Pentru o Romanie dasteapta!

Tweet this

http://www.www.www.urbaniulian.ro/?p=34760
Reclamati abuzurile la adresa office@asistentapentruconsumatori.ro sau la adresa: iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


7 Comentarii pana acum»

 1. Luca said

  am November 17 2009 @ 1:49 pm

  Nesimtitul sindicalist PSD paralizeaza Bucurestii
  — Radoi, locotenentul lui Geoana in aripa muncitoreasca a partidului, pune 650.000 de “furnicute capitaliste” pe drumuri si cere recompensa dublarea salariilor angajatilor de la metrou

  In plina criza economica si sociala, in saptamana dinainte de alegeri, PSD da o lovitura dura bucurestenilor rapin­du-le transportul in subteran. 650.000 de cetateni care locu­iesc sau tranziteaza Capitala vor fi nevoiti sa mearga cu transportul de suprafata sau pe jos, in ploaie si frig, spre locurile de munca. Ioan Radoi, membru notoriu al PSD, fost deputat si senator al parti­dului condus de Mircea Geoa­na, a sunat adunarea trupelor si blocarea Bucurestilor. “Mai­ne (astazi-n.r.) va fi greva pe termen nelimitat, iar metroul nu va circula intre orele 04.00 si 16.00, urmand ca, dupa ora 16.00, sa asiguram o treime din trenuri”, a anuntat sec sindica­listul PSD. Radoi cere, nici mai mult nici mai putin, decat o marire cu 26% a sala­riilor de la metrou, dupa ce in decembrie 2008 a mai bene­ficiat de o cres­tere cu 23%. Salariu mediu, la cei 4250 de angajati ai Me­trorex, este acum de 3600 RON. “Din pa­cate, reprezen­tantii sindica­telor nu au vrut sa discutam despre investitii in 2010 si alte cheltuieli, ci doar despre bugetul pentru salarii”, a spus ministrul Radu Bercea­nu. El a amintit ca “doar 0,81% dintre cei care calatoresc cu metroul au salariul cat salariul mediu de la Metrou”. Cu toate ca a vrut sa dea aparenta unei lupte pur sindicale si a invocat o crestere a productivitatii muncii cu 30%, notorietatea pesedista a liderului a trans­format cererile oamenilor care isi subrezesc sanatatea sub pamant in arma politica a lui Geoana contra lui Antonescu si Basescu. Ramas fara loc la alegerile uninominale, dupa ce a intrat pe lista in 2000 si 2004, Radoi se dovedeste o coa­da de topor utila contra bucureste­nilor. De remarcat, Metrorex a avut in 2009 un buget de 640 de milioane de lei, din care 328 de milioane sunt subventii de la stat, iar 285 de milioane de lei s-au dus pe salarii. “Me­trorex a inre­gistrat in 2009 venituri proprii de 143 de milioane de lei si este evident ca cei 4250 de anga­jati vor sa aiba salarii de doua ori mai mari decat incaseaza”, a precizat Berceanu.

  Negocierile dintre sindicalistii de la Metrou si ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, au esuat. Astazi, intre orele 04.00 si 16.00, metrourile nu vor circula. 650.000 de calatori vor suferi pentru pretentiile a 4250 de angajati ai Metrorex condusi de sindicalistul PSD Ioan Radoi.
  Salariatii metroului bucu­restean vor, in plina criza economica, o majorare a salariilor de 20 pana la 26%, dupa ce la sfarsitul anului trecut au mai beneficiat de o crestere cu 23%. Fata de decembrie 2008, in ianuarie 2010, adica dupa 13 luni, salariile la metrou ar creste cu circa 50%, in conditiile in care multor angajati din Romania li se taie din salarii, nu primesc lefurile sau, mai rau, raman fara locuri de munca! Conform ministrului Transporturilor, salariatii de la metrou primesc, in medie, lunar cate 2600 de ron.
  Radu Berceanu a declarat, ieri, dupa runda de negocieri cu sindicalistii de la Metrou, ca a propus acestora rezolvarea cresterilor salariale in perioada ianuarie-februarie, neintelegand de ce, totusi, ei mentin cererile salariale, in conditiile in care, oricum, au primit salarii cu 23% mai mari in acest an, iar greva generala va afecta zilnic 650.000 de calatori. “Le-am propus sindicatelor sa pastreze actualele salarii pana la anul, mai ales ca lefurile le-au fost majorate in acest an cu 23%, iar din ianuarie sau februarie, cand vom avea un guvern stabil, un ministru al Transpor­turilor cu o viziune mai lunga, dar si un buget aprobat sa discute asupra majorarilor salariale. Nu inteleg de ce pentru 4250 de angajati vor trebui sa sufere circa 650.000 de calatori care circula, zilnic, cu metroul”, a spus Berceanu. Ministrul a explicat ca, in conditiile in care foarte multi angajati au ramas fara loc de munca in acest an, iar preturile in general au scazut, salariile de la metrou au fost majorate cu 23% fata de noiembrie 2008, iar solicitarile sindicatelor, de majorari salariale intre 20 si 26,5%, ar duce la o majorare de peste 50% comparativ cu noiembrie 2008. Potrivit ministrului, venitul mediu brut al unui angajat Metrorex este de 36 de milioane de lei/lunar, venitul net de 26 de milioane de lei/lunar, insa unii angajati ai regiei castiga peste 70 de milioane de lei/lunar. Ministrul a precizat ca, in bugetul de venituri si cheltuieli din 2009, Metrorex a avut 640 de milioane de lei, din care 328 de milioane sunt subventii de la bugetul de stat, iar peste 50% din buget, respectiv 285 de milioane de lei, reprezinta fondul de salarii. “Metrorex a inregistrat in 2009 venituri proprii de 143 de milioane de lei si este evident ca cei 4250 de angajati vor sa aiba salarii de doua ori mai mari decat incaseaza. Din pacate, reprezentantii sindicatelor nu au vrut sa discutam despre investitii in 2010 si alte cheltuieli, ci doar despre bugetul pentru salarii”, a spus Berceanu. “Cred ca doar 0,81% dintre cei care calatoresc cu metroul au salariul cat salariul mediu de la Metrou”, a conchis Berceanu, in opinia caruia lucratorii de la Metrou mai puteau trai cu veniturile pe care le au acum cateva saptamani, pana la aprobarea bugetului de stat pe 2010.
  Nu in ultima instanta, ministrul a lasat sa se inteleaga ca institutia pe care o conduce va ataca in instanta greva sindicalistilor, mai ales ca acestia din urma au anuntat ca, dupa ora 16.00, vor asigura doar o treime din numarul trenurilor. Adica o treime dintr-o treime de activitate ce trebuie asigurata.
  Luca ILIESCU, ziua@ziua.ro

 2. http://www.mirceageoana.tv/?p=69 said

  am November 17 2009 @ 2:15 pm

 3. Se non è vero, … « Blog canin – Ulise al lui Zamfir said

  am November 17 2009 @ 6:01 pm

  […] Nu sunt autorul acestui flyer, nici eu ?i nici Zamfir (despre care un bivol afirm? – f?r? s? dovedeasc?, evident! – c? afi finan?at de PSD-ul lui Geoan?!). Sursa e … portocalie sau galben? (nu ?tiu de ce culoare e senatorul Iulian Urban!). […]

 4. Csaba said

  am November 17 2009 @ 8:38 pm

  E pe bune chestia asta? Chiar asa de bine stiu sa scrie romaneste cei care au redactat acel mesaj?
  Daca e pe bune, atunci e timpul de emigrat in Congo. In masa. Altfel vom trai cu rusinea de a fi condusi de analfabeti.

 5. Victor said

  am November 17 2009 @ 9:24 pm

  Sa nu uitam ca Vanghelie a garantat pe bune pt o cucoana adormita care a condus minsterul invatamantului. Daca iese geana asta, o sa ne bage impozit progresiv, ceea ce va incuraja economia subterana si o sa infloreasca din nou coruptia ca 3 trandafiri…

 6. nimenialtul said

  am November 18 2009 @ 12:18 pm

 7. Perla Zilei said

  am November 19 2009 @ 6:33 pm

  Mâinile or fi bune, nimic de zis, dar capetele sunt cam seci.

Comment RSS · TrackBack URI

Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: