Banner

Firmele vor plati impozitul forfetar chiar daca se declara inactive, din cauza blocajului de la Registrul Comertului

Tweet this

http://www.www.www.urbaniulian.ro/?p=36652
Reclamati abuzurile la adresa office@asistentapentruconsumatori.ro sau la adresa: iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


27 Comentarii pana acum»

 1. Victor said

  am December 21 2009 @ 7:13 pm

  Bravo PDL. Sa va bagati forfetarul undeva, incompetenta e la ea acasa. Uite asa distrug ei sectorul privat si viata oamenilor. MIZERABILI!

 2. Victor said

  am December 21 2009 @ 7:15 pm

  Acum dati vina pe Registrul Comertului. Nu mai bine nuvotati voi mizeria aia de lege ilegala si imorala?

  AM PUS AICI O INTREBARE: Cand si cum se va renunta la forfetar? Astept un raspuns si am dreptul la asta.

 3. CheiaMagica said

  am December 21 2009 @ 9:13 pm

  tara lu`papura base.

 4. Catalin HN said

  am December 21 2009 @ 9:22 pm

  @ Victor:
  nu astepta prea multe raspunsuri pe acest blog fiindca s-ar putea sa le astepti zadarnic. Si eu am intrebat de mai multe ori ce se aude cu referendumul cerut de cele 1 milion de semnaturi in privinta actelor biometrice si nu am primit nici un raspuns. Dl. Urban nu da raspunsuri decat daca ii convin, ca orice politician de altfel. Este exact ca si ceilalti politicieni, indiferent ca sunt din pdl, pnl, psd sau din alt partid.

 5. Dani said

  am December 21 2009 @ 10:10 pm

  In loc sa plece in Congo,
  Idioti ce n-au vrut Bombo
  Au votat ca niste boi
  Si-a venit Congo la noi

 6. kun ildiko said

  am December 22 2009 @ 8:28 am

  Incompetenti. Nu mai am cuvinte civilizate.

 7. Dani said

  am December 22 2009 @ 9:12 am

  Si daca ramuri bat in geam
  Si iese iarasi chioru
  Eu am plecat la Amsterdam,
  Ca s-a tampit poporu

 8. Oana said

  am December 22 2009 @ 10:40 am

  Dle. Urban,

  Era vorba sa se limiteze domeniile de activitate la care se aplica forfetarul de la 1 ian 2010. Vad ca nu se mai aude nimic de asta. Baga Min. de Finante in continuare mana in buzunarul fraierilor care au indraznit sa deschida o afacere legala in Romania.
  Nu-mi pare rau ca am votat Basescu dar cei de la PDL sunt niste incompetenti. Situatia de la Registrul Comertului este incredibila. Cum sa se mai faca afaceri in tara asta daca nu iti poti face inregistrarile legale? Cum sa se mai faca investitii in tara asta? Daca anul trecut ii condamnam sever pe cei care lucrau la negru, anul asta mi-am schimbat opinia. In loc sa platesti impozite la stat mai bine donezi niste bani unui ONG serios.
  oricum, cu blocajul de la Reg. Com. ori lucrezi la negru ori functionezi ilegal.

 9. vrajitorul.eu said

  am December 22 2009 @ 1:21 pm

  INTRATI PE http://www.vrajitorul.eu/ – Magia afacerii dvs.
  informatii utile >> http://www.vrajitorul.eu/aplicatia/aplicatia.html

 10. asistentapentruconsumatori.ro said

  am December 22 2009 @ 1:22 pm

  Lupta noastra a celor de la Asociatia http://www.AsistentaPentruConsumatori.ro se duce impotriva abuzurilor la care sunt supusi consumatorii romani.
  Pentru asta avem nevoie ca voi, sa ne scrieti despre fraudele sau abuzurile la care sunteti supusi de catre comercianti sau autoritati.
  Noi preluam sesizarile voastre si ne luptam pentru ca drepturile sa va fie recunoscute.

  TOT CE AI DE FACUT ESTE SA NE SCRII LA ADRESA office@asistentapentruconsumatori.ro

 11. Rusu Dumitru said

  am December 22 2009 @ 1:35 pm

  Cred ca “intirzierile” de la Reg. Comertului sunt regizate de Pogea si ai lui ! Ce spui D-ul Urban ?
  Despre banci, mai vorbim in primavara lui 2010 . . .
  Cam pe atunci, cred eu, ca va iesi si lumea in strada, sa mai “ia aer” (adica, sa le ia aerul celor de la putere !). SA TRAITI BINE !!!

 12. macabuba said

  am December 22 2009 @ 1:57 pm

  Asta chiar este o manevra de doi lei. Imi pare sincer rau pt cei care au decis sa isi suspende activitatea. Eu personal am inghitit noduri si am platit tot anul forfetar. Cu Basescu nu am vrut sa votez dar am votat impotriva lui PSD, platesc si la anul forfetar dar este clar ca sunt incurajat si mai mult sa trag teapa statului roman cu plata celorlalte taxe… ca nah forfetarul nu il poti fenta asa usor…

 13. Othelo said

  am December 22 2009 @ 2:14 pm

  Parca era vorba ca se va renunta la el. Se mai poate face ceva in aces sens?

 14. dana said

  am December 22 2009 @ 2:21 pm

  Vedeti aici ce bucurii se aduc copiilor nevoiasi in numele Regelui MJ http://fanmichael.webindesign.ro/2009/12/campania-heal-the-world-in-memoria-lui-michael-jackson-la-iasi
  Cat despre forfetar, sunt sigura ca ne vom lupta cu el in continuare pentru ca idiotii care sunt din nou la putere sunt sigura ca nu vor renunta la el. Asta este Romania, tara in care totul merge pe dos
  Sarbatori fericite!

 15. politika said

  am December 22 2009 @ 3:58 pm

  Sper sa vina mintea la cap actualului ministru de finante (deoarece Pogea a demonstrat ca nu avea deloc) si sa abroge impozitul forfetar.
  La investire, presedintele statului, D-l. Basescu a mentionat citeva directii majore in care va actiona, una fiind consolidarea IMM-urilor. Ori, impozitul forfetar tocmai ce a produs inchiderea a peste 140.000 de firme si a scos in somaj peste 400.000 salariati.
  Tind sa cred ca asta a fost nu doar o lectie ci si un “dus rece” pentru presedintele Basescu si pentru PDL. Din moment de presedintele a cistigat noul mandat la o diferenta de aprox. 70.000 voturi, iar in conditiile unei majoritati fragile in Parlament se pot declansa in orice clipa alegeri anticipate … cred ca una dintre primele masuri ce ar trebui sa le ia actualul guvern ar fi ABROGAREA IMPOZITULUI FORFETAR.
  Am votat PDL, am votat Basescu. Impreuna cu sute de prieteni ai mei. Daca asteptarile ne vor fi inselate, daca bataia de joc din banii publici va continua, daca bugetul Romaniei va fi in continuare doar o tinta pentru clientela politica, atunci va trebui sa ne revizuim comportamentul , sa facem lobby pentru partide tip PRM … sau (chiar daca suntem romani) pentru UDMR.
  Sa nu creada vreun politician (iar Basescu a inteles foarte bine aceasta lectie si a demonstrat ca nu crede … ) ca poporul roman trebuie sa voteze doar partide politice de sorginte romana … indiferent de consecinte.
  Tara asta a mai fost condusa (si inca foarte bine) de straini, care au avut grija de avutia tarii mai multa decit ORICE POLITICIAN ROMAN de dupa 1989.
  Regele Mihai inca nu a murit, iar faptele lui sunt demne de toata lauda (comparativ cu dinastia …escu – ex. Antonescu – care a vindut tara nemtilor doar pentru privilegii personale) .
  Exista inca voci (inclusiv in actualul Parlament) care vorbesc despre noi directii politice, racordate la cerintele societatii moderne. Trebuie doar sa deschidem urechea si ochii si la vedem ca in perspectiva cistigatorii urmeaza sa fie din aceasta categorie absconsa iar aproape toate partidele cu istorie de 20 de ani nu vor fi decit perdante.

  Acei politicieni care-si inseala electoratul, acei politicieni a caror politica este impotriva poporului nu merita decit sa faca parte din CENUSA ISTORIEI.

  Am crezut ca alegerile prezidentiale au reprezentat un dus rece …. SA MA FI INSELAT OARE ??? Betia puterii sa fie atit de mare incit miopia sa intervina aproape instantaneu ???

 16. mihai said

  am December 22 2009 @ 9:04 pm

  Astazi am fost la Registrul Comertului al Mun. Bucuresti si am depus cererea de suspendare temporara a activitatii firmei incepind cu data de 31.12.2009. Ce este CRIMINAL este faptul ca atunci cand ti se verifica actele din dosar, nu ti se spune ce termene sunt disponibile si ti se lasa impresia ca se da curs favorabil cererii, care de fapt este UN DREPT LEGAL al ASOCIATULUI UNIC sau AGA, nu stiu ce au de “judecat” Judecatorii !!! Dupa care ti se calculeaza si incaseaza taxele : 201 lei, daca nu ceri asistenta, deci iti intocmesti singur toate documentele, dupa care mergi cu chitantele la registratura, unde afli surpriza. Pentru mine ea a fost termenul de judecatia de 15.02.2011 !!!!!!! SENZATIONAL !!!! Asociatul Unic ia LEGAL hotarirea ca urmare a CLIMATULUI ECONOMIC, FINANCIAR si de AFACERI OSTIL SRL-urilor din Romania sa suspende temporar activitatea incepind cu data de 31.12.2009, iar FUNCTIONARELE de la ghiseeele Registrului Comertului Bucuresti HOTARESC ILEGAL CA NU AI DREPTUL LA SUSPENDARE DECAT DUPA 15.02.2011 SAU LA 24 DE ORE DUPA ACEASTA DATA. IN ACEASTA SITUATIE VOI INCEPE DILIGENTELE SA CEDEZ FIRMA REGISTRULUI COMERTULUI SA O CONDUCA EI SI SA PLATEASCA EI TAXELE (NU NUMAI IMPOZITUL FORFETAR CI SI COSTURILE PENTRU CONTABILITATEA INUTILA SI DEPUNEREA INUTILA A DECLARATIILOR LA TOT SOIUL DE ADMINITRATII, INSPECTORATE, AGENTII SI ORGANIZATII CE NU NUMAI CA NU FAC NIMIC, CI PRODUC ALTE ABERATII DE GENUL CELOR DE LA REGISTRUL COMERTULUI !!!!

  DE JURE SI DE FACTO, ACEASTA PRACTICA A REGISTRULUI COMERTULUI, CONVENITA DESIGUR CU FOSTUL GUVERN AL ROMANIEI CE DEVINE DE MAINE NOUL GUVERN AL ROMANIEI URMARESTE:
  1. SA REDUCA STATISTIC ARTIFICIAL NUMARUL DE FIRME INCHISE (LICHIDATE) SI SUSPENDATE IN ULTIMUL AN SI ANUL VIITOR, STATISTICA DE CARE LE ESTE RUSINE.
  2. REGISTRUL COMERTULUI FURA PE ACEASTA CALE BANI CE REPREZINTA TAXE PLATITE LA DEPUNEREA CERERII CONSEMNAREA UNUI DREPT LEGAL, IN CONDITIILE IN CARE NU ITI OFERA SERVICIUL COMANDAT LA TERMENUL CERUT, IN CAZUL MEU 31.12.2009.

  ATUNCI CAND JUSTITIA TE FURA, NU MAI ESTE NICI OS CALE. NU RAMINA DECAT SA FACI ACELASI LUCRU CU SPERANTA CA ROMANIA NU VA FI TRANSFORMATA INTR-O MARE PUSCARIE ! INTREBAREA RETORICA SI FARA RASPUNS ESTE: CAND TE FURA VADIT SI MATERIAL (AM CHITANTE PENTRU BANII PLATITI PENTRU UN SERVICIU CERUT A FI FURNIZAT PINA LA 31.12.2009) SI NEPRESTAT, CUI TE MAI POTI ADRESA ? LUI DUMNEZEU ? ACESTA “BATE” PE LUMEA CEALALTA NU PE LUMEA ASTA !

  ACEASTA ESTE SOCIETATEA IN CARE TRAIM SI SUNTEM FURATI SI NU VAD NICI O SANSA DE REVENIRE. SCAPA CINE POATE, NOROC CA ACUM NU MAI ESTE NEVOIE SA TRECI DUNAREA IN INOT !!!!

 17. ion said

  am December 22 2009 @ 9:07 pm

  Astazi am fost la Registrul Comertului al Mun. Bucuresti si am depus cererea de suspendare temporara a activitatii firmei incepind cu data de 31.12.2009. Ce este CRIMINAL este faptul ca atunci cand ti se verifica actele din dosar, nu ti se spune ce termene sunt disponibile si ti se lasa impresia ca se da curs favorabil cererii, care de fapt este UN DREPT LEGAL al ASOCIATULUI UNIC sau AGA, nu stiu ce au de “judecat” Judecatorii !!! Dupa care ti se calculeaza si incaseaza taxele : 201 lei, daca nu ceri asistenta, deci iti intocmesti singur toate documentele, dupa care mergi cu chitantele la registratura, unde afli surpriza. Pentru mine ea a fost termenul de judecatia de 15.02.2011 !!!!!!! SENZATIONAL !!!! Asociatul Unic ia LEGAL hotarirea ca urmare a CLIMATULUI ECONOMIC, FINANCIAR si de AFACERI OSTIL SRL-urilor din Romania sa suspende temporar activitatea incepind cu data de 31.12.2009, iar FUNCTIONARELE de la ghiseeele Registrului Comertului Bucuresti HOTARESC ILEGAL CA NU AI DREPTUL LA SUSPENDARE DECAT DUPA 15.02.2011 SAU LA 24 DE ORE DUPA ACEASTA DATA. IN ACEASTA SITUATIE VOI INCEPE DILIGENTELE SA CEDEZ FIRMA REGISTRULUI COMERTULUI SA O CONDUCA EI SI SA PLATEASCA EI TAXELE (NU NUMAI IMPOZITUL FORFETAR CI SI COSTURILE PENTRU CONTABILITATEA INUTILA SI DEPUNEREA INUTILA A DECLARATIILOR LA TOT SOIUL DE ADMINITRATII, INSPECTORATE, AGENTII SI ORGANIZATII CE NU NUMAI CA NU FAC NIMIC, CI PRODUC ALTE ABERATII DE GENUL CELOR DE LA REGISTRUL COMERTULUI !!!!

  DE JURE SI DE FACTO, ACEASTA PRACTICA A REGISTRULUI COMERTULUI, CONVENITA DESIGUR CU FOSTUL GUVERN AL ROMANIEI CE DEVINE DE MAINE NOUL GUVERN AL ROMANIEI URMARESTE:
  1. SA REDUCA STATISTIC ARTIFICIAL NUMARUL DE FIRME INCHISE (LICHIDATE) SI SUSPENDATE IN ULTIMUL AN SI ANUL VIITOR, STATISTICA DE CARE LE ESTE RUSINE.
  2. REGISTRUL COMERTULUI FURA PE ACEASTA CALE BANI CE REPREZINTA TAXE PLATITE LA DEPUNEREA CERERII CONSEMNAREA UNUI DREPT LEGAL, IN CONDITIILE IN CARE NU ITI OFERA SERVICIUL COMANDAT LA TERMENUL CERUT, IN CAZUL MEU 31.12.2009.

  ATUNCI CAND JUSTITIA TE FURA, NU MAI ESTE NICI OS CALE. NU RAMINA DECAT SA FACI ACELASI LUCRU CU SPERANTA CA ROMANIA NU VA FI TRANSFORMATA INTR-O MARE PUSCARIE ! INTREBAREA RETORICA SI FARA RASPUNS ESTE: CAND TE FURA VADIT SI MATERIAL (AM CHITANTE PENTRU BANII PLATITI PENTRU UN SERVICIU CERUT A FI FURNIZAT PINA LA 31.12.2009) SI NEPRESTAT, CUI TE MAI POTI ADRESA ? LUI DUMNEZEU ? ACESTA “BATE” PE LUMEA CEALALTA NU PE LUMEA ASTA !

  ACEASTA ESTE SOCIETATEA IN CARE TRAIM SI SUNTEM FURATI SI NU VAD NICI O SANSA DE REVENIRE. SCAPA CINE POATE, NOROC CA ACUM NU MAI ESTE NEVOIE SA TRECI DUNAREA IN INOT !!!!

 18. Victor said

  am December 22 2009 @ 11:23 pm

  PDL-istii incep sa critice ceva ce au votat cu 2 maini si legati la ochi. Halal.

 19. Dejan said

  am December 23 2009 @ 12:56 am

  astia distrug oamenii si mediul de afaceri si cica sunt partid de dreapta. Se stie doar ca PDL este un partid fara niciunfel de doctrina. Doar o sleahta de infractori care-si urmaresc propriile interese. As putea spune ca este un grup infractional

 20. http://www.urbaniulian.ro/2009/12/22/vladescu-impozitul-forfetar-va-fi-eliminat-in-forma-actuala/ said

  am December 23 2009 @ 5:58 pm

 21. Nar_cis said

  am December 24 2009 @ 4:19 pm

  ce se intampla cu impozitul din veniturile din dobanzi si dividente ?

 22. bodo said

  am December 25 2009 @ 11:01 pm

  As propune D-lui Urban sa faca o actiune de strangere de semnaturi pentru desfintarea FORFETARULUI.

  Serios. Ar trebui sa lansesze pe blog o lista cu adeziuni pentru anularea taxei forfetare. Pentru ca aceasta taxa este o mizerie. Numai in tarile lumii a treia mai gasesti asemenea taxa in vreo 3-4 state, plus o tara din Europa, care si ea, vrea sa scape de ea.

  Si nu numai ca e o rusine aceasta taxa, dar mai induce si un sentiment de inegalitate intre agentii economici. Caci, profitul si cheltuielile difera de la un agent economic la altul. Iar acesta taxa vine la fel pentru toata lumea,aceasi suma fixa – nu este procentuala, discriminand firmele mici in defavoarea celor mai mari.

  Si mai ales ca introducerea taxei a avut un efect invers, adica de accelerare a PRABUSIRII economiei romanesti. Taxa a provocat inchiderea foarte multor IMM-uri, care de bine de rau mai mergeau in tara asta, si sustineau un numar oarecare de angajati. Asa, s-a provocat un delir de inchideri de firme si concedieri in avalansa. Fapt care a dus la mai PUTINE incasari de impozite la stat plus marirea numarului de persoane asistate in somaj.

  Deci, in general s-a creat un fiasco, adica ADANCIREA crizei si nu incetinirea ei.

  Asa ca, d-ule Urban, te rugam sa actionezi in numele celor ce vor desfintarea acestei taxe care duce tara spre dezastru garantat.

 23. Raluca said

  am December 28 2009 @ 10:24 am

  Buna ziua,

  Am si eu o intrebare si poate ma lamureste cineva… Ce se intampla daca nu am platit impozitul forfetar pentru micutul srl pe care il am? Un singur angajat am avut si curand nu o sa mai fie.Multumesc anticipat pentru raspuns

 24. ionesc said

  am January 17 2010 @ 12:55 am

  jos pdul !

 25. fgg said

  am May 16 2010 @ 3:09 am

  sunteti mincinosi

 26. ionescu said

  am May 16 2010 @ 3:17 am

  si pd-l este mincinos ne-ati dezamagit,hotilor,banditilor

 27. ionescu said

  am May 16 2010 @ 3:22 am

  daca basescu o sa mai fie suspendat o sa votez pentru suspendare

Comment RSS · TrackBack URI

Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: