Ei au aruncat Bucurestiul in Haos – cum se sifoneaza banii Metrorex de catre Sindicatul Rosu

Tweet this

http://www.www.www.urbaniulian.ro/?p=34839
Reclamati abuzurile la adresa office@asistentapentruconsumatori.ro sau la adresa: iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


5 Comentarii pana acum»

 1. DZ said

  am November 18 2009 @ 10:23 am

 2. Victor said

  am November 18 2009 @ 12:36 pm

  1800 RON – salariul unei casiere de la metrou

  1800 ron. Atat este salariul net al unei casiere la metrou. Adica femeia care sta in ghereta si-ti da tie cartela de metrou. Platita din banii unei Regii Autonome a statului roman. Este moral sa faci greva si sa pui in dificultate sute de mii de oameni pentru a cere o majorare salariala? Sau granita dintre moral si imoral este data de marimea pretentiilor salariale?

  Inainte de orice este imoral conceptul de Regie Autonoma. O struto-camila tipic romaneasca, o entitate care functioneaza ca si o societate comerciala, dar care este exceptata de la prevederile legii insolventei. Are capital de stat, dar se administreaza singura. Desfasoara o activitate lucrativa, genereaza venituri, dar pretinde ajutoare financiare de la stat. Daca sunt beneficii, acestea se impart cu generozitate in prime si sporuri. Daca sunt investitii de facut atunci se asteapta bani de la stat.

 3. Stere said

  am November 18 2009 @ 4:01 pm

  34.400 ron/luna (8000 euro) salariul Elena Basescu la Luxten. Las-o dracu pe casierita cu 1800 ron, ce zici de europarlamentara?

 4. Catalin HN said

  am November 19 2009 @ 3:12 pm

  Fiind regie de stat, Metrorex si toate firmele acesteia (mai ales cele detinute de sindicate) ar trebui sa faca public bugetul anual de venituri si cheltuieli impreuna cu documentele contabile de baza (bilant, cpp, sit. trezoreriei, sit. patrimoniu) la 1 ian si 31 dec, in fiecare an. In acest fel s-ar vedea cu usurinta banii intrati/iesiti din :
  – inchiriere spatii comerciale;
  – publicitate 1 (panouri fixe);
  – publicitate 2 (retea TV statii metrou);
  – externalizarea unor activitati;
  etc.
  Ministrul Transporturilor ar trebui sa ceara aceste date pe cale oficiala conducerii Metrorex si daca nu le primeste, sa le solicite in instanta. Dupa ce le primeste ar trebui sa inceapa analizarea lor si, functie de cele constatate, sa aplice sanctiuni mergand pana la desfacerea contractelor de munca si / sau imputari in cazul prejudicierii patrimoniului Metrorex de anumite persoane. Auditul financiar/contabil extern ar evidentia, sunt sigur, foarte multe nereguli grave. Intrebarea care se pune este daca se doreste un astfel de audit. Este calea legala cea mai sigura de a “sparge buboiul cu puroi” numit sindicat Metrorex, care isi bate joc de calatori (multi dintre ei platitori de abonament CU ANTICIPATIE) din motive politice obscure si alte interese proprii.

 5. Catalin HN said

  am November 19 2009 @ 3:16 pm

  @ Stere : eu stiam de 13.000…17.000 euro in cazul EBA ( e drept, acum 2 ani)

  @ Intr-adevar, e anormal modul de functionare al Metrorex ca regie autonoma. In ceea ce priveste salariul de care ziceai, 1800 RON mi se pare un salariu OK, nici prea mic dar cu siguranta nici prea mare; oricum, in conditiile date este absolut IMORAL sa ceri o marire de salariu.

Comment RSS · TrackBack URI

Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: