Victimele cazurilor de malpraxis, desconsiderate in Senatul Romaniei

Tweet this

http://www.www.www.urbaniulian.ro/?p=36061
Reclamati abuzurile la adresa office@asistentapentruconsumatori.ro sau la adresa: iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


12 Comentarii pana acum»

 1. Dascalu said

  am December 9 2009 @ 2:34 pm

  Mari idioti am fost ca i-am trimis in Parlament pe hotii astia; sincer, sper sa se reduca cat mai repede numarul acestor lipitori;
  Cinste dvs. d-le Urban ca va bateti pentru niste principii care ar trebui sa-i calauzeasca pe toti spagarii care sunt acum parlamentari

 2. http://www.urbanviorel.ro/index.php?s=sistemul+sanitar said

  am December 9 2009 @ 2:54 pm

 3. http://www.urbanviorel.ro/category/nu-i-intereseaza-de-noi/ said

  am December 9 2009 @ 2:59 pm

 4. asistentapentruconsumatori.ro said

  am December 9 2009 @ 3:08 pm

  Lupta noastra a celor de la Asociatia http://www.AsistentaPentruConsumatori.ro se duce impotriva abuzurilor la care sunt supusi consumatorii romani.
  Pentru asta avem nevoie ca voi, sa ne scrieti despre fraudele sau abuzurile la care sunteti supusi de catre comercianti sau autoritati.
  Noi preluam sesizarile voastre si ne luptam pentru ca drepturile sa va fie recunoscute.
  TOT CE AI DE FACUT ESTE SA NE SCRII LA ADRESA office@asistentapentruconsumatori.ro

 5. vrajitorul.eu said

  am December 9 2009 @ 3:08 pm

  INTRATI PE http://www.vrajitorul.eu/ – Magia afacerii dvs.
  informatii utile >> http://www.vrajitorul.eu/aplicatia/aplicatia.html

 6. Raluca said

  am December 9 2009 @ 3:23 pm

  Bine, si ce se poate face?

  Eu as taia raul de la radacina. cine nu promoveaza facultatea de medicina cu peste opt nu i-as da diploma de medic. Cel mult asistent. Poate va ganditi la asa ceva.

  Va spun asta deoarece acum cine ia 5 a trecut clasa si te omoara cand ajunge in cabinetul medical.

  Acum nici profesorii de la medicina nu mai sunt ce erau odata. medicina e o vocaie nu e o meserie. Asta nu se intelege.

  Stiti ce m-a inrebat copilul meu de 11 ani? Mami daca ma fac stomatolog o sa pot sa-mi iau un Ferrari. Cam asta este perceptia in ziua de azi

  Doctor = Ferrari (adica bani multi evazionisti)

 7. Daniela said

  am December 9 2009 @ 3:41 pm

  Sunt asociata intr-o firma de contabilitate. Nu putem lucra fara autorizatia CECCAR, iar CECCAR-ul nu ne da autorizatia fara asigurarea de risc profesional. Chiar daca avem asigurare pe o suma, zic eu, mare, nu ne permitem sa facem mismasuri, sa raportam eronat, sa omitem ceva. Daca noi gresim, clientul plateste mai mult, primeste amenzi etc. Raspundem pentru situatiile financiare semnate (bilantul si statele de salarii se pastraza 50 de ani – 50 de ani semnaturile noastre vor ramane acolo). Daca eu am gresit si din cauza mea clientul trebuie sa plateasca, el ma va da in judecata, va castiga si eu va trebui sa il despagubesc si sa suport diverse cheltuieli. Si as mai ajunge si pe lista neagra de pe site-ul CECCAR….

  Sa inteleg ca sunt mai responsabila pentru actiunile mele decat un medic pentru ale lui? Adica daca un medic greseste si moare un bebelus din vina lui plateste doar 400 lei. Atat? Fara nicio alta repercusiune? Fara limitarea dreptului de a practica meseria temporar sau definitiv? Fara sanctiunea cu inchisoarea? Fara sa plateasca despagubiri materiale familiei?

  Consider ca nu e corect. Cine greseste plateste. Fara discutii.

 8. Cronologia unei marsavii said

  am December 9 2009 @ 4:08 pm

  In februarie 2009 am inregistrat la Comisia Judeteana de Monitorizare si competenta a cazurilor de malpraxis plangerea dlui. Marius Avram cu privire la decesul sotiei dansului Laura Avram survenit in timpul nasterii la Euromedica Hospital din Baia Mare.

  De la Directia de Sanatate Publica a Judetului Maramures [in cadrul careia functioneaza comisia] am primit o adresa nr. 3962/29.04.2009 prin care am fost instiintati ca in conformitate cu prevederile Ordinului Ministerului Sanatatii Publice nr. 1398/2006 pentru aprobarea modalitatii de remunerare a expertilor medicali, Comisia a stabilit si a solicitat petentului sa achite in termen de 5 zile onorariul celor 3 experti nominalizati la valoarea de 3000 ron pentru fiecare. Anexat la aceasta adresa am primit datele bancare respectiv numele complet, contul si banca pentru fiecare expert in parte, fara a se preciza specializarea expertilor.

  Ulterior platii sumei de 9000 de ron cu titlu de onorariu experti din data de 06.05.2009 , am transmis catre Comisie o adresa prin care am depus copii de pe dovada platii precum am solicitat :

  1). Criteriile ce au stat la baza desemnarii expertilor, si modalitatea de stabilire a acestor criterii;

  2). Specializarea celor trei experti, denumiti, pentru care au fost achitate onorariile prin OP-urile transmise anexat;

  3). Motivarea stabilirii criteriilor ce au stat la baza alegerii specializarii expertilor;

  4). Motivarea criteriilor care au determinat stabilirea onorariilor expertilor, in cota maxima;

  5). Punctele asupra carora trebuie sa se pronunte fiecare expert in parte;

  6). termenul in care se va efectua expertiza, si care este data la care se intruneste Comisia in vederea deliberarii;

  In data de 25.05.2009 mi s-a comunicat Decizia nr. 3/14.05.2009 prin care Comisia a stabilit ca decesul Laurei Avram nu a fost urmarea unui caz de malpraxis savarsit in exercitarea unei activitati medicale de dr. Sasaran Mircea medic specialist obstetrica ginecologie la Euromedica Hospital S.A. Baia Mare.

  Ulterior comunicarii deciziei, am revenit pentru a primi un raspuns referitor la specializarile expertilor, criteriile de alegere a expertilor, criteriile de stabiliere a onorariilor expertilor in cota maximala mentionata de Ordinului Ministerului Sanatatii Publice nr. 1398/2006 etc, iar in luna iunie 2009 am primit drept raspuns adresa nr. 4241/12.06.2009 prin care am fost anuntati ca :
  – desemnarea expertilor s-a facut in conformitate cu prevederile Ordinului Ministerului Sanatatii Publice 1343/2006
  – specializarile expertilor in obstetrica -ginecologie, pediatrie si anestezie si terapie intensiva;
  – criteriile care au determinat stabilirea in cota maximala a onorariilor [prevederile legislatiei, volumul mare de documente, complexitatea cazului si necesitatea incadrarii in termenii stabiliti de legislatia in vigoare]
  – termenul de efectuare a expertizei a fost de 30 de zile comisia urmand sa se intruneasca la 14.05.2009.

  Practic, onorariile expertilor au fost achitate in 06.05.2009, expertii trebuiau sa depuna raportul de expertiza in termen de 30 de zile, iar Comisia s-a pronuntat in 14.05.2009 adica la 8 zile de la data achitarii onorariilor expertilor.

  La adresele ulterioare prin care am solicitat sa ne comunice raportul de expertiza care a costat 9000 de ron am primit raspuns astfel :
  – adresa 5362/15.07.2009 prin care s-a comunicat ca prin adresa nr. 4241 s-a raspuns deja solicitarilor;
  – adresa 6585/27.08.2009 prin care s-a comunicat ca Comisia isi desfasoara activitatea in baza Ordinului Ministrului Sanatatii Publice nr. 1343 din 06.12.2006 si in baza reglementarilor stabilite prin OMS 1356 si 1398/2996; ca au stabilit expertii prin tragere la sorti din lista judeteana a expertilor; ca expertii desemnati au elaborat un raport de expertiza compus din elementele integrate din toate specialitatilor si ca raportul de expertiza a fost realizat in termen de 30 de zile de la data comunicarii efectuarii platii expertilor de catre solicitant .
  – raportul expertilor ne-a fost comunicat la sfarsitul lunii iulie 2009, dupa ce am depus la instanta contestatie fata de decizia comisiei; raportul de expertiza desi este semnat de cei 3 experti nu este datat si nici nu se mentioneaza data in care a fost inregistrat de experti la Comisia Judeteana de Monitorizare si competenta a cazurilor de malpraxis

 9. Gopo said

  am December 9 2009 @ 6:59 pm

  Niste labagii.
  Va rog d-le Senator sa afisati lista cu cei care s-au opus. Sa le-o dam si noi prin gura la viitoarele alegeri parlamentare.

 10. Gopo said

  am December 9 2009 @ 7:00 pm

  Sa vezi cum votau daca prin aceasta actiune isi creeau avantaje!

 11. Csaba said

  am December 9 2009 @ 7:44 pm

  Da. Lista cu cei care s-au opus, s-au abtinut si formatiunile politice din care fac ei parte. Sa stim si noi, cine cu cine voteaza.

 12. Nistor Ionel said

  am April 9 2012 @ 1:56 pm

  CE SENAT AVEM DE 20 DE ANI !?
  TOTI SUNT NISTE CRIMINALI CA SI MEDICII,JUDECATORIII CARE AU SUPT SINGELE POPORULUI ROMAN TIMP DE 22 DE ANI !!!???CU SA NU DESCONSIDRE VICTIMELE,DACA HABAR NU AU CE INSEAMNA DEFINITIA SAU NOTIUNE DE VIATA !?
  I-A ORBIT PE TOTI DRACUL LE -A ATROFIAT CREERUL SA NU MAI VADA,AUDA,GINDEASCA SANATOS !!! LE DA DRACU :
  -BANI
  -LUX
  -SEX
  -BOGATIE.
  SARBATORESC SI EI PASTELE,DAR HABAR NU AU PENTRU CE ,DE CE ,SI CE A FACUT LISUS CHRISTOS PENTRU EI,NOI TOTI!

  TREZITI-VA !!! NISTOR IONEL COBAIUL UNUI SISTEM MEDICAL CRIMINAL-VICTIMA UNUI SISTEM JUDICIAR CRIMINAL CARE A APARAT MEDICUL DIN CLUJ IN CAZUL MEU DE MALPRAXIS !!! VEZI BISTURIU IN COLOANA !IMI PARE RAU CA SUNT ROMAN !

Comment RSS · TrackBack URI

Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: