De ce fac speculatorii tot ce se poate sa continue criza politica ? Ca sa puna in pericol acordul cu FMI, fara de care cursul ar fi ajuns la 6 lei pentru un euro

Tweet this

http://www.www.www.urbaniulian.ro/?p=36272
Reclamati abuzurile la adresa office@asistentapentruconsumatori.ro sau la adresa: iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


4 Comentarii pana acum»

 1. www.vrajitorul.eu/ said

  am December 11 2009 @ 3:28 pm

  INTRATI PE http://www.vrajitorul.eu/ – Magia afacerii dvs.
  informatii utile >> http://www.vrajitorul.eu/aplicatia/aplicatia.html

 2. asistentapentruconsumatori.ro said

  am December 11 2009 @ 3:29 pm

  Reclamati abuzurile la care sunteti supusi la office@asistentapentruconsumatori.ro

  Lupta noastra a celor de la Asociatia http://www.AsistentaPentruConsumatori.ro se duce impotriva abuzurilor la care sunt supusi consumatorii romani.
  Pentru asta avem nevoie ca voi, sa ne scrieti despre fraudele sau abuzurile la care sunteti supusi de catre comercianti sau autoritati.
  Noi preluam sesizarile voastre si ne luptam pentru ca drepturile sa va fie recunoscute.

  TOT CE AI DE FACUT ESTE SA NE SCRII LA ADRESA office@asistentapentruconsumatori.ro

 3. Dan T. said

  am December 11 2009 @ 4:21 pm

  Decizia Curtii Constitutionale prelungeste criza politica iar renumararea voturilor nume, indifrent cine o va face, va prelungi criza, va amplifica suspiciuinile si nu va lamuri nimic. Se vor descoperi probabil unul, doua sau trei cazuri suspecte in plus, prezentate apocaliptic la TV, dar e greu de crezut renumararea voturilor invalide va putea dovedi, asa cum sustin PSD si PNL, frauda masiva, de natura sa modifice radical rezultatul alegerilor.

  Pe larg http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-6714189-romania-vadimista-teoria-conspiratiei-invins-bunul-simt.htm

 4. Andrei said

  am December 11 2009 @ 5:04 pm

  Statul a ratat oficial ultimul tren FMI pe 2009
  Eveniment – Statul a ratat oficial ultimul tren FMI pe 2009
  Traian Basescu trebuie sa se grabeasca pentru formarea unui guvern pentru ca acordul cu FMI sa inceapa iar sa functioneze

  Termenul pana la care Romania era obligata sa adopte bugetul de stat pe 2010 a expirat ieri, astfel ca toate asteptarile s-au adeverit: transa de 1,5 miliarde euro din imprumutul acordat de FMI a fost oficial ratata. Statul, in nevoie disperata de bani, isi va pierde credibilitatea in fata bancilor si risca sa nu mai aiba de unde sa se imprumute.

  Cu un guvern interimar fara puteri depline, cu rezultatul alegerilor prezidentiale contestat de PSD si cu un Parlament care si-a ignorat atributiile de a vota un premier propus de Traian
  Basescu, acordul de imprumut cu Fondul Monetar International (FMI) este oficial suspendat. Romania a avut timp pana ieri sa adopte bugetul de stat pe anul 2010, lucru ce le-ar fi permis oficialilor FMI sa propuna acordarea transei de imprumut pe decembrie, in ciuda faptului ca statul roman nu si-a respectat mai multe obligatii din acord. Propunerea ar fi urmat sa fie facuta de responsabilii FMI pentru Romania intr-o intalnire cu sefii institutiei, intr-o sedinta pe data de 15 decembrie, doar daca Romania avea gata legea bugetului pe anul 2010 pe data de 10 decembrie. Statul se vede, astfel,
  obligat sa supravietuiasca fara aproximativ 1,5 miliarde euro de la FMI pana in luna martie 2010, cand este programata a patra transa de imprumut. “Vom fi gata cand sunteti si voi gata.

  Nu numai FMI, dar nici Comisia Europeana nu au fixat date pentru urmatoarele misiuni”, a avertizat Tony Lybek, reprezentantul FMI pentru Romania si Bulgaria, care a dat de inteles ca mai multe concesii decat cele facute deja in favoarea statului roman nu se pot acorda.
  Analistul economic Liviu Voinea, membru in Consiliul de Administratie al Eximbank, ne-a explicat ca suspendarea de facto a acordului cu FMI este grava, pentru
  ca “va trebui sa ne imprumutam mult mai scump de pe piata
  interna bancara, cu dobanzi
  mult mai mari
  “. In prezent, Romania se imprumuta lunar cu sume ce depasesc un miliard de euro pentru a putea tine in functiune aparatul
  bugetar, pensiile si salariile. Acesta este marele avantaj al imprumutului de la FMI: ofera o dobanda mult mai mica decat bancile si trebuie returnat pe termen mediu, nu pe termen scurt, asa cum cer bancile.

  Analistii britanici de la Economist Intelligence Unit estimau ca Romania va rezista pana in martie fara banii de la FMI. Totusi, avertizeaza Liviu Voinea, un alt risc major al acordului suspendat este “pierderea credibilitatii”: “Rezistam cata vreme bancile comerciale au incredere in stat si il imprumuta. Daca instabilitatea se prelungeste, nu avem buget, nu avem transe de la FMI, ne vom pierde pana la urma credibilitatea si in fata bancilor comerciale”.
  Romania mai are de indeplinit si alte obiective asumate in acordul cu FMI, pana la sfarsitul anului, care cel mai probabil vor fi ratate: adoptarea unui sistem unitar de pensii si a legii privind raspunderea fiscala.

Comment RSS · TrackBack URI

Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: