Banner

Percep?ia de risc asupra datoriei de stat s-a deteriorat dup? anun?area rezultatelor alegerilor si poate exploda daca se continua criza politica

Tweet this

http://www.www.www.urbaniulian.ro/?p=35977
Reclamati abuzurile la adresa office@asistentapentruconsumatori.ro sau la adresa: iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


10 Comentarii pana acum»

 1. RBS mentioneaza.. said

  am December 7 2009 @ 3:26 pm

  Analist Royal Bank of Scotland: Repunerea in miscare a acordului cu FMI poate intarzia daca Basescu numeste un premier PDL

  Presedintele Traian Basescu ar putea sa numeasca dupa castigarea alegerilor un premier de la PDL, insa aceasta strategie ar putea conduce la alegeri anticipate, care, probabil, vor prelungi criza politica si momentul cand acordul cu FMI va fi repus in miscare, considera analistul RBS Tim Ash, citat de

  Mediafax

 2. http://www.urbaniulian.ro/2009/12/07/kremlinul-plange-pe-umarul-lui-geoana-regretand-faptul-ca-romanii-au-ales-sa-mearga-catre-usa-in-locul-sferei-de-influenta-rusesti/ said

  am December 7 2009 @ 4:17 pm

 3. io said

  am December 7 2009 @ 4:23 pm

  foarte amuzant, acum psd face criza politica :))

  eu zic ca nu vom avea premier cel putin o luna, si asta din cauza marinelului. Doamne fereste de alegeri anticipate… alti bani alta distractie, si deja distractia marinarului devine prea scumpa …

 4. Stelian Tanase said

  am December 7 2009 @ 4:35 pm

  Stelian Tanase: “Criza poate continua in cel mai drastic mod”

  * Autor: inpolitics

  Stelian Tanase: “Criza poate continua in cel mai drastic mod” Romania se afla in plina criza financiara si politica, fiind condusa de un presedinte fara o puternica legitimitate, gratie unui pumn de voturi, avand aceeasi majoritate parlamentara si aceleasi probleme cu somajul si lipsa locurilor de munca, avertizeaza analistul politic Stelian Tanase, in exclusivitate pentru Inpolitics. El preconizeaza ca Romania nu va avea un guvern intr-un viitor apropiat.

  “Alegeri degeaba!”

  “Eu unul nu am votat. Am sentimentul ca, parca, au fost alegeri degeaba. Avem un presedinte fara o mare legitimitate deoarece diferenta fata de oponentul sau este insignifianta. Avem aceeasi alianta parlamentara si aceleasi probleme cauzate de criza financiara si de cea politica. Nu putem spera ca o sa avem prea curand un guvern. Suntem din nou in urma cu doua luni! Solutia nu era nici Geoana si solutia nu este nici Basescu. Solutia era ca unul dintre ei sa castige alegerile la o distanta semnificativa, fapt ce ar fi dat legitimitate sefului statului”, a sustinut Stelian Tanase.

  “Pisica anticipatelor, moartea aliantei PSD-PNL-UDMR”

  Analistul crede ca fluturarea alegerilor anticipate poate semna epitaful aliantei PSD-PNL-UDMR. “Criza poate continua in cel mai drastic mod. Daca Basescu va ignora, in continuare, majoritatea parlamentara, si se va incapatana sa numeasca el premierul, este posibil sa cada, succesiv, trei formule guvernamentale in Parlament. E posibil ca, de teama anticipatelor, alianta PSD-PNL-UDMR sa se disipeze”, a sustinut Stelian Tanase.

  “Geoana si Antonescu, actori intr-un cosmar psihologic”

  “Nu doresc nimanui sa fie in pielea lui Mircea Geoana sau a lui Crin Antonescu. Dupa toata fericirea, euforismul si sampania de aseara… Sa te culci presedinte, castigator, si sa te trezesti perdant. Este un cosmar psihologic. Aseara, oponentii din partid ai lui Mircea Geoana si Crin Antonescu erau condamnati la tacere. Astazi, scandalurile sunt gata sa izbucneasca. Numai in pielea lor sa nu fi”, a concluzionat Stelian Tanase. (Razvan Gheorghe)

 5. Marius Dobre said

  am December 7 2009 @ 5:10 pm

  Moody’s ar putea reduce la “negativ” perspectiva ratingului Romaniei

  de Marius Dobre | 7 Decembrie 2009 |

  *

  Agentia de evaluare Moody’s ar putea modifica perspectiva ratingului Romaniei de la “stabila” la “negativa”, in cazul in care acordul cu FMI si Comisia Europeana nu va fi reluat pana la finele primului trimestru din 2010, anunta Kenneth Orchard, analist Moody’s. “Daca programul cu FMI si Uniunea Europeana nu se va relua in primul trimestru al anului viitor, iar lichiditatea Guvernului va ramane sub presiune, am putea lua in considerare modificarea perspectivei ratingului la negativa.” a spus Orchard. Acesta a subliniat ca “scenariul nostru de baza este acela ca Guvernul va reporni acordul cu FMI si UE si alocarea fondurilor se va relua in acest timp”.

  Analistul Moody’s a mai spus ca, odata finalizate alegerile prezidentiale, un nou guvern poate fi format fara prea multe probleme si se asteapta ca noul executiv sa reia programul cu FMI. Reluarea fondurilor din partea institutiei financiare si a Comisiei Europene este necesara pentru a usura presiunea care a fost in ultimul timp pe lichiditatea Guvernului.

  La inceputul lunii noiembrie, FMI a amanat eliberarea celei de-a treia transe de 1,5 miliarde de euro pentru Romania pana la momentul in care situatia politica se va clarifica.

 6. http://www.urbaniulian.ro/2009/12/07/ce-nu-se-vede-si-nu-se-spune-bnr-a-facut-eforturi-uriase-azi-7-decembrie-sa-tina-leul-in-frau/ said

  am December 7 2009 @ 6:23 pm

 7. Dani said

  am December 8 2009 @ 8:59 am

  Deci in concluzie s-a votat prost, sentimental, un produs mass-media, si nu un om capabil sa scoata din criza un stat…

  Consecintele nu vor intarzia sa apara, si tara va intra in faliment…

 8. iulia said

  am December 8 2009 @ 11:10 am

  Eu nu ma pricep ,dar,daca aceasta tara amarita va intra in faliment,atunci sa vina ROMANII din Diaspora ,sa o salveze ,pentru ca dinsii au avut ultimul cuvint in alegerea Domnului Presedinte. Am vazut si eu pe posturile tv ,ca noi,ROMANII care nu AM FUGIT din tara ,l-am vrut pe Geona ( cu 15.000 de voturi peste Domnul Presedinte Basescu ),dar,Diaspora a hotarit pentru noi ! Asa ca ,daca tot sint atit de interesati de cum o ducem noi,cei amariti ,atunci sa vina Dinsii frumusel, inapoi in tara ,si IMPREUNA sa punem osul la munca sa ne salvam tara asta amarita !Sintem datori sa facem asta ,daca nu din alte motive,macar pentru copiii nostri ! Ce vina au ei ca noi ne batem si ne luptam in orgolii ?

 9. asistentapentruconsumatori.ro said

  am December 8 2009 @ 11:22 am

  Lupta noastra a celor de la Asociatia http://www.AsistentaPentruConsumatori.ro se duce impotriva abuzurilor la care sunt supusi consumatorii romani.
  Pentru asta avem nevoie ca voi, sa ne scrieti despre fraudele sau abuzurile la care sunteti supusi de catre comercianti sau autoritati.
  Noi preluam sesizarile voastre si ne luptam pentru ca drepturile sa va fie recunoscute.
  TOT CE AI DE FACUT ESTE SA NE SCRII LA ADRESA office@asistentapentruconsumatori.ro

 10. vrajitorul.eu said

  am December 8 2009 @ 11:23 am

  INTRATI PE http://www.vrajitorul.eu/ – Magia afacerii dvs.
  informatii utile >> http://www.vrajitorul.eu/aplicatia/aplicatia.html

Comment RSS · TrackBack URI

Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: