Mona Pivniceru anunta ca magistratii ar putea reintra in greva daca nu incepe reforma Justitiei; Cred ca reforma va fi mai ampla decat se asteapta d-na judecator!

Tweet this

http://www.www.www.urbaniulian.ro/?p=36739
Reclamati abuzurile la adresa office@asistentapentruconsumatori.ro sau la adresa: iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


8 Comentarii pana acum»

 1. Florin said

  am December 23 2009 @ 6:50 pm

  o propunere…sa ii dam afara pe toti din justitie, ca sunt corupti…angajam zece mii de juristi chinezi pe salarii de 300 euro si rezolvam treaba…la fel sa facem si cu politistii si de ce nu si cu medicii…are dreptate patriciu…bugetarii trebuie injumatatiti…atunci au sa fie bani pentru investitii…si o alta propunere…sa se schimbe legea achizitiilor…sa se faca licitatii electronice pentru orice serviciu/lucrare/produs, incepand de la valori de 1000euro, ca acuma mai toate lucrarile/serviciile/produsele se dau prin incredintare directa clientelei de partid(in functie de partidul care este la putere…asa au procedat toti pana acum)…

 2. need2trip said

  am December 24 2009 @ 1:52 am

  @Florin
  de acord; subscriu.

 3. Adrian Neacsu said

  am December 24 2009 @ 4:14 pm

  Poate nu intamplator aceasta viziune asupra a ceea ce se va intampla in 2010 in justitie suna mai degraba a amenintare decat a previziune. In orice caz, in spatele ei sta o conceptie doctrinara bine consolidata, potrivit cu care instantele si judecatorii trebuiesc controlati, judecatorii trebuie sa dea socoteala societatii pentru solutiile lor, pozitiile cheie de conducere trebuiesc ocupate cu oameni fie controlabili, fie partizani acestei viziuni. Reforma justitiei presupune in mod necesar, potrivit acestei conceptii, violenta impotriva celor ce se impotrivesc si o gandire cathara, potrivit cu care cine nu e cu noi trebuie eliminat.

 4. Urban@Adrian Neacsu said

  am December 24 2009 @ 4:36 pm

  Dimpotriva, eu cred ca reforma justitiei va insemna in mod clar, tocmai separarea politicului de Justitie; trebuie sa recunoastem faptul ca la acest moment, situatiile in care politicul impune magistratilor un anume verdict sunt mult mai reduse decat cazurile in care politicul si unii magistrati isi dau mana sa sara peste lege.
  Eu unul cred ca am dorit reforma, o vom avea, insa ramane de vazut daca nu cumva ne va iesi pe nas. Independenta judecatorilor este ceea ce trebuie urmarit, consolidat si aparat

 5. Carmen Amza said

  am December 28 2009 @ 8:43 pm

  Oare ce intelege doamna Mona Pivniceru prin reforma in justitie? Am niste plangeri penale facute de catre mine de aproape un an. Una dintre plangeri se refera la un fals intelectual. Ceva ce eu, mare amatoare de romane politiste consider ca se poate foarte usor demonstra. Numai ca, parchetele nu vor sa gaseasca proba incriminatorie. Repet , nu vor.
  Am si niste procese civile. Dupa greva magistratilor s-a observat dorinta dansilor de a ,, reforma justitia,, . In ziua de 8 octombrie 2009 desi eram prezenta la sedinta, am iesit din sala pentru ca ma simteam foarte rau, iar la ora 9.30 ( dimineata) cand am revenit de la sala de baie, am gasit usa salii de sedinta incuiata. M-am gandit ca si domnul judecator se simte rau. Nu puteam sa cred ca toate cele 25 de dosare le-a terminat in decurs de o ora. Nu se plangeau dansii ca nu fac fata numarului mare de dosare?
  La insistentele mele mi-a permis sa depun notele scrise la ,, judecatorul de serviciu,,.
  Mare mi-a fost mirarea cand in sentinta data am citit ca nu am fost prezenta la sedinta iar, notele scrise le-am trimis prin fax. ( pot demonstra cu documente faptul ca domnul judecator a scris fapte neadevarate).

  La un alt proces , din 17.12.2009 domnul presedinte mi-a cerut sa tac, caci oricum nu stiu ce sa spun. Trebuie sa va sun ca am ramas muta de atata indrazneala. Doar este seful sectiei civile al tribunalului Prahova. Din pacate acest fapt nu l-am inregistrat si, daca l-as fi putut inregistra la ce mi-ar fi folosit , atata timp cand justitia in Romania a ajuns sa dicteze ca intr-un stat , nu dictatorial, ci absolutist ?

  Deci, oare ce intelege doamna Mona Pivniceru prin reforma in justitie?

 6. diana mihaela cotoi said

  am December 31 2009 @ 5:10 pm

  @urban;”ne va iesi pe nas. Independenta judecatorilor este ceea ce trebuie urmarit…,”. E mai mult decat clar ce urmeaza sa se intample:cine e impotriva noastra trebuie eliminat!Si nu este adevarat ca in prezent sunt mai reduse situatiile in care politicul impune magistratilor un anumit verdict. In prezent modalitatea de impunere se exprima cu mult mai pervers decat in trecut, deoarece este in mod evident oculta primei vederi, mai greu de decelat de catre cei neavizati! Dvs. stiti foarte bine cum se face in prezent: prin nealocarea sursei financiare necesare functionarii justitiei! BANUL, dl. senator si avocat este acum principalul mijloc de control al JUSTITIEI de catre politic! Bugetul pe 2010 nu prevede nici trecerea taxelor de timbru in administrarea justitiei, nici procentul de 1% din PIB pentru justitie, s-a respins vehement pana si trecerea administrarii bugetului justitiei de la MJLC la ICCJ sub pretextul ca aceasta nu are pregatit o directie financiar contabila in stare sa se ocupe! In realitate a fost o intelegere tacita si oculta intre ICCJ si MJLC, ca primii sa nu se zbata prea mult pentru administrarea bugetului tuturor instantelor iar MJ sa aloce fonduri suficiente pentru ICCJ, in vreme ce restul instantelor vor ramane din nou descoperite!Cum manipuleaza politicul JUSTITIA in prezent? Simplu:face o lege a salarizarii in care numai judecatorii ICCJ sunt recunoscuti expresis verbis ca avand functii de demnitate publica numite, in vreme ce restul judecatorilor de la celelalte instante instante, respectiv judecatorii, tribunale si curti de apel sunt ce? ca nu am inteles ce statut au acestia? nici macar de simpli functionari, pentru ca nici macar asta nu scrie! De ce s-a procedat astfel? Si asta e simplu: deputatii, senatorii, ministrii sunt judecati in ultima instanta de ICCJ, deci politicul avea interes clar pentru a asigura judecatorilor ICCJ un statut special! Dar cate dosare sunt inregistrate si solutionate intr-un an de zile de ICCJ fata de restul instantelor? Adica desi justitia nu se realizeaza exclusiv de ICCJ, totusi numai ICCJ este putere judecatoreasca, judecatorii de judecatorii, tribunale si curti de apel sunt ce? Astia din ce fac parte? Din administratia publica, de unde? Asadar nici un regim politic nu va fi interesat cu adevarat in a limita (pt. ca de eradicat nu poate fi vorba, sa fim cinstiti)raul numit coruptie din justitie, va folosi insa cu succes alocarea resurselor financiare ca mijloc de santaj dar si mancatoriile dintre judecatori, va exploata orgoliile ranite si nepansate ale acestora…Eventual o va desfiinta ca pe una dintre camerele senatului!

 7. vrajitorul.eu said

  am January 4 2010 @ 3:14 pm

  INTRATI PE http://www.vrajitorul.eu/ – Magia afacerii dvs.
  informatii utile >> http://www.vrajitorul.eu/aplicatia/aplicatia.html

 8. AsistentaPentruConsumatori.ro said

  am January 4 2010 @ 3:15 pm

  Lupta noastra a celor de la Asociatia http://www.AsistentaPentruConsumatori.ro se duce impotriva abuzurilor la care sunt supusi consumatorii romani.
  Pentru asta avem nevoie ca voi, sa ne scrieti despre fraudele sau abuzurile la care sunteti supusi de catre comercianti sau autoritati.
  Noi preluam sesizarile voastre si ne luptam pentru ca drepturile sa va fie recunoscute.
  TOT CE AI DE FACUT ESTE SA NE SCRII LA ADRESA office@asistentapentruconsumatori.ro

Comment RSS · TrackBack URI

Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: