Scandalul Planorama : senatorul Urban trimite o scrisoare deschisa catre Piraeus Bank

Tweet this

http://www.www.www.urbaniulian.ro/?p=33930
Reclamati abuzurile la adresa office@asistentapentruconsumatori.ro sau la adresa: iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


19 Comentarii pana acum»

 1. Dani said

  am November 1 2009 @ 7:05 pm

  Tragic… in tzara lu Bashescu e posibil orice…
  Nu-l mai voteaza nici dracu…

 2. Asociatia Clientilor Bancilor din Romania said

  am November 1 2009 @ 9:08 pm

  Dani, corect e “ca nu-l voteaza dracu”, Cum de ai reusit sa intelegi ca base e vinovat si de asta? ce ma mai mir, cred si ptr costea de eximbank tot base, sau ptr vanzarea marii negre tot el, si ptr autotrada suspendata tot el, dar si de flota. De toate e el, hai sa-l bagam la puscarie si sa vezi ca apoi e totul ok? ce zici e o solutie?

 3. gabriel said

  am November 1 2009 @ 9:11 pm

  bravo domnule urban , eu cred ca nu este gajat doar la pireus bnak mai interesativa pe pariu ca maii exacta cel putin inca o banca implicata http://www.pulso.us http://www.anunturiplatite.ro , www,eastimobiliare.eu

 4. Fermierul Geoana said

  am November 2 2009 @ 11:06 am

  Fermierul Mircea Geoana

  Mircea Geoana bintuie judetele patriei incercind sa-l lamureasca pe taranul roman cum e viata la tara si sa-i impartaseasca noua sa politica agricola dobindita pe gazonul din fata vilei din Bucuresti.

  Imbracat la patru ace,cu bani in cont( obtinuti din subventia pe suprafata de curte ) stind in casa de la stat Geoana un fel de taran mediu din Romania incearca sa umple locul vacant lasat de Iliescu in satele romanesti.

  Speriat ca vaca da din coada si cinele latra acest fermier plutonier din tata-n fiu insotit de o gloata rosu-rozaliu s-a aratat destul de surprins de noile parfumuri asa de raspindite pe la ferme si de care nu auzise nici nu mai mirosise pina atunci.De asemeni Geona sa aratat extreme de surprins cind a aflat ca intre cal si armasar diferenta nu este calitativa ci cantitativa, de doar citeva sute de grame.

  Sper ca M.Geoana sa fi inteles ca nu-I suficient sa stai in Primaverii ca sa te pricepi ce trebuie facut la tara primavara,dar mai ales sa fi invatat de la taranul autohton ca nu poti face agricultura in pantofi de lac si cu “salopeta “ de fite.

  Surprins am remarcat ca dl Geoana nu e costumat de campanile,singurul semn distinct e doar cravat rosie,cum obisnuim noi la tara sa punem la git berbecutilor o funda rosie sa nu-I deoache cineva.

  Singurul lucru pe care Dl Geoana nu l-a inteles dar cu siguranta il va afla pe sase decembrie este ca mulsul vacii nu seaman de loc cu” Geoana presedinte”iar singurul cistig al paticiparii d-lui la aceasta campanile este noua aparitie in Dictionarul urban-taranul din centru.

 5. Daniel said

  am November 2 2009 @ 1:15 pm

  Buna ziua,

  Am dat intamplator peste articolul dumneavoastra (scrisoare deschisa catre Piraeus bank http://www.urbaniulian.ro/2009/11/01/scandalul-planorama-senatorul-urban-trimite-o-scrisoare-deschisa-catre-piraeus-bank/)
  Si eu fac parte dintre cumparatorii de la Planorama (apartament in turnul T4, achitat 90%) si regret zilnic decizia luata acum 2 ani.

  Vreau sa va multumesc pentru atitudinea luata, sper ca presiunea exercitata de dumneavoastra sa aiba un rezultat pozitiv si sa forteze Piraeus sa ia o decizie care sa nu lase pe drumuri sute de oameni…
  Daca doriti date aditionale de la mine, va stau la dispozitie.

  Cu stima,
  Daniel M

 6. Urban@Daniel said

  am November 2 2009 @ 1:35 pm

  Nu vreau sa fortez Piraeus care este o banca privata, ci vreau sa-i constientizez asupra faptului ca este in primul rand de datoria lor sa gaseasca o solutie; asta pentru ca, singura sansa de recuperare a banilor este aceea ca toata aceasta investitie sa fie preluata de o companie care sa o finalizeze, cu excluderea celor care au des-o la sapa de lemn.
  Contez si pe sprijinul celor pagubiti care ar trebui sa isi infiinteze o Asociatie prin care ar putea lupta mai bine

 7. Craciun Nicolae said

  am November 2 2009 @ 1:53 pm

  Buna ziua

  In primul rand tin sa va multumesc pentru initiativa dumneavoastra de a interveni in sprijinul cumparatorilor inselati din complexul Planorama.
  Tinand cont de pregatirea d-vs profesionala si de pozitia de senator al Romaniei sunteti persoana care ne poate ajuta in relatiile cu dezvoltatorii Planoramei prin demersurile pe care le puteti face.
  Am trimis mai multe scrisori catre candidatii la presedentie dar nu am sesizat nici cel mai mic semn de intelegere din partea lor.
  Va rog daca puteti sa-mi spuneti pe scurt ce sanse au cumparatorii care si-au achitat integral apartamentul, scos de sub ipoteca, in a intra in posesia lui in cazul unui faliment.

  Cu stima,
  Nicolae Craciun- cumparator care mai spera

 8. Urban@Craciun Nicolae said

  am November 2 2009 @ 1:56 pm

  Buna ziua d-le Craciun

  Trebuie spus faptul ca, va recomand celor care sunteti pagubiti in aceasta afacere, sa va faceti urgent o Asociatie asa cum au facut cei de la Azur din Pipera. Asa va puteti mai usor apara drepturile, si veti fi reprezentati unitar la procesul de faliment [ va stau la dispozitie cu avocati pentru reprezentare ] .
  In al doilea rand, esential este sa fiti PARTE la negocierile dintre banca creditoare si cei care, prin lichidatorul judiciare desemnat de Tribunalul Bucuresti, vor prelua finalizarea lucrarilor.
  Ca specialist in recuperare debite, va spun ca sansele sa va luati inapoi banii sunt mici, astfel incat [ tinand cont ca si pretul apartamentelor este acum mai mic decat la data la care ati contractat dvs. ] numai a merge inainte si a finaliza lucrarile, se mai poate prezenta ca o solutie datatoare de speranta.
  Cu stima
  senator Urban Iulian

 9. Aurelian Aldescu said

  am November 2 2009 @ 4:04 pm

  Ziua nu e tocmai buna.
  Asa cum spunea cineva mai sus, eu si logodnica mea ne numaram printre cei care au platit 90 % din pretul unei garsoniere in T 3 – blocul finalizat in proportie de 95 %. Am platit toate ratele la timp, am respectat toate clauzele contractuale. Am respectat legea din Romania.
  Dv. in calitate de reprezentant al nostru, puteti foarte bine sa initiati un proiect de lege in Parlamentul Romaniei, care sa ne asigure in viitor ca astfel de lucruri nu vor mai fi posibile.
  Sunt absolut convins ca cei care ne-au luat banii sunt departe acum si nu vor raspunde pentru faptele lor. Insa daca nu ni se va face dreptate de catre instante si de catre autoritatile Statului, atunci vom ajunge in situatii care sigur vor degenera.
  Este vorba de sume de bani adunate intr-o viata de om. Este vorba de munca de ani de zile. Si pentru asta suntem dispusi sa mai muncim cativa ani fie chiar si pentru a-i infunda in puscarie pe cei care au realizat aceasta inginerie financiara.
  Paradoxul este ca banca a dat 10 mil. si are ipoteca pe tot. Noi cei din T 3 care am dat 90 % sau chiar si 100 % banii, ce drepturi avem? Nici unul care sa fie respectat.
  As vrea ca acea asociatie sa poata angaja o casa de avocatura care sa o reprezinte. Insa si pentru asta trebuie sa platim. Si ma intreb oare daca nu ar fi mai bine sa angajam recuperatori profesionisti? Cu vorba buna sau cu legea se pare ca nu functioneaza. Si atunci as vrea sa nu mai doarma noaptea nici unul din cei care au orchestrat aceasta marsavie.

  Sa auzim vesti bune de la dv.

 10. burdy said

  am November 2 2009 @ 7:50 pm

  Daca proiectul era anuntat ca o investitie de 60 mil. de euro. 40 mil. de euro s-au luat de la clienti, 10 mil. de euro de la banca Piraeus, deci in total au dispus de 50 mil. de euro.
  Dupa cate se observa lucrarile sunt efectuate pe jumatate, adica s-au bagat cu aproximatie 30 mil. de euro.
  Unde e diferenta de 20 mil. de euro?

 11. crbs said

  am November 3 2009 @ 12:13 pm

 12. Monica said

  am November 3 2009 @ 5:13 pm

  Buna ziua,

  Sunt un Cumparator in complexul Planorama si as vrea sa va multumesc in numele tuturor colegilor nostri de suferinta pentru scrisoarea adresata Piraeus Bank in vederea deblocarii situatiei actuale privind finantarea acestui complex.
  Va voi tine la curent si cu demersurile noastre in vederea infiintarii unei Asociatii.
  Daca va mai putem ajuta cu ceva in ce priveste informatiile despre acest complex, va rog sa-mi spuneti.

 13. Un alt tepuit said

  am November 10 2009 @ 3:33 am

  Pai si daca sclavii lui Zeus in loc sa-i faca odorului prezidential un loc in Parlamentul European, ar fi lucrat la cadrul legislativ care sa impiedice asemenea jafuri, cum ar fi fost? Domnule Urban, 1) in calitate de parlamentar ati putea avea o initiativa legislativa care sa impiedice pe viitor tepe similare si 2) astept cenzura.

 14. Dan said

  am November 12 2009 @ 2:39 pm

  Ati primit vreun raspuns oficial de la Piraeus la scrisoarea dvs?

 15. Urban@Dan said

  am November 12 2009 @ 2:42 pm

  Deocamdata nimic

 16. Adriana said

  am November 15 2009 @ 3:00 pm

  Si eu va multumesc, in calitate de posibil pagubit, pentru eforturile pe care le faceti in legatura cu proiectul Planorama.
  Ne-ati sugerat infiintarea unei asociatii. Dumneavaosatra sunteti la ora aceasta singurul nostru numitor comun, caci nu avem o alta modalitate de a ne aduna intr-o asociatie necunoscindu-ne.
  Avand multa experienta in acest domeniu, va rog frumos sa ne indrumati cum am putea face acest lucru.
  Cu stima.

 17. URBAN@Adriana said

  am November 15 2009 @ 4:47 pm

  Pai primul pas ar fi sa va adunati chiar aici toti cei pagubiti

 18. http://www.urbaniulian.ro/2009/11/17/piraeus-reactioneaza-la-scrisoarea-senatorului-urban-in-scandalul-planorama-5-milioane-de-euro-pentru-finalizarea-lucrarilor/ said

  am November 17 2009 @ 12:58 pm

 19. mihai barzila said

  am November 24 2009 @ 11:35 pm

  Buna ziua! Numele meu este Mihai Barzila. Sunt unul dintre proprietarii din blocul T3, bloc finalizat, dar care nu este racodrat la utilitati. Am achitat in valoare de 95% garsoniera pe care am cumparat-o, urmind ca restul de bani sa il achit la predarea garsonierei. Nu s-a intimplat niciodata. In plus, cind am incercat sa achit si diferenta, chiar inainte de predare, ca sa devin proprietar cu drepturi depline si sa pot actiona in instanta dezvoltatorul, m-am lovit de un refuz. Daca s-a infiintat vreo asociatie a pagubitilor, as vrea sa ma inscriu. Va multumesc!

Comment RSS · TrackBack URI

Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: