Recuperatorii angajati de Vodafone iti hartuiesc vecinii ca sa platesi un debit inexistent

Tweet this

Domnul Mihai Panait s-a adresat Senatorului Urban Iulian si Asociatiei www.asistentapentruconsumatori.ro cu urmatoarea sesizare:


From: mihai panait
Date: 2009/12/16
Subject: Buna ziua
To: viorel.urban@gmail.com


In anul 2006 am primit de la CONNEX O FACTURA CAM UMFLATA AM LUAT LEGATURA TELEFONIC CU EI O OPERATOARE A SPUS CA ACEA CONVORBIRE ESTE INREGISTRATA AM EXPLICAT CA NU ARE CUM SA FIE DE PLATA O ASEMENEA SUMA SI CA PANA NU PRIMESC UN RASPUNS NU MAI ACHIT FACTURA AN LUNA IULIE A FOST SISTAT ABONAMENTUL .AM ANCEPUT SA PRIMESC DE LA EI TOT FELLUL DE SOMTATI DE PLATA CARE DUPA 2-3 LUNI AU INCETAT SA MAI VINA, IN ANUL 2008 AM PRIMIT DE LA O FIRMA TOPFACTORING SOMATIE CA AU CESIONAT DEBITELE RESTANTE LA DATA DE 21/12/2006 IN DATA DE 21/11/ 2009 AM PRIMIT DE LA ACESTIA CA AM DE PLATA SUMA DE 2.783,83 RON IN TERMEN DE 3 ZILE ,IERI 15/12/2009 O VECINA DE LA O ALTA SCARA DIN BLOC A FOST CONTACTATA DE CATRE O AVOCATA PE NUME ALINA ZAHARIA DIN PARTEA TOPFACTORING SI A FOST INTREBATA DACA MAI LOCUIESC LA ADRESA RESPECTIVA ,MENTIONEZ CA NR. DE TELEFON AL VECINEI A FOST LUAT DIN CARTEA DE TELEFON DUPA CUM A MENTIONAT RESPECTIVA AVOCATA\\ SUMA DATORATA CATRE CONNEX ERA AN JURUL A 3.000.000 LEI VECHI .ACUM VA ROG SA IMI RASPUNDETI SUMA RESPECTIVA NU AFOST PRESCRISA AVIND IN VEDERE CA AU TRECUT 3 ANI /VA MULTUMESC/---------- Forwarded message ----------
From: Horea Sangeorzan <avocat@asistentapentruconsumatori.ro>
Date: 2009/12/17
Subject: ASISTENTA PENTRU CONSUMATORI

Numar iesire: 727/17.12.2009


Stimate domnule Panait,

In legatura cu intrebarea dumneavoastra, va informam ca aveti dreptul sa formulati o notificare scrisa adresata acestei firme prin care sa ii informati asupra faptului ca, fara sa recunoasteti debitul, fara sa refuzati sa il platiti, aveti dreptul si doriti sa verificati validitatea restantei pe care dvs. se presupune ca o datorati.

Solicitati-le sa va raspunda in scris la urmatoarele intrebari:
- pentru ce fel de servicii/produse datorati acea suma de bani,
- sa va explice modul in care a fost calculata suma, cu defalcarea debitului principal fata de alte categorii de pretentii financiare cuprinse in totalul indicat,
- sa va trimita copii ale documentelor in baza carora aceasta firma pretinde ca datorati aceste sume de bani,
- sa va demonstreze ca dreptul de a pretinde suma de bani nu este prescris conform legilor romanesti in materie de prescriptie extinctiva,
- toate documentele sa va fie trimise avand mentiunea conform cu originalul si avand semnatura originala si stampila

Precizati-le faptul ca asteptati raspunsul impreuna cu documentele solicitate in termen de 30 de zile de la data primirii notificarii si, de asemenea, notificati-i ca, pana la data la care va vor trimite un raspuns scris insotit de documentele solicitate, nu doriti sa va mai contacteze telefonic, prin e-mail sau in vreo alta forma , in caz contrar urmand sa le cereti daune in Justitie sub acuzatia de hartuire si amenintare nefondata.

Daca nu va vor trimite raspunsurile scrise si documentele cerute in cele 30 de zile, veti prezuma faptul ca somatiile de plata au fost rodul unei erori, cerandu-le sa va stearga din baza lor de date, si incetarea oricaror alte proceduri impotriva dvs.

Conform Decretului 167/1958, art.3 termenul prescriptiei este de 3 ani, art. 7 prescriptia incepe sa curga de la data cind se naste dreptul de actiune sau dreptul de a cere executarea silita, art. 16 prescriptia se intrerupe (...) lit. c) printr-un act incepator de executare - este posibil ca datoria sa nu se fi prescris.

Trebuie ca cei care va cer banii sa dovedeasca faptul ca nu s-a prescris datoria.
Reclamati abuzurile la adresa office@asistentapentruconsumatori.ro sau la adresa: iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


Afisari: 1813

3 Comentarii pana acum»

 1. vrajitorul.eu said

  am December 23 2009 @ 1:36 pm

  INTRATI PE http://www.vrajitorul.eu/ – Magia afacerii dvs.
  informatii utile >> http://www.vrajitorul.eu/aplicatia/aplicatia.html

 2. asistentapentruconsumatori.ro said

  am December 23 2009 @ 1:36 pm

  Lupta noastra a celor de la Asociatia http://www.AsistentaPentruConsumatori.ro se duce impotriva abuzurilor la care sunt supusi consumatorii romani.
  Pentru asta avem nevoie ca voi, sa ne scrieti despre fraudele sau abuzurile la care sunteti supusi de catre comercianti sau autoritati.
  Noi preluam sesizarile voastre si ne luptam pentru ca drepturile sa va fie recunoscute.

  TOT CE AI DE FACUT ESTE SA NE SCRII LA ADRESA office@asistentapentruconsumatori.ro

 3. rodica said

  am April 14 2011 @ 10:49 am

  Buna ziua! In urma cu ceva ani sotul meu a incheiat 2 abonamente la vodafone . acum un an in februarie imi expira abonamentul pentru care luasem si un telefon am decis sa modific abonamentul nestiind ca acesta swe prelungeste pentru inca 2 ani . in iulie am decis datorita situatiei financiare sa intrerup acest abonament insa ma-m lovit de un refuz plus ca cei de la vodafone ma obliga sa platesc 220 de euro pentru nustiu ce (abonament platit in avans )ceva de genul ( mentionez ca nu aveam nici un aparat de la ei ) nu au vrut sa rezilieze contractul si nici eu sa platesc acea valoare . Am inchis telefonul si nu am mai platit abonamentul . Am facut numeroase sesizari pentru a inchide abonamentul , la un momet dat nici nu mai raspunde3au imi puneau muzicasa ascult.In augus a incercat si sotul meu sa renunte la abonament dar sa lovit de acelasi refuz plus o suma de plata pentru telefonul pe care il luase la abonament , pentru ca nu au vrut sa se incheie totul pe cale amiabila am decis sa nu mai platim . acum la 6 luni de la reziliere ca pana la urma au reziliat ei contractul primim o hartie de la o firma de recuperare CREDITEXPRES care imi trimite o hartie in care sunt trecute o hartie cu datorii ( plati facturate, plati nefacturate servicii neachitate)ce ma sfatuiti sa fac . Va multumesc

Comment RSS · TrackBack URI

Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: