Banner

Bataie de joc : Toni Tecuceanu NU a murit de gripa porcina

Tweet this

http://www.www.www.urbaniulian.ro/?p=37117
Reclamati abuzurile la adresa office@asistentapentruconsumatori.ro sau la adresa: iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


42 Comentarii pana acum»

 1. cum putem refuza sa fim vaccinati said

  am January 11 2010 @ 1:26 pm

  Cum putem refuza legal un vaccin
  Posted on noiembrie 17, 2009 by cabinetavocatura

  Scris de Luca Dezmirpe 30 October 2009

  Dupa o activitate de 15 ani ca medic, am crezut ca in acest domeniu nu ma mai surprinde nimic. Tocmai mi s-a demonstrat ca nu e asa. Culmea, acest lucru vine din partea unui alt medic…

  Pentru simplitate, voi reproduce pasaje relevante din stirile care au fost sursa de inspiratie a acestui articol.

  Elevele de 13 ani vor fi vaccinate impotriva HPV fara aviz din partea parintilor, a anuntat Adrian Streinu-Cercel, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, la videochat-ul REALITATEA.NET LIVE.

  Nu se mai cere aviz pentru vaccinare. Se va proceda ca la orice campanie de vaccinare scolara. Se anunta cu o zi inainte, iar cine este bolnav anunta ca nu se prezinta la scoala. (sursa)

  In momentul in care am citit aceasta stire mi se parea ca am glisat, pe nesimtite, intr-o lume paralela, un melanj intre “1984? si experimentele medicale naziste din lagarele de concentrare. In primul rand am verificat din nou sursa: este vorba de realitatea.net, site-ul trustului de presa Realitatea-Catavencu. Nicidecum un blog in care se promoveaza isteric fragmente din teoria conspiratiei.

  Instantaneu mi-am amintit de un drept fundamental al omului, un drept fundamental al pacientului: acela de a refuza un tratament propus de medicul care il trateaza:

  Pacientul are dreptul sa refuze sau sa opreasca o interventie medicala asumandu-si, in scris, raspunderea pentru decizia sa; consecintele refuzului sau ale opririi actelor medicale trebuie explicate pacientului.

  — Art. 13 din Legea nr. 46/2003 a drepturilor pacientului, completata de Norma de aplicare din 7 aprilie 2004, elaborata de Ministerul Sanatatii.

  M-am informat cu privire la dreptul de decizie asupra efectuarii unei interventii medicale la copii:

  In ceea ce priveste minorul, caruia ii lipseste capacitatea de a consimti, trebuie tinut seama de faptul ca o interventie nu se poate efectua decat spre beneficiul sau direct si numai cu autorizatia reprezentantului legal, sau a unei alte autoritati, persoane ori instante desemnate prin lege. (sursa)

  Academia Americana de Pediatrie (The American Academy of Pediatrics, AAP) a argumentat ca “intreaga doctrina” a consimtamantului informat prezinta o aplicabilitate particulara in pediatrie. In consecinta, conform AAP, consimtamantul poate fi acordat numai de catre pacientul “cu capacitate adecvata de decizie si cu imputernicire legala.

  Parintii (sau alti apartinatori legali) pot acorda consimtamantul informat, iar copilului i se solicita sa-si dea acordul informat ori de cate ori este nevoie. AAP noteaza ca acordul solicitat are relevanta mai mare cand “interventia propusa nu este esentiala pentru viata copilului si/sau poate fi practicata fara un risc substantial”. (sursa)

  Mi s-au confirmat informatiile pe care le stiam deja:

  1.orice pacient are dreptul de a refuza un tratament sau procedura medicala;
  2.orice tratament sau procedura medicala care se acorda unui copil se poate realiza numai dupa ce s-a obtinut consimtamantul parintelui.
  Si totusi, in Romania de vis in care traim, aceste drepturi exprimate clar in lege sunt considerate nerelevante de catre un secretar de stat in Ministerul Sanatatii.

  Sincer sa fiu, chiar nu ma intereseaza ce intentioneaza respectivul functionar de stat sa-mi impuna, eu voi refuza activ orice atingere a drepturilor mele si ale copilului meu. Pentru ca am o fetita de 13 ani care se incadreaza in segmentul vizat de campania de vaccinare a Ministerului Sanatatii.

  Apropo de campanie:

  DECIZIE. Parintii fetitelor de clasa a VI-a si a VII-a vor participa la un sondaj privind vaccinarea contra HPV, comandat de Ministerul Sanatatii.

  Daca jumatate dintre cei o mie de parinti chestionati vor fi de acord sa isi vaccineze fetitele si inteleg in ce consta imunizarea, MS va incepe campania de vaccinare. (sursa)

  Aparent, aceasta stire arata o stupizenie de nedescris a factorilor de decizie din Ministerul Sanatatii. A declansa o campanie de vaccinare in functie de un sondaj (de opinie!) efectuat in randul populatiei este ca si cum ai decide ce tip de aripi sa montezi unui avion cu reactie facand un sondaj de opinie in randul florarilor. Sper sa nu se supere florarii pe mine, dar cred ca informatiile pe care le detin despre aerodinamica si design in aviatie nu sunt suficiente pentru a construi un avion care sa zboare cu succes.

  Din pacate nu e vorba de stupizenie, ci de o politica focusata de a forta populatia sa accepte un anumit tip de vaccinare.

  E suficient sa faceti un surf lejer pe net si veti vedea o multime de bannere care promoveaza vaccinarea contra HPV, este suficient sa va plimbati in oras si sa vedeti bannere publicitare care duc o campanie agresiva de sustinere a acestui vaccin. Aici e vorba de interese financiare majore, care sunt instrumentate abil, pe diferite canale, inclusiv pe cele oficiale.

  Sunt medic si va spun cu sinceritate: recunosc eficienta unor anumite tipuri de vaccinuri. Fata mea a facut setul de vaccinuri obligatorii (DTP-difterie, tetanos, pertusis; poliomielitic, hepatita B etc.).

  In schimb am refuzat categoric vaccinarea contra HPV din motive clare:

  •este un vaccin nou, aparut de cativa ani, la care nu se cunosc efectele secundare ce pot aparea pe termen lung;
  •Gardasil (vaccinul contra HPV) produce pe patru ori mai multe decese decat celelalte tipuri de vaccinuri (sursa);
  •campania americana de vaccinare cu Gardasil-Silgrad a produs 19 decese in 2007 si 28 de decese in 2008 (sursa);
  •FDA (Food and Drug Administration), institutia care se ocupa cu avizarea medicamentelor in SUA, a documentat 6723 de cazuri adverse la injectarea cu Gardasil din care 1061 au fost considerate serioase iar 142 au fost considerate a fi amenintat viata persoanei vaccinate (sursa);
  •sunt o multime de inregistrari video pe internet cu declaratii ale victimelor efectelor adverse ale acestui vaccin, adolescente si preadolescente la care s-a administrat Gardasil (vezi lista de resurse de la sfarsitul articolului).

  Ia mai gandeste-te…

  Privind lista de mai sus, ca parinte in primul rand si ca medic in al doilea rand, ma ingrozesc. Nu sunt dispus sa expun fata mea unor asemenea riscuri. Sunt constient de riscurile unei infectii cu HPV si de complicatiile acesteia, dar riscul poate fi redus pana la disparitie prin metode de bun simt, printre care o viata sexuala de cuplu, normala, in opozitie cu o viata sexuala libertina, cu mai multi parteneri. Acesta este mesajul pe care il transmit fetei mele.

  Va intrebati, probabil, de ce a aparut un asemenea articol intr-un site de dezvoltare personala cum este Empower.ro. Motivele sunt mai multe, pentru ca rezultatul unei preocupari constante pentru dezvoltarea personala inseamna:

  •curajul sa-ti aperi drepturile;
  •capacitatea de a te lupta pentru tine si pentru cei dragi;
  •inclinatia de a condamna public o nedreptate, o constrangere care ti se impune, din partea statului sau a oricarei structuri organizationale;
  •dorinta de a informa oamenii despre pericolele care ii ameninta (pe ei sau pe copii lor).
  Sunt sigur ca voi, cei care cititi aceste randuri, simtiti ca si mine. Sunt sigur ca, indiferent daca aveti sau nu copii, sunteti revoltati de modul in care se incearca sa ni se nege drepturile legale. Sunt sigur ca simtiti nevoia sa faceti ceva.

  Ce putem face? Sa ne opunem pasnic!
  1. Transmiteti mai departe acest mesaj!

  •Recomandati acest articol (copiati adresa URL din browser) prietenilor si cunoscutilor vostri. Luati lista de adrese de email pe care o aveti si trimiteti tuturor link-ul spre acest articol sau copiati articolul in corpul mesajului.
  •Rugati prietenii vostri sa faca acelasi lucru, pentru a transforma acest mesaj intr-unul viral.
  •Daca aveti un blog, scrieti un articol in care puneti link-ul spre articolul de fata.
  •Daca aveti un cont de Facebook sau de Twitter, puneti un scurt mesaj cu link spre acest articol.
  •In orice discutie legata de subiectul de fata, nu stati pasivi, incercati sa dati informatia mai departe!
  2. Daca sunteti parinti, organizati o miscare de rezistenta la scoala copilului vostru.

  •Informati copilul sa refuze orice vaccin pana nu va dati acordul scris.
  •Vorbiti cu parintii din clasa pentru a organiza o sedinta in care sa dezbateti problema vaccinarii si a necesitatii acordului scris din partea parintelui.
  •Organizati o intalnire la nivel de scoala cu toti parintii pentru a discuta aceasta problema.
  •Initiati semnarea unei declaratii comune a parintilor si a comitetului de conducere al scolii in care aratati ca refuzati orice vaccinare a copiilor inainte de a fi informati si de a semna o declaratie de acceptare din partea parintilor.
  Sunt drepturi stabilite prin lege, dar inainte de aceasta sunt drepturi naturale!
  Fiecare parinte are dreptul de a lua decizii referitoare la sanatatea si viata propriului copil. Nimeni nu va poate lua acest drept decat daca veti renunta la el, din comoditate sau din necunoastere.

  Puterea a fost dintotdeauna in numarul oamenilor solidari unei idei. Dati mai departe acest mesaj, impotriviti-va vaccinarii copiilor fara acordul parintilor. Iar daca altii nu vor fi de acord, faceti singuri ce considerati a fi mai bine pentru viitorul copiilor vostri.

  Multumiri
  •Ii multumesc lui Valentin Bora pentru ca mi-a trimis prin email link-urile cu articolele dedicate problemei vaccinarii copiilor fara acordul parintilor.
  •Ii multumesc lui Ionut Ciurea pentru ca a fost de acord sa publice acest articol in Empower.ro.
  Resurse
  Lista cu inregistrarile video ale victimelor efectelor secundare sau ale parintilor persoanelor decedate in urma administrarii vaccinului HPV (Gardasil-Silgrad):

  •Gabrielle Swank
  •Christina Richelle Tarsell (decedata)
  •Megan (decedata)
  •Tanara Kenzie
  •Ashley Ryburn
  •Mikaela
  •Becca Hougas
  •Brittney
  •cazuri in mass media

 2. Zolly said

  am January 11 2010 @ 1:30 pm

  http://urbanviorel.ro/category/vaccinuri/

  http://urbanviorel.ro/index.php?s=gardasil

  http://urbanviorel.ro/category/eugenism-eugenics/

  http://urbanviorel.ro/index.php?s=bazac

  http://urbanviorel.ro/category/ministerul-sanatatii/

  http://urbanviorel.ro/category/ciuma-rosie/

  http://urbanviorel.ro/category/silgard/

  http://urbanviorel.ro/category/autismulautism/

  http://urbanviorel.ro/2009/07/15/ce-nu-vedeti-in-mass-media-atentie-maxima-bayer-exposed-hiv-contaminated-vaccine/

  Oameni buni nu sunt impotriva medicinei moderne, iau pastile, am facut vaccinuri insa e timpul sa ne informam si sa realizam ca lucrurile acestea sunt reale , periculoase si suntem lasati in bezna ! Ca de obicei exista factori care posteaza si pe acest blog , care ar vrea toti sa ne vaccinam precum vitele si sa inchidem ochii la informatiile care sunt covarsitoare si privesc niste lucruri extrem de periculoase pentru sanatate !

  Deschideti ochii, cititi, documentati-va si nu mai inghititi gogosi !

 3. Bebelusa Oana said

  am January 11 2010 @ 1:50 pm

  Sfarsitul pandemiei de pe blogul meu!
  January11

  Dragii mei, cred ca s-a mers prea departe cu un subiect care viza strict informarea. Se stie ca mass-media ocupa loc de cinste la noi in tara. Informatiile de pe internet pe care le-am gasit nu au fost deloc prezentate in cadrul stirilor.

  Nu sunt nici medic, nu dau nici sfaturi medicale. Am expus faptele la care am participat, am expus concluziile medicilor si mi-am expus parerea despre ceea ce inseamna vaccin impotriva gripei AH1N1.

  Nu amvrut nicicand sa instig pe nimeni la o campanie impotriva vaccinului, dar, va pot spune motivele mele pentru care nu mi-l fac.

  1. Am intrat in contact cu o persoana suspectata ca fiind purtator de virus AH1N1, din ceea ce au relatat medicii, iar simptomele nu au aparut nici la mine nici la celelalte persoane care a intrat in contact Toni.

  2. Este o raceala care se poate trata cu pastile ca si orice alta gripa.

  3. Nu sunt adepta vaccinurilor decat daca imi sunt recomandate in urma unui consult medical.

  http://www.bebelusaoana.ro/index.php/2010/01/11/sfarsitul-pandemiei-de-pe-blogul-meu/

  13 Comments to
  “Sfarsitul pandemiei de pe blogul meu!”

  1. Avatar January 11th, 2010 at 00:47 gigi Says:

  de ce nu vedem asemenea afirmatii si pe Prima TV???
  nu sa faceti campanie anti-vaccin ci sa spuneti cum au stat treburile in realitate, concluzia o s`o traga romanii!! cercel asta nu face decat sa ne manipuleze ! sa nu va fie frica ptr ca sunt fff multi romani cu capul pe umeri care o sa va sustina!

  [Reply]

  2. Avatar January 11th, 2010 at 00:51 Maria Says:

  Nu mi-as face acest vaccin sub nici o forma!
  E trist cum unii se folosesc de Toni ( Dumnezeu sa il ierte), pentru a “convinge” o parte din populatie sa se vaccineze…

  [Reply]

  3. Avatar January 11th, 2010 at 01:14 Sile Says:

  imi place. pe cat de pnal i blogu’ lu huidu pe atat de tare e al tau – in special partea anti vaccin
  un argument in + anti vaccinarea asta degeaba

  [Reply]

  4. Avatar January 11th, 2010 at 01:15 Adrian Streinu Cercel {“medic”demis astazi de Illuminati} Says:

  Interesant acest “domn” carrie! Foarte interesant… Mai are un pic si umple tot blogul lu Oana cu mesaje de genul: Sunteti prosti cu toti, prosti rau de tot, eu sunt inteligenta suprema pe acest blog, sunt Herodot in persoana {asta in cazul in care a auzit de Herodot, oricum “carrie” sa stii ca Herodot nu canta manele}.

  In rest, imi cer scuze daca am deranjat pe cineva, pentru ca si eu cred ca sa ajuns prea departe cu insultele si cu chestiile de genul: tu esti un prost, eu sunt cel mai destept, tu manaci pufuleti si nu ai voie sa iti dai cu parerea, eu am voie pentru ca m-am nascut foarte “inteligent”, si asa mai departe…

  Oricum “carrie” sa stii ca am invatat ceva important de la tine azi, si anume ca nu tehnologia sau Lucifer{in cazul in care ar exista} sunt problema acestei planete ci ignoranta suprema, pe care tu ai aratat din pacate ca o ai din plin!

  Multumesc sincer pentru aceasta invatatura “carrie”, si iti urez sincer sa gasesti macar jumatate din raspusurile pe care le-am descoperit eu, in ultimii 3 ani din aceasta intrupare fizica pe Terra.

  Si nu le-am descoperit pentru ca sunt foarte “inteligent”, ci pentru ca le-am cautat cu adevarat! Si intr-o zi sunt convins ca si tu le vei descoperi, “carrie”, de fapt raspunsurile se afla in inima ta,si a tuturor oamenilor de pe Terra!

  Esti o stea “carrie”, tu si toti oameni de pe Terra sunteti niste stele,si asta nu o sa se schimbe NICIODATA!

  Numai Bine!

  P.S. Cu drag, al vostru “STREINU CERCEL”…

  [Reply]

  5. Avatar January 11th, 2010 at 01:35 Scienceman Says:

  “Informatiile de pe internet pe care le-am gasit nu au fost deloc prezentate in cadrul stirilor.”

  Si de ce crezi ca nu au fost prezentate la TV? Vroai propaganda sectariana la TV? Nu intoxica TV-ul suficient, sau tu vrei si mai mult?

  “Dragii mei, cred ca s-a mers prea departe cu un subiect care viza strict informarea.”

  Io cred ca tu ai mers cam departe din moment ce ai numit unul din interlocutori “fanatic” pentru simplu motiv ca e de alta parere (pe care ti-a oferit-o argumentata si documentata!) si prin care nu era de acord cu propaganda religioasa pe seama lui Toni!

  Data viitoare invata cum se filtraza informatia si adobta notiunea documentarii corecte!

  [Reply]

  oana Reply:
  January 11th, 2010 at 02:28

  Astept sa primesc din parte ta o informatie mai corecta daca vrei.

  [Reply]

  6. Avatar January 11th, 2010 at 01:45 Scienceman Says:

  Data viitoare invata cum se filtreaza informatia si adopta notiunea documentarii corecte! Iar daca nu te pricepi, intreaba pe cineva care stie, sau si mai bine, taci din gura!

  Motivele pentru care te vaccinezi, sunt strict personale, e decizia ta, iar asta nu priveste pe nimeni!

  “Dragii mei, cred ca s-a mers prea departe cu un subiect care viza strict informarea.”

  Ce ai facut tu se numeste DEZINFORMARE! Ai facut referinta la un site de propaganda religioasa care nu are nici o legatura nici cu Toni, nici cu motivele pentru care nu te vaccinezi!

  Persoane ca tine care DEZINFORMEAZA sunt si asta destule! Asa ca pastreaza-ti sfaturile pentru tine!

  [Reply]

  oana Reply:
  January 11th, 2010 at 02:39

  “Motivele pentru care te vaccinezi, sunt strict personale, e decizia ta, iar asta nu priveste pe nimeni! ”

  Chiar si atunci cand prezentatorii de stiri se vaccineaza in direct la tv, pentru a demonstra ceva, chiar si atunci cand se ajunge la obligarea cetatenilor pentru vaccinare…? Ce mai este personal te intreb? Eu am fost intrebata si am raspuns obiectiv la intrebare. Consider ca este de bun simt.

  “Ce ai facut tu se numeste DEZINFORMARE! Ai facut referinta la un site de propaganda religioasa care nu are nici o legatura nici cu Toni, nici cu motivele pentru care nu te vaccinezi!”
  Nu am facut referinta la nimic si nici nu fac propaganda. Cum si tu, ca fiecare de pe acest blog are dreptul la opinie. Am primit niste informatii pe care le-am verificat si nu fac decat sa prezint niste fapte. Nu ma intereseaza decat sa primesc informatie de la diverse surse, pentru informare. Despre ce vb tu nici nu se pune problema si inca ceva, ai vre-o problema cu religia?

  [Reply]

  7. Avatar January 11th, 2010 at 02:10 Extra3OO Says:

  Oana, virusul a avut deja 3 mutatii, cele de acum avand o mortalitate mult mai mare. Nu sunt toate raspandite la fel.

  Cea mai mare prostie acum e sa cazi in plasa amatorilor de “conspiratii mondiale”, vracilor de cartier samd.

  In 1918 au murit zeci de milioane de oameni (nu erau laboratoare secrete atunci) si crede-ma ca exact din cauza asta s-au agitat toti pana acum. Inca de la H5N1 (aviara de acum ceva ani) toti oamenii cu capul pe umar si-au dat seama ca acel virus e posibil sa sufere mutatii incat sa ajunga la virusul din 1918. Pune insa si numarul de km pe care il parcurge acum un om intr-un an, fata de atunci sau cu cati intra in contact. Va fi dezastru.

  Nu incerc sa creez panica ci va spun ca virusul deja incepe sa aiba mutatii cu mortalitate foarte mare (3,5 % – D225G si N – fata de 0,1 % in toamna). Un vaccin e posibil sa te protejeze de virusul vechi insa nu si de cel nou, care deja nu mai face distictia intre oameni, absoluti toti pot muri.

  O masca pe fata reduce sansele de imbolnavire cu 30%, niste ochelari pe ochi cu 10%. Spalatul si sterilizatul pe maini, igiena si curatarea cailor respiratorii sunt inca 30%.

  Vezi situatia din Ucraina, e ingrozitor.

  [Reply]

  8. Avatar January 11th, 2010 at 02:29 Sile Says:

  esti prost bah coaie. tocmai daca te uiti in pana mea mai jos o sa auzi un tip care vb intr-un interviu. si tipu ala e mare pizdos la un institut de microbiologie din canada, si el zice ca masca are eficienta ZERO. ceea ce mi se pare perfect logic. pt ca ar fi eficienta daca ti-ar crea vid -daca ai habar ce i aia – si atunci microbii nu s-ar mai deplasa. dar din moment ce tu poti respira prin masca deja ti-ai luat microbii. ca MICROBII NU IS MARI CA TAUNII SA NU INTRE PRIN MASCA.. stii ? domnu indoctrinat de prea mult TV. fa-ti tata vaccinu

  [Reply]

  9. Avatar January 11th, 2010 at 02:32 Sile Says:

  A! si minunatul si tipicul USTUROI intareste organismul indeajuns ca sa nu iti mia fie frica de orice model de gripa. Cautati pe net. si nu mai puneti botu la vrajelile cu vaccinu! A! si cretinule e o conspiratie numa ca in mare parte se exagereaza si cu ea. da daca ai avea un pic de creier sa judeci si sa casti in p…a mea ochii sa vezi tot ce e in jur poate k tear impinge cerebelu sa dai si un search pe google si sa analizezi toata varianta. si atunci nu ai mai da cu papagalu k i pandemie.. scuzati limbajul vulgar da mor cand vad cati prosti is pe lume…

  [Reply]

  10. Avatar January 11th, 2010 at 02:48 Marilyn Manson Says:

  cred ca l-au omorat pe toni ca stiau ca e persoana de la tv, sa se foloseasca de asta ca sa bage lumea in sperieti ca sa faca toti vaccinu.Deci toni a fost omorat ca sa para virusu asta mai credibil si sa faca toti vaccin sa vanda ei medicamentu cat mai mult si uite ca a mers treaba de cand a murit toni si sa dat peste tot stirea lumea a inceput sa iasa ca furnicile sa isi faca vaccin…e clar au intrat in sperieti….LUME PROASTA!….tu ce parere ai bebe oana?

  [Reply]

  oana Reply:
  January 11th, 2010 at 03:02

  Eu as vrea sa ne linistim si sa actioneze fiecare dupa cum il taie capul. Cred ca este prea mult, in prea putin pentru mine si presiunile prea mari. Am trecut printr-o perioada foarte incarcata si doresc sa vorbesc despre alte subiecte. Cine vrea sa traga concluziile, poate sa citeasca posturile anterioare.

  [Reply]

 4. obiectiva said

  am January 11 2010 @ 3:47 pm

  stimati concetateni, eu am avut gripa porcina. fara sa fiu inclusa in cei 7000 de romani diagnosticati…. veneam de la mare, in vagonul cuseta, in 12 septembrie 2009 si 2 tuseau de mama focului. 2 francezi in paturile superioare de la constanta, s/au urcat cu tot cu adidasi in pat… a doua zi, nu francezii, ca aia dormeau, aia 2 isi scuipau plaminii pe culaorul vagonului… O LUNA am bolit eu, 2 saptamani fiica/mea, cu TOATE SIMPTOMELE DE GRIPA PORCINA… la inceputul anului scolar, toata lumea cu masca, copii la scoala. NICI EU , NICI fiica/mea NU AM PURTAT MASCA. NU AM RACIT!!!!

 5. obiectiva said

  am January 11 2010 @ 3:49 pm

  e fff BINE CA cei raciti purtau MASCA… am evitat astfel, GRIPA SEZONIERA… mama mea, a facut anul trecut vaccinul antigripal. il mai facuse. am facu si eu si ffica/mea. mama mea era sa moara DUPA 3 ZILE SI 3 NOPTI DE 40 DE GRADE, DELIR… RECATIE POSTVACCINALA… curios, se duc la vaccin toti bosorogii… care au au anticorpii formati ca au MAI FOST EPIDEMII DE GRIPA PORCINA.

 6. obiectiva said

  am January 11 2010 @ 3:51 pm

  TONI TECUCEANU A MURIT, posibil, DE CIUMA PNEUMONICA… Dumnezeu sa il ierte.. pacat ca e folosit in campania vaccinarii….. DACA MA VACCINEZ, VREAU SA FIU VACCINATA DE STREINU CERCEL, IN PERSOANA!

 7. obiectiva said

  am January 11 2010 @ 3:54 pm

  @ pentru cum putem fi vaccinati. NIMENI NU IMI POATE VACCINA COPILUL, FARA ACORDUL MEU… daca nu vrea o seringa in globul ocular!

 8. dan said

  am January 11 2010 @ 5:26 pm

 9. Othelo said

  am January 11 2010 @ 6:15 pm

  Pana unde poate merge ticalosia unora! Acest Strainu Cercel si altii ca el … nici nu npot gasi calificative sa-i definesc. Iar mass media inca o data dovedeste ca nu merita sa fie urmarita.
  Ce vor pati oamneii aceia care se vaccineaza degeaba, vom vedea peste aproximativ un an, cand incep sa se manifeste efectele secundare, cand vor avea un sistem imunitar facut varza.

 10. gelu said

  am January 11 2010 @ 6:19 pm

  “Dac? nu cite?ti ziarele e?ti neinformat, dac? le cite?ti e?ti dezinformat.”
  – Mark Twain

 11. laur said

  am January 11 2010 @ 6:23 pm

  Valul de gripa a maturat Romania in luna noiembrie , acum vaccinarea e tardiva dar da bine la populatie. Nu e obligatoriu sa faca toti contactii gripa si deasemeni nu toti cei care fac boala au aceasi simptomatologie dar intotdeuna la contactul cu un agent patogen nou se lasa si cu decese.
  Cred ca vaccinare este foarte sanatoasa si cu efecte benefice daca era facuta in luna octombie 2009 ,acum asteptam mutantii care probabil nu o sa tina cont de formula actualului vaccin.

 12. STEFAN said

  am January 11 2010 @ 6:52 pm

  Parerea mea e ca se profita de pe urma mortii acestui tinar.

  argumnet :

  http://cireasa.primatv.ro/vedete/Marius_Urzica-84.html unde spune ca: “” ….are analizele in regula ….”” in masina spre un Urzica , iar la Prodan acasa spune ca ii da palpitatii vinul rosu .
  Deci sigur avea probleme cu sanatatea .

  Se scapa de gripa cu vitamina “d” si vitamina “c” ; (zic unii si explica)

  Doamne fereste sa ajungi la doctor…..(adevarat ca la unii ) dar acesti ” unii” sint cei mai multi.

 13. Andrei said

  am January 11 2010 @ 6:54 pm

  Nu va vaccinati, fratilor. Stati linistiti ca nu se intampla nimic. Vaccinul va omoara… la fel ca si prostia ! Sa traiti bine, si mare atentie, a inceput selectionarea !

 14. cristachitza said

  am January 11 2010 @ 7:39 pm

  Ideea e ca fiecare decide pentru el daca se vaccineaza sau nu. Eu unul refuz sa fac vaccinul. Insa este posibil sa intri in contact cu o persoana cu gripa si sa nu iei boala, nu e obligatoriu sa o iei. Stiu si alte cazuri din Europa in care s-a intrat in contact cu persoana gripata si nu s-a intamplat nimic. Acu inteleg ca bebelusa e inca in soc, insa nu poti sa compari cele doua persoane. Ea e recunoscuta pentru modul in care se intretine, Toni, saracul, Dumnezeu sa-l ierte, era un tip destul de plin. Poate avea si un trecut pe aceasta parte a problemelor de sanatate, insa aici e deja alta poveste.

 15. Mircea said

  am January 11 2010 @ 8:52 pm

  Domnilor,

  Stau in State de 15 ani. Baietelul meu de 4 ani a facut gripa porcina acum 3 luni si la momentul acela intr-un orasel destul de mic, la o singura clinica erau diagnosticati cate 25-30 de copii zilnic. A trebuit sa-l tinem in pat cu noi 2 nopti ca sa-i putem controla febra care a tinut in total 4 zile.
  Singurul tratament a fost TAMIFLU si in plus Tylenol si Motrin pentru controlul febrei. Nimeni din casa nu a luat virusul si pe-aici prin America nu este nici pe departe isteria care este in RO. Nu prea se-nghesuie lumea sa se vaccineze. E o chestiune de optiune personala, documentati-va si luati decizia care va avantajeaza. Eu sunt contra, sotia mea s-a vaccinat.
  Toate bune

 16. alinp said

  am January 11 2010 @ 10:37 pm

  Buna “coada de topor” Streinu Cercel.

  Nu uitati! Viitorul nu-i aici! Incercati sa faceti bine in tot ceea ce faceti si ganditi, si nimeni si nimic nu va poate infrange!
  Aveti grija de sufletul vostru oameni buni, mergeti si va spovediti (acum cat mai avem biserici neecumeniste!).

  Doamne ajuta!

 17. Gripa porcina - Page 2 said

  am January 12 2010 @ 11:14 am

  […] Bataie de joc : Toni Tecuceanu NU a murit de gripa porcina | Urban Iulian __________________ "Life is like a box of chocolates… You never know what you’re gonna get…" Forrest Gump […]

 18. balance said

  am January 12 2010 @ 11:50 am

  Inainte sa puneti un titlu “excitant” ca acesta, mai bine ati afla adevarul. Din articol deduc ca nimeni nu stie exact de ce a murit Tony. Atunci de ce titlul acesta ? Induceti lumea in eroare, nu or sa mai stie ce sa faca. Mai bine incercati un titlu gen ” se banuieste ca moartea lui tony nu are legatura cu virusul AH1N1″. Era mai corect asa

 19. Boecklin said

  am January 12 2010 @ 12:56 pm

  Sa ne imaginam o clipa ca toate scenariile teoriei conspiratiei sunt adevarate. Ca se doreste reducerea populatiei pana la limita extinctiei si ca niste companii farmaceutice au interese ca acest lucru sa se intample.

  Sa presupunem ca in prima faza 50% cred in vaccin si 50% nu cred.

  Erau disponibile cca 1,5 mil doze de vaccin, in mod cert, pentru mult mai putin decat 50% din romani.

  Faza II: 40% cred in vaccin, 60% nu cred
  Vaccinul are efecte secundare…

  Faza III: 30% cred in vaccin, 70% nu cred.
  Se lanseaza campanie impotriva vaccinarii la nivel international. Site-urile abunda de informatii impotriva vaccinului.

  Faza IV: 20% cred in vaccin, 80% nu cred…
  E cazul sa mai dezbatem, sa ne mai dam cu parerea…

  Faza V: 10% cred in vaccin, 90% nu cred…

  Dupa toate regulile conspirationiste, acum e timpul sa se scoata pe piata vaccinul bun, daca nu o fi fost bun de la inceput. Doar 10% scapa…Scopul a fost atins.

  …ma tot intreb care sunt falsii profeti…
  Dumnezeu sa ne ajute!

 20. Kojak said

  am January 12 2010 @ 1:00 pm

  Exagerare ca de fiecare data…

 21. Tim said

  am January 12 2010 @ 1:00 pm

  @ balance, boeck…

  NIMENI in afara de mine nu va decide ce sa iau eu sau nu
  nu mai impingeti discutia ca toti care nu vrem sa punem botul la propaganda suntem anticivilizatie si antimedicamente ca nu e asa si cadeti in ridicol

  eu iau pastile , sunt pentru o viata mai buna insa asta nu inseamna ca sunt orb si nu vad propaganda si manipulare ordinara

  sunt sigur ca interesele sunt uriase, banii la fel de aceea campania asta cu spume la gura PRO VACCIN si transformarea in fanatici si anti-tot a celor care isi spun parerea si sunt impotriva vaccinurilor …

  deci eu zic sa terminati cu tampenia asta numita conspiratie si alte prostii

 22. Boecklin said

  am January 12 2010 @ 1:13 pm

  @TIM “deci eu zic sa terminati cu tampenia asta numita conspiratie si alte prostii”
  …exact asta spun si eu.

  In fapt fiecare decide cum sa-si intareasca organismul si daca face sau nu vaccin. Si este pacat ca disparitia unui om sa fie folosita atat “pentru” sau “contra” vaccinarii. Cred ca Tony s-ar fi distrat copios…Dumnezeu sa-l ierte!

  @Mircea…multumesc pentru postarea ta echilibrata.

  Eu recunosc faptul ca am exagerat cu a mea, dar sunt satul de teoria conspiratiei promovata aici. Mai ales ca este vorba de un SENATOR roman, al carui cuvant conteaza…Ma asteptam la mult mai mult echilibru.

  Va urez sanatate!

 23. VIOREL URBAN said

  am January 12 2010 @ 1:19 pm

  Boecklin

  Daca privesti cu atentie poti observa cine castiga acum din propaganda inumana si scarboasa legata de Toni

  Deci a zis bine Tim, terminati cu postarile astea

  Si eu zic sa intelegi ca toti avem dreptul la opinie, toti avem dreptul sa ne informam si documentam si TOTI AVEM DREPTUL SA DECIDEM SINGURI CE ESTE SI CE NU REAL, ASTA APROPOS DE FAPTUL CA ESTI SATUL OK?

  Daca vrei echilibru respecta opiniile, deciziile si optiunile altora , nu numai celor dorite/sustinute de tine.

 24. Boecklin said

  am January 12 2010 @ 1:28 pm

  @admin. eu mi-am recunoscut exagerarea…
  Si da, respect opiniile, deciziile si optiunile altora.

 25. http://www.urbaniulian.ro/2010/01/12/supraproductia-de-vaccinuri-anti-ah1n1-va-fi-pasata-fraierilor-din-lumea-a-treia-explicatia-isteriei-declansata-de-streinu-cercel-in-romania/ said

  am January 12 2010 @ 2:06 pm

 26. http://www.urbaniulian.ro/2010/01/12/bataia-de-joc-din-jurul-mortii-lui-toni-tecuceanu-scrisoarea-fratelui-sau-paul-facuta-publica-pe-internet-si-in-ziare/ said

  am January 12 2010 @ 2:07 pm

 27. george said

  am January 12 2010 @ 2:17 pm

  Nu cred in teoria ca cineva doreste reducerea populatiei. Ce folos? Din contra, e nevoie de cat mai multi consumatori!
  Daca vaccinul este eficient sau nu, daca are efecte secundare severe sau nu ramane de vazut. Ce imi este foarte clar este faptul ca in spatele lui e o imensa campanie publicitara iar in spatele unei promovari atat de agresive se afla multi, multi bani!

 28. antropologul Vintila said

  am January 12 2010 @ 2:26 pm

  Antropologul Vintila Mihailescu a discutat online cu cititorii : Societatea de consum a invatat de curind ca frica vinde. Iar frica de moarte, cel mai mult
  de Redactia HotNews.ro
  Luni, 11 ianuarie 2010, 10:32 Actualitate | Esen?ial

  Vintila Mihailescu
  Vintila Mihailescu
  Foto: HotNews.ro
  Antropologul Vintila Mihailescu a discutat online cu cititorii HotNews.ro despre mecanismul prin care moartea unei figuri publice a determinat o miscare de masa in Romania. Este vorba despre schimbarea radicala de comportament a mii de romani dupa ce actorul Toni Tecuceanu a murit bolnav de gripa porcina. Cum se poate schimba de la o zi la alta atitudinea unei populatii semnificative pe un subiect sensibil?

  * Intalnirea s-a incheiat

  Nota redactiei:

  * Pentru a pastra coerenta si relevanta discutiei, nu vom valida comentariile care nu se refera la temele anuntate, care nu contin intrebari sau care constau in atacuri la persoana.
  * Va rugam sa nu adresati mai mult de doua intrebari pentru a da posibilitatea invitatilor sa raspunda la cat mai multe probleme ridicate de cititori. Postarile lungi sau care contin mai mult de doua intrebari nu vor fi validate.

  Cite?te mai multe despre vintila mihailescu • gripa porcina in romania • intalnire_online
  FACEBOOK TWITTER DELICIOUS REDDIT RSS

  Întrebari puse de cititorii HotNews.ro:

  *
  Întrebarea nr. 1 Straistaru Eugen

  Cum s-a trecut in asa scurt timp de la mit la spaima?

  o
  Vintila Mihailescu

  Societatea de consum a invatat de curind ca frica vinde. Iar frica de moarte, cel mai mult. Acesta este fonduil comun planetar si nu doar romanesc al intregii intimplari. Pe de alta parte, toata lumea crede ca nu iese fum fara foc. Deci, chiar daca reactia este irationala, prudenta este mama intelepciunii.
  Bineinteles ca vaccinarea este si o afacere, dar intra in ceea ce se cheama generic lobby. Cit de moral este un astfel de lobby, vom mai discuta.

  *
  Întrebarea nr. 2 Observatorul

  Frica de moarte duce aproape intodeauna la hotarari pripite, isterice si panica.
  Eu unul nu ma voi vaccina si asta prentru ca sunt absolut convins de faptul ca acest vaccin in viitor va avea urmari nefaste asupra celor care l-au facut.
  Nu am nici cea mai mica incredere in imensa industrie farmaceutica planetara, in OMS etc.
  Forul cel mai inalt al sanatatii planetare este clar sub influenta unor nenorociti care nu vad nimic altceva de la viata asta decat banii. In rest nu conteaza nimic: nici ca poluarea a atins cote tragice, nici ca mor o gramada de oameni de foame pur si simplu, nici de faptul ca asistenta medicala -sociala in tarile subdezvoltate si in curs de dezvoltare este mizerabila , revoltatoare.
  Sa dea Dumnezeu sa gresesc eu si efectele acestui vaccin sa nu fie malefice . Vom vedea.

  o
  Vintila Mihailescu

  In cazul gripei porcine, frica de moarte este contrabalnsata de frica de vaccin. Reactia este la fel de irationala in ambele cazuri, caci nu avem informatii precise nici intr-un caz, nici in altul. Dar ne e teama si de efectele secundare ale vaccinului., asa ca foarte multa lume a stat in cumpana daca sa se vaccineze sau nu.

  *
  Întrebarea nr. 3 Free Face

  Ca in orice alta tara de pe planeta asta nu este intoxicata populatia cu cate o stire pe zi despre gripa porcina? Nu cred ca a fost zi fara sa fie macar o stire pe tema asta. Am mers cu copil de nici un an pe avion si nu a avut nimic. Am vazut de asemenea oameni speriati, cu masti la gura. Acei oameni gandeau oare ce fac?
  Au facut doar vanzare la comercianti. Cati bani a dat guvernul pentru vaccinuri? Ce efecte secundare au ele pe termen lung?
  Unde este gripa aviara, sperietoarea de anii trecuti? Si cate victime a facut anul asta? Sau o pastram pentru la anul?
  Este foarte simplu sa manipulezi omul care nu vede altceva decat televizor. Si mai simplu cand exista ‘sincronizare’ intre toate televiziunile din tara. Toate televiziunile sunt cumparate de oameni fara scrupule din pacate, care servesc interesele celor ce detin puterea si fac bani in tara asta. Democratia in adevaratul sens al cuvantului e doar un cuvant in dictionarul explicativ al limbii romane din pacate. Vointa oamenilor este de fapt vointa ‘papusarilor’ care dirijeaza din umbra totul.

  o
  Vintila Mihailescu

  Televiziunile din toata lumea, nu doar din Romania, au transmis insistent informatii despre diferitele forma de gripa. Deci, “intoxicarea” exista de multa vreme. Dara iata a ca a trebuit sa moara o “vedeta” pentru ca aceasta “intoxicare” sa se transforme in frica, iar frica in decizia de a cauta remediul.
  Fenpomenul nu are nici o legatura cu democratia. Sau, dimpotriva chiar, este un fenomen “democratic”.

  *
  Întrebarea nr. 4 Adrian Condrea

  Domnule Mih?ilescu,

  Crede?i c? aceast? schimbare de atitudine d? la iveal? o anumit? dependen?? de televizor? Impresia mea este c? tot mai mul?i români sunt dependen?i de el.
  Dac? “s-a spus la TV” atunci trebuie s? fie adev?rat!

  Oare nu devenim tot mai “tembeliza?i”?
  Scuza?i-mi expresia!

  V? mul?umesc!

  o
  Vintila Mihailescu

  Dependenta de TV este evidenta. Mai mult decit atit insa, asa cum viata pe sticla este mai reala decit viata in realitate, si moartea pe sticla este mai amenintatoare decit moartea vecinului. Iar daca aceasta moarte pe sticla este a unei persoane publice, moartea devine cu adevarat infricosatoare.
  Este irationala, dar asta este.

  *
  Întrebarea nr. 5 John_Doe

  Buna ziua.
  1. Dvs personal apreciati ca avem acum o pandemie (gripa A1H1sau alta gripa normala) in Romania? Da / Nu
  2. Dvs personal credeti ca este normala actiunea de prevenire a imbolnavirii cu A1H1 prin vacinarea in masa cu un vaccin controversat pe plan mondial, in locul promovarii a unor metode/produse destinate maririi imunitatii populatiei? Da / Nu
  3. Dvs personal credeti ca moartea lui Toni Tecuceanu a declansat isteria acestor vaccinari sau este doar o coincidenta? Da / Nu
  4. Va rog sa emiteti o parere cu privire la a lipsa de interes a companiilor pentru produsele de marire a imunitatii naturale.
  multumesc pentru atentie

  o
  Vintila Mihailescu

  1. Da, este o pandemie, doar ca unele pandemii se caracterizeaza printr-o difuzare foarte rapida si mortalitate redusa, iar altele – printr-o raspindire mai restrinsa, dar mortalitate mare. Ne incadram in primul caz.
  2. Mi se pare exagerata, in masura in care mortalitatea in acest caz este mai mica decit a gripei sezoniere.
  3. Categoric da.
  4. Tehnic, ma depaseste.

  *
  Întrebarea nr. 6 escu

  Stimate domnule Mihailescu,
  De ca credetzi ca romanii sunt asa de usor de manipulat ?In general nu ref. la vaccinare.
  Credetzi ca este vorba de faptul ca nu suntem educatzi, adica scoala nu ne fortzeaza sa invatzam? sau nu avem ca natzie un IQ suficient de ridicat? sau nu avem inca experientza societatzi ,,democratice’ care se bazeaza pe manipularea maselor!
  Oare de aceea invatzamantul romanesc este reformat in permanentza ..ca sa se aleaga praful si prostimea sa poata fi in continuare manipulata ?

  o
  Vintila Mihailescu

  Nu este in nici un caz monopolul romanilor. Frica poate sa devina o marfa doar cind se mondializeaza. Si este ceea ce s-a intimplat.

  *
  Întrebarea nr. 7 cristina

  Buna ziua,

  Stimate domn,dvs.v-ati vaccinat,urmeaza sa va vaccinati sau nu?Multumesc

  o
  Vintila Mihailescu

  Nu, multumesc

  *
  Întrebarea nr. 8 alpin

  sa fie un motiv pentru imbulzirea la vaccinare?!
  nu varstnicii, pensionarii, sunt cei vizati de pandemie, dimpotriva, copiii si tinerii; multimile de solicitanti varstnici ar trebui chiar descurajate de catre domnul dr. Streinu-Cercel, o descurajare pozitiva, competenta; normal ar fi sa-i sfatuiasca corect, in favoarea vaccinarii sezoniere, exclusiv, chiar daca aceasta nu este gratuita; oamenii vor un chilipir, iata l-au gasit in vaccinul acesta pandemic, ce nu lor, varstnicilor, le este, strict stiintific vorbind, destinat; fenomenul actual zice mult despre nivelul consumului de ocazie, nivelul ideii despre consumul produselor de sanatate, un consumism al disperarii de a inhata si insfaca ce “se da” , fiindca Statul e in acest caz perceput ca “fraier”; ei se duc la vaccinarea asta ca la piata, nu alta, la piata de Chilipiruri, putin conteaza aici stiintificitatea demersului autoritatilor medicale.

  o
  Vintila Mihailescu

  Gratuitatea exista si inainte, deci nu acesta pare sa fie motivul principal. Aparitia la TV a cozilor a fost insa un motiv esential de imbulzire: coada produce coada. Sa nu uitam ca majoritatea erau virstinici, care mai au irational amintirea cozilor de pe vremuri, cind daca vedeai o coada te asezai la ea chiar daca nu stiai ce se vinde.

  *
  Întrebarea nr. 9 Bogdan

  Cum e posibil ca populatia sa-si schimbe atat de brusc optiunea? Si intr-o perioada atat de scurta?
  A functionat mentalitatea de turma: nu ma vaccinez ca nimeni nu se vaccineaza (inclusiv medicii refuzau!!), iar apoi toata lumea se vaccineaza deci treuie sa ma vaccinez si eu??
  In cazul HPV-ului care provoaca cancer la col la femei distanta de la aparitia HPV-ului la cancer e destul de mare…Ar putea oare sa se declanseze acceasi isterie daca va muri o vedeta de cancer cauzat de HPV? Ca tot se chinuie Ministerul sa convinga parintii sa lase fetitele sa fie vaccinate impotriva cancerului de col.
  P.S.
  Apropo de HPV aveam o prietena care abia astepta sa apara un vaccin, era dispusa sa cheltuie orice suma doar sa-si faca vaccinul. Pana cand a fost disponibil pe piata din cauza articolelor care au aparut pe net a renuntat sa si-l mai faca.
  Alt exemplu: la serviciu ni s-a cerut sa facem o lista cu cei ce vor sa se vaccineze contra AH1N1 GRATUIT! N-a vrut nimeni! Acum majoritatea stau la cozi sa se vaccineze! Cum explicati???

  o
  Vintila Mihailescu

  A functionat mentalitatea de coada (vezi raspunsul anterior).
  Fenomenul cred ca este mult mai general si cred ca poate fi numit sociologic “fenomenul Tecuceanu”. Este foarte posibil ca, daca va muri o vedeta de cancer la col uterin, si cazul va fi suficient mediatizat, sa asistam la un fenomen similar.

  *
  Întrebarea nr. 10 Viorel Pop

  Cred ca nu numai moartea actorului Tony Tecuceanu a influientat schimbarea de atitudine a romanilor fata de vaccinarea contra gripei noi. Imediat a fost diguzata o alta stire despre moartea unui politist si a unui asistent de la ambulanta, ambii din Ludus. Toate trei mortile au fost prezentate in stil melodramatic,impropriu unui program serios de stiri, dupa parerea mea. Felul in care televiziunile de stiri , cele mai urmarite, teatralizeaza informatia, din diverse motive, ducela raspuns pe masura, din partea publicului, a societatii. Cat de etic este acest comportament al media?

  o
  Vintila Mihailescu

  Cita vreme informatia este reala, iar menirea mass-media este aceea de a transmite informatii, nu se poate vorbi de o actiune imorala. Cred insa ca nu este intrutorul si profesionala, deoarece modul in care se transmite aceasta informatie are efecte previzibile. Iar aceste efecte, in cazul de fata, demonstreaza inca o data (mai era nevoie?) puterea de trend-setter a mss-media.

  *
  Întrebarea nr. 11 Dedalus

  Este posibila din punct de vedere sociologic miscarea inversa?

  Adica, pare destul de clar ca televizorul nu si-a pierdut inca imensa putere hipnotica asupra maselor.

  Dar televizorul este doar declansatorul, nicidecum cauza. Spre exemplu, in lipsa televizorului, sute de mii de italieni au afluit spre locul unde Mussolinii a avut faimoasa cuvantare “Declarazia de guerra”, in abesnta oricarui televizor, acelasoi lucru s-a intimplat si in cazul “marsului asupra Romei, sute de mii de romani s-au adunat pe Campia Libertatii – pentru a cita doar cateva situatii. Sigur ca a fost si un efort de organizare in acele cazuri, dar nu ar fi fost suficient fara aportul convingerii si atitudinii.

  Totusi, nu am cunostinta despre o contra-actiune de succes.

  Altfel spus, credeti ca poate avea succes in oprirea isteriei un contra-caz cum ar fi cel al unei persoane moarte din cauza vaccinului? Chiar unul imaginar, la limita.

  M-ar intresa eventualele argumente in sprijinul parerii Dvs., nu parerea in sine.

  Cu multumiri

  o
  Vintila Mihailescu

  Absolut de acord ca televizorul a fost in acest caz declansatorul, nu cauza. Cauza in acest caz este o adevarata industrie a fricii, care a devenit o marfa cotidiana (vezi primul raspuns). Televiziunea nu a facut decit sa actualizeze aceasta frica generica. Este, deci, posibil ca un caz prezentat ca real de moarte din cauza vaccinului sa rastoarne total acest trend. Acest lucru ar fi posibil deoarece, la rindul sau, vaccinul a provocat frica in rindul populatiei. Deci si in acest caz ar fi tot actualizarea unei frici, doar ca a fricii opuse.

  *
  Întrebarea nr. 12 Auguaro

  Care-i relevanta antropologiei in problema de fata?

  o
  Vintila Mihailescu

  Cita vreme antropologia studiaza culturile umane, iar fenomenul de fata este un fenomen cultural, si antropologia poate avea o perspectiva utila in intelegrea acestui fenomen. Nu este insa nici prima, si nici singura.

  *
  Întrebarea nr. 13 Anonim

  De ce nu detinem ceea ce se numeste spirit civic si initiativa publica ?
  De ce nu ne preocupa strada pe care circulam la fel de mult pe cat ne preocupa propria gradina ?
  De ce nu ne oferim suportul pentru cauze publice (prin donatii, prin initiativa) ?

  Consider ca statul se afla pe pozitia de stapan al poporului, unde de fapt ar trebui sa fie subordonatul poporului. Putem iesi din aceasta spirala de subordonare a poporului de catre stat ?

  o
  Vintila Mihailescu

  Problema spiritului civic este mult mai vasta decit cadrul acestei discutii. Dar, in ceea ce priveste tema noastra de discutie, lipsa spiritului civic consta in lipsa unei dezbateri publice reale pe aceasta tema. Cita vreme o potentiala amenintare cu moartea ramine la nivelul zvonurilor si birfei, nu putem sa ne miram de faptul ca reactiile ramin si elele la acelasi nivel irational. De ce nu a avut loc o astfel de dezbatere publica? Discutam alta data…

  *
  Întrebarea nr. 14 Toma necredinciosu’

  De unde cunoasteti atat de exact cauza mortii lui Toni Tecuceanu din moment ce toata documentatia medicala care ar putea dovedi acest lucru are caracter confidential? Nu credeti ca este vorba pur si simplu despre o manipulare ordinara, avand ca scop cresterea pretului vaccinului pe piata neagra?

  o
  Vintila Mihailescu

  Nu cred ca prezentarea mortii lui Tecuceanu a fost facuta intentionat pentru a provoca acest val de vaccinari, dar cred ca acesta a fost efectul ei real. Involuntar si inconstient, televiziunea a actionat astfel ca un agent publicitar al producatorilor vaccinului.

  *
  Întrebarea nr. 15 emigrant

  Am senzatia ca poporul roman este foarte putin informat. Nu inteleg de ce romanii au senzatia ca lumea este o conspiratie?

  o
  Vintila Mihailescu

  1. Nu sint convins ca teoria conspiratiei este apanajul strict al poporului roman. Pe de alta parte, este sigur ca exista o relatie invers proportionala intre calitatea si cantitatea informatiei si inclinatia pentru teorii ale conspiratiei.
  2. In cazul de fata, nu cred ca este vorba despre o conspiratie a societatilor farmaceutice, ci doar de ceea ce se cheama un lobby al acestora.

  *
  Întrebarea nr. 16 Gabriela B.

  In ce masura populatia filtreaza informatiile? Consumatorul media este doar un factor pasiv? Care este rolul mass media?

  o
  Vintila Mihailescu

  Rolul mass-media este acela de a informa. Doar ca informatia si modul in care este prezentata inseamna si educatie. Or, deseori, media nu vrea sa-si asume acest rol. Cazul de fata ne arata inca o data in ce masura o “simpla” informatie poate influenta comportamentul unei mase largi de oameni. Cu atit mai mult cu cit, intr-adevar, publicul roman nu are exercitiul de a “filtra informatiile”. Dar nu-l are si pentru ca nu a fost invatat sa-l aiba, pentru ca mass-media nu este interesata de spiritul critic, deoarece acesta nu aduce rating.

  *
  Întrebarea nr. 17 vlllad

  Considerati ca gripa porcina este mai curand o manifestare a ‘societatii riscului’ sau a ‘culturii fricii’?
  In consecinta, hipermediatizarea pandemiei are mai curand efecte sociale pozitive sau negative? Un nivel mai inalt de constientizare a riscurilor specifice modernitatii care ne uneste impotriva pericolului (singura sursa de solidaritate ramasa in postmodernitate) sau o panica individualiza(n)ta care dezbina, demonizandu-l pe celalalt (criminal, violator, acum si purtator de boli) ?

  o
  Vintila Mihailescu

  Mai degraba, o manifestare a “culturii fricii”. In acest context, hipermediatizarea pandemiei are mai degraba, cred, efecte negative, in masura in care ar fi mai utila si cu efecte mai benefice o mediatizare nuantata a riscurilor reale.
  Dar aceasta presupune un discurs de specialist, care nu este tentant pentru mass-media si nu aduce rating.

  *
  Întrebarea nr. 18 GABRIELLA

  buna ziua,
  am si eu o intrebare: daca toti cei decedati anterior lui toni tecuceanu erau toti, dar absolut toti suferinzi de o alta afectiune cronica, in cazul lui toni nu s-a mentionat acest lucru tocmai pentru a-i determina pe romani sa se “buluceasca” la vaccinare?
  mie una, mi se pare manipulare de-a dreptul!

  o
  Vintila Mihailescu

  Nu am date statistice, dar, din cite imi amintesc, in majoritatea cazxurilor nu s-a facut diferentierea intre cei care au fost victima directa a gripei porcvine si cei la care aceasta a potentat doar afectiuni deja existente. Aceasta nediferentiere este, cred, in sine una foarte grava, deoarece intretine confuzia si frica irationala.

  *
  Întrebarea nr. 19 pietonulrevoltat

  Anual, mor mai multi oameni in accidente rutiere decat din cauze precum acest virus gripal.
  La TV vedem zilnic (aproape) astfel de stiri, inclusiv atunci cand sunt implicate vedete/persoane foarte cunoscute, prezentate intr-un mod similar de dramatic.
  Si cu toate acestea NU vedem pe sosele mai putine accidente, mai putini soferi inconstienti…Cum explicati lipsa de transfer in acest caz si transferul excesiv in cazul vaccinarilor?

  o
  Vintila Mihailescu

  Absolut de acord cu ce spuneti, daca s-ar inventa un vaccin impotriva accidentelor de masina, fiti convins ca prezentarea mediatica a unui accident mortal in care sa fie implicata o persoana publica ar provoca un val similar de vaccinari. Dar, deocamdata, nu exista remediu pentru accidentele de masina, asa ca nu avem alta solutie decit sa ne expunem in continuare acestui risc asumat.

  *
  Întrebarea nr. 20 Cristina

  Exista vreun studiu, ce categorii de populatie se reped la vaccinare ? Cei saraci, care nu ar suporta un stres in plus, cei care se uita multe ore la TV ?
  In mod normal stirile despre cozi ar trebui sa-i tina acasa. Daca se anunta ca vaccinul e pe terminate ar trebui sa se panicheze iar.
  Sunt curioasa in cat timp scade efectul propagandei.
  Ar fi interesant de vazut cum reactioneaza oamenii la vestile despre cresterea preturilor, care erau pe cand nu s-au vazut, azi le vedem si nu sunt :)

  o
  Vintila Mihailescu

  Nu exista un astfel de studiu, dar din cite s-a putut vedea la TV, cei mai multi sint din categoria pensionarilor. Adica, cea mai fragila categorie sociala din Romania si cea mai preocupata de propria sanatate. Explicatia ar fi deci, probabil, ca aceasta panica a prins mai bine la aceasta categorie, deoarece batrinii sint oricum cei mai afectati si preocupati de riscul de imbolnavire/moarte. Un studiu mai aprofundat ar fi insa interesant.

  *
  Întrebarea nr. 21 AB

  1. Puteti defini mai clar rolul canalelor media – in special televiziuni – in promovarea campaniei de vaccinare AH1N1
  2. Cum priviti promovarea intereselor (financiar / comerciale) ale companiilor farmaceutice care detin vaccinuri antigripale de catre aceleasi canale media?
  3. Ce instrumente detine cetateanul / societatea pentru a responsabiliza aceste vehicule de informare pentru consecintele actiunilor lor?

  o
  Vintila Mihailescu

  1. Canalele media ar treui sa ofere informatie competenta, si nu doar informatie factuala. Informatie competenta inseamna, in acest caz, apelul la specialisti capabili sa explice pe intelesul tuturor problema in detaliile sale. Ceea ce nu s-a intimplat.
  2. Pe de alta parte, nu am impresia ca in cazul media romanesti a avut loc o colaborare explicita sau implicita cu companiile farmaceutice, ci doar una accidentala: in cazul de fata media a facut publicitate gratuita si involuntara.
  3. In ceea ce priveste instrumentele de care dispune cetateanul, ele se cheama spirit civic si dezbatere publica. Dar despre aceste doua subiecte m-am pronuntat in raspunsurile anterioare.

  *
  Întrebarea nr. 22 marian_c

  Eu m-am vaccinat astazi.

  Am vrut sa ma vaccinez incepand din noiembrie.
  Locuiesc in provincie si ar fi trebuit sa merg la Bucuresti, sa explic de ce vreau vaccinul, etc.

  La medicul de familie nu s-a putut pana astazi.
  Moartea lui Toni a miscat si birocratia, nu-i asa?

  o
  Vintila Mihailescu

  Pina la acest tragic eveniment, vaccinarea a fost mai degraba boicotata in opinia publica, drept care si mecanismele care trebuia sa asigure vaccinarea au ramas in stand-by si au ruginit. Afluxul brusc de populatie, aveti dreptate, a pus in miscare si birocratia. Dar se pare ca a existat totusi si o pregatire anterioara, alfel sistemul nu ar fi facut fata.

  *
  Întrebarea nr. 23 cdr

  De ce nimeni nu se teme sa-si vaccineze copilul la nastere , la 2 luni..4 luni ..etc (cine are copii stie cate vaccinuri se fac ) ?
  De ce acest vaccin antigripal a starnit atatea controverse?
  De ce gripa ( AH1N1 sau sezoniera) nu poate fi prevenita ca multe alte afectiuni pentru care ne vaccinam copii fara nici o teama?
  De ce…

  o
  Vintila Mihailescu

  Vaccinurile pe care le facem cu totii in copilarie corespund unor boli “clasice”, cu care ne-am obisnuit cu totii iar vaccinarea a devenit un ritual, ca si botezul. In cazul acestei familii de gripe, cunostintele sint mult mai putine si controversate, astfel incit si atitudinea populatiei este mult mai confuza si controversata. Ceea ce, in final creeaza un mediu propice instalarii unei temeri generice si irationale, cu reactii imprevizibile.

  *
  Întrebarea nr. 24 ispy

  Eu cind ma uit la televiziunile romanesti nu cred nimic din ce aud. Este normal?

  o
  Vintila Mihailescu

  Cineva spunea ca “Vad, deci nu cred. Dar gindesc”. Va recomand acelasi lucru.

  *
  Întrebarea nr. 25 George Visan

  1. Domnule Vintilescu cum explicati dumneavoastra industria de zvonuri si teorii ale conspiratiei create in jurul vaccinarii in cazul Romania?
  2. De curand am fost socat de un medic roman care explica refuzul de a se vaccina prin faptul ca vaccinele nu au nici un efect iar ca Dumnezeu ar interzice utilizare lor. Cum poate un medic sa exprime o asemenea opinie? Uitati aici linku http://saccsiv.wordpress.com/2010/01/09/actorul-toni-tecuceanu-a-murit-intr-adevar-de-gripa-porcina/.
  De mentionat ca aceasta postare sta de cateva zile in primele 5 postari in limba romana de pe wordpress.

  o
  Vintila Mihailescu

  Aceasta reactie intra in aceeasi categorie cu cele impotriva avortului ca fiind nenaturale si impotriva vointei lui Dumnezeu. Mi se pare mai grav ca acest bigotism vine din partea unui om de stiinta.

  *
  Întrebarea nr. 26 cris

  Eu traiesc in Spania si aici nu se mediatizeaza nici pe jumatate gripa porcina,aproape ca nici nu i se mai da importanta,de fapt e o gripa ca oricare alta(se moare si din gripa comuna!),in schimb in Romania se produce o isterie generala in jurul acestui subiect,de ce? Pt. ca suntem o societate labila,foarte usor influentabila,credem ca orice zboara se mananca…am vazut ce s-a intimplat si la alegeri,nu-i asa?

  o
  Vintila Mihailescu

  Nu cred ca media romaneasca a prezentat gripa porcina mult mai mult decit alte tari, dar cred ca populatia Romaniei este mult mai expusa necritic la informatia mediatica.

  *
  Întrebarea nr. 27 Cosmin

  Salutare,

  Nu sunt avocatul nimanui, incerc doar sa-mi adun ultimele farame de gandire critica cu care am iesit din facultate. Asadar:

  Sunt putin plictisit de vesnicele argumente care abunda de cand s-a lansat noua gripa, colectia toamna-iarna 2010: le stiti, le repeta obsesiv cei usor coruptibili pe forumuri – e manipulare, e conspiratie, e industria farmaceutica, e legata cu criza, nu va vaccinati, vom muri.

  Oameni bun, traind in era Internetului – era in care de-abia pasim – trebuie sa intelegem ca e foarte usor sa intoxici si sa devalorifici pareri ale expertilor, daca vrei. Pe orice coclau virtual poti comenta, iar comentariul unui doctor, sa spunem, e egal cu cel al oricarui paranoic neinformat. Asta e frumusetea democratizarii pe care o aduce Internetul, dar sa nu deviem.

  Sper ca mesajul meu sa nu fie categorisit ca spam, caci voi raspandi niste linkuri, ca sa vorbim despre fapte. Linkurile sunt esente spatiului virtual in care ne aflam.

  [PDF] – http://ecdc.europa.eu/en/healthtopics/Documents/0911_Pandemic_Influenza_(H1N1)_QA_on_Vaccines_and_Vaccination_Experts.pdf

  Daca aveti nevoie de context – http://en.wikipedia.org/wiki/Vaccine si http://en.wikipedia.org/wiki/Vaccine_controversy

  Nu-nteleg de unde controversa cu vaccinul – pe ce anume se bazeaza exact detractorii acestuia, si mai ales, de cand e toata lumea experta in virusologie si toate cele? Eu nu mi-am facut vaccinul pentru ca suspectez ca am avut deja noua gripa si sper c-am dezvoltat si niste anticorpi [am zacut o saptamana in vara, cand eram in Spania si inca vreo 2 saptamani in toamna, in Bucuresti]

  Din pacate ratiunea, sau capacitatea de a face uz de ea, e over-rated – scuzati-mi englezismul. Eu inteleg ca e foarte usor si seducator sa cazi in paranoia sau in teorii ale conspiratiei – dar pe bune, chiar asa credeti voi ca cineva sta acolo sus si se gandeste cum sa va omoare? Mass-media ar trebui sa faca un interviu cu cei de la Cantacuzino care sa explice pe larg care-i faza cu vaccinul.

  o
  Vintila Mihailescu

  Absolut de acord ca media ar fi trebuit sa insiste mai mult asupra unor interviuri profesioniste cu specilistii de la Cantacuzino. In masura in care astfel de interviuri au avut loc, ele au fost inundate in conotatii politice neavenite in acest context. Din pacate, ideea insasi de specialist este intr-un mare declin in societatea romaneasca. Iar daca acest lucru nu poate si nici nu trebuie sa fie controlat in cimpul internetului, ar putea sa fie promovat in mass-media.
  Din acest punct de vedere, un redactor de la BBC imi povestea ca principala diferenta intrei ei si noi nu este comercialul si fuga dupa rating, ci ca ei isi asigura acest rating avind cite o lista de specialisti pentru fiecare problema, in timp de noi avem o singura lista de persoane publice pentru orice tema.

  *
  Întrebarea nr. 28 mihai

  Domnule Mihailescu, este acesta un simplu caz de “isterie de grup” sau putem privi acest eveniment in relatie cu alte “crize si dezbateri” din ultimii ani (vaccinarea hpv, legile educatiei, problema rromilor, etc) pentru a trage niste concluzii privind starea de fapt a societatii in care traim?
  Eu sunt de parere ca noi, ca popor, trecem printr-un proces unic si irepetabil de invatare a propriei identitati. Am inceput timid sa cautam raspunsuri la tot felul de intrebari fundamentale pe care multe popoare le-au rezolvat de ceva timp. Suntem in faza in care ne definim si inventam singuri limitele, moralitatea si principiile societatii in care traim. Pentru ca nu esta inca foarte clar in ce si pe cine sa credem, unde poate fi gasita o sursa de incredere pentru opinia publica, apar aceste situatii de “deruta/dezorganizare” cum este si cazul vaccinarii anti-gripale. Eu cam asa imi explic aparentul haos din mediul meu inconjurator, dar s-ar putea sa gresesc si atunci va rog sa ma corectati, pentru ca si eu, ca si altii am pierdut putin nordul.
  Va multumesc si sper sa va auzim mai des ca formator de opinie in viata publica.

  o
  Vintila Mihailescu

  Categoric nu este vorba despre o simpla “isterie de grup”. Ci despre ceea ce sociologii ar numi fenomen structural, adica o boala de societate in care evenimentul de fata nu este decit un simptom. Altfel spus, aceasta intimplare se leaga si de alte temeri si incertitudini ale societatii romanesti – dar nu numai. Cred ca intreaga lume post-moderna se afla intr-o oarecare “criza de identitate”, noi avind doar unele motive in plus pentru a trai mai dramatic aceasta criza. Traim cu totii intr-o lume care-si schimba reperele intr-un ritm necunoscut pina acum, astfel incit generatia de 30 de ani nu o mai intelege pe cea de 20 de ani, asa ca ce sa mai vorbesc de generatia mea… Toate aceste schimbari sint tot atitea provocari care genereaza tot atitea temeri. E mult mai greu sa-ti gestionezi frica decit sa-ti gestionezi convingerile. Iar in prezent fricile sint mai numeroase decit convingerile.

  *
  Întrebarea nr. 29 Axul

  1. Cu tot respectul pentru dl. Mihailescu, cat de indreptatit este un antropolog sa se pronunte pe o tema de sociologie?
  2. Referitor la subiectul propus: mai poate fi ceva de discutat pe o tema de comportament clasic al multimilor?
  3. Intrebare: Modul in care s-a mediatizat moartea actorului poate fi considerat ca fiind “propaganda”?
  Intrebare bonus: Care este certitudinea cauzei decesului lui TT?

  o
  Vintila Mihailescu

  1. Va las pe dvs. sa aflati
  2. Nu este un caz clasic de psihologie a multimilor, ci un caz foarte “post-modern” si e de discutat care sint particularitatile unui astfel de caz.
  3. Nu cred, dar poate avea un efect comparabil cu cel al unei propagande

  *
  Întrebarea nr. 30 bosonel

  Anume continuitate in istorie a acestui mod isteric de a reactiona la diversi factori externi pentru poporul roman?

  Putem spune ca aceasta reactie irationala ne cracterizeaza ca natie?

  Va multumesc pentru eventualul raspuns.

  o
  Vintila Mihailescu

  Exista o continuitate in istorie a unor astfel de reactii irationale la frica (exista biblioteci intregi despre frica in Occident), dar nu este apanajul societatii romane. Exista si alte societati care nu pot fi banuite de subdezvoltare (ca Japonia), care au reactionat si mai masiv decit romanii la acest tip de evenimente.

  *
  Întrebarea nr. 31 Tina Voinea

  Eu, la auzul vestii mortii actorului, am facut o criza de panica si, pentru ca eram racita oricum, am plecat de urgenta la Matei Bals pentru un control de diagnostic.
  M-am mai linistit dupa ce am primit vestea ca nu este vorba despre gripa noua. Am privit pneumonia cu care ma alesesem ca o “mana cereasca”. Cum va explicati aceasta reactie “de aparare” a organismului indusa de o tragedie ca oricare alta… doar auzim de morti de gripa noua in fiecare zi? Sa fie oare o explicatie faptul ca, in acest caz, era vorba despre o persoana mai cunoscuta, mai “umanizata” cumva?
  Multumesc.

  o
  Vintila Mihailescu

  Cazul dvs, poate fi considerat explicatia generica a ceea ce s-a intimpla zielele acestea in Bucuresti. Toti cei care s-au inghesuitsa-si faca rapid vaccinul au fost cuprinsi de o criza de panica similara cu a dvs., iar moartea lui Toni Tecuceanu a fost probabil declansatorul in masura in care mass-media ne-au obisnuit cu impresia ca o persoana care apare la TV este mai reala decit o persoana obisnuita si, ca atare, si noi trebuie sa luam in serios aceasta realitate.

  *
  Întrebarea nr. 32 Adrian Porumb

  Care ar fi in opinia Dvs alegerea rationala sau cea optima in acesta situatie?

  o
  Vintila Mihailescu

  Singura “alegere rationala” pe care o vad in acest caz ar fi informarea competenta. Dar nu stiu exact de unde as putea sa o obtin…

  *
  Întrebarea nr. 33 cora

  Vaccinul este o metoda de prevenire disputata de medici. in plus, toata lumea stie ca vaccinul contine microorganisme cauzatoare de boala. Asta poate fi una din cauzele pentru refuzul general initial de a se vaccina. ce credeti? eu speculez. pot fi trasate atat de clar cauzalitati, fara testare pe teren? antropologia isi permite asta mai mult decat sociologia?

  o
  Vintila Mihailescu

  Nici antropologia si nici sociologia nu pot spune ceva despre gripa si/sau vaccin. Dar pot sa analizeze ceea ce produc acestea in imaginarul social. Iar ceea ce s-a intimplat zilele acestea s-a petrecut in acest imaginar social si nu in structura biologica a gripei sau a vaccinului.

  *
  Întrebarea nr. 34 iopopescu

  Se cunosc deja in lumea intreaga posibile efectele negative a numeroase vaccinuri, dintre cele mai banale si mai testate. Nu ma refeer la inceputurile vaccinului contra poliomielitei, care a lasat in urma paralitici iremediabili, dar la deja “traditionalele” vaccinuri contra bolilor copilariei, care au marcat intreaga viata a unora cu efecte psihice, cum ar fi cele cu profil autistic. Exista scoli de medicina care lupta impotriva vaccinariloe, si oricum, ele nu mai sunt obligatorii nicaieri in lume. In aceste conditii, cozile la vaccinare sunt efectul necunoasterii, sau al unui altruism eroic i.e. neimbolnavirea celor din jur?

  o
  Vintila Mihailescu

  Vaccinurile “traditionale” au avut timp sa fie testate, iar riscul lor este evaluat statistic. Si, de cele mai multe ori, asumat (e bine, nu e bine – nu stiu). Vaccinul despre care vorbim in cazul de fata nu a avut timp sa fie testat, air boala la care se refera este rezultatul unor mutatii genetice recente, si ele prea putin cunoscute. Cele intimplate recent par a fi, deci, efectul combinat al unei necunoasteri, a unei frici induse de aceasta necunoastere si al unui optimism la fel de irational ca “poate foloseste”.

 29. Othelo said

  am January 12 2010 @ 2:36 pm

  Boecklin, Laur, si altii. Fratilor, incercati sa va informati cu priviere la continutul adjuvantilor acestor vaccinuri. Timerosalul de mercur si schelina care sunt peste nivelul admis sunt deosebit de toxici, chiar mortali, dar actioneaza lent, este adevarat ce se sspune in articol ca efectele se vor vedea peste un an. Urmariti peste un an, un an si ceva pe cineva cunsocut care s-a vaccinat acum, si mai vorbim dupa aceea. Iar teoria conspiratiei este demult practica a conspiratiei. Si cred ca selectia se va face si dupa nivelul de inteligenta pana la urma. Unii pariaza pe rosu, altii pe negru, vom vedea rezultatele mai curand decat credeti.
  Cautati cartea Dr in medicna Louis de Brouwer intitulata “Vaccinarea, eroarea secolului XX”, este vorba de poate cel mai reputat microbiologist din lume, sau pe youtube interviurile cu Vania Atudorei, un medic roman care colaboreaza cu ONU si OMS si este directorul unei mari companii farmaceutice canadiene. Cu atat mai mult toata stima ca are curajul sa spuna lucrurilor pe nume. Si asta ca sa va dau doar 2 exemple. legat de practica conspiratiei, inca o data:
  Primul este cu Aaron Russo, fost membru al elitei, intervievat de Alex Jones, este doar un fragment de 10 minute si subtitrat in romana. De remarcat ca Aaron Russo a murit de cancer la cateva luni dupa acel interviu.

  http://saccsiv.wordpress.com/2009/02/20/documentare-celebre-interviul-luat-de-alex-jones-lui-aaron-russo-subtitrare-in-limba-romana-si-o-analiza-a-sa/

  Tot legat de practica conspiratiei, uite ce declara fosta premiera pakistaneza si candidata la presedentie Benazir Buttho lui David Frost. Ea da un raspuns foarte interesant la 6’10”. Asta apropos de cum se scrie istoria. Ce ne servesc ei “oficial” si ce se intampa cu adevarat (este in engleza, din pacate nu este subtitrat, dar cele cateva cuvinte sunt usor de inteles):

  http://www.infowars.com/articles/world
  /pakistan_bhutto_said_osama_bin_laden_was_dead.htm

  La cateva luni de la acel interviu, la o a doua incercare de asasinat asupra ei, Benazir Buttho a fost ucisa, ca si Gandhi si fiica sa pe vremuri.

  Nu in ultimul rand, iata ce spune intr-o interventie la TV J.F. Kennedy (nu este subtitrat, un fragment de 1’45”). Dupa cateva zile este asasinat la Dallas.

  http://www.youtube.com/watch?v=_WSGwnz7XpY

  Nu in ultimul rand, ca sa intelegi sa suntem deja in razboi:

  http://saccsiv.wordpress.com/2009/03/18/pietrele-indrumatoare-din-georgia-georgia-guidestones-si-directiva-unui-maxim-de-500-milioane-de-locuitori-pe-planeta/

  si foarte interesant un mason de gr 33 (de fapt iluminat)care a dezertat, cutremuratoare povestea lui. Interviul este mai in josul paginii la
  http://fymaaa.blogspot.com/2009/08/interviu-cu-leo-zagami-26082009.html

  Si toate cu exceptia lui Keneddy si Bhuto sunt sibtitrate in romana.

  In alta ordine de idei, sunt si eu de acord cu diversitatea de pareri, dar aici nu suntem nici la un meci de fotbal, nici la o analiza politica sau economica. Dovezile sunt coplesitoare si vin in general de la profesionisti (medici, militari, jurnalisti independenti) persoane etice care au pus interesul comun in fata celui personal, si care nu au de castigat financiar sau social prin astfel de dezvaluiri, ba din contra isi pun viata in pericol (si chiar au murit o parte dintre ei) inclusiv pentru cei “adormiti”. Astea sunt deja chestiuni de viata si de moarte privind destinul intregii planete, nu doar la Romaniei, si nu isterii paranoide cum ar vrea unii sa creada.Iar cei care nu inteleg treaba asta, nu au decat sa se duca si sa doarma in continuare, treaba lor. Oricum ei nu au argumente, prefera sa puna botul la minciunile lui Cercel si ale altora ca el, atunci sa fie sanatosi ca vor avea nevoie de sanatate cand ea va deveni doar o amintire frumoasa.
  Macar primul dintre link-uri sa il accesati (tine doar 10 minute) si poate dupa aceea va va interesa si restul.

 30. obiectiva said

  am January 12 2010 @ 3:53 pm

  daca ma vaccinez si mor de la reactia postvaccinala, mi/am facut/o cu mana mea. daca mor de gripa porcina, e vina DOMNULUI!!!

 31. Tiberiu said

  am January 12 2010 @ 5:23 pm

  Ascultati acest interviu al profesorului VANIA ATUDOREI, microbiolog, specialist de top in Canada, care vorbeste despre companiile farmaceutice si interesele lor:

  http://www.trilulilu.ro/eusiatat/75ea72d6bed8fe

  Absolut remarcabil.

 32. Boecklin said

  am January 12 2010 @ 5:40 pm

  …imi vine in minte o istorioara: in perioada evului mediu, populatia de origine evreiasca a suferit cel mai putin de pe urma ciumei. explicatia gasita?…respectarea traditiilor: imbaierea, aerisirea camerelor, consumul de lapte si branza numai atunci cand nu consumau carne, curatirea hambarelor pentru a nu favoriza inmultirea sobolanilor, etc.

  Acum cativa ani in Ro, se punea problema nitratilor din apa. Medicii au recomandat reducerea consumului de carne, in special conservata. Daca va uitati pe aproape orice produs de carne ambalat, se vede: conservant – nitrat de sodiu. Pentru mine, recomandarea medicilor mi s-a parut cel putin de bun simt.

  In cazul gripei porcine, aviare sau a oricarei gripe se recomanda in primul rand pastrarea unei igiene personale corespunzatoare si nu in ultimul rand curatenia si aerisirea caselor/birourilor. Corelati acest fapt cu statisticile oficiale si cele simtite in autobuze: Ro – tara cu un consum foarte redus de sapun, pasta de dinti, etc. Din recomandarile medicilor am retinut faptul ca este bine sa consumi multe fructe si legume pentru intarirea organismului.

  In traditia noastra sunt cel putin cateva posturi crestinesti. Nu stiu daca acestea coincid sau nu cu perioadele de maxim ale gripelor de tot felul.

  …Despre vaccinare, este decizia fiecaruia in functie de convingerile sale. Recunosc insa faptul ca nu-mi surade ideea cozilor, aglomeratiilor in astfel de perioade “sensibile”. Parca, parca, riscul de a lua o gripa chiar si normala, creste.

  Va doresc tuturor sanatate!

 33. Catalin said

  am January 12 2010 @ 7:15 pm

  Cam asta ziceam si eu pe blogul meu.
  http://catalinro.blogspot.com

 34. avatar said

  am January 12 2010 @ 9:33 pm

 35. www.vrajitorul.eu/ said

  am January 13 2010 @ 11:54 am

  INTRATI PE http://www.vrajitorul.eu/ – Magia afacerii dvs.
  informatii utile >> http://www.vrajitorul.eu/aplicatia/aplicatia.html

 36. asistentapentruconsumatori.ro said

  am January 13 2010 @ 11:54 am

  Reclamati abuzurile la care sunteti supusi la office@asistentapentruconsumatori.ro

  Lupta noastra a celor de la Asociatia http://www.AsistentaPentruConsumatori.ro se duce impotriva abuzurilor la care sunt supusi consumatorii romani.
  Pentru asta avem nevoie ca voi, sa ne scrieti despre fraudele sau abuzurile la care sunteti supusi de catre comercianti sau autoritati.
  Noi preluam sesizarile voastre si ne luptam pentru ca drepturile sa va fie recunoscute.

  TOT CE AI DE FACUT ESTE SA NE SCRII LA ADRESA office@asistentapentruconsumatori.ro

 37. Nu sunt de porc, dar sunt racita | Transilvania sex said

  am January 13 2010 @ 3:30 pm

  […] de aici c? totu?i nu a murit de grip? porcin?. Bine c? acum to?i se gr?besc ca oile din turm? s? […]

 38. obiectiva said

  am January 13 2010 @ 7:00 pm

  @Boecklin. sa mori tu? evreii sunt cei mai nespalati.. va spun cazuri concrete.. am trait 4 ani cu unul.. daca il lasam de capul lui, traiam intre sobolani, viermi si gandaci… praf, mizerie… astia nu se spala si nu curata, ca le fug banii din borseta.

 39. elviratos said

  am January 13 2010 @ 9:49 pm

  o explicatie importanta ,lipsa in conversatia pro vaccinare a celor care apar pe sticla:
  daca vaccinul este la fel ca toate vaccinele antigripale de pana acum,doar cu un adaos de tulpina din actualul virus porcin(astfel introducandu-se in organism o cantitate mica de mercur)sa intelegem ca aceasta cantitate mica de mercur s-a administrat SI PANA ACUM in restul vaccinelor antigripale SAU DOAR in actualul vaccin.
  Sper sa aflu inainte de ….

 40. Othelo said

  am January 16 2010 @ 10:34 pm

  Elviratos,
  Nu pot sa iti raspund cu certitudine, dar se pare ca nu s-a introdus temirosalul de mercur, nici schelina in vaccinurile de gripa obisnuita, ceea ce nu inseamna ca nu o vor face de acum inainte. O parere personala: Nu te mai vaccina deloc impotriva nici unei gripe. Apa sarata pe nari sau gargara, usturoi, un catel in fiecare seara sau in ce perioada a zilei doresti si nu se lipeste garantat de tine. Pot sa iti spun asta pentru ca nu am facut nici o gripa de copil, de acum 30 de ani. De atunci cateva raceli rebele si usoare, dar niciodata gripa.

 41. Afacerea CantGrip. Romani vaccinati de doua ori. Legatura cu privatizarea Institutului Cantacuzino. Afaceri cu sanatatea romanilor | Urban Iulian said

  am January 17 2010 @ 3:12 pm

  […] Bataie de joc : Toni Tecuceanu NU a murit de gripa porcina (40)Senatorul Iulian Urban refuza vaccinarea (37)Un senator acuza ! Apel catre romani : NU va vaccinati la mall, in pasaje, pe strada ! Josnicia si ilegalitatea isteriei vaccinarii (30)Ce pot face sa scap de colegii care fumeaza la locul de munca ? (25)Asociatia PRO-VITA a depus plangere penala impotriva secretarului de stat Streinu-Cercel , pe tema isteriei vaccinarii (22)Contrapropunere la transformarea Casei Poporului in Mall! (21)Zeii au facut macel, s-au distrat omorand mistretii; carnea cu trichineloza urma sa fie aruncata caminelor de copii si batranilor (19)Bataia de joc din jurul mortii lui Toni Tecuceanu.. scrisoarea fratelui sau, Paul… facuta publica pe internet si in ziare.. (16)Frustare maxima a unui ziarist aparator al vaccinurilor : " Ce parare aveti d-le Urban ca presedintele Basescu s-a vaccinat ?" (16)Medicii cer lamuriri de la senatorul Iulian Urban, fata de haosul provocat de circulara ilegala a lui Cercel (15) var so = new SWFObject(“http://www.urbannews.ro/libz/flash/600.swf”, “mymovie”, “160”, “600”, “8”, “#ffffff”); so.write(“flashcontent”); var so = new SWFObject(“http://www.urbannews.ro/libz/flash/urbicid/780×90.swf”, “urban_banner”, “500”, “90”, “8”, “”); so.write(“urban_banner”); var so = new SWFObject(“http://www.urbansiasociatii.ro/img/swf/creante780x90.swf”, “mymovie2″, “500”, “90”, “8”, “”); so.write(“creante_banner”); […]

 42. AMBASADORUL SUA despre afacerile lui Streinu Cercel: Fondurile “anti-SIDA” alimenteaza mafia. Scenariul se repeta cu vaccinul “anti-aviara” si “anti-porcina”. TUNURI de sute de milioane de euro. | Urban Iulian said

  am January 18 2010 @ 3:54 pm

  […] Bataie de joc : Toni Tecuceanu NU a murit de gripa porcina (41)Senatorul Iulian Urban refuza vaccinarea (37)Un senator acuza ! Apel catre romani : NU va vaccinati la mall, in pasaje, pe strada ! Josnicia si ilegalitatea isteriei vaccinarii (31)Ce pot face sa scap de colegii care fumeaza la locul de munca ? (25)Asociatia PRO-VITA a depus plangere penala impotriva secretarului de stat Streinu-Cercel , pe tema isteriei vaccinarii (25)Contrapropunere la transformarea Casei Poporului in Mall! (21)Scrisoare de la un om care va face infarct in curand si un raspuns sincer (21)Zeii au facut macel, s-au distrat omorand mistretii; carnea cu trichineloza urma sa fie aruncata caminelor de copii si batranilor (19)Paradoxul lui Icar s-a produs; PDL a suferit un esec dezastruos; Cine isi asuma infrangerea ? Batman, Batman…. (19)Frustare maxima a unui ziarist aparator al vaccinurilor : " Ce parare aveti d-le Urban ca presedintele Basescu s-a vaccinat ?" (18) var so = new SWFObject(“http://www.urbannews.ro/libz/flash/600.swf”, “mymovie”, “160”, “600”, “8”, “#ffffff”); so.write(“flashcontent”); var so = new SWFObject(“http://www.urbannews.ro/libz/flash/urbicid/780×90.swf”, “urban_banner”, “500”, “90”, “8”, “”); so.write(“urban_banner”); var so = new SWFObject(“http://www.urbansiasociatii.ro/img/swf/creante780x90.swf”, “mymovie2″, “500”, “90”, “8”, “”); so.write(“creante_banner”); […]

Comment RSS · TrackBack URI

Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: