Bancile ne trateaza ca pe retardati pentru ca noi nu dovedim altceva

Tweet this

http://www.www.www.urbaniulian.ro/?p=34125
Reclamati abuzurile la adresa office@asistentapentruconsumatori.ro sau la adresa: iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


14 Comentarii pana acum»

 1. Buduru said

  am November 4 2009 @ 9:23 pm

  Fara credit se poate trai! La fel cum se poate trai fara multe alte lucruri!
  Dar, intr-o tara civilizata, intr-o economie de piata functionala, e o prostie sa faci asta! Pentru ca este foarte greu sa-ti autofinantezi dezvoltarea, in ritmul pe care-l doresti, doar din surse proprii!
  Si creditele pentru consum sunt OK! Cu conditia sa fie cumpatate!
  La noi nu exista, insa, cumpatare, in nimic! Primii necumpatati sunt guvernantii! Nu numai cei de azi! Toti au fost la fel!
  De ce-ar fi bancile altfel?

 2. http://www.urbanviorel.ro/category/bancile-camatari-legali/ said

  am November 5 2009 @ 12:03 am

 3. daniel cazangiu said

  am November 5 2009 @ 8:48 am

  Dilema autorului porneste de la o neintelegere, si anume raportarea la ideologii diferite:
  – adeptii socialismului ar spune: “strainii sunt de vina, au venit si ne-au luat toate bancile, ne-au dat credite scumpe, ne trateaza ca pe niste retardati,… , au facut mult rau”
  – adeptii liberalismului ar spune: “foarte bine ca s-au privatizat afacerile statului, ca strainii au venit si au investit, au creat locuri de munca, au platit impozite. Altfel nu mai aveam crestere economica!”

  Dpdv juridic, constitutional, efectele deciziilor politice asupra maselor trebuiesc insusite de mase deoarece componenta clasei politice este decisa tot de mase (electorat). Slaba prezenta la vot dovedeste ca pe romani nu-i intereseaza de soarta banului public, si ca isi vor asuma consecintele alegerii unui mici majoritati (cei care s-au dus la vot).

 4. asistentapentruconsumatori.ro said

  am November 5 2009 @ 10:53 am

  Reclamati abuzurile la care sunteti supusi la office@asistentapentruconsumatori.ro

  Lupta noastra a celor de la Asociatia http://www.AsistentaPentruConsumatori.ro se duce impotriva abuzurilor la care sunt supusi consumatorii romani.
  Pentru asta avem nevoie ca voi, sa ne scrieti despre fraudele sau abuzurile la care sunteti supusi de catre comercianti sau autoritati.
  Noi preluam sesizarile voastre si ne luptam pentru ca drepturile sa va fie recunoscute.

  TOT CE AI DE FACUT ESTE SA NE SCRII LA ADRESA office@asistentapentruconsumatori.ro

 5. www.vrajitorul.eu/ said

  am November 5 2009 @ 10:53 am

  INTRATI PE http://www.vrajitorul.eu/ – Magia afacerii dvs.
  informatii utile >> http://www.vrajitorul.eu/aplicatia/aplicatia.html

 6. Ionel said

  am November 5 2009 @ 12:34 pm

  A lua un credit este OK doar in masura in care reprezinta un mijloc de completare a sumei necesare pt a achizitiona ceva, hai pana la maxim jumatate din valoare. Altfel, e o tampenie.

 7. www.magazinterapeutic.ro said

  am November 5 2009 @ 1:05 pm

  pentru a sti sa se comporte cu clientii bancile ar trebui s amoara , ca si marii smecheri din spatele lor !

 8. chiar asa ce penibili suntem said

  am November 5 2009 @ 4:55 pm

  @daniel cazangiu
  Ideologii??? Doctrine politice??? Frate asta sunt cuvinte inventate de oamenii pentru a ascunde un adevar crunt: Asupritori si asupriti. Altceva nu exista. “Doctrina noastra politica ne face sa…” “Noi liberalii suntem…”. Aberatii.
  Socialism? Democratie? Comunism? Nazism? Ce au in comun toate acestea? Unul sau mai multi care se ridica dintre prostime si declara sub o forma sau alta ce el/ei este/sunt cel/cei care va/vor duce tara pe cele mai inalte culmi ale progresului si bunastarii. Fie prin forta (dictatura) fie prin acceptare (robie de buna voie).

  “Dpdv juridic, constitutional, efectele deciziilor politice asupra maselor trebuiesc insusite de mase deoarece componenta clasei politice este decisa tot de mase (electorat). Slaba prezenta la vot dovedeste ca pe romani nu-i intereseaza de soarta banului public, si ca isi vor asuma consecintele alegerii unui mici majoritati (cei care s-au dus la vot).”
  Bun. Si daca masele ( urat cuvant suna a vite, oi ) vad ca cei destepti, cei luminati, cei atotstiutori ii fura, ii mint, de ce nu fac nimic? De ce nu se revolta? Pentru ca asa au fost invatati. Stati in banca voastra ca altfel o patiti. Ciocu mic si joc de glezne. Statul va vrea prosti. Sa dati impozite (biruri) sa facem bugetu tarii ( sa ne imbogatim noi). Asta e ce spui tu? Cu astfel de ideologie vrei sa traiesti?

  Si un pic de istorie acum. Noi ca popor am fost intotdeauna asupriti. Romanii, turcii, ungurii, nemtii au venit sa ne macelareasca si sa ne ia bogatiile (resursele). Au facut-o prin razboaie (asuprire). Acum ca exista cica democratie nu mai e asa. Ne trimit banci, supermarketuri, investitori. Adica : voi sunteti prosti, nu stiti sa va gospodariti singuri, lasa ca va invatam noi. Va dam locuri de munca. Dar profitul il luam noi. Ce sa faceti voi cu el? Lasa ca voua va raman locurile de munca. Si va dam asa cat trebuie nici sa traiti in huzur dar nici sa nu muriti de foame ca altfel va razvratiti si nici noi nu mai avem cu cine sa ne facem treaba. Vacilo, boilor, oilor supuse ce sunteti. Munciti. Munciti de dimineata pana seara, mai luati-va un job, trimiteti si copiii la munca sa ne luam si noi profitul. Si va luam noi resursele ca voi sunteti prosti si nu stiti cum sa le exploatati. Va trimitem investitorii nostri, multinationalele. Lasa ca o sa vedeti voi ce destepti sunt. Va gestioneaza resursele asa de bine incat intr-o zi nici nu veti mai sti ca sunt acolo. De ce sa faceti voi agricultura si productie? Lasa ca va aducem noi mancare ieftina dar proasta. Sa va imbolnaviti. Apoi va dam si medicamente. Va dam si credite cate vreti. Si va dam si cele mai mari dobanzi din lume. Nu puteti plati? Mai luati-va inca 2 joburi. Lucrati 48 de ore din 24. Inviati-va si mortii din morminte sa va ajute. Sa ne luam si noi profitul.

  O tara se poate guverna si singura. Cu specialisti, oameni angajati ca la orice firma cu contract de munca. Nu isi fac treaba la revedere. Pot sa accept intr-un final si politicieni dar numai pe aceia care accepta de bunavoie sa stea cu streangu la gat si in momentul cand fura, cand isi dau contracte grase unu altuia sa am dreptul sa ii spanzur in piata publica. Dar nu am sa accept niciodata, NICIODATA sa fiu rob de bunavoie la mine in tara. Punct.

 9. daniel cazangiu said

  am November 5 2009 @ 6:24 pm

  @ anonim
  Pozitia pe care te situezi tu este exact aceea a omului socialist, care tanjeste dupa vremurile trecute, frustrat si complexat pana la deformarea perceptiei asupra socialului. Auto-victimizarea ta si solutia utopica sugerata la final demonstreaza clar acest lucru.

 10. Octavian Branzei said

  am November 5 2009 @ 7:11 pm

  @ daniel cazangiu – solutia propusa de anonim, rimeaza (ori mi se pare mie?) in esenta si cu dictatura profesorilor universitari salazarista, nu doar cu “homo socialistus”… Si aia chiar a functionat!

 11. ion said

  am November 5 2009 @ 7:13 pm

  “Bancile ne trateaza ca pe retardati pentru ca noi nu dovedim altceva.”

  Cetateanul german, in Germania, NU TREBUIE sa dovedeasca nimic si totusi este RESPECTAT de orice bancaaaaaaaaaa!!!

  Deci, care-i problema???

 12. Oreste said

  am November 5 2009 @ 11:10 pm

  Anonim “chiar asa, ce penibil suntem!” are dreptate in totalitate! masele imbecile isi merita conducatorii care ii fura! nu e o noutate, e de cand lumea aceeasi poveste….

 13. Csaba said

  am November 6 2009 @ 2:54 am

  De acord, se poate trai fara credit, insa atunci cum mai cumpara romanul lucruri de care nu are nevoie, cu bani pe care nu-i are, doar ca sa impresioneze pe cei care-i nu-i plac.
  E chestie de mentalitate. Poti lua credit pentru multe lucruri, insa in Romania se scot credite deja si pentru celulare, televizoare plasma, ipod-uri si alte rahaturi fara de care se poate trai bine. Nu sunt impotriva tehnologiei, sunt impotriva prostiei. E simplu, iti permiti, no problem, nu-ti permiti – de ce insisti?

 14. Dani said

  am November 6 2009 @ 9:25 am

  @Daniel Cazangiu

  Esti prost daca crezi ca masele decid ceva… tu nu vezi ca voteaza, tzaranii, dusi cu autobuzul, si ca votul tau chiar nu conteaza?

  Tu nu vezi ca exista o sleahta care a furat, e impartita intre 4 partide asa-zis politice (unul e etnic, nu politic), care a furat, si doar ei candideaza in continuare?

  Tu nu vezi ca se fura la urne, la autobuz, la numaratoare, si ca 98% ies doar cele 4 partide? Nici un alt partid (ecologist, PNTcd, etc) nu ia mai mult de 2 %… Daca l-ar vota cineva, la urne voturile ar dispare, si s-ar numara in contul celor 4 grei… De scarba nu mai merge lumea la vot, ca stie ca voteaza degeaba, si tot mafiotii fara scrupule, primarii care mobilizeaza cu forta tarani analfabeti, si mafia locala de la tzara stabilesc cine sunt alesii “tai”

Comment RSS · TrackBack URI

Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: