic intr-o anumita doza. Numai ca la creieru tau e mai simplu sa crezi toate baliverenele decat sa studiezi un pic. Poti muri linistit la ce varsta vrei. In continuare astept dovezi nu vorbarie .

 231. Yuri said

  am February 20 2010 @ 5:00 pm

  Esti rasuflat prietene Gabriel..
  Besi de pe site-ul asta indoctrinatule, esti un jeg moral
  da ma ok suntem sectanti si ce mata mai zici, tu insa esti un frustrat de care nimeni nu tine seama
  besi

 232. dz said

  am February 20 2010 @ 5:03 pm

  @ Gabriel care ne face sectanti, doar fiindca nu se poate exprima civilizat si uman

  gasesti dovezi cu un simplu search pe google , articole mainstream >> http://www.google.ro/search?hl=ro&source=hp&q=initium+cancer&meta=&rlz=1R2GGLL_roRO348&aq=0&oq=initium+cance

  Este incredibil cum vrei sa ascunzi niste adevaruri , combatandu-le cu injuraturi, cuvinte urate si acuze aberante

  Mi=e mila de tine sa stii. PA

 233. Gabriel said

  am February 20 2010 @ 5:05 pm

  Vorbesti urat yuri dar vad ca acesta este nivelul vostru intelectual( ma rog al multora dintre voi) ai documentele solicitate sau ti-e greu sa citesti un document altul decat articolele din Click

 234. Gabriel said

  am February 20 2010 @ 5:09 pm

  Onorabile DZ , sectanti manipulati ti se pare urat ?sau e o injuratura ? Am cautat pe google muult mai mult decat crezi tu ? Nu vreau citate care se repeta ci vreau un articol aparut intr-o revista stiintifica ( nu Click sau Formula AS) care sa fi analizat initiumul .Mai vreau extrasul din Codex care obliga la folosirea lui. Exista sau nu ? e simplu

 235. anti-PDL said

  am February 20 2010 @ 7:56 pm

  Nu ma lamuresc tovarase senator portocaliu: cand si de partea cui esti dumneata ? NU esti la putere ? Cine mama dracului vrei sa-i ia de gat pe astia care guverneaza si fac genocid economic, genocid politic, genocid social, genocid cultural, genocid al pensionarilor, genocid al celor cu boli cronice, etc. etc. etc.
  De ce te-ai dat cu Basescu ? Nu ca sa participi la genocid ? Oi fo dumneata vreun sfant ? Pune mana pe ce ai la indemana si treci de partea celor pusi la zid sau vezi-ti de genocid cu ceilalti !!!

 236. Othelo said

  am February 21 2010 @ 4:45 pm

  Gabriel este nu caz clasic de creier spalat si apretat.
  De altfel el nici nu stie ce este Codex Alimentarius. Este o institutie, care are drept scop impunerea la nivel global a noului cod alimentar, lucru care se face pe sustache ca sa nu se prinda bizoni ca tine si sa se revolte. In noul cod alimentar impus (repet Gabriele, impus la nivel global de catre Codex Alimentarius, se voteaza sau s-a votat prin mai toate statele lumii) nu scrie in mod direct de initium ci de impunerea produselor modificate genetic si cu E-uri nocive (mai sunt si dintr-alealalte), iar produsele care le contin sa nu aiba eticheta in acest sens. De asemenea incurajeaza culturile protejate cu “insecticide” si “pesticide” unde pot intra lejer si cele care contin ignitium. Tocmai aici este smecheria, ca le baga pe usa din dos, nu trebuie sa scrie in codul alimentar ce trebuie sa contina aceste pesticide si insecticide. Vor zice ca sunt bune si basta. In paralel vor fi interzisi suplimentii alimentari gen coenzima Q10 si altele, precum si unele legume, fructe si plante medicinale care stimuleaza in mod deosebit sistemul imunitar: usturoiul, menta etc.
  Si inca ceva: Gabriele si altii ca el, cautati singuri si nu doar pe Google, cautati in carti si in special ale unor specialisti de clasa mondiala care au intrat in conflict cu sistemul in tarile lor, say chiar la nivel global. Daca nu, otravire placuta, puneti botul la minciunile oficiale si adapati-va!

 237. Gabriel said

  am February 21 2010 @ 5:21 pm

  Dragul meu Othello, vad ca ai cunostinte vaste .Deci inteleg de la tine ca Initium nu este in mod expres mentionat in Codex . Dar afirmi ca Codexul “incurajeaza culturile care contin pesticide si insecticide” si ca “In paralel vor fi interzisi suplimentii alimentari gen coenzima Q10 si altele, precum si unele legume, fructe si plante medicinale care stimuleaza in mod deosebit sistemul imunitar: usturoiul, menta ” Arata-mi documentele care fac asta in Codex si eu la mananc .Si iti dau si o sticla de whisky. Iar specialistii de clasa mondiala sint de multe ori niste baieti destepti care isi vad amenintate bussinesurile infloritoare cu suplimente . Cazul lui Mutu cu porcaria aia nu v-a pus pe ganduri ? Astept in continuare documente clare nu trimiteri la conspiratii mondiale si alte bazaconii. Prin document clar inteleg documente oficiale ale FAO/OMS sau articole sttintifice publicate in reviste medicale sau stiintifice serioase.

  ASTEPT

 238. Gabriel said

  am February 21 2010 @ 5:38 pm

  Tot cater Othello ?
  Esti asa sigur ca nu stiu ce este Codex Alimentarius? Ai fi mirat sa afli ca folosesc in activitatea mea documente de acolo sau ale FDA sau EFSA de peste 10 ani. Tu stii macar formula benzenului ?

 239. VIORLE URBAN said

  am February 21 2010 @ 5:55 pm

  @ Othelo si altii
  Nu va mai obositi baieti + fete
  El are adevarul absolut.
  O sa imi port cu cinste blazonul de sectant dezinformat si manipulat

  bafta

 240. Gabriel said

  am February 21 2010 @ 6:44 pm

  @ Dl Urban
  Eu nu detin niciun adevar si nu am afirmat asta .Astept insa de la dumneavoastra si ceilalti documente care sa confirme afirmatiile acuzatoare pe care le faceti. Sinteti avocat si stiti foarte bine ca o justitia are nevoie de probe nu doar de supozitii si banuieli.
  Iar dumneavoastra nu puteti fi din categoria enuntata fiindca sinteti unul din cei care dezinformeaza si manipuleaza opinia publica.
  Va rog eu din suflet postati odata documentele solicitate de mine si semnez petitia voastra cu doua maini odata.

 241. VIOREL URBAN said

  am February 21 2010 @ 11:43 pm

  @ Gabriel

  Nu sunt avocat, esti informat prost.
  Eu insa cred ca suferi de paranoia, iti doresc vindecare rapida prietene ca nu stii nici cu cine, nici despre ce vorbesti.
  Si cu asta am terminat dialogul cu persoana ta.

 242. Florin Neamtu said

  am February 22 2010 @ 2:43 pm

  @Viorel Urban

  Din comentarii am dedus ca sunteti destul de implicat oficial in aceasta problema a alimentatiei. Facand abstractie de Gariel care e un fel de Gica contra in mod foarte serios as dori sa aflu urmatoarele:

  – Am inteles ca Guvernul Boc si Basescu au votat pentru intrarea in Codex. Ma rog, fiind 154 de tari sau mai multe pare un lucru inofensiv. (eu ca si cetatean sunt total impotriva) Dar de aici si de la a aproba un produs nociv chimic pentru sanatatea oamenilor sa fie comercializat e totusi prea mult. Ce au facut Boc si Basescu sa opreasca acest lucru? Ei au puterea, de ce nu reactineaza? Parca spuneau ca prioritatea lor e sa ajute cetateanul in acest mandat. Probabil iar o figura de stil fara finalitate doar menita sa-i mentina la putere.

  – S-au strans o gramada de semnaturi a romanilor care au acces la Internet (numarul celor impotriva e cu siguranta mult mai mare) importiva acestei decizii de introducere a produselor de nervin si zampro (cer scuze nu sunt familiar cu acest domeniu, sunt doar un simplu consumator). Cat mai dureaza ca sa fie abolita legea acestui sa spunem ‘masacru alimentar’ fara figura de stil?

  – Posibil ca sunteti ruda cu Iulian Urban. Care sunt motivele de nu vorbeste direct cu Boc sau Basescu sa rupa acest contract cu BASF? Ce il impiedica? Ce ii impiedica pe Boc si Basescu sa rezolve acest scandal?

  Si ca si concluzie as vrea de asemenea sa aflu daca nu e simpla demagogie acest scandal. Ce masuri concrete s-au intreprins pentru a opri distributia de aceste produse pe piata romaneasca?

  Desigur aceste lucruri puteti sa mi le spuneti va rog daca supozitiile mele privind identitatea d-voastra sunt corecte.

  Deocamdata vad ca toate aceste petitii sunt absolut inutile. Taranii saracii habar n-au ce li se vinde ca si ingrasamant.
  Ce se poate face? Sa dam in judecata Guvernul Boc si pe Basescu prin avocatul poporului? Sa desfiintam Ministerul Agriculturii si sa fie pusi in functii doar cei cu pregatire in domeniu si cunostiinte mai vaste de efecte asupra omului? Sa luam batele si sa-i ciomagim pe parlamentarii si guvernantii care au avizat acest macel? Care este adevarul totusi in aceasta afacere? Pentru ce sunt platite oficialitatiile din banii nostri ai tuturor? Sa fim bataia lor de joc?

  Da, pentru oficialitati, eu sunt cetateanul de jos. Ce faceti ca sa ma aparati? Trebuie sa imi dati socoteala chiar daca sunt doar “simplu” cetatean, nu credeti ca intra in atributiile voastre de servici? Pentru ce sunteti platiti? Care e justificarea functiilor in care ati fost desemnati daca nu aceea de a rezolva aceste probleme?

  Ce sa mai zic? Sunt foarte suparat pe toti. Nu cred totusi ca am ajuns bataia de joc a celor care trebuie sa ma apere pe mine cel mic. Meditati si dati-mi va rog raspuns.

 243. Gabriel said

  am February 22 2010 @ 5:15 pm

  Dl Urban , avocat sau nu . Aveti documente care sa ateste ferm ca initium este cancerigen ? Nu de alta dar poate va vor ajuta cand Basf-ul va va da in judecata pentru calomnie si dezinformare. Daca le aveti este perfect. Daca nu inseamna ca dvs sinteti cel paranoic. Eu nu afirm decat ca nu cred un lucru pana nu vad niste dovezi. Poate sint avocatul diavolului dar si diavolul trebuie sa aiba avocat nu?
  @ Florin N. Da , sint cam Gica contra dar asta fiindca toata povestea este o gogoasa de presa de care se profita. Boc sau Basescu nu pot rupe un contract cu BASF fiindca nu exista un astfel de contract pentru un prapadit de pesticid .Ce naiba e vorba de vreo fregata sau de scutul anti racheta?
  Si repet astept dovezile si nu ma mai vedeti pe aici. Scapati si voi de mine si eu de voi.

 244. Othelo said

  am February 23 2010 @ 5:07 pm

  Gabriele, intamplator sau nu, cunosc formula benzenului. Ce nu intelegi tu, este ca in spatele cestiunilor oficiale, ca sa il parafrazez pe Caragiale, se ascult deseori (nu intotdeana) cu totul alte interese. Nu esti decat un alt exemplu unde poate sa duca dezinformarea si programele “oficiale” de spalare a creierului. Si asta pentre ca te-ai focusat doar pe ceea ce iti ofera autoritatile, sistemul. Eu in schimb, si altii ca mine, incerc sa vad ambele fatete ale problemei ca sa ajung la o concluzie. Si cu siguranta putem astfel avea o abordare obiectiva, in cunostiinta de cauza.
  Ti-as pune o intrebare personala, ti-ai facut vaccinul anti H1N1? Dar sincer!

 245. NAUCITOR! Ministerul Agriculturii confirma faptul ca produsul cancerigen Initium s-a testat pe ascuns in Romania incepand cu 2007 | Urban Iulian said

  am February 23 2010 @ 6:08 pm

  […] NEMERNICIE ! Romania va experimenta pe populatie produsul cancerigen initium – DACA NICI ACUM NU REA… (466) […]

 246. Gabriel said

  am February 23 2010 @ 8:06 pm

  @ Othello presimt ca am putea avea discutii argumentate
  Nu, nu mi-am facut vaccinul a1h1 si nu mi-am facut niciodata vreun vaccin in afara de cele din copilarie. Pur si simplu cred ca o tuica si o capatzana de usturoi sint mai eficace. Iau doar doua aspirine pe an si prefer mancarea putin procesata. Sint de acord ca exista interese ascunse si alte cele dar faptul ca ma crezi un inghititor de propaganda oficiala ma jigneste. Mai ales cand vine din partea unuia care sustine un text publicat in Click. Daca sint interese dovediti-le,daca este cancerigen dovediti asta, daca Codexul obliga pe cineva la ceva dovediti. Pana atunci imi sustin declaratiile de mai sus.

 247. Othelo said

  am February 23 2010 @ 9:10 pm

  Gabriel,
  In primul rand ma bucur ca nu te-ai vaccinat. Sincer.
  Am mai spus intr-un mesaj anterior, noul cod alimentar nu prevede direct folosirea initiumului in agricultura. Sub si alte substante care lipsesc, tocmai pentru ca plaja de alegere sa fie cat mai larga, sa aiba “baietii” posibilitati de miscare. Tocmai aici este smecheria. Tu crezi ca ei nu s-au gandit ca se vor pune astfel de intrebari candva, ca cea pe care o pui tu? Chestiile astea sunt gandite si nu doar in cazul acesta, ma refer in primul rand la confuzie, creeaza cadrul ca noi, victimele potentiale, sa ne certam intre noi si ei isi vad de treaba mai departe.
  Substanta in sine, recte initium este insa extrem de toxica. Poti intreba un chimist competent.

 248. Gabriel said

  am February 23 2010 @ 9:51 pm

  @ othello
  nu un chimist competent trebuie sa imi spuna despre toxicitate ci un doctor sau un biolog. Toate serioase medicale si de toxicologie sint publicate si pot fi gasite in rezumat pe internet.De ce nu pot gasi nimic despre initium/ametoctradin/etc ? daca e nou si nu a fost analizat de ce este acuzat ? pe baza de similitudini ? In stiinta se lucreaza cu chestii concrete.Iar noul cod nu e nou .Eu il cunosc de 10 ani.Si daca vei cauta pesticide pe Codex vei gasi o lista cu limitele maxime admise in produsele alimentare si o gramada de metode de analiza.Codexul nu obliga, nu permite ci doar limiteaza acele reziduuri in alimente. Cam astea sint argumentele mele.

 249. Othelo said

  am February 24 2010 @ 12:00 am

  gabriel, nu am negat existenta une liste cu substante toxice si limitele adminse, dar:
  1. Nu apar toate, unele pentru ca sunt noi cum ai observat, altele pentru ca sunt omise in mod deliberat.
  2. Pe de alta parte, de-a lungul existentei noului cod alimentar, aceste limite au fost permanent si in final substantial “largite”, in zona rosie de multe ori. Sper ca ai observat asta.
  Initium nici nu a fost suficient testat, de aceea nu apar informatii prea multe pe Internet. Il vor testa la noi, si atunci avem o mare problema, atat morala cat si de legalitate.

 250. un roman said

  am February 24 2010 @ 2:53 pm

  Fratilor,
  Este foarte bine ca suntem dispusi sa ne unim impotriva oricarui dusman comun. Este foarte bine ca semnam petitii. Dar daca dupa asta, vom continua sa traim in acelasi stil modern, conectati permanent la “realitate”, vom esua lamentabil in proprii nostri calai.
  Eu propun sa incepem treptat -nu dintr-o data- o cura de DEZINTOXICARE/ASANARE TOTALA in toate aspectele vietii noastre moderne de zi cu zi (in special mass-media si alimentatia) pe fondul unei deconectari de la aceste “realitati”. Sa ne dam cu un pas inapoi si sa evaluam lucid tot bombardamentul zilnic care vine inspre noi. Corupta este insasi perceptia noastra despre adevarata realitate. Cu recastigarea ei ar trebui sa incepem.
  Preocuparea si grija despre ceea ce bagam in noi zilnic (prin toate cele 5 simturi) ne poate feri de a deveni atat de usor propriile noatre victime. Daca vrem sa iesim din postura de victime (a indiferent carei persoane, trust sau guvern) este esential sa facem dovada ca ne putem folosi de darul libertatii individuale fara a dauna celuilalt. Altfel, degeaba suntem liberi.
  Este vorba aici despre integritate si demnitate. Cat timp avem intentii bune dar acceptam mii de compromisuri zilnice, nu facem decat sa ne erodam singuri punand arme in mana calailor.
  Calai si victime au fost, sunt si vor mai fi. Dar au mai trait printre noi si oameni integri. Sa cautam atent printre romanii nostri care au razbit avandu-L pe Dumnezeu alaturi.
  Asta e ceea ce cred eu.
  Va multumesc tuturor celor care simtiti romaneste si frateste.
  Sa ne ajute Dumnezeu !

 251. Florin Neamtu said

  am February 25 2010 @ 5:37 pm

  Hai sa o luam simplu si de la capat.

  Despre prostia omeneasca la romani se stie inca din povestiile cu Pacala.

  Acesta e site-ul care spune ce si cum Romania e prostul satului:

  http://www.basf.com/group/pressrelease/P-10-110

  Pentru mine care sunt un vorbitor fluent de engleza este foarte clar ca suntem la baza unui experiment tip Auschwitz dar mai poetic doar ca avem o mana te tembeli printre autoritati din motive solciale, politice, proasta organizare si informare de potentialul macabru al acestor experimente pe oameni din pacate romani. Restul e poveste hollywoodeana unde daca actorii mor producatorii castiga si mai multi bani. NU SE TESTEAZA pe GERMANI, etc. ci PE ROMANI, prosti ca noaptea, scuze ca ma repet si cu aceasta ocazie.

  @gabriel – am dedus ca esti si tu adept bio dar numai ca vrei sa atingi pe Dumnezeu de picior si sa spui ca si Arghezi: El E! Saracul nu a mai apucat ca l-au rezolvat comunistii. Nu intru in detalii in ce fel. Interpreteaza cum vrei tu acest exemplu.

  http://www.bucharestherald.com/dailyevents/41-dailyevents/9061-carcinogenic-experiments-in-romanians-plates

  Imi permit sa decupez urmatorul fragment:

  Conform sursei citate, Gheorghe Mincinicopski, directorul Institutului de cercet?ri alimentare, a declarat c? un gram de Initium care este îngurgitat odat? în organism are nevoie de un an pentru a fi eliminat. Dac? îngurgitarea se face zilnic atunci el nu va mai putea fi eliminat niciodat? din organism. Apoi, asa cum initium ajuta la cresterea rapida a celulelor leguminoase, la fel de repede va conduce la marirea tumorilor maligne.

  Pentru mine cu tot respectul pentru Mendel parintele geneticii (nu sunt impotriva geneticii pe plante daca e aplicata bine prin derivatii genetice adevarate, altoiri, nu tratamente chimice) o substanta ingerata de planta zi de zi, este imposibil sa nu se inmaganizeze in fruct, tulpina, etc. si ingerand zi de zi acest aliment firesc ca nici organismul uman nu-l poate elimina. Nu inteleg ce nu iti este clar?
  Se face in SUA si in ‘VEST’ o gramada de cancere de la hamburgheri, cartofi prajiti in cuptoare cu microunde, gumilastic introdus in alimentatie prin mezeluri si alte produse elementare in cantitate cum ai spus “admisa”. Admisa desigur tot de un grup de producatori abili si corupti. Nu s-a inventat coruptia la noi doar s-a generabizat la nivel de stat. Ce ar mai vrea mafiotii sa aiba niste conducatori ca la noi.

  Gheorghe Mincinicopski ti se pare sa nu fie medic? O fi o poveste ‘mucitoreasca’ cand este citat de surse internationale? Ce mai jubilieaza americanii si germanii. De mult doreau un experiment real, nu doar de laborator neautorizat in tarile lor datorita oamenilor care nu sunt pusi in pozitiile de cercetare de forma, niste geambasi de Ferentari amatori sau niste magari ca cei din Valea Calugareasca.

  Din fericire ma invart intre mai multe celebritati in domeniul medical care nu spun ‘prostii’ si pot discerne intre un experiment de laborator si unul de larg consum. Nu intru acum sa iti explic ca un experiment stiitific facut de Pfitzer sau alt concern farmaceutic trebuie sa prezinte un raport zilnic de experimente pe ultimii 5 ani inainte de a le fi avizat un produs pe piata. Nici nu s-a experimentat real acest produs cum ai remarcat si se si experimenteaza pe romani. Ce tiganie o mai fi si asta. Cine a avizat asa ceva? Boc? Un semnatar orb si o marioneta analfabeta in domeniu. Basescu, un spagar de Constanta ajuns presedinte? Nici vorba. Sunt niste “amici” din Ministerul de Agricultura care au avizat acest produs fara sa le pese de nimic. Sa faca ei burtica mare si cu o viluta si o plantatie proprie pe care o sa si-o permita nu vor folosi nici in gluma aceste produse. La cati prosti reali exista in Parlamentul Roman nici nu-mi mai fac griji ca pot sa aprobe si exterminarea in masa a cetatenilor prin executare.

  Ce e de facut?

  @un Roman.
  Toata stima insa sa nu uitam ca Dumnezeu ii ajuta pe cei care se ajuta singuri. Poate dupa ce nu vor mai exista romani, Dumnezeu o sa planteze pe acest teritoriu un tigan, un negru, un chinez si un arab ca ce sens are sa ii apere pe romani care se sinucid singuri. Spre deosebire de Stefan cel Mare care dadea cu arabii de Pamant ciocoii astia noi dau cu noi amaratii de romani de pamant.

 252. Scandalul INITIUM - Despre prostia omeneasca la romani se stie inca din povestiile cu Pacala | Urban Iulian said

  am February 25 2010 @ 5:43 pm

  […] NEMERNICIE ! Romania va experimenta pe populatie produsul cancerigen initium – DACA NICI ACUM NU REA… (934) […]

 253. Gabriel said

  am February 26 2010 @ 10:53 am

  @ Florin Neamtu
  DL Mencinicopschi este doctor in stiinte ,respectiv biologie si biochimie. Bucharest Herald nu poate fi considerata o sursa internationala :)) ci una cat se poate de locala. Mai am o intrebare . Dr. Mencinicopschi ar reconfirma acum cele sustinute de el ? adica chestia cu 1 gram sau (1mg dupa alte surse ). Cred ca dupa povestea cu ouale stresate este mult mai prudent in afirmatii. Una peste alta pana nu vad un studiu real publicat de o revista stiintifica nu cred nimic. Repet produsul are studii toxicologice .Comparatia cu medicamentele este ineficienta .Pur si simplu pesticidul nu e un produs din care inghit un gram dimineata la cafea sau de trei ori pe zi.Este un produs care s-ar putea sa ajunga sub forma de urme in alimentatia mea.
  Uitate aici ca sa vezi limitele maxime admise in Europa (by the way) astea sint limitele legale pentru Romania nu ce spune Codexul.
  http://ec.europa.eu/sanco_pesticides/public/index.cfm?event=commodity.resultat
  Din cate vad limita uzuala este de 0.05 mg per kg la struguri .Deci presupund ca mananc numai struguri tratati cu initium ar trebui sa mananc cam 20000 kg ca sa ajung la acel gram sau cel putin 500 kg in cazul in care limita este de 2mg/kg .
  Despre Codex uitati aici un articol scris culmea pe un site care numai proguvernamental nu este.

 254. codin said

  am February 26 2010 @ 1:34 pm

  Daca o sa va uitati peste declaratiile de avere ale majoritatii alesilor, printre alte chestii veti observa ca toti…dar absolut toti poseda “teren arabil”…e o chestie comuna. Oare ce credeti, de ce oare toti se dau in vant dupa teren arabil dupa ce, in prealabil, de-a lungul anilor au desfiintat pur si simplu agricultura autohtona obligandu-ne sa consumam porcariile toxice de afara?
  Ei stiu de ce.

 255. Othelo said

  am March 1 2010 @ 1:32 pm

  Gabriel,
  Pana la coada fiecare isi asuma sau nu riscurile de rigoare.
  E traba ta ce mananci, eu unul stiu ce mananc si ce voi manca in continuare.

 256. Florin Neamtu said

  am March 1 2010 @ 4:46 pm

  @ Gabriel

  Da, am inteles acum. Tare mi-e teama ca ai facut parte din cei ce au facut disponibil acest studiu (care cu tot respectul e ne-elocvent pentru mine ca si calcul de concentratie admisa sau nu) parlamentului si guvernului pentru aprobare.

  Asa cum am spus si cu alta ocazie aceste studii trebuie avizate de un grup de experti (adevarati, nu paiate) dupa un studiu zilnic facut pe hamsteri timp de 5 ani minimum care au ingerat alimente supuse tratamentului cu initium si cel mai important trebuie neaparat facut apoi testul pe oameni voluntari (pentru o alta perioada de 5 ani) si doar apoi dupa ce este cerut acceptul unei mici comunitati care isi asuma riscul cancerigen si numai dupa aceea se supune aprobari unei tari dupa un referendum. Deci daca as folosi putina matematica ar trebui niste experimente de minim 10-15 ani (nu 3 ani si acelea experimentate ca la Auschwitz pe bietii oameni din Valea Calugareasca fara sa avertizezi).

  Dar ce s-a intamplat. Foarte simplu. Experimentele in alte tari sunt interzise pe oameni in astfel de situatii si mai ales cand exista suspiciunea de cancer si doar ipotetica nu in gramajul calculat de tine sau alte surse. Romania fiind un stat mai corupt decat Mafia si condus de o trupa de geambasi care nu le vad rostul ca si conducatori si parlamentari incapabili sa discerna binele de rau, a cazut la fix in starea de experiment pe scara larga de parca aceasta tara are nevoie de un al doilea Auschwitz ca si comparatie a acestui experiment.

  Dar ce ma nelamureste pe mine cum e posibil ca aceste aratari ce s-au infipt in gatul Romaniei sa isi aroge dreptul sa faca experimente pe mine si copii mei fara macar sa ma intrebe. Este inadmisibil oricat ai cauta sa argumentezi. Nu mai spun ca nu exista nici un fel de metode de protectie a consumatorului elementar obligatorii:
  – etichete ca e este produs de larg consum modificat genetic care sa avetizeze consumatorul
  – eticheta de cultura in mediu de initium care sa denote ca poate fi cancerigen.

  Bine ca scrie pe toate tigarile ca poate provoaca cancer. Na. Manca boule de roman!!! Este inimaginabila nerusinarea celor care au avizat si semnat acest monstruos contract.

  Rusinea este pentru oameni care o simt. Animalele si insectele nu simt acest lucru.

  Dar ca si concluzie dat fiind ca iti pui intrebari si te indoiesti de bine si de rau nu crezi totusi ca este CINSTIT sa imi spui ca si simplu consumator daca ceea ce iti platesc (indiferent de pret) sa imi spui ca este bun de mancat si nu un c… ? Nu crezi ca trebuie sa existe acest minim respect pentru cel de alaturi?

 257. Gabriel said

  am March 1 2010 @ 9:21 pm

  @Florin
  Din tot comentariul tau sint de acord doar cu faptul ca Romania are un guvern corupt si incompetent dar nu asa cobori aceasta acuza generala pana la nivelul de executie al tuturor agentiilor guvernamentale care sint cele care decid pana la urma in situatii ca cea pe care o dezbatem.
  Cu ce nu sint de acord :
  1.Tu pornesti de la premiza absoluta ca Initium este cancerigen. Comparatia cu tigarile este fenomenala. Tigarile au fost etichetate ca fiind cancerigene dupa mii de studii si dupa ce inclusiv mecanismele biochimice si celulare au fost descoperite si demonstrate. Daca tii minte inca din anii 80 toata lumea stia ca “tigarile nu sint sanatoase” dar au trecut 30 ani pana stiintific s-a putut demonstra asta.
  2. Nu inteleg care-i legatura cu organismele modificate genetic ? UE ne obliga pe toti sa etichetam ce e OMG.
  3. Ce spui tu cu hamsterii si oamenii ,in total vreo 8 ani se refera la medicamente. Medicamentul ajunge direct in corpul pacientului nemijlocit si direct ,intr-o doza exacta, pe care orala sau direct injectabil si trebuie sa ii fie cunoscuta pana si cea mai mica reactie adversa. Creearea unui nou medicament presupune ani lungi de studii si evaluari cu costuri pe masura.Aici vorbim de un fungicid care va fi imprastiat pe camp la o dilutie x , va fi spalat de ploaie, va fi absorbit de planta in procent x, din care doar un alt procent x va fi in partea comestibila a plantei samd. Daca vrei compara medicamentele cu suplimentele alimentare ,ai vazut vreun supliment in care sa iti spuna ce reactii adverse are? asta ca tot Codexul e acuzat ca vrea sa “interzica” suplimentele.
  Sa revin la Initium/Ametoctradin. Toxic este in mod sigur fiindca absolut orice pe lumea asta este toxic, ce conteaza este doza. Asta a stabilit-o unul Paracelsus pe la 1600. Cancerigen ?? asta e acuza suprema adusa unei substante. Si tocmai fiindca nu e de gluma trebuie si demonstrata.

  Ca sa concluzionez ai perfecta dreptate in retorica legata de drepturile omului, consumatorului si chestiile ce tin de guvern dar baza intregii discutii e subreda fiindca repet chiar daca acele peer review nu sint inca available asta nu inseamna automat ca acel produs e cancerigen. Deci voi aveti criminalul dar va lipseste crima. E cam inchizitorial nu crezi ?
  P.S. La Valea Calugareasca nu s-au facut teste toxicologice ci teste tehnologice.

 258. Florin Neamtu said

  am March 2 2010 @ 2:30 pm

  @ Gabriel

  Exact si asta am subliniat. Initium introdus intr-un organism in mod repetat devine cancerigen. Restul in ce priveste concentratia si proportiile sunt nesemnificative. E o premiza ce trebuie demontata de ani de experimente zilnice.

  De aici deriva:
  – Dat fiind ca exista suspiciunea ca este cancerigen un studiu de x ani trebuie alocat in laboratoare inainte de a fi folosit in agricultura pe scara larga. Acelasi mod cum ai si remarcat facut pentru medicamante. Ca este concentratia relativa depinde de eficienta cu care este distribuita substanta pe teren, planta etc. Apoi trebuie urmati pasii din celalalt mesaj pentru a fi uman etic sa il introduci in alimentatie fara risc. Sa nu imi spui ca daca dai unui taran un sac cu acest fungicid o sa-l doare in spit sa respecte concentratiile admise. O sa zica firesc: no aici dau un pumn, aici am ceva balegar si nu traba, etc.

  Oricum ca tot am intrat in discutii tehnice (la care nu ar trebui sa ma bag dat fiind ca nu am licenta in domeniu totusi) dar care sunt intuitive ajungem in acelasi punct in care spun ca nu trebuie avizat si utilizat pana acest initium este supra experimentat inainte de a fi folosit in alimentatie. Si de asemenea repet ca dat fiind aceasta suspiciune trebuie interzis pana la un studiu de caz cel putin 5 ani din punctul meu de vedere.

  Nu mai repet ca trebuie cerut aviz populatiei pentru a intra in consum.

  Mai mult nu exista legi sa-i pedepseasca pe cei care iau asfel de decizii si de aici si aceasta mascarada.
  Pot sa faca ce vor fara sa fie pedepsiti. Eu cred ca trebuie creata o revolutie in ce priveste protectia consumatorului cu pedepse clar definite pentru astfel de abuzuri la orice nivel se situeaza ele.

  Da, pornesc de la premiza ca este cancerigen. Si dat fiind aceasta paralela cu tigarile putem preveni 20-30 de ani de consum in mod neprotejat. Oricum tigariile sunt optionale pe individ pe cand produsele alimentare sunt vitale pentru toti.

  E ca si paradigma analizei daca exista sau nu Dumnezeu. Pana nu se demonstreaza contrariul fiecare crede cel trece capul in ambele sensuri. Asa si eu nu VREAU sa consum ceva la care exista suspiciunea de cancerigen ca sa-mi pot proteja familia. Cand niste somitati in domeniu au sa spuna ca NU este atunci poate o sa accept sa fie utilizat de cei ce vor si pusa o eticheta “fost suspicios”. In orice caz eu tot vreau sa consum ceva ce creste natural fara ingrasaminte chimice chit ca as plati pretul inzecit.
  Acest lucru speram sa fie aplicat la noi in tara nu aberatii de consum aiurea si teste pe mine ca sa beneficieze firma BASF sau mai stiu si eu ce indivizi sau organizatii. Oare m-am facut inteles in aceste cateva fraze?

 259. Florin Neamtu said

  am March 2 2010 @ 5:15 pm

  @Gabriel

  Si ca sa fiu consecvent in ce ai remarcat si analizat:

  @2) UE obliga sa scrie OMG? Ce spui oare? Nu am vazut la piata unde sunt frecvent la cumparaturi sa fie vreodata o eticheta de acest gen. Poate in filmulete cu Tom si Jerry ce le vizioneaza piciul meu o sa vad astfel de etichete.

  @3) Daca o luam criptic tot ce consumam e toxic dar organismul are capacitatea de a se proteja la o anumita doza in mod natural. Fireste ca in functie de mostenirea genetica facem cancer de exemplu la plamani daca am avut un caz in ramura in ultimii 10000 de ani si mediul inconjurator este viciat cum ar fi fumatul care favorizeaza genetic formarea celulelor cangerigene etc. Desigur ca exista si studii si succese in anumite tipuri de cancer de origine profilactica si in anumite cazuri de vindecare. Dar acestea presupun niste costuri financiare, medicamentoase si fizice peste masura admisibila de oamenii simpli, muncitori si firesc ca si in cazul SIDA, Ebola, Antrax sau cine stie ce, preventia este elementara ca si iginena personala. Dar cum sa ma protejez de ceva care nu stiu de unde vine, din cartofi, legume, struguri etc. Ar trebui sa consum doar iarba verde in cazul in care sistemul metabolic si entropic celular ar rezista. Deci revenim deci la drepturile mele ca om, consumator integrat intr-un sistem represiv mafiot prin astfel de decizii luate de niste geambasi analfabeti si avizi doar de bani nu de rolul lor pentru care sunt platiti: APARA si AJUTA bietul roman ca pentru asta ai ajuns acolo sa il reprezinti nu sa faci spaga personala si mai stiu si eu ce chestii care nu ma intereseaza si de care nu ma doare in principiu capul.

  Asa cum am si repetat fiind mai mult sau mai putin si eu om de stiinta nu sunt impotriva nici unui experiment de natura genetica, fizica nucleara de sondarea particulelor lipsa din ecuatia energiei generalizate de la Geneva, de creare de roboti, etc. dar strict la nivel de tehnologie si zona protejata de laborator. Pot sa faca teste cu initium si pe planeta Martie ca nu ma deranjeaza dar e cu totul alta problema cand acest lucru este facut experimental pe oameni fara nici un studiu aprofundat si cu securitate de protectie prin etichetare.

  Si ca sa vezi ca nu sunt habotnic propun sa fie creata obligatoriu aceasta eticheta si sa fie facut urmatorul experiment pe un grup mic de voluntari la o piata virtuala individuala si specializata: Cine din cei x consumatori cobai (voluntari sublinez) crezi ca vor cumpara aceste produse? Iti dau si raspuns daca vrei. In cazul ca acel individ nu are probleme psihice sau de integritate sociala ai sa vezi ca vor cumpara doar din standul necontaminat cu initium. Exclus total un astfel de experiment pe pietele obisnuite de consum. TOTAL SI PUNCT.

  Deci ca sa sumarizez trebuie luate urmatoarele masuri urgente din puctul meu de vedere:

  1. Ruperea contractului fara discutie.
  2. Pedesirea celor implicati in avizarea si semnarea lui. (absolut parlamentari si guvernanti. Pot sa-si dea in bloc demisia daca au onoare si stiu ce este aceea, desi mai indoiesc ca au acest lucru in sange)
  3. Crearea unui cadru normativ cu pedepse si reguli de functionare a unei alimentatii sanatoase pentru consumator. OBLIGATORIU. Sunt sigur ca un astfel de cadru este deja functional dar e deficitar total. In mod normal trebuia sa duca la un lant de demisii guvernamentale si parlamentar.
  4. Crearea unui punct in constitutie in care in cazuri de astfel de abuzuri sa fie demis intregul guvern (chit ca am oroare de scandaluri si tiganie generalizata) prin referendum excluzand capacitatea de decizie coruptiva a presedintelui ca in cazul tarii noastre. Nu, Referendum, daca este peste 50% toti cei demisi deferiti justitiei dupa gradul de decizie gresita si interzicerea intr-o structura guvernamentala pe viata.
  5. Sa fie creat un grup de experti in protectia consumatorului care nu sunt in nici un partid care sa notifice si sa chiar demita un guvern sau parlament. Trebuie sa recunosc ca acest lucru inca nu poate fi realizabil pentru ca suntem inca in comuna primitiva in ce priveste ‘democratia’ la nivel mondial, indiferent.

  Dar astea in principiu nu ma deranjeaza in prezent daca va fi contrasemnata imediat acesta acceptare de folosire a initiumului. Sunt chestii doar ce cred eu ca ar fi necesare. Sunt altii mult mai buni ca mine in astfel de propuneri.

 260. Suca said

  am March 4 2010 @ 1:47 pm

  NU TREBUIE SA FIM COBAII NIMANUI !
  Trebuie ca populatia Romaniei sa fie informata despre intentiile “unora” de a ne transforma in cobai. Trebuie sa ne opunem cu totii…nu suntem destul da batuti de soarta…ni se mai grabeste si sfarsitul.
  RUSINE celor care au “complotat” sa ne faca asta! MARE RUSINE!

 261. Rebeca said

  am March 5 2010 @ 5:50 pm

  Care e solutia domnule Urban? O solutie viabila… nu hartii, petitii si altele! Am semnat petitia, dar se schimba ceva?
  Cum putem opri ceea ce se intampla in tara asta? Cum pot fi sigura ca ceea ce ii pun copilului meu in farfurie nu e OTRAVA? E strigator la cer. Sa iesim naibii in strada… ca la revolutie, sa-i exterminam pe cei care aproba asa ceva pe sanatatea noastra!
  Rusine sa va fie “domnilor”

  Va felicit pentru atitudinea pe care o abordati! Pacat ca faceti parte din echipa asta care numai binele nu ni-l vrea. Aveti totusi grija ca s-ar putea sa-i incomodati la un moment dat.

  Sa va dea Dumnezeu sanatate si sa va ajute in ceea ce intreprindeti. Pare a fi spre binele nostru (spun asta pentru ca nu mai cred in clasa politica)

 262. Radu said

  am March 6 2010 @ 9:33 am

  Cand iesim in strada? Data, ora si locul

 263. Naicu Gelu said

  am March 6 2010 @ 11:30 pm

  FMI=conditii=bani=interese=distrugere=apocalipsa
  Cand FMI vaintra intr-0 tara, s-a dus draculuiorientarea ei naturala.Cate tari au avut sortii izbandei cu TAURII din FMI ?
  Bravo POLONIA!

 264. Florin Neamtu said

  am March 8 2010 @ 3:16 pm

  Da, ultima solutie inca o revolutie! Oricum cea anterioara care ni s-a parut a fi asa ceva, a fost doar o cacialma sau o gogoasa “infuriata”.

  Dat fiind ca toate demersurile facute de d-l Iulian si toti care au semnat petitia contra INITIUM au esuat lamentabil am urmatoarea propunere de rezistenta civila real alimentara cred eu mai pragmatica decat cea propusa mai sus.

  Dati fiecarui taran pe care il cunoasteti urmatorul text de atentionare. Sa decida fiecare taran dupa cum il ajuta sau mustra constiinta. Nu mai cumparati din supermarketing-uri ca sa inteleaga foarte clar conducatorii acestora mesajul nostru al consumatorului real.


  FRATI TARANI, FRATI ROMANI !!!
  GUVERNUL si PARLAMENTUL ROMAN V-AU TRADAT.
  Au semnat un act cu strainii prin care vor introduce in produsele de ingrasaminte (fungicide) agricole o substanta chimica cancerigena mortala, INITIUM. Substanta va arde ogorul de daunatori dar si de ceea ce este bun in el. Cartofii, rosiile, fasolea, castravetii si strugurii va vor omora copiii si fratii prin CANCERIZARE. Zeci de mii de romani vor muri de CANCER de la produsele pe care le veti vinde la PIATA.

  NU FOLOSITI si NU CUMPARATI produsele agricole ENERVIN si ZAMPRO care contin INITIUM.
  PERICOL DE MOARTE! CANCER!

  PENTRU SANATATEA NOASTRA A TUTUROR ROMANILOR.

  Sper ca textul sa fie destul de elocvent. Puteti schimba cuvintele dupa cum credeti dar fara sa isi piarda din semnificatie adevaratul pericol real de contaminare cancerigena.

  Am sa ma gandesc si la un text care sa fie afisat pe toate intrarile din supermarket-uri daca sunteti de acord. Poate intr-o zi un astfel de text sa fie legiferat de o patura sociala patriotica care se va naste (sau renaste) in locul celei actuale pentru care limba romana e prea saraca ca sa gasesc un injectiv negativ ca si comparatie.

  O zi buna, tuturor, celor buni. Da, Polonia a spus NU si vaccinurilor si acestor produse de INITIUM pentru ca au oameni care isi iubesc tara si tin la sanatatea celor pe care ii conduc.

 265. Florin Neamtu said

  am March 9 2010 @ 5:15 pm

  Mi-a venit o idee si mai buna. Stiu unde este problema acestei ‘democratii’.

  Din ce stiu eu:

  Parlamentul e facut sa abroge legi propuse de niste persoane calificate, nu intram in detalii, e in regula.

  Senatul e facut sa avizeze legile ce vin din exterior ca sa fie adoptate de Parlament.

  Guvernul adopta ordonante ca sa miste economia si sa aplice legile.

  Deci ecuatia unei legi ar fi cam asa:

  Exterior -> Senat -> Parlament -> Guvern.

  Dar ecuatia corecta trebuie sa fie alta:

  Exterior -> POPOR (in cazuri vitale ca acesta) -> Senat -> Parlament -> Guvern.

  Dar exista vreun sistem de control care sa parafreze o lege abuziva ca in cazul acesta cand toate segmentele de formare (coruptiv ca al nostru) au fost mintite si inselate si au votat ca vitele nu ca oamenii? Nu.

  Nu exista legi care sa pedepseasca pe cei din cele 3 segmente (si daca exista sunt doar formale) pentru ca nu se pot vota astfel de legi de cei care le creaza si parafeaza. In acest caz trebuie creata o comisie din oameni onesti care sa creeze si sa propuna astfel de legi de pedepsire a guvernului, parlamentului si senatului. Fara ele aceasta ‘diemocratie’ e apa de ploaie, total ineficienta.

  In exemplu actual nu exista nici o lege sa-i pedepseasca pe cei care ne vor RAU noua celor mici. Fiind si ei cetateni ai acestei tari, alesi de noi, trebuie pedepsiti si ei. Altfel e doar dictatura si nu s-a castigat nimic daca in loc de un dictator s-a creat un sistem opresiv dictatorial. Eu asa vad lucrurile.

  Cei se au semnat acest lucru fara acordul tuturor cetatenilor care sunt tinta acestei act opresiv orbesc nu pot fi judecati si pedepsiti in sistemul actual de functionare.

  Solutia ar fi deci un referendum pentru acest act agresiv (doar vizeaza viata tuturor cetatenilor) si pedepsit conform legilor de tradare a tarii. Nu vad altfel cum.

  Ar trebui 2 pasi implementati ca sa functioneze corect ‘democratia':
  1. REFERENDUM OBLIGATORIU. Vreti sa consumati produse cu suspiciunea de risc cancerigen (nu doar INITIUM si altele)? DA sau NU.
  2. Crearea unei echipe de legiferatori temporara formata din oameni cinstiti si care nu au facut parte niciodata din nici un partid care sa adopte un sistem de pedepse (echiditistant de orice orientare politica) pentru senat, parlament, guvern care sa fie legiferat ad-literam pentru acestia pentru ca fiecare cand semneaza si legifereaza ceva sa suporte consecintele actului lor, pentru care nu doar primeste bani de la popor ci sa si raspunda acestuia in mod justitiar daca e cazul.

  Astfel nu vor mai indrazni sa semneze pe viitor astfel de acte fara sa consulte cetatenii intregii tari care suporta consecintele greselilor lor.

  ATAT si cred ca m-am exprimat corect, concis si foarte clar. Astept inca raspuns la aceasta agresiune oficiala a autoritatiilor avizate in domeniul alimentar. Nu mai spun ca mi s-a lezat drepturile omului, bunului simt civic, dreptul la viata, etc.

  NU TOVARASI (ca nu aveti statut de domni) NU PUTETI SA-MI OTRAVITI FAMILIA DUPA CUM VI SE ‘RIDICA’ VOUA. Trebuie sa raspundeti pentru orice faceti ca de aceea acest popor va plateste si v-a delegat in acele pozitii unde v-ati infipt.

  DUPA FAPTA SI RASPLATA.

 266. Catalin said

  am March 15 2010 @ 3:58 pm

  Mestere .. as vrea sa stiu daca ai facut ceva in afara de a scrie un material pe site-ul asta. La tv de ce nu apare nimic? Adik esti un alt gurist, care poate ca vrei sa spui ceva, dar daca nu se mediatizeaza nimic din toate astea, mie imi pari doar un biet gurist sarman, care vrei sa atragi reclame pe site si sa mai bagi niste bani in buzunar. Asta pe langa generarea de panica …

 267. Iulian Urban@Catalin said

  am March 15 2010 @ 4:33 pm

  Da mestere, am facut, mai mult decat faceti voi din banca RZB pentru romani , sau ati uitat cat si cum furati din buzunarele noastre ?

 268. VIOREL URBAN said

  am March 15 2010 @ 4:35 pm

  @ Catalin, smecherasul cu caterinci si mistouri :

  Mestere, tu ce faci pentru romani ma? Fi sincer si da-ne exemple concrete !
  Si ai grija la limbaj si tupeu, ca o sa ceri si tu respect insa nu esti in stare decat sa comentezi si sa faci caterinca..

 269. Alt Catalin said

  am March 16 2010 @ 8:34 am

  @IULIAN & Viorel URBAN.
  Consider ca ceea ce a zis Catalin mai sus este adevarat. Poate ca el nu a facut nimic pentru toti ceilalti, ca si mine, poate ca este un “nimeni”. Insa sunt stupefiat ca va permiteti sa va luati de cei care nu va aproba si va pun niste intrebari rezonabile. Sunt cu ochii pe stiri in fiecare zi, si sincer sa fiu, n-am auzit nimic initiat de vreunul dintre voi. Ce faceti voi acolo, in senat sau unde sunteti, in afara de a consuma, de a da oameni afara, de a va ascunde in spatele “crizei” pentru faptul ca nu sunteti in stare sa “carmiti” tara?
  Probabil ca o sa-mi raspundeti la fel de “frumos”, dar da! Noi, astica care suntem niste “nimeni” pentru voi va tinem acolo unde sunteti, pleaba care munceste pana la epuizare sau cateodata pana la moarte, va plateste din banul muncit cu greu de ei, si de ce? Ca sa scrieti materiale d’astea care sa produca panica? Daca sunteti atat de mari si tari in rahatul asta de tara, de ce nu faceti ceva si pentru tara? De ce nu faceti ceva pentru “pleaba”? Dece nu faceti ceva pentru pensionari? De ce vreti sa incurajati nemunca? De ce luati banii copiilor, pe motiv ca parintii au? Poate ca ar trebui sa dati bani mai multi tocmai celor care au, si mai putini celor ai caror parinti nu au, in felul asta poate ii fortati sa puna mana sa si munceasca. Dar nu .. voi preferati sa va luati laptopuri, sa stati in Casa Poporului care consuma bani probabil la fel cat 2 – 3 cartiere din Bucuresti, si tot noi va suportam cheltuielile.
  Oricum … initiativa acestui site era buna la inceput … insa cu timpul, ati ajuns sa aruncati praf in ochi, sa atacati teoriile conspiratiilor doar pentru a face “pleaba” sa inchida ochii la problemele reale cu care se confrunta. Pacat ….

 270. Catalin pentru URBANI said

  am March 17 2010 @ 10:20 am

  Driagilor … sa nu uitam. Eu la RZB sint un simplu angajat, dupa cum zicea “un alt Catalin”, sint un nimeni, care munceste si isi strica sanatatea pentru a-si intretine familia. Nu conteaza ce fac eu pentru oameni, insa credeti-ma ca fac mai multe decat faceti voi in parlament.
  Tot ce-am zis, nu am zis la caterinca. Vizavi de limbaj si de tuper si de faptul ca o sa cer respect .. sa-mi fie scuzat, insa faptul ca am tot oferit respect pana acum, unora ca voi si v-am inghitit toata cacaturile si promisiunile si aburelile .. deja nu va mai suport. Din cauza voastra nu-mi pot lua o casa, o masina, nu-mi pot creste copilul intr-o societate civilizata, trebuie sa dau spagi peste tot pe unde ma duc, spitale, administratii financiare, politie, etc … Cat “respect” d’asta credeti ca voi mai putea da? Voi ce-ar fi sa incepeti sa-i respectati pe cei ca mine? Cei care stiu ce inseamna sa traga ca boul ca sa va plateasca voua taxele impertinente pe care le votati? Tu stii ca jumatate din salariul meu de la RZB se duce catre taxele voastre? Oare ce salarii aveti voi? Cate taxe platiti? ce facilitati aveti ca senatori? Ce stres aveti voi zilnic? Va ganditi ca poate maine nu ai bani sa iei un lapte la copil? Sau ca trebuie sa-i cumperi haine? Sau ca trebuie sa ai bani de spaga sa te duci cu copilul la doctor? Va puneti problema ca poate va prinde controlorul pe autobuz ca nu ai bani sa-ti iei azi un bilet sa te duci la serviciu? Aveti voi probleme d’astea? Unde este respectul vostru pentru “pleaba” de care zicea celalalt Catalin, care va tine in puf? Doar gura e de voi, altceva nu stiti sa faceti. Si da .. inca consider ca provocati panica prin articolul asta. Hai Sictir!

 271. Codex Alimentarius « adyyon's Blog said

  am April 1 2010 @ 9:07 am

  […] produselor alimentare contin aditivi (cunoscuti sub denumirea generica de “E”-uri), care conserva, dau culoare, forma, spumeaza si […]

 272. Marcel said

  am April 1 2010 @ 9:37 am

  30% din elefantii actulali de pe teritoriul Africii s-au adaptat prin pierderea naturala a fildesului ca protectie impotriva vanatorilor de elefanti.
  Mai mult acei elefanti se stie ca sunt mult mai agresivi decat cei cu fildes.
  Acestia se pare ca omoara oameni cu o violenta nemaintalnita si fara vre-un motiv anume. Eu cred ca o fac din razbunare.
  Poate nu ne vom adapta dar prevad ca tot asa v-or aparea din ce in ce mai multe cazuri de oameni disperati, imbolnaviti de substante, care vor actiona in mod radical, extrem si violent, pe toti cei ce au dus la proliferarea acestor otravuri si semnarea legilor care le favorizeaza.
  E doar o chestiune de timp, pana cand vom vedea executii de judecatori, senatori, ministrii, directori de corporatii, farmacisti, etc. Practic se va dezvolta terorismul eco intr-atat incat sa devina dusmanul numarul 1 al legiuitorilor. Bombe puse in corporatiile ce se ocupa cu producerea chimicalelor, in fabricile acestora si in tot ce are legatura cu poluarea. Asteptati doar. Nu faceti nimic pana vi se imbolnaveste familia si mor in chinuri si dupa aia mai discutam de scopul vostru in viata.

 273. Ovidiu said

  am June 15 2010 @ 12:56 am

  din cate am inteles o data ce se implementeaza codexul nu se mai poate renunta la el atata timp cat tara in care se implementeaza face parte din ONU. Deci, risca politicienii din Romania sa faca asa ceva?… nu sunt in stare sa rezolve alte probleme minore, ce sa mai vorbim despre codex… plus de asta cred ca majoritatea n-au nici cea mai vaga idee ce inseamna codex alimentarius…

 274. Experimentul CODEX ALIMENTARIUS a inceput cu Romania - Console Games Forum said

  am November 17 2010 @ 5:21 pm

  […] avertizeaza senatorul Iulian Urban, intr-un larg comentariu pe care il puteti gasi intergal aici: NEMERNICIE ! Romania va experimenta pe populatie produsul cancerigen initium – DACA NICI ACUM … Sursa: Va astept pe noul Blog: Roncea.ro: EXPERIMENTUL "Codex Alimentarius" incepe cu […]

 275. Horia said

  am November 18 2010 @ 4:14 pm

  Marcel said
  am April 1 2010 @ 9:37 am
  30% din elefantii actulali de pe teritoriul Africii s-au adaptat prin pierderea naturala a fildesului ca protectie impotriva vanatorilor de elefanti.
  Mai mult acei elefanti se stie ca sunt mult mai agresivi decat cei cu fildes.
  Acestia se pare ca omoara oameni cu o violenta nemaintalnita si fara vre-un motiv anume. Eu cred ca o fac din razbunare.
  Poate nu ne vom adapta dar prevad ca tot asa v-or aparea din ce in ce mai multe cazuri de oameni disperati, imbolnaviti de substante, care vor actiona in mod radical, extrem si violent, pe toti cei ce au dus la proliferarea acestor otravuri si semnarea legilor care le favorizeaza.
  E doar o chestiune de timp, pana cand vom vedea executii de judecatori, senatori, ministrii, directori de corporatii, farmacisti, etc. Practic se va dezvolta terorismul eco intr-atat incat sa devina dusmanul numarul 1 al legiuitorilor. Bombe puse in corporatiile ce se ocupa cu producerea chimicalelor, in fabricile acestora si in tot ce are legatura cu poluarea. Asteptati doar. Nu faceti nimic pana vi se imbolnaveste familia si mor in chinuri si dupa aia mai discutam de scopul vostru in viata.

  Subscriu la cele de mai sus. Eu personal nu cred in Dumnezeu si nu mi-e frica nici de moarte. Nu am de gand sa mor in pat cacat si pisat. Am de gand sa fiu EROU.

 276. dodu balan said

  am November 18 2010 @ 7:09 pm

  sustin lupta impotriva exterminarii in masa prin arme chimice si biologice mascate

 277. cristina said

  am November 19 2010 @ 10:59 pm

  NU SUNTEM COBAII NIMANUI! Care este imnul tarii noastre? Oare de ce l-au pastrat pana in prezent? Stiau ca va veni iar vremea sa ne trezim? Viitorul se scrie azi si acum! Romani treziti-va!! Refuzati sa mai cumparati otravurile lor! Suntem saraci si someri.. Muncim ca niste sclavi pentru cateva sute de lei? Si ne intrebam cum putem schimba ceva?

  Dragi someri care muriti de foame, dragi salariati care va munciti de dimineata pana seara..PARASITI ORASELE! Vindeti apartamentele si mutati-va la tara.. Terenurile sunt atat de ieftine in mediul rural, casele se pot constru la preturi mult mai mici decat un apartamente inghesuite in orase poluate.. Din ce veti trai? Din roada pamantului! Cumparati teren si cultivati-l ecologic! Cresteti animale pa langa casa asa cum bunicii vostrii au facut-o! MUNCA PAMANTULUI NU E O CORVOADA! ESTE SINGURA CALE DE A NE SALVA!ESTE O BINECUVANTARE PE CARE UNII INCEARCA SA NE-O RAPEASCA! DACA NU O FACETI PENTRU VOI, MACAR PENTRU COPIII VOSTRI! Cine ne poate obliga sa ne otravim propriile gospodari?

  Va ganditi la educatia copiiilor? Dar oare cati copiii buni, silitori si bine pregatiti nu vin din mediul rural? Va temeti ca nu vor avea scoli in care sa invete, dotate corespunzator? Cum sa doteze o caldire in care abia mai invata cativa copiii? Dar daca numarul lor ar cretse peste noapte? Crede-ti ca nu s-ar face nimic? Comunitatea o claditi voi.

 278. anatolie ?tefane? said

  am November 21 2010 @ 7:39 pm

  Am inv??at la ?coal? foarte prost.Nu npricep in chimie nici o boab?.Una o intuesc foarte bine ca daca ne hr?nim cu chimie nu mai ajungem sa facem festival de jazz.

 279. Gigi Coaie said

  am November 22 2010 @ 7:02 pm

  De unde naiba scoate?i tâmpeniile astea, fra?ilor? România n-are cum s? experimenteze ceva, e o ?ar?, guvernan?ii sau ?tiu eu ce scârbe, aia da, se prea poate. Sunte?i chiar atât de idio?i? Da?i cu rahat pe net în imaginea României, nu ajunge c? ne întorc to?i dorsala prin tot locul? Eu am o rug?minte pentru to?i paraliza?ii care lanseaz? zvonuri oligofrene relative la România: da?i-v? singuri cu praf!

 280. soso said

  am November 29 2010 @ 1:01 pm

  ce ma distrati citindu-va comentariile……
  1. acele chimicala vor sta in pamant zeci- sute de ani, deci totul va fi compromis, nu? – de exemplu, de ce va trebuie iarna rosii, vinete, castraveti si alte cele, care nu au cum sa se coaca altfel decat fortat?? de ce nu puneti muraturi de exemplu, din produsele cultivate de voi??? hmmmmm….pai ce, compania respectiva sau guvernul va da cu lingurita nu stiu ce chimicale??
  2. renuntati naibii de a mai manca tot felul de mezeluri oribile care nu au nici o legatura cu carnea, dar problema e ca la toti va place felia de salam de 5 cm grosime daca se poate….la fel, nu va obliga nimeni sa mancati asa ceva, nici o companie, nici un guvern….
  3. renuntati in a va mai uita la tv, si in orele alea care le pierdeti pe degeaba, mai bine va luati o bucata de pamant de 5 mp si va cultivati ceea ce va trebuie sa mancati…..
  4. renuntati la hipermarketuri, la legumele frumoase, la conserve, la tot ce tine de acest fel de alimentatie, si o sa vedeti ca bine va fi…
  sincer, m-as bucura sa se rareasca numarul oamenilor de pe terra, si nu cred ca pe degeaba au ales RRomania ca prima tzara….tinand cont de faptul ca rromanii au invadat europa…

 281. Marius said

  am November 30 2010 @ 12:42 am

  Este incredibil ceea ce se speculeaza despre modificarea alimentelor la nivel de planeta!
  Daca este adevarat ceea ce se vorbeste despre acest Codex Alimentarius numai oameni inconstienti, malefici si fara scrupule pot concepe si accepta o asemenea industrie de otravire a omenirii. Dupa parerea mea daca ar ajunge aceasta industrie sa se puna in aplicare fara revolta noastra a tuturor si implicit stoparea acesteia atunci inseamna ca acceptam sa fim manipulati, acceptam un nou mod de comunism ori mai bine spus acceptam o condamnare la moarte sigura…si chinuitoare. Iar de ideea de a interzice vitaminele si toate produsele care aduc beneficii organismului uman este pe de parte cea mai terorista solutie pentru omenirea noastra.
  Oameni buni, TREZITI-VA LA REALITATE, daca este adevarat ce urmeaza sa se intample, CONSTIENTIZATI gravitatea unei asemenea situatii si pregatiti-va sa-i declaram RAZBOI acestui sistem malefic!

 282. adriana said

  am December 1 2010 @ 2:20 pm

  traim intr o lume a banilor si daca ne omoram intre noi in mod legal pentru a obtine bani, nu e nici o problema! asta e natura oamenilor. suntem lacomi si irationali deci ne meritam soarta din plin pentru ca toti contribuim la ceea ce se intampla chiar si in mod indirect si fara sa ne dam seama! suntem ca niste soricei manipulabili. bineinteles ca acum vom cumpara legume din import pt ca ele nu au fost tratate cu substanta x, dar au fost tratate cu substanta y ( x=Y) :))) ha ha ha ce prosti sunteti

  http://video.google.com/videoplay?docid=3121382942462544100#docid=2717678283852040582

 283. Experimentul “Codex Alimentarius” începe cu România ? – I » VivaNatura said

  am December 7 2010 @ 12:44 pm

  […] http://www.urbaniulian.ro/2010/01/21/nemernicie-romania-va-experimenta-pe-populatie-produsul-canceri… Acest site este între?inut de oameni care iubesc Natura ?i care gândesc ?i aspir? la redeschiderea omului c?tre Sine. De aceea ei au creat Laboratoarele Genna-VivaNatura, pentru a oferi celorlal?i Binele sub forma produselor naturale concepute. Datorit? atitudinii tran?ante în favoarea a ceea ce este natural si firesc, am fost uneori blamati sau calomniati. Va suger?m sa cunoasteti adevarul despre noi ?i produsele noastre direct, f?r? alti intermediari. Pute?i g?si aici informa?ii despre aceste produse ?i principiile lor de ac?iune. Produse VivaNatura: solutii naturale pentru îngrijirea corpului, a mâinilor, a fe?ei, ?i a p?rului, produse de igien? intim?, produse de sp?lat sau degresat, paste de din?i naturale. Laboratoarele Genna -VivaNatura […]

 284. nIKO said

  am December 8 2010 @ 10:51 pm

  Asa ceva!!! Exterminare pe fata! BASESCU FACE CU NOI CUM A FACUT HITLER CU EVREII!!!! Si ceaiurile medicinale ILEGALE?!!! Prostie!!! Eu iau mitraliera si ii impusc pe aia doi: BAsescu si Boc! Nu imi pasa! si dak intru la inchisoare!

 285. nIKO said

  am December 8 2010 @ 10:52 pm

  doamne! Exterminare pe fata! K Hitler cu everii!!!

 286. GEORGIA said

  am December 9 2010 @ 10:26 pm

  DOMNULE SENATOR urgent trebuie ca toti romanii sa cunoasca si urgent toti sa cerem scoaterea otravii din tara………….ROMANII TREBUIE SA VA SALVATI URGENT……..UNITI SA CEREM SCOATEREA ACESTEI OTRAVI SI SA INTREBAM CINE LE-A DAT LOR ACORDUL SA FACA ASA CEVA!!!!!!!!RUSINE SI TEAMA DE DUMNEZEU SA AIBA!!!!!!!!!CINE SUNT ACESTI ADUCATORI DE MOARTE LA ROMANI????????

 287. GENA said

  am December 12 2010 @ 12:29 pm

  Dle senator santeti la putere si cu constient participati la distrugerea natiei romane si fizic.RUSINE.acum voiface PROPAGANDA IMPOTRIVA PDL PENTRU A NU MAI IESI IN URMATOARELE ALEGERI.

 288. NEMERNICIE ! Romania va experimenta pe populatie produsul cancerigen initium – DACA NICI ACUM NU REACTIONAM ATUNCI CAND ? | Web Design :: Preturi webdesign :: Intretinere site :: Creare site said

  am December 22 2010 @ 4:12 pm

  […] Preluare de pe site-ul senatorului Urban Iulian […]

 289. Cristian said

  am January 18 2011 @ 6:46 pm

  Prea are lumea impresia ca sefii marilor state democratice actioneaza de capul lor, din umbra. Si mai mult decat atat, de la facerea lumii, toti au avut ceva cu noi. Maturizati-va, nu va disparea nici un ulei de galbenele din plafare.

 290. zergu said

  am February 20 2011 @ 12:52 pm

 291. Bunea Mircea said

  am September 23 2011 @ 7:45 am

  Priviti si ce scrie pe pachetele de sare de bucatarie. E 566. Cianura. Eu folosesc saramura de doi ani.

 292. Pandemia Sclavilor: Testarea vaccinului pe copii si legea | Nostrabrucanus said

  am November 18 2011 @ 12:57 am

  […] este sa testezi pesticide ca aici si alta este ca minori, copiii nostri sa fie supusi testelor medicale […]

 293. radu said

  am February 11 2012 @ 8:37 pm

  nu se gindesc ca si ei vor avea nepoti sau copii.are sa arda in iad cu toi.sa manince si ei cu noi la masa daca inteadevar nu le est frica.nar avea parte dece le e mai drag pe aceasta lume daca vor sa ne omoare fara nici un motiv.doamne ajutane si sa aiba mila de noi dumnezeu.

 294. radu said

  am February 11 2012 @ 8:37 pm

  nu se gindesc ca si ei vor avea nepoti sau copii.are sa arda in iad cu toi.sa manince si ei cu noi la masa daca inteadevar nu le est frica.nar avea parte dece le e mai drag pe aceasta lume daca vor sa ne omoare fara nici un motiv.doamne ajutane si sa aiba mila de noi dumnezeu.

 295. Mihai said

  am February 17 2012 @ 3:53 am

  Cand ai bani destui, te poti apara si de otrava asta numita initium, pentru ca sunt destule magazine cu produse eco (dar pretul lor le face greu accesibile pentru multa lume). Practic ar fi o cheltuiala de cateva ori mai mare cu “cosul zilnic”, dar va dati seama ca asta nu inseamna nimic pentru unii, in timp ce pentru altii e de neconceput [sau te apuci sa-ti cresti singur legumele!]. La fel, cand ai bani reusesti sa ai cel mai bun tratament petru cancer, iti poti salva tie sau copiilor tai viata prin transplanturi (in strainatate) etc. I-ati vazut pe cei care cersesc disperati ajutor financiar la televizor, pentru a-si salva copilul bolnav de leucemie?! O sa creasca enorm numarul lor! Iar jmecherii vor gasi intotdeauna cai sa supravietuiasca, ba chiar sa prospere, eventual chiar din nenorocirea altora. Industria farmaceutica o duce bine daca oamenii sunt bolnavi, corect? Atunci de ce ar promova medicamentele cele mai eficiente, cele care elimina complet o boala?! Nu e mai convenabil sa tratezi doar simptomele (sa simta omul ca e mai bine dupa ce ia pastila) si sa lasi viabila cauza bolii?! Nu zic sa nu mai luam medicamente, dar incercati sa priviti un pic lucrurile si din perspectiva asta…

  Ar trebui sa iesim iar in strada sa protestam impotriva otravirii in masa, cat mai e timp!…Rau am ajuns, sa fim tratati ca niste cobai umani (oricum eram, dar chiar asa pe fata?!!), si inca fara posibilitatea de a alege!! Dupa ce ne obliga prin lege PE TOTI sa consumam numai sare iodata (cu 50 parti per milion ioduri!!), ne intoxica si cu initium! La dracu, traim in Romania dar nu pentru mult timp!!

  Daca mori mai repede si nu apuci pensia statul face o economie zdravana cu tine…corect? Cum ii omori mai eficient?! Hmm, trebuie lasati sa munceasca ca vitele, sa cotizeze, deci nu trebuie ceva rapid, ci o otrava lenta, cumulativa, care sa dea tarziu de tot (spre 60 de ani) un cancer galopant. Avem deja iod in prostie in sare, romanii mananca sarat la greu, treaba e deja mai usoara…Bingo! bagam si initium! Cu organismul plin de otrava vine intai sfios cancerul, e depistat foarte tarziu pentru ca sistemul de sanatate e mucificat, chimioterapia si radioterapia obligatorie termina de tot sistemul imunitar, organismul se prabuseste si uite asa ajunge sa se curete rapid omu fara cheltuieli mari pentru sistemul de sanatate! Tadaaaa! Cauza pe certificatul de deces, completat citet dupa ce te-a hacuit ca pe porc la autopsie? Cancer cu metastazeeee!! Nu-i nimeni de vinaaaa, toata lumea e fericitaaa, rudele plang in pumni!!! “Ne pare rau, a fost adus la noi in stadiu foarte avansat al cancerului!” Muriti, mama voastra, ca si-asa ati trait bine! Un fleac, v-am ciuruit!

 296. IONESCU said

  am February 20 2012 @ 12:18 am

  DOMNE BUNICA MEA A MURIT DE CANCER LA COLON DUPA CE A MANCAT TOT FELUL DE PRODUSE FARA SA SE UITE PE ETICHETE LA VARSTA DE 70 ANI. POT SA VA SPUN CA E O BOALA CARE CHINUIESTE OMUL PANA-L USUCA SI USTURA GURA SI BUZELE, E CA SI CUM TE-A OTRAVIT CINEVA. DAR ACUM MASONII MONDIALI AU GASIT VERIGA SLABA IN ROMANIA CONDUSA DE UN MARINAR SI CLICA LUI, SE STIE USL – PDL ACEEASI MIZERIE. NU MA MAI MIRA NIMIC DIN PARTEA ACESTOR CRIMINALI. SI DACA-S CRIMINALI< NOI POPORUL CE MAI ASTEPTAM DOMNE ??? SA NE TOARNE CIANURA SAU IMITIUM PE CULTURILE DE CARTOFI ? SA NI LE BAGE IN PAINE, ROSII , CEAPA, USTUROI, MERE , ETC ? NU-I DESTUL CAT NE OTRAVESC CU COLORANTII ALIMENTARI? NU VEDETI CA ASTIA N-AU NICI O LIMITA. NE DEPOPULEAZA CA SA ADUCA EVREII IN ROMANIA, ASA SE AUDE. NU LE AJUNGE JAFUL DE 22 ANI ? NU LE AJUNGE CA NE-AU FURAT LIBERTATEA SI NU NE-AU LASAT SA FACEM NICI O AFACERE CA SIMPLII CETATENI? NU LE AJUNGE CA AU DESFINTAT SPITALELE SCOTIND BOLNAVII IN STRADA CU PATURI CU TOT ? NU LE CA AU TAIAT PENSII SI SALARII? NU LE AJUNGE CA AU FACUT SA PLATIM CEL MAI SCUMP GAZ DE PE PAMANT? PT CE CREDETI CA AU FACUT RECENSAMANTUL ? ATI VAZUT CE DANSAU CU JEFFY FRANKS ??? AU BATUT PALMA CU ASASINII ECONOMICI, NE-AU BAGAT IN RAHAT SI NE_AU FACUT DATORI VANDUTI LA FMI SI BANCA MONDIALA , NE-AU FACUT CARPELE DE STERS PE JOS ALE MASONERIEI MONDIALE. PE IDEEA CA POPORUL ASTA E PROSTIMEA. LE PLACE LA BANCHERII ASTIA SA NE NUMEASCA OI. EI SUNT SATANELE PLANETEI IAR TARA E CONDUSA DE SATANE. PIERITI SATANELOR CARE VRETI SA MOARA OAMENII PT CA SA VA IMBUIBATI VOI PANA CRAPATI . TREZITI-VA ROMANI SI MANIFESTATI IMPOTRIVA CODEXULUI ALIMENTAR ! NICI O ORGANIZATIE NAZISTA ZI-SA EA SI MONDIALA CICA A SANATII, N-ARE DREPTUL NIMENI SA NE IA VIATA SI NICI UN MASON SECURIST SAU ACTIVIST COMUNIST . ROMANII TREBUIE SA INTELEAGA CA ASTIA AU FACUT SI ACEL RECENSAMANT TOT PT ASTA, CA SA NE OMOARE PE NOI. INCA NU INTELEGETI CA USL-PDL , SUNT ACEEASI MIZARIE???

 297. Gratiela said

  am February 28 2012 @ 9:12 pm

  Astia omoara cu miiiiiiiile!!!!!!!!!!!!!!! Nu-si dau seama ce fac. Si eivor fi afectati

 298. Amy Neagoe said

  am March 25 2012 @ 3:05 pm

  Ei, dup? ce v-am trimis e-mailul de diminea??, precum l-am trimis ?i Min. Ap?r?rii ?i cel al Educa?iei, am privit pe Discovery World, din nou, ni?te documentare pe care ?ti?i c? nu m? satur vreodat?, s? le privesc. Astfel, pe lîng? cel dis de diminea??, despre licen?iatul acela în fizic? atomic?, ex membru într-o trup? SEAL, cu care a? dori s? m? m?rit, am re-re……rev?zut altul, despre sistemul de de?euri ?i de reciclare, al Fran?ei(?i care a fost fondat de abia pe vremea lui Napoleon, care a kill?rit evreii ?i ?iganii ?i fufele ?i perver?ii ?i ?i-a pus inginerii s? d?rîme din temelii locuin?ele l?turilor ?i s? reconstruiasc?, absolut totul, f?cînd din Paris un ora? superb-cu excep?ia babelor ?i a incul?ilor care nu strîng nici azi, de pe strad?, de?eurile cîinilor ?i ale pisicilor de companie etc.). M? rog..adic?, exact ca aici, la noi.
  De ani de zile privesc, cînd am pu?intel timp, documentare pe Discovery World. De acum îns?, îmi doresc s? le privesc-f?r? de subtitrare-la calculator ?i s? le salvez în biblioteca mea.
  Ideea este c? nu s-a schimbat în vreun fel situa?ia, de atunci ?i pîn? acum, dac? oamenii la nivel global sunt ni?te viermi nes?n?to?i la cap, dac? ave?i numai ?i numai hidoase ?i invidioase la partid ?i derbedei vagabonzi precum Prigoan? ?i al?i fufe ?i popi, precum componen?a majoritar? a U.S.L.ului este ULTIMUL JEG, cu filozofia lor cu tot! Deoarece nici prin cap nu mi-a trecut, vreodat?(sic!) s? devin U.S.List?(sic!sic!)dar nici de partea netrebnicilor ?i a tîrfelor tinere ?i de toate vîrstele din P.D.L. , pentru cî?iva din P.D.L. ?i al?i cî?iva, foarte pu?ini, din P.D.L.ul vechi, pe care îi respect: mi-e imposibil s? nu observ cît îmi e de mil? de aceste pu?ine persoane pe umerii c?rora st? tot jegul l?sat de P.S.D. ?li de toate celelalte partide ?i cu tot cu independen?ii, pe spatele lor.
  Cît despre mine, am pl?tit acum cîteva luni ultimele 18 milioane la facultate, ca s? fac numai de cîteva ori antrenament profesionist, la ultimul jeg de sal? de sport ?i ca în rest, s? nu cap?t nici de la dna profesoar? cu care îmi dau dizerta?ia ?i nici cu nimeni…nimic din ceea ce eu am cerut!
  Ni-mic!!
  În schimb, în strpin?tate ?iîn facultate, evreice, evrei, ?igani ?i ?ig?nci, ultimele jeguri de pica?i la cap, copiatori ?i hoa?e ?i ho?i ?i mincino?i ?i cînd deschid eu internetul ?i numai caut informa?ii..?i cînd traversez strada sau iau autobuzul s? îmi cump?r ceva ?i dau peste ?iganii angaja?i la col?ul str?zii de c?tre un alt ?igan ‘patron’ la o firm? de sp?lat ma?ini…nu sunt l?sat? s? îmi fac dizerta?ia în diploma?ie ?i securitate, c? trebuie s? dau raportul tuturor (analfabe?ilor ?i javrelor) despre ce fac eu..c? dac? nu..sunt ‘egoist?’ auzi!
  C? am cîteva facult??i în afar? de asta-cea de a 2-a pe care o termin acum, cu un masterat, i-a p?sat ?i îi pas? cuiva? C?, ce, fufele tîrfele ?i ?iganii ?i ??ranii suntt plini de bani ?i de..’partide ?i relax?ri’ în timp ce eu sunt singur? cuc ?i cu acelea?i haine de la vîrsta de 2o(dou?zeci)!! de ani!
  S-a umplut lumea de evrei..care se minuneaz? de ce noi ar?t?m a nemînca?i..?i de Ru?i ?i Moldoveni Ortodoxi care se pup? bot în bot ?i ne pun pe noi s? avem grij? de pubelele lor…..îmi e a?a de sil?……

 299. Amy Neagoe said

  am March 25 2012 @ 3:11 pm

  Auzi.are tupeul, Putin, s? ne zic? nou?, c? suntem xenofobi ?i facem discrimin?ri etc..c? nu ne plac Evreii, ?iganii, fufele copiiste ?i b?ie?eii lor ?i resturile jegurilor f?r? de bacalaureat sau cu studii numai ?i numai de tip contraf?cut ?i în exclusivitate pl?tit?
  Mi-e a?a de sil?…S? fiu eu, o intelectual? de top, discriminat? ?i neajutat? s?-mi fac dizerta?ia asta ?i pe altele, doar fiindc? eu am fost ?i sunt ?i voi fi curat? mereu, fiindc? nu suport niciodat? mizeria de NICIUNFEL în jurul meu?!
  Oh, Lord!!

 300. ionut said

  am August 11 2012 @ 11:24 pm

  ati uitat ce a spus domnul nostru ISUS cand a fost pe pamant”CRESTETI SI INMULTITIVA SI UMPLETI PAMANTUL”ORI VOI JIGODIILOR VRETI SA REDUCETI NR POPULATIEI NU VA E FRICA JIGODIILOR CAND O SA VINA JUDECATA DE APOI VA VINDETI TARA ESCROCILOR INTRODUCAND DIFERITE SUBSTANTE NOCIVE IN ALIMENTE …

 301. Offshore Business Bank Accounts said

  am February 12 2013 @ 8:17 am

  gtpxnvscbojvmjbo, Best Offshore Bank Accounts, tffInFn, [url=http://bestoffshorebankaccounts.co.uk/]Offshore Bank Accounts[/url], xByfpvO, http://bestoffshorebankaccounts.co.uk/ Bank Accounts Offshore, MZsVhEy.

 302. România,cobai experimentelor genocidului CODEX ALIMENTARIUS | NewsInfo1000 said

  am July 2 2013 @ 12:16 pm

  […] Prima Surs? […]

 303. darvico jamesbrown said

  am September 10 2013 @ 2:27 am

  DARVICO James Brown CREDIT serviciu de investi?ii LTD
  ================================================== =====
  Este specializat? în oferirea de împrumuturi , Din banii au fost o problem? major? în ziua via?a noastr? de ast?zi ,
  Noi oferim împrumut cu dobând? de 3% creditele noastre sunt bine asigurate ?i de securitate maxima este de nostru
  prioritate . DARVICO James Brown CREDIT SERVICE este o firm? de împrumut din Marea Britanie cu licen?? de creditare .
  ================================================== =========
  E?ti în nevoie de împrumut de urgen?? pentru a ?terge factura , începe o afacere , Micheal BROWN CREDIT
  Serviciu ofer? împrumuturi la individual, cât ?i ca societate , care variaz? de la
  1,000.00 la 50.000.000 .
  Ne da afarã de împrumut noastr? în ( Euro ) ( USD ( $ ) ?i GBP ( lire sterline ) ?i orice moned? de alegerea ta .
  * E?ti Stors punct de vedere financiar ?
  * Nu ve?i c?uta fonduri pentru a achita creditele ?i datoriile
  * Nu v? c?uta finan?are pentru a configura propria ta afacere ?
  * E?ti în nevoie de împrumuturi private sau de afaceri pentru diverse scopuri ?
  * Nu v? c?uta împrumuturi pentru realizarea de proiecte de mari dimensiuni
  * Nu v? c?uta fonduri pentru diverse alte procese ?
  ==================================================
  Oferta este valabila
  Va oferim urmatoarele tipuri de credite :
  * Credite personale .
  * Credite de afaceri .
  * Consolidare a datoriilor.
  * Investi?iile împrumuturi.
  * Home Loan
  * Masina de împrumut
  * Student Împrumut ?i multe altele …
  ==================================================
  Dac? ave?i orice problem? ?i ave?i nevoie de oricare dintre acestea credit
  r?spunde?i -ne înapoi prin completarea formularului de cerere ………..
  CERERE DE CREDIT
  1 ) Numele dumneavoastr? ……….
  2 ) ?ara / statul ta ……
  3 ) ocupatia dumneavoastra ………
  4 ) Starea civila …..
  5 ) Num?rul de telefon …………
  6 ) venitul lunar ……….
  7 ) Adresa ……………..
  8 ) Scopul creditului ………
  9 ) CREDIT CERERE …………
  10 ) TELEFON …………..
  11 ) DURATA ……………

  Raspunde -ne înapoi prin e-mail nostru : darvicojamesbrownloanservice@yahoo.com
  Termenii si conditiile vor fi trimise la tine la completarea formularului de cerere
  Satisfac?ia dumneavoastr? ?i succesul financiar este scopul nostru . Suntem în speran?a de a
  aud de la tine în curând –
  PAYBANK LA transfer bancar
  ATM PLATA
  WESTERN UNION / Money Gram

  Adresa …… Contrapunct Tower ,
  103 New Oxford Street ,
  Londra WC1A 1D
  REGATUL UNIT .
  E-mail : darvicojamesbrownloanservice@yahoo.com
  Multumesc
  Dl DARVICOJAMES BROWN

Comment RSS · TrackBack URI

Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: