Nu merita sa devenim o natiune pe cale de disparitie

Tweet this

http://www.www.www.urbaniulian.ro/?p=35910
Reclamati abuzurile la adresa office@asistentapentruconsumatori.ro sau la adresa: iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


7 Comentarii pana acum»

 1. Daniel said

  am December 4 2009 @ 3:34 pm

  Acum ceva timp ti-am trimis un mesaj pentru a-ti arata miezul Parlamentului, asa cum l-am perceput eu, ca functionar cu functie de conducere in aceasta institutie. Ulterior, mesajul meu a ajuns la destinatari necunoscuti mie, unii dintre acestia mi-au scris, unii dintre ei multumindu-mi, altii incurajandu-ma, iar altii m-au injurat pur si simplu.

  Intre timp, mizeriile au luat amploare. Deschid televizorul pentru a ma informa. Realitatea – e OTV, mut pe Antene – OTV, TVR-ul – e OTV, nedumerit caut OTV si gasesc dialog, dezbateri si constat ca tigania a disparut. Recunosc ca in ultimele zile am fost telespectator fidel al acestui post.

  In cine sa am incredere? In presa? In care presa? In aceea care imi prezinta informatii trucate si neverificate? In aceea care refuza sa difuzeze comunicatele Presedintelui Romaniei? In acea presa care imi spune ca la Timisoara cativa golani intineaza memoria lui Coposu, spiritul libertatii si democratiei acestei tari? Ma asteptam ca macar TVR sa imi transmita ceva pentru ca platesc un abonament lunar, chiar daca arareori gasesc canalul in grila. De ce oare aceste lucruri imi amintesc de decembrie 89?

  Un linsaj mediac fara precedent. Ma intreb daca o asemenea conduita te poate convinge ca merita sa contribui prin impozite si taxe la prosperarea unor oameni ca Vantu, Patriciu, Voiculescu si altii ca ei? Doar pentru ca linistea e placuta?

  Aud mereu de dosarul “flota”. Care dosar, care vina? Ma gandesc ca daca exista macar o firmitura de adevar in acele acuze, Nastase il servea pe Basescu la micul dejun, fara sa mai fie nevoie sa-l viziteze pentru a interveni in dosarele matusii Tamara, termopane, 7 case, s.a.

  Imi amintesc de vremurile in care Nastase si ai lui, eliminau pe oricine era incomod, cum strangeau fonduri pentru diverse obiective, cum ar fi si cele electorale. Pentru completarea bugetului de stat, imi amintesc cum ii scoteau pana si pe cei de la circulatie in strada si, contribuiam si pentru vina de a avea praf pe toba. Pentru cele electorale, imi amintesc presiunile exercitatea asupra micilor intreprinzatori, care erau asaltati de zeci de controale, iar micii patroni erau nevoiti sa le indestuleze pretentiile, sau obligatiile de partid. In 2001, in numai 3 luni, am strans 43 de procese verbale de control si amenzi (ulterior anulate de intanta) de aproape 4 miliarde lei. Ma gandesc cu groaza ca acele vremuri ar putea reveni.

  I-am auzit pe unii spunand “dictatorul” si nu-mi dau seama de ce. Imi amintesc insa ca ultimii 4 din cei 5 ani ai mandatului sau, guvernul a fost unul PNL, sustinut de interesele clientelare ale PSD. Cum ar fi putut fi dictator? Numai ei stiu cum, eu n-am reusit sa inteleg.

  N-au reusit sa te convinga? Probabil ca un copil batut ti-ar frange inima si l-ai dispretui, nu-i asa? E foarte complicat sa faci un trucaj? Nu cred, atata timp cat ai la dispozitie tehnica unei televiziuni, ce poate fi mai usor?

  Probabil ca esti la fel de dezgustat ca si mine. Dar cea mai mare aversiune trebuie sa o simta omul care a avut curajul si taria de a se bate cu sistemul, de a spune NU fraudei institutionalizate. Imi amintesc ca in momentul in care un anumit ministru era suspectat de fraude colosale in energie, grupurile de interese s-au unit in formula 322. Cand acel om s-a opus baronilor care fac legea din pix, sistemul a reactionat, insa putini au inteles care este scopul acestei atitudini. Astazi, aceste grupuri vor liniste pentru ca tu sa dormi linistit, iar ei sa lucreze, dar nu pentru tine.

  Prietene, iti scriu acest mesaj din suflet. Nu sunt condus de interese meschine, asa cum unii ar fi tentati s-o spuna, iar pentru acestia din urma le recomand sa coreleze informatiile din acest link, cu stenograma din atasament. Fac aceasta legatura, pentru a te convinge asupra metodelor LOR de negociere. In cazul meu, miza era cat se poate de mica, cateva tone de benzina pe luna si cateva sute de milioane lei din produse de intretinere si service. Gandeste-te cum vor negocia rechinii si mogulii sub lozinca “nu ne vindem tara” si “multa liniste”.

  Te rog sa ma judeci si chiar sa fii foarte exigent, doar daca ai luat atitudine, daca ti-ai expus public opinia si daca ai incercat macar o data in viata, sa opresti vreo ticalosie. Daca pana acum n-ai avut curajul, acum ai ocazia s-o faci.

  Exista ceva mai rau decat oamenii rai, indiferenta oamenilor buni!
  Eu voi vota si stiu pe cine, stiu pentru ce!

  Tu?

  Daca esti multumit sau daca esti un nostalgic vremurilor trecute, atunci pastreaza acest mesaj pentru tine sau injura-ma in reply. Daca insa vrei sa se schimbe ceva in aceasta tara, poti folosi tasta forward.

  Duminica placuta tuturor.

  Daniel Fadur

 2. Orgonas said

  am December 4 2009 @ 4:16 pm

 3. De ce trebuie sa castige un nou mandat Basescu ? said

  am December 4 2009 @ 4:19 pm

  Incep cu un Disclaimer: nu sunt membru PDL sau al altui partid politic, nu sunt jurnalist si nu mai traiesc in Romania de vreo 10 ani, asa ca evolutiile din tara nu ma afecteaza direct.

  In acesti 5 ani, Basescu a realizat o multime de lucruri:

  1. Infrangerea lui Nastase
  2. Introducerea cotei unice si a unor masuri economice importante
  3. Adoptarea unor reforme fundamentale in sistemul juridic si descurajarea influentelor politice in justitie
  4. Incurajarea libertatii de expresie
  5. Promovarea votului uninominal in doua tururi de scrutin care ar fi dus la restructurarea sistemului politic

  1. a castigat alegerile prezidentiale din 2004 si a numit un prim-ministru din Alianta DA, reusind sa atraga sprijinul parlamentar al partidului minoritar din coalitia PSD-PC, care castigase de fapt mai multe voturi dar nu fusese inregistrata ca atare la tribunal, si trimitand PSD in opozitie.

  Prin aceasta mutare spectaculoasa la care nu se astepta nimeni, Basescu a reusit sa opreasca alunecarea Romaniei catre o societate de tip autoritar, dominata de interesele economice ale clicii din jurul liderilor PSD.

  2. a girat un Guvern condus de Tariceanu din care faceau parte personaje precum

  – Ionut Popescu (initial la PNL, apoi la nou-infiintatul PLD ce a fuzionat mai tarziu cu PD) care a luat o serie de masuri reformiste ce au dus la un boom economic fara precedent (datorita simplificarii regimului fiscal prin introducerea unei cote unice reduse sau a adoptarii unor reguli menite sa imbunatateasca mediul de afaceri, precum ghiseul unic pentru inregistrarea firmelor, etc.)

  – Monica Macovei, un ministru intransigent si foarte putin popular pe scena politica romaneasca dar care prin reformele initiate in sistemul de justitite a reusit sa devina foarte populara si apreciata la Bruxelles, insa detestata la Bucuresti de oameni care-si simteau amenintate pozitiile si privilegiile

  – Mona Musca, un om politic curajos care a reusit sa determine Parlamentul chiar pe vremea guvernarii Nastase sa adopte legi care au dus la o mai mare transparenta a activitatii autoritatilor publice precum legea accesului la informa?iile publice ?i legea informa?iilor clasificate, ceea ce i-a atras in cele din urma ura unor personaje influente ce au speculat o greseala relativ minora din tinerete (scrierea unor notite informative cu caracter inofensiv ce vizau cativa studenti din tarile Orientului Mijlociu) si mai ales incapacitatea ei de a gestiona scandalul mediatic asa cum ar fi putut-o face o agentie buna de PR

  3. s-a opus tentativei de trafic de influenta in care primul ministru Tariceanu a incercat sa-l implice atat pe el, cat si pe Macovei, ministrul justitiei, in interesul lui Patriciu, un om de afaceri controversat care obtinuse o serie de concesii si avantaje din partea partidelor politice pe care le finantase (PNL si PSD), precum stergerea datoriilor Petromidia si achizitionarea rafinariei la un pret ridicol, licitatii trucate, manipularea actiunilor Rompetrol la Bursa.

  4. a sustinut si incurajat depolitizarea televiziunii si radioului public prin refuzul de a numi reprezentanti ai Presedintiei in consillile de administratie ale acestora, asa cum i-ar fi permis legea si cum n-au ezitat sa o faca partidele politice, dornice sa-si mentina influenta asupra presei.

  5. a incercat sa consolideze sistemul politic din Romania, initial prin convocarea unor alegeri anticipate care ar fi dus la obtinerea unei solide majoritati parlamentare in sprijinul reformelor vizate de el, iar dupa ce Tariceanu, compromis public prin dezvaluirea sus-numitei tentative de trafic de influenta, s-a opus acestei solutii si i-a dat afara din Guvern pe Macovei si pe ministrii PD care o sustineau (printre care si Ionut Popescu sau Mona Musca, nesupusa inca linsajului mediatic), prin promovarea unui sistem de vot majoritar in doua tururi inclusiv printr-un referendum, al carui rezultat a fost insa deturnat de Guvernul Tariceanu II, care a incropit un sistem electoral cu totul original, de fapt o corcitura intre un sistem electoral majoritar si unul proportional, fapt ce a permis liderilor PNL sa intre in Parlament chiar de pe locurile 2 sau 3 obtinute in colegiile lor.

  6. a fost reconfirmat in functie in urma votului popular, dupa ce fusese suspendat de coalitia informala PNL-PSD-PC pe baza unor acuzatii nefondate de incalcare a Constitutiei, respinse de insasi Curta Constitutionala.

  Bilantul primului mandat al lui Basescu ar fi fost si mai pozitiv daca:

  – Tariceanu n-ar fi tradat interesele electoratului care a girat alianta dintre PNL si PD (Alianta DA, inregistrata oficial), nu cea dintre PNL si coalitia PSD-PC, neinregistrata juridic si neasumata oficial de niciuna din parti.

  – Constitutia Romaniei i-ar fi permis nu doar sa numeasca primul ministru, dar si sa-l poata demite. Cum insa Constitutia nu-i dadea lui Basescu acest drept, Tariceanu a preferat sa pactizeze cu opozitia parlamentara (PSD si PC) care i-a asigurat ramanerea in functie in schimbul unor avantaje politice si economice care au costat scump Romania si au lasat-o descoperita in fata crizei financiare.

  – Tariceanu ar fi numit macar niste persoane cat de cat competente pe scaunele ministeriale de pe care fusesera dati jos ministrii PD, nu niste personaje incompetente, corupte si manevrate de sforarii din PSD si PNL precum Chiuariu, Adomnitei, Cristian David, Remes-Caltabos, Norica Nicolai, etc.

  – Basescu insusi si-ar fi controlat mai bine comportamentul in spatiul privat (precum in cazul episodului “tiganca imputita” sau al discutiilor informale de la Goldne Blitz), nu ar fi incurajat ambitiile politice ale unor persoane din anturajul sau (precum EBA sau Elena Udrea, nici prea stralucite, dar nici atat de diabolice precum le-a zugravit presa) sau ar fi dezavuat legaturile cu oameni de afaceri controversati (Cocos, Casuneanu, Popoviciu).

  Basescu are un proiect politic reformator, precum si ambitia si resursele de a-l pune in aplicare in urmatorii 5 ani. Daca va fi reales, putem spera ca:

  – va mentine cota unica, ceea ce Geoana nu vrea, iar Antonescu nu poate fara sprijinul PSD

  – va reforma sistemul politic prin adoptarea sistemului majoritar uninominal in doua tururi, ceea ce va duce la consolidarea partidelor politice

  – va determina clarificarea raporturilor dintre institutiile Statului prin modificarea prevederilor ambigue din Constitutie, fara ca asta sa insemne neaparat ca va milita pentru acordarea unor puteri sporite institutiei prezidentiale, intrucat Basescu ar fi la ultimul mandat de presedinte si nu ar fi in interesul sau sa aiba de-a face cu un presedinte mai puternic odata ce va reveni la conducerea PDL dupa 2014

  Ce proiecte au Geoana sau Antonescu? De ce i-am vota? Ce politicieni au de gand sa promoveze la conducerea institutiilor Statului?

 4. MIhai said

  am December 4 2009 @ 4:23 pm

  Cei care s-au uitat joi pe Antena 3, la vreo ora dupa finalul dezbaterii intre cei doi candidati au putut vedea o scena antologica. In coltul rosu, toata armata de luptatori ai postului, condusa de inimitabilii Ciutacu si Stan si “moderata” cum trebuie de Mihai Gadea. Toti enervati la culme, “lovesc” cu toate puterile in pedelistul Cristian Boureanu care incaseaza … zambind pana la urechi. La un moment dat Bogdan Teodorescu are urmatoarea replica memorabila: “Haideti sa vorbim mai incet fiindca altfel dam impresia ca Basescu ar fi fost castigator”, scrie Mihai Damian

 5. Catalin HN said

  am December 4 2009 @ 9:39 pm

  Citez din a treia postare (de la ora 4:19):

  “De ce trebuie sa castige un nou mandat Basescu ?

  In acesti 5 ani, Basescu a realizat o multime de lucruri:
  1. Infrangerea lui Nastase
  2. Introducerea cotei unice si a unor masuri economice importante
  3. Adoptarea unor reforme fundamentale in sistemul juridic si descurajarea influentelor politice in justitie
  4. Incurajarea libertatii de expresie
  5. Promovarea votului uninominal in doua tururi de scrutin care ar fi dus la restructurarea sistemului politic”

  Pai stimate anonim, exacta astea sunt motivele pt. care NU trebuie sa castige basescu. Iata si de ce:
  1. “Infrangerea lui Nastase” s-a datorat poporului roman deziluzionat de guvernarile psd-iste de pana atunci. Din pacate acum deziluzia e si mai mare iar basescu a adus Romania in pragul colapsului economic si social (nici o masura anticriza, cresterea datoriei externe la cote insuportabile, promovarea propriilor “moguli” la carma economiei romanesti : Videanu, Negoita , Cocos, Poteras ….etc., implementarea actelor biometrice intr-un mod contrar legilor UE si apoi refuzul de a organiza referendum desi 1 milion de romani cer acest lucru, razboiul cu Parlamentul contrar intereselor nationale etc.)
  2. “Introducerea cotei unice si a unor masuri economice importante” Cota unica NU ii apartine lui basescu ci aliantei DA si este o masura binevenita de inspiratie liberala. Cat despre restul “masurilor economice importante”, acestea sunt inexistente desi ar fi fost OBLIGATIA lui basescu sa le promoveze, mai ales in perioada crizei, capitol la care pana si bulgarii ne-au luat-o cu mult inainte.
  3. “Adoptarea unor reforme fundamentale in sistemul juridic…” Exact asta au asteptat si au sperat toti romanii de buna credinta in ultimii 5 ani. basescu n-a facut insa NIMIC bun in acest sens, nici macar cu guvernul boc pe care l-a controlat total.
  4. “Incurajarea libertatii de expresie” – povesti de adormit copiii. Libertatea de expresie a fost castigata in dec.’89 si nu este catusi de putin meritul lui basescu. basescu nu are nimic in comun cu acest subiect.
  5. “Promovarea votului uninominal in doua tururi de scrutin care ar fi dus la restructurarea sistemului politic” – a promovat dar nu a obtinut nimic, actualul sistem de vot “uninominal” fiind unul care, asa cum se desfasoara, nu e bun de nimic.

  As fi fost foarte bucuros daca aceste 5 puncte ar fi fost intr-adevar realizate de basescu si atunci i-as fi acordat votul meu. Asa insa … daca marinarul nu a avut decenta sa se retraga dupa 5 ani catastrofali de mandat, trebuie respins de alegatori pe 6 dec.

 6. asistentapentruconsumatori.ro said

  am December 8 2009 @ 10:58 am

  Lupta noastra a celor de la Asociatia http://www.AsistentaPentruConsumatori.ro se duce impotriva abuzurilor la care sunt supusi consumatorii romani.
  Pentru asta avem nevoie ca voi, sa ne scrieti despre fraudele sau abuzurile la care sunteti supusi de catre comercianti sau autoritati.
  Noi preluam sesizarile voastre si ne luptam pentru ca drepturile sa va fie recunoscute.
  TOT CE AI DE FACUT ESTE SA NE SCRII LA ADRESA office@asistentapentruconsumatori.ro

 7. vrajitorul.eu said

  am December 8 2009 @ 10:58 am

  INTRATI PE http://www.vrajitorul.eu/ – Magia afacerii dvs.
  informatii utile >> http://www.vrajitorul.eu/aplicatia/aplicatia.html

Comment RSS · TrackBack URI

Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: