Propunere legislativa care limiteaza valoarea penalitatilor ce pot fi cerute romanilor de catre furnizorii de servicii si interdictia de folosire a clauzei riscului reputational

Tweet this

http://www.www.www.urbaniulian.ro/?p=37015
Reclamati abuzurile la adresa office@asistentapentruconsumatori.ro sau la adresa: iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


13 Comentarii pana acum»

 1. ”Ne iau casa pentru 580 de lei” | Urban Iulian said

  am January 7 2010 @ 3:18 pm

  […] Cotidianul la Vox Publica. Cernahoschi-SRI, agenta de birou a lui Buscu-RAAPPS de la Catavencu-KGBPropunere legislativa care limiteaza valoarea penalitatilor ce pot fi cerute romanilor de catre furn…Cum ajungi infractor din cauze proceselor verbale intocmite pe ascuns de politieENEL terorizeaza […]

 2. dragos said

  am January 7 2010 @ 3:20 pm

  Felicitari si multumiri dle senator pentru aceasta propunere legislativa !

 3. asistentapentruconsumatori.ro said

  am January 7 2010 @ 3:35 pm

  Reclamati abuzurile la care sunteti supusi la office@asistentapentruconsumatori.ro

  Lupta noastra a celor de la Asociatia http://www.AsistentaPentruConsumatori.ro se duce impotriva abuzurilor la care sunt supusi consumatorii romani.
  Pentru asta avem nevoie ca voi, sa ne scrieti despre fraudele sau abuzurile la care sunteti supusi de catre comercianti sau autoritati.
  Noi preluam sesizarile voastre si ne luptam pentru ca drepturile sa va fie recunoscute.

  TOT CE AI DE FACUT ESTE SA NE SCRII LA ADRESA office@asistentapentruconsumatori.ro

 4. www.vrajitorul.eu/ said

  am January 7 2010 @ 3:36 pm

  INTRATI PE http://www.vrajitorul.eu/ – Magia afacerii dvs.
  informatii utile >> http://www.vrajitorul.eu/aplicatia/aplicatia.html

 5. maria said

  am January 7 2010 @ 4:13 pm

  felicitari! o idee buna! mult succes!

 6. politika said

  am January 7 2010 @ 4:39 pm

  Aceasta lege ar trebui sa opereze si in relatia contribuabililor cu statul.
  De fapt penalitatile de intarziere si celelalte taxe pe care le ia statul in cazul intarzierilor de plata ar trebui reduse substantial sau eliminate deoarece reprezinta O RUSINE.
  In masura in care statul roman are datorii la firmele private de peste 2,5 miliarde euro (pentru care nu plateste nici o penalitate) iar acesti bani au in spate MUNCA EFECTIV PRESTATA si MATERIALE , statul roman ia penalitati de intarziere (de citeva ori mai mari decit valoarea unui credit de debit !!! luat dintr-o banca pentru acoperirea valorilor neincasate) iar sumele percepute sunt TAXE si IMPOZITE (mai concret “taxa de smecher”) deci nu reprezinta bunuri sau munca !
  Daca este CRIZA , statul roman trebuie sa stie ca ESTE PRINCIPALUL VINOVAT pentru starea de criza, trebuie sa-si asume raspunderea ca a luat cea mai mica nota in privinta masurilor de combatere a crizei si pentru protectia firmelor si persoanelor … iar CRIZA ESTE PENTRU TOTI.
  Actiunea pe care o face statul roman atunci cind face REGULI PENTRU ALTII, dar care nu opereaza “in oglinda” si in relatia public-privat este de fapt O RUSINE. Nu s-a schimbat inca conceptul comunist de tip “ce e al tau e si al meu iar ce-i al meu e numai al meu” .
  Vreau sa vad si eu un mic-mic progres (conceptual) fata de 1989. Vreau sa simt ca am evoluat si spiritual nu doar in acte, nu doar in “scriptele” politice.

  Art.9 de ce nu se aplica si in privinta taxelor si impozitelor catre stat ? (desi suna sinistru atunci cind mentioneaza ca “nu poate depasi de doua ori valoarea … ” ; de bun simt era “… pana la concurenta valorii …” deoarece pagubitul daca ajunge sa incaseze dublul valorii pe care o avea de incasat, poate sa-si acopere toate pierderile. Prin Art. 9 se legalizeaza ca pagubitul sa poata primi DE TREI ORI VALOAREA … dar NU SI IN RELATIA CU STATUL!

  Legea Romana este facuta pentru plebei, pentru pu**me nu pentru institutiile statului. Cei care lucreaza (inca) acolo sunt undeva sus-sus de tot, in “turnul de fildes” departe de norod.

 7. www.magazinterapeutic.ro said

  am January 7 2010 @ 6:08 pm

  felicitari si va sustin ! trebuie sa le aratam profitorilor si neme4rnicilor c anu isi pot bate joc cum vor de banii nostri, sa aiba respect pentru clienti nenorocitii !

 8. Rusu Dumitru said

  am January 7 2010 @ 9:15 pm

  Firma mea a contractat un credit cu ipoteca, de la BCR, pentru achitarea ultimei transe a unui nou sediu social. Firma mergea bine, din ce in ce mai bine, am vrut sa angajez 3 persoane . . .In Decembrie 2008 am platit statului roman (ca si TVA, desi la plata avansului initial achitat in 2007 am beneficiat de TAXAREA INVERSA) cca. 19.500 EUR ! Pentru ei platesc dobinzi mari catre banca creditoare. Pe de alta parte, nu am avut bani sa platesc taxele si impozitele – conform impozitului minim – aferente trim. III/2009.
  Astfel IMM-urile dispar, cu ele dispar banii catre buget, salariatii bugetari sunt dati afara caci nu mai sunt bani pentru salariile lor . . . Aici a ajuns tara, dupa atita incompetenta, furturi, imoralitate, nedreptati de toate felurile (pensii nerusinate, promovari pe baza de nepotisme etc. etc.). Si cite as mai avea de spus . . .
  SA TRAITI BINE !

 9. bodo - VAI ! PE CINE AM VOTAT !!! adica ati votat! said

  am January 7 2010 @ 10:05 pm

  Pe cine ati votat dragi romani.

  Ati votat cu Basescu. Asta o credeti voi!

  De fapt ati votat pentru Bocalizarea Romananiei. Ati votat pentru ca tot Klanul-Klan Basescu si ai lui sa o duca bine. ATi votat nepotismul in conducerea tarii. Ati votat cu daramarea Romaniai prin punerea de NOI BIRURI, adica taxe: nu era dest ca era taxa FORFETAREA, acum o sa avem si puietii forfetarului, cum ar fi: taxa pe Fast-Foof, Taxa pe Dulciuri, Taxa pe AERUL RESPIRAT, taxa pe bauturi carbogazoase, taxa pe FERICIRE si multe altele pe care guvernul BOC ni le pregateste pentru anul acesta.

  Auzi ca el a facut curat in domeniul IMM-urilor! Ca inchiderea miilor de firme e un real SUCCES – a afirmat azi domnul Boc la stiri. Ca s-au inchis numai firme care nu mai aveau activitate (sic!). Pai Ba Boule, nu mai aveau activitate pentru ca a venit CRIZA la sfarzitul anului 2008 si i-ati pus voi pe butuci in 2009 dandu-le lovitura de GRATZIE cu acest FORFETAR.

  Ati inchis mii de fime si ati lasat someri mii de oameni pe drumuri. daca nu era taxa , aceste firme o mai duceau cumva de pe o zi pe alta. Mai lucrau ce le pica si omul angajat tot mai facea de o jumatate de salar. Dar asa, ce ati fakut? Ati pus oamenii pe drumuri. Nu mai au locuri de munca. Ce faceti domnilor guvernati? Ati mancat matraguna?

  Asa ca, nu va mirati de ce s-a format o asemenea “MONSTRUASA” COALITIE impotriva lui Basescu! S-a format cea mai larga coalitie din intreaga istorie a Romaniei impotriva unui singur om. Impotriva unui Dictator.

  De ce s-au aliat Liberarii cu Comunistii si Nationalistii cu Ungurii este pentru ca situatia e cu adevarat NOSOALA!!!!

  Este pentru ca ei si-au dat sema ca mai rau decat comunistii lui Geoana si Iliescu e pericolul Besescian. Acest Cancer ce a cuprin Romania incetul cu incetul si a incetosat mintile oamenilor facandu-i sa il voteze pe el – PATRIARHUL SALVATOR venit pe un Remorcher Alb sa ne salveze de balaurii Vanturenieni, Tariceni, Voiculestieni , Patricieni sau Vanghelieni.

  Asta ati votat, dragi compatrioti!

  Acum o sa dormiti linisti. Pentru ca

  afara ploua.

 10. Catalin HN said

  am January 8 2010 @ 1:28 am

  Felicitari, d-le Senator ! Mult succes !

 11. diana mihaela cotoi said

  am January 8 2010 @ 2:58 am

  Asta ar fi intradevar un proiect tare bun, ca judecator, i-am vazut pe oameni cum se zbat incorsetati in niste clauze contractuale ce prevad penalitati cu totul excesive! Unii nu si-au mai putut plati telefonul, ca in acest gen de litigii e jale mare, dar si pe la creditele de consum! Ce fac bancile si companiile de telefoane se numeste jaf la drumul mare! iar acum ca foarte multi au ramas si vor ramane si in continuare fara munca, jalea va fi si mai mare! Sincer, imi pare rau de ei, dar nu am cum sa-i ajut…au semnat contractul ala nenorocit, care devine astfel legea partilor! Stopati-l, daca puteti si nu sunt interese care sa se opuna votarii proiectului legislativ!

 12. JusticeMan said

  am February 24 2010 @ 8:35 am

  Mai domnule Urban !!! Cand o sa-ti dai seama ce penibil esti? Te mai crezi si mare jurist. Din ce parte a corpului ti-a venit aceasta idee cu “(2) Prevederile alin. 1) nu se aplica furnizorilor de servicii financiare .” si ” dublul sumei asupra careia sunt calculate”? Poate statul sa suporte aceste cuvinte? Ai auzit ca si statul este debitor? Din pacate nu prea poate fi executat. Asa ca, cine a mai ramas de executat? Ia spune tu ca esti mai destept. Trezeste-te, nu le fa jocul!!! Fii asa cum te stiam !!! Un pic mai bun.

 13. Bursucul Neprietenos said

  am May 26 2010 @ 2:01 pm

  si EUROLINE in ce categorie intra??? asa de curiozitate..

Comment RSS · TrackBack URI

Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: